מידע רפואי
פורומים
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- רפואת שיניים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- רפואת מטיילים
- חרדות, טראומות, פחדים
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- מיניות האישה, מין נשי
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- שלום רב ד״ר . האם הבדיקה תקינה? תודהשי13/07/2023
spermogram
liquefication - normal
viscosity- normal
colour - normal
ph - 7.6
volume - 3.5ml
concentration 37 mil/ml
total concentration 129.50 mil
precent of motile sperm 43%
rapid - +
modarate +++
slow ++
non progressive +
total motile sperm 55.68 mil
morphology : strict criteria kruger
normal form 5%
abnormal form 95%
wbc 1
rbc 0
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/08/2023תוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה בבדיקת זרעמנה03/08/2023
שלום, מצרף את תוצאות בדיקת הזרע שעשיתי, האם קיים סיכוי להיכנס להריון עם נתונים כמו בבדיקה הנ"ל?
מה ניתן לעשות במורפולוגיה 2% האם המצב קריטי?
אשמח למענה אנחנו בלחץ מהתוצאות
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש04/08/2023שלום מנה,
על פניו, גם עם נתוני זרע האלה, קיים סיכוי של הריון טבעי. אם ברצונך לחזק את הנתוני הזרע, ממליץ בחום שימוש בתוסף תזונתי Vitamale, המשפר פעילות של אשכים, וכך גם תורם לשיפור בנתוני הזרע (כולל מורפולוגיה - צורניות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפולוגיה 2%
מנה04/08/2023האם המצב לא קריטי במרפולוגיה 2%? שאר הנתונים בסדר? ?
תודה רבה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש04/08/20232% תאי הזרע בעלי מורפולוגיה תקינה, בהחלט קריטי, אבל בהתחשב בכמות טובה של תאי הזרע, קיים סיכוי גם להריון טבעי.
כפי שכתבתי לך קודם, אפשר לחזק את איכות הזרע בעזרת תוסף תזונתי Vitamale.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור תוצאות בדיקת זרע
מנה04/08/2023תודה רבה על המענה מעריך מאוד
עוד שאלה רשום לי תאי זרע תקינים 2%, תאי זרע בגבול הנורמה 1%
מה זאת אומרת? האם סה״כ 3% תאי זרע טובים?
אני שואל כי אני ממש לחוץ ולא מצליח להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/08/2023כן, מדובר על 3% בעצם של תאי הזרע תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגת הריון טבעי ספונטניאנונימית03/08/2023
בת 44. ילדתי בעבר בגיל 39. הריון טבעי ספונטני.
ברצוני להשיג הריון נוסף טבעי. המדדים שלי תקינים. פרופיל הורמונלי תקין, הכל בטווח, ויש ביוץ. השאלה שלי היא: האם הצמח שיח אברהם מצוי מגביר פרוגסטרון, מגביר ביוץ ויכול להגביר את הסיכויים להריון? דבר שני, איזו תזונה כדאי לאכול בשביל להגביר את הסיכוי להריון טבעי?
יש לי בערך 10 ק"ג עודף. האם להיכנס למשטר דיאטה זה יעזור? אין לי רצון לעשות טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/08/2023שלום לך,
הורדת משקל עודף זה תמיד טוב לכניסה להריון.
מבחינת צמחי מרפא, איני מומחה בתחום זה והמלצתי היא לפנות למומחים ברפואה אלטרנטיבית, לאלה שהתמחותם היא צמחי מרפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בן 40שעות רק 2 תאיםלאה29/07/2023
ביום רביעי ב11 בבוקר היתה לי שאיבה. בניגוד לצפוי נשאבה רק ביצית אחת. הופרתה בשלוש בצהריים. 4 שעות לאחר השאיבה.
שאלה 1: האם העיכוב לא עלול לפגוע באיכות העובר?
המשך התאור...
ביום שישי בשבע בבוקר היה עובר בן 40 שעות רק 2 תאים דרגה a. האם זה נחדב פיגור בהתפתחותו?
אומנם ההחזרה היתה כמה שעות טובות לםי שעת ההפריה אך כשהסתכלתי לאחור היו לי שאיבות שבבוקר יום שני להפריה כבר היו 4 תאים.
שאלה 2: האם זה נראה לך תקין או התפתחות איטית של עובר? האם היה צריך להיות להיות לפחות 3 תאים? האם הוא מתפתח ל4 תאים ברגע אחד ויתכן שאם ההחזרה היתה למשל ב11 היה 4 תאים?
שאלה 3: האם הדרוג של העובר ניתן בשש בבוקר לכולם? או בשעת ההחזרה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה אם אפשר
לאה31/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש31/07/2023שלום לאה,
חסרים מספר נתונים כגון גילך, גיל בן זוגך ואיכות זרעו. עדיף לקבל צילום של טופס מעבדה עם כל הפרטים, כך אפשר להתיחס בצורה נכונה לשאלותך.
בגדול, השאיבה של ביציות מתבצעת כ-36 שעות ממתן טריגר. בטבע ביצית מבייצת כ-42-48 שעות מגל הופעת הורמון LH, שבמקרה של IVF הוא (או hCG) מהווה טריגר. על מנת לדמות את הטבע ולתת לביצית להיות בשלה יותר, מבצעים הפרייה במעבדה כ-4-6 שעות מסיום שאיבת הביציות.
לאיכות ההפריה ולאיכות העובר המתפתח צריך את שנים ("כמו לטנגו"), ביצית איכותית ותא זרע איכותי. אם אחד משניים אינו איכותי, זה ישפיע על טיב ההפריה ועל איכות העובר המתפתח.
בדרך כלל, החלוקה הרצויה היא מתא אחד (ביצית מופרת) חלוקה לשני תאים. לאחר מכן, משני תאים לארבע, מארבע לשמונה וכו'. כל עובר מתחלק בקצב אינדיבידואלי שלו.
הדירוג של עוברים ניתן בשעות שונות במעבדה, כשאמבריולוגים מתפנים לזה. בדרך כלל קיים עומס עבודה על אמבריולוגים במעבדה וגם קיים חוסר אמבריולוגים בארץ (ולא רק בארץ), כך שמבצעים את העבודה לפי מה שדחוף יותר. הדגרה וגידול העוברים נעשה באינקובטורים של חברות וטכנולוגיות שונות ולכן, במקרה של אינקובטור שולחני רגיל, בדרך כלל נותנים דרוג בשעות הבוקר. באינקובטורים מסוג Time-lapse קיימת מצלמה הלוקחת צילום בהתפתחות העובר כל כמה דקות ובמקרה כזה אין לחץ לבדוק עובר בשעות הבוקר: אפשר תמיד להריץ את הצילומים בתור סרט ולבחון התפתחות ואיכות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לאה31/07/2023תודה על התשובה המפורטת. אני בת 43 עם זרע תורם.
רציתי לעשות מיון זרע אך אמרו שבמעבדה יבחרומאת הטוב ביותר. בפועל היו עמוסים אז לא יודעת אם באמת השקיעו בזה זמן או מאמץ. את הדוחות התיאשתי לבקש כי כבר לא נותנים בשום מקום פרטי ואפנה לעו"ד עוד כמה ימים להוצאת כל הדוחות שלי מכל המקומות כי אין דרך אחרת.
השאלה העיקרית שלי 1. אם אמרו 2 תאים האם זה עובר דפוק?2. היה אמור אחרי 40 שעות מההפריה להיות יותר תאים? 3. תוך כמה שעות הופך ל4 תאים? ברגע אחד? 4. מה יותר גרוע עובר 4 תאים דרגה 2 או עובר 2 תאים דרגה 1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש31/07/2023שלום לאה,
בגיל 43 סיכוי שביצית תהיה באיכות גבוהה ותקינה הוא נמוך מאוד, ולכן, כנראה התקבל עובר בן 2 תאים ביום 2 להתפתחותו. בשלב זה אנחנו מצפים לעובר להיות בן 4 תאים. אם מדובר בזרע של תורם, אז עיכוב בהתפתחות של עובר נובע כנראה מגילך והשפעת הגיל על טיב הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא לפתח ציפיות?
לאה31/07/2023לא מבינה למה האמבריולוג נתנה לי הרגשה טובה? זה די מעצבן אותי שהן לא אמיתיות. יכולתי גם לבחור לא להחזיר אבל לא נותנים לי את המידע האמיתי.
ונראה לך שאם ההחזרה היתה מוקדמת מהשאיבה זה גם יכל לגרום לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש31/07/2023שוב, שלום לאה
אמבריולוג/ית לא מחליט מה לעשות בטיפול הרפואי שזה כולל יום החזרת העובר לרחם. הרופא המטפל מחליט באיזה יום יוחזר העובר לרחמך. גם את הנתונים לגבי מצב העובר/ים בדרך כלל מוסר למטופלת הרופא המטפל שלה. את צודקת בזה שיש לדרוש שקיפות ממערכת הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - פענוח תוצאותאנונימי25/07/2023
שלום ד״ר,
אשמח אם תוכל לעיין בבדיקה ולתת את חוות דעתך, איך מתקדמים הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש25/07/2023הי
כמות תאי הזרע יחסית נמוכה, אך בגדר התקין. גם תנועתיות של תאי הזרע תקינה. לא נצפו תאי זרע תקינים (מבחינת מבנה של התאים), לכן המלצה היא להיבדק על ידי רופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת זרע פענוח תוצאות
אנונימי30/07/2023הי ד"ר,
האם יש משהו לעשות בנושא? עד כמה חמור המצב? האם נזדקק להפריה חוץ גופית בגלל שהמבנה של הזרע לא תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש30/07/2023עם נתונים כאלה של תוצאות הזרע, קרוב בוודאי תזדקקו להפריה חוץ גופית. על מנת לשפר את איכות הזרע, ממליץ לעבור בדיקות וברור אצל רופא אורולוג.
כמו כן, ממליץ להישתמש כל הדרך אל הילד, בתוסף תזונתי Vitamale , המשפר פעילות של אשכים וכך גם את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרערוני27/07/2023
שלום .
עשיתי בדיקת זרע , רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה או שיש בעיה כלשהי?
תודה רבה
רוני
צירפתי את התוצאות כמסמך
ד''ר אליעזר גירש28/07/2023שלום רוני,
תוצאות של בדיקת הזרע תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע והמלצהGali28/07/2023
שלום רב,
הריון 1 ספונטני וטבעי. מנסים להרות שנה וחצי ללא הצלחה.
מצ״ב תוצאות בדיקות זרע מפברואר.
בדיקות שלי הכל תקין. (כירורג שד אמר רק לבדוק בלוטת התריס טיפה מוגדלת).
ניסינו אקקולומין וגם אוביטרל. (ללא הזרעות) ככל הנראה נתקדם הלאה.
מה ההמלצה שלך? מה אומר על הבדיקה? יש נתונים מדאיגים? יש קצת בעיות זקפה ןנעזר בויאגרה/ קאמגרה (ג׳לים). האם זה יכול להזיק? ואם יש תכשיר לשיפור ואיכות הזרע? (בן 49)
אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארה
Gali28/07/2023ביצע us אולראסונאד אשכים לשלילת חסימות וכו. נמצא הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש28/07/2023שלום גלי
תוצאות בדיקת הזרע מראות שקיימות מספר בעיות בתוצאות של הבדיקה הנוכחית:
נפח זירמה נמוך (האם נאסף כל המרוק? האם לא הלכה לאיבוד טיפה כלשהי בזמן המרוק?).
ריכוז נמוך של תאי הזרע.
תנועתיות נמוכה של תאי הזרע.
מבחינת איכות הזרע ישנה ירידה ברוב הנתונים ביחס לנורמה. ממליץ לעשות בדיקה וברור אצל רופא אורולוג. מבחינת שיפור של איכות הזרע אפשר להיעזר בתוסף תזונתי Vitamale המשפר את פעילות האשכים וכך את איכות הזרע. מבחינת חכשירים מגבירי כח הגברה, אין בעיה בשימוש תרופות כגון ויאגרה.
דבר נוסף, מבחינת מצב של בלוטת תריס המוגדלת, יש לפנות לרופא אנדוקרינולוג ולבצע ברור. במידה ופעילות של בלוטת התריס אינה מאוזנת, יש לאזן קודם כל את רמה ההורמונלית של הבלוטה ורק אחרי זה לטפל בבעיות הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מורפולוגיה ירודהירון24/07/2023
שלום דוקטור
לאחר אולטרסאונד אשכים לבירור פוריות .
אשך ימין 10 סמק אשך שמאל 12.5 סמק מלבד הגודל שהוא קטן אין עדות לוריקוצל .
בבדיקת זרע נמצא מורפולוגיה 0% וכל המדדים תקינים מלבד המורפולוגיה.
האם הגודל של האשכים קשור למורפולגיה הירודה ? מה עוד אפשר לבדוק?
אציין שאישתי לאחר הפלה שלישית.
הפלה ראשון בשבוע 7 בהזרעות.
ו ב 3 החזרות ב ivf . הפלה ראשונה בשבוע 5. והפלה שנייה בשבוע 8 .
איזה עוד כיוונים ניתן לבדוק? תודה מראש
ד''ר אליעזר גירש25/07/2023שלום ירון,
לדעתי אתה חייב יעוץ על מנת לברר את הסיבה האפשרית לבעיה. אולי קיים פגם גנטי הגורם להתפתחות לא תקינה של תאי הזרע. ממליץ לעשות ברור אצל מומחה בפוריות וגם יעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון תאי זרע
ירון25/07/2023בהמשך לשאלה בבקשה . מיון תאי זרע יכול לעזור ? בשיטת ברטוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש26/07/2023אולי. אפשר בהחלט לנסות כאופציה האפשרית, אך עדיין יש לבצע ברור לסיבת אי תקינות של מבנה תאי הזרע.
הייתי גם ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר פעילות של אשכים וכך לעזור לשיפור באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס שאלות לגבי לטרזולצפונית מודאגת18/07/2023
שלום
בת 39.9 רזרבה נמוכה . AFC בין 9 ל11 תלוי בחודש.
FSH 8.5 לפני חצי שנה
אחרי 5 IVF טבעי רק עם הזרקת דקפפטיל
2 פעמים פספסנו ביוץ
פעם אחת שאיבה והפרייה לא תקינה 3PN
ואחר כך עוד פעמיים פספסנו ביוץ
עקב מחלות רקע (סוכר, תריס, לב) מעדיפה את המחזור הטבעי וחוששת אפילו ממחזור חצי טבעי .כי הדקפפטיל בלבד עושה לי תנודות רבות בסוכר, קשיי נשימה, דופק מהיר וחום.
מאוד רוצה להמשיך לנסות ולא לעבור לתרומה.
הביוץ היה ביום 12 ואחר כך ביום 11.
בסבב האחרון הביוץ היה ביום ה11 לפני הצהריים
ערכים ביום 9 היו:
E2 476
LH 4
PROG 2.5
זקיק מוביל 19 מ"מ בצד ימין ובצד שמאל 7 קטנים פחות מ10.
הרופא שלי (שמעדיף כמובן מחזור הומונלי מלא ובצדק אבל אני לא חושבת שאעמוד בזה) הציע לי לקחת לפחות לטרזול 5 ימים כדי לשפר את הביוץ ולסייע במניעת ביוץ מוקדם. (למרות שהביוץ היה תמיד סדיר ותקין עד היום)
לאחר מכן מעקב ודקפפטיל כרגיל.
מה דעתך?
האם כדאי לנסות?
האם ללטרזול יהיו תופעות לוואי משמעותיות?
ועוד שאלה מה עוד אפשר לשנות כדי למנוע את הפספוס ביוץ שוב ושוב?
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש21/07/2023שלום לך,
לגבי טיפול בלטרוזול במצבך, יתכן וזה פטרון טוב, שווה לנסות. איך גופך יגיב ללטרוזול קשה לצפות, אבל זה טיפול טוב כאשר לא רוצים לקחת טיפול הורמונלי בגונדוטרופינים. לטרוזול גורם להפרשת גונדוטרופינים אנדוגניים, מה שיכול להיות טוב עבורך.
לא חושב שזה יסדיר לך יום הביוץ (אולי?). מאמין שרופא המטפל שלך יהיה לו צורך להיות קשוב יותר לשינויים לקראת ביוץ על מנת לא לפספס את השלב החשוב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צפונית מודאגת23/07/2023מה הלטרזול אמור לשפר? (אם לא את הביוץ)
ד''ר אליעזר גירש23/07/2023לטרוזול, כפי שכתבתי קודם, גורם להפרשה של גונדוטרופינים (FSH ו-LH) אנדוגניים (עצמיים) ללא צורך במתן הורמונים הללו מבחוץ. זה יכול לשפר את איכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורופולגיה נמוכה וסיכויי הריוןעדי20/07/2023
שלום האם מורופלוגיה נמוכה 1.5% מעידה על היעדר סיכוי להיכנס להריון ספונטני !?
למרות ש בבדיקת הזרע ספירה ותנועתיות תקינה
ד''ר אליעזר גירש22/07/2023שלום עדי,
לאחר אין ספור של איסוף הנתונים של בדיקות זרע ובדיקת הריונות הגיעו לתוצאה שמתחת ל-4% מורפולוגיה תקינה אין אפשרות להרות בצורה ספונטנית (טבעי).
ממליץ ביקור אצל רופא אורולוג.
ממליץ שימוש בתוסף תזונתי Vitamale היוכול לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח לבדיקת זרעאנונימי16/07/2023
שלום רב, אשמח לעזרה
מה אומרים התוצאות של הבדיקה ?
ד''ר אליעזר גירש17/07/2023ריכוז תאי זרע נמוך מהנורמה, תנועתיות איטית, מורפולוגיה (צורניות)של תאי הזרע גם מתחת לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח בדיקת זרע
אנונימי17/07/2023איך אפשר לשפר ? מה מומלץ לעשות ? אני בן 32 ונשוי שלוש שנים ועכשיו מתכננים להריון
ד''ר אליעזר גירש21/07/2023קודם כל לקבוע תור לרופא אורולוג. עדיפות לאורולוג עם התמחות נוספת בפוריות הגבר (יש כאלה). לבצע בדיקות מקיפות של מערכת הרביה.
דבר שני, יחד עם בת זוגתך לפנות לרופא פריון על מנת לבנות תוכנית המתאימה להסגת הריון במצבכם.
דבר שלישי, להישתמש בתוסף תזונה Vitamale , המיועד לשפר את איכות הזרע. לוקחים אותו על בסיס קבוע עד להסגת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בת 39 עם מחלות רקעמיכל11/07/2023
בת 39.9 עם מחלות רקע.
מעוניינת בשאיבה במחזור טבעי עם מעקב צמוד והזרקת רק דקפפטיל.
כבר 3 נסיונות נכשלו עקב ביוץ מוקדם.
הייתי שמחה לקחת הורמונים אבל הדקפפטיל לבדו מעלה לי חום ודופק וסוכר ומכניס את מחלות הרקע לחוסר יציבות. רוצה לנסות עוד כמה חודשים לפני שאעבור לתרומת ביצית (מאוד קשה לי עם זה)
מה אפשר לעשות?
ד''ר אליעזר גירש12/07/2023שלום מיכל
ממליץ למצוא רופא פוריות שיהיה מוכן לעזור לך ולבצע בדיקות הורמונליות צמודות לקראת הביוץ שלך, כך שביוץ עצמו אינו יתפספס.
אופצית תרומת הביציות בגילך היא אופציה בהחלט מקובלת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקה זרעתמיר11/07/2023
שלום עשיתי שתי בדיקות זרע אחד בתאריך 19.06 ואחת בתאריך 29.06 בזמן שהייתי חולה בקורונה שהתגלתה אחרי הבדיקות יש הסבר לתוצאות והאם קורונה נשפיע על התנועה של הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע שניה תוצאות
בדיקת תארי29.0611/07/2023שלום מצורפת גם הבדיקה השני תודה
ד''ר אליעזר גירש12/07/2023שלום תמיר
תוצאות בדיקת הזרע נמצאות על הגבול של תקין, במיוחד בדיקה השניה. קיימת בעיה של מורפולוגיה, מבנה של תאי הזרע. בהחלט יתכן שזה קורה לאחר מחלת קורונה. יש מספיק עדויות בספרות המדעית לגבי השפעה השלילית של וירוס קורונה על פוריות הגבר. מצד שני, יתכן שתוצאות שלך אינן קשורות לקורונה.
ממליץ קודם כל לעבור בדיקה וברור רחבים אצל רופא אורולוג ואז לחשוב באיזה דרך של טיפול לבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת מעבדת זרעאנונימי11/07/2023
אשמח לקבל עזרה ולהבין מה התוצאה של הבדיקה אומרת? תודה רבה על העזרה
ד''ר אליעזר גירש12/07/2023שלום אנונימי
התוצאות מראות על מאוט תאי הזרע וגם הם בעלי בעיות בתנועה. ממליץ לפנות לרופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעאני10/07/2023
שלום,
קיבלתי את תוצאות בדיקת הזרע.. ואין לי מושג איך לקרוא אותם
תוכלו לסייע לי ולומר לי אם הן תקינות?? אני ממש אודה לכם!
צורת נתינה: ☒ כוס סטרילית
☐ קונדום הלכתי
☐ קיום יחסים (PCT)
ימי הימנעות: 4 שעת נתינה: 9:34 שעת בדיקה: 9:50
נתונים לבדיקה תוצאות ערכים תקינים
צבע תקין
צמיגות תקינה
pH 8 7.5-8.5
נפח (ml) ml 2.3 1.5ml-6ml
ריכוז (106/ml) ×106/ml 55 >15×106/ml
סה"כ תאי זרע ×106 126.5 >20×106
אחוז תנועה % 70 >40%
סוג תנועה ☐
ללא תנועה ☐
מקומית ☒
סיבובית מתקדמת ☐
פרוגרסיבית
אגלוטינציה % 0 <10%
מורפולוגיה תוצאות על פי Kruger
צורות תקינות (%) % 4 ≥4%
צורות פתולוגיות (%) % 96
ראש % 86 % 9 Round: % 27 Amorphous: % 18 Pyriform: % 12 Tapered: % 20 Acrosomless:
צוואר % 8 % 4 CytoD: % 6 Neck:
זנב % 0
לויקוציטים (106/ml) ×106/ml 1.5 0-1×106/ml
אריתרוציטים (106/ml) ×106/ml 0 0-1×106/ml
ספרמטידים (106/ml) ×106/ml 0 0-2×106/ml
סיכום
☒
Normal
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Oligozoospermia
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Teratozoospermia
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Asthenozoospermia
Cryptozoospermia ☐
Hypospermia ☐
Severe OTA ☐
OTA ☐
☐
Azoospermia
ד''ר אליעזר גירש10/07/2023שלום אני,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
אני10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?