מידע רפואי
פורומים
- תרפיה באומנות
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- רפואת מטיילים
- הפרעות אכילה - תמיכה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- פסיכיאטריה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- הסרת שיער ואפילציה
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת עור פוטודינמית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- שאיבת שומן, הזרקת שומן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- הסבר תוצאות בדיקת זרערוי26/02/2024
אשמח הסבר תוצאות
VOLUME- 7.0
CONCENTRATION- 9.0
63.0- TOTAL CONCENTRATION
PERCENT OF MOTILE SPERM- 25
TOTAL MOTILE SPERM- 15.75
מורפולוגיה- NORMAL FORMS-1
ABNORMAL FORMS-99
LEUCOCYTES-1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר תוצאות בדיקת זרע המשך
רוי26/02/2024ועד כמה זה משפיע על הסיכוי להרות באופן טבעי ואם לא מה הפתרון היעיל לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש27/02/2024שלום רוי,
זרע חלש מבחינת ריכוז תאי הזרע, תנועתיות ומבנה שלהם. קיים סיכוי להרות גם בצורה הטבעית, אך הסיכוי נמוך יותר בהרבה ממצב של זרע תקין. ישנם מספר נתונים, כמו גיל שלך ושל בת זוגתך, מצב רירית הרחם שלה, רמה הורמונלית ועוד. תנסו להרות בצורה הטבעית, לקיים יחסים סביב ביוץ. אם לא תצליחו להרות במשך שנה, יש לפנות לרופא פריון ואולי להתחיל טיפולי פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתוצאות בדיקת זרע
רוי27/02/2024האם טיפול לבת זוגתי אקקלומין יכול לעזור? היא בת 22 ואני 27 פרופיל הורמונלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה פעמיים ברצף עם הפוגה קצרהאלי26/02/2024
שלום לך
אני כבר לא צעיר(בן 52)ובריא בדרך כלל.ורציתי לברר -אם אשפוך זרע(כתוצאה מאוננות בפעם הראשונה,ומגע מיני בפעם השנייה)פעמיים כשרק 20 עד 30 דקות מפרידות בין שפיכה לשפיכה,האם ייגרם לי נזק פיזיולוגי כלשהו?לדוגמא נזק לזיקפה שלי בעתיד ו/או לאיכות הזרע שלי בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/02/2024אין שום בעיה פיזיולוגית. אם טוב לך והכל מסתדר בגילך לשפוך זרע פעמיים בהפרש של כחצי שעה, אתה בר מזל. לא כל גבר בגילך יכול לעשות זאת. אצל גברים, לאחר גיל 50-55, מתחילה ירידה בפעילות המינית הקשורה לשינויים פיזיולוגיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנה הבדיקות רשמתי אותםעאסל12/02/2024
חומציות 9
נפח מ"ל 2
ריכוז (מליון/מ"ל) 30
תנועתיות כללית 37%
תנועה פרוגריסיבת 33%
תנועה לא פרוגריסיבית 4%
ללא תנועה 63%
סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית 19.5 מיליון
סכ"ה תאי זרע 60 מיליון
חיות 75%
תאים עגולים 3 (מיליון/מ"ל)
תאי דם אדומים 0
מורופולוגיה
תאים תקינים 1%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/02/2024מורפולוגיה של תאי הזרע (מבנה שלהם) ירודה. תנועתיות שלהם נמוכה מהנורמה. יתר הנתונים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה המצורפת תקינהעאסלי12/02/2024
מצורפת בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש12/02/2024לא צורפה שום בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם וניסיון כניסה להריוןטל05/02/2024
שלום דר' יקר בת 32 ווסת אחרונה ב 22.1
בדיקות מ 30.1
E2- 414
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.1
בדיקות מה 1.2
E2- 1012
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.7
בוצעה אולטראסאונד זקיק בגודל 20 ועוד זקיקים קטנים ב 2 השחלות . והרירית הייתה 10.5 תלת שכבתית
בדיקות- מהיום 5.2
E2- 278
פרוגסטרון - 5.9
Lh- 8.5
שאלות
1. האם הבדיקות תקינות , הביוץ תקין ?
פרוגסטרון לא צריך לעלות אחריי הביוץ ?
או שעדיין לא התרחש הביוץ ?
2. מתי היה ביוץ או שהיום הוא החל ?
3. ה lh לא נמוך מדי ? הוא לא צריך להיות יותר גבוה ?
ממש בלחץ שמשהו לא תקין אשמח להסבר אם היה ביוץ והאם זה נראה תקין
תודה פרופ'
ד''ר אליעזר גירש05/02/2024שלום טל,
לדעתי, ביוץ היה בין 3 ל-4 בפברואר. ב-5 לפברואר כנראה רמת LH בירידה אחרי השיא שלו, אסטרדיול נמוך, פרוגסטרון עולה. רצוי לבצע מעקב אחרי רמות הורמונים הללו לאורך המחזור על מנת לבחון מה רמות שלהם בכל שלב של המחזור וכך יהיה קל יותר לעשות הבחנה לגבי שלבים בהם את נמצאת במחזור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
טל05/02/2024הבנתי תודה רבה דר' . אז זה אומר שהביוץ הוא תקין ? אבל הפרוגסטרון לא צריך לעלות יותר ? אחרי הביוץ ? או שהוא עוד יעלה ? והוא עדיין לא בשיא שלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש07/02/2024נכון, פרוגסטרון נמצא בשלבי העליה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון e2 בהריוןמאיה06/02/2024
הי דר' יש לי שאלה קצת מוזרה אבל היא מעסיקה אותי.
האם ל הורמון e2 יש משמעות בהריון ? כי אחריי ביוץ הוא תמיד יורד . אז אם נקלט הריון הוא צריך לעלות ? או שזה לא משנה . ויכול להיות הריון גם שהערך של ה e2 הוא 280 לצורך העניין ? . או שאם נקלט הריון הוא עולה בשלב מסויים אחריי הביוץ ? . תודה פרופ' זיידמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בטא לאחר החזרת עובררחל05/02/2024
החזרה בתאריך 20/1/24
בטאב30/1/24- 318.8
בטא ב1/2/24 783.4
בטא ב5/2/24 3859.1
האם הערכים תקינים?
ד''ר אליעזר גירש05/02/2024שלום רחל,
נראה תקין. מבקש להיות במעקב אצל רופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדור מעכב אלפא 5 רדוקטאזהדר02/02/2024
היי, בת 34 רווקה, תת פעילות בלוטת תריס, מאוזנת מחזור סדיר. התחלתי טיפול נגד נשירת שיער וכחלק ממנו הומלץ לי לנטול כדורים מעכבי אלפא 5 רדוקטאז. רציתי לדעת אם יש סיכון בנטילתם? האם משפיע על הפוריות? נטלתי את הכדור במשך ארבעה ימים, ומאז אני חווה כאבים בבטן התחתונה. מציינת כי אלו היו ימים של ביוץ, נבדקתי אצל רופאת נשים, טענה שהכל בסדר וייתכן שזה באמת כאבי ביוץ אך עדיין שלחה אותי לבדיקת שתן ודם. לפעמים אני חווה כאבי ביוץ אבל לא זכור לי שנמשך כמה ימים ובעוצמה שכזאת. תוהה האם יש קשר בין נטילת הכדור לכאבים?
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש03/02/2024שלום הדר,
מעכב של 5-אלפה רדוקטאז אינו משפיע על מחזור וביוץ אצל נשים. הייתה עבודה אחת הטוענת שיכולה להיות השפעה שלילית על איכות הביציות, אבל אין לזה הוכחות חותכות. מעכב של 5-אלפה רדוקטאז משפיע שלילית על פוריות גברים, אך לא אצל נשים.
מעכב של 5-אלפה רדוקטאז יכול להשפיע על התפתחות עובר, לכן לא מומלץ להשתמש בזמן ההריון.
שוב, אין השפעה ידועה שלילית של מעכב של 5-אלפה רדוקטאז על מחזור וביוץ אצל נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה לגבי מעכב של 5-אלפה רדוקטאז
הדר04/02/2024בהמשך לשאלה שלי, האם נטילת הכדורים האלו יכולים לגרום לכיווצים ברחם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/02/2024לא חושב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה בדיקת זרעחיים03/02/2024
1) מה קורה אפשר לקבל חוות דעת על בדיקת זרע? ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32%
זנב 12%
2) אני שוקל לקחת את התוסף תזונה פורימור האם זה באמת יכול לשפר תוצאות ? והאם זה יכול גם לפגוע בי?
ד''ר אליעזר גירש03/02/2024שלום חיים
מורפולוגיה ירדה (2%). יתר הנתונים תקינים.
נטילת תוספי תזונה בהחלט יכולים לסיעה לשיפור פריון הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור יש לי המשך לשאלה
חיים04/02/2024היי דוקטור
כן אני רוצה לקחת אבל השאלה שלי היא האם זה יכול גם לפגוע ?
והשאלה השנייה אפשר לבצע ככה הריון ספונטני ? האורולוג שלי אמר שכן אז אשמח לחוות דעת שלך גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/02/2024כן, אפשר לקחת תוספי תזונה. כן קיים סיכוי להריון ספונטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דוקטור יש לי המשך לשאלהחיים04/02/2024
היי דוקטור
כן אני רוצה לקחת אבל השאלה שלי היא האם זה יכול גם לפגוע ?
והשאלה השנייה אפשר לבצע ככה הריון ספונטני ? האורולוג שלי אמר שכן אז אשמח לחוות דעת שלך גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מעקב זקיקים וכניסה להריוןקרן01/02/2024
שלום פרופ' דר' אני בת 32
ווסת אחרונה ב 22.1
בדיקות דם מ 31/1
E2- 414
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.1
בדיקות מ ה 1.2 (מהיום)
E2- 1012
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.7
מעקב זקיקים מהיום
שחלה ימנית -
זקיק 15 מ"מ ו 11 מ"מ וקטנים
שחלה שמאלית - זקיק בגודל 20 מ"מ
ו 11 מ"מ ועוד זקיקים קטנים .
רירית 10 מ"מ תלת שכבתית .
הטכנאית שאלה אם אני לוקחת הורמונים ואני בלי הורמונים אנחנו מנסים להיכנס להריון שני ספונטני .
אז השאלה שלי היא :
1. האם זה בסדר שיש יותר מזקיק אחד למרות שאני בלי הורמונים ?
2. מתי לדעתך צפוי הביוץ ?
3. האם הבדיקות בסדר והאם הם מתאימות ליום המחזור (יום 10) ? .
4. האם יש מצב שיהיה ביוץ של יותר מזקיק אחד במצב כזה ? והאם זה בסדר ?
ד''ר אליעזר גירש02/02/2024שלום קרן,
הכל בסדר, בדרך כלל בשחלה מתפתחים מספר זקיקים, ורק זקיק המוביל מבייץ (נדיר מאוד שמבייצים שנים). יתר הזקיקים (שלא מבייצים) עוברים אטרזיה (ניוון). בדיקות נראות בסדר. לדעתי בימים הקרובים צפוי ביוץ.
המלצה: מהיום לקיים יחסים פעם ביום ולהמשיך במשך 6 ימים רצופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרע- מורפולוגיה נמוכהיואב30/01/2024
שלום דוקטור . אנחנו מנסים להכנס להריון 3 שנים ללא ילדים .
לאחר 4 הפלות בטיפולי ivf ( מוקפאים) בסביב שבוע 7-8 במדיוק לאחר שכולם נצפה דופק .
עשינו בדיקת קריוטיפ שיצאו תקינות תקינות.
בדיקת זרע תקינה מלבד - מורפולוגיה 0% .
ב us אשכים לא מצאו בעייה. נפח אשכים 10-12 מ"מ .
השאלה : מלבד קריוטיפ ובדיקת אולטרסאונד אשכים איזה עוד ברור אפשר לעשות? יכול להיות שיש בעייה אחרת שאפשר למצוא בעוד בדיקות ? תודה מראש
ד''ר אליעזר גירש31/01/2024שלום יואב,
לא הכל אנחנו יודעים. תחום IVF מתפתח כל הזמן ופוריות הגבר הייתה הרבה שנים בפיגור ביחס לפוריות האישה. יכולות בהחלט להיות סיבות נוספות לאי תקינות תאי הזרע, כגון פרגמנטציה של DNA, סטרס אוקסידטיבי , אי תקינות גנטית ועוד.
ממליץ בחום במקרים כמו שלך לפנות למעבדה של פרופ' ברטוב ולבצע חיפוש והפרדה של תאי הזרע הטובים ביותר אצלך ואיתם לבצע הפריה של ביציות.
בשיטת פרופ' ברטוב מבודדים בעזרת הגדלה גדולה את תאי הזרע הטובים ביותר ואז מעבירים אותם למרכז הרפואי בו מבצעים שאיבת הביציות. התהליך הזה של הפרדת תאי הזרע מתבצע באותו היום בו מתבצעת שאיבת הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם cmvשני כהן25/01/2024
שלום ד״ר גירש
אני בתהליך ivf מיוני 2022 ומאז כל בדיקת cmv גם igg ו-igm יוצאת חיובית. לפני יומיים cmv igg יצא חיובי ו-igm יצא borderline וגם igm vidas יצא bord. האם עליי לדאוג מכך?
תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לגבי הריון ראשון מביציות שהוקפאוחן22/01/2024
היי ד"ר,
בגיל 33 ביצעתי שני סבבי שימור פוריות
היום בת 35.5 ופניי להריון השנה ואני נמצאת בפני דילמה מה כדאי לעשות, האם להשתמש בביציות שהוקפאו או להתחיל תהליך זריקות , שאיבה והחזרה.
אשמח לשמוע חוות דעתך
תודה
ד''ר אליעזר גירש22/01/2024שלום חן,
המלצתי היא לשמור את הביציות לשלב מאוחר יותר. יש לך עדיין סיכוי גבוה להיכנס להריון מביציות טריות בגילך. מסיבה זאת, לדעתי, קודם כל תנצלי את הפוטנציאל הטבעי שקיים ותשמרי את מה שהקפאת לתקופה מאוחרת יותר כשביציות הטריות יהיו באיכות נמוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על 2 כדורים של לטרוזולאנונימית13/01/2024
הייי
בעקבות הצורך לעודד ביוץ קיבלתי מהרופאה מרשם ללטרוזול בו ציינה לקחת 2 כדורים ליום. הרוקח בבית מרקחת אמר לי שזה מוזר ובדכ לוקחים פעם אחת (באמת לקחתי בסבב קודם רק כדור אחד) ממש התעקב ואמר לי שההמלצה שלו לא לקחת שתיים.
האם הוא צודק ויש סיכון לקחת שתיים?
אם כדאי להקשיב לרופאה אז, האם מותר לקחת שני כדורים יחד או לחלק לכדור בוקר וכדור ערב
ד''ר אליעזר גירש13/01/2024שלום אנונימית,
איני יודע מה מצב הרפואי שלך, ומה הסיבה המדויקת להחלטת הרופא לגבי נטילת לטרוזול. ממליץ בחום לפנות לרופא שלך שהמליץ לך על הטיפול ועל המינון ולברר שוב לגבי הגישה שלו לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לטרוזול
אנונימי13/01/2024האם זה בסדר ליטול 2 כדורים יחד באותו זמן?
ד''ר אליעזר גירש14/01/2024שוב, איני מכיר את הסיפור. מאמין שרופא המטפל שלך לקח בחשבון את כל הנתונים לגבי החלטתו ולכן יש לפנות אליו עם השאלה.
כללית, אם לא משיגים את התוצאה המבוקשת עם מינון 2.5 מ"ג ליום, בהחלט ניתן לעלות את המינון ל-5 מ"ג ואף ל-7.5 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?