מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- שאלה - שאיבה ללא ביציתמיכל01/01/2024
בת 40
amh 1.21 בספטמבר 2023
Fsh 9 בדצמבר 2023
עקב מחלות רקע (סכרת, תת פעילות בלוטת התריס והפרעות קצב לב) עושה סבבים במחזור טבעי רק דקפפטיל לפני שאיבה.
בשאיבה אתמול זקיק 22 23 מ"מ נשאב נוזל ללא ביצית.
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא תסמונת הזקיקים הריקים ושהפתרון הוא להוסיף אוביטרל כדי להגדיל למקסימום את החשיפה לlh כדי שהביצית תשתחרר מהזקיק.
כמה שאלות:
האם יש בדיקת דם שאני אוכל לעשות לדוגמא בדיקת הורמונים ביום 21 למחזור כדי לוודא שאכן היתה ביצית בזקיק והיא פשוט לא השתחררה לנוזל בשאיבה?
האם יש טיפול אחר חוץ ממתן אוביטרל (שהומלץ לי להימנע ממנו בגלל בלוטת התריס) שיכול לעזור לכך שבפעם הבאה לא יהיה זקיק ריק?
האם יש בדיקה לפני השאיבה שיכולב לנבא האם הזקיק לא יהיה ריק כדי שלא יתבזבז סבב נוסף?
האם אני נחשבת כבעלת רזרבה נמוכה? למרות שamh מעל 1 עדיין? בגלל הגיל או כמות הזקיקים הנמוכה (עד 5)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש02/01/2024שלום מיכל,
קודם כל אין דבר כזה "זקיק ריק" (ללא ביצית), לא קיימת תופעה כזאת בטבע. אם אין ביצית, אז גם הזקיק אינו מתפתח כי הוא חייב נוכחותה של ביצית. דבר אחר שבהחלט קורה, הוא חוסר שחרור ביצית מתאי הזקיק בזמן שאיבת הביצית, כאשר אוביטרל אינו מצליח לשחרר את הקשר שקיים בין ביצית ותאי הזקיק. נושא ידוע ותופעה מוכרת במיוחד אצל נשים מעל גיל 38-39.
הפתרון הוא מתן מנה כפולה של אוביטרל או טיפול משולב של אוביטרל עם דקאפפטיל או עם rLH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר החזרת עובר- דחוףשני כהן31/12/2023
שלום ד״ר גירש,
היום אני לאחר 12 ימים מהחזרת העובר, אתמול אוננתי ולכמה דקות היו לי כאבי בטן ופתאום עד היום נעלמו כאבי הבטן וגב וכן פחתה הרגישות בשדיים.
האם אוננות ואורגזמה יכולה לפגוע בתהליך ונהרסו הסיכויים להיקלט להיריון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/12/2023שלום שני,
בקרב מומחי פוריות קיימות שתי גישות.
הראשונה: קליטה להריון והריון אינם מחלה (גם אם זה נעשה בשיטת הפריה חוץ גופית), זה תהליך טבעי ואפשר לאונן ולקיים יחסי מין בכל שלב. התכווצויות שרירי הרחם בזמן האורגזמה אינם פולטים עובר החוצה, צוואר הרחם סגור.
השנייה: להימנע מיחסי מין עד לבדיקת הורמון הריון על מנת למנוע התכווצויות שריר הרחם.
אני דוגל בגישה הראשונה ומאמין כי אין שום בעיה באוננות או ביחסי מין בכל שלב. ישנו מאמר מדעי מלפני מספר שנים, הטוען כי יחסי מין אף משפרים קליטה להריון.
הכאבים שחשת לאחר האוננות הם כאבי התכווצויות שרירים בזמן אורגזמה והם עברו לך מהר לאחר מכן. שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 9 ימים לאחר החזרת עוברשני כהן28/12/2023
היי,
אני 9 ימים לאחר החזרת עובר טרי בן 3 ימים באיכות טובה. מקבלת תמיכה הורמונלית- קרינון, אסטרופם ופרונטוגסט.
ביום ה7-8 להחזרה הרגשתי כאבי בטן, גב, ראש, בחילות, חולשה, גודש בשדיים, גירוד וזרמים בפטמות, לפעמים צרבת. תחושות שבאות והולכות. האם זה בסדר או שעליי להספיד ולצפות להגעת הוסת?
תודה רבה.
ד''ר אליעזר גירש29/12/2023שלום שני
הסימנים שאת מתארת יכולים בהחלט להיות סימנים של קליטת הריון. נא לבצע בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 5 ביום שונהמטופלת22/12/2023
נמצאת בסבב 9 של ivf , הרופא הציע להחזיר שני עוברים יום 5 אחד ביום 4 והשני ביום 7 .
אני יודעת שזה סיכון וניסיון...האם אתה מכיר את הגישה הזו? ומקרים כאלו שצלחו?
ד''ר אליעזר גירש23/12/2023שלום לך,
כן, בהחלט, אני מבין את ההיגיון שבדבר. מדובר בלא מאט מחזורי טיפול אצלך ללא הצלחה. איני יודע מה גילך, מה איכות הביציות, איכות הזרע ומה איכות עוברים המתקבלים, אבל המחשבה של רופא המטפל שלך הוא הבא.
כנראה רופא המטפל חושד שבעיה תמונה בחלון השרשה. בדרך כלל עובר שמוחזר ביום 5, מותאם ליום 5 של רירית הרחם. השרשה מתרחשת בערך בין יום 8 ליום 9. עובר מסתובב בחלל הרחם ובזמן נתון, בזמן של "חלון השרשה", כאשר רירית הרחם מבטאה מבנים מסוימים המשתתפים בהכרת העובר, מתרחשת השרשה. חלק מנשים מפתחות את המבנים הקשורים להכרת עובר לא בדיוק בין ימים 8-9, אלא מוקדם יותר או מאוחר יותר ולכן מחשבה של רופא המטפל שלך היא מחשבה בעלת הגיון פיזיולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץ יצאו חיוביותמצפה להריון20/12/2023
היי שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה חודשיים שלושה.
ברקע שני ילדים בני 6,8 . אני בת 36
בדיקות תקינות
החודש ניסינו ללכת לפי מקלוני ביוץ. די בטוחה שזיהיתי ביוץ לפני 10+ ימים . קיימנו יחסים מספר פעמים והימים האחרונים בדקתי שוב ביוץ וכל יום בבוקר לא בשתן הראשון בדיקת הביוץ חיובית בבירור. בשעות הערב לא. מה המשמעות של זה? האם לא זיהיתי את הביוץ?
מחזור סדיר 30 יום. היום אני ביום ה25 .
אשמח להבהרה,:)
תודה,
ד''ר אליעזר גירש20/12/2023שלום לך.
ישנן נשים, שפיק הורמון LH, הורמון הבשלת ביצית וגם גורם לביוץ מופיע לא פעם במחזור אלא פעמיים במחזור. זה לא נפוץ, אך קיים.
ממליץ לקיים יחסים בטווח של 6 ימים סביב ביוץ, כאשר את מחלקת את הימים ל-4 לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ. ימים אלה הכי טובים להשגת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי עם תסמונת קליינפלטרמאיה17/12/2023
שלום ד"ר גירש,
בעלי אובחן עם תסמונת קליינפלנטר ואזוספרמיה.
הומלץ לנו על ניתוח מיקרו טסה
האם כדאי לקחת vitamale לפני הניתוח?
זה יעיל במקרה כזה?
והאם אני יכולה לעשות או לקחת משהו כדי לשפר את איכות וכמות הביציות בשאיבה? וכן את הסיכוי להשתרשות ההיריון?
ד''ר אליעזר גירש17/12/2023שלום מאיה,
בתסמונת קליינפלטר קיימת שונות רבבה בין מקרים מבחינת המצאות תאי זרע, מאפס ועד המצאות כמות מספקת. בהחלט, micro-TESE, יכולה לתת תשובה אם מוצאים תאי זרע או לא, אם קיימים אזורים ומבנים פעילים תוך אשכים המתאימים לאזורים המסוגלים פוטנציאלית לייצר תאי הזרע או לא.
לגבי שאלתך על Vitamale, לא חושב שזה יגביר אפשרות למצוא תאי הזרע במקרה שלכם, אבל יתכן בהחלט, שבמידה וימצאו תאי הזרע, אז איכותם יכולה להשתפר בעקבות נטילת כמוסות של Vitamale.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להורמון LH וכניסה להריוןאני11/12/2023
שלום ,
אני מנסה להכנס להריון ראשון כבר חצי שנה. גיל 32 וחודש .
עשיתי בדיקה לפרופיל הורמונלי ביום השלישי או הרביעי (לא יודעת אם ספרתי נכון)
ובתוצאה יצא LH 10.8 , FSH 8.2 IUL .
בגלל שה LH יצא קצת גבוה אני הולכת לעשות מעקב זקיקים.
רציתי לדעת מה אתה חושב על התוצאה ? אני קצת חוששת כי לא כל אחת שולחים למעקב זקיקים?
המחזור שלי בדרך כלל בא באותו היום אבל את הבדיקה לפרופיל ההורמונלי עשיתי בגלל שהתעכב לי המחזור ב 4 ימים.גם הרגשתי שבחודש הזה כשהמחזור התעכב גם הביוץ באותו החודש לא הגיע בזמן.
יכול להיות שהתוצאה יצאה בגלל שהיה שיבוש זמני?
ובסך הכל האם זה בגדול נראה לך תקין?
בנוסף לזה יש לי 2 שרירנים - אחד אינטראמורלי בדופן קדמי בגודל 46*43 מ״מ ועוד אחד סבסרוזי בדופן אחורי בגודל 13 מ״מ - מה דעתך ?
ד''ר אליעזר גירש11/12/2023שלום אני,
מבחינת משך חוסר הריון, אז חצי שנה של ניסיון אינה נחשבת למשהו חריג. בדרך כלל מקובל לפנות לרופא פריון לאחר שנה או יותר מזה של חוסר הצלחה להרות. מצד שני את נמצאת בגיל שמתקרב לגיל 35 - גיל, בו מתחילה ירידה בכושר הפוריות אצל אישה. לכן כן שווה להתייעץ עם מומחה פריון.
מבחינה של רמת הורמוני FSH ו-LH אז את נמצאת בטווח התקין (אולי מתקרב לגבול העליון, אבל עדיין בתחום התקין).
לגבי שרירנים, ממליץ לך גם לעבור בדיקה מעמיקה אצל מומחה פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים והזרעהעמית08/12/2023
בת 33. מנסה להיכנס להריון, ממתינה להזרעה ראשונה עקב ביוצים לא סדירים ומורפולוגיית זרע 1%. ללא הורמונים.
מעקב זקיקים ביום 19 לוסת
אסטרוגן 220
Lh 5.7
פרוגסטרון קטן מ2.
זקיק מוביל בימין 14, רירית 8.6.
יום 21 לוסת
אסטרוגן 260
LH 4.4
פרוגסטרון קטן מ2
זקיק מוביל 16, זקיק בצד שמאל 9. רירית 9.8
מעקב מהיום, יום 23 לוסת
אסטרוגן 205
LH 5
פרוגסטרון קטן מ2.
זקיק נשאר 16, בצד שמאל גדל ל12. רירית 9.8.
אני קצת מבולבלת.
הטכנאית אמרה שאולי הזקיק שיבייץ הוא הזקיק של ה12 ולען גם אמות האבטרוגן טרם עלו.
האם יתכן ולא יהיה ביוץ החודש? אני מבולבלת. הרירית עבה, אבל האסטרוגן לא עלה והזקיק 16 לא התקדם
תודה
ד''ר אליעזר גירש09/12/2023שלום עמית,
לפי נתונים שהצגת, נראה שזקיק בצד ימין של 16 מ"מ אינו גדל ולכן רמת האסטרוגן אינה עולה. יתכן וזקיק בצד שמאל מתפתח ויש לעקוב אחריו גם מבחינת הגודל שלו וגם מבחינת רמות האסטרוגן שהוא מפריש. בהחלט, יתכן בסבירות טובה שזה הזקיק שהולך לבייץ. שוב, התמונה תהיה ברורה יותר לאחר מעקב אחרי התפתחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורה לעשות הזרעה מחר האם התפספס הטיימינג?אווה06/12/2023
דיקת מעקב לפני יומיים 4.12, אסטודריול 1572, LH11.92, פרוגרסטרון 0.77- זקיק17 וזקיק 15 נצפון, הרופאה הנחתה להמשיך יומיים את הגונאל ב6. לקחת אוביטרול וב7 לעשות הזרעה.
עשיתי בדיקת מעקב נוספת היום 6.12- אסטודריול ירד ל460, LH 7.35, פרוגרסטרון 5.43. (ולא נצפו הזקיקים של לפני יומיים אלא קטנים יותר 9 ו12)
האם זה אומר שבייצתי? או עכשיו בעיצומו?
האם זה אומר שאין טעם לקחת אוביטרול היום ולעשות הזרעה מחר?
תודה
ד''ר אליעזר גירש06/12/2023שלום אווה
על פי נתונים שמסרת, נראה שכן את נמצאת בשלבי הביוץ. בהחלט, יש מקום להזרעה, בלי ספק. לגבי האוביטרל אני בספק אם צריך לקחת, אבל את העניין הזה כדאי לשוחח ולסגור עם רופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה הקודמתרחל03/12/2023
שלום דר' יש לי עוד שאלה ברשותך .הרופא רוצה הפעם לעשות החזרה טריה של עובר . או לדגום אותו ביום שלוש ולגדל עד יום חמש ולהחזיר טרי . או לגדל עד יום חמש ולהחזיר יום למחרת בבוקר (יום 6) . מכיוון שהיו לי 7 החזרות של עוברים יום 5 מוקפאים באיכות טובה ורק פעמיים נקלט והיה הריון כימי ושק הריון ריק הרופא הציע להחזיר עובר טרי הפעם . היה לי גם 4 הריונות ספונטניים שרק באחד מהם היה לי עובר בריאי וזו הילדה שלי כל השאר היו עם איקס שביר . ועברתי הפלות כל הבדיקות שלי תקינות כולל קריוטיפ ,סקר גנטי מורחב ,פרופיל הורמונלי ,צילום רחם,היסטרוסקופיה הכל מהכל . ולכן בבקשה דר' תוכל לומר לי מה הכי כדאי לעשות. האם אפשרי להחזיר עובר יום 5 ביום 6 ? או שעדיף לדגום ביום 3 לגדל עד יום 5 ולהחזיר טרי ? . תודה דר' .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגימת עובר
ד''ר אליעזר גירש03/12/2023שלום רחל,
לכל דבר יש פלוסים ומינוסים. אם דוגמים עובר ביום 3 ומבצעים החזרת העובר ביום 5, יש פלוס: יומיים לבדיקה גנטית וזמן לקבלת התוצאה. מינוס: דגימת תאי עובר כאשר ביום 3 אין עדיין בעובר הרבה תאים ולכן, בדרך כלל, דוגמים תא אחד (או שניים). תהליך טראומתי יותר עבור עובר בן 3 ימים ביחס לעובר בן 5 ימים.
דגימת עובר ביום 5 מאפשרת לקבל יותר תאים (5-6) לבדיקה ותהליך זה פחות טראומתי עבור העובר. מצד שני, לא תמיד מספיקים לתת תשובה מבדיקה גנטית למחרת, יום 6, כאשר רוצים לבצע את החזרתו לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגימת עובר
רחל05/12/2023תודה דר' התייעצנו עם המעבדה ונאמר לנו שכן אפשר לתת תשובה תוך יממה ולעשות החזרה למחרת בבוקר . האם לדעתך זה נכון להחזיר עובר 5 למחרת (כבר נחשב יום 6) . ? תודה על המענה ובסבלנות שלך דר' זה לא מובן מאליו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש05/12/2023שלום רחל,
אין שום בעיה להחזיר עובר של יום 6 לרחם כאשר רירית הרחם גם כן מוכן ליום 6.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוה וזקיק קטןיעל03/12/2023
שלום
בת 40 מטופלת ivf מחזור טבעי.
ביום 13 למחזור היה זקיק 14מ"מ (שלא גדל בכל השבוע שבין יום 9 ליום 13 ועשיתי אולטרסאונד כל יום. רק האסטרדיול המשיך לעלות) והאסטרדיול עלה ל844.
איך זה יכול להיות?
מה זה אומר על איכות הביצית בזקיק?
ביום 15 הגעתי לשאיבה וכבר היה ביוץ ולא היו זקיקים בשתי השחלות.
האם יכול להיות שהזקיד והביצית היו תקינים?
איך יכול להיות שהזקיק לא גדל והאסטרדיול עלה יפה ככה?
תודה
ד''ר אליעזר גירש03/12/2023שלום יעל,
יתכן וזקיקי המשיך לגדול, אך בכיוון שלא ניתן לראות ולמדוד אותו במכשיר אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון שאיבה האם נכוןרחל02/12/2023
הי ד"ר
בדיקות מיום שישי
1.12.23
E2- 4566
פרוגסטרון - 2.5
Lh - 6.9
זקיקים : שחלה ימין : 18.13.16.16.9
שחלה שמאל : 9.10.12.10.9.18.15.11
רירית - 10.5.תלת שכבתית
יום 11 למחזור.
הרופא הנחה להזריק ביום שישי פרגובריס 300 ולהמשיך עם סינרל 3 פעמים ביום .
יום שבת להזריק 300 פרגובריס וסינרל ובשעה 12 בלילה להזריק אוביטרל
שאיבה נקבעה ליום שני 4.12 בשעה 10 וחצי בבוקר .
האם לדעתך זה תיזמון נכון ?
האם אין חשש מביוץ מוקדם ?
תודה דר'
ד''ר אליעזר גירש02/12/2023שלום רחל,
התזמון לשאיבת הביציות נקבע בצורה טובה ונכונה. לפעמים יש שינויים פיזיולוגיים, היכולים לגרום לביוץ מוקדם יותר, אבל בזה אין שליטה. האם בעבר היו לך ביוצים מוקדמים? מקווה שיהיה לך הכל בזמן ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתזמון שאיבה
רחל02/12/2023הי דר' תודה רבה על המענה . לא , אף פעם לא היה לי ביוץ מוקדם . להפך , המחזור שלי מאוד סדיר. ותמיד הביוץ שלי הוא דווקא אחריי היום ה 14 . לקראת היום 16 /17 . אני בת 32 . ואני עושה פי ג'י די בגלל נשאות גנטית של איקס שביר . ויש לי ילדה בריאה בבית מהריון ספונטני ,נבדק בסיסי שליה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר אליעזר גירש02/12/2023בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הזרע באופן פתאומי -אמיר01/12/2023
היי, בן 35, בלי בעיות רפואיות.
לפני 10-12 שנים אובחנתי וריקוצלה דרגה 1 אמרו לי שהכל בסדר.
לפני שלושה ימים פתאום חל שינוי דרמטי פתאומי במתן הזרע שלי. ראשית הוא נוזלי ביותר וכמעט ללא צבע והוא בנוסף מתחיל לנזול (ממש כך) כמה שניות לפני שאני מגיע לתחושת פורקן.
אני ממש מפחד. יש כיוןן?
ד''ר אליעזר גירש02/12/2023שלום אמיר,
ממליץ לפנות לרופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצה עובר יום 6שני מלינואה29/11/2023
היי דוקטור
לפני כשבוע החזרתי עובר יום 6 קפוא
שבמהלך הפשרתו החל את תהליך ההנצה שלו… אם הבנתי נכון
העובר מדורג 4ab
רציתי לשאול מה זה אומר הנצה
והאם יש סיכוי טוב להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ALL ומיקרו טסה לאחר טיפולי סרטןמרעי29/11/2023
שלום,
בעלי חלה בסרטן דם לפני כ 12 שנים, טופל אז בכימותרפיה , רדיותרפיה וגם הושתל לו מח עצם מאחיו .
בזמנו לקחו לו לפני התחלת הטיפול מנות זרע , שנבדקו לאחרונה ואכן הן ריקות ללא תאי זרע . בנוסף לכך גם בדיקות הזרע כולם יצאו ללא תאים . לאחרונה הפנה אותנו רופא המשפחה לנוירואורולוג לשקול ניתוח מיקרו טסה .. רציתי לברר , האם לאחר כל הטיפולים שקיבל (היה בזמנו בן 17) יש אופציה למצוא תאי זרע בשיטה הזו ? והאם יש אחוז הצלחה גבוה לניתוח זה?
רציתי לציין שהוא היה חולה משל כמה חודשים לפני שהם ידעו בכלל שזה סרטן דם ALL . במנות הזרע גם נמצאו תאי דם לבנים ולא נמצאו תאי זרע בשום מבחנה
תודה
ד''ר אליעזר גירש29/11/2023שלום מרעי,
המקרה שלכם אינו קל. לא ניתן לקבוע מראש אם בניתוח מיקרו-טסה ימצאו תאי זרע או לא. לדעתי, סיכוי למצוא תאי זרע במצב המתואר הוא קלוש, אך ברפואה לא ניתן לקבוע ללא בדיקה, לכן אולי שווה לנסות לעשות את הניתוח.
אפשרות נוספת, היא, לא לגעת באשכים שלו כלל, ולהשתמש בזרע תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?