מידע רפואי
פורומים
- יופי
- מחלות חניכיים
- תרופות סבתא
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
- פרחי באך
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- תזונה בהריון
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- רפואת שיניים
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- אוסטאופורוזיס
- חרדה חברתית
- אנדוקרינולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול רב תחומי בהשמנה והמקימה והמנהלת הרפואית של מלב"י - המרכז לטיפול בהשמנת יתר. תחומי התמחות: שרוול קיבה, מעקף קיבה, מעקף תריסריון, הצרת קיבה עם טבעת, ניתוחים חוזרים להרזיהדנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- אשמח ליעוץ בכמה ענייניםטלי27/10/2023
שלום,
יש לי עוברים מוקפאים
עוד חודש 43
1. יש לי מגוון עוברים מלפני כחמש-ארבע שנים, מתוכם 4 יום 2. האם להחזיר יום 2 או לגדל במעבדה, אם לגדל איך לגדל? להפשיר שניים יחד, ארבע יחד? אני מבינה שאם יש יותר מעובר ניתן להקפיא מחדש אבל זה מוריד איכות. רוצה כמובן למקסם סיכויים.
2. עשו לי 2 החזרות לאחרונה יחסית, עובר יום 2 ובלסטו, לא נקלטו. האם לעשות היסטרו ואז לנסות להחזיר או להחזיר, אם אני עושה היסטרו מפסידה את החודש הקרוב. לידה אחת, רגילה (עם זירוז.
3. יכולה לעשות את ההחזרה בחודש הקרוב רק אצל רופא באלישע כי כרמל סגןר, אם צריכה לגדל עוברים, האם יש העדפה לגדל בכרמל ולכן לחכות חודש או אין הבדל?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש27/10/2023שלום טלי,
גילך פחות חשוב לגבי 4 העוברים המוקפאים (יום 2) כשהיית גיל בערך 38. חשובה איכות העוברים ואנחנו מתייחסים אצלך לגבי גיל 38. אם העוברים הוקפאו כל אחד בנפרד, המלצתי היא להפשיר כל פעם עובר של יום 2, לגדלו ליום 3, לראות שהוא מתפתח ביום 3 ביחס למצבו ביום 2 ואם יש גדילה והתפתחות אז לבצע החזרת עובר לרחמך ביום 3. יש כאן דילמה, וקרוב לוודאי שימליצו לך להפשיר 2-4 עוברים לגדל ולבחור עובר הטוב ביותר. בעיני, במצב כזה את מרוויחה זמן, אבל מפסידה את העוברים שנוצרו בגיל 38 שזה עוברים באיכות טובה יותר ביחס לביציות ועוברים הנוצרים בגילך הנוכחי. את צריכה להחליט לגבי להפשיר את חלק מעוברים (או את כולם) ולהחזיר עובר הטוב ביותר או כל פעם (פעם בחודש) לעשות הפשרה של עובר אחד ואם הוא שורד ומתפתח, לבצע החזרתו. אני בעד הפשרת עובר אחד כל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץ ורמות אסטרדיולמיכל25/10/2023
שלום
בשנה האחרונה אני בצעקב זקיקים
בשנה האחרונה רמות האסטרדיול לפני ביוץ ירדו ממעל 700 ל550 530 בדרך כלל או אפילו 450 470 בחודש מסויים (שאני מקווה שלא יחזור).
האם זה אומר משהו על איכות הביוץ או איכות הביציות שבזקיקים?
Amh לפני חודש 1.21 שזה תקין ממה שהבנתי.
למה האסטרדיול ירד?
מה זה אומר?
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/10/2023שלום מיכל,
לא ציינת מה גילך, דבר חשוב לעניין רזרבה שחלתית. עם התקדמות בגיל האישה יורדת רזרבה שחלתית, יש פחות זקיקים שחלתיים, לכן רמות AMH יורדות וגם רמות האסטרדיול.
רמת AMH שלך נמצאת על הגבול התחתון, כך שכנראה מדובר בהחלט בירידה בפעילות השחלתית הקשורה לגילך. קיימת התאמה בין ירידה בפעילות השחלתית ואיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה חוות דעת לבדיקת הזרעחיים21/10/2023
מה קורה אפשר לקבל חוות דעת על בדיקת זרע? ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32% זנב 12%
ד''ר אליעזר גירש26/10/2023שלום חיים,
רוב הנתונים בתוצאת בדיקת הזרע תקינים. מורפולוגיה (מבנה תאי הזרע) אינה תקינה. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג.
כמו כן, ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר את איכות הזרע על כל הנתונים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הריון ראשוןאנונימית21/10/2023
שלום דוקטור אליעזר גירש,
אני בת 32 בקרוב ובעלי בן 35, מנסים 4 חודשים להכנס להריון ראשון.
לוקחת חומצה פולית כל יום. המחזור שלי נע בין 28-30 יום, אני עושה בדיקות ביוץ ביתיות ומזהה עלייה בהורמון ביום ה - 11 ולכן משערת שהביוץ הוא ביום ה - 12.
בעלי עשה לפני כמה ימים בדיקת זרע - מצרפת את התוצאה.
רציתי לשאול - מה הימים שהכי טובים בשבילנו בהתחשב בנתונים שכתבתי ?
האם התוצאות נראות לך תקינות?
תודה
ד''ר אליעזר גירש26/10/2023שלום אנונימית,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות. 4 חודשים של ניסיון להיכנס להריון נחשב לזמן קצר. מקובל שנה - עד שנתיים ורק אז לפנות לרופא מומחה. בגלל הגיל הייתי פונה לרופא כחצי שנה עד 8 חודשים אם לא תצליחו להרות.
הזמן הטוב ביותר להיכנס להריון, לקיים יחסי מין, במשך 6 ימים סביב ביוץ, כאשר ימים האלה מתחלקים ל-4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להריון ספונטני?דנא14/10/2023
Liquefaction תקין
צמיגות תקינה
Ph 8
נפח 5 מ״ל
צבע תקין
Sperm agglutination אין
ריכוז 12
מספר תאי זרע 60 מליון
50 - Sperm motility 1HR
Total progressive 25
Nonprogressive motility 25
מורפולוגיה 2
Cytoplasmic droplets אין
Round cells אין
ד''ר אליעזר גירש14/10/2023שלום דנה,
סיכוי קיים, אך נמוך ביחס לבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה
דנה14/10/2023מנסים שנתיים ללא הצלחה, כמה הסיכוי בערך?
האם התוצאה מחייבת הפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש15/10/2023שלום דנא,
כן, בהחלט, אם אתם נמצאים כבר בתהליך זה שנתיים, אז זה הזמן להיעזר בהפריה חוץ גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעה ופוריותדניאלה12/10/2023
שלום, האם קלונקס, פנרגן ובונדורמין יכולים להשפיע על הפוריות? אני יודעת שלא בריא לקחת באופן קבוע אבל יש לי בעיות שינה חמורות ואני סובלת מחרדות. אני מנסה להיכנס להריון ורציתי לדעת אם זה קשור איכשהו לפוריות. תודה
ד``ר אליעזר גירש13/10/2023שלום דניאלה,
פנרגן אלול לעלות רמת הורמון פרולקטין, אשר יכול לשבש פעילות שחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע עם ערכים טפסנתנאל06/10/2023
היי ד"ר עשיתי בדיקת זרע ואני ממש בחששות ראיתי תאים תקינים אפס מה זה אומר עקרות? אני השתמשתי שנים בסטרואידים אנאבולים בעבר עשיתי הקפאת זרע אבל להיה בה שימוש בסוף כי האישה נקלטה אחרי שעדיתי הפסקה ל חצי שנה זה היה בשנת 2015 מאז המשכתי להשתמש רצוף עד עכשיו וזו הבדיקה שיצאה לי מה עושים
ד''ר אליעזר גירש06/10/2023תכשירים אנבוליים וסטרואידיים פוגעים בתהליך ייצור זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וערכי אסטרדיולמיכל06/10/2023
שלום
בשנה האחרונה אני בצעקב זקיקים
בשנה האחרונה רמות האסטרדיול לפני ביוץ ירדו ממעל 700 ל550 530 בדרך כלל או אפילו 450 470 בחודש מסויים (שאני מקווה שלא יחזור).
האם זה אומר משהו על איכות הביוץ או איכות הביציות שבזקיקים?
Amh לפני חודש 1.21 שזה תקין ממה שהבנתי.
למה האסטרדיול ירד?
מה זה אומר?
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - איחור של הווסת (כנראה) עכב שימוש בדקקפטילנועה ליעד05/10/2023
שלום רב, ברצוני לשאול האם לאחר טיפול בדקקפטיל ישנו איחור לא קטן של הווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התנזרות ממין לפני השאיבהקרן01/10/2023
כמה זמן מומלץ להתנזר לפני השאיבה כדי שהזרע יהיה חזק?
מה הפרמטרים של זרע חזק?
ד''ר אליעזר גירש02/10/2023שלום קרן
אם נתוני הזרע תקינים מבדיקות הקודמות, ממליץ לא להיתנזר בכלל, זאת אומרת לקיים יחסים כיום לפני שאיבת הביציות.
אם זרע חלש, ממליץ להיתנזר כ-2-3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות של pgsגיא29/09/2023
היי. ייעצו לי לשאול אימבריאולוג.
כרומוזום 21 - P1
בפירוט רשום Mosiac 21 - Del 35% .
א. מה זה אומר? האם יש פה סיכוי לתסמונת דאון?
ב. האם זה משהו קטן שאפשר להתעלם ממנו?
ג. האם זה מעלה סיכוי להפלה/ דברים אחרים?
מהקליניקה אמרו לי שזה לא "תקין" ולהתייעץ עם מומחה. יש גם מישהו שאמר לי שבגלל שחסר שם קצת Mosiac מכרומזום 21 או משהו כזה זה אפילו נחשב בטוח ובסהכ חסר קצת מאיזה דגימה קטנה ולהתעלם. בבקשה עזרה כי אני מאד אבוד ומבולבל
ד``ר אליעזר גירש30/09/2023שלום גיא,
יותר ידוע על חסר מקטע על גבי זרוע הארוך (q) שבכרומוזום 21 ופחות על זרוע הקצר (p). כאמבריולוג, איני יכול לתת יעוץ בתחום הגנטי. מבחינה אמבריולוגית, כנראה, עובר כזה יכול להיתפתח ולתת הריון עד הלידה, אך סיבוכים מבחינת תופעות הקשורות לגנטיקה של חסרים על גבי כרומוזום 21 איני יכול לתת תשובות, זה לא בתחום ההתמחות שלי. יש לפנות לגנטיקאי.
לגבי תסמונת דאון, לדעתי אין מה לחשוש, בגלל שבתסמונת דאון מדובר בעודף ולא בחסר מקטעים של כרומוזום 21, אבל תסמונות אחרות או תופעות שונות אחרות בהחלט יכולות להופיע, לכן אני ממליץ בחום לפנות ליעוץ גנטי אצל גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע לאחר טיפול מטרוטרקסטמיכאלה29/09/2023
שלום,
בעלי עבר טיפול מטרוטרקסט בשל דלקת מפרקים
הוא הפסיק את הטיפול לפני כ3 חודשים
האם הזרע כבר הספיק להתחדש? האם עדיין צריך להמתין לפני כניסה להריון?
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש30/09/2023שלום מיכאלה. מטרוטרקסט נחשב כטיפול עם פעילות מגנה על תאי הזרע, אך העניין אינדיבידואלי מאוד. ממליץ לעשות בדיקת זרע, להשוותה עם בדיקת זרע שהייתה לפני הטיפול. ממליץ לבצע בדיקת זרע פעם בחודש על מנת לבחון דינמיקה של ייצור הזרע.
בנוסף, ממליץ בחום על נטילת תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשיפור פעילות של אשכים וכך לשיפור באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני הזרעות אחרונות שליגלית27/09/2023
שלום רב,
האם יש סיכוי להרות מנתוני ההזרעה הבאים:
48 שעות הימנעות.
לפני השבחה:
ריכוז - 32
תנועתיות- 17
אחרי השבחה:
ריכוז- 4
תנועתיות- 75
חייבת לציין שהקשבנו בעצתך ובעלי נוטל Vitamale של אלנט (פלאים כי הרופאה אמרה שהנתונים הנ״ל די טובים)
סתם דוגמה נתונים מהזרעה ראשונה קודמת טרם נטילת ה Vitamale היו: 9 לפני 6 אחרי בריכוז, 40 לפני 67 אחרי בתנועתיות
וזה עוד לצד 3 ימי המנעות!
ועכשיו לשאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובתך בשאלה מעלה לצד נוספת
גלית28/09/2023אם נגיד בייצתי משחלב ספציפית מומלץ לשכב ולשהות על הצד המבייץ לאחר הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש28/09/2023אין שום צורך לשכב על הצד של שחלה המבייצת. ממשיכים בחיים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה ובאשר לשאלה הראשונה שחשובה לי דעתך?
גלית29/09/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש29/09/2023כן, בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת זרעארי28/09/2023
שלום רב
אני בן 63 עברתי לאחרונה בדיקת זרע
ואלה התוצאות
liquefaction 4+
viscosity תקין
color תקין
ph 7.5
volume 3 ml
concentration 94mil\ml
total concentration 282
percent of motile sperm 42%
rapid+ %
moderate ++ %
slow + %
non progressive + %
total motile sperm 118.44 mil
morphology kruger stric criteria
normal forms 10%
abnormal forms 90 %
wbc mil\ml 1
מה אומרים הנתונים האלה?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש28/09/2023תוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחופה בבקשהשני27/09/2023
COLLECTION
20 min DELIVERY TIME
8.1 SEMEN PH
NORMAL SEMEN VISCOSITY
5.5 mL SEMEN VOLUME
CLEAR SEMEN COLOR
14 ABSTINENCE DAYS
MASTURBATI
ON EJACULATION WAY
15-60 LIQUEFACTION
No sperm
cells SPERM AFT CENTRIFUG
87 % VITALITY
זה התוצאות הבדיקה של בעלי מה אומר ? האם נפרולגיה זו לא ניתנת לטיפול כדורים להשבחת הזרע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש27/09/2023שלוםצ שני,
קודם כל, יש להיבדק אצל אורולוג. אחרי זה, עם התוצאות של בדיקה אורולוגית, אפשר לקבל יעוץ איך להמשיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?