מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- הפרעות שינה ועייפות
- פרחי באך
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- טרשת נפוצה
- פוריות רפואה סינית
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- תזונת ספורט
- מיניות האישה, מין נשי
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- יעוץ זוגי ודייטינג
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילפרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- תקינות בדיקת זרעשחר דוד08/09/2023
היי ד״ר,
אשמח לדעת האם הבדיקה של בעלי תקינה
אנחנו מנסים להרות כבר יותר מ7 חודשים...
האם יכול להיות שזה שאנו משתמשים במעט רוק במקום חומר סיכה? שמעתי שיכול להיות קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש08/09/2023שלום רב
תוצאות בדיקת הזרע תקינות על כל המדדים. לגבי כניסה להריון, יש להקפיד על יחסים במשך 6 ימים רצופים, כאשר 4 ימים הם לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ.
אם אחרי שנה של נסיון לא תצליחו להרות, יש לפנות לרופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על ivmיסמין05/09/2023
אם אני מבינה נכון גל של lh בטריגר חיצוני (אוביטרל) או לפני ביוץ טבעי (עליית lh טבעי של הגוף) הכרחיים כדי להצליח לנתק ביציות מהזקיקים ולאפשר לשאוב אותם גם בivm ?
אז במקרה שלי בהיעדר טריגר חיצוני נצטרך לחכות לאחרי ביוץ כדי לשאוב זקיקים קטנים לivm?
עוד שאלה בהקשר הזה היא עד כמה הזקיקים יכולים להיות קטנים? כי מתחת ל10 הבנתי שאין להם בכלל רצפטורים מפותחים לlh כך שאם אלה זקיקים מתחת ל9 גם אחרי גל של lh הם לא יגיבו והביציות לא יתנתקו מהזקיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/09/2023נכון, קו המחשבה שלך נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקים - שאלת המשךיסמין04/09/2023
ד"ר גירש תודה על התשובה הארוכה והמקיפה.
לצערי בגלל שילוב של כמה מחלות רקע אסור לי לשאת הריון. לכן המליצו לי על פונדקאות.
לכן לצערי הרב כל כך הזרעה תוך רחמית או יחסים לא מתאימים. (כבר היתה לי הפלה אחת)
שתי שאלות:
1.מה עוד אפשר לעשות היום מחר או בחודש הבא כדי להצליח?
2. לגבי ivm שהציעו לי- לאור מה שכתבת אני לא מבינה איך אפשר להצליח אצלי בivm אם גם במקרה זה מדובר על זקיקים לא בשלים שלא נחשפו מספיק לlh. איך במקרה של ivm כן יצליחו להוציא אותם? (כידוע אסור הלי אוביטרל)
3. יש כדורים או תוספים שאפשר לקחת כדי להצליח יותר?
תודה רבה
מעריכה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/09/2023ערב טוב יסמין
1. על מנת להצליח בחודש הבא, הרופא המטפל שלך צריך לשאוב את הזקיקים מאוחר יותר. הבעיה שבלי אוביטרל, על מחזור טבעי, קשה מאוד לנבא מתי מתחיל גל של LH. צריך למדוד בדם כל 2-4 שעות וזה לא יסים כנראה. אפשר לנסות Modified Natural ovarian cycle, שזה דומה למחזור טבעי עם שימוש בסטימולציה הורמונלית מינימלית של שחלות. אפשר אולי גם Mild ovarian stimulation. יש לדון עם הרופא המטפל שלך.
2. IVM ניתן לעשות במקרים של שאיבת ביציות לא בשלות, אך במקרה שלך לא נשאבו ביציות כלל.
3. לא רואה הרבה אפשרויות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יסמין05/09/2023תודה רבה
השאלה שלי לגבי סעיף 2
עם ivm אם הן לא בשלות, איך הן יתנתקו מהזקיק ויישאבו?
הרי גם של אתמול לא היו בשלות ולכן לא התנתקו מהזקיק ולא נשאבו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/09/2023נכון, שאלתך לעניין. במחזורי IVF חלק מביציות נשאבות במצב לא בשל ואז ניתן לבצע IVM. שימוש בטריגר גורם לשחרור גם של ביציות לא בשלות מזקיקים יחסית קטנים.
במקרה שלך לא היה טריגר, היה מחזור טבעי, ולכן כשרמות LH היו לא מספיק גבוהות על מנת לשחרר קשר בין ביצית לבין תאי הזקיק, לא הייתה אפשרות לשחרר את הביצית מתאי הזקיק והיא לא נשאבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת זקיקים ריקיםיסמין03/09/2023
שלום
מיואשת וזקוקה לעזרתכם
עקב מחלות רקע עושה ivf במחזור טבעי
(גם ללא אוביטרל)
יום שישי 1.9
אולטרסאונד
זקיק מוביל 19 מ"מ ועוד זקיקים 10 8 7 6 ועוד קטנים
בדיקות דם
E2 551
Lh 6.2
Prog 1.8
היום יום ראשון 3.9 ולפני הצהריים בשאיבה מאף אחד מהזקיקים לא נשאבה ביצית
ביקשתי בדיקת דם כשיצאתי מהשאיבה
E2 526
Lh 35
Prog 1.3
מה קרה?
למה הזקיקים היו ריקים?
מתי הביוץ?
אשמח לעזרתם
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - "זקיק ריק"
ד''ר אליעזר גירש03/09/2023שלום יסמין,
הכל בסדר אצלך גם מבחיה הורמונלית (לפי הנתונים שהצגת כאן) וגם לפי הזקיקים (במחזור הטבעי). הלכת על גל אנדוגני, הטבעי של LH (מחזור טבעי), אשר גורם להבשלת ביצית, התנתקותה מתאי הזקיק ובסופו של תהליך לביוץ. נשאבו זקיקים לפני שקרה ביוץ (על מנת לא לאבד את הביציות בביוץ הטבעי, שלא יברכו לחצוצרה). לפי גודל הזקיקים, היית אמורה לקבל רק ביצית אחת מזקיק המוביל (19 מ"מ). יתר הזקיקים היו קטנים, מהם בעצם לא היית אמורה לקבל ביציות. גם הזקיק הגדול, במידה ולא נחשף מספיק לרמות גבוהות של LH הטבעי, לא ניתן לשאוב את הביצית כי חשיפה, שאינה מספקת ל-LH, אינה משחררת את הביצית מתוך תאי הזקיק הסובבים אותה.
מוסג "זקיק ריק" אינו קיים בטבע. הזקיק אינו מתפתח ללא ביצית והפוך. מה שקיים, זה מצב, בו הביצית אינה משתחררת מהזקיק, מה שבעצם קרה כנראה במקרה שלך.
יתכן ובגלל גל ה-LH הטבעי, מתרחש עכשיו הביוץ אצלך וביצית מזקיק המוביל תשתחרר לחצוצרה. ממליץ מחר ומחרתיים לעשות הזרעה תוך רחמית (IUI) ולקוות שתתרחש הפריה טבעית אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחט שאיבה דקה האם אפשר תמיד?אפרת01/09/2023
כתבת באחת התדובה שיש מחט שאיבה דקה בשיטה היפנית.האם זו מחט שיש בכל החדרי שאיבה? אפשר לבקש להשתמש בה בשאיבה רגילה ללא הרדמה?
תודה
ד''ר אליעזר גירש03/09/2023שלום אפרת,
בהחלט, עם מחט דקה מקובל לבצע שאיבת ביציות ללא הרדמה. בזמנו, המחטים היפניות הללו היו משווקות בארץ. אפשר להתעניין ביחידת IVF, בה את מטופלת, אם יש להם ואם אין, אז אולי להזמין. בכל יחידה מזמינים ציוד לפי צרכים של יחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרית מבחנה מחדלללי28/08/2023
שלום וברכה
לפני כמה ימים עשיתי טיפול ivf.
הפעם החלטתי לעקוב ולבדוק את המעבדה. מהשאיבה חיכיתי וחיכיתי עד שידץגידו לי שהפרו את הביציות.
רק אחרי חמש וחצי שעות הפרו אותן! לפי מה שקראתי זה מנש מאוחר וסכוי גדול שפוגע באיכות העוברים ולכל הפחות בסיכויי השתרשותם.מה עושים עם המצב הזה? הרופאים חסרי אונים מול המעבדות ואני לא מסכימה לקבל טיפול הורמונלי חודש שלם ושהכל יהרס בגלל המעבדה.
יש עילה לתביעה? יש סכוי שאם אתבע אותם אזכה אם אציג את המחקרים?
ד''ר אליעזר גירש28/08/2023שלום ללי,
את טועה ובגדול. הפריה בדרך כלל נעשת כ-4-6 שעות לאחר שאיבת הביציות. שאיבה נעשת כ-36 שעות לאחר לקיחת הטריגר והפריה נעשת יותר קרוב ל-42 שעות ממתן הטריגר (בערך בזמן של "הביוץ הטבעי"). בין 36 שעות ועד 42 יוצא 4-6 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ללי30/08/2023מוזר.
כבר שמעתי מכמה אמבריולוגיות, קראתי על זה וגם ממכון מיון הזרע זה נאמר לי, שיש עדיפות להפריה לאחר שעתיים ושלאחר 5 שעות הביצית מאבדת מהויריאביליות שלה.
ממש מענין מה שאתה כותב.
אולי זה מה שעושים בפועל בגלל העומס אבל האם זה נתמך במחקרים? האם זה מה שרצוי מלכתחילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש31/08/2023שלום ללי,
עניתי לך כבר על שאלתך. זאת דעתי ואני חושב שרוב עמיתי יסכימו איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחרי השבחת זרע- האם יש טעם להמשיך?נילי30/08/2023
נתוני הזרע אחרי השבחה הן כדלקמן:
ריכוז: 16 מליון למ״ל
נפח 0.5 מ״ל
אחוז תנועה כללי: 50%
אחוז תנועה פרוגרסיבית טובה או בינונית: 50%
סה״כ תאי זרע בתנועה: 4 מליון
לאור הנתונים האלה, האם יש טעם ממשי להמשיך עם הזרעות? קראתי שאם סה״כ תאי הזרע בתנועה הוא מתחת ל 5 מליון, הסיכויים להצלחת ההזרעה מאוד נמוכים.
ד''ר אליעזר גירש31/08/2023שלום נילי,
הנתונים של זרע מספיק טובים. קיימת חשיבות לגיל שלך. בעקרון מומלץ לבצע 3-6 הזרעות תוך רחמיות לפני שעוברים לטיפולי הפריה חוץ רחמית. רצוי ללכת כמו שאומרים מקל לכבד, כך שתנסו קודם עם הזרעות ואם לא תצליחו, תעברו ל-IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל שימור ביציות שאלהמיכל28/08/2023
שלום רב
ביצעתי שימור ביציות
הזרקתי 2דקפפטיל ללא אוביטרל וטרם קיבלתי מחזור
השאיבה הייתה לפני 10 ימים
רגילה מסבבים קודמים שהייתי מקבלת אחרי 5 ימים
האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקות זרע שבצעתי, אשמח להסבר מה לא בסדרארנון25/08/2023
היי, עשיתי בדיקת זרע אחרי שלא הצלחנו להכנס להירון
אלה התוצאות, אני לא מצליח להתרכז בכלום וקשה לי לחכות לתור שנקבע... אולי תוכלו לייעץ לי?
צבע לבן עכור
צמיגות נורמלית
חומציות pH 8.7
נפח (מ״ל) 2.5
ריכוז (מיליון/מ״ל) 54.0
תנועתיות כללית (%) 52
תנועה פרוגרסיבית (%) 49
תנועה לא פרוגרסיבית (%) 3
ללא תנועה (%) 48
סה״כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית (מיליון) 66.7
סה״כ כמות תאי זרע (מיליון) 135.0
חיות (%) 85
תאים עגולים (מיליון/מ"ל)
תאי דם אדומים
מורפולוגיה
תאים תקינים (%) 2
פגם בראש (%)
פגם בצוואר (%)
תאריך בדיקה 25/08/2023
נפח 2.5
ריכוז 54.0
תנועה 52
pH 8.7
חיות 85
תאים תקינים 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/08/2023שלום ארנון. רוב התוצאות בבדיקת זרע שלך תקינות חוץ ממבנה תאי הזרע - אחוז נמוך של תאי הזרע בעלי מבנה תקין (רק 2%). חשוב לדעת בני כמה אתם, כמה זמן מנסים להיכנס להריון, מה רקע הבריאותי, אורך החיים ושאלות נוספות שרופא המטפל שלכם צריך להתייחס.
ממליץ על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale האמור לשפר את איכות הזרע. יש לקחת אותו כל עוד מנסים להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או מחזור - אשמח לתשובה בבקשהמיאל24/08/2023
שלום,
צירפתי תוצאות בדיקת דם שלי מיום שני האחרון. 21/08/23.
ווסת אחרונה 19.07. בתאריך 06/08 הזרקתי אוביטרל. עד לתאריך 08/08 קיימנו יחסים. התוצאות הוא שלילית, עדיין לא קיבלתי מחזור. האם יש סיכוי שיתפתח הריון? יש לי מידי פעם כאבי מחזור ואז הם נעלמים לגמריי. לפי התוצאות תוך כמה זמן בערך אמורה לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקה שבוע מגלולות יאזנועה23/08/2023
שלום, אני בערך עשרה חודשים נוטלת גלולות יאז, אני עכשיו נמצאת גלולות הלבנות ואמורה לקבל מחזור. על פי החישוב המחזור הבא שלי אמור להגיע בדיוק בזמן שאני בחופשה. רציתי לשאול אם יש אפשרות לא לפתוח חפיסה חדשה ולעשות הפסקה לשבוע ( בזמן הזה גם לא לקיים יחסי מין) ולפתוח חפיסה שבוע אחרי ההפסקה, על מנת שבחופשה שלי לא אהיה במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סיכויי הצלחה בשיטת IVMיעל15/08/2023
שלום
בת 39.11
בגלל מחלות רקע יש לי בעייה לטפל בי בפרוטוקולים רגילים.
במחזור טבעי פספסנו ביוץ ב4-5 מתוך 6 סבבים (הדקפפטיל לא עובד טוב כנראה. ואסור לי אוביטרל)
הלכתי אתמול לרופא חדש שהציע IVM.
לפני שנה הייתי אצל 3 מומחים ושאלתי על השיטה הזאת. שלושתם סירבו לטפל בי בשיטה הזאת כי לטענתם היא מתאימה לפוליציסטיות (ואני ממש לא פוליציסטית אלא בת 39 עם רזרבה גבולית או נמוכה) ושהעוברים משיטה זו גם ככה חלשים ולא שורדים.
לעומת זאת, הרופא אתמול טען שהוא עושה תאומים בשיטה הזאת. אני מאמינה לו שזה נכון, אבל לא בטוחה אם נכון למישהי כמוני שהיא לא פוליציסטית ומבוגרת.
חשוב לי לדעת מה דעתך לגבי סיכויי ההצלחה של השיטה הזאת בגילי ובמצבי כי מדובר בתהליך לא פשוט עבורי. (יש המלצת קרדיולוג למניעה מהרדמה לכן הרופא אתמול הציע לעשות ivm עם הרדמה מקומית (עזרקאין בנרתיק בלבד) ואני חוששת מהכאב (לא רק בנרתיק אלא מהדיקור בשחלות).
יש לציין שאת הסבבים הטבעיים עשיתי תמיד ללא הרדמה אבל שם זאת רק דקירה אחת אז זה לא נורא.)
מה דעתך? מה הסיכוי שייצאו מivm בגילי עוברים טובים לפונדקאות?
(מדובר על 7 זקיקים בחודש ממש טוב ובחודש שעבר היו 4 או 5)
תודה
ד''ר אליעזר גירש16/08/2023שלום יעל
בהחלט אפשרי לבצע IVM גם במצבך. סיכוי שביציות יבשילו במעבדה כמו בגוף האישה הוא נמוך יחסית, אך אולי שווה לנסות אם אין מענה אחר לרופא המטפל.
לגבי הרדמה מקומית, לדעתי חבל על הזמן: אותה דקירה ואותו כאב כמו שעשית בשאיבה ללא הרדמה. שווה ללכת על שאיבת ביציות ללא הרדמה בשימוש במחט השאיבה דקה (בשיטה היפנית) וכך הכאב הוא פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי מצורף מלא לדעתך 🙏🙏🙏Lian12/08/2023
אני מאוד אשמח אם תוכל להציץ בצילום מסך שצירפתי פה , ביצעתי פרופיל הורמונלי מלא של 16 מדדים ויצאו לפי הבנתי 4 מדדים מתוכם חריגים מעט.. אני לפני או תרומת זרע או תרומת ביצית, לפי תוצאות הפרופיל המצורף מה לדעתך אני צריכה עם יותר סיכויים ? תרומת זרע או תרומת ביצית? אני בת 44 רווקה, אני לא מעשנת ואוכלת בריא כמה שאפשר,
וללא משקל עודף. המחזור שלי סדיר כל חודש בתאריך המדוייק. מוזר לי שיש 4 מדדים עם חריגות , האם יש טיפול לאזן אותם למיטב ידיעתך?
ד''ר אליעזר גירש12/08/2023שלום ליאן,
אתחיל עם מה שנראה לי בסדר וזה SHBG שמעט גבוה, ורמת TSH שנמצא בגבול העליון של נורמה. שני המדדים בגדר התקין מבחינת פעילות הגוף.
לגבי אסטרדיול מעט נמוך ו-FSH טיפ טיפה גבוה, שני המדדים מתאימים לגילך ומעידים על ירידה בפעילות השחלתית בהתאם לגיל.
אם ברצונך להיכנס להריון, קיים סיכוי עם ביציות משלך, אומנת סיכוי נמוך יותר מסיכוי של אישה בשנות ה-30. ממליץ לעשות שני נסיונות טיפולי IVF עם ביציות משלך ואם לא תצליחי להיכנס להריון, לעבור לתוכנית של תרומת ביציות. אם אין לך בן זוג, אז תרומת זרע, בהחלט מהווה פתרון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על השאיבהמיכל08/08/2023
תודה רבה על המהירות ועל התשובה המפורטת.
אני מבינה לגמרי את מה שכתבת.
לאור מה שכתבת,
מה היית משאיר ומה היית משנה:
האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
או שכדאי לחכות לגודל זקיק 19 מ"מ ולהקדים רק את השאיבה ל32 שעות אחרי הזריקה?
מה היית משנה בתהליך?
שוב תודה רבה מראש
ד``ר אליעזר גירש09/08/2023שלום מיכל,
קשה מאוד ליעץ איזה טקטיקה טובה יותר. לנסות - זה שם "המשחק". אני נוטא יותר ללכת על זקיק 19 מ"מ ושאיבה 32-34 שעות לאחר הטריגר הכפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל10/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על זקיק ריק בשאיבהמיכל07/08/2023
שלום
זקוקה לעזרתך
בת 39.10
Fsh לפני 7 חודשים 8.5
Afc לפני שנה 7 עד 9 תלוי בחודש
בפברואר האחרון לפני חצי שנה היה 11 (זה היה חודש טוב שבו גם נכנסתי חהריון טבעי שהסתיים בהפלה טבעית בסוף שבוע 5)
בגלל מחלות רקע עושה ivf במחזור טבעי רק עם דקפפטיל לפני השאיבה
ב10 החודשים האחרונים היו לי לפחות 3 מקרים של ביוץ לפני השאיבה, האחרון היה בחודש שעבר.
לכן החודש ביקשתי להקדים את הזריקות ואת השאיבה
היה חודש קצת מוזר
ביום 5 למחזור היה זקיק כמעט 12 מ"מ בצד שמאל ועוד כמה זקיקים קטנים בצד ימין
ביום 7 למחזור נשאר רק זקיק אחד בצד שמאל בגודל כמעט 12 (לא גדול בכלל ולא קרה לי אף פעם!)
כמעט ויתרתי על החודש הזה אבל המשכתי בדיקות ואז ביום שישי 4.8 היה יום 9 למחזור היה זקיק 17 מ"מ בצד שמאל ורירית 9.5 כלומר נראה חודש סביר
ובדיקות דם
E2 531
Lh 5.3
Prog 2.1
הזרקת דקפפטיל נקבעה ליום שבת לפנות בוקר (בלילה שבין שישי לשבת) והשאיבה היתה אתמול יום ראשון ב11:00 בבוקר.
הפעם הזקיק נשאר ולא נעלם (בדרך כלל הזריקות היו כשהזקיק היה 19 מ"מ) אבל נשאב הנוזל ולאחר ההתאוששות אמרו לי שהזקיק היה ריק ולא היתה בו ביצית.
לקחתי את זה קשה מאוד.
כל כך שמחתי שהפעם בגלל שנקדמנו הזקיק עוד היה שם.
ואז הייתי כל כך עצובה שאמרו לי שלא מצאו ביצית במעבדה.
1. האם הזקיק היה לא טוב או שבגלל ההקדמה גם בזריקה וגם בשעת השאיבה (כי הבנו שאצלי זה לא 36 ולא 34 שעות אלא פחות) הזקיק היה לא בשל ולכן לא נשאבה ביצית?
2. מה היית משאיר ומה היית משנה:
האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
3. יש משהו נוסף שהיית משנה כדי להגיע לתוצאה טובה יותר בחודש הבא?
4. יכול להיות שהחודש היה היה פחות טוב כי הוא ברציפות אחרי החודש שעבר שגם בו לקחתי דקפפטיל (ופספסנו ביוץ)?
4. לטרזול יכול לעזור במשהו במצב הזה? או רק יעשה נזק?
5. סבלתי מחוסר שינה בשבועיים האחרונים. יכול להיות שזה השפיע? (חוץ מהגיל והרזרבה הנמוכה שאני יודעת שהשפיעו)
אשמח מאוד לתשובות
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש07/08/2023שלום מיכל,
ידוע שבנשים "מבוגרות" (מבחינת גיל הפוריות, מעל 38) קורה ביוץ מוקדם יותר מנשים צעירות יותר.
לגבי זקיק ריק - אין דבר כזה בטבע, לא קיים. זקיק אינו יכול להיתפתח ללא נוכחות ביצית בתוכו. אבל מה? זקיקים שאינם בשלים, קטנים או גדולים שלא נחספו ברמה מספקת להורמון הביוץ, אין בהם הפרדות בין ביצית לתאי הזקיק שביצית נמצאת בקשר הדוק איתם. במקרה כזה מתאפשרת שאיבת נוזל הזקיקי, אך ביצית נשארת בתוך הזקיק. על מנת לשחרר את הביצית מתאי הזקיק במקרים כאלה משתמשים ברמה גבוה יותר של טריגר, כגון דקפפטיל או אוביטרל או שילוב שלהם. גם שעת השאיבה חשובה לכך, ככל שעובר יותר זמן (36-40 שעות ממתן טריגר), כך זקיק בשל יותר ומוכן לשחרר ביצית. במקרה שלך, כאשר יש ביוץ מוקדם, זה טריקי למצוא את המינון המתאים בשילוב עם שעת השאיבה על מנת לקבל זקיק וביצית בשלים, לא לאבד את הביצית בביוץ הספונטני ולא לשאוב נוזל הזקיקי ללא ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל07/08/2023תודה רבה על המהירות ועל התשובה המפורטת.
אני מבינה לגמרי את מה שכתבת.
לאור מה שכתבת,
מה היית משאיר ומה היית משנה:
מה היית משנה בתהליך?
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?