מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםרוני15/08/2007
לאחרונה התגלתה אצלי ליפומה די גדולה בבית השחי (גודלה בערך 5.5 ס"מ).
כששמעתי מרופא אחד שכל מה שצריך זה לנקז אותה הוקל לי, אבל כשפניתי לקבל חוות דעת מרופא אחר הוא אמר לי שיש להוציא אותה בניתוח מאחר והיא גדולה.
התבעתתי כששמעתי על הניתוח כיוון שאני ילדה(בת 17) בריאה סה"כ ומעולם לא עברתי ניתוח או משהו קרוב לו, והמחשבה על לכרות לי את כל הגוש בבית השלחי גורמת לי לבחילה.
איך התהליך הזה נעשה..? הוא כואב ? בעייתי ?
אשמח אם תענה לשאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
ד''ר אריה אריש15/08/2007אכן ההוצאה מתבצעת בניתוח ולא בשאיבה. יש לודא לפני כן שאין מדובר ברקמת שד שנמצאת בבית השחי. סוג ההרדמה תלוי בגודל הגוש, בד"כ מדובר בהרדמה מקומית אם הגוש שטחי ולא גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהענבל13/08/2007
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה הלפרסקופית. יש לציין כי אני בשבוע 17 להריוני.
הניתוח עבר בהצלחה וללא סיבוכים ולמחרת שוחררתי מבית החולים. לאחר שבוע מצבי השתפר בהרבה וכבר הצלחתי לתפקד מעט, אך ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבים באיזור הבטן הימנית העליונה ומבחילות.
רציתי לדעת האם זה אופייני ותקין בכל אופן, מחר אני חוזרת לביקורת אצל הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה
ד''ר אריה אריש15/08/2007שבוע וחצי לאחר ניתוח יכולים עדיין להיות כאבים, אולם עלייך להיבדק ע"י הרופא המנתח ולודא שאין מדובר בבעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון כרוניסיגל08/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון
ד''ר אריה אריש08/08/2007עשית את כל הבדיקות שנהוג לעשות. בכל מקרה ממליץ לך לפנות לרופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרעפתרוני07/08/2007
ערב טוב רציתי לשאול האם יש פיתרון למצב שעקב ניתוח לתיקון מסתם נוצרה טעות ושותקה חצי סרעפת ימין וזה גורם לקוצר נשימה במאמצים קלים האים אפשר לתקן דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרעפת
ד''ר אריה אריש08/08/2007השיתוק נוצר כתוצאה מפגיעה בעצב, אפשר אולי בפיזיוטרפיה לשפר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבורשוקי05/08/2007
שלום!
מה הטיפולים המקובלים בבקע בטבור ומה בעצם המשמעות של בקע כזה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בטבור
ד''ר אריה אריש06/08/2007הטיפול המקובל הוא ניתוח. אפשר לבצע את הניתוח בשני אופנים: לפרוסקופיה ושיטה פתוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבססרות02/08/2007
יש לי אבסס במקום מביך והרופא אמר שאם הוא לא ישתפר בעזרת התרופה שהוא נתן לי אז אני אצטרך להוציא אותו בניתוח. אני די חוששת מזה, תוכל לספר לי מה קורה בניתוח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס
ד''ר אריה אריש05/08/2007מה הכוונה מקום מביך? בכל מקרה אם יש מורסה צריך לנקזה, כנראה לכך התכוון הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםמיכאלה31/07/2007
שלום,
אפשר בבקשה לקבל הסבר על ההבדל בין תפרים רגילים לתפרים שנמסים בגוף ולא צריך להוציא אותם ולמה לא משתמשים בתפרים כאלה תמיד?
תודה רבה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים
ד''ר אריה אריש01/08/2007תפרים שנמסים בד"כ בשימוש מתחת לעור. לעור משתמשים בד"כ בתפרים שאינם נמסים מאחר שאפשר להוציאם. יש שמשתמשים בתפרים נמסים גם לעור בתפר מיוחד תוך עורי.
השימוש בתפר זה או אחר נתון לשיקול דעתו של המנתח לפי סוג הניתוח, החתך והחולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא ציסטהגילית29/07/2007
כמה דחוף להוציא ציסטה בלבלב בגודל כ-2 ס"מ. ממצא ביופסיה של הנוזל 1160 CEA. האם ניתן לחכות עם הניתוח?
עקב התוצאה הגבוהה הופניתי לקולונוסקופיה. סיכום ממצאי הבדיקה היו ש: "הקולונוסקופ הוחדר עד עומק 30 ס"מ מפי הטבעת. סעיפים בסיגמואיד קולון. ריבוי צואה אינו מאפשר סקירה נאותה של המעי".
אני מבקשתלהדגיש שלאחר שתיית בקבוק הסופודוקס השני, עם המון נוזלים, היו יציאות רק של נוזלים - יציאות מימיות ושקופות לחלוטין. מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלבלב
ד''ר אריה אריש31/07/2007מה רמת העמילאז בציסטה?
כנראה מדובר במה שנקרא IPMN ויש להוציא את הציסטה.
בנוגע לקולונוסקופיה, יכול להיות שההכנה לא הייתה מספקץ אפילו אם היו יציאות מיימיות בזמן ההכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש תת עוריערן25/07/2007
שלום
גילתי כי יש לי גוש תת עורי כ 5-7 ס"מ משמאל לטבור ,
הגוש לא כואב וכאשר אני נוגע בו הוא זז עם הנגיעה שלי מעט ימינה ושמאלה,
זה נראה כאילו הוא בין שריר הבטן לעור (הוא לא בולט מהעור ומרגישים אותו רק במישוש של דופן הבטן).
צורתו לפי המישוש כקפסולה של תרופה זאת אומרת מאורך. ואורכו כ 2.5 ס"מ .
מה זה יכול להיות ?.
אני די היסטרי וחושב מיד על הכי גרוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש תת עורי
ד''ר אריה אריש29/07/2007לפי התאור שלך זו יכולה להיות ליפומה אם כן אפשר להסיר אותה בהרדמנ מקומית.
גש להיבדק ע"י כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטינותיוליה24/07/2007
יש לי ביד אחרי תאונה שעשיתי והן מפריעות לי, עושות דלקות. הרופא שלי אמר לי שכדאי לחשוב על הוצאה של הפלטינות. תוכל להגיד מה ההשלכות של הוצאת פלטינות? אני גרה במרכז, יש אפשרות לתת לי שם של רופא מומחה בתחום שאוכל להתייעץ איתו לפני שאני עושה ניתוח שאני לא ממש רוצה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטינות
ד''ר אריה אריש24/07/2007עלייך לפנות לרופא אורטופד ולקבל ממנו הסבר.
כדאי לך לפנות למחלקה שניתחה אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדש- נפתח פורום מחלות כבדמערכת BeOK23/07/2007
סובלים ממחלות בדרכי העיכול או מחלות כבד? אתם מוזמנים להתייעץ [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]בפורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות כבד [/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת צליאק עם כבד מוגדל
אורלי שמש30/03/2009לפני 4 שנים גילו לביתי צליאק.ומאז אנחנו בביקורות .תפקודי הכבד שלה גבוהים .והכבד שלה מוגדל.לאחרונה הוא גדל יותר מדי אבל זה עדיין לא מסוכן .עשיתי דופלר בטן עליונה והתשובות אומרות שהכבד מוגדל ומרקמו מגורגר עם גבול לאבולארי.השאר הכל תקין.לסיכום כתבו שינויים פרנכימטיים בכבד.ללא סימני פורטל היפרטנשיין.זהו מזה כל המושגים האלה?רוצים לעשות לה סיופסיה מהכבד האם יש צורך ?תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ע"י כירורגחיה22/07/2007
דר' אריש שלום רב.
שמי חיה , אני אישה בת 53 בחודשיים האחרונים חשתי כאבים באמצע הבטן התחתונה.
הכאבים נמשכים כשבועיים ואז יש הפוגה של כשבועיים, וחוזר חלילה.לאחר בדיקת אולטראסאונד תקינה הופנתי ע"י רופא משפחה לכירורג בביה"ח לבדיקה והערכה האם יש צורך בבדיקה נוספת.
כמו כן תקופה ארוכה יש לי גוש מאורך לא רגיש בצד שמאל בבטן התחתונה שגם אותו ציין הרופא בהפנייה
שאלתי אליך האם יש טעם להגיע לכירורג כרגע כיוון שיש לי הפוגה בכאבים או עדיף לדחות את התור עד להופעת הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ע"י כירורג
ד''ר אריה אריש24/07/2007שלום רב
יש בהחלט מקום לגשת להיבדק ע"י כירורג גם אם הכאב חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בכבד?אילנית19/07/2007
אבי בן ה- 53 לאחרונה חש חולשה עייפות כאבי בטן עליונה נפיחות בחילות והשתן שלו צבעו צהוב- כתום בהיר , יש לציין שאבי חולה לב ובעבר היה לו סרטן בגרון , בבדיקות מעבדה נמסר לו שיש לו גידול אך לא יודעים היכן, אבי הופנה לסיטי ך זה יהיה ביום שלישי אני ממש מודאגת והייתי רוצה לדעת מה האופציות שיכולות להיות?
והאם מסרטן הכבד - שלפי החיפושים באינטרנט שערכתי הסיפטומים עולים בקנה אחד , אפשר להירפא ומה הסיכווים ?
כמו כן אני חייב לציין שהרופאים אמרו לו שיש גידול אך לא יודעים היכן הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בכבד?
ד''ר אריה אריש24/07/2007אילנית שלום
אינני יודע על סמך מה נאמר שיש לו גידול, האם יש ממצאים בכבד?
בכדי לענות לך אני צריך יותר אינפורמציה, אני חושב שתהיה לך יותר אינפורמציה לאחר בדיקת הסיטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים וניתוחאייל ג19/07/2007
האם ניתן לטפל באבנים בכיס מרה באמצעות טיפול תרופתי או שחובה לעבור ניתוח. אני שואל את השאלה לגבי אימי, בת 64, שעוברת תקופה קשה של כאבי בטן, ואת האבנים הנ"ל גילו היום בבדיקת אולטראסאונד.
הרבה תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה
ד''ר אריה אריש24/07/2007הטיפול הינו ניתוחי, טיפול תרופתי לא יעיל.
אם יש לה כאבים או אם יש לה סכרת היא צריכה לעבור ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים זמן רב אחרי ניתוחדפנה17/07/2007
לפני שנתיים פחות או יותר עשו לי ניתוח אף בגלל קשיי נשימה. עד היום יש לי רגישות באף ונגיעה בו מציקה לי, שלא לדבר על מכה קלה שחטפתי בטעות לפני בערך חודש וגרמה לי לכאבים איומים לכמה שעות. הרופא אומר שזה נורמלי אבל ברור שיש לו כל הסיבות להגיד ככה. מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אריה אריש18/07/2007שנתיים הן אכן זמן רב לאחר ניתוח. אולי כדאי לך להיבדק ע"י רופא א.א.ג ולקבל חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)