מידע רפואי
פורומים
- יחסים, זוגיות ונישואין
- גניקולוגיה נערות
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- המופיליה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- פטרת ציפורניים
- הומואים, לסביות
- גיל המעבר
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- נוירולוגיה ילדים
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- אלרגיה, טיפול באלרגיות
- צמחי מרפא
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
גור רינת - שיטת אלכסנדר
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם. הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד. מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאיםד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- בדיקות זרע שבצעתי, אשמח להסבר מה לא בסדרארנון25/08/2023
היי, עשיתי בדיקת זרע אחרי שלא הצלחנו להכנס להירון
אלה התוצאות, אני לא מצליח להתרכז בכלום וקשה לי לחכות לתור שנקבע... אולי תוכלו לייעץ לי?
צבע לבן עכור
צמיגות נורמלית
חומציות pH 8.7
נפח (מ״ל) 2.5
ריכוז (מיליון/מ״ל) 54.0
תנועתיות כללית (%) 52
תנועה פרוגרסיבית (%) 49
תנועה לא פרוגרסיבית (%) 3
ללא תנועה (%) 48
סה״כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית (מיליון) 66.7
סה״כ כמות תאי זרע (מיליון) 135.0
חיות (%) 85
תאים עגולים (מיליון/מ"ל)
תאי דם אדומים
מורפולוגיה
תאים תקינים (%) 2
פגם בראש (%)
פגם בצוואר (%)
תאריך בדיקה 25/08/2023
נפח 2.5
ריכוז 54.0
תנועה 52
pH 8.7
חיות 85
תאים תקינים 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש26/08/2023שלום ארנון. רוב התוצאות בבדיקת זרע שלך תקינות חוץ ממבנה תאי הזרע - אחוז נמוך של תאי הזרע בעלי מבנה תקין (רק 2%). חשוב לדעת בני כמה אתם, כמה זמן מנסים להיכנס להריון, מה רקע הבריאותי, אורך החיים ושאלות נוספות שרופא המטפל שלכם צריך להתייחס.
ממליץ על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale האמור לשפר את איכות הזרע. יש לקחת אותו כל עוד מנסים להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או מחזור - אשמח לתשובה בבקשהמיאל24/08/2023
שלום,
צירפתי תוצאות בדיקת דם שלי מיום שני האחרון. 21/08/23.
ווסת אחרונה 19.07. בתאריך 06/08 הזרקתי אוביטרל. עד לתאריך 08/08 קיימנו יחסים. התוצאות הוא שלילית, עדיין לא קיבלתי מחזור. האם יש סיכוי שיתפתח הריון? יש לי מידי פעם כאבי מחזור ואז הם נעלמים לגמריי. לפי התוצאות תוך כמה זמן בערך אמורה לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקה שבוע מגלולות יאזנועה23/08/2023
שלום, אני בערך עשרה חודשים נוטלת גלולות יאז, אני עכשיו נמצאת גלולות הלבנות ואמורה לקבל מחזור. על פי החישוב המחזור הבא שלי אמור להגיע בדיוק בזמן שאני בחופשה. רציתי לשאול אם יש אפשרות לא לפתוח חפיסה חדשה ולעשות הפסקה לשבוע ( בזמן הזה גם לא לקיים יחסי מין) ולפתוח חפיסה שבוע אחרי ההפסקה, על מנת שבחופשה שלי לא אהיה במחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סיכויי הצלחה בשיטת IVMיעל15/08/2023
שלום
בת 39.11
בגלל מחלות רקע יש לי בעייה לטפל בי בפרוטוקולים רגילים.
במחזור טבעי פספסנו ביוץ ב4-5 מתוך 6 סבבים (הדקפפטיל לא עובד טוב כנראה. ואסור לי אוביטרל)
הלכתי אתמול לרופא חדש שהציע IVM.
לפני שנה הייתי אצל 3 מומחים ושאלתי על השיטה הזאת. שלושתם סירבו לטפל בי בשיטה הזאת כי לטענתם היא מתאימה לפוליציסטיות (ואני ממש לא פוליציסטית אלא בת 39 עם רזרבה גבולית או נמוכה) ושהעוברים משיטה זו גם ככה חלשים ולא שורדים.
לעומת זאת, הרופא אתמול טען שהוא עושה תאומים בשיטה הזאת. אני מאמינה לו שזה נכון, אבל לא בטוחה אם נכון למישהי כמוני שהיא לא פוליציסטית ומבוגרת.
חשוב לי לדעת מה דעתך לגבי סיכויי ההצלחה של השיטה הזאת בגילי ובמצבי כי מדובר בתהליך לא פשוט עבורי. (יש המלצת קרדיולוג למניעה מהרדמה לכן הרופא אתמול הציע לעשות ivm עם הרדמה מקומית (עזרקאין בנרתיק בלבד) ואני חוששת מהכאב (לא רק בנרתיק אלא מהדיקור בשחלות).
יש לציין שאת הסבבים הטבעיים עשיתי תמיד ללא הרדמה אבל שם זאת רק דקירה אחת אז זה לא נורא.)
מה דעתך? מה הסיכוי שייצאו מivm בגילי עוברים טובים לפונדקאות?
(מדובר על 7 זקיקים בחודש ממש טוב ובחודש שעבר היו 4 או 5)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/08/2023שלום יעל
בהחלט אפשרי לבצע IVM גם במצבך. סיכוי שביציות יבשילו במעבדה כמו בגוף האישה הוא נמוך יחסית, אך אולי שווה לנסות אם אין מענה אחר לרופא המטפל.
לגבי הרדמה מקומית, לדעתי חבל על הזמן: אותה דקירה ואותו כאב כמו שעשית בשאיבה ללא הרדמה. שווה ללכת על שאיבת ביציות ללא הרדמה בשימוש במחט השאיבה דקה (בשיטה היפנית) וכך הכאב הוא פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי מצורף מלא לדעתך 🙏🙏🙏Lian12/08/2023
אני מאוד אשמח אם תוכל להציץ בצילום מסך שצירפתי פה , ביצעתי פרופיל הורמונלי מלא של 16 מדדים ויצאו לפי הבנתי 4 מדדים מתוכם חריגים מעט.. אני לפני או תרומת זרע או תרומת ביצית, לפי תוצאות הפרופיל המצורף מה לדעתך אני צריכה עם יותר סיכויים ? תרומת זרע או תרומת ביצית? אני בת 44 רווקה, אני לא מעשנת ואוכלת בריא כמה שאפשר,
וללא משקל עודף. המחזור שלי סדיר כל חודש בתאריך המדוייק. מוזר לי שיש 4 מדדים עם חריגות , האם יש טיפול לאזן אותם למיטב ידיעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/08/2023שלום ליאן,
אתחיל עם מה שנראה לי בסדר וזה SHBG שמעט גבוה, ורמת TSH שנמצא בגבול העליון של נורמה. שני המדדים בגדר התקין מבחינת פעילות הגוף.
לגבי אסטרדיול מעט נמוך ו-FSH טיפ טיפה גבוה, שני המדדים מתאימים לגילך ומעידים על ירידה בפעילות השחלתית בהתאם לגיל.
אם ברצונך להיכנס להריון, קיים סיכוי עם ביציות משלך, אומנת סיכוי נמוך יותר מסיכוי של אישה בשנות ה-30. ממליץ לעשות שני נסיונות טיפולי IVF עם ביציות משלך ואם לא תצליחי להיכנס להריון, לעבור לתוכנית של תרומת ביציות. אם אין לך בן זוג, אז תרומת זרע, בהחלט מהווה פתרון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על השאיבהמיכל08/08/2023
תודה רבה על המהירות ועל התשובה המפורטת.
אני מבינה לגמרי את מה שכתבת.
לאור מה שכתבת,
מה היית משאיר ומה היית משנה:
האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
או שכדאי לחכות לגודל זקיק 19 מ"מ ולהקדים רק את השאיבה ל32 שעות אחרי הזריקה?
מה היית משנה בתהליך?
שוב תודה רבה מראש
ד``ר אליעזר גירש09/08/2023שלום מיכל,
קשה מאוד ליעץ איזה טקטיקה טובה יותר. לנסות - זה שם "המשחק". אני נוטא יותר ללכת על זקיק 19 מ"מ ושאיבה 32-34 שעות לאחר הטריגר הכפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל10/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על זקיק ריק בשאיבהמיכל07/08/2023
שלום
זקוקה לעזרתך
בת 39.10
Fsh לפני 7 חודשים 8.5
Afc לפני שנה 7 עד 9 תלוי בחודש
בפברואר האחרון לפני חצי שנה היה 11 (זה היה חודש טוב שבו גם נכנסתי חהריון טבעי שהסתיים בהפלה טבעית בסוף שבוע 5)
בגלל מחלות רקע עושה ivf במחזור טבעי רק עם דקפפטיל לפני השאיבה
ב10 החודשים האחרונים היו לי לפחות 3 מקרים של ביוץ לפני השאיבה, האחרון היה בחודש שעבר.
לכן החודש ביקשתי להקדים את הזריקות ואת השאיבה
היה חודש קצת מוזר
ביום 5 למחזור היה זקיק כמעט 12 מ"מ בצד שמאל ועוד כמה זקיקים קטנים בצד ימין
ביום 7 למחזור נשאר רק זקיק אחד בצד שמאל בגודל כמעט 12 (לא גדול בכלל ולא קרה לי אף פעם!)
כמעט ויתרתי על החודש הזה אבל המשכתי בדיקות ואז ביום שישי 4.8 היה יום 9 למחזור היה זקיק 17 מ"מ בצד שמאל ורירית 9.5 כלומר נראה חודש סביר
ובדיקות דם
E2 531
Lh 5.3
Prog 2.1
הזרקת דקפפטיל נקבעה ליום שבת לפנות בוקר (בלילה שבין שישי לשבת) והשאיבה היתה אתמול יום ראשון ב11:00 בבוקר.
הפעם הזקיק נשאר ולא נעלם (בדרך כלל הזריקות היו כשהזקיק היה 19 מ"מ) אבל נשאב הנוזל ולאחר ההתאוששות אמרו לי שהזקיק היה ריק ולא היתה בו ביצית.
לקחתי את זה קשה מאוד.
כל כך שמחתי שהפעם בגלל שנקדמנו הזקיק עוד היה שם.
ואז הייתי כל כך עצובה שאמרו לי שלא מצאו ביצית במעבדה.
1. האם הזקיק היה לא טוב או שבגלל ההקדמה גם בזריקה וגם בשעת השאיבה (כי הבנו שאצלי זה לא 36 ולא 34 שעות אלא פחות) הזקיק היה לא בשל ולכן לא נשאבה ביצית?
2. מה היית משאיר ומה היית משנה:
האם הזריקה בחודש הבא גם צריכה להיות כשהזקיק 17 מ"מ ולא 19 והשאיבה 36 34 שעות מהזריקה?
3. יש משהו נוסף שהיית משנה כדי להגיע לתוצאה טובה יותר בחודש הבא?
4. יכול להיות שהחודש היה היה פחות טוב כי הוא ברציפות אחרי החודש שעבר שגם בו לקחתי דקפפטיל (ופספסנו ביוץ)?
4. לטרזול יכול לעזור במשהו במצב הזה? או רק יעשה נזק?
5. סבלתי מחוסר שינה בשבועיים האחרונים. יכול להיות שזה השפיע? (חוץ מהגיל והרזרבה הנמוכה שאני יודעת שהשפיעו)
אשמח מאוד לתשובות
תודה רבה
ד''ר אליעזר גירש07/08/2023שלום מיכל,
ידוע שבנשים "מבוגרות" (מבחינת גיל הפוריות, מעל 38) קורה ביוץ מוקדם יותר מנשים צעירות יותר.
לגבי זקיק ריק - אין דבר כזה בטבע, לא קיים. זקיק אינו יכול להיתפתח ללא נוכחות ביצית בתוכו. אבל מה? זקיקים שאינם בשלים, קטנים או גדולים שלא נחספו ברמה מספקת להורמון הביוץ, אין בהם הפרדות בין ביצית לתאי הזקיק שביצית נמצאת בקשר הדוק איתם. במקרה כזה מתאפשרת שאיבת נוזל הזקיקי, אך ביצית נשארת בתוך הזקיק. על מנת לשחרר את הביצית מתאי הזקיק במקרים כאלה משתמשים ברמה גבוה יותר של טריגר, כגון דקפפטיל או אוביטרל או שילוב שלהם. גם שעת השאיבה חשובה לכך, ככל שעובר יותר זמן (36-40 שעות ממתן טריגר), כך זקיק בשל יותר ומוכן לשחרר ביצית. במקרה שלך, כאשר יש ביוץ מוקדם, זה טריקי למצוא את המינון המתאים בשילוב עם שעת השאיבה על מנת לקבל זקיק וביצית בשלים, לא לאבד את הביצית בביוץ הספונטני ולא לשאוב נוזל הזקיקי ללא ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל07/08/2023תודה רבה על המהירות ועל התשובה המפורטת.
אני מבינה לגמרי את מה שכתבת.
לאור מה שכתבת,
מה היית משאיר ומה היית משנה:
מה היית משנה בתהליך?
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב ד״ר . האם הבדיקה תקינה? תודהשי13/07/2023
spermogram
liquefication - normal
viscosity- normal
colour - normal
ph - 7.6
volume - 3.5ml
concentration 37 mil/ml
total concentration 129.50 mil
precent of motile sperm 43%
rapid - +
modarate +++
slow ++
non progressive +
total motile sperm 55.68 mil
morphology : strict criteria kruger
normal form 5%
abnormal form 95%
wbc 1
rbc 0
תודה
ד''ר אליעזר גירש07/08/2023תוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה בבדיקת זרעמנה03/08/2023
שלום, מצרף את תוצאות בדיקת הזרע שעשיתי, האם קיים סיכוי להיכנס להריון עם נתונים כמו בבדיקה הנ"ל?
מה ניתן לעשות במורפולוגיה 2% האם המצב קריטי?
אשמח למענה אנחנו בלחץ מהתוצאות
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש04/08/2023שלום מנה,
על פניו, גם עם נתוני זרע האלה, קיים סיכוי של הריון טבעי. אם ברצונך לחזק את הנתוני הזרע, ממליץ בחום שימוש בתוסף תזונתי Vitamale, המשפר פעילות של אשכים, וכך גם תורם לשיפור בנתוני הזרע (כולל מורפולוגיה - צורניות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפולוגיה 2%
מנה04/08/2023האם המצב לא קריטי במרפולוגיה 2%? שאר הנתונים בסדר? ?
תודה רבה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש04/08/20232% תאי הזרע בעלי מורפולוגיה תקינה, בהחלט קריטי, אבל בהתחשב בכמות טובה של תאי הזרע, קיים סיכוי גם להריון טבעי.
כפי שכתבתי לך קודם, אפשר לחזק את איכות הזרע בעזרת תוסף תזונתי Vitamale.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור תוצאות בדיקת זרע
מנה04/08/2023תודה רבה על המענה מעריך מאוד
עוד שאלה רשום לי תאי זרע תקינים 2%, תאי זרע בגבול הנורמה 1%
מה זאת אומרת? האם סה״כ 3% תאי זרע טובים?
אני שואל כי אני ממש לחוץ ולא מצליח להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/08/2023כן, מדובר על 3% בעצם של תאי הזרע תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגת הריון טבעי ספונטניאנונימית03/08/2023
בת 44. ילדתי בעבר בגיל 39. הריון טבעי ספונטני.
ברצוני להשיג הריון נוסף טבעי. המדדים שלי תקינים. פרופיל הורמונלי תקין, הכל בטווח, ויש ביוץ. השאלה שלי היא: האם הצמח שיח אברהם מצוי מגביר פרוגסטרון, מגביר ביוץ ויכול להגביר את הסיכויים להריון? דבר שני, איזו תזונה כדאי לאכול בשביל להגביר את הסיכוי להריון טבעי?
יש לי בערך 10 ק"ג עודף. האם להיכנס למשטר דיאטה זה יעזור? אין לי רצון לעשות טיפולים.
ד''ר אליעזר גירש04/08/2023שלום לך,
הורדת משקל עודף זה תמיד טוב לכניסה להריון.
מבחינת צמחי מרפא, איני מומחה בתחום זה והמלצתי היא לפנות למומחים ברפואה אלטרנטיבית, לאלה שהתמחותם היא צמחי מרפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר בן 40שעות רק 2 תאיםלאה29/07/2023
ביום רביעי ב11 בבוקר היתה לי שאיבה. בניגוד לצפוי נשאבה רק ביצית אחת. הופרתה בשלוש בצהריים. 4 שעות לאחר השאיבה.
שאלה 1: האם העיכוב לא עלול לפגוע באיכות העובר?
המשך התאור...
ביום שישי בשבע בבוקר היה עובר בן 40 שעות רק 2 תאים דרגה a. האם זה נחדב פיגור בהתפתחותו?
אומנם ההחזרה היתה כמה שעות טובות לםי שעת ההפריה אך כשהסתכלתי לאחור היו לי שאיבות שבבוקר יום שני להפריה כבר היו 4 תאים.
שאלה 2: האם זה נראה לך תקין או התפתחות איטית של עובר? האם היה צריך להיות להיות לפחות 3 תאים? האם הוא מתפתח ל4 תאים ברגע אחד ויתכן שאם ההחזרה היתה למשל ב11 היה 4 תאים?
שאלה 3: האם הדרוג של העובר ניתן בשש בבוקר לכולם? או בשעת ההחזרה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה אם אפשר
לאה31/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר אליעזר גירש31/07/2023שלום לאה,
חסרים מספר נתונים כגון גילך, גיל בן זוגך ואיכות זרעו. עדיף לקבל צילום של טופס מעבדה עם כל הפרטים, כך אפשר להתיחס בצורה נכונה לשאלותך.
בגדול, השאיבה של ביציות מתבצעת כ-36 שעות ממתן טריגר. בטבע ביצית מבייצת כ-42-48 שעות מגל הופעת הורמון LH, שבמקרה של IVF הוא (או hCG) מהווה טריגר. על מנת לדמות את הטבע ולתת לביצית להיות בשלה יותר, מבצעים הפרייה במעבדה כ-4-6 שעות מסיום שאיבת הביציות.
לאיכות ההפריה ולאיכות העובר המתפתח צריך את שנים ("כמו לטנגו"), ביצית איכותית ותא זרע איכותי. אם אחד משניים אינו איכותי, זה ישפיע על טיב ההפריה ועל איכות העובר המתפתח.
בדרך כלל, החלוקה הרצויה היא מתא אחד (ביצית מופרת) חלוקה לשני תאים. לאחר מכן, משני תאים לארבע, מארבע לשמונה וכו'. כל עובר מתחלק בקצב אינדיבידואלי שלו.
הדירוג של עוברים ניתן בשעות שונות במעבדה, כשאמבריולוגים מתפנים לזה. בדרך כלל קיים עומס עבודה על אמבריולוגים במעבדה וגם קיים חוסר אמבריולוגים בארץ (ולא רק בארץ), כך שמבצעים את העבודה לפי מה שדחוף יותר. הדגרה וגידול העוברים נעשה באינקובטורים של חברות וטכנולוגיות שונות ולכן, במקרה של אינקובטור שולחני רגיל, בדרך כלל נותנים דרוג בשעות הבוקר. באינקובטורים מסוג Time-lapse קיימת מצלמה הלוקחת צילום בהתפתחות העובר כל כמה דקות ובמקרה כזה אין לחץ לבדוק עובר בשעות הבוקר: אפשר תמיד להריץ את הצילומים בתור סרט ולבחון התפתחות ואיכות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לאה31/07/2023תודה על התשובה המפורטת. אני בת 43 עם זרע תורם.
רציתי לעשות מיון זרע אך אמרו שבמעבדה יבחרומאת הטוב ביותר. בפועל היו עמוסים אז לא יודעת אם באמת השקיעו בזה זמן או מאמץ. את הדוחות התיאשתי לבקש כי כבר לא נותנים בשום מקום פרטי ואפנה לעו"ד עוד כמה ימים להוצאת כל הדוחות שלי מכל המקומות כי אין דרך אחרת.
השאלה העיקרית שלי 1. אם אמרו 2 תאים האם זה עובר דפוק?2. היה אמור אחרי 40 שעות מההפריה להיות יותר תאים? 3. תוך כמה שעות הופך ל4 תאים? ברגע אחד? 4. מה יותר גרוע עובר 4 תאים דרגה 2 או עובר 2 תאים דרגה 1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש31/07/2023שלום לאה,
בגיל 43 סיכוי שביצית תהיה באיכות גבוהה ותקינה הוא נמוך מאוד, ולכן, כנראה התקבל עובר בן 2 תאים ביום 2 להתפתחותו. בשלב זה אנחנו מצפים לעובר להיות בן 4 תאים. אם מדובר בזרע של תורם, אז עיכוב בהתפתחות של עובר נובע כנראה מגילך והשפעת הגיל על טיב הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא לפתח ציפיות?
לאה31/07/2023לא מבינה למה האמבריולוג נתנה לי הרגשה טובה? זה די מעצבן אותי שהן לא אמיתיות. יכולתי גם לבחור לא להחזיר אבל לא נותנים לי את המידע האמיתי.
ונראה לך שאם ההחזרה היתה מוקדמת מהשאיבה זה גם יכל לגרום לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש31/07/2023שוב, שלום לאה
אמבריולוג/ית לא מחליט מה לעשות בטיפול הרפואי שזה כולל יום החזרת העובר לרחם. הרופא המטפל מחליט באיזה יום יוחזר העובר לרחמך. גם את הנתונים לגבי מצב העובר/ים בדרך כלל מוסר למטופלת הרופא המטפל שלה. את צודקת בזה שיש לדרוש שקיפות ממערכת הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - פענוח תוצאותאנונימי25/07/2023
שלום ד״ר,
אשמח אם תוכל לעיין בבדיקה ולתת את חוות דעתך, איך מתקדמים הלאה?
ד''ר אליעזר גירש25/07/2023הי
כמות תאי הזרע יחסית נמוכה, אך בגדר התקין. גם תנועתיות של תאי הזרע תקינה. לא נצפו תאי זרע תקינים (מבחינת מבנה של התאים), לכן המלצה היא להיבדק על ידי רופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקת זרע פענוח תוצאות
אנונימי30/07/2023הי ד"ר,
האם יש משהו לעשות בנושא? עד כמה חמור המצב? האם נזדקק להפריה חוץ גופית בגלל שהמבנה של הזרע לא תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש30/07/2023עם נתונים כאלה של תוצאות הזרע, קרוב בוודאי תזדקקו להפריה חוץ גופית. על מנת לשפר את איכות הזרע, ממליץ לעבור בדיקות וברור אצל רופא אורולוג.
כמו כן, ממליץ להישתמש כל הדרך אל הילד, בתוסף תזונתי Vitamale , המשפר פעילות של אשכים וכך גם את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרערוני27/07/2023
שלום .
עשיתי בדיקת זרע , רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה או שיש בעיה כלשהי?
תודה רבה
רוני
צירפתי את התוצאות כמסמך
ד''ר אליעזר גירש28/07/2023שלום רוני,
תוצאות של בדיקת הזרע תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע והמלצהGali28/07/2023
שלום רב,
הריון 1 ספונטני וטבעי. מנסים להרות שנה וחצי ללא הצלחה.
מצ״ב תוצאות בדיקות זרע מפברואר.
בדיקות שלי הכל תקין. (כירורג שד אמר רק לבדוק בלוטת התריס טיפה מוגדלת).
ניסינו אקקולומין וגם אוביטרל. (ללא הזרעות) ככל הנראה נתקדם הלאה.
מה ההמלצה שלך? מה אומר על הבדיקה? יש נתונים מדאיגים? יש קצת בעיות זקפה ןנעזר בויאגרה/ קאמגרה (ג׳לים). האם זה יכול להזיק? ואם יש תכשיר לשיפור ואיכות הזרע? (בן 49)
אשמח לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארה
Gali28/07/2023ביצע us אולראסונאד אשכים לשלילת חסימות וכו. נמצא הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש28/07/2023שלום גלי
תוצאות בדיקת הזרע מראות שקיימות מספר בעיות בתוצאות של הבדיקה הנוכחית:
נפח זירמה נמוך (האם נאסף כל המרוק? האם לא הלכה לאיבוד טיפה כלשהי בזמן המרוק?).
ריכוז נמוך של תאי הזרע.
תנועתיות נמוכה של תאי הזרע.
מבחינת איכות הזרע ישנה ירידה ברוב הנתונים ביחס לנורמה. ממליץ לעשות בדיקה וברור אצל רופא אורולוג. מבחינת שיפור של איכות הזרע אפשר להיעזר בתוסף תזונתי Vitamale המשפר את פעילות האשכים וכך את איכות הזרע. מבחינת חכשירים מגבירי כח הגברה, אין בעיה בשימוש תרופות כגון ויאגרה.
דבר נוסף, מבחינת מצב של בלוטת תריס המוגדלת, יש לפנות לרופא אנדוקרינולוג ולבצע ברור. במידה ופעילות של בלוטת התריס אינה מאוזנת, יש לאזן קודם כל את רמה ההורמונלית של הבלוטה ורק אחרי זה לטפל בבעיות הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מורפולוגיה ירודהירון24/07/2023
שלום דוקטור
לאחר אולטרסאונד אשכים לבירור פוריות .
אשך ימין 10 סמק אשך שמאל 12.5 סמק מלבד הגודל שהוא קטן אין עדות לוריקוצל .
בבדיקת זרע נמצא מורפולוגיה 0% וכל המדדים תקינים מלבד המורפולוגיה.
האם הגודל של האשכים קשור למורפולגיה הירודה ? מה עוד אפשר לבדוק?
אציין שאישתי לאחר הפלה שלישית.
הפלה ראשון בשבוע 7 בהזרעות.
ו ב 3 החזרות ב ivf . הפלה ראשונה בשבוע 5. והפלה שנייה בשבוע 8 .
איזה עוד כיוונים ניתן לבדוק? תודה מראש
ד''ר אליעזר גירש25/07/2023שלום ירון,
לדעתי אתה חייב יעוץ על מנת לברר את הסיבה האפשרית לבעיה. אולי קיים פגם גנטי הגורם להתפתחות לא תקינה של תאי הזרע. ממליץ לעשות ברור אצל מומחה בפוריות וגם יעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון תאי זרע
ירון25/07/2023בהמשך לשאלה בבקשה . מיון תאי זרע יכול לעזור ? בשיטת ברטוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש26/07/2023אולי. אפשר בהחלט לנסות כאופציה האפשרית, אך עדיין יש לבצע ברור לסיבת אי תקינות של מבנה תאי הזרע.
הייתי גם ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר פעילות של אשכים וכך לעזור לשיפור באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?