מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת מסביב לתוספתןעינב אברהם19/02/2008
שלום רב
בעלי מאושפז פעם שנייה החודש בגין דלקת מסביב לתוספתן , ראשית חשבו לנתח כי חשבו שהדלקת בתוך התוספתן , אח"כ החליטו לפי צילום ה- CT שהדלקת מסביב ומסוכן לנתח כרגע
הוא טופל במשך שבוע שלם באנטיביוטיקה לוריד וקיבל המשך טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה ,
ביום ראשון הוא אושפז שוב עם אותה דלקת שלא עברה ,
השאלה שלי היא אם יש סיכון באנטיביוטיקה שהוא מקבל ובחלק מהימים הוא בצום מחשש לניתוח?
וכמה זמן ניתן לקבל את האנטיביוטיקה למרות שאינה עוזרת ?
תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מסביב לתוספתן
ד''ר אריה אריש21/02/2008האם מדובר במורסה מאורגנת? בד"כ הטיפול הוא אנטיביוטי ואם יש מורסה מאורגנת מנקזים אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחרעות דחוף19/02/2008
שלום רב
מה פירוש המונחים :
OVARIAN DIAGNOST PROCS?
OVARIANCYST NEC\NOS?
LAPAROSCOPIC OVARIAN HEMOSTASIS?
APPENDECTOMY?
מה המשמעות הושאר צרגיצ'ל?
וכן תוספתן ניראה היפראמי?
לציין נגעיים המתאימים לאנדומטריוזיס ע"ג הפריטוניאום?
בבקשה הסבר על הכול תודה ויום טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר אריה אריש21/02/2008בוצעה כריתת תוספתן, עצירת דימום משחלה. נמצאה ציסטה בשחלה והושאר חומר לעצירת דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורניים ברגלענת17/02/2008
האם כתוצאה מפטרייה בציפורניים יכול להתפתח זיהום במקום אחר בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בציפורניים ברגל
ד''ר אריה אריש18/02/2008פטרת בציפורנים הינה מחלה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים17/02/2008
לפני כשנה הוציאו לי שתי נקודות חן מהגב. באחת מהן עשו עבודה נוראה ונשארה לי צלקת בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ. האם יש לי טעם לחזור אליהם, לנזוף בהם, אולי לתבוע על רשלונות או משהו, או שתוצאה כזו מהוצאת נקודת חן היא לגיטימית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אריה אריש18/02/2008ההצטלקות היא תהליך אינדיבידואלי, יש אנשים שמצטלקים יפה ואחרים פחות.
פנה לכירורג שניתח ודבר איתו אני בטוח שהוא ינסה לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח אפנדיציטרומי13/02/2008
אני כשבועיים וחצי לאחר ניתוח אפנדיציט שבוצע בלפרוסקופיה עדיין כאבים בצד ימין ובחתך בתחתית הבטן,בטן מאד תפוחה הרגשת מלאות,ןלכן קושי לאכול.עלי לציין שיש לי מן "גולה" גדולה בטבור והאזור כואב.אולטרה סאונד בטן תקין.הרופאים שראיתי אומרים לתת לזה עוד זמן אך אני מרגישה שמשהו לא בסדר.בעיקר לאחר שעבר כ"כ הרבה זמן מהניתוח .האם יתכן ש"בגולה" בטבור הינה בקע טבורי? אם כן כיצד אפשר לברר זאת ומה הטיפול? ומה אפשר לעשות בענין הנפיחות והרגשת המלאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אפנדיציט
ד''ר אריה אריש18/02/2008גולה בטבור יכולה להיות: בקע, המטומה (שטף דם), אם את רזה מאוד יכול להיות שתפירת הדופן גורמת לעיוות כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחרוני13/02/2008
שלום,
מה משך ההחלמה מניתוח בטן להוצאת גידול בכבד? ומה זה בקע בבטן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר אריה אריש18/02/2008תלוי איזה חלק של הכבד הוצא
בקע בבטן או בדופן הבטן? בקע בדופן הבטן פרושו פתח בדופן דרכו יוצא תוכן מתוך הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מלאהגילת12/02/2008
שלום, עלי לעבור פעולה כירורגית בלסת, אמור להיות בהרדמה מלאה, גיליתי כי אני בתחילת הריון, האם לא ירדימו אותי או שיתכםן ולא יבצעו את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מלאה
ד''ר אריה אריש18/02/2008תלוי מה מידת דחיפות הניתוח ומה המטרה, ידעי את הרופא המנתח והוא יחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסמר ברגלחיים10/02/2008
שלום ד"ר, נכנס לי מסמר ברגל והויצאו לי אותו במיון, נראה כי יש שם זיהום ולא יצא כל מה שהיה, אני רואה שחור בפנים, לאיזה רופא לפנות לבדיקה אם נשאר שם עוד גוף זר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסמר ברגל
ד''ר אריה אריש11/02/2008פנה לבדיקה של רופא אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהפסי07/02/2008
שלום
כיס מרה עם נקב
נוקז נוזל המרה מהבטן ומהכיס עצמו
בבדיקת US הכיס הצטמק לגמרי
כל זה ארע לפני שנתיים
האם יש צורך בפעולה למרות שאין שום כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אריה אריש10/02/2008לא ברור האם הנקב היה ספונטני או שנעשה מלעורית.
באיזה גיל הפציינט? מה מצבו?
האם היו אבנים בכיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס המרהנלי05/02/2008
שלום רב,
ביצעתי בדיקת אולטר' בטן עליונה ולגבי כיס המרה ודרכי המרה נכתב :
"הודגם כיס מרה בגודל ודופן תקין ללא מוקדים על הדיים הנותנים צל אקוסטי אחריהם. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיים אינם מורחבים" - האם זה מעיד על כך שאין לי אבנים בכיס המרה? או שזה לא ניבדק בבדיקה הזאת - ההפניה לבדיקה היתה מסיבה אחרת, ועכשיו אני סובלת מכאבי גב עליון חזקים מאוד ורציתי לדעת אם נבדקו אבני כיס המרה בבדיקה?
האם אבנים בכיס המרה יכולים להתפתח תוך חודש? הבדיקה מלפני חודש..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס המרה
ד''ר אריה אריש10/02/2008בבדיקה הזו אין עדות לאבנים בכיס המרה.
לא סביר שאבנים יתפתחו תוך חודש ויהיו סימפטומטיות כפי שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדיציטמלי05/02/2008
שלום,
רציתי לשאול אם לחץ וחרדה יכולים לגרום לדלקת התוספתן?
בנוסף, אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה מימין, והרופאה שלי אמרה שזה לא סימן לאפנדיציט, וניתן לדעת אם יש אפנדיציט רק במידה והוא מתפרץ, ואז זה כאבים חזקים מאוד. האם זה נכון? האם אין סימנים מוקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנדיציט
ד''ר אריה אריש10/02/2008הגורם לאפנדיציט הוא חסימה של חלל התוספתן בד"כ ע"י פקליט.
דלקת בתוספתן הינה מחלה חריפה, הביטוי איננו כאבי בטן מתמשכים שמשנים את אופיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכוכית ברגליפתח03/02/2008
שלום, יש לי זכוכית בכף ברגל, או גוף זר אחר, אני פשוט מרגיש דקירה מבחוץ ובמישוש חלק קטן קצת דוקר, האם כשקובעים תור אצל כירורג יש הרבה בירוקרטיה מעבר לכך? כדי לנתח כמה שיותר מהר ולהוציא, מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכוכית ברגל
ד''ר אריה אריש04/02/2008עליך לפנות לאורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת תוספתןנלי01/02/2008
שלום רב,
יש לי כמה שאלות :
1- האם זה נכון שסיכוי לדלקת תוספתן יורד עם הגיל?
2- איך ניתן למנוע דלקת תוספתן?
3- האם העובדה שלהוריי היתה דלקת כזאת והם עברו ניתוח מגדילה את הסיכוי שגם אני אקבל את זה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת תוספתן
ד''ר אריה אריש03/02/2008בארה"ב השכיחות הגבוהה ביותר לדלקת של התוספתן נצפתה בגילאים 10 -19.
הסיבה לדלקת היא חסימה של חלל התוספתן ע"י פקוליט, אין מתכון בדוק למנוע את זאת.
אין עדות לכך שאפנדיציטיס היא מחלה משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
נלי03/02/2008תודה רבה על תשובתך,
מהי חסימה ע"י פקוליט? מה זה פקוליט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
ד''ר אריה אריש04/02/2008פקוליט הוא גוש קטן של צואה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת שריטת החתולאסי31/01/2008
שלום רב,
לפני כחודשיים התגלתה אצלי בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי...
לאחר בדיקות דם התברר שזה מחלת שריטת חתול...
קיבלתי טיפול אנטיביוטי של זיטו ל- 10 ימים...
עברו כבר 4 שבועות מסיום הטיפול והבלוטה עוד לא ירדה...
השאלה שלי היא מה התקופה המשוערת שבלוטה צריכה לרדת...האם אני צריך לדאוג?
קיבלתי שתי חוות דעת סוטרות משני כירורגים שונים:
הראשון אמר לי שזה יכול לקחת 3 שבועות,או חודשיים, או שאוליי זה לא ירד- תקופת הזמן תלוייה בבנאדם...צריך לעשות אולטרסאונד ולראות את צורת הבלוטה...
כירוג שני אמר לי שאם 3 שבועות אחרי סיום טיפול זה לא ירד צריך להוציא את הבלוטה לבדיקה...
והבעיה היא שעכשיו גם הופיע לי חום...
למי עליי להקשיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת שריטת החתול
ד''ר אריה אריש03/02/2008אם הבלוטה עדיין כאן לאחר טיפול אנטיביוטי מתאים אנ ממליץ לבצע סונר ואם לא חל שינוי בבלוטה להוציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני31/01/2008
שלוםדר, רציתי לדעת האם יש לך מרפאה במרכז הארץ ואם כן היכן, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מרצי
רוני31/01/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר אריה אריש31/01/2008בהרצליה מדיקל סנטר, מספר הטלפון הוא 099592520
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)