מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- גניקולוגיה נערות
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- המופיליה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- פטרת ציפורניים
- הומואים, לסביות
- גיל המעבר
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נוירולוגיה ילדים
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- צמחי מרפא
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- פענוח בדיקת זרע לצורך הקפאהניב22/06/2023
אשמח לפענוח הבדיקה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/06/2023שלום ניב
תוצאות בדיקת הזרע תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרוזק על איכות הזרע.אנונימי24/06/2023
שלום רב, בן 27. נוטל פרוזק 60 מ״ג (תרופה נגד דכאון) מגיל 18.
מבחינת תפקוד מיני התפקוד יכול להיות יותר טוב אבל הוא סביר. זה כנראה תופעת לוואי של התרופה אבל היתרון בתרופה עולה על החיסרון הזה.
אני ואשתי מתכננים הבאת ילדים בקרוב,
ולאחרונה הרהרתי עם עצמי על השפעת הפרוזק שאני לוקח תקופה ארוכה על איכות הזרע, ועל הסיכויים של אשתי להיכנס להריון, ובאופן כללי על הפוריות שלי.
האם אין מניעה שאשתי תיכנס להריון כאשר אני נוטל את התרופה? האם יש סיכונים למומים בעובר עם תרופה זו?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש25/06/2023שלום לך
לצערי אין תשובה חד משמעית לנושא של פרוזק ואיכות הזרע. ישנו מספר מאמרים המעידים על כך שקיימת השפעתו השלילית על ייצור תאי הזרע, אך במקביל קיימים מאמרים ששוללים את זה. עדיין אין קונצנזוס בין אנשי המדע בנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע שניהאבי צהיו19/06/2023
בצעתי בדיקת זרע שניה לאחר חודש ,שינתי הרגליים תחתונים רחבים,עמידה כל חצי שעה , והתוצאה השתנת חוץ מהתאים תקינים שנשאר 1 . יש לציין שהייתי אצל אורולג ועשיתי אולטרסאונד ביצים ויצא תקין .
בדיקה ישנה -ריכוז 5.9,תנועה15,פרוגרסיבית12,ללא תנועה85
האם התאים גם ישתנו כי עבר רק חודש ? ואיזה טיפול מומלץ להשגת הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023שלום אבי
כנראה שאין הרבה מה לעשות. המשך שיפורים התנהגותיים שאתה מבצע. תהליך ייצור תאי זרע לוקח כ-3 חודשים לכן תמשיך בשיפורים ותבדוק איכות הזרע בהמשך.
ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על תשובה מהירה , תגובה לתשובתך .
אבי צהיו19/06/2023רציתי לשאול האם ניתן להגיע להריון טבעי, ואם לא איזה שיטה מומלצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי בקרום הבתולין- אדמדם ושפשפתלא ידוע17/06/2023
היי לא מזמן היה לי פטרת והיא עברה ועכשיו יש לי כאב באיזור של קרום הבתולין(מבחוץ )
אני כבר עשיתי סקס לא מעט פעמים ורק עכשיו זה התחיל לכאוב ולהיות אדמדם
אשמח לעזרה בבקשה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023ממליץ לפנות לרופא גנקולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול חצי טבעי המלצהמתלבטת18/06/2023
בת 39.9
נשואה 8 חודשים
אחרי 4 נסיונות לשאיבה במחזור טבעי עם 3 פעמים ביוץ מוקדם ופעם אחת הפרייה לא הצליחה 3pn
ולאחר עוד 4 נסיונות להרות טבעי כשבנסיון הראשון היה הריון שנפל בשבוע 6. הריון כימי.
כעת רוצים לחזור לטיפולי פוריות. ברקע סכרת , תת פעילות בלוטת תריס והפרעות קצב לב.
מעוניינת במחזור טיפול חצי טבעי.
מה מינון ההורמונים המקובל במחזור חצי טבעי ומה הייתם ממליצים במצבי?
ד''ר אליעזר גירש19/06/2023שלום לך
קודם כל יש לאזן מצב של פעילות בלוטת התריס ומצב סכרת. דבר שני, התופעה של ביוץ מוקדם אצל נשים סביב גיל 40 ידועה ולכן שאיבת ביציות מבצעים בדרך כלל מספר שעות מוקדם יותר מאשר בגיל צעיר יותר.
לגבי מינון תכשירים הורמונליים, רופא המטפל שלך יתאים לך לפי מצבך הגופני וההורמונלי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש חוות דעת על בדיקת זרעאנונימי13/06/2023
שלום
אישתי נכנסה להיריון לפני חצי שנה וההיריון נפל כעבור 5 שבועות - לא היה דופק לכן זה נחשב הפלה כימית.
לפני שלושה חודשים אישיתי נכנסה שוב להיריון והפעם ההיריון נפל לאחר 7 שבועות , הפעם נפצה דופק בשבוע 5 אבל כאמור העובר לא שרד ואישתי עברה גרידה..
לכן הלכתי לעשות בדיקת זרע לבדוק האם יש קשר אליי.
צירפתי את התוצאות בדיקת זרע , זמן התנזרות 4 ימים כמו שצריך.
אני לא יודע אם זה קשור אבל אני לוקח בחודשים האחרונים מינוקסי 5% לשיער לעודד צמיחה לשיער. בדקתי עם הרופאת משפחה והיא טוענת שאין קשר לתרופה.
אפשר חוות דעת על התוצאות? האם יש קשר אליי בנוגע להפלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימי13/06/2023שכחתי להגיד , שזאת הבדיקה השניה שעשיתי, הבדיקה הראשונה נערכה לפני 4 ימים והיא פחות או יותר זהה, גם לה יש מורפולוגיה 3 אחוז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש14/06/2023לפי תוצאות הבדיקה, יש מספיק תאי זרע בתנועה. מורפולוגיה מאט מתחת לנורמה. הכל אפשרי, יש הרבה דברים לא ידועים.
מה הגיל שלכם? מה הרקע הרפואי... אולי יש מקום ליעוץ.
ממליץ בחום על תוסף תזונה Vitamale היכול לשפר את איכות הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימי14/06/2023אני בן 31 והיא בת 28.
אין מחלות רקע , שכחתי לציין שיש לנו ילד בן שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש14/06/2023זה שאתם צעירים ויש לכם ילד בן שנתיים, זה מעודד. תשתדלו לקיים יחסים סביב הביוץ, ז.א. במשך 6 ימים כאשר זה כולל את 4 הימים שלפני ביוץ ועוד יומיים אחרי ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלונות חוזרים בהשרשה של עוברים מה דעתך? מיואשתמילי10/06/2023
שלום דוקטור,
נהנית מאוד לקרוא את הפורום שלך ואשמח לדעת אם תוכל אולי לשפוך מעט אור על מצבי שמרגיש כבר מאוד חשוך..
בת 38.5 , משאיבה שהייתה לפני שנה בדיוק נוצרו כעשרה עוברים, מתוכם שלושה עוברי יום 5 מדורגים aa או ba וגם עוברי יום 3 שמדורגים 8a, 10a וכדומה. עברתי עד כה חמישה מחזורי החזרה של העוברים המוקפאים שכולם נחלו כשלון כולל החזרה ראשונה שהסתיימה ההפלה נדחית בשבוע 8...אני חוששת שכל העוברים לא תקינים גנטית...אשמח לדעתך האם כדאי לדגום את העוברים? רופאי הפריון אמרו שהם יפים וכו'" וכו'"
כמו כן, אני יחידינית וחשבתי להחלים תורם זרע, אך יש בעיה מבחינת הקופה כי נותרו עוברים מוקפאים...אשמח לדעתך על המצב ולכל עצה נוספת.
תודה מראש
ד''ר אליעזר גירש10/06/2023שלום מילי
עובר יפה (דרוג 8A ביום 3 להיתפתחותו או דרוג G4AA ביום 5 להיתפתחותו) אינו מעיד על תקינותו מבחינה הגנטית. לאחר מספר קשלונות להיכנס להריון לאחר החזרת עוברים לרחמך, מקובל לעשות בדיקה גנטית לתקינות העוברים לפני החזרת העובר לרחמך. השיטה נקראת PGT-A, בדיקה גנטית למצב אנאפלואידיות של מספר הכרומוזומים בתאי העובר. עובר לא תקין גנטית מוביל לחוסר השרשה או להפלה בשבועות הראשונים של הריון. ניתן לבצע PGT גם על עוברים הנשמרים בהקפאה. מה שעושים, זה הפשרת העוברים, דגימתם והקפאתם מחדש. אפשרות נוספת היא ללכת על מחזור טיפול חדש ולדגום את העוברים שנוצרים בשלב שלפני הקפאתם. זה לגבי תקינות הגנטית של עוברים.
אבל כמו שאומרים "לטנגו צריך שניים", הכוונה שלי שחוץ מעובר תקין יש צורך ברירית הרחם המתאימה לשלב לקלוט את העובר הנמצא ברחמך. הכוונה היא לחלון ההשרשה, שנפתח בערך לכ-24 שעות, כאשר תאי רירית הרחם מפתחים מבנים מיוחדים "podia" הנחוצים למגע ותגובה עם העובר. אם חלון ההשרשה אינו מותאם ליום ההתפתחות העוברית, לא תהיה השרשה. קיימים מרכזים בודדים בעולם שמבצעים היום את הבדיקה להתאמת רירית הרחם לחלון ההשרשה. ניתן לדגום רירית הרחם ולשלוח למרכזים הללו לבדיקה. בארץ כן יודעים לבצע דגימת רירית הרחם ולשלוח לבדיקה בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות רלוונטיות לברור הסיבות לפוריות נמוכהאנונימי07/06/2023
שלום רב,
אני בן 31, ללא ילדים.
בחצי השנה האחרונה ביצעתי 2 בדיקות זרע בהפרש של 3 חודשים.
בדיקה ראשונה: ריכוז - 10 מיליון זרעונים ל-1 מ"ל. תנועתיות – 25%.
בדיקה שניה: ריכוז – 3 מיליון זרעונים ל- 1 מ"ל. תנועתיות: 15%.
אני שומר על אורח חיים בריא, לא נוטל תרופות, ולא עברתי ניתוחים. ביצעתי בדיקות דם: קריוטיפ, חסרים בכרומוזום Y, פרופיל הורמונאלי. כל הבדיקות תקינות. נבדקתי גופנית ע"י אורולוג, הפין והאשכים נמצאו תקינים. רופא פוריות הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד דופלר של האשכים.
האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע, שרלוונטיות לברור הסיבות לפוריות הנמוכה?
ד''ר אליעזר גירש08/06/2023שלום אנונימי
כפי שרואים מבדיקות שונות, הנתונים קצת משתנים, תופעה ידועה. את הבדיקות המרכזיות ביצעת. אפשר לעשות בדיקה נוספת - פרגמנטציה של DNA בתאי הזרע, לבחון כמה DNA בתאי הזרע תקין, שלם ללא שברים.
ממליץ גם להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת זרעמתן07/06/2023
אשמח לפענוח, עשיתי שתי בדיקות זרע והתוצאות היו שונות בשתיהן
מצורפת הבדיקה האחרונה
ד''ר אליעזר גירש07/06/2023שלום מתן
התוצאות של הבדיקה מצביעות על כמות נמוכה של תאי הזרע, על אחוז נמוך של תאי הזרע בתנועה ואחוז נמוך של תאי זרע בעלי מבנה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע שנייהאנונימי05/06/2023
שלום ביצעתי בדיקת זרע חוזרת אחרי הימנעות של 4 ימים
ואלו התוצאות שיצאו לי
אשמח לפיענוח הבדיקה ולדעת עד כמה המצב חמור והאם יהיה אפשרות להיכנס להריון
ד''ר אליעזר גירש05/06/2023בסיכום הבדיקה יש לך פיענוח ברור. מדובר במאוט תאי זרע חריפה. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג על מנת לברר את הסיבה האפשרית למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע שנייה
אנונימי05/06/2023לדעתך ממה זה יכול לנבוע, והאם יצא לך להיתקל במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/06/2023המון מקרים כאלה וסיבות רבות לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקוציטים ותאים עגולים השפעה
אנונימי05/06/2023אשמח לדעת מה זה אומר שיש לי לויקוציטים ותאים עגולים הרבה מאוד והאם זה עלול להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקוציטים והרבה תאים עגולים
אנונימי06/06/2023אשמח לדעת מה זה אומר שיש לי לויקוציטים ותאים עגולים הרבה מאוד והאם זה עלול להשפיע
ד''ר אליעזר גירש06/06/2023לאוקוציטים יכולים להצביע על דלקת בדרכי המערכת, אך בבדיקה רגילה לא ניתן לקבוע שמדובר בלאוקוציטים כי כל התאים העגולים בזרע יכולים להיות ממקור שונה, למשל תאי זרע בשלבי התפתחות. אם מדובר בדלקת אז רצוי לברר מאיזה סוג ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה היפוטתית לגבי הזרעה מחומשת (מ 5 מנות זרע)א.ב05/06/2023
יש לי שאלה היפותטית, פשוטה מאוד שלא מצאתי עליה תשובה קוהרנטית.
לבעלי יש בעיית זרע (מורפולוגיה אחד אחוז).
אם עושים, בזמן הביוץ, הזרעה מחומשת, מ 5 מנות זרע (2 טריות ו 3 קפואות) האם זה יגדיל את סיכויי ההפריה?
לפי ההגיון הפשוט, במצב כזה תהיה כמות גדולה יותר של זרע תקין ואז הסיכוי להפרייה יגדל..
מצאתי מחקר בהקשר של ivf (לא איקסי) שמצא קשר מובהק בין כמות הזרע לכמות הפריות, במקרה של מורפולוגיה חלשה.
אותו הגיון אמור לעבוד גם בהזרעות, לא?
אם כן, למה לא נעשה שום מחקר בנושא?
אם ההנחה שלי לא נכונה, אמשח לדעת מה אני מפספסת.
תודה
ד''ר אליעזר גירש05/06/2023שלום לך א.ב.
ההנחה שלך נכונה. אם תגדילו כמות תאי הזרע במנת ההזרעה, יש סיכוי גבוה יותר להצליח עם הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהזוהר02/06/2023
בן הזוג שלי עשה בדיקת זרע, אנחנו מנסים להבין כמה זה מצב שיקשה על כניסה טבעית להריון ומה עלינו לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
זוהר02/06/202337
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש02/06/2023על פניו הכל בסדר, גם אם המורפולוגיה של תאי הזרע נמוכה מ-4%. אתם צריכים יעוץ. השאלה היא כמה זמן אתם מנסים להרות, מה רקע מצב הרפואי שלכם. ממליץ לקיים יחסים סביב הביוץ וגם אפשר להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון מבטרה וטיפול ביולגיאורטל01/06/2023
היי, אני ממש אשמח לעזרה..
בת 35, רוצה להתחיל הקפאת ביציות. עשיתי בדיקות דם כלליות של פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות לפי מה שאמרה הרופאת נשים.
אני סובלת ממחלה אוטואימוניות שהייתה שנה ברמיסיה ועכשיו שוב מתפרצת. בשל ההתפרצות אצטרך לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון ולעבור טיפול ביולוגי מסוג מבטרה.
אתמול הייתי בהדסה עין כרם בשל התפרצות המחלה, הרופאה ניסתה להשיג רופא פריון לגבי השאלות הללו והוא לא ענה לה.
בנוסף, עשיתי בדיקת amh והיום קיבלתי תוצאות - 0.84. אני ממש מאוכזבת ועצובה.
חלק מהבדיקות שעשיתי לפני שבועיים וחצי:
Fsh - 6.4
Lh - 3.5
E2 - 159
האם הטיפול הביולוגי ונטילת הסטרואידים פוגעים בתהליך שימור הפוריות?
ד''ר אליעזר גירש01/06/2023שלום אורטל
אין לי תשובה ברורה לגבי טיפול הביולוגי והשפעתו על איכות הביציות. מה שאני יכול להגיד, זה לגבי חלק השני שבשאלתך, שאומנם קופות חולים מאשרות הקפאת ביציות כטיפול לשימור פריון, אך השיטה זאת אינה יעילה בגלל מצב הפיזיולוגי של ביציות, חוסר עמידות של ביציות להקפאה והפשרה, רמה נמוכה של יצירת עוברים מהביציות הללו ושעורי לידה נמוכים. אם זה לא די, אז גם מספר ביציות מוקפאות הוא מוגבל.
השיטה טובה ביותר, זה ליצור עוברים עם בן זוג (אם יש) או מזרע תורם ולהקפיא עוברים. העוברים עומדים בתהליכי הקפאה/הפשרה הרבה יותר טוב מביציות לא מופרות.
אם אנחנו כבר מדברים על מסלול שימור פריון, אני ממליץ לעשות הקפאת רקמת השחלה (לא נכלל בסל של קופת חולים), וזאת שיטה המבטיחה הרבה יותר מהקפאת ביציות. בהדסה עין כרם יודעים להקפיא רקמת השחלה ברמה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע של בעליאנונימי01/06/2023
היי דוקטור,
מצרפת בדיקת זרע של בעלי. אשמח לעזרה להבין אם הכל תקין.
במיוחד הwbc שלפי מה שקראתי עלול להיות חריג.
בנוסף אשמח לדעת מה הפלוסים בעמודות מסמנים.
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש01/06/2023שלום
תוצאות בדיקת זרע תקינות. הפלוסים מסמנים רמת הנתונים. ל-WBC אין כרגע להיתחס, כי הנתון אינו מדוייק. בבדיקת זרע רגילה לא ניתן להבדיל בין תאים עגולים, שבניהם יכולים בהחלט להיות גם תאי דם לבנים, אך לא בהחרך, כי גם תאים הנמצאים בתהליך התפתחות לתאי הזרע, הם עגולים ולא ניתן להבדיל אותם מתאי דם לבנים בלי צביעה מיוחדת, שרוב מעבדות זרע אינן עושות אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע בשל קושי להיכנס להיריוןיוסי30/05/2023
שלום רב,
ביצעתי בדיקת זרע בשל קושי להיכנס להיריון, יש לי כבר שלושה ילדים, אני ואשתי בני 36. לאשתי יש לאחרונה מחזור לא סדיר. התור לרופא רק בעוד כשבועיים והמתח הורג אותי, רציתי לדעת מה משמעות התוצאות בבקשה:
LIQUEFACTION תקין
8.3 >=7.2 SEMEN PH
VISCOSITY SEMEN צמיגות יתר
תקין SEMEN COLOR
3.0 ml >=1.5 SEMEN VOLUME
אין SPERM AGGLUTINATION
53.0 million/ml
>=15 SPERM CONCENTRATION
159.0 million TOTAL SPERM NUMBER
38.0 % >=40 SPERM MOTILITY 1 HR
23.0 % >=32 TOTAL PROGRESSIVE
15.0 % NONPROGRES MOTILITY
2.0 >=4 MORPHO NORMAL
אין CYTOPLASMIC DROPLETS
יש MORPHO DEFECTS TAIL
יש NECK-MIDPIECE DEFECT
יש HEAD ABNORMALITIES
8.0 million/ml
<1 ROUND CELLS
הערות לבדיקות LIQUEFACTION:
עד חצי שעה
הערות לבדיקות CONCENTRATION SPERM:
15=<
הערות לבדיקות PROGRESSIVE TOTAL:
32=<
הערות לבדיקות CELLS ROUND:
ריבוי תאים עגולים או צעירים
ד''ר אליעזר גירש30/05/2023שלום יוסי
תוצאות של בדיקת הזרע שלך ברוב הפרמטרים תקינות. מורפולוגיה (צורניות של תאי הזרע) אינה תקינה. עם נתונים האלה ניתן להיכנס להריון, אומנם בסבירות נמוכנ יותר ביחס לגבר עם כל הנתונים תקינים, אך בהחלט ניתן. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג, בנוסף חשוב לקיים יחסים סביב ביוץ. ממליץ בחום להישתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע.
ממליץ להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?