מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת זרעחיובי 319/10/2009
היי
הבוקר הגיעו תוצאות בדיקת הזרע האם הם תקינות?
volume - 4 ml
ph - 8.1
concentration - 12 mill/ml
total count 48 million
motility 60%
morphology 14%
borderline 4%
head defects 82%
midpiece 10%
tail defects 8%
אודה על תשובתך המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש19/10/2009שלום לך,
לפי תוצאות: ריכוז הזרעונים נמוך מאוד וגם סה"כ הזרעונים מעט. נתונים אחרים נמצאים בטווח התקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדני18/10/2009
להלן בדיקת זרע שביצעתי:
PH 8
נפח 4, ריכוז 17 מ', תנועה 26%, פתולוגיה 92% (ראש 72, זנב 10, צוואר 10)
לייקוציטים 1.6 מ'
הישרדות 3 ש'-20%, 6 ש'-10%, 24 ש'-0%
אקרוזום 67%
ברצוני לדעת האם הבדיקה תקינה
במידה ולא אילו פעולות עליי לנקוט בהתאם לתוצאות הנ"ל
אודה להמלצתך והתייחסותך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום דני,
ריכוז הזרעונים קטן במעט, אך סה"כ יש מספיק. אחוז הזרעונים בתנועה - נמוך. השרדות נמוכה המצביעה על זרעונים חלשים. מורפולוגיה ירודה במעט.
ממליץ לפנות לרופא אורולוג לבדיקת אשכים באולטרסאונד, דופלר, פרופיל הורמונלי, מצב וריקוצלה, לעשות תרבית זרע לפטוגנים.
בנוסף, ממליץ לחזק או לשפר את איכות הזרע על ידי תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמאיה18/10/2009
רוצה לציין שהבאנו את הבדיקה אחרי שעה ועשרה והם אמרו לי שזה בסדר.
נפח 1.5
חומציות 7.7
מספר תאי זרע בזרימה 4.3
סה"כ תאי זרע בזרימה 6.4
viabiliti - 43
dormant - 8
תאי זרע נעים 35
תנועה קוית 58
תנועה מקומית 0
מהירות ממוצעת 19.9
מבנה התאים
normal forms 2
head delecls 86
oval 10
flongated 48
amorphous 28
mead peace defects 14
tail defects 8
cytoplasmic droplet 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום מיקי,
לפי התוצאות, יש מעט זרעונים במירוק, וגם הם בעלי מורפולוגיה שאינה תקינה. חשוב לבצע בדיקת זרע חוזרת, בהפרש של כ- 10 ימים מבדיקה הקודמת ולאחר התנזרות של 2-4 ימים. אם התוצאות תתקבלנה דומות, יש לפנות לרופא אורולוג לבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה18/10/2009
האם גיל הגבר 48משפיע על איכות הזרע ? בבדיקת זרע לפני שנה הכל היה תקין חוץ מכמות
הזרע שהיתה בינונית האם אפשר להיכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל הגבר ופוריות
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום לך,
כן, גיל הגבר הכן משפיע על פריונו. היום ידוע כי andropause (ירידה בפריון הגבר) מתחילה סביב גיל ה- 50 (לגברים מסויימים גם קודם). על מנת לבחון את כושר הפריון יש לבצע בדיקת זרע. אני יכול לתת חות דעת רק כאשר תוצאות הבדיקה נמצאות מולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי פוריות מקסימלית של הזרעמיכה18/10/2009
רציתי לדעת מתי הזרע הוא הפורה ביותר כאשר הוא"טרי" משמע האם כדי לעשות כול יום סקס באיזור יום הביוץ או כדי יותר לכוון את הסקס ביום הביוץ וכך למעשה לא עושים סקס מספר ימים (כ-שבועיים שלוש לפני) והזרע כמותו גדולה יותר, השאלה עם גם מספר הזרעונים ה"חיוניים" גדול יותר במצב זה?
יחסי מין על מנת להרות
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום מיכה,
אם זרעונים טובים באיכותם הם שורדים עד 3 ימים בדרכי מין הנקביים, כך שמומלץ לקיים יחסי מין פעם ביומיים-שלושה בתקופה "רחוקה" מיום הביוץ, ולקיים יחסי מין כל יום בתקופה של 4 ימים לפני ביוץ ועד יומיים לאחר ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדנה17/10/2009
יש לי שאלה האם כאשר הבעיה היא בכמות הזרעונים ברוב הבדיקות ישנם 10 X עשר בחזקת 6) ושאר הפרמטרים טובים מה הסיכוילהריון טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום דנה,
צריך לראות את כל התוצאות של בדיקת הזרע ואז אוכל להתיחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דנה19/10/2009כמות הזרעונים 10 X 10 בחזקת 6
תנועה טובה 20%
זרעונים לא תקינים 60%
האם בנתונים אלה אפשר להיכנס להריון באופן טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש19/10/2009שלום דנה,
שוב לא נתת לי את כל הנתונים של בדיקת זרע, אך גם לפי מה שנתת רואים שקיימת בעיה בכמות ובתנועתיות של זרעונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה מוקדמת וסיכויי הכניסה להריוןאלון16/10/2009
שלום ד"ר גירש,
אני בן 35 ובשנתיים האחרונות התחלתי לסבול משפיכה מוקדמת. לי ולאישתי יש ילד אחד בן 3 וכעת ברצוננו לעשות עוד ילד. לפעמים אני גומר בתוך אישתי תוך עשר שניות.
האם השפיכה הכל כך מהירה פוגעת בסיכויינו להיכנס להריון?
שאלתי את השאלה לפני יומיים ולא התייחסת. מקווה שתמצא דקה לענות על השאלה.
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפיכה מוקדמת ופריון
ד''ר אליעזר גירש18/10/2009שלום אלון,
איו קשר בין שפיכה מוקדמת ופריון. בטבע עניין של שפיכה מוקדמת - יתרון, מפני שזכר חייב להפרות מהר לפני שטורפים אותו. אצל בני אדם זה אחרת כי קיים אפקט של הנעה. אם ברצונך לטפל בשפיכה מוקדמת, פנה לרופא סקסולוג או לפסיכיאטר, מפני שבאפשרותם לתת תרופות המעכבות שפיכה (למשל תרופה בשם פרוזק).
ממליץ לעשות בדיקת זרע על מנת לבחון את הכושר הפוריות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר זרעלילי15/10/2009
הי,
בעלי ואני מנסים להרות כשנה, בעלי חולה סכרת נעורים.
כבר זמן מה בחלק מיחסי המין (והאוננות) לא יוצא לו נוזל בכלל.
יש פעמים שיוצא לו נוזל אבל אנחנו לא יכולים לצפות מתי ולכן קשה לו לתת בדיקת זרע.
האם יש משהו שיכול לעזור לו ביצירת הנוזל?
האם אתה מקבל גם דרך מכבי או רק פרטי?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש15/10/2009שלום לילי,
עם בעיה שיש לבעלך חשוב לפנות לאורולוג. לדעתי יש צורך לבצע אולטרסאונד, דופלר, לבדוק בלוטות היוצרות נוזל הזרע. יתכן (בגלל בעית סכרת זה נפוץ), נוצר מצב הידוע בשם שפיחה אחורית (Retrograde ejaculation), כאשר הזרע אינו יוצא החוצה אלא נכנס לשלפוחית השתן. זה קל לבדוק ע"י בדיקת שתן לאחר שפיחה.
בהצלחה
(אני עובד באופן פרטי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעעומר14/10/2009
שלום
בעלי עשה בדיקת זרע ואשמח לעזרה בהבנת התוצאות
חשוב לציין כי אנחנו לאחר שנה של נסיונות להרות,ולאחר הפלה טבעית בשלבים ראשוניים של ההריון.(ההפריה התרחשה בחודש הראשון לנסיונות להרות).
ריכוז-60 מיליון
נפח3.5
תנועה טובה10% ללא תנועה 90%
אחרי שעתיים17% אחרי 3 שעות 10%
צורות פתלוגיות 93%
התנזלות מלאה
צמיגות תקינה
תאים לא בשלים0
לויקוציטים 10 (לא הבנתי מה כתוב ליד הערך המספרי)
אריתרוציטים0
אגרגציה -+
spermatozoa:
normal 7
large oval head 1
small oval head 10
tapering head 3
pyriform head 0
duplicate head 1
amorphous head 68
tail defect 10
cytoplasmicdroplet 0
חשוב לציין כי בעלי נולד עם אשך טמיר שתוקן בניתוח לאחר לידתו.
בתודה מראש
בברכה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום רב,
יש מספר בעיות. כמות הזרעונים עומדת על הגבול התחתון,. תנועתיות נמוכה ומורפולוגיה תקינה גם כן עומדת על מצב הלא תקין. מצד שני, היתם בהריון וזה מראה כי קיימת אפשרות להרות בצורה טבעית. סיכוי סביר מאוד שזה נובע מאשך תמיר בילדותו, גם אם הוא תוקן. ממליץ לפנות לאורולוג ולרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת גראס על עוברגל14/10/2009
ערב טוב, נכון שכבר נשאלה שאלה דומה בעבר אך אני מבקשת לקבל חידוד: בן זוגי מעשן גראס כבר 16 שנה, נקלטתי להריון ממנו, האם עקב השימוש בגראס שנים כה ארוכות יש אפשרות לכך שחס וחלילה העובר יסבול מתופעות כלשהן?
אשמח לתשובה מהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום גל,
בעבר כתבתי כי עישון (כל סוג של עישון) פוגע בהריון. האם גרס פוגע ספציפית? לדעתי אין מספיק נתונים בספרות המדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה מאוד!אבי13/10/2009
שלום,
לפני מספר חודשים ירדתי בצורה דרסטית כ15 קילו בעיקבות "דאיטה" חולנית שעשיתי שבה לא אכלתי כמעט וכלום ורק עשיתי ספורט וריצות כל הזמן.הגובה שלי הוא 183 שקלתי בעבר 78 כיום 63 ואני בן 20.
הבעיה שמטרידה אותי היא שכיום שאני מבין את הטעות שעשיתי כי יכול להיות שפגעתי בכל מיני מערכות בגוף שלי וחלק מהם זה בפוריות.האם יכול להיות?כיוון שלא אכלתי כמעט, אז ההורמון הגברי לא הופרש וכך פגעתי באיכות הזרע שלי ובספירתו או במורפולוגיה ובכל כך הרבה דברים שאני לא רוצה להתעסק איתם.
אודה לך מאוד עם תאמר לי עם הדבר הגרוע הזה שעשיתי פגע לי בפוריות ועם כן איך אפשר לתקן זאת..
תודה מראש.
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום אבי,
דיאטה חריפה כמו שעשית יכולה לפגוע בפריון הגבר, אך אין לנו מספיק נתונים על מנת לטעון שזה מה שקרה אצלכם. צריך לבצע בדיקת זרע!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרערוני13/10/2009
איפה אפשר לעשות בדיקת זרע?, האם בדיקה זו מצריכה תשלום?, והאם אפשר בגילי לעבור את הבדיקה הזו, אני בן 17.
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום רוני,
בדיקת זרע ניתן לעשות בכל מעבדה אנדרולוגית (מעבדת זרע), הן פרטית והן דרך קופת החולים שלך.
בגילך הצעיר אפשר לעשות את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני13/10/2009
יש קשר בין אשכים קטנים לבין כמות הזרעים ?
תודה מראש.
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום רוני,
יש קשר. כדאי לעבור בדיקות מקיפות אצל אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לזמן שחלף ממתן הזרע.Esti13/10/2009
שלום!
במקרה של תרומת זרע:
האם יש חשיבות, מבחינת סיכויי הפריית הביצית, לזמן שחלף ממתן הזרע?
האם יש יתרון לזרע חדש יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2009שלום אסתי,
מקובל להשתמש בזרע שמתקבל לאחר 2-4 ימי התנזרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותאלעד12/10/2009
האם אוננות פעם או פעמיים ביום נחשבת לאוננות יתר ?
ומה גורמת אוננות יתר? האם כדאי להפסיק? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוננות
ד''ר אליעזר גירש12/10/2009שלום אלעד,
האוננות מהווה מרכיב חשוב במיניות שלנו, בהתפתחות התקינה שלנו לאורך כל החיים, ואפילו רופאים ופסיכולוגים מדברים בשבחה. יותר מזה, האוננות אינה מזיקה. האוננות היא ביטוי טבעי ותקין של מיניות בריאה אצל גברים ונשים כאחד. למרות כל האמור לעיל, ברור שאוננות אינה מקובלת בשיחה הסלונית, ומלווה דווקא בחרדה ורגשות אשם. במשך השנים נפוצו סיפורי עם ואגדות על האוננות שהוציאה אדם מדעתו, גרמה לעיוורון ואפילו לחירשות אצל המתמידים, או תיאורים מופרכים אודות היכולות המופלאות של האוננות להצמיח שיער בכף היד, לגרום לשיתוק ויש אומרים אפילו למוות. להוסיף לכל אלה גם מאות שנים של חינוך דתי הרואה באוננות חטא, את המסרים השליליים שקיבלנו מההורים , והנה הסבר ברור ומובן למבוכה, לרגשי האשמה ולהוצאת האוננות מחוץ לתחום, ואפילו מחוץ לחדר השינה.
על פי נתונים שנאספו בארה"ב, האוננות היא חוויה המשותפת למרבית הנשים – 89% וכמעט לכל הגברים – 95%.
העינין הוא אולי בתדירות. אוננות בתדירות גבוהה יכולה לשנות מאזן הנוזלים המרכיבים את המירוק, ממצב סמיך לנוזלי יותר. ככל שמאוננים יותר כך גם ספירת הזרע יורדת, אך לא האיכות.
אם האוננות מהווה מתרד עבורך, אז רצוי לפנות לפסיכיאטר. קיימות תרופות להורדת אובססיות וזה יכול לעזור לך לחזור לחיים נורמליים עם תדירות נמוכה יותר באוננות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)