מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת זרע בניסיון להרותד``ר אליעזר גירש08/12/2008
שלום רב
אני ובעלי מנסים להרות כבר למעלה משנה וחצי . ( אני בת 25.8 ובעלי בן 28.2)
לאחרונה פנינו לעזרה רפואית וכחלק מסדרת בדיקות שנתבקשנו לבצע גם בדיקת זרע
להלן התוצאות:
צבע הזרימה: לבן - עכור
ימי התנזרות - 14
קרישים:כן
נפח: 4.5 ( סמ"ק)
PH: 8.5 (סמ"ק)
ריכוז: (מליון / סמ"ק) 17
סה"כ בתנועה פרוגרסיבית/נפח: 13.7
תאים בתנועה : פרוגרסיבית מהיר: 15%
פרוגרסיבית איטית : 3%
בתנועה לא פרוגרסיבית 3%
בלי תנועה 79%
מס' כולל של תאי זרע : ( מליון) 76.5
סה"כ תאי זרע בתנועה : ( מליון) 16.0
מיד לאחר ההתנזלות : 21%
תאים באגלוטינציה: -
תאים מתים: 2%
תאים פרימיטיבים : 0-1
תאי דם לבנים : 0-1 לשדה
תאי ציפוי : - לשדה
מס' שוטף: 36293
תאים נורמלים 7%
פגמים אחרים בראש : 89%
פגמים בצואר : 3%
פגמים בזנב : 1%
אבקש את עזרתך בפענוח הבדיקות ,
מה אומר המונח " פגמים בראש" ? האם 89% זה מסוכן?
האם אפשרי להקלט להריון באופן טבעי עפ' הממצאים הללו ?
תודה מראש על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
הילה09/12/2008מורפולגיה 7% זה אומנם לא הכי טוב , אבל זו לא הביעה העיקרית. תנועתיות של 15 % זה לא טוב - בדרך כלל 50% נחשב לתקין. גם הריכוז 17 מיליון לא גבוהה במיוחד , בדרך כלל 20 מיליון ומעלה נחשב לתקין. כאשר בוחנים את התוצאות יחד רואים שהבדיקה לא טובה במיוחד ולכן קודם כל כדאי לבצע בדיקה נוספת ועדיף במעבדה אחרת כדי להיות בטוחים בתוצאות , מה גם שמדדי הזרע נוטים להשתנות עם הזמן. אם התוצאות ישארו אכן באותו סדר גודל כדאי לעבור לשלב ההזרעות כיוון שאתם מנסים כבר שנה וחצי וזה לא מעט זמן. לפני ההזרעה הזרע יעבור תהליך השבחה שיסננן רק את הזרעים "הטובים" ויגדיל משמעותית את הסיכוי להפריה. סה"כ אין מה לדאוג, זוגות עם זרע פחות הרבה יותר נכנסו להריון. נ.ב. אפשר להמשיך ולנסות להיכנס להריון באמצעות יחסי מין , אך זה יכול בהחלט לקחת לא מעט זמן. מקווה שהרפא יסכים איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש09/12/2008שלום,
תשובה של הילה היתה מצויינת ואני שמח להצטרפותה לפורום. ברצוני להדגיש כי התנזרות של 14 יום יכולה לשנות את התוצאות של בדיקת זרע. מקובל להתנזר 2-5 ימים. לאחר 14 יום קיימים תהליכים דגנרטיביים בזרעונים וזה יכול לשנות את התוצאה. ברצוני להדגיש כי לאחר 14 ימי התנזרות היתי מצפה למירוק בעל נפח גדול יותר בהרבה. בנוסף, pH תקין הוא בטווח של 7.2 - 8.2. אצלכם הוא 8.5 ואם אני מחבר את ה- pH עם נפח נמוך של המירוק, להערכתי נוזל המירוק אצלכם בעיקרו הוא ממקור של seminal vesicles ויש בעיה בפרוסטטה שלא מייצרת מספיק את תוצריה. ממליץ לבצע בדיקת זרע נוספת לאחר התנזרות של 3 ימים ולהבדק אצל אורולוג.
בעיקרון, אם לא מסיגים הריון תוך שנה עד שנתיים רצוי לפנות לרופא פריון ולקבל טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זרע של גבר סכרתי עלול להיות פחועיינה שרון08/12/2008
שלום, בן הזוג שלי לקה בסכרת בגיל מאוחר יחסית (30+). כיום הוא בן 50, לוקח תרופות ולטענתו המחלה אינה חמורה. אנו שוקלים להביא ילד לעולם. האם הזרע של חולי סכרת עלול להיות פגום מבחינת פוריות? האם יש בדיקות שאתם ממליצים עליהן כדי לבדוק זאת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
הילה09/12/2008הדרך לדעת מה מצב הזרע מבחינת פוריות שלו היא לעשות בדיקת זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סכרת ופריון הגבר
ד''ר אליעזר גירש09/12/2008שלום שרון,
לא ידוע על השפעה שלילית של סכרת על איכות הזרע. לסכרת יכולה להיות השפעה שלילית על זיקפה וכתוצאה מכך לחדירה.
אם כל זה ידוע על ירידה באיכות הזרע אצל מחצית הגברים אחרי גיל 50.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיית זרע בעייתיתיהושע07/12/2008
שלום, אני בן 31 ואשתי בת 30. אנו מנסים להרות מזה 4 חודשים. עברתי בדיקת זרע במכון לבריאות האישה ברמת אביב וקיבלתי את התוצאות הבאות: דגימה מקורית: תקופת התנזרות: 5 ימים צבע: צהבהב התנזלות לאחר 30 דקות: +++ (תקין) נפח: 6.5 מ"ל ריכוז: 29 מליון תאי זרע/מ"ל pH: 7.8 תנועתיות: 48% סוג תנועה: פרוגרסיבית 34% (אין תוצאות עבור אסטנית, מקומית וסיבובית) לויקוציטים: 1.2/מ"ל (אני מניח 1.2 מליון) אגלוטינציות: שלילי SWIM UP: ריכוז: 28 מליון תאי זרע/מ"ל תנועתיות: 79% Total motile count: 11 million מורפולוגיה לפי Kruger strict criteria: תאים תקינים: 4% פתולוגית ראש: 81% פתולוגית זנב: 15% יש לי מספר שאלות: 1. מהם הסיכויים להרות באופן טבעי לאור נתוני המורפולוגיה? 2. האם השבחת זרע יכולה לסייע כאשר אחוז התאים התקינים נמוך או שיש לבחור בטיפול אחר? 3. מזה כמה חודשים אני חש מדי פעם כאב עמום באשך השמאלי. מקריאה בנושא הבנתי שיתכן שמדובר בווריקוצל. האם יכולה להיות לכך השפעה על נתוני המורפולוגיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש09/12/2008שלום יהושע,
לפי התוצאות, הבעיה העקרית היא חוסר בזרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה. גם עם מורפולוגיה לא תקינה ניתן לקבל הריון אך בסיכוי נמוך יותר מאשר במצב של זרעונים בעלי מורפולוגיה תקינה. אפשר להמשיך עם הזרעה תוך רחמית ובמידה ולא מצליחים לאחר מספר נסיונות קושלים יש מקום לטיפולים בהפריה חוץ גופית. ממליץ לפנות לרופא פריון ובמקביל לאורולוג על מנת לשלול ואריקוצלה. במצב של ואריקוצלה קיימת ירידה באיכות הזרעונים וזה ניתן לטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה באמצע טיפולדנה07/12/2008
שלום ד"ר! אני מטופלת פעם 4 עם איקקלומין ( פעם שעברה היה לי ביוץ אבל לא נכנסתי להריון) לבעלי יש זרע ירוד- תנועתיות 13 מיליון 36% נורמלים 4 %- כדי לעשות השבחה אמרו לי ללכת למעקב זקיקים- היום הייתי במעקב והנה התוצאות= עובי הרירית- 7.8 ללא נוזל שחלה שמאלית- זקיקים קטנים מרובים שחלה ימנית- 10 מ"מ יום למחזור- 16 1)האם זה אומר שלא יהיה החודש ביוץ ולא היה? 2) האם זה אומר שאני צריכה עכשיו עוד הפעם לחכות למחזור הבא כדי להתחיל טיפול- הרי לקחתי איקקלומין כדור 1 ועכשיו זה לא גרם לביוץ- ובחודש שעבר היה ביוץ - האם עכשיו אפשר לעשות זריקות? מה אומרות תוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=42 id=link]פוריות פריון הפריה חוץ גופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום, אני בן 28 ולאחרונה לאחר שאני מקיים יחסי מין עם אשתי אני חש בצריבה חזקה. בתחילה חשבתי שמדובר בגלל הוצאת הזרע אולם לאחרונה זה החל מייד כאשר אני חודר אני חש במעין צריבה בפין. אני חייב לציין שאשתי לוקחת פתילות למניעת הריון. האם יש לזה קשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
ד''ר עופר גונן07/12/2008הנושא אינו שייך לפוריות הגבר אלא לפורום אורולוגיה.
בינתיים תנסו יחסי מין ללא פתילות ותראה אם אתה רגיש לחומר הזה.כמובן שאז צריך משגל נסוג או קונדום.
אם זה לא מופיע עם קונדום יש להניח שמשהו בנרתיק גורם לך לצריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאירנה04/12/2008
שלום ד"ר אני בטיפול 3 באיקקלומין ורק החודש נודע לי שלבעלי יש בעיה בזרע- 13 מיליון 36% נורמליים 4% רופא אמר שאני צריכה לעבור השבחה חודש שעבר היה לי ביוץ ןלצערי הרב היה מחזור 14 יום אחרי ביוץ. היום הייתי במעקב זקיקים ורופא אמר לי שאין לי זקיק מוביל היום כבר ום 13 למחזור אם היום לא היה האם זה אומר שלא יהיה לי ביוץ? הוא אמר לי ללכת למעקב זקיקים ביום ראשון האם זה לא מאוחר מדי? אמר שיש זקיקים קטנים השאלה האם פתאום לא יראו זקיק? זה אומר שאין לי ביוץ האם אפשר בדרכם אחרות לגרות ביוץ או שאצטרך לחכות עוד מחזור????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
ד''ר עופר גונן04/12/2008לא כל חודש אותו דבר ומותר לביוץ לאחר כמה ימים ואז גם החודש ארוך מעט מהרגיל, למשל 31 ימים במקום 28.
יום ראשון זה בסדר.
ליתר ביטחון לקיים יחסי מין ביום שבת.
לפעמים יש בעיית ביוץ ברקע והיא מחמירה פתאום בגלל מתח או עליה במשקל ואז פתאום וסת נהיה לא סדיר, במקרה כזה כדאי לרדת 10% מהמשקל ולפעמים לתקן ביוץ תרופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות זרע (ריכוז זרע) והתנזרותעודד03/12/2008
שלום דוקטורים, לפני שישה חודשים ערכתי בדיקת זרע שתוצאותיה היו טובות וצפיפות הזרע היתה 71 מיליון. אשתי ואני מנסים להיכנס להריון ואתמול ביצענו השבחה והזרעה. בבדיקות הזרע התברר שאיכותו ירדה באופן דרסטי ל5 מיליון. כמה שאלות: 1. ביום הבדיקה קיימנו יחסי מין פעמיים (ו24 שעות קודם קיימנו פעם נוספת- כלומר 3 פעמים טרום הבדיקה ב30 שעות))- האם יש לכך השלכה על הצפיפות? והאם היא יכולה להסביר ירידה כל כך גדולה? 2. אני סובל מאבן בכיליה ובחודש האחרון היה אי נוחות ודלקת באיבר המין ואי נוחות באיזור האשכים. האם יש לכך קשר אפשרי? 3. חרדות/מצב רוח- האם יש להם השפעה על הזרע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד שלום
ד''ר עופר גונן03/12/2008יחסי מין סמוכים להזרעה ובעיקר אם מספר פעמים, מורידים את נפח הזרמה ורכוז הזרע באופן משמעותי.
לאבן בכליה אין קשר, אך אם כתוצאה מכך נוצר זיהום בערמונית או בזרע, יכולה להיות לכך השפעה על מדדי הזרע.
מתח נפשי יכול לפגווע פגיעה קלה באיכות הזרע.
מציע לחזור על בדיקה לאחר 4 ימי התנזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיאטת אטקינס משפיעה איכות הזרעמרקוס02/12/2008
שלום רב, אני רוצה להתחיל בדיאטת אטקינס אותה עשיתי בעבר בהצלחה מרובה. הרופא המטפל באשתי אמר לנו לא פעם שאין שום השפעה לדיאטת אטקינס על איכות הזרע ואפילו להפך שבלי פחממות הזרע אפילו יכול להשתפר. אשתי לעומת זאת שמעה ממדקר שיש השפעה ולכן לא נותנת לי להתחיל בדיאטה כל עוד אנחנו בטיפולים. אשמח לשמוע דעה נוספת בעניין. הרבה תודה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008אין מספיק חומר רפואי כדי לענות לשאלה, סביר להניח שאין השפעה.
ברור שעודף משקל ניכר משפיע לרעה על הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי לחוצה מאדשירי01/12/2008
בעלי עשה בדיקת זרע ויצא לו נמוך בשלושת הפרמטרים החשובים, ריכוז תנועתיות ומורפולוגיה, רציתי לשאול אם זה יכול להיות כתוצאה מכך שהוא גמר לי על הבטן ואחר כך העביר את זה למיכל פלסטיק????? יכול להיות שבגלל זה זזה נמוך כי יכול להיות שאיבדנו את הטיפה הראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008יכול להיות, מציע לחזור על הבדיקה באופן פחות יצירתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה האפשרויות?ליאור01/12/2008
שלום רב ! להלן תוצאות בדיקת הזרע: viscosity - normal ph - 8.1 volume - 3.2ml concentration 4.0 mil/ml motility 1hr - 36% motility 4hr - 30% vitality 1hr - 82% vitality 4hr - 73% normal morphology (WHO) - 0% immature forms - slight leukocytes - no ברור לנו שהתוצאות נמוכות מהנורמה. א. האם צריך לחכות פרק זמן עד לביצוע בדיקה חוזרת? ב. מה דרכי הטיפול? האם ניתן לבצע הזרעות או ישר IVF ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008יש צורך בבדיקת הגבר ובבדיקה חוזרת ואם דומה אכן צריך IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות נוספות
ליאור04/12/2008שלום ותודה רבה על המענה. בעלי ביצע בדיקת דם והתוצאות (IU/L): LH - 2.4 FSH - 4.0 האם טיפול הורמנלי יכול לפתור את הבעיה ולשפר את כמות הזרע ואיכותו???? או שהוא יגביר רק את ייצור תאי הזרע ואין קשר ל morphology וה motility הנמוכים ???? שוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת וריקולציהדריה30/11/2008
שלום דוקטור לבעלי בעיית זרע (2.5 - 3 מליון. תנועתיות פעם 30% פעם 60% ווהפעמים האחרונות לא נמסר לנו מידע). אנחנו כבר אחרי 6 טיפולי IVF והכישלונות מתסכלים. לעלום לא עשו לבעלי בדיקה מעבר לבדיקת הזרע. שמעתי שיש בדיקת וריקולציה. האם במצבנו יש מקום וכדאי לעשות בדיקת וריקולציה או בדיקה אחרת?? מאוד מוזר שמטפלים בבעיית הגבר דרך האישה. האם אין בדיקות נוספות או טיפול נוסף שניתן לעשות דרך הגבר על מנת להגיע לפתרון הבעיה? ושאלה נוספת - איך בודקים וריקולציה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריה שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008וריקוצלה בודקים בבדיקה ידנית ע,י מומחה פריון או אורולוג. ניתן גם לבצע בדיקת אולטראסאונד דופלר אשכים.
אין ספק שהבעל צריך להבדק אבל אם שום דבר בר תיקון, הטיפול בכל זאת דרך האישה בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות והריוןגל30/11/2008
שלום! הייתי רוצה לדעת לגבי גבר שנוטל תרופות דפלפט 1000מ"ג ולוסטרל 200מ"ג ביום- האם קיימת סכנה לעובר והאם כשירות הזרע נפגמת כתוצאה מנטילת התרופות הנ"ל? במידה וכן האם יצטרך להפסיק את הטיפול התרופתי כדי להכנס להריון? אודה על תשובה בהקדם האפשרי. בכבוד רב גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008דפלט עלול להשפיע לרעה על הזרע אך לא הייתי מוטרד מכך אם לא הוופיעה הפרעת פריון.
אם לא הצלחתם מספר חודשים כדאי לבצע בדיקת זרע.
לגבי הפסקה לפני הריון, למיטב ידיעתי לא קשור לנזק לעובר. אפשר תמיד להתיעץ עם מרכז לייעוץ תרופתי בהריון, יש מספר מרכזים כאלו בארץ כולל זה של פרופ אורנוי בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות זרע..רוצה להיות אבאדביר29/11/2008
שלום ד"ר . להלן תוצאות הבדיקה שלי : VOLUME 3 ML PH 7.8 MOTILE SPERMATOZOA 1 HR 45% לאחר 4 שעות - 30 % FWD PROGRESSION 1HR II-IV לאחר 4 שעות I-III VIABLE SPERMAOZOA 1 HR 70% לאחר 4 שעות 55% SPERM AGGLUTINATION- NO ריכוז - 60 מליון למ"ל ROUND CELLS מסומן מורפולוגיה : צורות נורמליות 7% צורות לא נורמליות 93% מסומן מתחת AMORPHOUS מבקש דעתך . מה דעתך לגבי האפשרות להריון טבעי .. אני ממש רוצה להיות כבר אבא האם המורפולוגיה הגרועה מקבלת "גיבוי " סביר עקב הריכוז של 60 מיליון או שזה לא מספיק להריון טבעי ? האם כדאי לחשוב על השבחה ? תודה רבה על הסיוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דביר שלום
ד''ר עופר גונן02/12/2008בדיקת זרע סבירה ויכולה לתת הריון גם ללא טיפול.
כדאי להשלים ברור האישה ואחרי בדיקהת זרע חוזרת להחליט על דרך טיפול, הזרעה אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהשירן28/11/2008
שלום אני בן 26 לפני 4 שנים עשיתי בדיקה והרופא אמר שיש לי ספירת זרע נמוכה אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כבר 3 חודשים האם אני יכול להכניס להריון? ואם לא מה הטיפול שיאפשר לי להכניס להריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן שלום
ד''ר עופר גונן29/11/2008בכל ספירת זרע יש טיפול.
זרע בינוני להזרעה.
זרע גרוע או אם הזרעה נכשלה מספר פעמים להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר עופר גנוןאווה28/11/2008
תשובה שלך ד"ר עופר גנון תנועתיות נמוכה וצורות תקינות נמוכות. יתכן והדבר קשור לוריד מורחב באשך- וריקוצלה. צריך לבדוק את הבעל או לשלוח לאולטראסאונד דופלר בעלי כבר עבר ניתוח באשכים לפני שנתיים אחרי הניתוח הוא עשה את כול הבדיקות ואמרו לו שהכול תקין יש לי שאלה : 1) האם זה קשור לשתיי הפלות שעברתי אחד בשבוע 8 עובר ללא דופק והשני בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווה שלום
ד''ר עופר גונן28/11/2008אם כבר עבר ניתוח בד"כ אין טעם לנתח שוב וזה נזק שנוצר כנראה בשל שנים רבות של וריקוצלה.
לגבי ההפלות- אין ספרות רפואית התומכת בקשר שבין זרע לקוי להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)