מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע לאשכיםחיים.ק.01/09/2009
אני בן 17.
יש לי דבוק לאשך השמאלי בקצהו העליון, מן גולה קטנה, רציתי לדעת מה זה ?
והאם אשכים קטנים מעידים על כמות הזרעים/איכות הזרעים ?
והאם אוננות רבה גורמת נזק לכמות הזרעים/איכות הזרעים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום חיים,
בקשר לגודל האשכים ותפקודם חשוב לגשת לאורולוג. חשוב לבצע גם בדיקת זרע.
בקשר לאוננות, אין אוננות משפיעה על איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהאבי01/09/2009
אשמח לשמוע מה הבדיקה אומרת תודה.
מצורף קובץ עם פרטי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום אבי,
פרט למורפולוגיה תקינה באחוז נמוך, פרמטרים אחרים תקינים. תנסה לקחת תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע כולל מורפולוגיה תקינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נוכל להיכנס להריון טבעי ?
אבי02/09/2009בעקבות המורפולגיה הנמוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש03/09/2009שלום אבי,
כדאי לקחת Vitamale לאורך 3 חודשים לפחות ולנסות להרות בצורה טבעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם הזרעיולי01/09/2009
שלום,
ברצוני לשאול האם יש משמעות למרקם הזרע: כלומר אם המרקם הוא "מרוכז" ורק לאחר מספר דקות הופך להיות נוזלי (בתוך הקונדום) ולא יוצע ב"השפרצה" אלא בצורת משחה, האם זה יכול להצביע על בעיה כלשהי בזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום יולי,
אם תוצאות בדיקת הזרע תקינות, אז אין שום משמעות למרקם הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות ספירת זרעברק31/08/2009
שלום רב,
בילדותי סבלתי מאשך טמיר (שמאל), שנותח בגיל 4 לתיקון.
אשמח אם תוכל לעזור לי לפענח את משמעות תוצאות ספירת הזרע, ובמיוחד להבין מה עשויה להיות השפעתן על הפוריות והסיכוי להביא ילדים באופן טבעי. האם יתכן שהבעיות נגרמות מזיהום שטיפול בו ישפר את איכות הזרע?
בנוסף עשיתי אולטראסאונד ונמצאה הרחבה של הוריד ל-3.2 מ"מ באשך שמאל, הבנתי שזה מעל לנורמה אך לא מאוד חמור, האם זה נכון?
ימי המנעות:4 (הגיע למעבדה אחרי כ-45 דקות)
צמיגות: יתר!! (במקור)
חומציות: 7.8
נפח: 2מ"ל
תאים למ"ל: 32*10^6
תנועה:
כללי: 45%
מהיר 20%
בינוני 20%
במקום 0%
הישרדות אחוזי תנועה:
אחרי שעתיים: 40%
אחרי 4 שעות: 30%
צורות פתלוגיות:
כללי 90%
ראש 50%
זנב 15%
צוואר 25%
לואוקציטים 2*10^6 למ"ל !!! (במקור)
תאים צעירים 4*10^6 למ"ל
אגלוטינציה של תאים בתנועה +
vitality 70%
אשמח מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום ברק,
תנועתיות הזרעונים ומורפולוגיה תקינה שלהם נמצאים מאט מתחת לרצוי. השאלה בן כמה אתה ומתי אתה מתכנן להביא ילדים? אולי קיימת אפשרות לשמר את זרעך בהקפאה במידה והנתוני הזרע ילכו ויחלשו. גם במקרים של אשך תמיר, במידה ויש זרעונים, איכותם יכולה לרדת. צריך לחשוב על שימור הפוריות בעזרת הקפאה של זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 25
ברק01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ברק01/09/2009כעיקרון היינו מעונינים בילדים רק בעוד כ-4-5 שנים בגלל אילוצים מסויימים, אולם לאור העובדות שנגלו לנו אולי נרצה להתחיל בתהליך קודם מתוך הבנה שהדבר עשוי לארוך זמן.
מניסיונך מה הסיכויים שלנו להיכנס להריון בהתאם לנתונים הנוכחיים (בתקופת ניסיונות של כשנה כמקובל).
תודה רבה,
ברק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש03/09/2009שלום ברק,
לדעתי כדאי להתחיל בלי לבזבז את הזמן, לפחות לגבי הילד הראשון. לאור הנתונים קשה לנבא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהא'31/08/2009
שלום אני נער בן 14 ובזמן האחרון הבחנתי שבשק האשכים שלי יש רק אשך שמאלי אחד. בצד הימני של השק אין עוד אשך. האם אני לוקה באשך טמיר? אני מתבייש להגיד להורים שלי ואיני יודע מה לעשות בנידון. אנא עזרו לי
אלמוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום בחור אלמוני,
חשוב מאוד להכניס לתמונה את ההורים. דבר נוסף, לגשת לרופא אורולוג ולבצע בדיקות מקיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לציין
א'04/09/2009בצד ימין של השק כן הרגשתי מין גולה קטנה ביותר, האם היא תחילת האשך ועוד תגדל? היא קטנה במידה גדולה מן האשך השמאלי. ניתן לגשת לאורולוג ללא ידיעת ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
א'04/09/2009האם אוכל לקבל את כתובת המייל שלך כדי לשוחח באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/09/2009שלום לך,
אתה בחור בן 14 ובגיל זה צריכה להיות אחריות. חשוב מאוד להכניס את ההורים לתמונה לגבי הבעיה. יתכן ואשך הימני תקוע בתעלה ולא ירד, יתכן והוא לא התפתח מסיבה כלשהי. בכל מקרה, חשוב לגשת לרופא אורולוג. זה ניתן לעשות דרך קופת החולים אליה אתה שייך, פשוט להתקשר או לגשת לקופת החולים שלך ולקבוע תור לאורולוג. חשוב לעשות זאת לטובתך האישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חושב שיהיה לנכון...
א'05/09/2009אתה חושב שיהיה לנכון ללכת להיבדק לבדי אצל אורולוג ילדים דרך מכבי שירותי בריאות ללא ידיעת הורי, ורק אם אכן תהיה בעיה ליידע אותם? העניין הזה מטבעו נורא מדאיג אותי ואיני רוצה להדאיג את הורי, יש להם מספיק בעיות לעצמם.
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/09/2009אלמוני יקר,
שתף את ההורים עם הבעיה וגש לרופא אורולוג בליווי של אחד מההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על עזרתך
א'07/09/2009שיכנעת אותי ושיתפתי את הורי בבעיה. בימים הקרובים אני הולך להיבדק אצל אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באיכות הזרעדנה30/08/2009
שלום ,
בעלי קיבל הפניה לבצע מיפוי עצמות.
הבנתי שמזריקים חומר רדיואקטיבי במינון נמוך לגוף.
האם יש סיכון לפגיעה בזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום דנה,
לא ידוע נזק בפוריות הגבר מהזרקת חומר רדיואקטיבי למיפוי העצמות. כדאי לשוחח עם רדיולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פוריות גבראריק30/08/2009
הי
חברה שלי רוצה לדעת האם יש לי חלילה בעיות בפוריות,
איך אני יכול לדעת דבר כזה, האם יש בדיקה שאינה כרוכה ביותר מדי?
האם יש משהו בבית מרקחת שאני יכול לקנות כדי לבדוק תקינות הפוריות שלי?
תודה ויום טוב,
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום אריק,
הדרך הפשוטה ביותר זה לקבל הפניה מרופא הכללי שלך לבדיקת זרע. בכל קופת חולים קיימת מעבדה המבצעת את הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשירה30/08/2009
שלום רב!
תעזור לע בבקשה להבין את בדיקת הזרע של בעלי.
semen ph-8.8
semen viscosity-high
semen volume-2
semen colour-gray opalescent
concentration-24
semen wbc-0-1
abstinence days-7
morpho def tail-1
rapid progres motili-23*
sluggish progresive-5
nonprogres motility-3
immotily-69
total motile sperm-14.7
neck-4
non sperm round cell-2-3
sperm motility 30 min-31L
total concentr.seme-48
tot prog motil-sperm-13.4
normal cells-5
acrosome index-7L
viability72
complete collection-yes
delivery time-36
האם יש סיכוי להרות טבעי אני בת 30 בעלי בן 40 אין לנו ילדים?
אני מבייצת כל חודש
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/09/2009שלום דינה,
ריכוז ומורפולוגיה תקינה נמצאו בערכים נמוכים. אפשרי להכנס להריון עם נתונים הללו, אך הדבר קשה. ממליץ לבעלך להבדק אצל אורולוג. כמו כן, במקביל, להתחיל לבחון אפשרות של הזרעות תוך רחמיות. כדאי להתיעץ עם רופא פריון.
דבר נוסף, ממליץ לבעלך להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אליעזר
שירה03/09/2009רשמתה שריכוז נמוך,נראה שנפלה טעות התנועתיות מעט נמוכה!?
תקן אותי אם טעיתי!
מורפולוגיה תקינה (בבדיקה של בעלי) 7 או 5 ?
אנחנו כבר בסיבוב שני איקאקלומין +אוביטרל
האם זה משפר את הסיכויים שלנו?
בעלי התחיל עם חומצה פוליתמולטי ויטמין-מינרל לגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש03/09/2009שלום דינה,
מורפולוגיה תקינה של 5% זה נתון נמוך. פוליויטמינים רגילים לגבר אינם מכילים כמות מתאימה לשיפור איכות הזרע. תוסף תזונתי Vitamale מיוצר במיוחד לגברים עם פוריות ירודה ומותאם נכון מבחינת ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו לתפקוד האשך. אם לא תצליחו במחזור שלישי ורביעי של הזרעות, כדאי לא לבזבז את הזמן ולהתחיל טיפולי הפריה חוץ גופית. גם בשלב זה יש מקום ל- Vitamale.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרערחל30/08/2009
שלום רב,
בעלי ביצע שתי בדיקות זרע שיצאו לא תקינות, ספירה נמוכה מאוד.
אבקש לברר באם אופן לקיחת הדגימה יכול להשפיע על התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקיחת דגימת זרע
ד''ר אליעזר גירש30/08/2009שלום תמי,
מתן דגימת זרע חייב להתבצע לפי הוראות הקיימות. "פספוס" של טיפה הראשונה במתן זרע יכול לגרום לספירה נמוכה.
על מנת לקבל נתוני הבדיקה נאמנה, עליכם להקפיד על הכללים הבאים:
להימנע מיחסי מין או שפיחת זרע בכל דרך אחרת במשך 2-3 ימים.
לפני מתן הזרע מומלץ לרוקן את שלפוחית השתן.
לא להשתמש בסבון או חומר אחר בזמן האוננות (יש לזכור שכל חומר יכול לפגוע בזרעונים). קיים קיט של חברת ELNAT (אלנת פריון) המשווק ערכה למתן זרע הכולל חומר סיכה מיוחד.
לתת זרע לכוס סטרילית (דוגמת כוס שתן של קופת חולים) ולסגור מייד עם גמר הפעולה.
לא להשתמש בקונדום המכיל חומר קוטל זרע. יש אפשרות לרכוש ערכה מיוחדת הכוללת קונדום ללא חומר קוטל זרע ומאפשר מתן זרע תוך כדי קיום יחסי מין.
לא לאבד את הטיפה הראשונה של זרע כי בה נמצאים רוב הזרעונים.
לכתוב על הצנצנת את שם של בעל הזרע ושעת מתן הזרע. לכתוב בצורה ברורה.
את הזרע יש להביא למעבדה תוך שעה אחת ממתן הזרע.
בזמן העברת זרע למעבדה רצוי לשמור את הזרע בחום של 25º-37ºC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוקוס וירידנסמנסה להרות29/08/2009
ערב טוב,
אני מצטטת את תושבתך אלי, לגבי חיידק סרפטוקוקוס וירידנס בזרע, כי יש לי שאלה לגביה:
"קיימים דיוויחים בספרות על כך שחיידק Streptococcus faecalis (Enterococcus פוגע באיכות הזרע. גם סטרפטוקוקים מסוגים אחרים נמצאו בזרע של גברים לא פוריים, אך בסבירות נמוכה יותר. מתן אנטיביוטיקה יכול לשפר את המצב, אך בניגוד לדלקות במערכות האחרות, במערכת של דרכי מין אנטיביוטיקה משפיעה בטיפול טווח ארוך וטיפול אנטיביוטי של שבוע ימים בד"כ אינו מספיק על מנת לרפא. ..."
בתשובתך התייחסת לסטרפטוקוקוס מסוג אחר מזה שנמצא אצל בעלי. האם אתה יכול להגיד משהו לגבי החיידק הספציפי שמצאו אצלו? (וירידנס). כי קראתי שהחיידק הזה שכיח בעיקר בפה, והרופא שלי אמר שבכלל לא בטוח שהדלק היא בזרע, ואולי היא במקום אחר בגוף.
מה דעתך?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/08/2009שלום שוב,
חיידק זה בד"כ מופיע במערכת הנשימה ופחות בחלל הפה. קיימים דיווחים על פגיעה של החיידק במערכת מין כולל יותרת האשך ו/או ארמונית. הוא מגיב לאנטיביוטיקה מסוגים של פניצילין וג'נטמיצין. על מנת לברר איזה סוג אנטיביוטיקה מתאים צריך לעשות תרבית ולבחון אנטיביוטיקות שונות. בכל מקרה יש מקום לטיפול אנטיביוטי, אך כפי שהזכרתי קודם, טיפול אנטיביוטי של מערכת המין הוא ארוך טווח: בד"כ לוקחים מחזור טיפול (7-10 ימים), הפסקה של שבועיים ושוב מחזור של טיפול אנטיביוטי. לאחר מכן צריך לבדוק תרבית אם ימצאו החידקים בה. לפי תוצאות לשקול על דרכי טיפול בהמשך.
ממליץ גם עליך להבדק כי יתכן וקיימת הדבקה הדדית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית ובדיקת זרעאפרת29/08/2009
שלום ד"ר,
אני בת 46.5 ללא ילדים ובעלי בן 47 עם 2 ילדים מנישואים קודמים, הצעיר בן 19.נסיונות במשך שנים ללדת לא צלחו לאחר ש-4 פעמים בשליש הראשון של ההריון התגלה שהעובר ללא דופק. גם מספר נסיונות להכנס להריון באמצעות הזרעה לא הצליחו.כעת אנו בשלב של המתנה לקבלת פרטי תורמת ביצית ממרכז רפואי בחול. אורולוג הפנה את בעלי לבדיקת זרע ולהלן התוצאות:
coagulum present no
complete liquification 30 minutes
odor normal
color normal
viscosity normal
volume 3.5 ml
pH 8.1
Motile spermatozoa 1 hr 55%
four hrs 45 percent
forward progression 1 hr II-IV
four hrs I II III (IV
viable spermatozoa 1 hr 75 precent
four hrs 65 percent
sperm agglutination no
sperm concetration 40 million /ml
ם round cells
:Morphology
normal forms 4 percent
abnormal forms 96 percent
tapered heads absent head
microcephalus double
macrocepahlus Tail Abnormality
amorphous X Immature forms
round head leucocytes
RBC
fructose mcgr/ml >1200
השאלות שלי הם כדלקמן:
1.האם ניתן להכנס להריון בתרומת ביצית עם נתוני הזרע הנ"ל, למרות המורפולוגיה הבלתי תקינה בהסתמך על הנתונים האחרים התקינים בתוצאות בדיקת הזרע כגון פרמטר הריכוזיות שיחפו על המורפולוגיה הנמוכה?
2.אם התשובה שלילית האם מומלצת שיטת ICSI למרות הסכנות בטיפול זה?
3.אם שלילי לגבי 1 ו-2 האם האפשרות הריאלית היא תרומת זרע בנוסף לתרומת ביצית?
בתודה מראש,
אפרת
תשובה
ד''ר אליעזר גירש29/08/2009שלום אפרת,
בתוכנית של תרומת ביציות לרוב מבצעים ICSI. בגלל המורפולוגיה הירודה יש בהחלט סיכוי טוב להגיע להריון תקין בעזרת שיטה של ICSI. זה עונה על שאלה 1 ו- 2. אם הנסיון עם זרע של בעלך יכשל ניתן לנסות לבצע זאת עם זרע של תורם. הכל תלוי במימון כספי שיש לכם. על מנת לשפר איכות הזרע של בעלך ממליץ בחום על נטילת תוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפר את נתוני הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכול להביא ילדים אםרוני27/08/2009
MORPHOLOGY נמוך אך מספיק זרעים?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש28/08/2009שלום רוני,
צריך לדעת מה % של זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה. במקרים מסויימים כאשר מורפולוגיה תקינה עומדת על אחוזים נמוכים, אך כמות הזרעונים בתנועה גבוהה, ניתן להכנס להריון בצורה טבעית כי הכמות יכולה לגבור על איכות. שוב צריך לבחון כל מקרה לגופו.
ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale, המשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !!! חוות דעת על בדיקת זרעדורון26/08/2009
ד"ר שלום
עברתי בדיקת זרע ע"י דגימה שביצעתי בבית בכוס שתן שהעברתי למעבדה לאחר כ -45 דקות. אשמח לחוות דעתך בנושא !
אילו הם התוצאות :
------------------------------------------------------------------- characteristics reference values
-------------------------------------------------------------------- PH - 8.0 >7.2
2.0< 4.4 - VOLUME
COLOR - NORMAL
VISCOSITY - NORMAL
CONCENTRATION - 205.00 10^6/ml >20*10^6 /ml
TOTAL COUNT - 902.0 10^6 >40*10^6 /EJACULATE
MOTILITY + 1H - 57% GRADE 3-4 >50% GRADES 3+4 OR
MOTILITY + 4H - 42% GRADE 2-3 >25% GRADES 4 (1=POOR 4=EXCELLENT)
TOTAL MOTILE COUNT 514.0 10^6
(בזמן הבדיקה הראשונה של תנועתיות)
--------------------------------------------------------- MORPHOLOGY
-------------------------------------------------------------------- NORMAL FORMS 15.0% WHO CRITERIA
+ TAPERED HEAD
+ PYRIFORM
++ AMORPHUS HEAD
+ NECK DEFECTS
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש28/08/2009שלום דורון,
לפי תוצאות בדיקת הזרע נראה כי כל הנתונים תקינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת Semen cultureשיר26/08/2009
שלום רב,
בעלי קיבל תוצאות לבדיקת Semen culture כדי לשלול הימצאות חיידק, עקב תוצאה נמוכה יחסית (7%) של זרעים תקינים.
Fungus Candida negative
WBCs בודדים
Sperm cells רבים
Culture negative
אשמח אם תוכל לפרש לי את הבדיקה..
תודה רבה!
תשובה
ד''ר אליעזר גירש28/08/2009שלום שיר,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות. חשוב לגשת לאורולוג ולעשות בדיקות מקיפות של אשכים. זה כולל אולטרסאונד, דופלר, בדיקת מצב וריקוצלה. האם יש בדיקות זרע קודמות להשואה? גם עם 7% זרעונים תקינים ניתן להכנס להריון, אך בסבירות נמוכה יותר.
ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרערוית26/08/2009
שלום.
בעלי ביצע בדיקת זרע באיכולוב.
רוב המדדים יצאו בטווח למעט מורפולוגיה- שיצא 2% .
האם זה מעיד על עקרות?
אודה מאוד לתגובה.
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש28/08/2009שלום רותי,
עם מורפולוגיה תקינה של זרעונים העומדת על 2% כמעט ואין סיכוי להרות בצורה טבעית. יש להעזר ברופא פריון ורופא אורולוג. אורולוג יכול לבחון מצב האשכים ואולי למצוא פתרון איך לשפר תפקוד האשך במקרה של דלקת או ואריקוצלה או סיבה אחרת. רופא פריון יכול לעזור בתחום הפריה חוץ גופית וכך אולי לעקוף את הבעיה.
קיימות שיטות גם לא קונבנציונליות כמו דיקור סיני. דווח בסיפרות המדעית שדיקור סיני יכול לעזור לשפר איכות הזרע במקרים מסויימים.
אני ממליץ על תוסף תזונתי, Vitamale, המשפר איכות הזרע גם מבחינה כמותית, גם מבחינת תנועה וגם שיפור במורפולוגיה של זרע. טיפול זה הכי פחות אגרסיבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)