מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע- היכןרוני25/12/2008
האם אפשר לקבל הפניה לבדיקת זרע מרופא המשפחה (אני מטופלת אצל רופא פרטי כך שהוא לא יכול לתת הפניה לקופה). והיכן מבצעים את בדיקת הזרע? (קופ"ח כללית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש25/12/2008שלום ליהי,
גם רופא משפחה רשאי לתת הפניה לבדיקת זרע דרך קופת חולים או בצורה פרטית. ניתן לברר דרך קופת חולים איפה מבצעים את הבדיקה. קיימות גם מעבדות פרטיות. חפשי לפי איזור מגוריך. ניתן לבצע גם אצלנו בקיירמד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mesa/teseאייל25/12/2008
שלום אנו עומדים לפני תהליך IVF. אני בגיל 37.מצב ההורמונים שלי תקין,יש לי ילדה וכן אישתי עברה הפלה לפני חצי שנה,כמו כן עברתי ניתוח שבר במפשעה בהיותי בן 5..בשתי בדיקות זרע שעשיתי לאחרונה נמצאו שני זרעים בזירמה בלבד לפני סירכוז. הרופא ביחידת ה IVF המליץ לי לעשות ניתוח TESE כגיבוי ביום שאיבת הביציות של אישתי.האם ניתן לבצע MESA או PESA במקום TESE כי כפי שאני מבין מדובר בהליך פשוט יותר?האם אפשר בהליך זה לקבל כמות דומה של זרעים בשאיבה? כמו כן האם ניתן לסמוך על כך שאם היו לי מספר זרעים בודד בבדיקות אזי ביום שאיבת הביציות יהיו לי גם כן מספר שיספיק למיקרומניפולציה? כמו כן האם ניתן לבצע שאיבת זרע מספר ימים לפני שאיבת אפילו במרכז רפואי שונה מזה שבו אישתי תעשה את ההפריה של הביציות ולהקפיא? אנו מאוד מתלבטים ואודה על תשובתך. אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה של אשך
ד''ר אליעזר גירש25/12/2008שלום אייל,
קודם כל אם נמצאו שני זרעונים בבדיקת המירוק (בד"כ בודקים בקמרה על שם מקלר), זה אומר שיש לך 200000 זרעונים למיליליטר נוזל הזרע. במידה ויש לך יותר ממיליליטר זרע יש גם יותר זרעונים. עבור ICSI (מיקרומניפולציה) אתם זקוקים למספר זרעונים בודדים בלבד (בין 1 עד 20 בערך, לפי מספר ביציות), כך שלמטרת טיפול IVF יש לך מספיק זרעונים ואין צורך לבצע שום פעולה כירורגית. חבל לפצוע את האשך ולגרום לנזק בזמן שיש זרעונים בצורה טבעית, במירוק. בחלק מהמיקרים נתינת מירוק שני (כשעה - שעתיים לאחר המירוק הראשון) מקבלים יותר זרעונים במירוק. ניתן גם להקפיא אותם ולשמור כ"גיבוי".
לגבי שאלה האם ניתן לבצע פעולה כירורגית מספר ימים קודם לשאיבת ביציות, התשובה היא כן. לאחר שאיבה מהאשך ניתן להקפיא את הזרעונים ולהשתמש בהם לפי הצורך, ז.א. להפשיר אותם ביום שאיבת הביציות ובמידה וסרידותם טובה להשתמש ל- ICSI.
ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale לשיפור כמות ואיכות הזרעונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אייל26/12/2008תודה על תשובתך ד"ר עזרת לי מאוד אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיה והפלות/הריוןרוני24/12/2008
בן זוגי לוקח פרופסיה כבר מספר שנים. במהלך השלוש שנים האחרונות היו לי 3 הריונות (בשלושתן נכנסתי להריון מהר - תוך חודשיים שלושה) שני הריונות הסתיימו בהפלה בשבוע מוקדם (7-8), הראשון לפני שבדקתי דופק והשלישי הפסקת דופק בשבוע 8 בערך. הריון שני עבר בשלום והסתיים בלידה של ילד בריא ומדהים (לפני שנתיים). מאז ההפלה האחרונה (יולי האחרון) אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה. האם נראה כי כדאי שהוא יעשה בדיקות זרע למרות שלמעשה נכנסתי להריון 3 פעמים והאחרונה לא מאד מזמן (במאי האחרון)? האם יתכן ולפרופסיה יש קשר לבעיית ההריון או להפלות הקודמות (הוא לוקח פרופסיה כל יום במשך שש השנים האחרונות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד''ר עופר גונן01/01/2009כדאי לבדוק את הזרע, תרופות נגד התקרחות יכולות להשפיע לרעה הזרע. לא ידוע לי על קשר להפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהשירן23/12/2008
לבעלי יש ספירת זרע נמוכה. אנחנו מנסים כבר 4 חודשים להיכנס להריון אך ללא הצלחה. האם זה אפשרי להיכנס להריון ללא טיפול רפואי? או שזה מחייב טיפול רפואי כדי להיכנס להריון?
נסיון להרות
ד''ר אליעזר גירש23/12/2008שלום שירן,
לפי סטטיסטיקה מי שמקיים יחסי מין סדירים יש להם סיכוי להרות בחודש הראשון בכ- 25%, בשלושה חודשים - 40%, בחצי שנה - 70% ובסוף שנה ראשונה - 85%. כך שנסיון של 4 חודשים זה מאט, במיוחד אם ספירת זרע נמוכה. כמה נמוכה? מקובל שאם לא מצליחים להרות תוך שנה, רק אז יש צורך לפנות לבירור בעית פריון.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לפני הזרעהנטע22/12/2008
שלום אתמול קיבלתי אוביטרל ומחר נעבור הזרעה. לא קיימנו יחסים למעלה משבועיים. האם כדאי לקיים הלילה או שנחכה כבר להזרעה ולאחריה? תודה
יחסים סביב הזרעה
ד''ר אליעזר גירש22/12/2008שלום נטע,
תעשו את זה בכייף ולא משנה מתי אם יש רצון. לאחר ההזרעה זה מוסיף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידות זרעשרון18/12/2008
האם נכון שזרע טרי יכול לשרוד בכוסית עד 5-6 שעות? אני רוצה להעביר זרע של בן זוגי להקפאה לצורך טיפול תרומת ביצית בקפריסין. נאמר לי ע"י הרופא המטפל וע"י מטופלת שלו שעשתה זאת בעבר שזרע טרי יכול להחזיק מעמד בכוסית כ 5-6 שעות. האם נכון?
שרידות של זרע במירוק
ד''ר אליעזר גירש20/12/2008שלום שירלי,
שרידות זרעונים היא פונקציה של איכות הזרעונים. ככלל, נוזל הזרע אינו ידידותי לזרעונים וזאת אחת הסיבות למה זרעונים נמצאים בניפרד מנוזל הזרע בגוף הגבר. רק בזמן מתן זרע הזרעונים מתערבבים עם נוזל הזרע וכשמגיעים לנרתיק די מהר יוצאים ממנו ונכנסים לרחם דרך צוור הרחם.
נכון שלרוב, הזרעונים שורדים 5-6 שעות בכוסית עם זרע, אך חלקם הגדול נפגע ומאבד חיוניותו למרות ששומר על תנועתיות. זרעונים שנפגעו בנוזל הזרע לאורח השעות ושומרים על תנועתיות נותנים הפריות יפות וגם יכולים לתת עוברים יפים, אך אינם נותנים הריון כי עוברים אלה, המוחזרים לרחם, מפסיקים להתפתח בשלב מוקדם יחסית.
המלצתי: לשטוף את הזרע במעבדה ולהכין אותו כמו להזרעה מלכותית. במצב זה, בתוך המדיום יש להם סיכוי טוב לשרוד ולשמור על חיוניות למספר שעות (אפילו מעבר ל- 5-6 שעות). אם מדובר בהפריה שתתבצע מעבר ל- 10 שעות ממתן הזרע, ממליץ להעביר את הזרע לקפריסין במצב מוקפא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה חשובה בבקשה...
שרון20/12/2008דבר ראשון המון תודה על התשובה המפורטת והברורה! השאלה היא: אם מכינים את הזרע להזרעה כפי שהצעת ומשאירים אותו במדיום (אני מניחה שמדובר בהשבחה?) האם ניתן אז להקפיא אותו? האם ניתן להכין ממנו מס' מנות ולהקפיאו? שוב, המון תודה על עבודת הקודש!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכנת זרע לחו"ל
ד''ר אליעזר גירש20/12/2008שוב שלום לך שירלי,
בהחלט אפשר ואולי אפילו רצוי להקפיא את הזרע לאחר שטיפה והכנה, ובצורה מוקפאת להעביר לחו"ל. כך חיוניות של זרע תשמר בצורה אופטימלית. ניתן להכין מספר מנות, אך בשביל החלטה זאת צריך לשקול מספר דברים: א' - האם זרע באיכות טובה ויש מספיק זרעונים על מנת לחלקם למנות, ב' - לאיזה מטרה מיועד המקרה: לאינסמינציה בתרבית או ל- ICSI, כאן יש חשיבות רבה למספר הזרעונים הדרושים לפי שיטה, ג' - האם השרדות של זרעונים טובה והוכח בעבר שלאחר הפשרה של מנת זרע יש מספיק זרעונים שורדים והאם חיוניותם נשמרת. כל אלה "מרכיבים את הפזל" לתמונה וניתן לעשות החלטה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נתן להשביח ולהקפיא אצלכם בקרמד?
שרון20/12/2008לתקופה קצרה של מס' ימים \ שבועות? הטיפול הוא ב ICSI והזרע הוא טוב והוכח שהוא שורד הקפאה היטב. האם ניתן ליצור קשר איתך לשם השבחה,חלוקה למנות והקפאה של הזרע? שוב, המון המון תודה!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפעת זרע
ד''ר אליעזר גירש21/12/2008שלום שירלי,
ניתן להקפיא. את יכולה לצור איתי קשר בטלפון הנייד שבאתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהמיטל18/12/2008
היי ד"ר אני מנסה להיכנס להריון כשנתיים לאחר הזרעות ללא הצלחה וIVF ראשון שהסתיים בהפלה עקב אי התפתחות . בעלי בן 32 ואובחן עם ספירת זרע נמוכה + וריקוצלה דרגה 3 באשך שמאל . השאלה שלי אם הסיבה להפלה היא עקב הוריקוצלה ? האם קיים טיפול נוסף מלבד ניתוח ? ובמידה והוא יקח את התוסף מזון שמומלץ באתר - ויטמל - ישפר את הסיכויים להריון תקין ? אודה לתשובותיך
וריקוצלה
ד''ר אליעזר גירש20/12/2008שלום מיטל,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
הסיבה העיקרית להפלה היא עובר שאינו תקין. יתכן ועוברים שנוצרים הם טובים פחות בגלל מצב הואריקוצלה אצל בן זוגך, אך להצביע על סיבה האמיתית קשה מאוד. דרגה III של ואריקוצלה דורשת טיפול. ממליץ על Vitamale, רצוי לאחר טיפול כירורגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיטל21/12/2008תודה על תשובתך המהירה . טיפול בורקולוציה מתבצע אך ורק באמצעות ניתוח ? אם יש אמצעי טיפול נוספים ? תוכל להמליץ לי למי לפנות על מנת לטפל ? אם בעלי יתחיל לנטול את הויטמל ללא ביצוע הניתוח ישתפרו הסיכויים להריון תקין ? במידה וכן ישפר מהיכן רוכשים את הויטמל ובאיזה תדירות נוטלים ביום? אודה לתשובותיך
ואריקוצלה
ד''ר אליעזר גירש21/12/2008שלום מיטל,
לידיעתי אין טיפול נוסף לואריקוצלה פרט לטיפול כירורגי. כאשר דרגת ואריקוצלה קלה (דרגה 1) אפשר לנטול Vitamale וזה עוזר, אך אם בדרגה 3 יש לשקול לבצע ניתוח, ואז לאחר הניתוח לנטול Vitamale לאורך כחצי שנה עד הבדיקה הראשונה של זרע ואם יהיה שיפור להמשיך לנטול Vitamale כל עוד ממשיכים בטיפול להכנס להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ על שיטת גת גורן לוריקוצלה
טל23/12/2008זאת שיטה צנתורית ולא ניתוחית וכמו שהבנתי היא ידועה בכל העולם חבר משפחה עבר את השיטה לאחר שלא היו לו תאי זרע כמעט היום יש לו כבר ילד שני כתוב לי מייל ואשלח לך את המייל שלו אולי הוא יספר לך על איך הטיפול השפיע עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל , מה המייל שלך ??
מיטל25/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיטת גת גורן
ד''ר אליעזר גירש25/12/2008שלום מיטל,
גם שיטת גת היא שיטה כירורגית. לצנטר כלי דם או לקשור אותו או לבצע אמבוליזציה, אלה שיטות כירורגיות שונות עם גישה שונה. ממליץ להתייץ עם ד"ר ורשטנדיק מבי"ח שערי צדק או עם ד"ר אלנבלום מבי"ח הדסה עין כרם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לקרוא מחקר על השיטה
מיכל07/01/2009אני עיינתי מעט בספרות הרפואית אודות השיטת של גת וגורן עם עזרה מאחי שהוא אורולג ואכן מתועדים אחוזי הצלחה גבוהים מאוד של הצינתור בשיטה שלהם
לפי מה שאני רואה במאמר שיצא באוניברסיטת אוקספורד, השיטה מצליחה לטפל גם באזוספרמיים בסיכויים של יותר מ50% ולתקן וריקוצלה (ללא חזרה שלה) ביותר מ90%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם הטוסטסטרון
יוסי15/02/2009האם היתה בעייה גם עם הטסטסטרון ? האם הם הצליחו להעלות אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לבעלי היה שיפור רציני בטסטוסטרון
מיכל15/02/2009היה לו טסטוסטרון די נמוך בגלל בעיה בשם וריקוצוולה טיפול לא מסובך. קצת יקר תוצאות מדהימות מניסיון:) והיחס של הרופאים יוצא מהכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יקר ?
ים23/02/2009זה עולה 29,000 ש"ח !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקיצור ניסית לרמות את הביטוח
מיכל15/02/2009ניסית לרמות את הביטוח והם לא הסכימו לשתף איתך פעולה....:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה 2%חן18/12/2008
אנחנו אחרי מספר לא מבוטל של הפריות (2 שאיבות, 6 החזרות בסה"כ) בגלל בעיית זרע. יש לי שאלה: מורפולוגיה של 2% תקינים, עוברים יפים שאף שורדים הקפאה. האם אינם שורדים ברחם בגלל העובדה שייתכן שהזרע שהפרה לא היה מספיק תקין? האם שרידות העוברים אחרי הקפאה הינה ערובה לכך שהזרע היה מעולה? או שייתכן מצב שהעוברים ישרדו למרות שזרע לא הכי טוב הפרה אותם (ובשלב מאוחר יותר הם לא ישרדו ברחם בגלל שהזרע בעצם לא היה מספיק טוב??. במידה וזרע לא מספיק טוב מפרה - העוברים לא היו אמורים להתפתח בכלל ובטח שלא לשרוד הקפאה , לא???? מקווה שהבנת את שאלתי, פשוט יש לה מספר צדדים... המון תודה, חן
מורפולוגיה פחות מ- 2%
ד''ר אליעזר גירש19/12/2008שלום חן,
זרעון שנבחר להפרות את הביצית בשיטות IVF אינו יודע כמה טוב הוא מבחינה מורפולוגית. אם המורפולוגיה תקינה קטנה מ- 2% קיימת סבירות גבוה שביצית תופרה בזרעון בעל מורפולוגיה ירודה. ידוע כי לבעלי זרע עם מורפולוגיה ירודה מתקבלים עוברים הנוטים לתת פחות הריון ביחס לזרעונים תקינים, אך עדיין, גם זרעונים בעלי מורפולוגיה ירודה יכולים לתת הריון תקין.
ישרדות עוברים לאחר ההקפאה אינה קשורה לאיכות הזרעונים.
ממליץ על שתי אפשרויות:
לקחת תוסף תזונתי Vitamale לשיפור איכות הזרע, לפנות לבחירת זרעונים בשיטת פרופ' ברטוב (IMSI)
או לשלב את שתי האפשרויות יחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הזרעאסף18/12/2008
דר' שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקת זרע שתוצאותיה היו מצוינות למעט מורפולוגיה נמוכה של 3%. השאלה שלי מתייחסת לפרמטרים הבאים והשפעתם על איכות הזרע באופן כללי והמורפולוגיה באופן ספציפי: 1. תחתונים צמודים לעומת תחתוני בוקסר. 2. ג'ינס לעומת מכנס פחות צמוד. 3. ישיבה ממושכת (כ-8 שעות) על כיסא לא מאוורר. 4. רכיבה על אופניים - 4 שעות בשבוע. חיפשתי קצת ספרות מקצועית בנושא ולא מצאתי מאמרים ואו מחקרים רציניים שמעידים על קשר כלשהוא. זה ידוע שעדיף לתת לאזור להיות "כמה שיותר מאורר" אבל השאלה היא כמה באמת אורח החיים המערבי שלנו ("חבל שאי אפשר ללכת ערומים") משפיע על הפוריות הגברית. תודה, אסף
"אורור" של מערכת הזכרית
ד''ר אליעזר גירש19/12/2008שלום אסף,
כל מה שציינת פוגע בייצור תקין של זרעונים. גם בגד צמוד, גם ישיבה ממושכת של כ- 8 שעות על כיסא גורמים לחוסר "אורור" של אשכים, דבר מביא לעליה בטמפרטורה בתוך אשך וכתוצאה מכך לפגיעה בייצור זרעונים (זה יכול להתבטא במורפולוגיה או בתנועתיות או בכמות או כל יחד). רכיבה באופניים יכולה לגרום גם כן לירידה בפריון הגבר עקב לחץ נקודתי בזמן ישיבה על הכיסא הרכיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתןמתן16/12/2008
אלוהים ישמור, בדרך כלל שאני מאונן יצע לי זרע שאני גומר, אבל בשני פעמים האחרונים שאני אוננתי יצא לי שתן, במקום זרע מה אני צריך לעשות? אנא עיזרו לי ותודה מראש....
למתן
ד''ר אליעזר גירש16/12/2008שלום מתן,
ממליץ לך לגשת לרופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת ברטוב ובעיית מורפולוגיהליאור15/12/2008
שלום רב ! בבדיקת זרע של בעלי מורפולגיה 0-2%. הומלץ לנו ע"י רופא לבצע IVF בשילוב עם שיטת ברטוב. 1. האם שיטת ברטוב מגבירה את הסיכויים ? 2. האם זה נכון כי כאשר קיימת בעיית מורפולוגיה כמו במקרה שלנו הסיכוי להפלות בשליש הראשון גבוה יותר? (ע"י מיקרומניפולציה רגילה ללא ברטוב) תודה רבה.
שיטת פרופ' ברטוב
ד''ר אליעזר גירש16/12/2008שלום ליאור,
אכן, עם מורפולוגיה תקינה של זרעונים בשעור 0-2% ניתן להרות רק בטיפולי IVF בשיטת ICSI (הזרקת זרעון לתוך ביצית) בשימוש מערכת של מיקרומניפולציה. גם שיטת IMSI, שפותחה ע"י פרופ' ברטוב היא הזרקת זרעון לתוך ביצית באותה שיטה. היתרון של שיטת ברטוב הוא בכך שזרעונים המוזרקים לביציות עברו מיון במיקרוסקופ בהגדלה הרבה יותר גדולה ביחס למערכת הקיימת ב- ICSI. זה אומר שבשיטת פרופ' ברטוב ניתן "לדוג" זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה יותר ביחס לשיטה הרגילה וזה מעלה סיכוי להריון. ברור גם, שהזרקת זרעון בעל מורפולוגיה ירודה יתן עובר באיכות נמוכה וכך סיכוי להריון קטן (או סיכוי להפלה גדל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתחן15/12/2008
בנוסף - אני מרגישה שאני חייבת לשאול שאלה נוספת: בנוסף לכל הצרות עם הזרע יש לי מחלת קרוהן והיא כל השנים הללו היתה פעילה עם התקפים קשים. האם זה מהווה נדבך נוסף וקריטי לסיכויי השרשה? (לציין שבחודשיים האחרונים רגיעה מופתית הודות לדיאטהספציפית מאוד ותוספי תזונה). המון תודה! חני
מחלת קרוהן ופריון
ד''ר אליעזר גירש16/12/2008שלום חן,
למיטב ידיעתי אין השפעה כלשהי של מחלת קרוהן על שעור ההשרשה. נשים עם תסמונת קרוהן נכנסות להריון בשעור דומה לנשים בריאות, אך קיימים דיווחים שנשים עם קרוהן יולדות מוקדם יותר ועם משקל נמוך יותר אצל התינוקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםשירי13/12/2008
שלום רב לבעלי יצא בבדיקת זרע התוצאות הבאות: ריכוז 11 מיליון תנועה 18% מורפולוגיה לפי קרווגר 8% האם ניתן להיכנס להריון טבעי מנתונים אלו? ואיפה קונים את התוסף ויטמל? הלכתי לבית מרקחת ולא היה להם מושג על מה אני מדברת?
תוסף תזונתי לשיפור איכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש14/12/2008שלום נועה,
לפי תוצאות בדיקת הזרע ספירת זרע גבולית ומספר זרעונים בעלי צורניות תקינה נמוך. תמיד יש סיכוי להרות בצורה טבעית, אך אצלכם סיכוי זה נמוך יחסית. יתכן ו- Vitamale, שזה תוסף תזונתי ולא תרופה, יעזור לשפר את כל הנתונים של זרע. שווה לנסות. ניתן לרכוש Vitamale:
1. קיירמד - 1-700-700-993 ברמת השרון
2. אסתר טכנולוגיות - 03-5596414 בחולון
3. AMC לבורטוריס - 03-9611124 בראשון לציון
4. באופן טבעי - 08-8669383 באשדוד
5. בית מרקחת של ב"ח סנט ג'וזף בירושלים
בחלק ממקומות שולחים את המוצר בדואר, שווה להשות את המחירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תוצאות בדיקת זרעאני11/12/2008
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה - days 3 ABSTINENCE DAYS 8- 7.12 8.5 SEMEN PH - NORMAL SEMEN VISCOSITY 6- 2 ml 3.00 SEMEN VOLUME - צהבהב SEMEN COLOUR 1 - 57% SPERM MOTILITY 1 HR 2 300- 20 million/ 70 CONCENTRATION - 0-1 SEMEN RBC 3 - 3-6 SEMEN WBC - 4 MORPHO DEF TAIL 4 - 61 MORPHO ABNORMAL 5 - 24 MORPHO NORMAL - 11 NECK-MIDPIECE DEFECT פירוט הערות מציין הערה 1 חלק בתנועה ישרה וטובה 2 תאי זרע גם בקבוצות. 3 לויקוציטים גם בקבוצות גדו 4 Percent Head Defects 5 Kruger strict !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה
ד''ר עופר גונן12/12/2008בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעחן10/12/2008
שלום ד"ר, האם יש סיכוי להרות עם ספירת זרע של 4 מליון - 5 מיליון ומורפולוגיה של 2-3 אחוזים? לציין שעברנו מספר הפריות חוץ גופיות יש עוברים יפים אך אין השרשה. כמו כן לציין שיש ואקואולות בהרבה מן העוברים. האם ייתכן שלא משריש בשל בעיית זרע או בעייה אחרת? אצלי הכל תקין. המון תודה,
בעית השרשה
ד''ר אליעזר גירש10/12/2008שלום חן,
יש סיכוי טוב להרות גם עם 4-5 מיליון זרעונים ומורפולוגיה תקינה של 3% בשיטות IVF. נוכחות עוברים יפים מרא על פוטנציאל טוב להרות. איניני יודע איפה הבעיה: זכרית או נקבית, כי חוסר השרשה והריון יכול לנבוע משני הצדדים. אפשר לנסות מספר אופציות נוספות מצד הזכרי: שימוש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע, או בחירת זרעונים בעלי מורפולוגיה טובה בשיטה של פרופ' ברטוב (IMSI), או שתי הצעות יחד.
קיימת שיטה להגברת השרשה והיא פיפל, אך עדיין לא הוכח שזה באמת עוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת בר טוב
חן11/12/2008אנו נבדקנו אצל בר טוב ומתוך הספירה הכללית של הזרעים - אל פי הקטגוריות שלהם נמצא זרע אחד בלבד שהוא מתאים להפרייה!!! (מה שאומר שאפילו אם יש עוברים - הם נוצרו מזרעים לא מספיק תקינים?? האם זה מסביר את העובדה שאינם שורדים ברחם?? האם יש טעם להמשיך לגדל לבלסטוציסטים וזה יכול להעיד על איכות הזרע המפרה או זה גם כן לא נותן אינדיקציה? מה אתה ממליץ? לנסות הפריה אצל ברטוב? או להמשיך לנסות עד שיהיה בול (הרי מתוך 150 רק אחד היה מתאים זה סיוט וזמן לחכות שיבוא לא?)
חוסר השרשה
ד''ר אליעזר גירש12/12/2008שלום חן,
לדעתי כדאי להתחיל שימוש ב- Vitamale ולבצע בחירת זרעונים לפי שיטת פרופ' ברטוב. במקרה שלכם יש משמעות לגדל את העוברים הנוצרים לשלב של בלסטוציסט והחזרה של שני בלסטוציסטים הכי מוצלחים מבחינה התפתחותית. נראה לי ששילוב של הדברים הללו יכול להביא לתוצעה הרצויה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חן14/12/2008בנוסף - אני מרגישה שאני חייבת לשאול שאלה נוספת: בנוסף לכל הצרות עם הזרע יש לי מחלת קרוהן והיא כל השנים הללו היתה פעילה עם התקפים קשים. האם זה מהווה נדבך נוסף וקריטי לסיכויי השרשה? (לציין שבחודשיים האחרונים רגיעה מופתית הודות לדיאטהספציפית מאוד ותוספי תזונה). המון תודה! חני
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)