מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופה -פרופסיהאלי04/05/2010
האם תרופת הפרופסיה נגד נשירת שיער יכולה להשפיע לרעה על פוריות?
אם לתרופה יש השפעה, על איזה מכל הפרמטרים בבדיקת הזרע היא עלולה להשפיע?
האם המצב הפיך?
אם הוא הפיך, תוך כמה זמן הפרמטרים הופכים ליותר טובים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב05/05/2010תופעות הלוואי של פרופסיה אינן נפוצות בדרך כלל, ויכולות לכלול: אובדן התשוקה המינית, קושי להשיג זיקפה, וירידה בכמות הזרע. ולכן גברים שכמות הזרע ו/או נפח הזירמה נמוכים צריכים לשקול האם להמשיך בלקיחת התרופה. המצב הזה הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורי רסיטליואב03/05/2010
אני נוטל כדורי רסיטל כחצי שנה, הבנתי שהכדורים משפיעים על התפקוד המיני ועל פליטת הזרע
אשתי רוצה להיכנס להריון.
האם יש צורך שאפסיק ליטול התרופה ע"מ שלא תהיה לה בעיה להיקלט
והאם התרופה יכולה לגרום לפגיעה באיכות הזרע ולגרום למומים בעובר.
לתשובתך הדחופה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב05/05/2010נדב היקר
אנא שאל פסיכיאטר שמבין בתרופה האם יכולה להיות בעיה.
תוכל גם להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי כמו זה של פרופ' אורנוי בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת, ד"ר גירשדנה03/05/2010
בעבר ענית לי על מצב ייצור הזרע לאחר טיפול כימותרפי.
כיום עובר בעלי טיפול טבעי, באמצעות צמחי מרפא בתקווה להחזיר את האשך לפעילות ייצור זרעונים.
רציתי לדעת, במידה והטיפול יניב תוצאות כלשהן, האם ניתן יהיה לעשות השבחת זרע (הזרעה), שכן אני חוששת מאד מתהליך ההפריה החוץ גופית.
תודה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש10/05/2010שלום לך דנה,
הכל תלוי באיזה רמה יחזור אשך לפעולה ולייצור הזרע. אם כמות תהיה מספקת להזרעה תוך רחמית ואיכות מספיק טובה, אז תהיה אפשרות לבצע הזרעה. אם לא, הפטרון - IVF
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות ופוריותיובל03/05/2010
האם אוננות מרובה משפיע על פוריות ועל תוצאות בדיקת זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב05/05/2010אוננות מרובה מורידה את כמות תאי הזרע למנת זרע ולכן אצל מי שיש בעיה בכמות תאי הזרע, זה יכול להיות משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקות זרעשושה02/05/2010
שלום רב,
בעלי בן 33 ואני בת 29, מנסים להכנס להריון מזה כשנה. (בעבר הצלחנו להכנס להריון - לפני 3 שנים).
ביצענו בדיקת זרע והתוצאות הן:
ימי המנעות:4 , נפח: 2 מ"ל, צבע:תקין, צמיגות: תקינה, אגלוטינציה: אין, pH: 7.7,
ספירת זרעונים: ריכוז 6^10*63/מ"ל , מס' כללי: 6^10*126
% תנועה= 60%, תנועה טובה: 29%, תנועה בינונית: 31%, תנועה איטית: 0%
תאי דם לבנים: 0 , תאי זרע לא בשלים:0
מורפולוגיה: 3% זרעונים תקינים (Kruger Strict Criteria)
ראש: 64%, צוואר: 0%, זנב: 0%, Multipule: 33%
סיכום: Teratozoospermia
אשמח לחוות דעתכם
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב02/05/2010הליקוי שנראה בזירמה מתמקד במורפולוגיה. מומלץ לבצע השבחת הזרע על מפלי צפיפות לקראת הזרעה תוך רחמית במשרדו של הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היפוספדיאס פוגע בפריון?השואלת02/05/2010
שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון.
לבעלי שני חורים בפין,מקריאה באינטרנט אנחנו משערים שזה היפוספדיאס, חור אחד נמצא למעלה (היכן שנמצא החור של כל הגברים) אבל הוא סתום והשני בתחתית הכיפה וממנו יוצא השתן והזרעונים.
שאלתי היא האם זה יכול להשפיע על היכולת להכנס להריון בהנחה שכל שאר המדדים תקינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב02/05/2010יציאת הזרע לא כל-כך משמעותית לגבי הפוריות כפי שחשובה איכות הזרע, לכן כדאי שתבצעו בדיקת זרע כדי לבדוק מה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירקוצלהme30/04/2010
אני ואישתי מנסים להיכנס להריון לאחר בדיקות התגלתה אצלי וירקוצלה בינונית. האורולוג מציע לי לעבור ניתוח לקשירת הוורידים
שמעתי שהניתוח לא מבטיח כלום, גורם לכאבים ולתקופת החלמה ארוכה. האם זה נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ואריקוצלה
ד''ר אליעזר גירש30/04/2010שלום גיא,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם. אפשר לקחת Vitamale המיועד לכך. מומלץ לקחת תוספי תזונה גם לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך נסיון להרות. מבחינת אי נוחות וכאבים לאחר הניתוח, זה עיניין אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה וזרעיעל29/04/2010
שלום רב
האם נטילת ויאגרה סביב תקופת הביוץ לצורך תזמון יחסי מין עלולה לפגוע במדדי הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויאגרה וזרע
ד''ר אליעזר גירש30/04/2010שלום אלון,
אין פירסומים מדעים המעידים על כך שויאגרה פוגעת באיכות הזרע. ממליץ לקחת תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת איכות הזרע על ההריון והעוברניר29/04/2010
שלום,
אני בן 34, אובחנה אצלי וריקוצלה בדרגה בינונית.
בדיקות הזרע הראו תוצאות בינוניות.
אני וזוגתי הצלחנו להיכנס להריון שני בנסיון אחד (ביוץ אחד ללא אמצעי מניעה) .
שאלתי היא לגבי השפעת איכות הזרע על מהלך ההריון ובריאות העובר (מומים) והתינוק (מחלות).
האם זרע באיכות בינונית (תנועה או מורפולוגיה) :עושה את העבודה" פחות טוב מזרע תקין, או שאם התבצעה הפרייה אין חשיבות למהירות הזרע ולצורתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש30/04/2010שלום ניר,
לאיכות הזרע יש קשר ישיר להפריה, איכות העובר ומהלך ההריון. לזרע שלא תקין באחד או בכמה פרמטרים יש סיכוי קטן יותר לצור עובר תקין ביחס לזרע תקין. במצב כזה, כאשר נוצר עובר לא תקין, הריון לא יחזיק מעמד ותהיה הפלה. זה קורה ברוב המקרים. לפי סטטיסטיקה, קרוב ל- 1% ילודים נולדים עם פגמים שונים מסיבות שונות. אחוז זה קטן מאוד.
על מנת לשפר איכות הזרע ממליץ לקחת תוסף תזונה Vitamale המיועד לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעחגית29/04/2010
שלום רב,
אני לאחר שנה של נסיונות להרות, אין לנו ילדים.
בבדיקת זרע:
נפח 2 מ"ל
צמיגות: תקינה
PH 7.7
ריכוז 20
תנועה 50
צורות פתולוגיות 90
תיאור : ראש זנב וצוואר, לא כתבו אחוזים.
אגלוטינציה לא
תנועה פרוגרסיבית 50
איטית 50
סיכום בדיקה: טרטוספרמיה.
אנא חוות דעתכם, אם ניתן להכנס להריון במצב זה?
יש לי שרירנים ברחם , קטנים , כמה בודדים.
מה הייתם ממליצים לבצע?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/04/2010שלום מירב,
מבחינת בן זוגך, יש לו זרע תקין, אך הנתונים עומדים על הגבול התחתון של תחום התקין בסקלת מדידה. ממליץ לו לפנות לאורולוג לבדיקת תפקוד האשכים (אולטרסאונד, דופלר). בנוסף, ממליץ לו לקחת תוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע.
מבחינתך, שרירנים קטנים יכולים להפריע לקליטת עובר ברירית הרחם. זה תלוי במיקום ובגודל השרירנים. ממליץ לפנות לרופא פריון לבצע היסטרוסקופיה ולהערכת מצבך, וגם לשקול אולי להסיר את השרירנים הללו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאירית 228/04/2010
בעלי בן 35 הופנה לבצע בדיקת זרע,
לאחר נסיונות של כשנה שאנו לא מצליחים להיכנס להריון.
יש לנו ילדה בת 3 - הריון ספונטני ותקין לחלוטין.
שאלתי: כמה זמן לפני יש להינזר מקיום יחסי המין וכמה ימים לכל המאוחר?
מה הבדיקה בודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2010יש להימנע מיחסים לפני בדיקת הזרע למשך שלושה עד שישה ימים.
הבדיקה בודקת את איכות הזרע: כמות התאים, התנועה שלהם והמבנה שלהם (מורפולוגיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאצילה28/04/2010
חבר שלי רוצה לבצע בדיקת זרע
היכן אפשר לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2010מבצעים בדיקות זרע במעבדות זרע כדוגמת המעבדה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח וריקוצלה פותר את בעיית הזרע?עדי27/04/2010
מנסים להרות כבר כמעט שנתיים, אני בת 24 ובעלי בן 26, בעיית זרע - רק2% ותנועתיות בודדים.
נאמר לנו ע"י האורולוג שצריך נתוח בגלל וריקוצלה דרגה III ושככל הנראה נצטרך גם ICSI,
הסיכויים לשיפור הזרע לאחר הנתוח כ"כ קלושים?
יש עוד סיבות שמצריכות את ביצוע הנתוח, מלבד שיפור הזרע?
לוקח לפחות 3 חודשים עד ליצירת זרע חדש מזמן הנתוח,
אם בזמן הזה עושים IVF, עם איזה זרע עובדים? מה מצב הזרע בזמן הזה? כמו לפני הנתוח?
תודה מראש למי שיעשה לי סדר בדברים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל (דליות אשכים)
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2010שאלות אלה שייכות לתחום האורולוגיה ורצוי להפנותן לאורולוג שאליו פניתם.
לעניות דעתי הסיכויים לשיפור הזרע לאחר הניתוח הם כ-40%. עוצמת השיפור איננה ידועה מראש, יש פעמים שהשיפור מגיע למצב זרע נורמלי ואז ניתן להשיג הריון ספונטאני. לעיתים השיפור הוא מוגבל ויהיה צורך בהפרייה מסייעת כגון הזרעות והפריה חוץ גופית.
אכן השיפור באיכות הזרע ,באם מושג, יבוא לידיי ביטוי לאחר כחודשיים וחצי, ועד אז ניתן לקבל תאים שמשתפרים בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע-תוצאותאלי26/04/2010
להלן תוצאות בדיקת הזרע. ברור לי שהם לא תקינות. אני שייך לקופת חולים כללית והייתי רוצה המלצות לרופא שיכול לטפל בי. אני בתהליך לילד מחוץ למסגרת נישואין
אבקש עזרתם בפיענוח הבדיקה:
Liquefacton-normal
Viscoslty-normal
Colour-normal
pH-8.5
Volume- 1.6
Concentratlon 36
Total Concentratlon 57.60
Percent of motile sperm 20
Rapid +
Moderate ++
Slow +
total motile sperm 11.52
Percent of motile sperm after 4 hour-15
Vltality-49
Agglutinetion-none
מורפולוגיה:
Normal forms-4
Abnormal forms-96
Head defect-80
Mid Piece Defect-7
Tail defect-9
Immature forms -
Leucocytes 2-3
Astenospermia +
Teratospermia+
Azoospermia
Aspermia
בבדיקה מיקרוםקופית ניצפו גם תאי אפיטל וחיידקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב28/04/2010בבדיקת הזרע רואים ירידה באיכות התנועה ובמבנה התאים. כמו כן נפח הזירמה נמוך וה pH גבוה - דבר המצביע על ייתכנות של דלקת חיידקית. לכן מומלץ שתבצע תרבית זירמה על מנת לברר האם אכן יש זיהום בזירמה. באם תתקשר אלינו, נפנה אותך לרופא המתמחה בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון וזרעאצילה26/04/2010
היי,
אני בת 34 ומתכננת להכנס להריון בחודשים הקרובים
חשוב לי שלבן זוגי תהיה איכות זרע טובה.
לצערי הוא מעשן , בערך חצי קופסא ליום - אני לוחצת עליו להפסיק כדי שזרעו יהיה משובח
האם אני צודקת?
האם עישון משפיע על איכות הזרע? וכמה זמן עליו להיות נקי כדי שזרע יתחדש
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/04/2010שלום אצילה,
עישון אקטיבי ופסיבי פוגע בבריאות ובמיוחד בפריון הגבר ופריון האישה. תמיד רצוי להפסיק לעשן, אך לזכור שגם בקרב המעשנים נכנסים להריון והכל תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)