מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים וכניסה להריוןקרן01/02/2024
שלום פרופ' דר' אני בת 32
ווסת אחרונה ב 22.1
בדיקות דם מ 31/1
E2- 414
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.1
בדיקות מ ה 1.2 (מהיום)
E2- 1012
פרוגסטרון - 0.8
Lh- 4.7
מעקב זקיקים מהיום
שחלה ימנית -
זקיק 15 מ"מ ו 11 מ"מ וקטנים
שחלה שמאלית - זקיק בגודל 20 מ"מ
ו 11 מ"מ ועוד זקיקים קטנים .
רירית 10 מ"מ תלת שכבתית .
הטכנאית שאלה אם אני לוקחת הורמונים ואני בלי הורמונים אנחנו מנסים להיכנס להריון שני ספונטני .
אז השאלה שלי היא :
1. האם זה בסדר שיש יותר מזקיק אחד למרות שאני בלי הורמונים ?
2. מתי לדעתך צפוי הביוץ ?
3. האם הבדיקות בסדר והאם הם מתאימות ליום המחזור (יום 10) ? .
4. האם יש מצב שיהיה ביוץ של יותר מזקיק אחד במצב כזה ? והאם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/02/2024שלום קרן,
הכל בסדר, בדרך כלל בשחלה מתפתחים מספר זקיקים, ורק זקיק המוביל מבייץ (נדיר מאוד שמבייצים שנים). יתר הזקיקים (שלא מבייצים) עוברים אטרזיה (ניוון). בדיקות נראות בסדר. לדעתי בימים הקרובים צפוי ביוץ.
המלצה: מהיום לקיים יחסים פעם ביום ולהמשיך במשך 6 ימים רצופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרע- מורפולוגיה נמוכהיואב30/01/2024
שלום דוקטור . אנחנו מנסים להכנס להריון 3 שנים ללא ילדים .
לאחר 4 הפלות בטיפולי ivf ( מוקפאים) בסביב שבוע 7-8 במדיוק לאחר שכולם נצפה דופק .
עשינו בדיקת קריוטיפ שיצאו תקינות תקינות.
בדיקת זרע תקינה מלבד - מורפולוגיה 0% .
ב us אשכים לא מצאו בעייה. נפח אשכים 10-12 מ"מ .
השאלה : מלבד קריוטיפ ובדיקת אולטרסאונד אשכים איזה עוד ברור אפשר לעשות? יכול להיות שיש בעייה אחרת שאפשר למצוא בעוד בדיקות ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/01/2024שלום יואב,
לא הכל אנחנו יודעים. תחום IVF מתפתח כל הזמן ופוריות הגבר הייתה הרבה שנים בפיגור ביחס לפוריות האישה. יכולות בהחלט להיות סיבות נוספות לאי תקינות תאי הזרע, כגון פרגמנטציה של DNA, סטרס אוקסידטיבי , אי תקינות גנטית ועוד.
ממליץ בחום במקרים כמו שלך לפנות למעבדה של פרופ' ברטוב ולבצע חיפוש והפרדה של תאי הזרע הטובים ביותר אצלך ואיתם לבצע הפריה של ביציות.
בשיטת פרופ' ברטוב מבודדים בעזרת הגדלה גדולה את תאי הזרע הטובים ביותר ואז מעבירים אותם למרכז הרפואי בו מבצעים שאיבת הביציות. התהליך הזה של הפרדת תאי הזרע מתבצע באותו היום בו מתבצעת שאיבת הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם cmvשני כהן25/01/2024
שלום ד״ר גירש
אני בתהליך ivf מיוני 2022 ומאז כל בדיקת cmv גם igg ו-igm יוצאת חיובית. לפני יומיים cmv igg יצא חיובי ו-igm יצא borderline וגם igm vidas יצא bord. האם עליי לדאוג מכך?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לגבי הריון ראשון מביציות שהוקפאוחן22/01/2024
היי ד"ר,
בגיל 33 ביצעתי שני סבבי שימור פוריות
היום בת 35.5 ופניי להריון השנה ואני נמצאת בפני דילמה מה כדאי לעשות, האם להשתמש בביציות שהוקפאו או להתחיל תהליך זריקות , שאיבה והחזרה.
אשמח לשמוע חוות דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש22/01/2024שלום חן,
המלצתי היא לשמור את הביציות לשלב מאוחר יותר. יש לך עדיין סיכוי גבוה להיכנס להריון מביציות טריות בגילך. מסיבה זאת, לדעתי, קודם כל תנצלי את הפוטנציאל הטבעי שקיים ותשמרי את מה שהקפאת לתקופה מאוחרת יותר כשביציות הטריות יהיו באיכות נמוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על 2 כדורים של לטרוזולאנונימית13/01/2024
הייי
בעקבות הצורך לעודד ביוץ קיבלתי מהרופאה מרשם ללטרוזול בו ציינה לקחת 2 כדורים ליום. הרוקח בבית מרקחת אמר לי שזה מוזר ובדכ לוקחים פעם אחת (באמת לקחתי בסבב קודם רק כדור אחד) ממש התעקב ואמר לי שההמלצה שלו לא לקחת שתיים.
האם הוא צודק ויש סיכון לקחת שתיים?
אם כדאי להקשיב לרופאה אז, האם מותר לקחת שני כדורים יחד או לחלק לכדור בוקר וכדור ערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/01/2024שלום אנונימית,
איני יודע מה מצב הרפואי שלך, ומה הסיבה המדויקת להחלטת הרופא לגבי נטילת לטרוזול. ממליץ בחום לפנות לרופא שלך שהמליץ לך על הטיפול ועל המינון ולברר שוב לגבי הגישה שלו לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון לטרוזול
אנונימי13/01/2024האם זה בסדר ליטול 2 כדורים יחד באותו זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/01/2024שוב, איני מכיר את הסיפור. מאמין שרופא המטפל שלך לקח בחשבון את כל הנתונים לגבי החלטתו ולכן יש לפנות אליו עם השאלה.
כללית, אם לא משיגים את התוצאה המבוקשת עם מינון 2.5 מ"ג ליום, בהחלט ניתן לעלות את המינון ל-5 מ"ג ואף ל-7.5 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לאתר ביוץ אשמח לעזרהמיכל11/01/2024
הי דר' אשמח לדעת האם זה נחשב ביוץ תקין ?
ביום ראשון 31/12 e2 -328 פרוגסטרון 0.8 lh 5.1
ביום רביעי 3/1 e2 680 פרוגסטרון 1.3 lh 4.4
ביום ראשון 7/1 e2- 446 פרוגסטרון 4.4 lh 12.6 .
האם זה ביוץ תקין ?
ולא הבנתי למה ה e2 ירד ? האם בביוץ הוא יורד והפרוגסטרון ו ה lh עולה ? . אני כבר מבולבלת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/01/2024נכון מאוד, בביוץ רמת אסטרדיול יורד ורמת פרוגסטרון מתחיל לעלות. אותם תאים של זקיק עם בייץ מתחילים להשתנות לתאי גוף צהוב ומתחילים לייצר פרוגסטרון על חשבון אסטרדיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל11/01/2024הבנתי תודה דר' אז לפי ההסבר שלך זה נחשב ביוץ תקין ? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/01/2024נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת זרעשאלה לגבי בדיקת10/01/2024
שלום
עשיתי בדיקה זרע שלהלן תוצאותיה. בן 36 ללא ילדים
אשמח לדעת האם היא תקינה ומה המשמעות ואלו בדיקות כדאי לעשות (לפי מה שנראה לי היא לא תקינה):
התנזלות: תקינה
צמיגות: בינונית +
צבע: לבן
ph: 8
נפח: 2.6 ml
ריכוז תאי זרע: 58.0
ריכוז תאי זרע בזרימה: 150.80
אחוז תנועה כללית: 25%
מהירה: 5%
בינונית: 10%
איטית: 10%
סה"כ תאי זרע בתנועה: 37.70 mil
מורפולוגיה (Strict criteria – Kruger):
צורות תקינות: 4%
צורות פתולוגיות: 96%
ראש: 70%
צוואר: 16%
זנב: 10%
תאים עגולים: 5
לאקויציטים: 2
אריטורוציטים: 0
אשמח לפירוט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/01/2024תנועתיות של תאי זרע נמוכה. יתר נתונים שבבדיקה תקינים.
ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור תפקוד האשך וכך לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
המשך11/01/2024איך מומלץ להתגבר על הבעיה, מלבד התוסף התזנותי? מנסים להכנס להריון תקופה ארוכה. בנוסף איך ניתן לבדוק אם יש דלקת או חיידק במערכת הרבייה?
תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/01/2024ממליץ בחום לבקר ולהיבדק אצל רופא אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ נחשב תקין ? האם המדדים בסדר ?מיכל08/01/2024
הי דר'
ביום ראשון 31/12
e2 - 328
פרוגסטרון 0.8
lh 5.1 .
ביום רביעי
e2 680
פרוגסטרון 1.3
lh 4.4 .
בדיקות מהיום
e2- 446
פרוגסטרון 4.4
lh 12.6 .
האם זה ביוץ תקין ? והאם אני כבר אחריי ביוץ או שהיום הוא התחיל ? תודה . אני קצת מבולבלת כי הבנתי ש ה e2 בביוץ צריך להיות גבוה .. והוא ירד . אשמח אם תרגיע אותי . מנסה להיקלט להריון שני . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אזוספרמיה לא חסימתית - שאלה...05/01/2024
בעלי עשה 4 בדיקות זרע, 2 רגילות אחת בבית חולים הכרמל ואחת במרכז ברטוב. בארבעת נמצא כי הוא אזוספרמי ולא נמצא תאי זרע.
לאחר בירור 2 בדיקות הורמונליים נמצא כי הפרופיל ההורמונלי שלו תקין (FSH 2.7 , LH 3.6 , PROLACTIN 188 , TESTERONE 18.38) , עשה US אשכים ונמצא כי האשכים בגודל תקין אך נמצא באשך שמאל וריקוצלה דרגה 2, עבר בירור גינטי ונמצא כי אין לו בעיית חוסרים Y , הבירור הגנטי תקין. הרופא המליץ לנו על ניתוח תיקון וריקוצלה, ולאחר מכן ניתוח מיקרו טסה , אנחנו מחכים זמן רב לניתוח וריקוצלה עקב עומס תורים , בעלי חושש ממש מהניתוח ומהתופעות לוואי שיכולים להופיע אחרי הניתוח. האם לדעתך, יש לנו סיכוי טוב לתשובה חיובית לניתוח זה ומה דעתך והמלצתך בנושא.
אנחנו קרובים לשנות ה30 ואנחנו חוששים מירידת איכות הביציות בגיל הזה.
אשמח להכוונה ולעוד דעות בנושא בנוסף לדעת הרופא המטפל. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/01/2024שלום,
אני ממליץ על שני דברים:
1. לעשות ברור אצל רופא אנדוקרינולוג
2. לעשות הקפאת ביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - שאיבה ללא ביציתמיכל01/01/2024
בת 40
amh 1.21 בספטמבר 2023
Fsh 9 בדצמבר 2023
עקב מחלות רקע (סכרת, תת פעילות בלוטת התריס והפרעות קצב לב) עושה סבבים במחזור טבעי רק דקפפטיל לפני שאיבה.
בשאיבה אתמול זקיק 22 23 מ"מ נשאב נוזל ללא ביצית.
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא תסמונת הזקיקים הריקים ושהפתרון הוא להוסיף אוביטרל כדי להגדיל למקסימום את החשיפה לlh כדי שהביצית תשתחרר מהזקיק.
כמה שאלות:
האם יש בדיקת דם שאני אוכל לעשות לדוגמא בדיקת הורמונים ביום 21 למחזור כדי לוודא שאכן היתה ביצית בזקיק והיא פשוט לא השתחררה לנוזל בשאיבה?
האם יש טיפול אחר חוץ ממתן אוביטרל (שהומלץ לי להימנע ממנו בגלל בלוטת התריס) שיכול לעזור לכך שבפעם הבאה לא יהיה זקיק ריק?
האם יש בדיקה לפני השאיבה שיכולב לנבא האם הזקיק לא יהיה ריק כדי שלא יתבזבז סבב נוסף?
האם אני נחשבת כבעלת רזרבה נמוכה? למרות שamh מעל 1 עדיין? בגלל הגיל או כמות הזקיקים הנמוכה (עד 5)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר אליעזר גירש02/01/2024שלום מיכל,
קודם כל אין דבר כזה "זקיק ריק" (ללא ביצית), לא קיימת תופעה כזאת בטבע. אם אין ביצית, אז גם הזקיק אינו מתפתח כי הוא חייב נוכחותה של ביצית. דבר אחר שבהחלט קורה, הוא חוסר שחרור ביצית מתאי הזקיק בזמן שאיבת הביצית, כאשר אוביטרל אינו מצליח לשחרר את הקשר שקיים בין ביצית ותאי הזקיק. נושא ידוע ותופעה מוכרת במיוחד אצל נשים מעל גיל 38-39.
הפתרון הוא מתן מנה כפולה של אוביטרל או טיפול משולב של אוביטרל עם דקאפפטיל או עם rLH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר החזרת עובר- דחוףשני כהן31/12/2023
שלום ד״ר גירש,
היום אני לאחר 12 ימים מהחזרת העובר, אתמול אוננתי ולכמה דקות היו לי כאבי בטן ופתאום עד היום נעלמו כאבי הבטן וגב וכן פחתה הרגישות בשדיים.
האם אוננות ואורגזמה יכולה לפגוע בתהליך ונהרסו הסיכויים להיקלט להיריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/12/2023שלום שני,
בקרב מומחי פוריות קיימות שתי גישות.
הראשונה: קליטה להריון והריון אינם מחלה (גם אם זה נעשה בשיטת הפריה חוץ גופית), זה תהליך טבעי ואפשר לאונן ולקיים יחסי מין בכל שלב. התכווצויות שרירי הרחם בזמן האורגזמה אינם פולטים עובר החוצה, צוואר הרחם סגור.
השנייה: להימנע מיחסי מין עד לבדיקת הורמון הריון על מנת למנוע התכווצויות שריר הרחם.
אני דוגל בגישה הראשונה ומאמין כי אין שום בעיה באוננות או ביחסי מין בכל שלב. ישנו מאמר מדעי מלפני מספר שנים, הטוען כי יחסי מין אף משפרים קליטה להריון.
הכאבים שחשת לאחר האוננות הם כאבי התכווצויות שרירים בזמן אורגזמה והם עברו לך מהר לאחר מכן. שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 9 ימים לאחר החזרת עוברשני כהן28/12/2023
היי,
אני 9 ימים לאחר החזרת עובר טרי בן 3 ימים באיכות טובה. מקבלת תמיכה הורמונלית- קרינון, אסטרופם ופרונטוגסט.
ביום ה7-8 להחזרה הרגשתי כאבי בטן, גב, ראש, בחילות, חולשה, גודש בשדיים, גירוד וזרמים בפטמות, לפעמים צרבת. תחושות שבאות והולכות. האם זה בסדר או שעליי להספיד ולצפות להגעת הוסת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/12/2023שלום שני
הסימנים שאת מתארת יכולים בהחלט להיות סימנים של קליטת הריון. נא לבצע בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 5 ביום שונהמטופלת22/12/2023
נמצאת בסבב 9 של ivf , הרופא הציע להחזיר שני עוברים יום 5 אחד ביום 4 והשני ביום 7 .
אני יודעת שזה סיכון וניסיון...האם אתה מכיר את הגישה הזו? ומקרים כאלו שצלחו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש23/12/2023שלום לך,
כן, בהחלט, אני מבין את ההיגיון שבדבר. מדובר בלא מאט מחזורי טיפול אצלך ללא הצלחה. איני יודע מה גילך, מה איכות הביציות, איכות הזרע ומה איכות עוברים המתקבלים, אבל המחשבה של רופא המטפל שלך הוא הבא.
כנראה רופא המטפל חושד שבעיה תמונה בחלון השרשה. בדרך כלל עובר שמוחזר ביום 5, מותאם ליום 5 של רירית הרחם. השרשה מתרחשת בערך בין יום 8 ליום 9. עובר מסתובב בחלל הרחם ובזמן נתון, בזמן של "חלון השרשה", כאשר רירית הרחם מבטאה מבנים מסוימים המשתתפים בהכרת העובר, מתרחשת השרשה. חלק מנשים מפתחות את המבנים הקשורים להכרת עובר לא בדיוק בין ימים 8-9, אלא מוקדם יותר או מאוחר יותר ולכן מחשבה של רופא המטפל שלך היא מחשבה בעלת הגיון פיזיולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץ יצאו חיוביותמצפה להריון20/12/2023
היי שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה חודשיים שלושה.
ברקע שני ילדים בני 6,8 . אני בת 36
בדיקות תקינות
החודש ניסינו ללכת לפי מקלוני ביוץ. די בטוחה שזיהיתי ביוץ לפני 10+ ימים . קיימנו יחסים מספר פעמים והימים האחרונים בדקתי שוב ביוץ וכל יום בבוקר לא בשתן הראשון בדיקת הביוץ חיובית בבירור. בשעות הערב לא. מה המשמעות של זה? האם לא זיהיתי את הביוץ?
מחזור סדיר 30 יום. היום אני ביום ה25 .
אשמח להבהרה,:)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/12/2023שלום לך.
ישנן נשים, שפיק הורמון LH, הורמון הבשלת ביצית וגם גורם לביוץ מופיע לא פעם במחזור אלא פעמיים במחזור. זה לא נפוץ, אך קיים.
ממליץ לקיים יחסים בטווח של 6 ימים סביב ביוץ, כאשר את מחלקת את הימים ל-4 לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ. ימים אלה הכי טובים להשגת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי עם תסמונת קליינפלטרמאיה17/12/2023
שלום ד"ר גירש,
בעלי אובחן עם תסמונת קליינפלנטר ואזוספרמיה.
הומלץ לנו על ניתוח מיקרו טסה
האם כדאי לקחת vitamale לפני הניתוח?
זה יעיל במקרה כזה?
והאם אני יכולה לעשות או לקחת משהו כדי לשפר את איכות וכמות הביציות בשאיבה? וכן את הסיכוי להשתרשות ההיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/12/2023שלום מאיה,
בתסמונת קליינפלטר קיימת שונות רבבה בין מקרים מבחינת המצאות תאי זרע, מאפס ועד המצאות כמות מספקת. בהחלט, micro-TESE, יכולה לתת תשובה אם מוצאים תאי זרע או לא, אם קיימים אזורים ומבנים פעילים תוך אשכים המתאימים לאזורים המסוגלים פוטנציאלית לייצר תאי הזרע או לא.
לגבי שאלתך על Vitamale, לא חושב שזה יגביר אפשרות למצוא תאי הזרע במקרה שלכם, אבל יתכן בהחלט, שבמידה וימצאו תאי הזרע, אז איכותם יכולה להשתפר בעקבות נטילת כמוסות של Vitamale.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)