פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
053-4877802
הוספת הודעה לפורום

תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש
053-4877802 ללא פרסום בפורום

• הנצה עובר יום 6
    שני מלינואה
    29/11/2023

היי דוקטור
    לפני כשבוע החזרתי עובר יום 6 קפוא
    שבמהלך הפשרתו החל את תהליך ההנצה שלו… אם הבנתי נכון
    העובר מדורג 4ab
    רציתי לשאול מה זה אומר הנצה
    והאם יש סיכוי טוב להיריון?

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אליעזר גירש - 053-4877802

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנצה עובר יום 6

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ALL ומיקרו טסה לאחר טיפולי סרטן
    מרעי
    29/11/2023

שלום,
    בעלי חלה בסרטן דם לפני כ 12 שנים, טופל אז בכימותרפיה , רדיותרפיה וגם הושתל לו מח עצם מאחיו .
    בזמנו לקחו לו לפני התחלת הטיפול מנות זרע , שנבדקו לאחרונה ואכן הן ריקות ללא תאי זרע . בנוסף לכך גם בדיקות הזרע כולם יצאו ללא תאים . לאחרונה הפנה אותנו רופא המשפחה לנוירואורולוג לשקול ניתוח מיקרו טסה .. רציתי לברר , האם לאחר כל הטיפולים שקיבל (היה בזמנו בן 17) יש אופציה למצוא תאי זרע בשיטה הזו ? והאם יש אחוז הצלחה גבוה לניתוח זה?
    רציתי לציין שהוא היה חולה משל כמה חודשים לפני שהם ידעו בכלל שזה סרטן דם ALL . במנות הזרע גם נמצאו תאי דם לבנים ולא נמצאו תאי זרע בשום מבחנה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    29/11/2023

שלום מרעי,
    המקרה שלכם אינו קל. לא ניתן לקבוע מראש אם בניתוח מיקרו-טסה ימצאו תאי זרע או לא. לדעתי, סיכוי למצוא תאי זרע במצב המתואר הוא קלוש, אך ברפואה לא ניתן לקבוע ללא בדיקה, לכן אולי שווה לנסות לעשות את הניתוח.
    אפשרות נוספת, היא, לא לגעת באשכים שלו כלל, ולהשתמש בזרע תורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה בפענוח בדיקה הורמונלית
    מישהי
    29/11/2023

היי, ביצעתי בדיקה הורמונלית ביום ה - 4 למחזור ורציתי לשאול מה דעתך על התוצאות?
    (גיל 32)

התוצאות:
    E2 אסטרדיול 283
    OH פרוגסטרון 3.59 .
    TSH 2.048
    T4 free 18
    LH 10.80
    FSH 8.20
    פרוגסטרון 2.6
    טסטוסטרון טוטאל 1.20
    אנדרוסטנדיון 7
    DHEA סולפט 6.84

הוספת תגובה

תמונה

• הנצה עובר יום 6
    שני מלינואה
    28/11/2023

היי דוקטור
    לפני כשבוע החזרתי עובר יום 6 קפוא
    שבמהלך הפשרתו החל את תהליך ההנצה שלו… אם הבנתי נכון
    העובר מדורג 4ab
    רציתי לשאול מה זה אומר הנצה
    והאם יש סיכוי טוב להיריון?

לקביעת תור
    סגירה
    הנצה עובר יום 6

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    28/11/2023

הנצה, או באנגלית hatching, זה תהליך של בקיעת העובר מהמעטפת שלו (בדומה לאפרוח שבוקע מביצתו). הנצה נחוצה על מנת שעובר יצא ממעטפת שלו ויחפש מקום ברירית הרחם להשתרש. הנצה קורת בין יום 6 ל-7 להתפתחותו. רמת 4AB היא איכות גבוהה לעובר בשלב הבלסטוציסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אסטרדיול נמוך יום 9 למחזור ואיכות ביציות
    מיכל
    26/11/2023

בת 40 וחודשיים
    amh לפני חודשיים 1.21
    היום יום 9 למחזור
    מחזור טבעי לא לוקחת כלום
    צד ימין זקיק 15 וזקיק 8.5 שנראה שנשאר מחודש קודם
    צד שמאל זקיק 15 וזקיק 10
    בדיקות דם
    E2 217
    lh 5
    Prog 1.9
    למה האסטרדיול נמוך כל כך יחסית ליום במחזור (ביוץ בדרך כלל ביום 11 12) ויחסית לאולטרסאונד עם 2 זקיקים של 15?
    מה זה אומר על איכות הביציות בזקיקים?
    בדרך כלל אסטרדיול בשלב הזה היה 400 או 500 לפחות

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    26/11/2023

שלום מיכל,
    הגיל עושה את שלו כנראה. נראה שזקיקים אינם מייצרים מספיק אסטרדיול בגלל איכות ירודה שלהם. זה קשור לגיל. אם זקיק אינו איכותי, זה יכול בהחלט להשפיע בצורה שלילית על התפתחות ועל איכות ביצית שבתוך הזקיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רכיבה על אופניים והשפעה על הזרע
    אני
    23/11/2023

שלום,
    רציתי לדעת האם יש השפעה על הזרע ברכיבה על אופניים?
    במידה ובעלי רוצה לרכב על אופניים פעם בחודש לבערך שעתיים, האם הדבר יכול לפגוע בזרע ? בהנחה שבדיקת הזרע יצאה תקינה למרות מורפולוגיה 3%.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך לשאלה

אני
    23/11/2023

האם הפגיעה היא למשך אותו שבוע או פגיעה ממושכת במקרה של רכיבה על אופניים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה- רכיבת אופניים ואיכות הזרע

ד''ר אליעזר גירש
    24/11/2023

שלום לך,
    רכיבת אופניים יכולה לפגוע באיכות הזרע אצל ספורטאים שמתאמנים הרבה. רכיבת אופניים פעם ב... אינה צריכה לפגוע באיכות הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בנוגע להריון ראשון
    אנונימית
    22/11/2023

שלום,
    כתבתי לך בחודש שעבר לגבי בדיקת זרע שבעלי עשה וכתבת לי שהבדיקה תקינה.
    אנו מנסים להכנס להריון 5 חודשים.
    אורך המחזור הוא בדרך כלל 28-30 ימים.
    החודש יש לי עיכוב של 3 ימים אבל עשיתי 2 בדיקות וזה יצא שלילי. הרופאת נשים שלי זיהתה שרירן ברחם. האם זה יכול לפגוע בפוריות ובכניסה להריון? מה האפשרויות שלי לעשות עם השרירן?
    זה מה שהרופאה כתבה -
    רחם קידמי לא מוגדל נייד לא רגיש בהנעת הצוואר
    טפולות לא נמושו מוגדלות
    דוגלס חופשי
    צוואר ניראה תקין
    בבדיקת אולטרסאונד ניצלה רחם שרירני
    ללא ממצאים פתולוגים בשחלות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע להריון ראשון

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    23/11/2023

לגבי שרירן ברחם יש להתייעץ עם הרופא שלך כי חשיבות רבה קיימת לגבי מיקום וגודל השרירן. יתכן והיא יכול להפריע להריון ויתכן שלא.
    לגבי כניסה להריון יש לנסות ולקיים יחסים סביב ביוץ. מומלץ לקיים יחסים במשך 6 ימים סביב ביוץ (4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ).
    משך של 5 חודשים של ניסיון להרות אינו מספיק. נותנים בין שנה לשנתיים לפני שפונים לטיפולי פוריות. חשוב להמשיך לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת זרע פעם ראשונה בעיות מבנה
    אנונימי
    14/11/2023

שלום רב,
    לאחר כמה חודשים שאישתי ואני מנסים להכנס להריון התחלנו לבצע בדיקות, כלל הבדיקות של אישתי יצאו תקינות ברוך ה׳!
    בבדיקת זרע שבצעתי יצא שהכל תקין ואפילו מצויין למעט מבנה הזרע שאצביע על 0.
    כמה שאלות:
    1. את הבדיקת זרע עשיתי לאחר יומיים של התנזרות ולא יותר ובלילה שליפני הבדיקה היה לי קרי לילה האם זה מה שהשפיע על תוצאות הבדיקה?
    2. האם יש סיכוי שבבדיקה השניה שאבצע התוצאה הזו תשנה לטובה?

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    15/11/2023

שלום אנונימי,
    1. לא, זה לא צריך להשפיע על תוצאות הבדיקה.
    2. מבנה הזרע אינו משתנה כל כך בין בדיקה לבדיקה. כמות תאי הזרע ותנועתיות שלהם הם הנתונים שיכולים להשתנות מבדיקה לבדיקה, אך לא המבנה.
    ממליץ לבקר אצל רופא אורולוג, להיבדק ולבדוק מה סיבה האפשרית לפגיעה במבנה תאי הזרע.
    בנוסף, ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale היכול לשפר את נתוני הזרע כולל מבנה תאי הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• וריקוצלה דו צדדית ובדיקת זרע
    ירון
    14/11/2023

שלום,

בבדיקת אולטראסאונד לפני כ-5 שנים, התגלה אצלי וריקוצלה דו צדדית.
    הרופא אולטראסאונד אמר לי כי מימין זו דרגה 1, ומצד שמאל דרגה 2.
    האורולוג בזמנו אמר שמבחינתו, מימין זה לא נחשב (תת קליני?) ומשמאל זה דרגה 1.
    עשיתי לאחרונה שוב בדיקת אולטראסאונד ויצאו תוצאות זהות כאשר הייתי אצל אותו רופא אולטראסאונד ואותו האורולוג (והדרגות של הוריקוצלה אצל הרופאים נשארו אותו הדבר).

עקב החשש שלי מבחינת פיריון (למרות שלא הייתה בעיה בפעם הקודמת), ביקשתי לעשות בדיקת זרע - מצרף את תוצאות הבדיקה (בוצעה במכון אלה סגל אם זה משנה).

תוצאות נושאים לבדיקה
    תקין Liquefaction
    תקין Viscosity
    תקין Color
    pH 7.5
    Volume (ml) 5
    Concentration (mil/ml) 65
    Total Concentration (mil) 325
    Percent of motile sperm (%) 52
    rapid (%) +
    moderate (%) ++
    slow (%) +
    non progressive (%) +
    Total motile sperm (mil) 169
    Morphology - Kruger strict criteria
    Normal forms (%) 10
    Abnormal forms (%) 90
    WBC (mil/ml) 1
    1 תאים עגולים (ml/mil(
    RBC (mil/ml) 0

שאלותיי הן:
    1) מדוע יש הבדל בהגדרות של דרגת הוריקוצלה בין רופא האולטראסאונד לאורולוג?
    2) האם בדיקת הזרע תקינה? לא הצלחתי להבין באינטרנט מה ההגדרה למורפולוגיה תקינה בשיטת קרוגר. יש מקומות שרשמו מעל 14% ויש מקומות שדיברו מעל 4% (וחלק כתבו בין 4 ל14). זה מאוד בלבל אותי. מניח שהיו הגדרות שונות לאורך השנים וזה יצר אצלי את הבלבול. לפי המכון בדיקה, זה תקין כאשר התוצאה מעל 4%. זאת ההגדרה בספח הבדיקה - >4% (Normal form).

מודה לך על הזמן ותודה רבה,
    ירון

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    14/11/2023

שלום ירון,
    לגבי הגדרת דרגות וריקוצלה קיים סטנדרט בינלאומי ולפי זה צריך ללכת.
    לגבי תקינות בדיקת הזרע, התוצאות שלך תקינות על כל הפרמטרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה מאוד חשובה בבקשה
    חיים
    12/11/2023

מה קורה דוקטור ציינתי בפניך את בדיקת הזרע האחרונה שלי וכתבת שהכל תקין חוץ מהמורפולוגיה
    ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32% זנב 12%
    השאלה שלי היא האם אפשר להיכנס להריון מתוצאות בדיקות אלה ?
    ולגבי תוסף התזונה , איך זה נראה ? ואיפה קונים אותו ?, וכיצד בעצם הוא משפיע על הזרע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מאוד חשובה בבקשה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    13/11/2023

שלום חיים
    כמות תאי זרע תקינה ולכן, גם כאשר מורפולוגיה נמוכה, קיים סיכוי מסויים להיכנס להריון בצורה הטבעית. הסיכו להריון נמוך ביחס למצב של זרע תקין, אך קיים.
    לגבי תוסף תזונתי Vitamale ניתן למצוא באינטרנט. תוסף זה משפר את פעילות האשכים וכך מסיעה לייצור תאי זרע תקינים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תחילת סבב IVF ותוצאת אסטרידיול גבוה
    קרין
    07/11/2023

היום אני ביום ה 25 לווסת
    בוצעה בדיקת US ודם
    נמצאה ציסטה בשחלה
    אסטרדיול 892 האם זה מסוכן ?
    יצויין כי נוטלת אספטרופם כשבוע (3 פעמים ביום )

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    07/11/2023

שלום קרין,
    את נוטלת אסטרופם (אסטרדיול) לכן רמות אסטרדיול בדם הן גבוהות. לגבי ציסטה שחלתית יש לפנות לרופא גנקולוג שלך ולבחון אם היא מפריעה ומה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח ליעוץ בכמה עניינים
    טלי
    27/10/2023

שלום,
    יש לי עוברים מוקפאים
    עוד חודש 43
    1. יש לי מגוון עוברים מלפני כחמש-ארבע שנים, מתוכם 4 יום 2. האם להחזיר יום 2 או לגדל במעבדה, אם לגדל איך לגדל? להפשיר שניים יחד, ארבע יחד? אני מבינה שאם יש יותר מעובר ניתן להקפיא מחדש אבל זה מוריד איכות. רוצה כמובן למקסם סיכויים.
    2. עשו לי 2 החזרות לאחרונה יחסית, עובר יום 2 ובלסטו, לא נקלטו. האם לעשות היסטרו ואז לנסות להחזיר או להחזיר, אם אני עושה היסטרו מפסידה את החודש הקרוב. לידה אחת, רגילה (עם זירוז.
    3. יכולה לעשות את ההחזרה בחודש הקרוב רק אצל רופא באלישע כי כרמל סגןר, אם צריכה לגדל עוברים, האם יש העדפה לגדל בכרמל ולכן לחכות חודש או אין הבדל?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח ליעוץ בכמה עניינים

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר אליעזר גירש
    27/10/2023

שלום טלי,
    גילך פחות חשוב לגבי 4 העוברים המוקפאים (יום 2) כשהיית גיל בערך 38. חשובה איכות העוברים ואנחנו מתייחסים אצלך לגבי גיל 38. אם העוברים הוקפאו כל אחד בנפרד, המלצתי היא להפשיר כל פעם עובר של יום 2, לגדלו ליום 3, לראות שהוא מתפתח ביום 3 ביחס למצבו ביום 2 ואם יש גדילה והתפתחות אז לבצע החזרת עובר לרחמך ביום 3. יש כאן דילמה, וקרוב לוודאי שימליצו לך להפשיר 2-4 עוברים לגדל ולבחור עובר הטוב ביותר. בעיני, במצב כזה את מרוויחה זמן, אבל מפסידה את העוברים שנוצרו בגיל 38 שזה עוברים באיכות טובה יותר ביחס לביציות ועוברים הנוצרים בגילך הנוכחי. את צריכה להחליט לגבי להפשיר את חלק מעוברים (או את כולם) ולהחזיר עובר הטוב ביותר או כל פעם (פעם בחודש) לעשות הפשרה של עובר אחד ואם הוא שורד ומתפתח, לבצע החזרתו. אני בעד הפשרת עובר אחד כל פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ערכי ביוץ ורמות אסטרדיול
    מיכל
    25/10/2023

שלום
    בשנה האחרונה אני בצעקב זקיקים
    בשנה האחרונה רמות האסטרדיול לפני ביוץ ירדו ממעל 700 ל550 530 בדרך כלל או אפילו 450 470 בחודש מסויים (שאני מקווה שלא יחזור).
    האם זה אומר משהו על איכות הביוץ או איכות הביציות שבזקיקים?
    Amh לפני חודש 1.21 שזה תקין ממה שהבנתי.
    למה האסטרדיול ירד?
    מה זה אומר?
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי ביוץ ורמות אסטרדיול

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    27/10/2023

שלום מיכל,
    לא ציינת מה גילך, דבר חשוב לעניין רזרבה שחלתית. עם התקדמות בגיל האישה יורדת רזרבה שחלתית, יש פחות זקיקים שחלתיים, לכן רמות AMH יורדות וגם רמות האסטרדיול.
    רמת AMH שלך נמצאת על הגבול התחתון, כך שכנראה מדובר בהחלט בירידה בפעילות השחלתית הקשורה לגילך. קיימת התאמה בין ירידה בפעילות השחלתית ואיכות הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בבקשה חוות דעת לבדיקת הזרע
    חיים
    21/10/2023

מה קורה אפשר לקבל חוות דעת על בדיקת זרע? ימי המנעות 4 מראה נורמלי צמיגות נורמלי Ph 7.4 נפח 3.5 ריכוז תאי זרע 59 מל סהכ 206 מליון תנועתיות 71% סוג צנועה 61 מורפולוגיה נורמלי 2% ראש 96% צוואר 32% זנב 12%

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    26/10/2023

שלום חיים,
    רוב הנתונים בתוצאת בדיקת הזרע תקינים. מורפולוגיה (מבנה תאי הזרע) אינה תקינה. ממליץ להיבדק אצל רופא אורולוג.
    כמו כן, ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר את איכות הזרע על כל הנתונים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בנושא הריון ראשון
    אנונימית
    21/10/2023

שלום דוקטור אליעזר גירש,

אני בת 32 בקרוב ובעלי בן 35, מנסים 4 חודשים להכנס להריון ראשון.
    לוקחת חומצה פולית כל יום. המחזור שלי נע בין 28-30 יום, אני עושה בדיקות ביוץ ביתיות ומזהה עלייה בהורמון ביום ה - 11 ולכן משערת שהביוץ הוא ביום ה - 12.
    בעלי עשה לפני כמה ימים בדיקת זרע - מצרפת את התוצאה.
    רציתי לשאול - מה הימים שהכי טובים בשבילנו בהתחשב בנתונים שכתבתי ?
    האם התוצאות נראות לך תקינות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא הריון ראשון

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    26/10/2023

שלום אנונימית,
    תוצאות בדיקת הזרע תקינות. 4 חודשים של ניסיון להיכנס להריון נחשב לזמן קצר. מקובל שנה - עד שנתיים ורק אז לפנות לרופא מומחה. בגלל הגיל הייתי פונה לרופא כחצי שנה עד 8 חודשים אם לא תצליחו להרות.
    הזמן הטוב ביותר להיכנס להריון, לקיים יחסי מין, במשך 6 ימים סביב ביוץ, כאשר ימים האלה מתחלקים ל-4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה