פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנת ילדים
    סיגל
    24/06/2007

שלום
    יש לי ילד בן 11 שנולד מעל 4 קילו ומאז א מפסיק להשמין הא עושה המון סםורט מתאמן עם מאמנת כושר אישית 3 פעמים בשבוע מאוד אקטיבי ומוצלח בספורט אבל אינו מפסיק להשמין ואוהב לאכול.
    אינו אוהב מוצרי חלב בכלל וכמעט שום ירק כך שזו די בעיה לשמור על תפריט דל קלוריות..בכל מקרה בבית יש מודעות והאוכל רזה ומזין אבל בכל זאת הוא שמין מאוד ואני די מיואשת.בשנה שעברה בדקתי לו את בלוטת התריס והבדיקה יצאה תקינה.וגן דיאטנית של קופ"ח אמרה שאמנם הוא מאוד שמן אבל כשפירטתי לה מ אוכל כל יום אמרה שאין מהיכן להפחית. מה עוד ניתן לעשות
    בהקשר לבדיקות, ייעוץ ואפילו דיאטנית לילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנת ילדים

הוספת תגובה

• תשובה להשמנת ילדים

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

שלום לך.
    זה בהחלט נשמע מקרה מורכב.
    לדעתי כדאי לחזור שנית על בדיקות הדם ולבדוק גם TSH וגם : 3T 4 T
    ייתכן ובלוטת התריס אינה בסדר ולא ראו את זה לפני שנה ועכשיו זה כן יתבטא בבדיקות.
    אם הבדיקות יחזרו תקינות ניתן לבצע בדיקת RMR – בדיקה שמודדת את כמות הקלוריות שהגוף צורך ביום ואז מול יומן אכילה לבדוק את מאזן הקלוריות.
    אשמח לשמוע ממך אחרי הבדיקות – את יכולה גם לדבר איתי ישירות ב- 03-6488363
    בהצלחה
    הגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה
    סהר
    24/06/2007

שלום , אני בת 14 ואני מודעת מאוד לבריאות שלי ,
    אני גם שמה לב שבכל חופש גדול אני משמינה בכמה ק"ג ..
    בעבר הייתי בפעילה בטנים 6 שנים והפסקתי לפני שנה בגלל מחלה ואני לא מפסיקה להשמין אומנם לא בצורה מוגזמת אבל אני עולה במשקל ..
    הייתי שמה אם היית מפרסמת תפריט תזונתי שיעזור לי לשמור על המשקל ועל הבריאות שלי ..

תודה סהר ..

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט תזונה

הוספת תגובה

• תשובה לסהר - כולל תפריט לחופש הגדול

ד''ר הגר שפר
    28/06/2007

הי סהר

את צודקת, כל המחקרים מראים שילדים משמינים יותר בחופש הגדול, בגלל זה אנחנו מקיימים את חוגי הספורט והתזונה שלנו גם בחופש הגדול.

לגבי תפריט, זה לא כל כך מומלץ לתת תפריט כללי אבל אני אתן לך ולכל המעוניינים תפריט שמתאים לימי הקיץ:

תפריט יומי לימי החופש

ארוחת בוקר
    יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם גבינה וריבה
    ארוחת צהריים
    עוף בתנור עם תפוח אדמה
    או
    צ'יקן סטייק וסלט
    ארוחת ביניים
    קרטיב ופרי
    או
    חצי כוס דגני בוקר עם חלב
    ארוחת ערב
    טוסט עם גבינה צהובה דלת קלוריות וסלט
    סלט טונה עם פרוסת לחם מלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב
    ספיר שובל
    24/06/2007

שלום!
    {אני בן} בזמן האחרון אני משמין יותר מדי אני לא אוכל הרבה חטיפים אבל אני אוכל שאני משחק במחשב{3 שעות רצוף} רואה הרבה טלויזיה האם זה קשור לזה??ואם כן תוכלי להביא לי עצה???
    אני אשמח לתשובה תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב

הוספת תגובה

• השמנה

הראל מיכל
    25/06/2007

נכדתי בת 12 ואחרי טיפול ים של 3 שנים נגד הקדמת התפתחות הורמונלית,היא מפתחת תאבון-למרות הארוחות הבריאות בבית-בבית הספר לא ניתן לפקח על הארוחות שהיא מקבלת-בבית היא אוכלת מעט,אבל אחרי כל ארוחה,רבע שעה אחרי היא שוב מחםשת משהו להכניס לפה.היא היתה תמיד רזה לפני הטיפול-אחותה שמקבלת אותו טיפול,רזה מאוד-וגם ההורים שלה,
    תנו לי עצה,
    תודה.מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להשמנה

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

הי מיכל
    חשוב לבדוק האם נכדתך מרגישה צורך לאכול כי הארוחה לא מספיק גדולה ומזינה או כי היא אוכלת מהר מידי ובטרם שהגוף מספיק להרגיש את תחושת השובע היא כבר מבקשת מזון נוסף.
    חשוב להסביר לה כי לשליחים שמודיעים לגוף על שובה לוקח בין 15-20 דקות להגיע ולהעביר את המסר ולכן היא צריכה להיות סבלנית ולחכות שתחושת השובע תגיע.
    חשוב ללמד אותה לאכול לאט וללעוס היטב בכדי להקל על פעולת העיכול.
    למרות שאתם לא נמצאים איתה כל היום אפשר להקנות לה עקרונות של תזונה נכונה והרגלי אכילה טובים מגיל צעיר.
    אני מלמדת את הילדים בחוגים איך ארוחה צריכה להראות בכדי שיהפכו להיות התזונאים של עצמם וכמובן שיטות לפתח הרגלי אכילה נכונים.
    זה מדהים לראות כמה הילדים מתעניינים בנושא ושמחים להקשיב.
    אם לא תצליחו לעזור לה בעצמכם, אפשר ומומלץ להיעזר באיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאכילה מול מחשב וטלוויזיה

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

שלום לך
    זו שאלה מצוינת, כל המחקרים מראים ששעות רבות של ישיבה מול טלוויזיה ומחשב גורמת לעליה במשקל.
    אתה בעצמך שם לב לכך שבזמן הזה אתה נוהג לאכול יותר ממתקים וחטיפים.
    כדאי להגביל את שעות הישיבה לשעתיים ביום ולדאוג לעשות לפחות שעה של התעמלות ביום ( לא רק הליכה ממקום למקום, התעמלות רצינית ).
    אני מציעה שתמצא פעילויות ספורטיביות שאתה נהנה לעשות ותשלב אותם בסדר היום.
    בשבוע הבא מתחיל החופש הגדול ואז רוב הילדים אפילו מכפילים את שעות הרביצה מול הטלוויזיה והמחשב. אתה צריך לצאת מהבית לכמה שעות ביום ולהיות יותר פעיל, אני בטוחה שתצליח למצוא פעילויות שאתה אוהב.
    במידה ותתמיד בפעילות , תוריד את שעות הרביצה וכך גם תצמצם את אכילת החטיפים, אני בטוחה שתגיע לשנה הבאה יותר רזה, יותר בריא ובכושר מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה דחוף!!!

בן
    23/02/2009

אז רגע אתם אומרים שזה לא בריא לאכול מול המחשב ביכלל? כי אמא שלי לא מרשה לי היא אומרת שזה לא בריא לאכול מול המחשב ואני ממש לא מבין את זה כאילו איך זה קשור בידיוקאחד לשני? אני נימצא מול המחשב ביום מקסימום 2 שעות ביום ואני רוצה לאכול את ארוחת הצוהורים שלי מולו למה זה אסור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לב- - אכילה מול המחשב

ד''ר הגר שפר
    26/02/2009

הי בן

מחקרים מראים שאכילה מול המחשב או הטלויזיה גורמת לאנשים לאכול יותר מהכמות הרצויה, יותר מידי מהר ופוגעת בתהליך העיכול.
    לאורך זמן ישנו גם קשר בין אכילה מול טלויזיה או מחשב לבין השמנה.

לכן זה לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן

בן
    01/03/2009

לא ניראה לי שאני מתחיל לאכול יותר אם אני אוכל מול המחשב כי אני אוכל רק אורחת צוהורים מולו ובדרך כלל אני מנגן אל תופים בלהקה ויוצא לטייל אם חברים בערך ב 5 בערב עד 9 ועדיין זה לא בריא לאכול מולו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

ד''ר הגר שפר
    26/02/2009

הי ספיר
    אין ספק שישיבה ממושכת מול הטלויזיה או המחשב בהחלט תורמת להשמנה.
    בישיבה כזאת שורפים פחות קלוריות מאשר בשינה.
    אני מציעה 4 דברים:
    האחד, שתגביל את משך הישיבה ללא יותר משעתיים ביום
    השני, לא לאכול בכלל מול המחשב או הטלויזיה.
    השלישי, תשתדל להמנע משתייה מתוקה
    הרביעי, תעשה שעה של פעילות גופנית בכל יום.

אם תבצע את ארבעת הדברים הללו אני בטוחה שתצליח לרדת במשקל.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכלן בעייתי
    אנונימית
    24/06/2007

בני בן ה-5 הוא אכלן סלקטיבי. לארוחת הצהריים הוא מוכן לאכול רק נקניקיות ושניצל.
    ומדי פעם הוא מוכן גם ספגטי בולונז.
    עוף הוא לא רוצה לאכול והוא ממש כועס כשיש עוף בשעות הצהריים הוא נמצא עם מטפלת ואני לא מצפה ממנה להתעמת איתו בנושא הזה.
    בימי שבת כשאנחנו אוכלים איתו הוא אוכל בסופו של עניין עוף(ויכוח ארוך מאד,,,).
    השאלה האם זה כל כך נורא שהוא לא מוכן לאכול עוף או דברים אחרים כמו קציצות ?
    גם ביצים הוא לא אוהב לצערי.

לקביעת תור
    סגירה
    אכלן בעייתי

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר הגר שפר
    26/06/2007

הי עדי
    אכלנים בררניים זה בהחלט לא כל כך נעים אבל חשוב לעבוד איתו ולא נגדו.
    ישנם הרבה ילדים שמגעיל אותם לראות עוף כחלקי עוף ונראה לי שזאת הבעיה.
    חזה עוף אפשר להכין במגוון צורות, לא רק כשניצל מטוגן: ברוטב עגבניות, ברוטב ברביקיו, סויה ודבש ואפילו בצ'ילי תילאנדי. שווה לנסות בבית בסוף שבוע ואם זה תופס לבקש מהמטפלת להחליף את השניצל.
    נקניקיות הן לא פיתרון כל כך מוצלח ועדיף להרגיל אותו לכדורי בשר או אורז עם קוביות עוף במקום.
    וכמו שכבר כתבתי : אל תפחדי להציע מאכלים חדשים ותמיד תזכרי שגם אם הוא לא אוהב את זה בפעם הראשונה יכול להיות שבהמשך (אם לא תוותרי) זה יהפוך לאחד המאכלים האהובים עליו – דרושות כ -10 פעמים בכדי להתרגל למאכל חדש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת ביניים - אחה"צ
    לימור
    19/06/2007

שלום רב,
    מה כדאי להציע לילדים אחרי הצהריים - לפני שהם רצים לחטיפים?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת ביניים - אחה"צ

הוספת תגובה

• ארוחת ביניים אחר הצהריים

ד''ר הגר שפר
    24/06/2007

ארוחת ביניים אחר הצהריים

ארוחת ביניים היא חשובה ביותר כי היא אמורה לשבור את מרווח השעות הגדול בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב.
    אבל, חשוב להסביר לילדים כי ארוחת הביניים צריכה להיות ארחה קטנה בכדי לא למלא את הבטן לקראת ארוחת הערב היות והמזון בארוחת הערב בד"כ מזין הרבה יותר, חשוב שה"שטויות" שאוכלים אחר הצהריים לא יגרמו לילדים להפסיד ארוחה מזינה מאוחר יותר.
    ברור שילדים יעדיפו להתמלא בממתקים וחטיפים אחר הצהריים ולאכול קצת דגני בוקר בערב. אך חשוב שלא לאפשר זאת.
    ארוחת ביניים טובה היא קטנה, טעימה ויחסית לא מזיקה (ללא כמויות מוגזמות של שומן רווי או סוכרים וצבעי מאכל).
    דוגמאות לארוחת ביניים: קרטיב (עדיף עשיר בפירות) , ארטיק גלידה (עדיף עשיר בסידן ), ארטיק מיני, סלט פירות, צ'יפס תפוחי עץ אפוי ( שקית קטנה ), יוגורט עם גרנולה, 1/2 כוס של דגני בוקר עם חלב, במבה קטנה, בייגלה (עדיף להגיש עם גבינה, פופקורן ( עדיף מופחת שומן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות מוכנות
    דקלה
    17/06/2007

בעלי ואני עובדים הרבה שעות ואין לנו יותר מדי זמן להכין אוכל, רק בסופי שבוע. אני נותנת לילדים (בני 3 ו-5, בנים) הרבה אוכל מוכן: ירקות קפואים, שניצלים ודברים בסגנון הזה ומוסיפה עוד ירקות בצד. בערב הם אוכלים סלט גדול עם חביתה או קורנפלקס, לחם מחיטה מלאה עם גבינות או חומוס עם הרבה טחינה, וגם בבוקר אוכלים בסדר עם דגנים בריאים או לחם מחיטה מלאה ועם פירות. התזונה הזאת מספיק טובה? יש לך עצות מה אפשר לעשות בלי שיש הרבה זמן לבשל?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות מוכנות

הוספת תגובה

• אוכל מוכן ומזין

ד''ר הגר שפר
    24/06/2007

אוכל מוכן ומזין
    גם אוכל מוכן יכול להיות מזין ומגוון. חשוב לא "להינעל" רק על שניצלים מצופים אלא לקנות גם עוף בצורה טבעית : חזה עוף על האש, שווארמה פרגיות או הודו, פרגיות על האש, פילה עוף בצ'ילי או בדבש וחרדל. ישנם מוצרים טובים שאינן מצופים ורובם מכילים פחות מ- 5% שומן.
    זה בסדר לאכול ירקות קפואים אבל כדאי גם לחתוך מידי פעם ירקות חיים: מלפפון, עגבניה ופלפלים בצבעים שונים. בכדי ליהנות מצבעים נוספים של ירקות התורמים לגוף.
    ארוחת ערב של ביצים, גבינות, ירקות ולחם היא מצוינת. טובה בהרבה מסתם דגני בוקר
    ( גם אם הם מלאים).
    ההצעה שלי היא שתעשי סיבוב קניות בסופר ותנסי מוצרים חדשים שאינן מצופים ומטוגנים.
    אני נוהגת להכין כמה תבשילים בסוף השבוע ואז אנחנו נהנים מאוכל מבושל גם באמצע השבוע כשאין לנו זמן לבלות במטבח יותר מכמה דקות.
    את יכולה להירשם לידיעון החודשי שאני מפרסמת דרך האתר שלי היות ואני תמיד מצרפת מתכונים חדשים קלים להכנה: www.easy-way.co.il
    בהצלחה הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת הערב.
    לימור
    15/06/2007

שלום,
    כל כך משמח אותי שיש סוף סוף את מי לשאול בנושא המאוד חשוב הזה.
    יש לי שני ילדים: בן 8.5 ובת 6.
    אני תמיד נורא מסתבכת בהחלטה מה להכין לארוחת הערב.
    יש ימים שאנחנו מכינים טוסטים, יש ימים של סלט, ביצה, גבינה,לחם. וזהו. אין לי יותר רעיונות.
    הבעיה במיוחד בימים שבהם הילד אכל גבינה צהובה/ביצה בבוקר בכריך לבית הספר.
    האם יש אפשרות להעביר את הארוחה הבשרית לערב במקום בצהריים? ואם כן, מה אוכלים בצהריים?
    אשמח לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת הערב.

הוספת תגובה

• פתרונות לארוחת ערב

ד''ר הגר שפר
    17/06/2007

שלום לך
    אני שמחה לעזור לכולכם להעשיר את הידע שלכם בתזונת ילדים.
    ארוחת ערב היא בהחלט עניין מורכב היות ולפעמים פשוט נמאס מהארוחה הישראלית הקבועה. אני תמיד מופתעת לראות כמה הילדים בחוגים שלי שמחים לקבל 20 אפשרויות חדשות לארוחת ערב מעניינת, אז הנה כמה מהן:
    • סלט גדול עם טונה ופרוסת לחם
    • סנדביץ' כמו בבוקר עם סלט גדול
    • פשטידה עם סלט
    • תפו"א אדמה אפוי עם תוספות : גבינה , קוטג' , מעט שמנת , טונה , שעועית ברוטב עגבניות
    • פיתה עם זעתר בתנור , לבנה וסלט ערבי.
    • ממליגה עם שמנת
    • לחם מטוגן עם גבינת סקי ומייפל או ריבה
    • מוזלי : יוגורט עם גרנולה פירות ודבש

בהחלט אפשר להחליף בין ארוחת הערב לצהריים, ככה נוהגים הרבה מקומות בעולם, היתרון בכך הוא שכל המשפחה יכולה ליהנות מארוחה עשירה ומזינה ביחד, בעיקר אם גם ההורים לא אוכלים ארוחה חמה בצהריים.
    בכלל מחקרים מראים כי ילדים שאוכלים ארוחות משפחתיות נהנים מבריאות טובה יותר, הרגלי אכילה בריאים יותר ומשקל תקין.
    בצהריים אפשר לאכול ארוחה קלה כמו הדוגמאות שציינתי למעלה לארוחת הערב.
    בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה חמורות מאוד!!
    מירי
    14/06/2007

שלום!
    בתי בת ה-4 לא אוכלת כמעט כלום. היא מאוד בברנית באוכל ובשום אופן לא מוכנה לטעום מאכלים חדשים. היא לא אוכלת בשר/עוף/דגים בכלל, גם לא ביצים ומוצרי חלב (למעט שוקו ומעדן שוקולד), לא פירות ולא ירקות (למעט גזר ותפו"א מדי פעם). עיקר התפריט שלה מורכב מקוסקוס עם תפו"א וגזר, פסטה ללא רוטב, אורז, פתיתים, במבה, מעדני שוקולד, שוקו, ופלים.
    אני מאוד מאוד מודאגת שחוסר בחלבונים יפגע בהתפתחות השכלית של הילדה. ויטמינים ניתן להשלים ע"י מתן טבליות שוקולד של חברת אלטמן "אומגה לילדים" או מוצרים אחרים בשוק.
    מצאתי באינטרנט אזכור לסוג של הפרעת אכילה "בררנות באוכל" שמאופיינת בתפריט דל וחוסר מוכנות להיחשף למזונות חדשים.
    האם התופעה מוכרת?מה את ממליצה לעשות?

מאוד מאוד אשמח לקבל תשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה חמורות מאוד!!

הוספת תגובה

• תשובה לבעיות אכילה

ד''ר הגר שפר
    14/06/2007

שלום לך
    קודם כל כמה מילות הרגעה, הרבה ילדים התחילו דרכם כאכלנים בררניים, זה מאד לא קל אבל בהחלט הפיך.
    זה מצוין שאת מודעת לבעיה זו התחלה מצוינת.
    כמה דברים שכדאי לעשות:
    להגיש לה מזון במנות קטנות בכדי שלא יראה מאיים
    לא לפחד מהתגובות שלה, לילדים לוקח כ -10 פעמים עד שהם מתרגלים לטעם חדש
    לשלב מזון חדש במאכלים שהיא מכירה
    לא לאפשר לה לאכול חטיפים וממתקים במקום אוכל, גם אם זה אומר שהיא תדלג על ארוחה.

תתחילי ככה ותעדכני אותי איך אתם מתקדמים, בכל מקרה תנסו לא לעשות סיפור גדול מידי מהאוכל בכדי לא לתת לאוכל יותר מקום ממה שצריך ולא ליייצר הקשר רגשי שלילי לאכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לינוק
    מירב
    14/06/2007

בני בן שנה וארבעה חודשים
    לא במיוחד אוהב לאכול מעדיף לינוק
    לי זה לא מפריע השאלה היא
    האם זה פוגע בגדילה?
    ומה לעשות?
    קשה לי להניא אותו מלינוק

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לינוק

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ד''ר הגר שפר
    03/07/2007

בגיל כזה חשוב לשלב גם מזון מוצק, לדעתי כדאי שתקבעי פגישה מסודרת בטיפת חלב ולפי עקומות הגדילה של הילד יבדקו ויראו איך הוא מתפתח ואילו מרכיבים חשוב להוסיף למזון שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באכילה
    טלי
    14/06/2007

צהריים טובים,

אני אם לשני ילדים: הגדולה בת 8 והקטן בן 5.
    לגבי הילדה הגדולה אין לי בעיה והיא אוכלת (טפו טפו) מגוון רחב של מאכלים ומוכנה גם לנסות דברים חדשים.
    הבעיה היא עם הילד הקטן, הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום.
    הוא אוכל עוף למיניו: שניצל, עוף מבושל, קצת קציצות עוף מטוגנות/מבושלות, אורז ופסטה בתחנונים.
    אין לו לפי דעתי הרגלי אכילה נכונה וקשה לי לשנות את זה: הוא רוצה שאני/או אמי שמטפלת בו בשעות הצהריים נאכיל אותו ואם אנחנו לא מאכילים אותו הוא לא מוכן לאכול.
    הוא מבקש לאכול אבל כל מה שאני מציעה לו שהוא מעבר למה שהוא מוכן לאכול, הוא מסרב וזה הולך בערך ככה: "אמא אפשר משהו לאכול? " ואז אנימציעה גבינה, כריך כלשהו והוא לא רוצה. רוצה תפוח, רוצה קורנפלקס בלי חלב, רוצה חטיף וכד'.
    יש לציין כי בבוקר כשהוא קם הוא שותה שוקו ואוכל חטיף שוגי (עוגי ודומיו) או עוגיה.
    אוכל בגן ארוחת 10 ומוכן לאכול רק שוקולד בכריך!!!
    בצהריים אוכל את מה שפירטתי.
    אחה"צ מנשנש חטיף או פרי.
    בערב מעדן או קורנפלקס בלי חלב, מלפפון, הוא לא מוכן לנסות ביצה או דברים אחרים רק מה שהוא מכיר ורוצה!
    הוא ילד רזה.

איך אני יכולה לעזור לו, או לפחות לשכנע אותו לנסות דברים אחרים??

מצטערת על ההודעה הארוכה, אך אני כבר נואשת..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באכילה

הוספת תגובה

• אכלנים בררניים

ד''ר הגר שפר
    17/06/2007

שלום לך
    אכלנים בררניים הם "הסיוט" של כל אמא, את יכולה להתנחם בכך שבד"כ עם הזמן זה משתפר. אבל, בהחלט כדאי לפעול בגיל מוקדם לפני שההרגלים מתקבעים בצורה חזקה.
    אני חוששת שבנך הבין שעניין האוכל הוא נושא חשוב בניכם והוא משתמש בו לטובתו. כלומר, הוא מבין שחשוב לך (בצדק) שהוא יאכל אבל הוא מנווט אותך לתת לו את מה שהוא רוצה, שזה בעיקר מזון מתוק ולא כל-כך מזין.
    בינינו, מי מאיתנו לא היה מעדיף לאכול רק מה שבא לו, שזה אצל רוב האנשים ממתקים, דגני בוקר ממותקים, שוקולד ושוקו.
    אבל את צריכה להעביר לבנך את המסר כי מזון זה לא מספיק מזין ובכדי שהוא יגדל ויתחזק (רוב הילדים לא רוצים להיות הכי נמוכים וחלשים בכיתה) הוא צריך לאכול מזון מזין כמו: בשר, עוף, ביצים,גבינות,דגנים,פירות וירקות.
    מזון מתוק הוא משהו שמתאים כארוחה קטנה אחה"צ.
    היי נחרצת ואל תוותרי, גם אם זה אומר שהוא ידלג כמחאה על ארוחה או שתיים (אף אחד לא מת מזה).
    לגבי מזון חדש כדאי לשלב אותו במזון מוכר ואהוב בכדי שיהיה לו קל יותר לקבל אותו.
    בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

טלי
    17/06/2007

תודה על הייעוץ.
    רציתי רק לדעת מפירוט האוכל שהוא אוכל היום, עולה כי יש לו חסרים? קראתי בכל מיני הודעות שלך שהוא צריך לאכול בשר/עוף וכד' ואורז, פסטה..והוא אכן אוכל זאת אך הוא דורש שיאכילו אותו וגם לא מוכן לאכול מאכלים חדשים.
    הבעיה העיקרית שהוא ילד עקשן ביותר. הוא עומד על שלו ולא מוכן לבוא לקראתי עם איזה נסיון למאכל חדש.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לאכול כמעט כלום
    מיכל
    14/06/2007

יש לי ילדה בת 7 וחצי והיא עושה לי המון בעיות עם האוכל
    היא לא אוכלת מוצרי חלב חוץ מגבינה צהובה בטוסט או שוקו
    היא גם לא אוכלת חומוס או טחינה מיונז וכדומה
    גם כשאוכלים בשרי אז היא עושה בעיות אבל פחות
    מה אני כן יכולה לתת לה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לאכול כמעט כלום

הוספת תגובה

• תשובה ל" לא רוצה לאכול כלום"

ד''ר הגר שפר
    24/06/2007

שלום לך.
    זה בהחלט לא קל להתמודד עם אכלנית בררנית אבל אני בטוחה שביחד נוכל למצוא פתרונות מתאימים.
    חשוב שתבדקי היטב מה היא כן מוכנה לאכול ומזה ננסה להפיק את המקסימום.
    אני אתן לך כמה רעיונות עכשיו אך אם תכתבי לי שוב ותפרטי מה היא מוכנה לאכול אני אוכל לבנות לך תפריט יותר מוצלח.
    אם היא אוהבת טוסט אז את יכולה להשתמש בזה ולהכין לה טוסטים כארוחת ערב, גבינה צהובה , בעיקר אם בוחרים ב- 9% היא דרך טובה לתת לילדים מוצרי חלב וסידן.
    את יכולה לשלב את הגבינה הצהובה בעוד כמה מאכלים: פיצה ביתית ( עשיר בליקופן מהעגבניות) תפו"א אפוי עם גבינה צהובה ( משביע וטעים ) אומלט עם גבינה ( מנה עשירה בחלבון טעימה ).
    לגבי השוקו מומלץ לדאוג לצחצח שיניים אחרי השתייה בכדי שהסוכרים לא יזיקו לשיניים.
    תנסי למצוא מאכלים בשריים שהיא אוהבת במיוחד, למשל עם היא אוהבת עגבניות את יכולה להכין כדורי בשר ברוטב עגבניות או בולונז. ואם היא אוהבת מתוק את יכולה להכין עוף בסויה ודבש.
    אל תפחדי להציע מאכלים חדשים ותמיד תזכרי שגם אם היא לא אוהבת את זה בפעם הראשונה יכול להיות שבהמשך (אם לא תוותרי) זה יהפוך לאחד המאכלים האהובים עליה.

בהצלחה ואשמח לעזור לך יותר אם תכתבי לי שוב עם מידע נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכלת כלום

מיכל
    01/07/2007

קודם כל תודה על התשובה

את הגבינה הצהובה היא אוכלת אך ורק בטוסט אין סיכוי שהיא תאכל יחד עם תפ"א או באומלט

היא לא אוהבת קציצות בשר לא עם רוטב ולא בלי רוטב

היא יכולה לאכול כל יום אותו דבר שזה : או שניצל תירס או שניצלונים מוכנים עם אורז או תפו"א במיקרו

היא נורא אוהבת סלט ,פיצה
    היא לא אוכלת מעדנים,חומוס טחינה מיונז

היא גם אוהבת קוקומן עם חלב

אשמח אם תחזרי אליי עם פתרון כי אני בטוחה שהיא לא אוכלת טוב

בברכה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אכילת ארוחת עשר בגן
    אדריאנה כהן
    14/06/2007

שלום,

יש לי ילדה בת חמש וחצי, בכל יום היא מחזירה את הכריך שאני מכינה לה כפי שהוא נשלח בבוקר.
    (ישנם בקרים שהיא אוכלת משהו קטן אבל לרוב לא)
    אני בודקת איתה בכל בוקר איזה כריך היא רוצה ועדיין הכריך חוזר שלם.
    היא טוענת שאין לזה זמן לאכול או שהיא לא הייתה רעבה.
    את ארוחת הצהריים בצהרון היא אוכלת באופן מלא וטוב.
    האם זה צריכה לדאוג מאי אכילת הכריך?
    ממתניה לתשובה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי אכילת ארוחת עשר בגן

הוספת תגובה

• ארוחת עשר בגן

ד''ר הגר שפר
    14/06/2007

שלום אנדריאה

לדעתי מאד חשוב שתקפידי להגיש לה משהו קטן בבוקר, אפילו 1/2 כוס חלב או אקטימל/360
    היות ולארוחת הבוקר חשיבות גדולה.
    לגבי הכריך את יכולה לשלוח לה רק חצי כריך, אולי זה יראה לה יותר נגיש ואפשרי ולהסביר לה שבכדי שיהיה לה אנרגיה לשחק וליהנות עם החברים בגן חשוב שהיא תעשה הפסקה קטנה ותאכל את הכריך.
    תעדכני אותי איך זה הצליח.
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לגרום לילד לאכול בשר
    לנה
    14/06/2007

שלום.

בני בן שנה ו-8 חודשים. והוא עדיין לא בגן.
    יש לו אי סבילות לחלב.
    בבוקר ובערב הוא אוכל תחליף חלב עם דייסה או עם קורנפלקס.
    במשך היום הוא אוכל ארוחה בשרית + תוספת או מרק ,פירות, ירקות ונישנושים.
    אני מנסה להרגיל אותו לאכול ארוחת צהריים מזינה ומאוזנת.
    הוא מסכים לאכול מרק עוף עם עוף מרוסק בתוכו, נקניקיות, פסטרמה, פסטה, תירס, חביתה.
    אני מנסה כל הזמן לפתות אותו לאכול שניצל, קציצות, עוף מבושל, פירה, תפו"א בתנור, אך הוא מסרב .
    הדאגה שלי שבגלל שהוא לא אוכל מספיק בשר, ולכן לא מקבל מספיק ברזל.

מה עלי לעשות ?

תודה,
    לנה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לגרום לילד לאכול בשר

הוספת תגובה

• אכילת בשר

ד''ר הגר שפר
    14/06/2007

שלום לנה
    בסה"כ נשמע שהתפריט של בנך די עשיר.
    לדעתי לא כדאי להרגיל אותו לאכול נקניקיות, שניצל וקציצות מטוגנות מגיל צעיר. אח"כ הילדים מתעקשים שזנ יהיה המרכיב העיקרי בתפריט שלהם ובהחלט יותר בריא לאכול עוף, פסטרמה וביצים.
    תנסו לשתף אותו בארחות שאתם אוכלים ול"אתגר" אותו לטעום ממכם מזון חדש.
    תמיד חשוב להכין מזון חדש בדרך הכנה מוכרת או במתכון מוכר, לדוגמא את יכולה לבשל קציצות
    בקר בתוך מרק או ברוטב עגבניות.
    ברזל נמצא בעיקר בבשר אדום או בבשר הודו וישנם המון מתכונים טעימים לא מטוגנים.
    מלבד זאת גם בעלים ירוקים יש ברזל למשל בתרד.

בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות לילדים
    amor
    14/06/2007

שלום,
    אני מאוד רוצה להזין את בנותיי בצורה נבונה כך שתהיה גם בריאה ומזינה וגם רצויה לאכילה.
    אך אני נתקלת בהמון קשיים עקב חוסר ידע/כישרון לבשל.
    יש לי 2 בנות בגילאי: 10, 7.5.
    דוגמא לבעיה: לארוחת צהריים אני מוצאת את עצמי מכינה או אורז או תפוח אדמה עם שניצל מוכן, כשיש לי זמן מכינה תוספת מבושלת של אפונה וגזר (משימורים) או שעועית צהובה (מהקפאה).
    סלט או ירק זו תוספת קבועה כמעט בכל ארוחה.
    אך השילוב הזה חוזר על עצמו ואינני יודעת איך ניתן לשפר ולשדרג לדברים שבנותיי יאהבו.
    כנ"ל בארוחות ערב: טוסט, בורקס, צנימים, סלט, מקרוני ולכל אחד תוספת ירק.
    אשמח לקבל גיוון והצעות לשיפור, אולי המלצה לספר קליל ונעים לעשייה וקריאה.
    (מזל שארוחות הבוקר הן רק קורנפקס וחלב או תה ועוגיות - וזה נראה לי שאין מה לשנות , כי אין לנו זמן למשהו אחר).
    אודה מאוד לעזרתך , מקווה שתביני את כוונתי ממה שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות לילדים

הוספת תגובה

• הצעות לארוחות

ד''ר הגר שפר
    17/06/2007

שלום לך
    קודם כל הכבוד על המודעות הגבוה והדאגה לבריאותן של בנותייך.
    את צודקת, בהחלט כדאי לגוון את הארוחות שלהן גם מבחינה בריאותית יותר נכון לצרוך מגוון של מזונות בכדי לקבל את כל אבות המזון. אך גם מבחינה של שעמום וחוסר בחשיפה למזונות חדשים.
    הארוחות שלהן צריכות להיות מורכבות מכמה מרכיבים עיקריים:
    מנת חלבון : עוף, בקר, דגים,גבינות, ביצים,טופו וסויה.
    מנת תוספת: אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים, תירס, אפונה, תפו"א, בטטה וקטניות.
    מנת ירקות: סלט, ירקות מבושלים, ירקות מוקפצים, אנטיפסטי ומרק ירקות.
    מנת שומן: שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, גרעינים ואגוזים לא קלויים.
    עדיף להגיש גם מנת בשר לא מצופה ומטוגנת כמו: עוף בתנור, ספגטי בולונז, עוף סיני מוקפץ, שווארמה הודו, דג בתנור וקציצות בקר ברוטב עגבניות.
    אפשר לנסות להחליף חלק מהדגנים הרגילים בדגנים מלאים: פסטה מלאה, קוסקוס מקמח מלא, אורז מלא וכו'.
    ירקות כדאי לגוון וללמד אותן לאהוב מגוון רחב יותר של ירקות, מומלץ להגיע ל-5 צבעים ביום.
    ארוחת הערב יכולה להיות ארוחה ישראלית קלאסית: חביתה+ גבינה+ סלט+ לחם.
    אבל גם דברים נוספים כמו: פשטידה, חביתיות, תפו"א בתנור עם גבינות או סלט גדול עם טונה או גבינה.

אני שמחה לבשר לך כי בחודשים הקרובים יצא לאור ספר תזונת הילדים שכתבתי ובו למעלה מ- 50 מתכונים, כך שתוכלי למצוא בו הרבה חומר מעניין וקל ליישום.

אני מקווה שעזרתי לך, אשמח אם תעדכני אותי איך התקדמתם.
    בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

amor
    17/06/2007

המון תודה על התייחסותך.
    אבדוק את הצעתך כבר בימים הקרובים, אני מקווה שבנותיי לא יקשו עליי ויסרבו לשינויים בארוחות הקבועות, שהתרגלו אליהן כבר.
    לצערי אני לא בשלנית ואשמח גם לראות ספר עם מתכונים ברורים ומפתים לילדים.
    אעדכן אותך גם בהמשך על התפתחויות מעניינות.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה