מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- גניקולוגיה נערות
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- המופיליה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- פטרת ציפורניים
- הומואים, לסביות
- גיל המעבר
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נוירולוגיה ילדים
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- צמחי מרפא
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- לקראת התחלת טיפולים שאלה לגבי המעבדהרוני25/05/2023
שלום ד"ר גורש,
יש לי שאלה לגבי האינקובטור בו גדלים העוברים. להבנתי לא בכל מעבדה יש אמבריוסקופ וישנם מקומות בהם צלחות העוברים נמצאות באינקובטור. תוכל להסביר לי איך נראה אינקובטור כזה? האם כל זוג מקבל אינקובטור משלו? אנחנו מתחילים טיפול והבנתי שיש סיכוי טוב שהעוברים שלנו יהיו באניקובטור. אז לאור האירועים האחרונים אני מנסה להרגיע את עצמי ולהבין איך הדברים מתנהלים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/05/2023שלום רוני
שאלתך במקום, כי באמת, בודדים יודעים ומודעים לגבי תכונות ופעילות של אינקובטורים במעבדת IVF.
בדרך כלל, בניגוד למה שהיה מקובל לפני כ-15-20 שנה, כבר תקופה ארוכה קיימים מה שנקרא אינקובטור שולחני, בו נמצאים כ-6 תאים נפרדים (היום יש גם חדשים עם יותר מ-6 תאים) סוג של מגירה עם דלת. כל תא כזה מיועד לצלוחיות עם ביציות מופרות (עוברים) של מטופלת אחת. פעם ביום, אמבריולוגים פותחים את התא, מוציאים צלוחית עם עוברים ובודקים התפתחות ואיכות העוברים בהגדלה של מיקרוסקופ. לאחר מכן הצלוחית מוחזרת למקומה ומתבצע רשום התוצאות. הבעיה של אינקובטורים כאלה שקיים צורך להוציא צלוחית החוצה ובעצם לחשוף את העוברים המתפתחים לתנאי סביבה שבמעבדה. אומנם החשיפה היא לזמן קצר, אך בכל זאת חשיפה "מיותרת".
מאוחר יותר פיתחו אינקובטורים שבעצמם מצלמים לאורך הימים את התפתחות העוברים - זאת המערכת של Time-lapse. במערכת זאת אין צורך להוציא צלוחית לבדיקה ובנוסף, צילום קבוע נותן אפשרות לבחון התפתחות העובר לאורך זמן ללא הוצאה ולא בנקודת זמן אחת כמו במקרה של הוצאת הצלוחית. במערכת Time-lapse קיימת אפשרות לבחור את העובר הטוב ביותר בצורה מבוקרת, מה שלא ניתן לעשות בשימוש באינקובטור שולחני רגיל.
האמת היא, שנכון להיום, לאחר שמשווים את התוצאות של אינקובטור Time-lapse עם אינקובטור שולחני רגיל, אין הבדל משמעותי מבחינת אחוזי הריונות ושעור לידות. אומנם יש בחירה טובה יותר של עובר הטוב ביותר וכמו כך גם להחליט איזה עוברים עודפים יש להקפיא, אך תוצאה הסופית - לידת תינוק, אינה השתנתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת באותו עניין
רוני27/05/2023האם השמות של הזוג כתובים גם על הצלוחיות או רק על דלת התא של האינקובטור?
האם בכל צלחת עוברים מתפתח תמיד עובר אחד או שמספר עוברים יכולים להיות באותה צלחת?
פשוט לאור כל מה שקורה לאחרונה עם אסותא. אנחנו מאוד מוטרדים וחוששים להתחיל את התהליך, כי גם במידה ונביא השגחה. היא לא נמצאת שם בזמן הבדיקה היומית של הצלחות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש29/05/2023שלום רוני,
כן, בהחלט, השם של מטופלת נמצא על צלוחית גידול העוברים באינקובטור. אין דבר כזה צלוחית בלתי מזוהה! לגבי מספר עוברים לצלוחית, זה תלוי כמה ביציות הופרו. בצלוחית אחת יכולים להיות כ-10 עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים ופוריות הגברדן נוימן29/05/2023
שלום רב,
עקב דלקת גרון חריפה ושקדים נפוחים נרשם לי בין היתר לקחת פרדניזון ( סטרואידים) במינון של 20 מג
לקחתי בהמלצת הרופא 40 מג בערב, 40 מג בבוקר למחרת ועוד 40 מג בערב
סך הכל יומיים של נטילה ו120 מג סך הכל.
האם בעקבות כך יכולה להיות פגיעה בייצור הזרע? ואם כן יכולה להיות לכך השלכה תמידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/05/2023שלום דן,
מינון נמוך ובעצם חד פעמי אינו אמור להשפיע על ייצור תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיונות ממושכים להיכנס להריוןגילי28/05/2023
שלום רב,
אני ואישתי בני 36 שנים.
רקע:
*לאישתי יש אנדומטריוזיס.
*לפני 6 שנים אחרי ניסיון להיכנס להיריון דרך ivf היה הריון חוץ רחמי.
*נכנסה לניתוח להוריד את ההריון החוץ רחמי ובאותו ניתוח הורידו ציסטה שהיתה ליד השחלות, וכרתו חצוצרת אחת ימין.
*אחרי זה נכנסנו לטיפולים ארוכים לנסות להביא ילד לעולם זה הצליח לפני 3 שנים (יש לציין שיש לי זרע חלש), וגם עוד בת לפני שנה, יש לציין שיש עוד עובר מוקפא.
השאלה שלי: מה עדיף לעשות כדי לנסות להרות עוד פעם..
*לקבל וויטמינים ולנסות ספונטני (Fertile for men)? (התחלנו תהליך כזה האם זה יעזור? תוך כמה זמן?)
*לחזור לטיפולים מההתחלה (שאיבה-החזרה)?
*לחזק את הרחם ולהחזיר את העובר המוקפא?
תודה.
ד''ר אליעזר גירש29/05/2023שלום,
כל עוד יש עובר בהקפאה, המערכת (IVF) תעדיף להחזירו לרחם לפני תחילת טיפולים חדשים.
תוספי תזונה (כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו), תמיד טוב לקחת, גם לאישה וגם לגבר. טיפול לא קונבנציונלי זה יכול לשפר את איכות העובר הנוצר. אני אישית ממליץ על Vitamale.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיה בבדיקה ראשונהאבירם23/05/2023
ביצעתי בדיקת זרע ראשונה והתקלה תוצאה של העדר תאי זרע.
ראנדרולוג שלח אותי לבדיקות הורמונליות ובדיקת זרע נוספת בפער של חודשיים שטרם ביצאתי.
תוצאות הבדיקות ההורמונליות:
LH - 6.8 lU/l
FSH - 10.8 lU/l
Tostesteron - 14.2 nmol/l
מה משמעות התוצאות? איך מומלץ להתקדם?
בנוסף ביום בדיקת הזרע הייתי בלחץ אסטרונומי טרם ביצוע הדגימה, האם יש סיכוי שזה השפיע על הבדיקה?
ד''ר אליעזר גירש23/05/2023שלום אבירם,
פרופיל הורמונלי שלך תקין. יש בהחלט לברר את הסיבה לאזוספרמיה. תנסה גם לתת זרע לבדיקה כאשר בעצם אתה נותן זרע פעמיים בהפרש של חצי שעה עד שעה ממתן זרע. הסיבה היא לבדוק אם יש חסימה במוביל הזרע. בחלק מהמקרים, כאשר ישנה חסימה, מתן זרע בפעם השניה (לאחר כחצי שעה) נותן תוצאות טובות יותר. לגברים סוכרתיים לפעמים הזרע מגיע לשלפוחית השתן במקום לצאת החוצה. במקרים כאלה מקובל לתת גם שתן שאחרי השפיחה לבדיקה.
אם בכל הבדיקות לא יימצאו תאי הזרע, ממליץ לבצע גם בירור גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך באותו נושא
אבירם29/05/2023שלום ותודה על התגובה המהירה.
שכחתי לציין שבUS אשכים התגלתה וריקוצלה קלה. האם יכול להיות שהוריקוצלה היא הגורם לאזוספרמיה וגם הפרופיל ההורמונלי תקין?
ושאלה נוספת שמעסיקה אותי הרבה, האם יש מצבים של אזוספרמיה שבהם הפרופיל ההורמונלי תקין ואין סיכוי כלל למצוא תאי זרע בשיטות כירורגיות כמו טסה או מיקרו-טסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש29/05/2023לגבי ואריקוצלה: מצב קל אינו משפיע על מצב של אזואוספרמיה.
לגבי שאלתך השניה, כל המצבים אפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג עוברים - עזרהאנונימית23/05/2023
שלום, אשמח לעזרה בפענוח דירוג העוברים.
עובר יום 3 - 8B
עובר יום 5 - 3BB
עובר יום 5 - 3AB
עובר יום 5 - 4AA
עובר יום 5 - 3BB מופיע erl-2, מה זה?
מניחה ש-4AA הוא הטוב ביותר. אבל מי אחריו מומלץ להחזרה?
האם התוצאות תקינות?
לציין, הפריה אחת ב-IVF, השאר- ICSI. (מתוך 60 ביציות).
האם כדאי להחליף תורם זרע?
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה!
ד''ר אליעזר גירש23/05/2023שלום אנונימית
לגבי עוברים של יום 3 להתפתחותם: 8 - זה מספר תאים שבעובר, A-C מסמנים אחוז שברים (פרגמנטציה), כאשר A - עובר ללא שברים, B - כ-10% שברים, C - כ-30% שברים.
לגבי יום 5 זה קצת מסובך יותר: G1 - G4 מסמנים גודל התפתחות הספרה שבעובר (בלסטוציסט), כאשר אוטיות מסמנות איכות שיכבת טרופקטודרם, שכבה שיוצרת את השיליה, וגוש תאים פנימי שיוצר את גוף העובר. הטוב ביותר G4AA, אחריו G4AB או G4BA, וכן הלה...
לגבי זה שמתוך 60 ביציות נוצרו רק 5 עוברים יש לי הרבה שאלות כגון גילך, אחוז ביציות בשלות, נתוני זרע לאחר הפשרה. בעצם ממליץ לך על יעוץ אמבריולוגי כאשר יש לך ביד טופס מעבדה עם כל הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע שנייהאנונימי20/05/2023
שלום ,
ביצעתי בדיקת זרע ראשונה ויצא לי שהספירת זרע שלי נמוכה , והתבקשתי לבצע בדיקה נוספת לאחר 7-10 ימים ,
במהלך הלילה ה 7 יצא לי זרע מתוך שינה .
האם כדאי לבצע את הבדיקה בעוד שלושה ימים או לחכות ? אשמח לעזרה תודה
ד''ר אליעזר גירש20/05/2023שלום אנונימי,
התבקשת לתת זרע לבדיקה נוספת לאחר התנזרות של 7-10 ימים. מכוון שקרה לך קרי לילה, שפיחת זרע תוך שינה, דבר שקורה לגברים בהחלט, יש לספור את ימי ההתנזרות מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח דוח מעבדהיעל18/05/2023
שלום,
אשמח לעזרה בפענוח דוח מעבדה.
קיבלתי את הדוחות וראיתי שיש עמודה של "מיקום".
אשמח לדעת מה אומרת העמודה הזאת. ואיך יתכן שעובר שהיה במיקום מסויים, נניח במיקום 2 ביום 2 עבר למיקום 3 ביום 3. בעוד שאר העוברים נשארו באותו מיקום.
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש18/05/2023שלום יעל
אשמח לפענח את דוח המעבדה ולענות על שאלותך, אך אני חייב לראותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר להראות לך אותו?
יעל19/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש19/05/2023ניתן לקבוע מועד בטלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 21 ביציות מתוכן 8 הופרו - שאלהאור18/05/2023
אהלן, הייתה לי שאיבה אתמול שלאחריה נאמר לי שנשאבו 21 ביציות.
היום קיבלתי טלפון ש-8 מתוך הביציות הופרו(כאמור אני יום אחרי השאיבה כרגע)
האם הנתון מעודד? יש מה לחשוש? היחס מרגיש קצת נמוך?
תודה על העזרה והעידוד!
ד''ר אליעזר גירש18/05/2023שלום אור
שאלתך במקום. על מנת להיתחס בכובד ראש לנתונים אני חייב לראות דוח מעבדה. השאלה הראשונה, אם כל 21 הביציות שנשאבו היו בשלות, האם נעשתה הפריה גם בשיטת IVF וגם ICSI או רק שיטה אחת מהם, האם היתה הפריה חלקית בחלק מביציות לאחר תהליך ההפריה, כמה זמן עבר מהפריה עד לבדיקת הפריות, מה גילך, מה איכות הזרע? יש כאן הרבה שאלות. אפשר להתיחס ביעוץ כאשר בידך תוכנית גירוי שחלתי ודוח מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פוריות לא תקינהרועי16/05/2023
שלום רב
אני בן 47 ובריא ( קופח כללית)
עברתי בדיקת פוריות כדי שבת הזוג שלי ואני נכנס להריון.
אשמח לדעתכם המקצועית,
מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ בחום לנטול תוסף תזונתי
ד''ר אליעזר גירש16/05/2023בגדול הכל בסדר. ממליץ בחום לנטול תוסף תזונתי Vitamale המשפר פעילות תקינה של אשכים וכמו כן מביא לשיפו של נתונים בזרע ו גם באיכות העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע- האם לחשושאנונימי14/05/2023
שלום בבדיקת זרע ראשונה שביצעתי , יצאו לי הערכים הללו, האם התוצאות כמו שיצאו לי צריכות להביא דאגה.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש14/05/2023הי
ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת. חשוב לאסוף את כל נוזל הזרע (בטיפה הראשונה יש הכי הרבה תאי הזרע). התנזרות כיומיים-שלושה.
אם התוצאה חוזרת, ממליץ קודם כל להיבדק אצל רופא אורולוג. עם תוצאות כאלה קשה מאוד להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הזרע
אנונימי15/05/2023האם אם תוצאה כזו יהיה אפשרות לבצע הפרייה חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש15/05/2023כן, בהחלט.
ממליץ גם על תוסף תזונתי Vitamale המ\שפר פעילות אשכים וכך יכול לשפר גם איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימי15/05/2023תודה רבה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה המצב פתיר ? ומה אפשר לעשות ?אבי11/05/2023
עד כמה המצב פתיר ? ומה אפשר לעשות ?
ד''ר אליעזר גירש11/05/2023שלום אבי
קודם כל, ממליץ לך לעבור אצל רופא אורולוג לבחון אם קיימת מבחינתו סיבה לתוצאות כאלה של בדיקת הזרע.
בנוסף, ממליץ לדבר עם גנטיקאי ולעשות ברור גנטי.
טיפול בשיטות הפריה חוץ גופית יכול לעזור להריון, ואם אתה בתהליך של תכנון הריון, אז ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר פעילות של אשכים וכך ייצור תקין יותר של תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם שיטת השבחה במצב זה ?
אבי12/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש13/05/2023המוסג "השבחה" הוא מוסג לא נכון ומוטע. לא מבצעים באמת שום השבחה לזרע. התהליך הוא הכנת זרע להזרעה, הכולל שטיפה וסרכוז של תאי הזרע. בתהליך זה חלק מתאי הזרע הולכים לאיבוד ואם גם כך יש מאט תאי הזרע, אז במצבך לא מומלץ לבצע תהליך זה מומלץ ישר ללכת לטיפולי בהפריה חוץ גופית (IVF)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ספירת זרעאנונימי10/05/2023
שלום,
אשמח לדעת אם תוצאות הבדיקה תקינות או שיש מקום לדאגה או לטיפול באחת מהפרמטרים?
ד''ר אליעזר גירש10/05/2023התוצאה של בדיקת זרע תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפענוח תוצאות
אאא10/05/2023האם 6% זרעונים תקינים ופגם בראש 85% מראה על בעיה? האם מומלץ על הזרעה להשבחת הזרע או שהבדיקה בטווח הנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש10/05/2023הכל בנורמה. אפשר לנסות הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוח תוצאות בדיקהאילן07/05/2023
שלום אשמח אם תעזרו לי
מה אומרים התוצאות של הבדיקה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות של בדיקת זרע אינן תקינות
ד''ר אליעזר גירש08/05/2023שלום אילן
התוצאות של בדיקת זרע אינן תקינות: מאוט תאי הזרע וגם אין צורות תקינות.
ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג. ממליץ לנטול תוסף תזונתי Vitamale על מנת לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפינוח התוצאותאילן07/05/2023
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה את תוצאות הבדיקה
ד''ר אליעזר גירש08/05/2023שלום אילן
לא רואה את תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה/מיפוי בתקופה של טיפוליםחרובי03/05/2023
היי, בן 46 בטיפולים עם בתזוגתי 3 שנים. בדיקות זרע תמיד תקינות, אך משום מה אין הצלחה. עשיתי בדיקת הלוספרם שהראה שברים מעל 30% ואינדקס 6. בנוסף יש לי וריקוצל קלה, וריד עד 3 מ"מ ללא היפוך זרימה. כעת, עלי לבצע מיפוי לב ואני חושש מהקרינה. האם מיפוי לב יפגע לי ב-DNA של הזרעונים? כלומר, במידה ואני רוצה לתת זרע בעוד חודש מהבדיקה, האם זה תקין? או שמא בדיקה כמיפוי לב תגרום לתאי הזרע לההירס, או להרוס את ההפריות גם ככה לאחרונה לא כ"כ טובות. אני מודה על תשובתכם.
ד''ר אליעזר גירש05/05/2023עד כמה שידוע לי, מיפוי לב אינו צריך לפגוע בתהליך ייצור תאי הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?