מידע רפואי
פורומים
- השתלת שיער
- פסיכיאטריה
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הרטבת לילה
- רשלנות רפואית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- הסרת משקפיים בלייזר
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הפרעות אכילה - תמיכה
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אלימות במשפחה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- פענוח בדיקת מעבדת זרעאנונימי11/07/2023
אשמח לקבל עזרה ולהבין מה התוצאה של הבדיקה אומרת? תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/07/2023שלום אנונימי
התוצאות מראות על מאוט תאי הזרע וגם הם בעלי בעיות בתנועה. ממליץ לפנות לרופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעאני10/07/2023
שלום,
קיבלתי את תוצאות בדיקת הזרע.. ואין לי מושג איך לקרוא אותם
תוכלו לסייע לי ולומר לי אם הן תקינות?? אני ממש אודה לכם!
צורת נתינה: ☒ כוס סטרילית
☐ קונדום הלכתי
☐ קיום יחסים (PCT)
ימי הימנעות: 4 שעת נתינה: 9:34 שעת בדיקה: 9:50
נתונים לבדיקה תוצאות ערכים תקינים
צבע תקין
צמיגות תקינה
pH 8 7.5-8.5
נפח (ml) ml 2.3 1.5ml-6ml
ריכוז (106/ml) ×106/ml 55 >15×106/ml
סה"כ תאי זרע ×106 126.5 >20×106
אחוז תנועה % 70 >40%
סוג תנועה ☐
ללא תנועה ☐
מקומית ☒
סיבובית מתקדמת ☐
פרוגרסיבית
אגלוטינציה % 0 <10%
מורפולוגיה תוצאות על פי Kruger
צורות תקינות (%) % 4 ≥4%
צורות פתולוגיות (%) % 96
ראש % 86 % 9 Round: % 27 Amorphous: % 18 Pyriform: % 12 Tapered: % 20 Acrosomless:
צוואר % 8 % 4 CytoD: % 6 Neck:
זנב % 0
לויקוציטים (106/ml) ×106/ml 1.5 0-1×106/ml
אריתרוציטים (106/ml) ×106/ml 0 0-1×106/ml
ספרמטידים (106/ml) ×106/ml 0 0-2×106/ml
סיכום
☒
Normal
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Oligozoospermia
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Teratozoospermia
Severe ☐
Moderate ☐
Mild ☐
Asthenozoospermia
Cryptozoospermia ☐
Hypospermia ☐
Severe OTA ☐
OTA ☐
☐
Azoospermia
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש10/07/2023שלום אני,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
אני10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תסמונת קליינפלטרקליינפלטר10/07/2023
שלום רב,
אני ובעלי נשואים 5 וחצי שנים , במהלכם ביצענו בדיקות רבות ובעלי נמצא נשא של קליינפלטר . ביצע פעמיים ניתוח טסה ולא נמצא זרע. האם יש ועם לניתוח נוסף ? איזה רופא ממולץ ?
תודה על המענה ברכה וישועה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/07/2023תסמונת קליינפלטר זהו מצב בו במקום שני כרומוזומימ מין (XY) אצל גבר ישנו מצב של שלושה כרומוזומי מין (XXY). כאן קיימת חשיבות אם כל התאים בגוף בעלי XXY או רק חלק מהם XXY ויתר תקינים, XY (מוזאיקה). ככל שיותר תאי הגוף הם בעלי XXY, כך מצב הפוריות ירודה יותר.
ממליץ לפנות לרופאי פריון המתמחים בפוריות הגבר. אחד מהם הוא ד"ר שלומי ברק מאסותא אשדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע וחוסר כניסה להריון, הבעל בריא לחלוטין לא מעשן ולא שותהחיפה10/07/2023
שלום דוקטור האם אפשר לדעת מה ישפר איכות הזרעונים ? ראיתי שרשמתה על תוסף תזונה אבל האם יש מספיק מחקרים עליו שזה באמת משפר ? והאם יש טיפול תרופתי , זריקות טיסטוסטרון עוזר ?
עשינו בדיקת זרע נראה לבעלי יש ירידה באיכות ובכמות, הוא חלה בקורונה והוא בקבע בצבא, מתלונן הרבה על כאבי רגליים !! הגוף שלו תמיד חם, מה עושים ? קצת מוגבלים בטורים בגלל שהוא חוזר רק בסופש ולא תמיד ! אשמח מאוד לעזרתך רוצים לכנס להריון. צירפתי לך הבדיקה בתמונה. אשמח לעזרתך מה תמליץ לנו לעשות 😔🙏
ד''ר אליעזר גירש10/07/2023שלום חיפה,
ממליץ לגשת לרופא פריון לגבי טיפול המתאים לכם. אסור במקרים כמו שלכם לקחת טסטוסטרון - זה ידכא ייצור תאי הזרע.
לגבי תוספי תזונה ושיפור פריון הגבר, יש הרבה ספרות המדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול נמוך לפני ביוץמודאגת10/07/2023
בת 39.8 יום 9 למחזור
בדיקות דם מאתמול
E2 476
Lh 4
Prog 2.5
באולטרסאונד בצד ימין זקיק 18.4 כמעט 19 ובצד שמאל 4 זקיקים קטנים של 7.5 7 ו5.3 5
רירית רחם 8.9
מתי יהיה הביוץ?
לפי הגודל של הזקיק והפרוגסטרון נראה שהביוץ ממש קרוב אבל רמת האסטרדיול נמוכה יחסית וגם lh עדיין לא עלה.
מה זה אומר שהאסטרדיול כל כך נמוך?
זה אומר משהו על הזקיק?
הביצית פחות טובה?
מתי יהיה הביוץ?
הזרקתי היום בבוקר דקפפטיל מתי יהיה הביוץ?
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש10/07/2023הי
רמת E2 מתאימה לזקיק אחד. אם הזרקת דקפפטיל, ביוץ אמור להיות בערך כ-42-46 שעות לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאת בדיקת זרעעוד אחד09/07/2023
אשמח לקבל עזרה בפינוח הבדיקה שביצעתי
צבע: לבן עכור
צמיגות: נורמלית
חומציות: 8.7
נפח: 3
ריכוז: 60
תנועתיות כללית: 77
תנועה פרוגרסיבית 69
תנועה לא פרוגרסיבית: 8
ללא תנועה: 23
סה"כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית 124.7
סה"כ כמות תאי זרע: 180
חיות: 94
תאים עגולים: 2
תאים תקינים 4
ד''ר אליעזר גירש09/07/2023הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך להעלות כמות ביציות?מורן09/07/2023
שלום ד"ר אליעזר
לקראת טיפול IVF שני
בת 34 פרופיל הורמונלי תקין
אני לקראת שאיבה שניה אחרי שבשאיבה הראשונה נשאבו (רק) 12 ביציות שהניבו 2 עוברים.
מנסיונך, האם יש דרך להשפיע על כמות הביציות נשאבות? כלומר האם הגברת הגירוי השחלתי ע"י גונאל יכול להניב יותר ביציות להפריה?
ד''ר אליעזר גירש09/07/2023שלום מורן,
12 ביציות זה מספר יפה מאוד שמתקבל בסוף שאיבת הביציות. חסר לי כמה נתונים: כגון מה היה מספר בציות בשלות מתוך כל הביציות? מה איכות הזרע? באיזה שיטת הפריה בוצעה הפריית הביציות?
ככלל, לא הייתי ממליץ לעלות את מנת Gonal F כי יש לך מספר יפה של ביציות. אולי את צריכה יעוץ אמבריולוגי כאשר בידיך נמצא טופס מעבדה עם כל הנתונים ובנוסף פרוטוקול גירוי שחלתי - הכנה לשאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקת זרעתומר03/07/2023
שלום אשמח אם תעזרו לי
מה אומרים התוצאות של הבדיקה הזאת האם הבדיקה תקינה ואיך אפשר לשפר אותה אם צריך אני בן 29 לא נשוי
ד''ר אליעזר גירש03/07/2023שלום תומר
ריכוז תאי הזרע נמצא ממש על הגבול של תקין. מורפולוגיה (מבנה התא) מתחת למצב תקין.
המלצה: לתת שוב זרע פעם נוספת לבדיקה, ואם תוצאות חוזרות, יש לפנות לרופא אורולוג לבדיקה.
ממליץ בחום על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפר פעילות האשכים וכך להגביר ולהטיב את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורונה משפיעה על תוצאות הבדיקה?
תומר04/07/2023שלום חשוב לציין שבתקופה לפני הבדיקה בפחות מחודש ממתן הזרע הייתה לי קורונה וחום גבוהה האם זה משפיע על התוצאות? והאם בעתיד תהיה לי בעיה פוריות או שיש אפשרות לשיפור המצב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש07/07/2023שלום תומר,
היום אנחנו כבר יודעים שקורונה בהחלט משפיעה לרעה על פוריות הגבר. וירוס הקורונה פוגע בתאים ובמבנים בתוך אשך. כל אחד שחלה בקורונה נפגע ברמה שונה. יתכן והפגיעה היא לאורך זמן, אך לא בהכרח.
שוב ממליץ בחום להישתמש ב-Vitamale* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הזרע שעשיתי היא בזמן שהייתי חולה בקורנה אחרי כמה זמן אפשר לעשות אותה שוב
תומר08/07/2023התוצאות בבדיקה בזמן שהייתי חולה בקורנה שהתגלתה אחרי הבדיקה האם אפשר לעשות אותה אם כן אחרי כמה זמן אפשר לעשות אותה ואיך אפשר לשפר התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש09/07/2023שלום תומר,
בדיקת זרע ניתן לעשות דרך קופת חולים שלך. ממליץ לבצע את הבדיקה לאחר 2-3 ימי התנזרות. חשוב חאסוף את כל הנוזל הזרע לבדיקה.
שוב, ממליץ לשפר את התוצאות על ידי שימוש בתוסף תזונתי Vitamale* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה לפני ivfעמי06/07/2023
שלום ד״ר
בן 34
אנחנו לפני סיבוב שאיבה שני בעוד כמה שבועות.
רציתי לדעת האם יש טעם ליטול ויטמין/תוספי תזונה כאלה ללא מרשם על מנת להגביר את איכות הזרע לקראת טיפול ivf
אציין כי לא ידוע על בעיות מיוחדות.
ד''ר אליעזר גירש06/07/2023שלום עמי,
אני בעקרון בעד נטילת תוספי תזונה בעלי אנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון) לשיפור הפוריות גם אצל גברים וגם אצל נשים. זה משפר את איכות העוברים הנוצרים ומעלה סיכוי להריון תקין.
אבל... יש כאן נקודה חשובה: מתי לקחת ולכמה זמן. יש לדעת כי התפתחות הזקיק (עם ביצית בתוכו) לוקחת כ-6 חודשים. התפתחות תאי הזרע לוקחת כ-3 חודשים, לכן אני ממליץ תמיד לקחת תוספי תזונה בעלי נוגדי חמצון האלה לפחות 3 חודשים ולהמשיך לקחת עד שמקבלים תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש המלצה על משהו ספציפי?
עמי07/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש07/07/2023כן, בהחלט, אני ממליץ על Vitamale
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין מורופולוגיה להידרוצליהשימי02/07/2023
שלום,
מאז ומעולם סובל מהידרוצליה באשך ימין בלבד. נשוי, אב ל2 בנים. בשל קושי להיכנס להיריון שלישי עשיתי בדיקת זרע בא יצא מורפולוגיה של 2% האם ייתכן קשר להידרוצליה?
ד''ר אליעזר גירש03/07/2023שלום שימי
אין עדויות חד משמעיות שהידרוצלה משפיעה על מצב המורפולוגיה. אצלך גם מדובר בהידרוצלה באשך ימין, זאת אומרת שאשך שמאל מתפקד בסדר. ברקע שני ילדים מהפריה הטבעית, כך שכנראה הסיבה לירידה באיכות הזרע היא אחרת. צריך להיתיחס לכמות תאי הזרע ולכושר התנועתיות שלהם. ממליץ על יעוץ אצל רופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע לצורך הקפאהניב22/06/2023
אשמח לפענוח הבדיקה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2023שלום ניב
תוצאות בדיקת הזרע תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרוזק על איכות הזרע.אנונימי24/06/2023
שלום רב, בן 27. נוטל פרוזק 60 מ״ג (תרופה נגד דכאון) מגיל 18.
מבחינת תפקוד מיני התפקוד יכול להיות יותר טוב אבל הוא סביר. זה כנראה תופעת לוואי של התרופה אבל היתרון בתרופה עולה על החיסרון הזה.
אני ואשתי מתכננים הבאת ילדים בקרוב,
ולאחרונה הרהרתי עם עצמי על השפעת הפרוזק שאני לוקח תקופה ארוכה על איכות הזרע, ועל הסיכויים של אשתי להיכנס להריון, ובאופן כללי על הפוריות שלי.
האם אין מניעה שאשתי תיכנס להריון כאשר אני נוטל את התרופה? האם יש סיכונים למומים בעובר עם תרופה זו?
תודה רבה.
ד''ר אליעזר גירש25/06/2023שלום לך
לצערי אין תשובה חד משמעית לנושא של פרוזק ואיכות הזרע. ישנו מספר מאמרים המעידים על כך שקיימת השפעתו השלילית על ייצור תאי הזרע, אך במקביל קיימים מאמרים ששוללים את זה. עדיין אין קונצנזוס בין אנשי המדע בנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע שניהאבי צהיו19/06/2023
בצעתי בדיקת זרע שניה לאחר חודש ,שינתי הרגליים תחתונים רחבים,עמידה כל חצי שעה , והתוצאה השתנת חוץ מהתאים תקינים שנשאר 1 . יש לציין שהייתי אצל אורולג ועשיתי אולטרסאונד ביצים ויצא תקין .
בדיקה ישנה -ריכוז 5.9,תנועה15,פרוגרסיבית12,ללא תנועה85
האם התאים גם ישתנו כי עבר רק חודש ? ואיזה טיפול מומלץ להשגת הריון ?
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023שלום אבי
כנראה שאין הרבה מה לעשות. המשך שיפורים התנהגותיים שאתה מבצע. תהליך ייצור תאי זרע לוקח כ-3 חודשים לכן תמשיך בשיפורים ותבדוק איכות הזרע בהמשך.
ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על תשובה מהירה , תגובה לתשובתך .
אבי צהיו19/06/2023רציתי לשאול האם ניתן להגיע להריון טבעי, ואם לא איזה שיטה מומלצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי בקרום הבתולין- אדמדם ושפשפתלא ידוע17/06/2023
היי לא מזמן היה לי פטרת והיא עברה ועכשיו יש לי כאב באיזור של קרום הבתולין(מבחוץ )
אני כבר עשיתי סקס לא מעט פעמים ורק עכשיו זה התחיל לכאוב ולהיות אדמדם
אשמח לעזרה בבקשה
תודה
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023ממליץ לפנות לרופא גנקולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול חצי טבעי המלצהמתלבטת18/06/2023
בת 39.9
נשואה 8 חודשים
אחרי 4 נסיונות לשאיבה במחזור טבעי עם 3 פעמים ביוץ מוקדם ופעם אחת הפרייה לא הצליחה 3pn
ולאחר עוד 4 נסיונות להרות טבעי כשבנסיון הראשון היה הריון שנפל בשבוע 6. הריון כימי.
כעת רוצים לחזור לטיפולי פוריות. ברקע סכרת , תת פעילות בלוטת תריס והפרעות קצב לב.
מעוניינת במחזור טיפול חצי טבעי.
מה מינון ההורמונים המקובל במחזור חצי טבעי ומה הייתם ממליצים במצבי?
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023שלום לך
קודם כל יש לאזן מצב של פעילות בלוטת התריס ומצב סכרת. דבר שני, התופעה של ביוץ מוקדם אצל נשים סביב גיל 40 ידועה ולכן שאיבת ביציות מבצעים בדרך כלל מספר שעות מוקדם יותר מאשר בגיל צעיר יותר.
לגבי מינון תכשירים הורמונליים, רופא המטפל שלך יתאים לך לפי מצבך הגופני וההורמונלי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?