מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איכות הזרעוי של29/01/2009
ד"ר שלום, לפני כחמש שנים איבחנתי שיוצא לי מאבר המין שלי נוזל מוזר כמו מוגלה. מייד פניתי לרופא משפחה והלה נתן לי אנטיביוטיקה. קיבלתי את הטיפול ואחרי כיומיים שלושה המוגלה נעלמה. כיום אני מפחד שאיכות הזרע אצלי נפגעה. מה הסיכוי שאיכות הזרע נפגעה. אני מפחד לעשות בדיקת זרע תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בעבר
ד''ר אליעזר גירש29/01/2009שלום וי של,
על מנת להחזיר אותך לרוגע כדאי לבצע בדיקת זרע. אם הכל בסדר, מצויין. אם יש בעיה אז צריך לטפל בה ולא להזניח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע והתוצאותלילך29/01/2009
שלום. עשיתי בדיקת זרע וקיבלתי את התוצאות אנני יכול עדיין ללכת לרופא כדי לקבל חוות דעת והסבר על התוצאות מכיוון שאישתי צריכה לעבור מספר בדיקות וכשהיא תסיים שנינו נלך לרופא לשמוע את דעתו על הפוריות שלנו. אני במתח וסקרן לגביי הבדיקה אם תוכל לעזור לי ולפענח לי את תוצאות הבדיקה אשמח- נפח דגימה,סמ"ק= 5 צמיגות= תקינה ריכוז, סמ"ק X10 6 תנועה%= 40 תנועה פרוגרסיבית תקינה,%= 70 תנועה פרוגרסיבית איטית%= 30 צורות פתולוגיות%= 70 תאור= head neck and tail pathology תאים עגולים, סמ"ק X 10 6 סיכום בדיקה- Normospermia
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש29/01/2009שלום אילן,
לא היה לי ברור לגבי ריכוז הזרעונים, אך על פניו התוצאות תקינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגימה כפולה ב PGDרותי29/01/2009
הדגימה הראשונה של הביצית המופרת לא היתה טובה טכנית, לכן בוצעה דגימה נוספת. האם העובר המוחזר נמצא בסיכון יתר כלשהוא בשל העובדה כי נדגם פעמים טרם ההחזרה? השאלה מתיייחסת הן להתפתחותו, הן להצלחת ההריון, והן לסיכונים עתידיים במהלך חייו.
ביופסיה של עובר ב- PGD
ד''ר אליעזר גירש29/01/2009שלום רותי,
נכון להיום אין מה לחשוש. קיימים מרכזים רפואיים בהם דוגמים את הבלסטומרים (תאים) מעובר פעמיים בתור רותינה. במרכזים אחרים דוגמים שני בלסטומרים מעובר בפעם אחת. לא נמצא עד היום שיש פגיעה בהתפתחות העובר בגלל הביופסיה או בתינוק שנולד לאחר שבשלב מוקדם עבר ביופסיה ל- PGD. ברור שכמו בכל פרוצדורה רפואית, הביופסיה יכולה לפגוע באיכות העובר וכך לעצור את התפתחותו, אך מבחינה סטטיסטית זה קורה מאט. אם עובר נפגע בזמן הביופסיה סביר להניח שלא ישתרש ולא יהיה הריון. בנוסף, תוצאות של PGD מתקבלות בד"כ למוחורת הביופסיה, כך יש מספיק זמן לעקוב אחרי התפתחות העוברים שנדגמו ובהחזרת עוברים בד"כ ניתן לבחור עוברים שמתקדמים בהתפתחותם מכל העוברים שנדגמו ל- PGD ונמצאו טובים להחזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע אחרי מחלהשרון27/01/2009
בד"כ בבדיקות זרע קודמות, זרע טוב בכל המדדים. שבועיים אחרי סיום דלקת ריאות קשה עם אנטיביוטיקה כבדה, בדגימה סה"כ 2 מיליון זרעים. במידה והולכים בכל מקרה לאיקסי, האם יש לזה משמעות? האם זה אומר משהו גם לגבי האיכות ?האם משפיע על יכולת ההפריה? על היכולת לשרוד הקפאה? על היכולת ליצור עובר? הריון?
איכות זרע לאחר מחלה ואנטיביוטיקה
ד''ר אליעזר גירש27/01/2009שלום רון,
בבדיקות לפני המחלה, איכות הזרע היתה טובה, לפי דבריך. לאחר אנטיביוטיקה יש ירידה לשני מיליון. מצב זה יתכן לאחר שימוש באנטיביוטיקות מסוימות, אך לא בכולן. בגלל ירידה דרסטית באיכות הזרע אני מאמין שגם שני מיליון הללו הם באיכות לא כל כך טובה. אומנם מבחינה כמותית יש מספיק זרעונים עבור ICSI, אך במידה ואיכותם ירודה יתקבלו הפריות ואפילו עוברים, אך פוטנציאל להריון תקין הוא נמוך מאוד.
ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale המיועד לשיפור איכות הזרע למשך לפחות 3 חודשים (יצור הזרעונים מהתחלה ועד השלב הסופי לוקח כ- 3 חודשים) ורק לאחר זמן זה לבצע בדיקת זרע ולבדוק אם איכותו השתפרה. לדעתי תוצאות ב- ICSI יהיו יותר טובות לאחר תקופה של 3 חודשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח TESEאושר27/01/2009
שלום, 1- לאחר ניתוח TESE, שלא נמצא זרע,שלחנו מייד לבצע בדיקת חסרים בכרומוזום Y. קיבלנו תשובה והיא:"בבדיקת כרומוזום Y אין עדות לחסר באיזורים שנבדקו". מה אומרת תוצאת הבדיקה ? ומהו הסיכוי למצוא זרע בניתוח חוזר ? 2- לאחר הניתוח קיבלנו תשובה פטלוגית והיא:"נמצאו תאי סרטולים,אך ללא זרע" מה אומרת תוצאת הבדיקה? להבנתי,למי שאין חסרים בכרומוזום Y יש ייצור של זרע,האם זה נכון ? אשמח לתשובתך,לגבי סיכויי למציאת זרע בניתוח נוסף ?
Sertoli cell only syndrome
ד''ר אליעזר גירש27/01/2009שלום יעל,
אני מבין שמדובר בתיסמונת הנקראת Sertoli cell only syndrome. הסיבה לתיסמונת זו אינה ברורה, אך במצב זה נמצאים תאי סרטולי באבוביות האשך, אלו התאים הנחוצים להתפתחות תקינה של זרעונים. בתסמונת זו או שיש מאט תאים שמתפתחים לזרעונים או שאין כלל. במצב זה רמות הורמון LH תקינות, אך FSH גבוה. תשובה של פטולוגיה די ברורה (תאי סרטולי ללא תאי זרע) ובמצב זה אין טעם לבצע ניתוח חוזר (מכל סוג) באשכים. הפטרון במצב זה - תרומת זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת זרעשי27/01/2009
היי, בתוצאות נראה- ph-8.4 Volume-3.5 ml Concentration-7.0 million >20 million 1hr 38% Motility 4hr 35% vITALITY- 1hr-88% 4hr-85% Normal Morphology- 4% אשמח אם אקבל הסבר קצר לגבי תוצאות הבדיקה
תוצאות הבדיקה
ד''ר אליעזר גירש27/01/2009שלום שי,
לפי תוצאות של בדיקת זרע רואים ריכוז הזרעונים קצת נמוך, וגם סה"כ כמות הזרעונים נמצאת נמוכה מהנורמה. תנועתיות מאט נמוכה מהנורמה. בולט במיוחד צורניות של תאי זרע. 4% של זרעונים תקינים מורפולוגית זה נמוך מאוד ויחד עם ריכוז הנמוך מהווה בעיה מבחינת הפריה בצורה טבעית. אם מדובר בכניסה להריון אז נראה שתצתרכו עזרה דרך יחידה להפריה חוץ גופית. על מנת לשפר איכות הזרע אפשר להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוסר בזרעונים בפליטהנטלי23/01/2009
שלום רב, אנו זוג נשוי כשנה וחצי המנסים להרות נשלחו לבדיקות ונמצא כי בבדיקת זרע של בעלי לא נמצאו תאי זרע מה זה אומר בכלל ? נשלחנו לאולטראסאונד אשכים (דופלר) והתשובות אצל הרופא תור ביום א' הזה אבל שאלה אם במידה ובאמת יש לבעלי חסימה וכאלה מה עושים אז יש גם לגבר "שאיבה"? האם הדבר הוא בתשלום או גם זה במסגרת הביטוח המשלים שלו (הוא במכבי אני בלאומית) אשמח לקבל תשובה. אהה אגב הרופא המטפל שלנו קבע הפרייה חוץ גופית ללא הזרעות בכלל... האם חוסר ייצור זרעונים אצל בעלי יאריך את זמן ההפריה או משהו כזה? תודה על התשובה המהירה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
ד''ר עופר גונן23/01/2009אכן הרופא צדק ויש צורך בהפריה חוץ גופית במרבית המקרים.
המקרה החריג הוא כאשר ההורמונים נמוכים ואז תוספת הורמונלית בונה זרע תוך מספר חודשים.
אבל בכל המקרים האחרים זה להפריה חוץ גופית ולחיפוש ניתוחי של זרע באשך.
לעיתים ניתן למצוא מידי פעם זרעונים בודדים בחיפוש מדוקדק במעבדה ואז לחסוך את החיפוש הניתוחי באשך.
חסר זרע מוחלט יכול לנבוע מחסימה אף כי מרבית המקרים אינם כאלו.
החסימה יכולה לפעמים להיות קשורה לנשאות של ציסטיק פיברוזיס.
ברוב המקרים הסיבה היא יצור מופחת של זרע בשל הפרעה בתפקוד האשך, לעיתים גנטית ולפעמים מסיבות אחרות חלקן לא ידועות. בכל המקרים האלו צריך לחפש זרע בדגימות של רקמת אשך מניתוח או דיקור TESA TESE.
אין כל מגבלה בקופות החולים השונות, במידה וצריך ניתוח לבעל הוא יקבל הפנייה מהקופה, ובמידה וימצא זרע הטיפול של האישה אינו שונה מכל הפריית מבחנה אחרת.
יכולות להיות כאן 2 שיטות טיפול שונות מבחינת ארגון- באחת קודם מחפשים זרע ומקפיאים ואחר כך מכינים את האישה לטיפול ובשניה הכנת שני בני הזוג במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע להקפאהשרון21/01/2009
1. כמה זמן יכול לשרוד זרע טרי שהוסף לו מדיום שטיפה? 2. האם לאחר כשעתיים ניתן להקפיא זרע עם מדיום שטיפה?
זרע להקפאה
ד''ר אליעזר גירש21/01/2009שלום שי,
זרע מהול במדיום שורד מספר שעות, אך זמן השרדותו תלוי מאוד באיכות הזרע. את הזרע מקפיאים עם חומרים מיוחדים המיועדים להקפאת זרע. יש מקומות שמקפיאים זרע ללא שטיפה במדיום ויש מקומות שמקפיאים לאחר שזרע נשטף במדיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעעינת21/01/2009
אשמח להסבר על תוצאות בדיקת זרע שביצע בן זוגי: ימי המנעות: 3 חומציות: 8 נפח במ"ל:3.2 תאי זרע למ"ל: 58 מליון תנועה באחוזים: כללי 40% (מהיר 15% בינוני 15% איטי 10% במקום 0% ) אחוזי תנועה לאחר 2 שעות: 35% אחוזי תנועה לאחר 4 שעות: 25% צורות פתולוגיות באחוזים:90% (ראש 50,זנב 15 , צואר 25 ) לאוקוציטים למ"ל: 0.75 תאח צעירים למ"ל: 5 מליון אגלוטינציה: אין vitality 60% בנוסף, הרופא ביקש שתי בדיקות בהפרש של 10 ימים, במעבדה אמרו שמקובל הפרש של שבוע. האם יש לזה משמעות? ואם כן, מה עדיף? תודה מראש, מיטל
תוצאות של בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש21/01/2009שלום מיטל,
תוצאות הבדיקה סבירות. זוגות עם תוצאות הנ"ל נכנסות להריון. יש לציין כי קיימים שינויים באיכות הזרע בין מירוקים שונים. שאלה כמה זמן אתם בתהליך זה של לנסות להרות? אם מעל שנה, אז מקובל לגשת להזרעה תוך רחמית. אם פחות משנה, אז כדאי להמשיך לנסות להרות בצורה טבעית.
אם ברצונכם לחזור על בדיקת הזרע, המלצתי לעשות זאת בהפרש של 10 ימים בין בדיקה לבדיקה(כאשר תקופת התנזרות 2-4 ימים).
ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale, המיועד לשפור איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
עינת22/01/2009אנחנו מנסים בסה"כ 7 חודשים, כאשר נקלטתי פעמיים להריון. הראשון הסתיים בשבוע 12 לפני כחמישה חודשים,והשני הריון כימי קצר לפני כחודש. רופא הנשים שלי חושב שיש מקום לטיפול הורמונלי כדי "לקצר תהליכים",ובשל גורם הגיל-אני בת 32 ובן זוגי בן 34 אצלי, פרופיל הורמונלי תקין ומחזור סדיר למרות תמונת שחלות פוליציסטית באולטרסאונד. האם יש גורם נוסף שצריך לקחת בחשבון? האם מקובל להתחיל טיפול הורמונלי ללא בדיקות נוספות (בדיקת זרע, צילום רחם -הרופא אומר ששניהם מיותרים, בסוף סיכמנו על בדיקת זרע החודש וצילום רחם בחודש הבא)? יכול להיות שהזרעה לאחר השבחה עשויה לשפר את סיכויי השרידות של ההריון? מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר אליעזר גירש23/01/2009שלום מיטל,
חשוב מאוד לבצע צילום רחם ולבדא שהכל תקין. רצוי גם לחזור על בדיקת הזרע. ממליץ בחום, במיוחד במקרה שלכם, להשתמש ב- Vitamale, לאורך כל הזמן עד להצלחת הריון תקין.
לא היתי ממהר לקבל טיפול הורמונלי והזרעה תוך רחמית עכשיו, לדעתי נסיון של 7 חודשים זה לא מספיק. ממליץ להמשיך לנסות עד שנה של נסיון בשיטה הטבעית (גיל שלך עדיין בסדר גמור), ורק אם לא תצליחו, אז לקבל עזרה בהזרעה. למידע כללי: בהזרע תוך רחמית הסיכוי להריון הוא כ- 20%. בנוסף, אין משביחים זרע!!! בתהליך "השבחה" מפיקים את המקטע הפעיל (מפרידים את הזרעונים שבתנועה טובה מכלל הזרעונים) ובהזרעה מזריקים בצורה מרוכזת את המקטע הפעיל דרך צוור הרחם ישירות לרחם. כך מגיעה לרחם כמות גדולה יותר של זרעונים מאשר בצורה הטבעית וזה מעלה סיכוי להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
עינת23/01/2009זאת גם האינטואיציה שלי, הרופא שלי, לעומת זאת מאוד בעד המעבר לטיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח TESEאושר21/01/2009
שלום, לבעלי אזוספרמיה(לא חסימתית),בניתוח TESE לפני כחודש לצערי לא נמצא זרע. התשובה הפתלוגית שקיבלנו זה עתה היא :" נמצא מבנה של תאי זרע אך ללא זרע". מה עלינו לעשות ? האם כדאי לבצע ניתוח חוזר? או תקוותנו הייחדיה היא בנק הזרע ? אשמח לתשובתך!אנו מיואשים !
תוצאות של TESE
ד''ר אליעזר גירש21/01/2009שלום אתי,
בדיקה פטולוגית מעלה כי סיכוי למצוא זרע אצל בעלך שואף לאפס. במצב זה לא היתי משקיע מאמץ בניתוח TESE חוזר או TESA או TFNA. לכל ניתוח יש סיבוכים משלו כולל הרדמה, פגיעה ברקמת אשך, כאבים וכו'...
ממליץ לפנות לאחד מבנקי הזרע ולרכוש מנה מתרומת זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סםירת זרע נמוכהאורי21/01/2009
אני בן 22. נבדקתי אצל אורולוג בגלל כאב באשכים. בגלל חשש לוריקוצלה נישחתח לאולטראסאונד דופלר ויצא תקין לחלוטין. עשיתי בדיקות הורמונליות ויצאו תקינות לחלוטין. ספירת הזרע לא תקינה. ODOR, COLOR, VISCOSITY -NORMAL VOLUME-4.5 PH 8.7 MOTILE SPERMATOZOA 1 HR 50% MOTILE 4 HRS 45% VIABLE SPERMATOZOA 1 HR 80% VIABLE 4 HRS 70% SPERM AGGLUTINATION -NO SPERM CONCENTRATION 17 MILLION/ML NORMAL FORMS 1% ABNORMAL FORMS 99% האם יש לי בוודאות בעיות פוריות? מה עלי לעשות? אני עדיין לא נשוי ולא בשלב של הולדת ילדים. אני מודאג מאוד.
ספירת זרע נמוכה
ד''ר אליעזר גירש21/01/2009שלום אורי,
אתה גבר צעיר ולא נשוי וברורה לי דעגתך. כן, התקבלה ספירה נמוכה וגם אחוז זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה נמוך. שאלתי היא האם קיבלת הסבר איך נותנים זרע לבדיקה והאם מתן זרע לבדיקה נעשה בצורה נכונה. כי אם לא, אז זה יכול להיות מקור לספירה נמוכה, אך לא למורפולוגיה ירודה. לכל מקרה הנה הוראות למתן זרע לבדיקה:
על מנת לקבל נתוני הבדיקה נאמנה, עליכם להקפיד על הכללים הבאים:
להימנע מיחסי מין או שפיחת זרע בכל דרך אחרת במשך 2-3 ימים.
לפני מתן הזרע מומלץ לרוקן את שלפוחית השתן.
לפני מתן הזרע יש צורך לנקות (לשטוף עם סבון) את אבר המין.
לא להשתמש בסבון או בקרם, או בחומר אחר בזמן האוננות (יש לזכור שכל חומר יכול לפגוע בזרעונים).
לתת זרע לכוס סטרילית (דוגמת כוס שתן של קופת חולים) ולסגור מייד עם גמר הפעולה.
לא להשתמש בקונדום המכיל חומר קוטל זרע. יש אפשרות לרכוש ערכה מיוחדת הכוללת קונדום ללא חומר קוטל זרע ומאפשר מתן זרע תוך כדי קיום יחסי מין.
לא לאבד את הטיפה הראשונה של זרע כי בה נמצאים רוב הזרעונים.
לכתוב על הצנצנת את שם של בעל הזרע ושעת מתן הזרע. לכתוב בצורה ברורה.
את הזרע יש להביא למעבדה תוך שעה אחת ממתן הזרע.
בזמן העברת זרע למעבדה רצוי לשמור את הזרע בחום של 25º-37ºC.
ממליץ לחזור על בדיקת הזרע ואם עדיין מתקבלות תוצאות דומות לפנות לאורולוג. ניתן לתת זרע ולשמרו בהקפאה עמוקה לאורך שנים באחד מהבנקי הזרע וכך לשמר פוריותך במצב הנתון במקרה ותחול ירידה באיכות הזרע אם השנים . כך תהיה אפשרות להפשיר את הזרע ולהשתמש בו כשתרצה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהזרעלירון18/01/2009
שלום רב, לבעלי יש ריח מהזרע, האם יתכן שיש בעיה? (אני אחרי הפלה) תודה רבה
ריח
ד''ר אליעזר גירש20/01/2009שלום ליבת,
לזרע יש ריח אופייני. קיים שוני בחוזק הריח בין גברים שונים. האם לבעלך השתנה הריח? אם כן, יש לפנות לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשושי15/01/2009
תוצאות הבדיקות של בעלי: נפח 3 מ"ל , PH 8.5 , צבע לבן , תנועתיות 36% לאחר שעה , ריכוז 60 מיליון , מורפולוגיה נורמלית 33% , מורפולוגיה אבנורמלית 55% (percent head defects ) , בעיות בזנב 12% אני מבינה שתנועתיות נמוכה , מורפולוגיה נורמלית גבוהה , אך מה לגבי מורפולוגיה אבנורמלית ? האם ניתן להרות עם נתונים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי
ד''ר עופר גונן17/01/2009בדיקה סבירה גם אם חלק מהפרמטרים מתחת לנורמה, כנראה הזרע אינו הבעייה.
מציע להשלים ברור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי15/01/2009
בני בן שתיים וחצי משתין בקשת עקומה ברוב הפעמים האם זה תלוי בלחץ זרימת השתן כי זה ממש מדאיג אותי שלא יגרום לו לבעיות נפשיות או פיזיות בעתיד כי הקשת ממש נוטה לצד שמאל . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטי
ד''ר עופר גונן17/01/2009זה לא קשור להפרעת פריון.
פני לפורום אורולוגיה או אורולוגית ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתך תודהעדי12/01/2009
פרופ' שלום אישתי לפני הזרעה ובמקביל קניתי ג'ל סיכה חדש שמעודד תנועתיות של הזרע בשם Pre-Seed רציתי לדעת 1)במידה ואני מבצעת הזרעה בבוקר ובאותו יום בערב אני משתמשת בג'ל לקיום יחסים האם הוא יכול לשטוף החוצה או לפגוע בזרעונים שנמצאים ברחם ממהזרעה 2)כדאי להשתמש בג' זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר עופר גונן12/01/2009הגל לא יוציא זרעונים של הזרעה כי הם ברחם.
אם יש יובש נרתיקי כדאי להשתמש, אם אין יובש אין צורך, הטבע מייצר ריר צווארי וסיכה טובה יותר מכל חברה מסחרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)