מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה מנסים שנה וחציירין04/02/2025
שלום דר מסנים שנה וחצי להיכנס להריון החודש קיבלתי זריקת פרוגסיבס לעשות הזרעה ואני כבר שבועיים לאחר ווסת ואין התקדמות בבדיקות דם לביוץ הבדיקות מהיום אסטרידול 280, lh8.1 ופרוגסטרון 0.16
אני נוסעת שבוע הבא האם יכול להיות ביוץ ביום שישי ? ואספיק לעשות הזרעה עד ראשון?
כבר סיימתי מזרק אחד ועכשיו התחלתי את השני במינון של 37.5
היום ביקשו ממני להוריד מינון ל25 ולבצע שוב מעקב בחמישי אבל למה זה לא מתקדם?
יש לציין חודש קודם קיבלתי גונאל והיה ביוץ תקין במינון של 12.5 והפעם כלום!!
האם אספיק לבצע הזרעה בראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/02/2025שלום ירין. אני אמבריולוג קליני ומומחה לפוריות ו-IVF, אבל לא רופא נשים. הנתונים שמסרת אינם מספיקים. ממליץ להיות במעקב אצל רופא המטפל שלך שמכיר את התיק, את כל הנתונים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת דירוג עובריםאביטל03/02/2025
בת 41. מתוך 14 ביציות רק 11 הופרו והגיעו למצב של בלסטו (יום 5) ועוד 3 הופרו אבל לא המשיכו להתפתח ליום 6 כך שנותרו 11 עוברים יום 5.
אשמח להבין האם העוברים שנוצרו אצלי נחשבים לאיכותיים והאם יש סיכויים גבוהים להרות מהם?
דוח העוברים שלי:
3aa
3aa
4ab
3aa
3bb
4ba
3bb
4ba
4ba
4aa
3bb* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש03/02/2025שלום אביטל,
כל העוברים שברשימה, הם באיכות טובה עם פוטנציאל לתת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדירוג עוברים
אביטל03/02/2025תודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות לא ידועיואב25/01/2025
שלום דוקטור.
אשתי מנסה להכנס להריון 6 שנים ללא ילדים.
ידוע על בעייה של מורפולוגיה 1%.
ביצענו בדיקה של אורולוג נפח אשכים 10-11 מ"מ . וריקוצל דרגה 1 . חוץ מורפולוגיה הכל תקין .
לאשתי שחלות פולציסטיות
עד עכשיו 5 הפלות
סבב ראשון של ivf :
8 עוברים מוקפאים יום 5 באיכות טובה: 4 הפלות שבוע 7-8 .
סבב שני אחרי מיון זרע בברטוב . הפלה שבוע 5. העוברים באיכות aa.
במיון זרע מוינו 45 תאים באיכות טובה- מצוינת .
הקריוטיפ של שנינו תקין. הלוספרם תקין 15% .
יש עוד בדיקות שאפשר לעשות? יכול להיות שעדיין אחרי מיון הזרע לא תקין? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש27/01/2025שלום יואב,
כן, בהחלט, גם תאי זרע שנבחרו כהכי טובים מבחינת מורפולוגיה, קיימים שינויים במבנה כרומוזומלי (תקינות כרומוזומים) ואריזה של חומר הגנטי (גנים) בתוך כרומוזומים. קיימים מבנים נוספים בתוך תאי זרע האחראים על חלוקה הראשונה של ביצית ובהמשך לחלוקת תאים בעובר. גם תקינות המבנים הללו משפיעים על תקינות עוברים הנוצרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה- הפלות חוזרות
המשך לשאלה27/01/2025תודה על התשובה דוקטור.
בהמשך לשאלה. איזה בדיקות אפשר לעשות ? לנו /לעוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/01/2025ערב טוב יואב
לצערי אין היום בדיקות נוספות לזרע לבחינת איכותו ברמה כרומוזומלית ומולקולרית, בדיקות הנמצאות ברפואה הקלינית. ישנם מחקרים (לא רבים) במסגרת אקדמית, אך אין עדיין שימוש קליני בהם.
דבר שאני יכול להמליץ עליו זה שימוש בתוסף תזונתי כמו למשל Vitamale לשיפור פעילות האשך וכך לשיפור איכות הזרע. אולי תוסף זה יכול לשפר את המצב גם אם במאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה בבקשה
המשך לשאלה29/01/2025תודה רבה על ההסבר המפורט.
יש עוד עוברים מוקפאים באיכות aa . לא ביצענו להם בדיקות גנטיות.
איזה בדיקה כדי לעשות כדי לראות האם הם תקינים?. PGD/PGS? מה ההבדל בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/01/2025במסגרת IVF ניתן לבצע ביופסיה של עוברים שנוצרו ולשלוח את הדגימות לבדיקת תקינות כרומוזומלית (PGT-A). לאחר שמתקבלת תשובה ממח' לגנטיקה, אפשר להחזיר לרחם האישה רק את העוברים התקינים גנטית (כרומוזומלית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לחבוק תינוקורד13/01/2025
אני בת 51 בעלי בן 58 התחתנו לפני שבועיים
אני ממש רוצה בן ממנו אך אין לי מחזור רוצה לעשות הכל ולחבוק תינוק ממנו
איך אפשר לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/01/2025שלום ורד
האפשרות היחידה בגילך היא תכנית של תרומת ביציות (במידה וזרע באיכות טובה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה לאחר הפלותיואב30/12/2024
שלום דוקטור.
אני בת 30 ללא ילדים . ברקע שחלות פולציסטיות . מורפולוגיה של 0/1 %
לאחר סבב IVF ראשון ב ICSI הוקפאו 7 עוברים יום 5.באיכות טובה ab כמעט כולם נקלטו ונפלו בשבוע 7/8 סהר 3 הפלות .
סבב חדש של שאיבה בוצע מיון imsi בברטוב הוקפאו 10 עוברים יום 5 באותה איכות .
האם ה imsi מועיל גם שהעוברים באיכות "טובה " .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/12/2024שלום רב
עם מורפולוגיה ירודה של תאי הזרע והפלות חוזרות, בהחלט מומלץ לעשות טיפולי IVF עם תאי הזרע לאחר בחירה בהגדלה מוגדלת (IMSI).
איכות טובה של עוברים עדיין לא מצביעה על תקינות גנטית של עובר. במידה ותופעה של הפלות חוזרות חוזרת שוב, ממליץ ללכת על הבחנה גנטית של עוברים - PGT-A לפני החזרת העובר לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקות דםבן12/11/2024
שלום!
אני גבר בן 35 בריא בדרך כלל, נוטל 3 סוגי תרופות:
ויואנס
סרטרלין
וולבוטרין
הזמנתי תור לרופא אנדוקרינולוג,לחשש לחסר בהורמון הטסטוסטרון ורמות ההורמונים בכללי בגוף, כי אני חושב שיש צורך על פי התסמינים שאני חווה ולא בגלל תופעות הלוואי של התרופות שאני נוטל אלא באופן כללי, וזה גם לפני שהתחלתי לנטול אותם.
הרופא הפנתה אותי לבדיקת דם
התוצאות שיצאו מהנורמה הם:
Fsh: 18.1(גבוה מעל הנורמה)
Dhea Sulfate: 445(גבוה מעל הנורמה)
TESTOSTERONE total ms: 469
Vitamin D: 25 (נמוך מהנורמה)
האם אפשר לקבל אינדיקציה מה מצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/11/2024טווח אפשרויות הוא גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בן16/11/2024שלום ד"ר ותודה על המענה!
כמו מה למשל, ואיך באופן כללי אתה רואה את התמונה?
אם אפשר קצת יותר לפרט אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעשש10/11/2024
לפני ניתוח וריקוצלה תוצאות בדיקת זרע היו אזוספרמיה.
4 חודשים אחרי הניתוח תוצאות בדיקת זרע oligozoospermia (severe) ו asthenozoospermia (severe)
מה זה אומר לעומת תוצאות קודמות?
האם יש שיפור?
פרופיל הורמונלי ובדיקות גנטיות תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/11/2024זה אומר שניצפו תאי זרע, מה שלא היה לפני הניתוח. תאי זרע בעלי כושר תנועה חלשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שש13/11/2024זה אומר שיש שיפור ושהתחילו להופיע תאים?
למרות שבריכוז עדיין כתוב בכל זאת 0?
והאם אתה ממליץ על תוסף תזונה שיכול לעזור בשיפור המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/11/2024שלום רב,
אם אתה מחפש תוסף תזונתי, אז אני ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale היכול אולי לשפר את ייצור תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעטל29/10/2024
היי אשמח להבין מה זה אומר
נפח 4.0 מ"ל
P.h 7.8
ריכוז 23 מ"ל 6^10
תאי זרע 92 6^10
תנועה כללי 35%
תנועה פרוגוסטיבית טובה ובנונית 26%
תנועה פרוגוסטיבית איטית 0
תנועה לא פרוגוסטיבית 9%
תאים עגולים 0
מורפולוגיה 4%
הערות Asthenozoospermia
האם התוצאות תקינות מה הסיכוי להריון ספונטני האם צריך טיפול פוריות? בבקשה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/10/2024שלום טל,
תוצאות הבדיקה קרובות לגבול התחתון של מצב תקין ולגבי תנועת תאי הזרע - פחות מנורמה, כך שיש לפנות לרופא אורולוג ולברר אם קיימת בעיה כלשהי הגורמת למצב זה.
עדיין, אם התוצאות שיש לך, קיים סיכוי של הריון ספונטני (טבעי) גם ללא טיפול רפואי. מומלץ בכל זאת לפנות לרופא אורולוג לשיפור התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי זרע שנשמר בתוף הגוףיוסף אוחיון28/10/2024
שלום רב למיטב הבנתי זרע מוכן לאחר 72 יום ברצוני לשאול מה קורה לזרע לאחר 72 יום במידה והוא לא יוצא מהגוף והאם ניתן לשמור זרע בתוך הגוף מספר שנים ואפילו עשרות שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/10/2024שלום יוסף,
תאי זרע, לאחר התפתחותם, עוברים ליותרת האשך להבשלה. אם תאי זרע נמצאים ביותרת האשך מעבר ל-3-4 ימים, הם מתחילים לעבור תהליך הזדקנות ופרוק. ביותרת האשך פועלת מערכת חיסונית ברמה מוגברת ותאי זרע "מזדקנים" מפורקים ומסולקים משם על ידי מערכת חיסונית. התנזרות ארוכת טווח (7-10 ימים) אומנם גורמת לעליה במספר תאי זרע במירוק (שפיכה), אך איכותם יורדת בגלל תהליכי הזדקנות ופרוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע חוות דעתיוסי15/09/2024
בן 30
בדיקת זרע יצא תנועה כללי 40%
תנועה פרגורסיבית טובה ובינונית 27
מורפולגיה 3 %
ריכוז תאי זרע 78 מיליון
וזהו תאי זרע 117 מיליון
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/09/2024שלום יוסי,
חלק מנתונים בבדיקה הם תקינים, כמו ריכוז תאי זרע ואחוז תנועתיות של תאי הזרע, אך מורפולוגיה (מבנה) של תאי הזרע אינה תקינה, רק 3% מתאי הזרע בעלי מבנה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון מועד שאיבהגיל05/09/2024
שלום ד"ר אשמח לתשובה בהקדם! האם על סמך נתונים האלה האם היית ממליץ להיכנס לשאיבה ב6.9?
ב4.9 ניתן עוד מנופור ואורגלוטרן אחה"צ (17:00) ובחצות 2 דקפפטיל אובדת עצות, ולא יודעת עד כמה זה הכי נכון.
מה הסיכוי של גודל 15/ 16 להניב ביצית בשלה אחרי הזרקת מנופור ואורגלוטרן+2 דקפפטיל בחצות.
להלן המעקב זקיקים:
# אסטרדיול-8664-נלקח לטרוזול 7 ימים לצורך הורדת האסטרוגן, גירוי שחלתי חמור פעמים קודמות.
# Lh: קטן מ-0.3
# פרוגסטרון: 8.85
#עובי רירית: 6.7
#נוזל במידה מועטה להלן הזקיקים:
2 של 22;
1 של 20;
1 של 19;
1 של 18;
1 של 17;
4 של 16;
6 של 15;
6 של 14;
4 של 13;
1 של 12;
2 של 11
ועוד קטנים.
הרופא רוצה שאזריק בצהריים מנה של מנופור 375+אורגלוטרן ובחצות 2 דקפפטיל ולהיכנס אחרי 36 שעות לשאיבה. האם נכון? או שמומלץ לחכות עוד יומיים ואז לתזמן ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש05/09/2024שלום גיל
הכל בסדר ורופא שלך תכנן טוב את המועד לשאיבת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי של כל הביציות בגודל 14, 15, ו16 לגדול ולהניב ביצית
גיל06/09/2024נראה שיש יותר ביציות קטנות לעומת גדולות.
לא היה עדיף לחכות ולתת עוד יום של הזררות ולקחת דקפפטיל בשישי ולהישאב בראשןן?
מרגיש שבקושי 15 ישאבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/09/2024אתם מחפשים כמות הביציות או הריון תקין וילד?
תמיד, בכל גירוי שחלתי יש מספר זקיקים בגודל שונה בדומה למה שקורה בטבע. זקיק מוביל בטבע (או מספר זקיקים מובילים בגירוי הורמונלי שחלתי) נחשב כטוב ביותר ואופטימלי להפריה.
אם תמשיכו להמתין עד שזקיקים קטנים יגדלו (סביר להניח שהם גם פחות טובים להפריה, איכותם נמוכה יותר), זקיקים המובילים "יזדקנו" וגם לא יהיו מתאימים להפריה ולא תקבלו שום תוצאה שאתם מעוניינים בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת אזוספרמיה לא חסימתיתתומר23/08/2024
שלום רב,
אובחנתי עם אזוספרמיה לא חסימתית. בן 32.
טסטוסטרון גבוה יחסית 24 nmol/l.
FSH גבוה 40 IU/l.
LH קצת גבוה 9 IU/l.
שאר ההורמונים - נורמלי.
אשכים בבדיקות פיזיות ובאולטרה-סאונד בגודל ומרקם תקין (15 ו-20 cc).
בדיקות גנטיות תקינות (קריוטיפ ו-y deletions).
הומלץ על ביצוע מיקרו-טסה או tese.
האם כדאי לעשות בדיקת זרע נדיר? באיזה מכון?
יש הרבה מאד מנתחים ואין לי יכולת לדעת להעריך אותם ואיזה ניתוח לבצע על מנת למקסם את הסיכוי לילד ביולוגי.
אשמח לכל עצה באשר להמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימומים במשך 3 שבועות לאחר החזרת עוברים שלא צלחההדס08/08/2024
שלום
מראש מתנצלת על התיאורים הגרפיים.
בת 31 מטופלת ivf עקב חצוצרות חסומות/מודלקות(חשד לאנדומיטריוזיס) קיימת גם תת פעילות בלוטת תריס ואני מאוזנת .
עשיתי החזרה ב10.7 עם תמיכה של אנדומיטרין.
החל מה15.7 התחלתי לדמם (דם טרי)
ב21.7 בטא שלילית
ב23.7 קיבלתי ווסת חזקה מאוד שהסתיימה ב27.7
3 ימים של הפרשות נורמליות
מה31.7 התחלתי לדמם שוב עד היום
הדם הוא בחלקו טרי ובחלקו כהה מאוד ועם קרישי דם באותו אופן.
הייתי אצל רופא נשים ב2.7 ,באולטרסאונד נוזל בדוגלס ,המלצת הרופא היתה לתת לזה להסתיים מטבעו ובדיקת בטא שבפעם השניה יצאה גם כן שלילית.
הייתי שוב אצל רופא נשים ב5.7,לא היה ממצא חריג באולטרסאונד גם אמר לי להמתין ושזה כנראה נובע מהתמיכה ההורמונלית.
ווסת משוערת הבאה באזור ה22.8,
המחזור שלי סדיר ובדכ יש הפרשות כהות לפני/אחרי הווסת עד יומיים ,אבל לא כמו המקרה שאני חווה כרגע.
אני ממש נואשת להפסיק עם הדימומים ואני אמורה להתחיל סבב החזרה נוספת וכרגע אני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה .
אשמח לסיוע להבין מה קורה לי ומה ניתן לעשות על מנת להפסיק את הדימומים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/08/2024שלום הדס,
מבקש להישמע להוראות הרופא המטפל שלך. יש להמתין עד שמחזור יסתדר על מנת להתחיל סבב חדש לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר בבקשה חוות דעת בדיקת זרע???חיים05/08/2024
ימי מניעה 3.5
Viscosity-normal
Volume -3.2
Ph 8.2
Count 66
Total 211.2
Motility 80
Grade 2
Eosin via 50<
Morphology
Normal 3%
Borderline 4%
Amorphous 84
Pyriform 3
Round 0
Tail 2
Midpiece 4
Fructose 1000<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/01/2025תוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/01/2025תוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת עובריםמי02/08/2024
שלום,
אחרי בדיקת NGS יצאו 3 עוברים לא תקינים -
מונוזומיה 9 (100%)
טריזומי 8 (100%)
מונוזומי 22 (100%)
האם זו בעיה ביצירת העוברים או שיש בעיה גנטית לאחד מההורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש03/08/2024שלום מי,
עוברים לא תקינים גנטית זה עניין של ביציות, לפעמים של זרע, וגם לפעמים בהתפתחות העוברים נוצרים שינויים. חשוב לדעת מה גילך, מפני שאחרי גיל 35-38 יש עליה מתמדת (עם הגיל) של אי-תקינות גנטית בביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה
מי03/08/2024העוברים מתרומה.
התורמת בת 28.
יש לי עוד 4 עוברים שלא בדקתי ואני תוהה אם יש בעיה גנטית אצל התורמת או שהתקלה נוצרה במהלך יצירת העוברים או יצירת הביציות באותו החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש03/08/2024שלום מי
לא ברור לי למה נבדק רק עובר אחד. בדרך כלל אם מבצעים PGT (ביופסיה ובדיקה גנטית) מבצעים על כל העוברים שנוצרו. מומלץ לבחון את כל העוברים אם יש בעיה.
גם במקרים של תרומת ביציות לא כל הביציות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)