מידע רפואי
פורומים
- שימור פוריות
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- קוסמטיקה פרא רפואית
- מחלות ריאה אסטמה
- ברית מילה
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- תרפיה באומנות
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- פילאטיס
- סרטן (אונקולוגיה)
- הפרעות אכילה
- רפואת ספורט
- וטרינריה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
053-4877802
053-4877802 ללא פרסום בפורום
- הנצה עובר יום 6שני מלינואה29/11/2023
היי דוקטור
לפני כשבוע החזרתי עובר יום 6 קפוא
שבמהלך הפשרתו החל את תהליך ההנצה שלו… אם הבנתי נכון
העובר מדורג 4ab
רציתי לשאול מה זה אומר הנצה
והאם יש סיכוי טוב להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ALL ומיקרו טסה לאחר טיפולי סרטןמרעי29/11/2023
שלום,
בעלי חלה בסרטן דם לפני כ 12 שנים, טופל אז בכימותרפיה , רדיותרפיה וגם הושתל לו מח עצם מאחיו .
בזמנו לקחו לו לפני התחלת הטיפול מנות זרע , שנבדקו לאחרונה ואכן הן ריקות ללא תאי זרע . בנוסף לכך גם בדיקות הזרע כולם יצאו ללא תאים . לאחרונה הפנה אותנו רופא המשפחה לנוירואורולוג לשקול ניתוח מיקרו טסה .. רציתי לברר , האם לאחר כל הטיפולים שקיבל (היה בזמנו בן 17) יש אופציה למצוא תאי זרע בשיטה הזו ? והאם יש אחוז הצלחה גבוה לניתוח זה?
רציתי לציין שהוא היה חולה משל כמה חודשים לפני שהם ידעו בכלל שזה סרטן דם ALL . במנות הזרע גם נמצאו תאי דם לבנים ולא נמצאו תאי זרע בשום מבחנה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/11/2023שלום מרעי,
המקרה שלכם אינו קל. לא ניתן לקבוע מראש אם בניתוח מיקרו-טסה ימצאו תאי זרע או לא. לדעתי, סיכוי למצוא תאי זרע במצב המתואר הוא קלוש, אך ברפואה לא ניתן לקבוע ללא בדיקה, לכן אולי שווה לנסות לעשות את הניתוח.
אפשרות נוספת, היא, לא לגעת באשכים שלו כלל, ולהשתמש בזרע תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקה הורמונליתמישהי29/11/2023
היי, ביצעתי בדיקה הורמונלית ביום ה - 4 למחזור ורציתי לשאול מה דעתך על התוצאות?
(גיל 32)
התוצאות:
E2 אסטרדיול 283
OH פרוגסטרון 3.59 .
TSH 2.048
T4 free 18
LH 10.80
FSH 8.20
פרוגסטרון 2.6
טסטוסטרון טוטאל 1.20
אנדרוסטנדיון 7
DHEA סולפט 6.84
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הנצה עובר יום 6שני מלינואה28/11/2023
היי דוקטור
לפני כשבוע החזרתי עובר יום 6 קפוא
שבמהלך הפשרתו החל את תהליך ההנצה שלו… אם הבנתי נכון
העובר מדורג 4ab
רציתי לשאול מה זה אומר הנצה
והאם יש סיכוי טוב להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/11/2023הנצה, או באנגלית hatching, זה תהליך של בקיעת העובר מהמעטפת שלו (בדומה לאפרוח שבוקע מביצתו). הנצה נחוצה על מנת שעובר יצא ממעטפת שלו ויחפש מקום ברירית הרחם להשתרש. הנצה קורת בין יום 6 ל-7 להתפתחותו. רמת 4AB היא איכות גבוהה לעובר בשלב הבלסטוציסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול נמוך יום 9 למחזור ואיכות ביציותמיכל26/11/2023
בת 40 וחודשיים
amh לפני חודשיים 1.21
היום יום 9 למחזור
מחזור טבעי לא לוקחת כלום
צד ימין זקיק 15 וזקיק 8.5 שנראה שנשאר מחודש קודם
צד שמאל זקיק 15 וזקיק 10
בדיקות דם
E2 217
lh 5
Prog 1.9
למה האסטרדיול נמוך כל כך יחסית ליום במחזור (ביוץ בדרך כלל ביום 11 12) ויחסית לאולטרסאונד עם 2 זקיקים של 15?
מה זה אומר על איכות הביציות בזקיקים?
בדרך כלל אסטרדיול בשלב הזה היה 400 או 500 לפחות
ד''ר אליעזר גירש26/11/2023שלום מיכל,
הגיל עושה את שלו כנראה. נראה שזקיקים אינם מייצרים מספיק אסטרדיול בגלל איכות ירודה שלהם. זה קשור לגיל. אם זקיק אינו איכותי, זה יכול בהחלט להשפיע בצורה שלילית על התפתחות ועל איכות ביצית שבתוך הזקיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים והשפעה על הזרעאני23/11/2023
שלום,
רציתי לדעת האם יש השפעה על הזרע ברכיבה על אופניים?
במידה ובעלי רוצה לרכב על אופניים פעם בחודש לבערך שעתיים, האם הדבר יכול לפגוע בזרע ? בהנחה שבדיקת הזרע יצאה תקינה למרות מורפולוגיה 3%.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
אני23/11/2023האם הפגיעה היא למשך אותו שבוע או פגיעה ממושכת במקרה של רכיבה על אופניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- רכיבת אופניים ואיכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש24/11/2023שלום לך,
רכיבת אופניים יכולה לפגוע באיכות הזרע אצל ספורטאים שמתאמנים הרבה. רכיבת אופניים פעם ב... אינה צריכה לפגוע באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להריון ראשוןאנונימית22/11/2023
שלום,
כתבתי לך בחודש שעבר לגבי בדיקת זרע שבעלי עשה וכתבת לי שהבדיקה תקינה.
אנו מנסים להכנס להריון 5 חודשים.
אורך המחזור הוא בדרך כלל 28-30 ימים.
החודש יש לי עיכוב של 3 ימים אבל עשיתי 2 בדיקות וזה יצא שלילי. הרופאת נשים שלי זיהתה שרירן ברחם. האם זה יכול לפגוע בפוריות ובכניסה להריון? מה האפשרויות שלי לעשות עם השרירן?
זה מה שהרופאה כתבה -
רחם קידמי לא מוגדל נייד לא רגיש בהנעת הצוואר
טפולות לא נמושו מוגדלות
דוגלס חופשי
צוואר ניראה תקין
בבדיקת אולטרסאונד ניצלה רחם שרירני
ללא ממצאים פתולוגים בשחלות
ד''ר אליעזר גירש23/11/2023לגבי שרירן ברחם יש להתייעץ עם הרופא שלך כי חשיבות רבה קיימת לגבי מיקום וגודל השרירן. יתכן והיא יכול להפריע להריון ויתכן שלא.
לגבי כניסה להריון יש לנסות ולקיים יחסים סביב ביוץ. מומלץ לקיים יחסים במשך 6 ימים סביב ביוץ (4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ).
משך של 5 חודשים של ניסיון להרות אינו מספיק. נותנים בין שנה לשנתיים לפני שפונים לטיפולי פוריות. חשוב להמשיך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע פעם ראשונה בעיות מבנהאנונימי14/11/2023
שלום רב,
לאחר כמה חודשים שאישתי ואני מנסים להכנס להריון התחלנו לבצע בדיקות, כלל הבדיקות של אישתי יצאו תקינות ברוך ה׳!
בבדיקת זרע שבצעתי יצא שהכל תקין ואפילו מצויין למעט מבנה הזרע שאצביע על 0.
כמה שאלות:
1. את הבדיקת זרע עשיתי לאחר יומיים של התנזרות ולא יותר ובלילה שליפני הבדיקה היה לי קרי לילה האם זה מה שהשפיע על תוצאות הבדיקה?
2. האם יש סיכוי שבבדיקה השניה שאבצע התוצאה הזו תשנה לטובה?
ד``ר אליעזר גירש15/11/2023שלום אנונימי,
1. לא, זה לא צריך להשפיע על תוצאות הבדיקה.
2. מבנה הזרע אינו משתנה כל כך בין בדיקה לבדיקה. כמות תאי הזרע ותנועתיות שלהם הם הנתונים שיכולים להשתנות מבדיקה לבדיקה, אך לא המבנה.
ממליץ לבקר אצל רופא אורולוג, להיבדק ולבדוק מה סיבה האפשרית לפגיעה במבנה תאי הזרע.
בנוסף, ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale היכול לשפר את נתוני הזרע כולל מבנה תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה דו צדדית ובדיקת זרעירון14/11/2023
שלום,
בבדיקת אולטראסאונד לפני כ-5 שנים, התגלה אצלי וריקוצלה דו צדדית.
הרופא אולטראסאונד אמר לי כי מימין זו דרגה 1, ומצד שמאל דרגה 2.
האורולוג בזמנו אמר שמבחינתו, מימין זה לא נחשב (תת קליני?) ומשמאל זה דרגה 1.
עשיתי לאחרונה שוב בדיקת אולטראסאונד ויצאו תוצאות זהות כאשר הייתי אצל אותו רופא אולטראסאונד ואותו האורולוג (והדרגות של הוריקוצלה אצל הרופאים נשארו אותו הדבר).
עקב החשש שלי מבחינת פיריון (למרות שלא הייתה בעיה בפעם הקודמת), ביקשתי לעשות בדיקת זרע - מצרף את תוצאות הבדיקה (בוצעה במכון אלה סגל אם זה משנה).
תוצאות נושאים לבדיקה
תקין Liquefaction
תקין Viscosity
תקין Color
pH 7.5
Volume (ml) 5
Concentration (mil/ml) 65
Total Concentration (mil) 325
Percent of motile sperm (%) 52
rapid (%) +
moderate (%) ++
slow (%) +
non progressive (%) +
Total motile sperm (mil) 169
Morphology - Kruger strict criteria
Normal forms (%) 10
Abnormal forms (%) 90
WBC (mil/ml) 1
1 תאים עגולים (ml/mil(
RBC (mil/ml) 0
שאלותיי הן:
1) מדוע יש הבדל בהגדרות של דרגת הוריקוצלה בין רופא האולטראסאונד לאורולוג?
2) האם בדיקת הזרע תקינה? לא הצלחתי להבין באינטרנט מה ההגדרה למורפולוגיה תקינה בשיטת קרוגר. יש מקומות שרשמו מעל 14% ויש מקומות שדיברו מעל 4% (וחלק כתבו בין 4 ל14). זה מאוד בלבל אותי. מניח שהיו הגדרות שונות לאורך השנים וזה יצר אצלי את הבלבול. לפי המכון בדיקה, זה תקין כאשר התוצאה מעל 4%. זאת ההגדרה בספח הבדיקה - >4% (Normal form).
מודה לך על הזמן ותודה רבה,
ירון
ד''ר אליעזר גירש14/11/2023שלום ירון,
לגבי הגדרת דרגות וריקוצלה קיים סטנדרט בינלאומי ולפי זה צריך ללכת.
לגבי תקינות בדיקת הזרע, התוצאות שלך תקינות על כל הפרמטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובה בבקשהחיים12/11/2023
מה קורה דוקטור ציינתי בפניך את בדיקת הזרע האחרונה שלי וכתבת שהכל תקין חוץ מהמורפולוגיה
ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32% זנב 12%
השאלה שלי היא האם אפשר להיכנס להריון מתוצאות בדיקות אלה ?
ולגבי תוסף התזונה , איך זה נראה ? ואיפה קונים אותו ?, וכיצד בעצם הוא משפיע על הזרע ?
ד''ר אליעזר גירש13/11/2023שלום חיים
כמות תאי זרע תקינה ולכן, גם כאשר מורפולוגיה נמוכה, קיים סיכוי מסויים להיכנס להריון בצורה הטבעית. הסיכו להריון נמוך ביחס למצב של זרע תקין, אך קיים.
לגבי תוסף תזונתי Vitamale ניתן למצוא באינטרנט. תוסף זה משפר את פעילות האשכים וכך מסיעה לייצור תאי זרע תקינים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת סבב IVF ותוצאת אסטרידיול גבוהקרין07/11/2023
היום אני ביום ה 25 לווסת
בוצעה בדיקת US ודם
נמצאה ציסטה בשחלה
אסטרדיול 892 האם זה מסוכן ?
יצויין כי נוטלת אספטרופם כשבוע (3 פעמים ביום )
ד''ר אליעזר גירש07/11/2023שלום קרין,
את נוטלת אסטרופם (אסטרדיול) לכן רמות אסטרדיול בדם הן גבוהות. לגבי ציסטה שחלתית יש לפנות לרופא גנקולוג שלך ולבחון אם היא מפריעה ומה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח ליעוץ בכמה ענייניםטלי27/10/2023
שלום,
יש לי עוברים מוקפאים
עוד חודש 43
1. יש לי מגוון עוברים מלפני כחמש-ארבע שנים, מתוכם 4 יום 2. האם להחזיר יום 2 או לגדל במעבדה, אם לגדל איך לגדל? להפשיר שניים יחד, ארבע יחד? אני מבינה שאם יש יותר מעובר ניתן להקפיא מחדש אבל זה מוריד איכות. רוצה כמובן למקסם סיכויים.
2. עשו לי 2 החזרות לאחרונה יחסית, עובר יום 2 ובלסטו, לא נקלטו. האם לעשות היסטרו ואז לנסות להחזיר או להחזיר, אם אני עושה היסטרו מפסידה את החודש הקרוב. לידה אחת, רגילה (עם זירוז.
3. יכולה לעשות את ההחזרה בחודש הקרוב רק אצל רופא באלישע כי כרמל סגןר, אם צריכה לגדל עוברים, האם יש העדפה לגדל בכרמל ולכן לחכות חודש או אין הבדל?
תודה רבה!
ד``ר אליעזר גירש27/10/2023שלום טלי,
גילך פחות חשוב לגבי 4 העוברים המוקפאים (יום 2) כשהיית גיל בערך 38. חשובה איכות העוברים ואנחנו מתייחסים אצלך לגבי גיל 38. אם העוברים הוקפאו כל אחד בנפרד, המלצתי היא להפשיר כל פעם עובר של יום 2, לגדלו ליום 3, לראות שהוא מתפתח ביום 3 ביחס למצבו ביום 2 ואם יש גדילה והתפתחות אז לבצע החזרת עובר לרחמך ביום 3. יש כאן דילמה, וקרוב לוודאי שימליצו לך להפשיר 2-4 עוברים לגדל ולבחור עובר הטוב ביותר. בעיני, במצב כזה את מרוויחה זמן, אבל מפסידה את העוברים שנוצרו בגיל 38 שזה עוברים באיכות טובה יותר ביחס לביציות ועוברים הנוצרים בגילך הנוכחי. את צריכה להחליט לגבי להפשיר את חלק מעוברים (או את כולם) ולהחזיר עובר הטוב ביותר או כל פעם (פעם בחודש) לעשות הפשרה של עובר אחד ואם הוא שורד ומתפתח, לבצע החזרתו. אני בעד הפשרת עובר אחד כל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץ ורמות אסטרדיולמיכל25/10/2023
שלום
בשנה האחרונה אני בצעקב זקיקים
בשנה האחרונה רמות האסטרדיול לפני ביוץ ירדו ממעל 700 ל550 530 בדרך כלל או אפילו 450 470 בחודש מסויים (שאני מקווה שלא יחזור).
האם זה אומר משהו על איכות הביוץ או איכות הביציות שבזקיקים?
Amh לפני חודש 1.21 שזה תקין ממה שהבנתי.
למה האסטרדיול ירד?
מה זה אומר?
מה דעתך?
ד''ר אליעזר גירש27/10/2023שלום מיכל,
לא ציינת מה גילך, דבר חשוב לעניין רזרבה שחלתית. עם התקדמות בגיל האישה יורדת רזרבה שחלתית, יש פחות זקיקים שחלתיים, לכן רמות AMH יורדות וגם רמות האסטרדיול.
רמת AMH שלך נמצאת על הגבול התחתון, כך שכנראה מדובר בהחלט בירידה בפעילות השחלתית הקשורה לגילך. קיימת התאמה בין ירידה בפעילות השחלתית ואיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה חוות דעת לבדיקת הזרעחיים21/10/2023
מה קורה אפשר לקבל חוות דעת על בדיקת זרע? ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32% זנב 12%
ד''ר אליעזר גירש26/10/2023שלום חיים,
רוב הנתונים בתוצאת בדיקת הזרע תקינים. מורפולוגיה (מבנה תאי הזרע) אינה תקינה. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג.
כמו כן, ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר את איכות הזרע על כל הנתונים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הריון ראשוןאנונימית21/10/2023
שלום דוקטור אליעזר גירש,
אני בת 32 בקרוב ובעלי בן 35, מנסים 4 חודשים להכנס להריון ראשון.
לוקחת חומצה פולית כל יום. המחזור שלי נע בין 28-30 יום, אני עושה בדיקות ביוץ ביתיות ומזהה עלייה בהורמון ביום ה - 11 ולכן משערת שהביוץ הוא ביום ה - 12.
בעלי עשה לפני כמה ימים בדיקת זרע - מצרפת את התוצאה.
רציתי לשאול - מה הימים שהכי טובים בשבילנו בהתחשב בנתונים שכתבתי ?
האם התוצאות נראות לך תקינות?
תודה
ד''ר אליעזר גירש26/10/2023שלום אנונימית,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות. 4 חודשים של ניסיון להיכנס להריון נחשב לזמן קצר. מקובל שנה - עד שנתיים ורק אז לפנות לרופא מומחה. בגלל הגיל הייתי פונה לרופא כחצי שנה עד 8 חודשים אם לא תצליחו להרות.
הזמן הטוב ביותר להיכנס להריון, לקיים יחסי מין, במשך 6 ימים סביב ביוץ, כאשר ימים האלה מתחלקים ל-4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?