מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת זרעצביקה24/02/2010
שלום רב,
לנו ילד בן ארבע,
מנסים להיכנס תקפוה ארוכה להריון,
אנא דעתכם על בדיקת הזרע הנ"ל? תודה
COMPLETE LIQUEFACTION: YES
viscosity; NORMAL
ph: 7.8
Volume:5/60 ml
Concentration:44.0 million/ml
Motility: 1 hr after ejacuulation: 59%
Vitality: 1 hr after ejacuulation 78%
Normal Morphlogy: (WHO 1999) 4%
Immature Forms: SLIGHT
Leukocytes: Few
תודה רבה מראש
בברכה
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/02/2010שלום צביקה,
הנתון הבעייתי הוא מורפולוגיה תקינה העומדת על 4%. עדיין עם הנתון הזה יש סיכוי להריון טבעי. צריך להמשיך לנסות ואם לא תצליחו לאחר שנה של נסיון אז יהיה נכון לפנות לאורולוג ולמומחה פריון.
ממליץ על תוסף תזונתי Vitamale המשפר איכות הזרע (ראה באינטרנט מקום לרכישה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעצביקה24/02/2010
האם ישנן תרופות טבעיות? תרופות קונבציונאליות במטרה לשפר את איכות הזרע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/02/2010שלום צביקה,
אני יודע על תוסף תזונה Vitamale הנמכר בארץ ויש לו המלצות חמות רבות. דרך האינטרנט ניתן למצוא מקומות בהן נמכר Vitamale.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתמיכל23/02/2010
שלום,ברצוני לשאול מה הסיכוי לפגיעה באיכות הזרע כתוצאה בממחלת החזרת אחרי גיל 18 ? האם לכל מי שחלה תהיה פגיעה בזרע?באיזה אחוז מדובר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרת
ד''ר אליעזר גירש27/02/2010שלום מיכל,
הפגיעה היא אינדיבידואלית ותלוייה בסיבות רבות. אפשר לבצע בדיקת זרע ולבדוק האם הוא תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמיה23/02/2010
שלום
אני בת 37 ובעלי בן 41 - אנו מנסים להרות כבר כמעט שנה ללא הצלחה.
לפני מס' שבועות בעלי עשה בדיקת זרע - להלן התוצאות.
חשוב לציין: לפני סגירת המיכל נשפך לו קצת מהתוכן - האם בשל כך יש השפעה על תוצאות הבדיקה ?
כמו כן האם ניתן לבצע בדיקת זרע נוספת בזמן הקרוב או שצריך להמתין תקופה של שבועות/חודשים ?
נודה תשובתך בהקדם. תודה רבה
1-coagulum present - no
2-complete liquification – 30 minutes
3-odor – normal
4-color – normal
5-viscosity – normal
6-volume – 1.4 ml
7-ph: 8.7
8-motile spermatozoa: 1hr (תאי זרע בודדים בתנועה)
4hr - (תאי זרע בודדים בתנועה)
9-forward progression: 1hr I II
4hr I II
10-viable speratoza: 1 hr (חלקם חיים, חלקם מתים)
4 hr (חלקם חיים, חלקם מתים)
11-Sperm agglutination: no
12-sperm concentration: 0.3 mllion/ml
13-total sperm count – 0.42 milion
14-round cells – קובייה ריקה
15-Morphology:
Normal form - 1%
Abnormal form - 99%
Tapered heads X Absent head
Microcephalus Double
Macrocephalus - tail abnormality
Amorphous X immature forms
Round head – leucocytes - RBC
Fructose- mcgr/ml >1200 mcgr/ml
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש27/02/2010שלום מיה,
על מנת לתת תשובה נכונה, חשוב שבדיקת זרע תתבצע לפי כל הכללים. לפי כך, יש לבצע בדיקת זרע נוספת בהפרש של 10 ימים. חשוב לשמור על כללי נתינת הזרע: א'- התנזרות כ-3 ימים, אך לא יותר מ- 5 ימים, ב'- לתת זרע (בדרך כלל באוננות ללא שימוש בחומר סיכה או ביחסי מין עם קונדום מיוחד ללא קוטל זרע) לכלי סטרילי (בדומה לכלי לאיסוף השתן), ג'- חשוב לא לאבד את הטיפה הראשונה - בה נמצאים רוב הזרעונים שבמירוק, ד'- להביא למעבדה אנדרולוגית (מעבדת זרע) תוך שעה ממתן הזרע. כלי האיסוף עם הזרע יש לשמור בטמפרטורה שהיא בערך בין טמפרטורת החדר עד טמפרטורה של גוף עד שמביאים למעבדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצל + שחלות פוליציסטיותיעקב22/02/2010
שלום,
מזה כמעט כשנה, אשתי ואני מנסים להכנס להריון. עד עכשיו ללא תוצאות.
לי ידוע שיש לי וריקוצל דרגה 3. לא עברתי אף בדיקה בעניין למעט בדיקה גופנית לאישוש הממצא.
לפני כחצי שנה הייתי אצל אורולוג שדי ניפנף אותי, ואמר לי שקודם ננסה להכנס שנה להריון ואם לא נצליח, אז נבדוק מה הלאה.
אם הזה היה מסתכם העניין - ניחא.
הבעיה היא שלאשתי יש שחלות פוליציסטיות. לפני כארבעה חודשים היא התחילה בטיפולים אינטנסיביים. דהיינו, המון כדורים, היא מזריקה לעצמה כמעט כל יום תרופות שונות, ופעם/פעמיים בשבוע הולכת לבדיקות דם ואולטרא-סאונג גניקוליגי.
במצב העניינים הנוכחי, נראה לי ממש לא הגיוני שהיא תמשיך להתאמץ ולסבול, ועוד כמה חודשים טובים בסוף יתברר שהבעיה העיקרית היא בכלל אצלי.
מה עוד שאי אפשר למשוך את הטיפולים שלה עד בלי הגבלה (מבחינה רפואית) כמובן ומתי שהוא היא לא תוכל להמשיך אותם.
מה מומלץ לי לעשות במצב הזה?
אם ההמלצה היא להבדק - אשמח לקבל שם של אורולוג מומחה וקשוב באיזור המרכז.
תודה!
יעקב
אורולוג ופריון
ד''ר אליעזר גירש22/02/2010שלום יעקב,
לשניכם יש בעיה, אך כרגע נתרכז בבעיה שלך. יש חשיבות רבה לעבור בדיקות מקיפות במצבך. אני ממליץ לפנות לאורולוג שהתמחה גם בפריון הגבר. ישנם מספר כאלה. אני ממליץ לפנות לאחד מהם, למשל לד"ר סלוצקר דוד, מחלקה לאורולוגיה, ב"ח מאיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםיעקב22/02/2010
שלום,
עשיתי בדיקת הורמונים ורןצה לדעת אם בדיקה תקינה או לא:
ESTRADIOL - 220
TSH - 3.93
LH - 14.40
FSH - 12.30
PROLACTIN- 211.1
TESTOSTERONE-TOTAL - 22.60
SHBG - 22.3
FREE ANROGEN INDEX - 101.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי
ד''ר אליעזר גירש22/02/2010שלום שי,
עבור גברים רמות של LH ו- FSH כמו אצלך נחשב לגבוה. מה הבעיה אצלך ואיזה בדיקות בוצעו? אני מעריך, לפי פרופיל ההורמונלי שלך, שיש בעיה בספירת זרעונים. כשפונים לפורום יש חשיבות לתת תמונה מלאה של בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
שי23/02/2010אני בן 34, נושא מ 6 שנים יש לי בעיה בזרע ( כמות,ריכוז, מורפולוגיה).
עשינו 8 פעמים הפרייה חוץ גופית ( הריון כימי אחד), לפי כך הלכתי לפוריות גבר ונתן לי הרופא טיפול פורימור ואקקלומין למשך 3 חודשים ולעשות פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע.עדיין לא עשיתי בדיקת זרע רק פרופיל הורמונלי.
אז אני רוצה לדעת על מה רמה גבוהה ב LH,FSH מועידה?
זה לא פעם ראשונה אני עושה פרופיל הורמונלי ובכל פעם היה הכל תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים תקינים
יעקב23/02/2010קראתי באינטרנט שערכים תקינים אצל גברים:
LH - 7-24 IU/L
FSH - 4-25 IU/L
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/02/2010שלום שי,
רמות של LH ו- FSH נחשבות לגבוהות כשהן מעל 10 IU. יתכן וטיפול שניתן לך העלה רמות של גונדוטרופינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונאליגיורא21/02/2010
שלום רב !
אני גבר כבן 34 ולהלן תוצאות הפרופיל ההורמונאלי שלי שהתקבלו לאחרונה :
37.0- 9.4 nmol/L 23.6 TESTOSTERONE- TOTAL
IU/L 8.9 LH
IU/L 7.2 FSH
85- 11 23 SHBG
80.00- 28.00 101.72 FREE ANDROGEN INDEX
שאלתי היא האם הטסטוסטרון שלי נורמאלי וכן ה L.H. שלי אינו גבוהה מידי ? מה אמורה להיות רמת ה LH אצל בחור בריא בגילי בד"כ ?
בתודה
גיורא
פרופיל הורמונלי
ד''ר אליעזר גירש21/02/2010שלום גיורא,
פרופיל הורמונלי תקין. רמת ה- LH אמורה להיות עד 10 יחידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעריטה21/02/2010
שלום! אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר 8 חודשים. הנה נתונים של בדיקת זרע
האם ניתן לעשות אם נתונים כאלה השבחה או אין סיכוי וצריך ישר לפנות ל IVF? תודה
pH 8
Volume (ml) 7.5 l
Concentration (mil/ml) 8 l
Total Concentration (mil) 60.00 l
Percent of motile sperm (%) 65
Total motile sperm (mil) 39.00
Percent of motile sperm after 4 hours (%) 40
Agglutination none
Morphology (%) Strict criteria – Kruger
Normal forms (%) 3
Head defect (%) 81
Mid Piece Defect (%) 7
Tail defect (%) 9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחה על מפל צפיפות
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2010נתונים כאלה בהחלט יכולים להתאים לטיפולי השבחת זרע לקראת הזרעה תוך רחמית ומומלץ על פי הנתונים לעשות השבחת הזרע על מפל צפיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדוריםיואב21/02/2010
אני נוטל כדורי רסיטל כ 9 חודשים האם אני צריך להפסיק ליטול את כדורי הרסיטל בזמן נסיון הכניסה להריון של אשתי,מחשש שתהיה פגיעה באיכות הזרע ?
והאם יש השלכה של נטילת הכדור בזמן יצירת העובר על העובר שיתפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2010חשוב להתייעץ בעניין זה ברופא פסיכיאטר המבין בתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצים להרות שובדנה20/02/2010
שלום רב.
אני נשוי כ-שנה ולפני חודשיים בערך אישתי ילדה את בני בכורי (ההריון ברוך ה' בא מיד לאחר החתונה).
בשנה הזו גם גיליתי שיש לי וריקוצלה דו צדדי והבנתי שזה פוגע בפוריות.
ההריון בשבילנו היתה חוויה אחת גדולה ושנינו מעוניינים להרות שוב בזמן הקרוב.
האם יכולה להיווצר בעיה ? האם כדאי לי לעשות קודם בדיקת פוריות?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2010לא לכל וריקוצל יש השפעה שלילית על פוריות הגבר, ולכן כדאי שתבצע בדיקת זרע מקיפה כולל תרבית זירמה ועל-פי התוצאות אפשר יהיה להסיק האם כדאי לטפל בוריקוצל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בוריקוצלהרות20/02/2010
האם תוכל להסביר מה ההבדל בין השיטה המיקרוכירורגית לטיפול בוריקוצלה לבין שיטת גת גורן (צנתור) ואיזה מן השיטות עדיפה ומביאה לתוצאות טובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורולוג
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2010זו שאלה טובה לאורולוג שבתחום הפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעסיון19/02/2010
ד"ר, שלום רב
לפני כשבועיים בעלי עשה בדיקת זרע, היום הייתי אצל הרופא והוא אמר שהבדיקה לא תקינה בעליל.
ריכוז זרע 4 מיליון, תנועה 5%.
כל השאר תקין.
אחרי שקראתי את ההודעות שבפורם, רציתי לדעת אם לתוצאה הזאת יש קשר לזמן.?? את הבדיקה עשינו ב- 8:40, והזרע נבדק ב- 11:00, האם מרווח הזמן הזה גרם לריכוזיות או לתנועתיות לרדת??
אשמח אם תענה לי... אני ממש בלחץ. אין לנו ילדים, אך לפני שנה עברתי הפלה טבעית, בשבוע השישי.
אנחנו מאוד רוצים ילדים וכבר אנו אובדים עצות...
אני בת 26
בעלי בן- 29
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה של דוגמת הזרע
פרופ` בנימין ברטוב21/02/2010לא נראה שריכוז תאי הזרע עשוי להשתנות בזמן ההמתנה של הדוגמא. לעומת זאת, התנועה יכולה בהחלט לרדת.
ממומלץ לבצע תרבית זירמה כדי לברר האם יש זיהום בתעלה הזיכרית אשר יכול לגרום לירידה משמעותית בתנועה.
אתם עדיין זוג צעיר ואין צורך להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעסימה18/02/2010
שלום,
בעלי בן 28 ואני בת 25.
מנסים כשנה להיכנס להריון.
בדיקות הורמונים שלי תקינות לחלוטין.
בבדיקת הזרע יצאו התוצאות הבאו:
צמיגות : תקין PH 7-5 אגלוטינציה - יש.
נפח: 3.5
ריכוז: 8*10 6
תנועה: 50% דרגת התנועה 2+3+
סה"כ תאי זרע: 28*10 6
תאי דם לבנים : -
לאחר סירכוז נמצאו תאי זרע :כן
מורפולוגיה:
זרעים תקינים : 3%
לא תקינים: ראש: 59 MIDPIECE:24 זנב:14
תאים צעירים : -
אשמח לדעת מה משמעות התוצאות בהקדם..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש19/02/2010שלום סימה,
לפי תוצאות נראה כי מספר הזרעונים במירוק נמוך מאוד ובנוסף, אחוז הזרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה נמוך גם כן. חשוב שבעלך יבדק אצל אורולוג (אולטרסאונד אשכים, דופלר, שפיחה אחורית). אגלוטיציה של זרעונים נובעת מנוכחות נוגדנים כנגד אותם הזרעונים. יתכן ובעלך עבר טראומה בעבר. המלצתי להעזר ביחידה להפריה חוץ גופית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמושיק17/02/2010
אציין שאת הבדיקה ערכתי לאחר 8 ימים ללא קיום יחסים
ובנוסף לפני כחודש אולי קצת יותר שתתי כדורים דקסמול קולד במשך 3 ימים לטיפול בצינון ומוקסיפן 500 MG יומים בערך
ריכוז 6^10 = 29
מס זרוענים כללי 6^10 = 174
תנועה = 14%
תנועה טובה = 9%
תנועה בינונית = 2%
תנועה איטית = 3%
תאי דם לבנים = 0
תעי זרע לא בשבלים = 0
Viability = 50%
זרעים תקינים = 1%
ראש = 50%
צואר = %
זנב = %
Multiple = 50%
סיכום
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
אבקש את התייחסות ומה הם אפשרויות או המסקנות שניתן להסיק
האם יכול להיות שמדובר בדלקת? ולכן תאי הזרע נמוכים ? מהודעות שקראתי באינטרנט
ראיתי שלפעמים מתן טיפול אנטביוטי משנה את התוצאות האם זה נוגע גם לתוצאות כמו שלי
ואילו פתרונות קיימים עבור תוצאות אלו
המון תודה
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש17/02/2010שלום מושיק,
לא ציינת בן כמה אתה וזה חשוב. האם יש לך כבר ילדים או לא. לגבי דקסמול: לא ידוע על השפעה שלילית שלו על איכות הזרע. גם לגבי מוקסיפן. נכון שקיימות תרופות המשפיעות בצורה שלילית על איכות הזרע, אך זה לא נכון לגבי דקסמול או מוקסיפן.
גם דלקת אין לך, כי לא נמצאו תאי דם לבנים היכולים להעיד על תהליך דלקתי.
בדיקת זרע רצוי לבצע לאחר 2-4 ימי התנזרות ולא 8, אחרת נאספים במירוק זרעונים "זקנים" שאינם תקינים כבר.
ממליץ לפנות לאורולוג ולבצע בדיקות אשכים כגון אולטרסאונד אשכים, דופלר, בדיקת זרע חוזרת, מירוק אחורי וכו'. אם אתה בתהליך הסגת הריון עם בת זוגתך, ממליץ על נטילת תוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
מושיק18/02/2010ד"ר קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה לשאלתך אני בן 25 היום והאמת שאני די חרד לתוצאות הבדיקה
אבקש כמובן לבצע בדיקה חוזרת אך במקביל אשאל הגיוני שהמורפלוגיה נמוכה בגלל 8 ימי התנזרות ? יכול להיות בכלל מצב כזה ? ומה לגבי שאר ממצאי הבדיקה הם תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מושיק18/02/2010האם במצב כזה של מרופלגיה נמוכה יש סיכוי להשיג הריון בגלל? לא משנה הדרך השבחה וכדומה אבל יש מצב להשיג הריון? כיאלו מרפולגיה נמוכה מעידה על עקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מורפולוגיה ירודה
ד''ר אליעזר גירש19/02/2010שלום מושיק,
בגלל גילך הצעיר ואיכות זרע נמוכה יש חשיבות רבה לפנות לאורולוג ולהבדק. ימי התנזרות אינם משפיעים כל כך על מורפולוגיה של זרעונים. אולי כדאי לעשות בדיקת זרע במעבדה נוספת כי קביעת מורפולוגיה של זרעונים אינה אחידה ובמצבי בניים או מצבים גבוליים ניתנת החלטה מסויימת כאשר במעבדה אחרת ניתנת תוצאה שונה. זאת הסיבה שאני ממליץ לבדוק זרע גם במעבדה נוספת ולהשוות את התוצאות. בכל מקרה, ליחדות להפריה חוץ גופית קיימות אפשרויות רבות להסיג הריון גם עם נתוני זרע ירודים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vitamaleירון17/02/2010
שלום ד"ר גירש,
אני בן 33, עברתי ניתוח להורדת אשכים טמירים בגיל 14.
אני ואישתי בטיפולים, נכשלנו ב 5 טיפולי איקסי.
עכשיו מנסה את ה VITAMALE. על בקופסה כתוב לגילאי 20-25. יש לקחת 2 כדורים 3 פעמים ביום אחרי ארוחה.
השאלותיי הן:
האם יש תופעות לוואי?
כמה כדורים ביום עליי לקחת, כי גילאי 20-25 כבר לא בשבילי
תודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופן נטילת Vitamale
ד''ר אליעזר גירש17/02/2010שלום ירון,
על הקופסה כתוב לגילאי 25-50. אלו הגבלות של משרד הבריאות. אתה בן 33, כך שאין שום בעיה. יש לנטול 2 כמוסות 3 פעמים ביום, כך שיוצא שמנה יומית = 6 כמוסות. לא ידוע על תופעות לוואי וגם לא צריכות להיות כאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)