מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיס מרהעדי26/11/2007
שלום רב,
לאחי יש שחמת בכבד ויש לו אבן בכיס מרה, הרופאים נותנים לו אנטיביוטיקה והוא בצום כבר 4 ימים שוכב בבית חולים. רציתי לדעת מה הסכנה בניתוח להוצאת כיס מרה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אריה אריש26/11/2007בנוסף לסיבוכים האפשריים של הניתוח עצמו: דימום ופגיעה בדרכי מרה, יש סיבוכים שנובעים משחמת הכבד שטיבם וחומרתם תלויים במידת הפגיעה בתפקוד הכבדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון22/11/2007
רציתי לדעת כיצד מטפלים היום בבקע בטבור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בטבור
ד''ר אריה אריש26/11/2007הטיפול הוא ניתוחי. אם הבקע גדול משתמשים ברשת. אפשר לנתח בגישה פתוחה או בגישה לפרוסקופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפוסרקומה וכירורג למקרים מסובכיםנחמן20/11/2007
שלום ד"ר.
אבי, בן 61, סובל מליפוסרקומה בחלל הבטן. נותח בעבר 3 פעמים כאשר בניתוח הראשון נכרתה הכלייה הימנית, בשני נכרת כיס המרה ובוצע חיתוך ניקוי וחיבור של האורטא, ובניתוח השלישי, באפריל האחרון, נחתך חלק מהמעי הדק בוצע חיבור בין מעי דק למעי דק ובוצעה סטומה. לדאבוני, ולמרת שהוציאו לו כ-14 ק"ג גידול, נשאר עוד גידול בחלל הבטן שאותו לא הצליחו להוציא מבלי לסכן אותו.
מאז הניתוח התאשפז אישפוזים חוזרים עקב מיימת שמילאה את חלל הבטן ופרצה מהפצע הניתוחי בתוספת מוגלה.
לפני כשבועיים, במהלך אישפוז נוסף, נוצרה לו פיסטולה בדופן הקדמית של הבטן וממנה יוצאים כ-0.6-0.7 ליטר ואפילו יותר.
לטענת הכירורגים שמטפלים בו, נוכח אולטראסאונד שנערך ב-6/11, הגידולים התפשטו שוב בחלל הבטן ודחפו את המעי קדימה ואף ייתכן כי קיים מוגלה בחלל הבטן.
לטענתם אבי אינו בר נתיחה יותר ולכן הם אינם מוכנים לבצע שום הליך להוצאת המוגלה או לתיקון המעי וסגירת הפיסטולה.
לאור העובדה כי אבי אינו מסוגל לשתות ולאכול כראוי והפוטנציאל לאי ספיגת המעי במצבו הקריטי, אני מחפש כירורג למקרים מסובכים שיהיה מוכן לטפל בו הן מבחינת הוצאת המים והמוגלה והן בסגירת הפיסטולה.
אודה לך אם תוכל להפנות אותי לאדם המתאים.
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפוסרקומה וכירורג למקרים מסובכים
ד''ר אריה אריש20/11/2007אכן זהו מקרה מסובך.
מהיכן אתם בארץ? האם במקום בו נותח לא מוכנים לטפל בפיסטולות?
ישנם מספר מרכזים בארץ שמטפלים בסוג זה של גידולים: איכילוב, הדסה ורמב"ם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג למקרים מסובכים
נחמן20/11/2007אנחנו מרמלה. את שני הניתוחים הראשונים הוא עבר בהדסה עין כרם והם לא הסכימו לנתח אותו שוב. את השלישי הוא עבר בתל השומר והם לא מסכימים לבצע בו כל פעולה כירורגית. בין הניתוחח השני לשלישי, התחוור לנו דרך פרופ' קלאוזנר מאיכלוב כי איכלוב לא מוכנים לקחת את המקרה.
אני מחפש מישהו שיהיה מוכן לעזור, אפילו בחו"ל.
בתודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג למקרים מסובכים
נחמן21/11/2007ונכון לעכשיו, לטווח המיידי מישהו שיהיה מוכן לסגור את הפיסטולה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות..מה זה קשרית בריאה ואיך מוצדניאלה20/11/2007
מוצאים רופא מומחה להסרת גידול סרטני במעי.
כל אחד ממליץ על מישהו אחר ואנחנו מבולבלים נורא.
אנחנו מנהריה.
בC.T מצאו ממצא בקוטר של כ-4 ס"מ בצקום....ובנוסף כתוב קשרית בקוטר כ-5 מ"מ בריאה?????מה זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות..מה זה קשרית בריאה ואיך מוצ
ד''ר אריה אריש20/11/2007קשרית בריאה הינה גוש קטן שטיבו אינו ברור.
בנוגע לניתוח להוצאת גידול במעי הגס אתם יכולים לפנות למחלקתינו: כירורגית ב' ברמב"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאלה22/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מנוגדות לכריתת כיס מרהצבי18/11/2007
ממצא א.ס 1- דופן תקין ללא עדות לאבנים עם ריבוי פוליפים עד 0.6 ס"מ.
ממצא א.ס 2- הודגמו מוקדים היפראקוגניים צמודים לדופן מרובים שונים בגודל . הגדולים ביותר 0.7-0.8 ס"מ ללא צל אקוסטי וחשודים לפוליפים או אבנים כוליסטרולים.
כירורג א'- ממליץ לכרות . כירורג ב' ממליץ מעקב א.ס בעוד חצי שנה.
נ.ב אני מטופל בליפיטור 10 מ"ג
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת מנוגדות לכריתת כיס מרה
ד''ר אריה אריש18/11/2007לנתח. יש פוליפים מרובים וזו אינדיקציה לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן נאלמתהיוסי13/11/2007
האם הפורום עדיין פעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום
ד''ר אריה אריש14/11/2007מה הכוונה? לאיזה פורום?
אם הכוונה לפורום הזה, בהחלט הוא פעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה שקועיניב12/11/2007
שלום לד"ר,
בן 10 נולד עם חזה שקוע. מה זה חזה שקוע והאם זה יכול להשפיע
בעתיד על תפקודו. ואם חייבים לנתח.
מצפה לתשובה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה שקוע
ד''ר אריה אריש12/11/2007מדובר במבנה של עצם החזה. ישנן שתי בעיות האחת אסטטית והשניה ריאתית והן קובעות את הצורך בניתוח. אתם יכולים להתיעץ עם כירורג ילדים ולהיות במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כללית או מקומיתחסוי07/11/2007
יש לי שני גושים אחד צמוד לאשך הימני וגודלו כ-2.7*4.5 ס"מ והשני צמוד לדופן הבטן התחתונה בצד שמאל בגודל של כ-3 ס"מ. הרופא הפנה אותי לניתוח על מנת להסיר את הגושים וזאת לצורך בדיקתם, ואומר שנראה לו שזה צריך להעשות בהרדמה כללית. שאלתי היא מדוע לא ניתן לבצע זאת בהרדמה מקומית? האם אני יכול לדרוש הרדמה מקומית, אף אם הרופא ממליץ על הרדמה כללית וזאת בשל תופעות הלוואי שלה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית או מקומית
ד''ר אריה אריש10/11/2007לפי המיקום וגודל הגושים נראה לי שצריך הרדמה כללית או אזורית. אפשר לבצע בהרדמה מקומית אך זה יכול להיות מייגע וכואב. בכל מקרה שוחח על זה עם המנתח ותגיעו להסכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כללית במבוגריםחסוי07/11/2007
רציתי לדעת איך מתבצעת הפעולה של הרדמה כללית במבוגרים ומה מרגיש החולה משלב העוררות עד הרגע שהוא נרדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית במבוגרים
ד''ר אריה אריש10/11/2007לפני הירידה לחדר ניתוח מקבלים כדור הרגעה. כשמגיעים לחדר ניתוח מקבלים חומרי הרדמה לוריד וחמצן ונרדמים. באופן קרוני כשמתעוררים לא זוכרים דבר מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תחת היפנוזהאורי07/11/2007
ראיתי כתבה של BBC על ניתוחים כירורגיים באנגליה תחת היפנוזה. האם יש הליך כזה גם בארץ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה
ד''ר אריה אריש10/11/2007יש ניתוחי שיניים ופעולות להחזרה של שברים תחת היפנוזה, לא ידוע לי על ניתוחים בכירורגיה כללית שנעשים תחת היפנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קשהרן05/11/2007
בתי בת 24 עברה ניתוח כיס מרה לאחר דלקת חריפה . הניתוח נערך לפני מספר ימים. אתמול השתחררה לביתה, אלא שיש לה עדיין כאבים חזקים, בנוסף להתכווצויות,.כמו כן היא הקיאה אתמול בערב וכן היום אחר הצהריים. אין לה תיאבון, והיא בקושי אוכלת. האם אלו תוצאות טבעיות וישירות מהניתוח או שכדאי לבדוק מה קורה. דרך אגב היא מספרת שיש לה דימום קל בזמן הטלת שתן.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קשה
ד''ר אריה אריש06/11/2007אלה אינן תופעות טבעיות לאחר הניתוח. אני מציע לכם לפנות למחלקה המנתחת ולהיבדק, או לחילופין לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותה ובמידת הצורך יפנה אותה למחלקה המנתחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בגלל הרדמהאורלי04/11/2007
עשיתי פעם ניתוח ובגלל ההרדמה התחלתי לדבר שטויות בלי צנזורה. עכשיו אני צריכה לעבור עוד ניתוח ופוחדת שזה עוד פעם יקרה לי ואני יגיד דברים מביכים בלי יכולת לשלוט על עצמי.
אתה מכיר את התופעה? יש מה לעשות נגד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד''ר אריה אריש04/11/2007אני מציע שתדברי עם המרדים ותראי האם הרדמה כלליתהיא חובה או שיש אפשרות להרדמה אזורית. אם חייב הרדמה כללית דברי איתו על כך, יכול להיות שהוא יוכל למנוע ממך את אי הנעימות הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה וכאבי תופת וצריבה בבית החזהסמדר29/10/2007
אני סובלת מכאבי תופת באיזור החזה וצריבה קשה הכאבים מקרינים לגב.
אני סובלת מריבוי אבנים בכיס המרה.
האם אלה גורמים לכאבים כה עזים או שיש משהו אחר.
אני נורא מפחדת שלא משהו יותר מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אריה אריש04/11/2007האם הכאבים מופיעים לאחר הארוחות, אם כן כמה זמן לאחר הארוחה?
מחלת אבני כיס מרה יכולה לגרום לכאב ברום הבטן ובבטן ימית עליונה והכאב יכול להקרין לגב ולכתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהחסוי25/10/2007
לפני כחודש עברתי ניתוח הרניה מפשעתי דו צדדי
הניתוח היה בשיטה הרגילה
אחרי שבועיים החלו להופיע כאבים באחד הצדדים שאפשר לתארם כך:
*מעין שריפה פנימית באיזור הירך שליד האשכים
*כאבים חזקים חדים ופתאומיים בערך 10 פעמים ביום הן במנוחה והן בפעילות
בדיוק באותו איזור
עלי לציין שלא עשיתי פעילות מיוחדת ודי שמרתי על עצמי
כמוכן עלי לציין שאיזור הניתוח כולל חלק מהירך רדומים מאז הניתוח
אבקש לדעת במה המדובר
כמו כן אם אין בכך שום סכנה אבקש לדעת כמה זמן מאז הניתוח צריך לעבור עד
שאוכל לסחוב דברים בחופשיות או לנסוע לחו"ל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד''ר אריה אריש25/10/2007העובדה שהעור רדום היא תופעה מוכרת וידועה, התחושה שבה לאחר תקופה של מספר חודשים, בנוגע לכאב, יש מיחושים שפוחתים עם הזמן עד העלמות, חשוב מאוד לודא (ע"י בדיקת כירורג) שאין בקע חוזר או הצטברות של נוזלים באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כלליתרות22/10/2007
מה פרק הזמן שמנותח מבוגר צריך להתעורר מהרדמה לאחר ניתוח של 4 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד''ר אריה אריש23/10/2007אין זמן מוגדר, תלוי אלו פעולות נעשו מבחינת ההרדחה בזמן הניתוח.
תלוי מה הרקע של החולה, תלוי אם היו שיקולים להשאירו בהרדמה.
בקיצור בניתוחים מתוכננים אצל חולים ללא בעיות מיוחדות, שהניתוחים מתבצעים ללא ארועים יוצאי דופן, מעירים את החולים כבר על שולחן הניתוחים בזמן הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)