פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• השפעת התרופות
    אורלי
    16/09/2009

שלום, בעלי בן 44 סובל מקוליטיס ובעבר לקה בהתקף לב ועבר צינתור.
    כיום נוטל תרופות לפיטור, רפאסל ואימורן. מאז תחילת המחלה חלה ירידה משמעותית בחשק ובתפקוד המיני.שאלתי היא האם התרופות שנוטל משפיעות על החשק והתפקוד המיני ועל איכות הזרע ? כי ברצוננו להכנס להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת התרופות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/09/2009

שלום אור,
    לא ידוע לי על השפעה שלילית כלשהי של התרופות שמינית על איכות הזרע. לגבי השפעתן על חשק המיני כדאי לשאול סקסולוג.
    חג שמח ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מישהי~~~
    14/09/2009

אולי השאלה לא קשורה קצת אבל אני אשמח אם תענו =]]]]

כאשר הזרע נוגע באוויר, כמה זמן לאחר שהוא נוגע באויר הוא מאבד את האפקט שלו(לאחר כמה זמן תאי הזרע מתים)?

תודה =]]

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    18/09/2009

שלום לך,
    ברגע שנוזל הזרע מתייבש גם הזרעונים נהרסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע
    שירה
    13/09/2009

שלום רב!
    להלן בדיקת זרע של בעלי.

שאלה שלי מה זה ACROSOM INDEX?
    ומה מורפולוגיה תקינים?
    תודה רבה מראש)))
    semen ph-8.8

semen viscosity-high

semen volume-2

semen colour-gray opalescent

concentration-24

semen wbc-0-1

abstinence days-7

morpho def tail-1

rapid progres motili-23*

sluggish progresive-5

nonprogres motility-3

immotily-69

total motile sperm-14.7

neck-4

non sperm round cell-2-3

sperm motility 30 min-31L

total concentr.seme-48

tot prog motil-sperm-13.4

normal cells-5

acrosome index-7L

viability72

complete collection-yes

delivery time-36

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    14/09/2009

שלום שירה,

תוצאות בדיקת הזרע מראות כי מורפולוגיה תקינה עומדת על 5% כאשר מצב תקין נחשב מעל 14%. בנוסף לכך, יש 72% מזרעונים חיים מכלל אוכלוסית הזרעונים ו- 69% ללא תנועה, ז.א. חלקם חיים, אך ללא תנועה. תגובת אקרוזום זה מוסג המרא על זרעונים שעברו תהליך פירוק אקרוזום (חלק המכסה את ראש הזרעון). זרעונים שעברו תגובת אקרוזום יכולים להפרות את הביצית, אך עובר שמתפתח מהפריה כזו אינו מתפתח.
    על מנת לשפר איכות הזרע מומלץ לנטול קמוסות של תוסף תזונה Vitamale, המיועד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטיק ניקוטין והסיכוי להרות
    שירה
    13/09/2009

שלום

בעלי התמכר במקום לסיגריות למסטיק עם ניקוטין, ניקורט
    כל יום הוא לועס 12 מסטיקים של 4 מ"ג

יש לו שני ילדים מנישואים קודמים

האם כתוצאה מכך יכולה להיות בעיה להיכנס להריון

אני בת 36 בריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    14/09/2009

שלום שירה,

לא ידוע לי על השפעה שלילית של ניקוטין על פוריות הגבר. עישון פוגע בגלל חומרים אחרים הנמצאים בסיגריה ובתוצרי בעירה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר'- ניתוח וריקוצלה
    דנה
    12/09/2009

שלום רב,
    בעלי ואני מנסים מזה כשנה להירות ללא הצלחה.
    בבדיקת זרע שבוצעה לפי ערכי WHO נמצא כי:
    צמיגות- תקין, PH 7.3, אגלוטינציה -תקין. נפח 1.5, ריכוז 80 מל', תנועה 60%, דרגת תנועה +2+3, סך תאי זרע 120מל', תאי דם לבנים +. מורפולוגיה: 11% תקינים.
    לאור נתוני המורפולוגיה בוצע גם אולטרסאונד אשכים ונמצא כי: אשך ימין בנפח 12.5, אשך שמאל בנפח 11.7 מרקם אחיד בשניהם. וריקוצלה בינונית משמאל עם היפוך זרימה ולסלבה , וריקוצלה התחלתית בימין.

לאור התוצאות המליצו לנו על ניתוח.
    האם התוצאה אכן כ"כ חד משמעית ונדרש ניתוח כדי להגביר סיכוי להרות?
    מה הסיכונים של ניתוח ?
    האם תיתכן פגיעה חמורה בעקבות ניתוח באיכות הזרע ומומלץ להקפיא זרעונים לפני?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לדר'- ניתוח וריקוצלה

הוספת תגובה

• וריקוצלה

ד''ר אליעזר גירש
    12/09/2009

שלום דנה,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם. מומלץ לקחת תוספי תזונה לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך טיפולי הפריה חוץ גופית. אני ממליץ לקחת Vitamale, תוסף תזונה, המיועד לשפר איכות הזרע. אם אתם נכנסים לטיפולי פוריות, המלצתי היא להקפיא מספר מנות זרע שעדיין באיכות טובה למקרה אם בעתיד תהיה ירידה באיכות הזרע. כך תוכלו בעתיד להשתמש בזרע ששומר בהקפאה על מצב נתון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    דואג
    12/09/2009

אני מבקש עזרה בהערכת הפרמטרים של בדיקת הזרע:

נפח: 4.5 מ"ל
    ריכוז תאים: 31 מליון
    סה"כ תאי זרע במיליונים: 139
    תנועתיות (%): 25
    דרגה: III
    חיוניות (%): 85.
    חומציות PH: 8.0
    צמיגות: N

מורפולוגיה:
    תאים תקינים (%) : 3
    Tapering: 0
    Long Acros. Reg 0
    Short acros. Reg: 0
    Neck Pathology: 7
    Tail Pathology: 10
    Other: 90

ממה שאני מבין ישנה בעיה באחוז התאים התקינים ובתנועתיות (ערכים נמוכים).
    אני בן 30 ואשתי 27 ואנו מנסים להרות כבר שנה לערך. אצל אשתי הביוץ נראה תקין בבדיקות הורמונליות שערכה. שאלותיי:
    1. האם ניתן להיכנס להריון באופן טבעי עם פרמטרים שכאלה? מה הסיכויים?
    2. האם VITAMALE יכול לשפר משמעותית את הפרמטרים הבעייתיים (תנועה/תקינות)?
    3. בהתייעצות עם מומחה פריון קיבלנו המלצה חד משמעית להתחיל בטיפול מיידית של השבחת הזרע, נטילת הורמונים והזרעה מלאכותית. האם זה לא צעד קיצוני מדי? האם אפסו הסיכויים להריון טבעי?
    4. עד כמה שימוש ב- PRESEED מסייע להתגברות על הפרמטרים הבעייתיים.
    5. מה המשמעות של OTHER בבדיקת הזרע לעיל.

אציין רק ששנינו חרדים מאוד מהכניסה לתחום הטיפולי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• ירידה באיכות הזרע

ד''ר אליעזר גירש
    12/09/2009

שלום דואג,

לפי התוצאות של בדיקת זרע וכפי שהבנת נכון, הבעיה היא בכושר השחיה של זרעונים ובצורניות תקינה של זרעונים, שני הפרמטרים נמצאים ברמה נמוכה, וזה כנראה (אולי קיימים גם דברים נוספים) מקשים להכנס להריון בצורה הטבעית.
    מכיוון שאתם מנסים להרות כבר כשנה, בהחלט יש מקום לפנות למומחה פריון ומקובל להתחיל טיפול עם הזרעה תוך רחמית לאחר שנה של נסיון טבעי. עדיין זה לא עומר שאין לכם סיכוי להכנס להריון בצורה טבעית. אתם מוזמנים במקביל לטיפול להמשיך לנסות גם את השיטה הטבעית. אני ממליץ בחום להשתמש ב- Vitamale, שהוא תוסף תזונתי המשפר את איכות הזרע בכל הפרמטרים הקיימים.
    לגבי Preseed זה תכשיר, ג'ל, חומר סיכוח בלבד, המסעיה להתגבר רק על חוסר סיכוח בזמן יחסי מין. הוא נמצא גם בערכות לאיסוף זרע על מנת להקל על מתן הזרע.
    משמעות other בבדיקת צורניות (או מורפולוגיה) של זרעונים, הכוונה לצורות לא תקינות של מבנה הראש של זרעונים, שנמצאו גם צורות פטולוגיות שונות אחרות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר סיכוך

דואג
    13/09/2009

אנו נדרשים לשימוש בסיכוך בכל קיום יחסי מין. האם שימוש בג'לים סטנדרטים (KY וכיו"ב) פוגעים בסיכויים להיכנס להריון לעומת שימוש ב PRESEED (שאגב מאוד יקר- 100 ש"ח ל- 3 שפופרות חד"פ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר סיכוך

ד''ר אליעזר גירש
    14/09/2009

שוב שלום,
    ג'ל Pre-seed נמצא כי הכי יעיל ואינו פוגע בזרעונים. KY מתאים לסיכוך ביחסי מין, אך אינו מתאים אם רוצים להרות כי נמצאה לו השפעה שלילית על זרעונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרק
    מיכלי
    10/09/2009

בני בן 28 יצא עם בחורה ונפרד עקב תפקוד מיני ירוד.

הלך לאורולוג והאורלוג אמר לו שיש לו אשכים קטנים בגודל של 1-1.5 ס"מ.

שלח אותו לבדיקות עקב חדש ל-KLINEFELTER'S SYNDROME.

בדיקת קריוטיפ תתקיים בעוד חודשיים. בינתיים אני מודאגת מתוצאות הבדיקות

כמו:

LH - 13.4

FSH-17.4

PROLACTIN-272

TESTOSTERONE-TOTAL-7.6

BETA-HCG - קטן מ-3

לפני כ-3 שבועות עשה גם בדיקת זרע שבכל השדות שנבדקו לא נמצאו תאי זרע.

(הומלץ לבצע בדיקה חוזרת לאחר כחודש).

עלי לציין שלא ידוע לא במשפחתי ובמשפחת בעלי על תסמונת זו.

אני מאוד מודאגת ולחוצה לגבי עתידו של בני. האם קיים טיפול לנושא כדי

שבני יוכל לנהל חיים רגילים ונורמליים.

אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרק

הוספת תגובה

• תסמונת קליינפלטר

ד''ר אליעזר גירש
    10/09/2009

שלום עליזה,
    תסמונת קליינפלטר נובעת מחוסר הפרדה של כרומוזומי XX או XY בביצית או בזרע, כך שנוצר זכר שהוא XXY מבחינה כרומוזומלית. מצב זה נפוץ יותר כאשר ילד נולד להורים מבוגרים. מצב זה מביא לחוסר כמעט מוחלט או מוחלט בייצור זרעונים באשך. במידה ויש חוסר מלא, הפתרון הוא תרומת זרע. במידה ויש ייצור מינימלי של זרעונים, ניתן למצוא אותם בביופסיה של אשך. במידה וימצאו זרעונים בביופסית אשך ניתן לבצע הפריה חוץ גופית בטכניקה הנקראת ICSI - הזרקת זרעון לתוך ביצית. במקרה כזה קיימת סכנה של העברת תסמונת קליינפלטר לדור הבא, אלא אם כן מבצעים בדיקה כרומוזומלית לעובר לפני החזרתו לרחם (שיטת PGD) ומחזירים עובר תקין.
    לדעתי יש מקום לבצע ביופסית אשך ובמידה וימצאו זרעונים, להקפיא לצורך שימוש עתידי . בנך יכול לנהל חיים רגילים ונורמליים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפיכה מוקדמת ואיכות הזרע
    דני
    07/09/2009

שלום ד"ר,

אני ואישתי מנסים להביא ילד כבר הרבה זמן (אן שום בעיה אם אישתי), ביצעתי בדיקת זרע:
    נפח זרימה 3ml
    ריכוז תאי זרע במליונים 13
    סך הכל תאי זרע במליונים 39
    תנועתיות (%) 40
    דרגה 3
    חיוציות (%) 75
    חומציות PH 8.0
    צמיגות N
    תאים תקינים (%) 4
    tapering 1
    long acros.reg 0
    short acros reg 0
    neck patyhology 10
    tail pathology 3
    other 89
    long post acros 2

התייעצתי אם רופא שאמר לי לקחת ויטמינים ולהמשיך לנסות בינתיים
    רציתי לדעת אם יש עד דברים שאוכל לעשות?
    לפני כ3 שנים התחלתי לסבול משפיכה מוקדמת
    והאם יש קשר בן שפיכה מוקדמת לאיכות הזרע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה מוקדמת ואיכות הזרע

הוספת תגובה

• שפיכה מוקדמת ואיכות הזרע

ד''ר אליעזר גירש
    07/09/2009

שלום דני,
    אין קשר בין שפיכה מוקדמת ואיכות הזרע. בקשר לשפיכה מוקדמת גש לרופא אורולוג. בקשר לאיכות זרע קיים תוסף תזונתי Vitamale, שהרכבו על בסיס ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו והוא פותח במיוחד לשיפור איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע
    ש.
    06/09/2009

הי, האם התוצאות תקינות?
    4 ימי המנעות

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    06/09/2009

שלום עופר,
    מספר הזרעונים קטן. כל הנתונים האחרים תקינים. האם יתכן המצב שבזמן המירוק לא נאסף כל החומר? בד"כ רוב הזרעונים יוצאים בטיפה הראשונה של מירוק. ממליץ לחזור על הבדיקה בהפרש של 10 ימים בין הבדיקות עם זמן ההתנזרות של 2-4 ימים. אם התוצאה תהיה דומה לזו אז יהיה צורך לגשת לרופא אורולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות
    יבגני
    05/09/2009

האם דלקת בדרכי השתן משפיעה על איכות הזרע תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי המין והשתן

ד''ר אליעזר גירש
    06/09/2009

שלום שי,
    דלקות נגרמות ע"י חיידקים שונים אשר פוגעים ישירות בזרעונים או בתאים המשתתפים בתהליך ייצור הזרע וכך איכות הזרע יורדת. פגיעה נגרמת גם ע"י חומרים המשתחררים במקום הדלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור - מה אפשר לעשות?
    אבי
    03/09/2009

שלום רב דוקטור

אני בן 30 אשתי בת 27 ללא ילדים מנסים 9 חודשים להרות ללא הצלחה בבדיקת זרע:,

התוצאות, אם אני מבין נכון אז המורפולוגיה על הפנים. 3% תקינים, ו-84% עם דפטים בראש. אם אני מבין נכון גם התנועתיות לא טובה.

מה אפשר לעשות? מה השלב הבא?

נושאים לבדיקה תוצאות
    Liquefaction Normal
    Viscosity Abnormalxx
    Colour Normal
    pH 8.5

Volume (ml) 4.5
    Concentration (mil/ml) 20
    Total Concentration (mil) 90
    Percent of motile sperm (%) 45
    rapid (%) X
    moderate (%) X
    slow (%) XX
    non progressive (%) X
    Total motile sperm (mil) 40.5
    Motility after 4h (%) 40
    Vitality (%) 50
    Agglutination

Morphology
    Normal forms (%) 3
    Abnormal forms (%) 97
    Head defect (%) 84
    Mid piece defect (%) 11
    Tail defect (%) 2
    Immature forms (mil/ml)
    Leucocytes (mil/ml) 5
    RBC (mil/ml)

מה אפשר לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור - מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    03/09/2009

שלום אבי,
    נראה כי אתם צריכים טיפולי פוריות, אך מקובל להתחיל בטיפולי פוריות לאחר שנה של נסיון כושל להרות בצורה טבעית. ממליץ להתחיל לקחת תוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע, להמשיך לנסות בדרך הטבעית ובמקביל כבר לקבוע פגישה עם רופא פריון. שלב הראשון שיומלץ זה מספר הזרעות תוך רחמיות ואם זה יכשל אז להתחיל בטיפולי הפריה חוץ גופית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות זרע
    גשם
    03/09/2009

שלום,
    הייתי רוצה בבקשה לברר מה פרוש הבדיקה הזאת?
    במידה ויש בעיה מה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות זרע

הוספת תגובה

• לא תקין

שירה
    03/09/2009

גשם אחוז זרעים תקינים 0%!!!
    אתם מנסים להרות?
    כדאי לפנות לרופא מומחה פוריות!!
    המון הצלחה)))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע

ד''ר אליעזר גירש
    03/09/2009

שלום גשם,
    לאור ריכוז וכמות כללית של זרעונים נמוך וגם בגלל חוסר בזירעונים בעלי מורפולוגיה תקינה, חשוב לפנות לרופא פריון, ולדעתי יש מקום להתחיל בטיפולי פריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר זקפה
    צבי
    03/09/2009

שלום,

אתמול עברתי טראומה לא פשוטה כשנפגשתי עם בחורה שאני ממש מאוהב בה וחושק בה עד מאוד.
    יצאנו לאכול בחוץ ואז היא הזמינה אותי לביתה.
    לא צפיתי שנשכב, אבל ניגשתי אליה לנשיקה ואז היא נענתה וממש כבשה אותי בצורה מדהימה.
    התעלסנו בתשוקה רבה ומייד עברנו ( די ביוזמתה ) לקיום יחסי מין מלאים.
    בהתחלה ביצעתי מין אוראלי ואז כשנדרש לקיים מין בחדירה , לא עמד לי.
    ניסיתי בכל דרך, אפילו באוננות מוסתרת להעמיד את אבר מיני ולא הצלחתי.
    הבחורה היתה בהבנה מלאה ומתחשבת וכלל לא לחצה בי ואפילו עודדה אותי, אך שום דבר לא עזר.
    גם בנסיון השלישי כשכבר הצלחתי לחדור, נוצר מצב של דלדול שלא אפשר את קיום המשגל.

ההרגשה הייתה איומה ועולמי נחרב עליי, למרות שדי ניסיתי להסתיר זאת.
    הערב נגמר יחסית מהר וחזרתי הבייתה.

מס' דגשים חשובים שיכולים לעזור בניתוח המקרה ובתשובתך:

1. אני נשוי כ 20 שנה ויחסי המין שלי עם אשתי הם בתדירות נמוכה מאוד בגלל תסכולים שונים, אך כשאנו שוכבים אין שום בעיית זקפה אלה בעיית שפיכה מוקדמת.

2. המקרה שקרא לי הוא הראשון בחיי, למרות שקרו לי 2 מקרים דומים שלא הצלחתי לגמור אך הייתה זקפה.

3. אני בן 43, בחור בריא ונאה מאוד

4. אני צופה בסרטונים כחולים ומאונן בתדירות גבוהה

5. הייתה לי בעיית בטחון עצמי בזמן המקרה כי לא הייתי מוכן והיה משהו בגופי שהטריד אותי מבחינה ויזואלית.

6. אני בחור מעשן.

דוקטור, אנא חווה דעתך ואמור לי את הסיכויים לאימפוטנציה לדעתך.
    אני מוטרד מאוד ומופתע כי אני מאוד מיני ולא דמיינתי שתהייה לי כזו בעייה.

אני חושש שהמצב יחזור על עצמו בפגישה הבאה כי אני נחוש לנסות שוב.

אנא עזור לי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר זקפה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אליעזר גירש
    03/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבחת זרעה
    הילה
    02/09/2009

אני ובעלי לקראת טיפול שני של השבחה והזרעה בגלל ערכי זרע מעט נמוכים.
    כמה ימים לפני ההשבחה רצוי להתנזר? אם ההשבחה ביום שני בבוקר, באיזה יום ובערך שעה כדאי לקיים יחסים לפני פעם אחרונה?

לקביעת תור
    סגירה
    השבחת זרעה

הוספת תגובה

• להילה

שירה
    03/09/2009

יום לפני הזרעה כדאי לא לקיים יחסי מין.
    כי הרי הרופאים ממליצים לקיים יחסי מין יום כן יום לא וזה הרציונל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה להזרעה תוך רחמית

ד''ר אליעזר גירש
    03/09/2009

שלום הילה,
    הנה הנחיות:
    עליכם להקפיד על הכללים הבאים:
    להימנע מיחסי מין או שפיחת זרע בכל דרך אחרת במשך 2-3 ימים.
    לפני מתן הזרע מומלץ לרוקן את שלפוחית השתן.
    לפני מתן הזרע יש צורך לנקות (לשטוף) את אבר המין.
    לא להשתמש בסבון או חומר אחר בזמן האוננות (יש לזכור שכל חומר יכול לפגוע בזרעונים).
    לתת זרע לכוס סטרילית (דוגמת כוס שתן של קופת חולים) ולסגור מייד עם גמר הפעולה.
    לא להשתמש בקונדום המכיל חומר קוטל זרע. יש אפשרות לרכוש ערכה מיוחדת הכוללת קונדום ללא חומר קוטל זרע ומאפשר מתן זרע תוך כדי קיום יחסי מין.
    לא לאבד את הטיפה הראשונה של זרע כי בה נמצאים רוב הזרעונים.
    לכתוב על הצנצנת את שם של בעל הזרע ושעת מתן הזרע. לכתוב בצורה ברורה.
    את הזרע יש להביא למעבדה תוך שעה אחת ממתן הזרע.
    בזמן העברת זרע למעבדה רצוי לשמור את הזרע בחום של 25º-37ºC.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    שני
    01/09/2009

שלום רב,
    אשמח ליעוץ שלך בנושא בדיקת זרע-
    צבע-תקין
    צמיגות- 1
    pH- 7.8
    נפח- 5.5 מ"ל
    ריכוז- 32,000,000 למ"ל
    תנועה- 47%
    סוג תנועה- a- 40% פרוגרסיבית טובה
    b- 7% איטית
    לויקוציטים- 0
    אגלוטינציה- שלילית
    Total motile count- 82,000,000
    Kruger test
    0% תאים תקינים
    89% פתולוגית ראש
    11% פתולוגית זנב.

מנסים כבר 9 חודשים להכנס להריון.

שאלותי הן:
    1. מה הסיכוי להריון?
    2. אם נקלט הריון בצורה טבעית, האם בעיות המורפולוגיה של הזרע מעידות על בעיות כרומוזומליות בתא הזרע?
    3. האם פתולוגית ראש מעידה על בעיה של תא הזרע להכנס באופן טבעי אל הביצית?
    יש 11% של פתולוגית זנב- האם תא זרע כזה יכול להפרות ביצית מאשר זה עם פתולוגית ראש?
    4. איך אפשר להשיג הריון עם 0% תאי זרע תקינים מורפולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אליעזר גירש
    01/09/2009

שלום שני,
    במצבכם חשוב דחוף לפנות לרופא פריון. קרוב לוודאי תצתרכו לעבור תהליך הפריה חוץ גופית. בגלל סיבת המורפולוגיה לא תקינה של בעלך יש מקום לפנות למעבדה של פרופ' ברטוב ולבצע בררת זרעונים תקינים, אך זה נעשה יחד עם תהליך הפקת הביציות להפריה.
    לא יזיק לבעלך להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר את איכות הזרע. בכל מקרי בעיות פוריות על רקע זכרי, אני ממליץ לנסות לקחת Vitamale.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה