מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזה שקועגידי17/09/2007
שלום רב
אני בן 21 ויש לי חזה שקוע. האם בגילי ניתן לעברו ניתוח לתיקון המום ללא סיכונים?
תודה,
גידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה שקוע
ד''ר אריה אריש17/09/2007האם נאמר לך שאתה צריך ניתוח?
אני מציע שתתיעץ עם כירורג חזה בקשר לצורך בניתוח ולהשלכות הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה מקומית או כלליתדנית11/09/2007
איזו השפעה יש למטופל שמעדיף הרדמה מקומית על פני כללית? יש לי פחד ענק מהכללית. תודה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד''ר אריה אריש13/09/2007למטופל יש בהחלט מה לאמר בנושא אולם יש מצבים בהם הרדמה מקומית אינה אפשרית או הממצא הוא כזה שבהרדמה מקומית הניתוח יהפוך ל"סיוט" הן למנתח והן למנותח וזה יכול להוביל לניתוח לא מושלם.
דון על ההרדמה עם המנתח ואני בטוח שהוא יסביר לך בדיוק את הדברים.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מכוערתמיכל09/09/2007
יש לי צלקת מכוערת, רופא המשפחה טוען שצורת הצלקת תלויה באדם ובסוג העור שלו.
האם הדבר נכון?
כיצד ניתן בניתוח פלסטי להסיר צלקת זו, הרי מדובר בחתך חדש האמור ליצור צלקת חדשה על אותו סור עור.
הדבר יעזור לי להחליט לגבי ביצוע ניתוח, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת מכוערת
ד''ר אריה אריש10/09/2007הרופא צודק.
את יכולה להיוועץ בכירורג פלסטי ולקבל הסבר מפורט על כך, כולל חוות דעת בנוגע לתיקון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בראשלירון06/09/2007
יש לי בלוטה בראש שאפשר להרגיש אותה מאוד בקלות. רופא המשפחה שלי בדק אותה ואמר שיהיה צריך לעשות ניתוח בשביל להוריד אותה ונתן לי הפניה לכירורג. יש כירורג מיוחד שמטפל בראש? יצטרכו לגזור לי את השיער בשביל משהו כזה (יש לי שיער ארוך וחור באמצע השיער יהיה ממש מכוער)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בראש
ד''ר אריה אריש10/09/2007כירורג כללי מטפל בכך.
גילוח השיער תלוי בגודל הגוש, זה לא הכרחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד
משיח02/10/2007בשבוע אחרון יש כאב נוראי בצד ימין מאחורי הגב חשבתי שהתקררתי אופי הכאב מעיר אותי בשעות המאוחרות של הלילהכאילו התקף במשך שעה כ תןפת שאני אפילו מנסה לגנוב נשימות לא נראה לי שזה התקררות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגימה בכבדענת04/09/2007
אני עברתי ניתוח לפני חצי שנה המנגימה בכבד לאחר כמה חודשים אני עדיין סובלת מכאבים ונפיחות באיזור הצלקת
חושדים בשבר הכאב מתחזק לאחר האוכל במיחד לאןה אני אפנה ואזה בדיקות אעבור תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר אריה אריש10/09/2007יכול להיות בקע בצלקת הניתוחית. כירורגים כלליים מטפלים בכך, עלייך לפנות לכירורג במקום מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחולקרן04/09/2007
שלום רב, בעקבות תאונה שעבר, נאלץ אבי לעבור אתמול ניתוח שבו הסירו לו את הטחול. מה המשמעות של זה? האם זה מסוכן?
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול
ד''ר אריה אריש10/09/2007כריתת הטחול בוצעה בגלל שחייו של אביך היו בסכנה.
יש סיכוי מוגבר לזיהומים מסויימים, ולכן אביך יקבל חיסונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוספתןיורי02/09/2007
ד"ר אריש שלום,
באיזה מקרה ניתוח תוספתן הוא חובה? תוספתן יכול באמת לסכן את החיים או שאפשר אולי להשאיר אותו ולקבל טיפול תרופתי במקום לעשות ניתוח?
מה הסיכונים בניתוח להסרת התוספתן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספתן
ד''ר אריה אריש10/09/2007כשמאבחנים דלקת חדה יש לנתח. אם לא מנתחים נחשפים לסיבוכים אפשריים.
יש מצבים מסויימים בהם מטפלים אנטיביוטית או מלעורית, אך גם אז תוך השגחה עם אפשרות לעבור לטיפול ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדנתנאל30/08/2007
שלום לך
אני בן 15 וחצי וסובל מקאנה.
אני מטופל כבר 9 חודשים בכדורי רוקסו 150.
רציתי לדעת האם יש חשש מאוד גדול לכבד שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר אריה אריש31/08/2007כפי שכבר הסבירו לך יש לעקוב אחר תפקודי הכבד. במידה שיש הפרעה מפסיקים את הטיפול והמצב חוזר לקדמותו. אם תעשה את הבדיקות בזמן אין לך מה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CCא30/08/2007
אתה מתמצא בתחום של השתלות איברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cc
ד''ר אריה אריש31/08/2007במה מדובר? באיזה איבר? מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ךג28/08/2007
אתה קשור להשתלות ? / יש מישהו שקשור להשתלות באתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ך
ד''ר אריה אריש28/08/2007מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס המרהאמנון26/08/2007
התגלו אצלי אבנים בכיס המרה והומלץ לי לעבור ניתוח. האם ניתוח הוא באמת הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה או שאפשר איכשהו להמס את האבנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כיס המרה
ד''ר אריה אריש28/08/2007אכן ניתוח היא הדרך היחידה. אם יש לך תסמינים מתאימים צריך לכרות את כיס המרה. הניתוח מתבצע בשיטה לפרוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות בצוואראפרת24/08/2007
שלום רב,
יש לי מספר בליטות/גולות בצוואר, הן אינן כואבות או מפריעות פשוט נמצאות שם.
כמו-כן בליטה/גולה בקו הלסת הימנית.
רופא המשפחה ורופא כירורג בדקו אותן לפני כשנה וחצי ואמרו שמדובר בבלוטות לימפה.
הכירורג אמר שזה קורה לעיתים מדברים כמו שטיפות צבע שאני עושה בשיער ותפקיד הבלוטות הן להתמודד עם המרכיבים הכימיים שבצבע.
האם זה נכון?
האם עלי להיות במעקב נוסף?
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות בצואר
ד''ר אריה אריש26/08/2007אני ממליץ לך לפנות לרופא אף אוזן וגרון ולבצע בדיקה של הלוע, הצואר והגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהענת23/08/2007
שלום, אני בת 36 לאחר שתי לידות.
לאחר התקף לפני שנה גילו לי אבנים בכיס המרה. אינני סובלת בדרך כלל מכאבים. בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי שהכיס מלא אבנים, דופן הכיס מעובה והכבד שומני. הרופא שערך את הבדיקה הציע לי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה, הכירורג אמר שזה לא הכרחי .
מה יכולות הסכנות הבריאותיות אם לא אעבור את הניתוח?האם יש קשר בין האבנים בכיס המרה לכבד השומני?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה
ד''ר אריה אריש24/08/2007שלום
אם אין לך כאבים אין סיבה לעבור ניתוח למעט מקרה של סכרת.
אין קשר ישיר בין האבנים לכבד השומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותרוית21/08/2007
שלום , אני בת 30 , זה כשנה סובלת מכאבים חזקים ממגע ישיר באזור הטבור ובקו ישר לכיוון החזה.
האזור נפוח כל הזמן, וממישוש שלי אני מרגישה גושים, כאילו משהו נפוח. ביצעתי בדיקת c.t ( לפני חמישה חודשים) של דופן הבטן והבטן - ללא ממצאים. התגלה אצלי שבר בסרעפת בבדיקת רנטגן קיבה - מטופלת בלוסק.
רופא המשפחה הסביר כי הכאבים בבטן העליונה לא צריכים להיות קשורים לשבר בסרעפת. תחושה שמשהו לא בסדר , רגיש וכואב מאד מדאיגה אותי. האם יש מקום לבדיקת MRI ? הוצע לי ע"י כירורג ניתוח בשיטת לפרוסקופיה לבדיקת האזור, למרות שאין וודאיות למקור הכאב. אני מאד מתלבטת מה לעשות.
אשמח לייעוצך , האם כדאי ללכת על השיטה הלפרוסקופית למרות חוסר הוודאיות? האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעשות לפני מעבר לניתוח?
תודה, רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר אריה אריש21/08/2007האם הכירורג שבדק אותך אמר לך אם יש בקע או גושים תת עוריים?
אינני חושב שלפרוסקופיה הינה האמצעי הנכון לחקור את דופן הבטן.
כדאי שתבצעי סונר של דופן הבטן באיזור הגושים ע"י סונוגרפיסט שיש לו נסיון בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעגלית20/08/2007
אבי עבר צינתור לפני כשבועיים.
הצינתור היווה חלק מתהליך הנדרש על מנת לבצע ניתוח הרניה דו צדדי.
הצינתור עבר בהצלחה ובעקבותיו החל לקחת מדללי דם - פלויקס (בנוסף לטבעפירין בו מטופל באופן רציף מספר שנים) למשך 3 חודשים.
שאלותי הן:
1. האם ניתן לבצע כבר בשבוע הבא את ניתוח ההרניה - כלומר, האם קרדיולוג יאשר הפסקת מדללי דם כשבוע לפני הניתוח?
2. האם ניתן לבצע ניתוח הרניה ללא הפסקת התרופות?
3. ולסיום, בידי מי ההחלטה עבור ביצוע הניתוח ? - נדמה לי כי ישנה בעייה מהותית כי הרי הקרדיולוג ימנע הפסקת תרופות מחשש לליבו של אבי ומאידך גיסא, הכירוג ימנע מניתוח תחת התרופות.
!!!!!! חשוב לציין כי אבי סובל מכאבים חזקים ביותר (אינו הולך לעבודה כלל) וכי הבקע בצידו הימני גדול ביותר, ובצידו השמאלי גדל משמעותית בחודש האחרון.
תודה מראש, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע
ד''ר אריה אריש21/08/2007לא נראה לי שאפשר לבצע כבר השבוע את הניתוח מאחר שהטיפול בפלויקס הוא לשלוה חודשים. לא מומלץ לנתח תחת פלויקס, אינני יודע איזה סוג ניתוח תוכנן, אם מדובר על לפרוסקופיה עוד פחות מומלץ לנתח תחת פלויקס.
ההחלטה על הניתוח היא בידי הקרדיולוג והכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה בכבד
ענת06/09/2007דר אין תשובה ענת ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)