מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגר? תעזרי לי בבקשהנועה14/07/2007
שלום קוראים לי נועה אני בת 13 ו4 חודשים
אני בגובה 1.57
ובמשקל 49.9 קילו
אני רוצה לרדת במשקל
אני לא עושה ספורט ובנתיים אוכלת בצורה כזאת: שלושה ארוחות ביום בערב עדיף חביתה ובצהריים איטריות ושניצל ובבוקר מעדן או משהו בסגנון !
אני שותה פעמיים שוקו ופעם אחת מיץ ענבים וכל שאר היום מים
אם הדרך שלי לא נכונה את יכולה לתת לי דרך עדיפה לרדת במשקל?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ד''ר הגר שפר14/07/2007הי חמודה
לדעתי המשקל שלך תקין, אבל אם את רותה לשפר את התזונה זה תמיד מומלץ.
אפשר לעשות שינויים קלים בתפריט:
בבוקר: לשתות שוקו רק פעם ביום ועדיף שוקו ללא סוכר או מעדן ( לא שניהם)
בצהריים: להחליף את השניצל המצופה בחזה עוף - צ'יקן סטייק.
ולאכול כתוספת לעוף רק חצי כוס פסטה או אורז עם קערת ירקות.
אחה"צ : שוקו או מעדן ( מה שלא בחרת בבוקר)
בערב: חביתה עם פרוסת לחם מלא + גבינה+ ירקות
לוותר על מיץ ענבים - מלא סוכר וחסר ערך תזונתי
לשלב 6-7 שעות של פעילות גופנית בשבוע - גם בחופש.
בהצלחה
הגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בלהוריד משקל..חסוי חבוי14/07/2007
שלום,אני בן 13 וחצי,הגובה שלי הוא מ'65 ואני שוקל כ60 ק"ג..
אני רוצה להוריד את המשקל שלי לפחות עד ל50 קילו..
אני אוכל נורמאלי,אבל יש לי בעיה אחת,אני דיי מרבה לשתות משקאות מתוקים כולל:קולה,פאנטה,וספרייט..
אני לא אוכל הרבה ירקות ובבדיקת הדם האחרונה אמרו לי שרמת המוגלובין שלי טיפ טיפה נמוכה מהרגיל..
אני גם אוכל מתוקים וחטיפים.
אני צריך עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעזרה בלהוריד במשקל
שלי ראכמוט14/07/2007
שלום לך,
דבר ראשון, אין שום צורך שתרד במשקל - כי אתה נמצא במשקל תקין לפי גילך ולפי הגובה שלך.
ובטח שלא לרדת במשקל עד 50 קילו.
ירידה דרסטית כזו בגיל של גדילה יכולה לפגוע לך בבריאות ובגדילה ולגרום לבעיות נוספות בבדיקות דם (חוץ מהמוגלובין נמוך שצינת).
דבר שני, בקשר לתזונה שלך...
אתה יכול לקבוע לעצמך מספר כללים , כדי לשפר את התזונה:
מאוד חשוב - בלי קשר למשקל לא להגזים בשתית משקאות מתוקים ולהעדיף מים!!
שתיית מים חיונית לנו לגוף, במיוחד בימים חמים בקיץ .
שתייה מתוקה בעצם לא תורמת לנו כלום , היא מזיקה לשיניים ולפעמים משביעה אותנו ולכן באה על חשבון מאכלים מזינים יותר וחשובים יותר.
לכן, אני מציעה שתשתה 1-2 כוסות מים בתחילת כל ארוחה או בסוף כל ארוחה וככה לא תשכח לשתות...
אתה יכול להגביל את כמות המתוקים והחטיפים שלך לחטיף אחד ליום.
אתה יכול לקבוע לעצמך שאתה אוכל בכל ארוחה- איזשהו ירק , אם זה בכריך, או כסלט , כירק מבושל או ירקות מוקפצים או אפילו ירקות עם אורז...
כדי לשפר את רמת ההמוגלובין שלך - חשוב להקפיד על מוצרים המכילים ברזל.
תשתדל לאכול כל יום לפחות מנת בשר אחת : עוף או הודו או בשר בקר. (בהודו ובבשר בקר יש יותר ברזל מעוף) .
בהצלחה
שלי
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהחסוי13/07/2007
שלום אני ילדה בת 10 ואני לא ממש נחשבת כילדה פופולארית בבית הספר שלי ואני ישמח מאוד לעזרתך.
אני שוקלת יותר מחברותיי לכיתה ואני לא מצליחה לרדת אפילו לא קצת ואם בכל זאת אני יורדת קצת אני עולה מיד.
אני ישמח לקבל טיפים להרזייה.
ובנוסף גם מערכת תזונה שבכל יום אני ידע מה לאכול,
ואני מאוד אוהבת ספורט אני רוצה לרוץ קצת ברחוב ועם אני ידע כמה ממולץ לי לרוץ ומתי אני ישמח כי אני רוצה להיות כשאני יהיה גדולה חטובה וקריירה של דוגמנית ותזוניית כמוך כי אני מעריכה את העבודה שלך מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתזונה
שלי ראכמוט14/07/2007שלום לך,
אני מאוד שמחה לשמוע שאת אוהבת ספורט , כי פעילות גופנית היא דרך נפלאה לשמור על המשקל ועל הבריאות.
לילדים בגילך מומלץ לשלב איזשהי פעילות גופנית, לווא דווקא ריצה , אלא כל דבר- אם זה משחקי כדור או הליכה או שחייה או חוג . כל פעילות שתבחרי לעשות צריך להתחיל אותה בהדרגה ולעלות בהדרגתיות את רמת המאמץ והתדירות.
חשוב מאוד- לא להגזים עם הספורט ולשלב אכילה נכונה.
אם תוכלי לכתוב לי מה את אוכלת כדי שאני אוכל לעזור לך לבנות תפריט שמתאים לך ומהו גובהך ומשקלך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ושבת שלום..אמא13/07/2007
אני אמא לילד בן 9 וארבעה חודשים אשר שוקל 46 ועם גובה של 1.42...
כבר לפני מס' חודשים איננו מכניסים הביתה חטיפים ולא שתיה ממותקת.
השאלה היא מאחר ודיאטה איננה מומלצת לילדים ויחד עם זאת חייבים לשמור על איזון האם נראה לך בסדר להחליף את הלחם בפריכית אורז? אני חייבת לציין שהילד משתף פעולה ומאוד אוהב את הפריכייות אורז עם גבינה ורוקט ... האם זה בסדר???
הילד אף החליט שהוא יאכל 2 כאלה לארוחת הבוקר ו2 לארוחת הערב. את א.הצהריים אינני משנה לו אני מנסה להוריד בכמויות.
אבקש את דעתך...
ושוב תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא - שבת שלום
ד''ר הגר שפר14/07/2007שלום לך
אני שמחה לראות שאת רוצה לעזור לבנך לרדת במשקל וזה מצוין שהוא מוכן לשתף פעולה.
אבל, פריכיות אורז הן מוצר פחות מוצלח מלחם ובעיקר מלחם קלץ בגלל שהן מאד מעובדות הן בעלות אינדקס גליקמי גבוה ולמעשה אף גורמות ליותר רעב בהמשך היום.
אני מציעה שתחליפו את הלחם בלחם קל יש סוגים רבים וטבים בחנויות.
השתדלי להוסיף ירקות לכל ארוחה ולא להגיש מזון מטוגן.
חשוב לעודד אותו לעשות כמה שיותר פעילות גופנית ואני בטוחה שהתוצאות יראו בהמשך.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמלי13/07/2007
שלום לך יש לי שתי שאלות ואשמח אם תעני לי
1.הגובה של הוא מטר חמישים ושלוש והמשקל שלי הוא 50 קילו האם אני סובל מהשמנת יתר
2.תוכלי להרכיב לי תפריט ודרכים לרדם במשקל
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, ירון
שלי ראכמוט13/07/2007דבר ראשון, כדי שאוכל לענות על שאלתך חשוב שאדע מהו גילך.
דבר שני, ישנן הנחיות לתזונה נכונה המתאימות לכל הגילאים.
* להירשם לחוג/ פעילות ספורטיבית שתהיה קבועה ותאהב ללכת אליה.
* להקפיד על ירקות בכל ארוחה.
* בתחילת כל ארוחה לשתות 1-2 כוסות מים ובלי שתייה מתוקה.
* חטיף אחד ליום: במבה קטנה של 25 גרם או חטיף בריאות או ארטיק דיאט או קרח ועוד'
*להקפיד על לפחות מנת בשר אחת כל יום.
* לא לקחת תוספת לארוחת צהריים.
* לאכול בשולחן ולשבת כשאוכלים(לא לאכול מול הטלוויזיה או המחשב)
* להקפיד על 3 מנות חלב: חלב/גבינה/מעדן/יוגורט.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםם (2)...חסויהה..12/07/2007
היי..אני בת 11 וחצי בערך...
הגובה שלי הוא בערך מטר חמישים..
אני שוקלת 50 קילו...והייתי רוצה שתביאו לי תפריט
שיתאים לי. אני לא ממש שמנה..אני רק קצת מלאה...
אני לא מרגישה ממש בנוח עם הגוף שלי...למרות שאומרים לי שיש
לי גוף יפה..
המשפחה שלי מקדמת את זה גם...(הרוב גם שמנים)
אני גם לא ספורטיבית במיוחד...
וגם אני רוצה להתחיל לרדת בשביל הבת מצווה...
בבקשה תעזרו לי אני ממש רוצה לרדת במשקל...זה ממש חשוב לי
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
שלי ראכמוט13/07/2007
חשוב שתדעי שהמשקל שלך יחסית לגובה ולגילך הוא תקין.
אני מבינה שאת רוצה לרדת במשקל, אבל מכיוון שאת במשקל תקין ואת צריכה עוד לגדול, חשוב מאוד לא לעשות דיאטה, כדי לא לפגוע בתהליך הגדילה.
אני כן ממליצה כדי לא לעלות במשקל או להרגיש יותר טוב עם הגוף שלך לעשות פעילות גופנית. החופש הגדול עכשיו הוא הזדמנות מצוינת בשבילך לקחת את הפעילות הגופנית כמשימה.
בנוסף, מכיוון שלא רשמת לי מה את אוכלת, אתן לך הנחיות כלליות שיסיעו לשמור על המשקל הנוכחי ועם זאת לגדול.
* להקפיד על ירקות בכל ארוחה.
* בתחילת כל ארוחה לשתות 1-2 כוסות מים ובלי שתייה מתוקה.
* חטיף אחד ליום: במבה קטנה של 25 גרם או חטיף בריאות או ארטיק דיאט או קרח ועוד'
*להקפיד על לפחות מנת בשר אחת כל יום.
* לא לקחת תוספת לארוחת צהריים.
* לאכול בשולחן ולשבת כשאוכלים(לא לאכול מול הטלוויזיה או המחשב)
* להקפיד על 3 מנות חלב: חלב/גבינה/מעדן/יוגורט.
שיהיה בהצלחה,
אשמח לענות אם יהיו לך עוד שאלות בנושא
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
חסויהה..13/07/2007תודה רבה עזרת לי מאוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 שחיה רק מקורנפלקסריקי11/07/2007
בתי בת הארבע היתה אוכלת הכל.
בשנה האחרונה היא לוקחת לגן רק לחמניה קטנה עם קוטג' (בהתחלה היינו מגוונים והיא אינה מוכנה לשום דבר פרט לקוטג') ופרי.
מבחינתה ארוחת ערב וצהריים ובוקר בבית לנצח תהיה רק קורנפלקס ובין לבין חטיף - אני מנסה להגביל - לא לתת חטיפים כל יום אלא פירות במקום.
מה לעשות כדי לדרבן אותה לאכול - היא אינה רזה אבל ממש לא שמנה, ולפני כמה ימים שאלה אותי למה יש לה בטן שמנה?
האם בגיל הזה הם כבר מתעסקים בכך? היא טוענת שזו שאלה מיוזמתה- מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, ריקי
שלי ראכמוט11/07/2007אני מבינה מאוד את החששות שלך ואני אנסה לענות לך על כל שאלותייך.
דבר ראשון , חשוב לנסות לברר מאיפה נובע השינוי שחל בתזונה שלה ולמה היא מוכנה לאכול רק קורנפלקס חטיף וקוטג' ולחמניה . ייתכן שבתך מנסה לדמות לילדה אחרת בגן או שיש סיבה אחרת. חשוב לדעת מה מקור הבעיה כדי לפתור אותה.
דבר שני אני כבר מרגיעה אותך, שיש הרבה ילדים שהופכים להיות יותר בררנים בגיל מסוים - אבל כשהם גדלים הם חוזרים לאכול יותר מגוון. לבינתיים, עד שתגדל, תוכלי לעזור לה על ידי דוגמא אישית. ילדים במיוחד בגילאים אלו לומדים ומתנסים על ידי חיקוי- בעיקר חיקוי של ההורים. לכן, ארוחה משפחתית מסודרת שבה כולם יושבים בשולחן ואוכלים מגוון יוכל לעורר בבתך רצון וחשק לטעום דברים נוספים.
מאוד חשוב שלא יהיו יותר מדי וויכוחים על נושא האוכל , אבל כן להציב גבולות ואם ישנם עוד ילדים במשפחה, שהגבולות יהיו זהים לכולם.
דבר נוסף שניתן לעשות כדי לדרבנה לאכול - זה להפוך את האוכל ליותר יצירתי, למשל ליצור פרצופים מירקות.
לשאלתך האחרונה. לצערי, ילדים היום מתחילים כבר בגילאים צעירים להתעסק בנושא המשקל ודימוי הגוף. כאם, את צריכה לתת לה את נקודת המבט שלך, שהיא חזקה יותר בגיל הזה משאר הסביבה, שהיא לא שמנה ושאין לה בטן.
בכל מקרה, אני מציעה לך , שאם היא ילדה עם איזשהי נטייה להשמנה, להקפיד לרשום אותה לחוג ספורטיבי בגיל המתאים כדי שפעילות גופנית תהיה חלק מהיום יום שלה.
בהצלחה, שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגר?אורר11/07/2007
איזה תפריט את ממליצה לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתן
ד''ר הגר שפר12/07/2007הי נתן
אני עדיין חושבת שכדאי שתבדוק באופן מסודר את כאבי הבטן שלך.
בינתיים, הכנתי לך תפריט עשיר בחלבונים ועם פחות מוצרי חלב.
כמו כן כדאי שתאכל קווקר בבוקר זה מרפד את הקיבה ובד"כ עוזר לכאבי בטן.
בכל מקרה תעשה בדיקות כי גם תפריט מצוין לא יעזור לך אם יש לך בעיה במערכת העיכול.
תפריט מתאים לבעיות בקיבה:
ארוחת בוקר: דייסת קוואקר
ארוחת 10 : סנדביץ' עם טונה או פסטרמה
ארוחת צהריים : פסטה עם חזה עוף או הודו
ארוחת ביניים: תפוח עץ
ארוחת ערב:
חביתה משני ביצים + 2 פרוסות לחם ומעט ירקות
תפוח-אדמה אפוי וסלט ירקות
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות מודגתאורלי10/07/2007
היי
אני כותבת בקשר לאחותי הקטנה
היא בת 14 והיא שמנה מאוד, הגובה שלה 1.57 והיא שוקלת 77 קילו
אם זה לא היה פוגע בה חברתית, זה לא היה כל כך מפריע
אבל הבעיה היא שזה פוגע בה חברתית, לפעמים מציקים לה בבית הספר
והיא מאוד מסוגרת בתוך עצמה ובודדה
נסינו בבית לדרבן אותה, ללכת איתה לשומרי משקל,
להרשם איתה לחוגים של ספורט
והיא לא מצליחה להתמיד
אני רוצה לצין שאנחנו מאוד מעודדים אותה,
ומקפידים לתת לה הרגשה טובה לגבי עצמה
בכל מקרה, שום דבר לא עוזר
והמצב רק הולך ומחמיר
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחות המודאגת, שלום
שלי ראכמוט12/07/2007אני נתקלת הרבה בבעיה שאת מעלה, כשבעצם בני המשפחה הדואגים והמסורים רוצים ומנסים לעזור בתהליך הירידה במשקל.
הדבר הכי חשוב בכל תהליך שינוי הוא שאחותך תהיה היוזמת והיא זו שתחליט לקחת עליה את האחריות למעשיה ולהרגלי האכילה שלה.
כאשר את מתעסקת במשקל ובהרזיה במקומה , התחושה היא שהאחריות עוברת אלייך- אך האחריות בעצם צריכה להישאר אצלה.
הצעד השני אחרי שאחותך תחליט ותרצה לעשות את השינוי הוא לסייע לה כסביבה תומכת ומעודדת , כי בלי זה גם מאוד קשה לרדת במשקל. במיוחד בגיל ההתבגרות :)
מסגרת שאחותך תתחבר אליה , כמו קבוצת הרזיה, מפגשים אישיים אצל דיאטנית או חוג ספורט יכולה לסייע להצלחת התהליך.
המון בהצלחה,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וגובהבת13.510/07/2007
שלום אני בת 13 וחצי עולה לכיתה ח'.
אני לא שמנה שוקלת 42 בערך אבל אני גם לא יכולה להגיד שאני ממש רזה
גובה 1.50 בערך אולי 1.51 או 1.52
אני יודעת שגובה מורכב מ-2 דברים: גנטיקה ותזונה נכונה.
לפי מה שידוע לי, אבא שלי בערך 1.73 ואמא שלי בערך 1.65
אבל אני לא חושבת שאני אוכלת כל כך טוב...
ויחסית לכיתה שלי אני נמוכה, אני מודעת לזה. אני כמעט הכי נמוכה בשכבה.
אז רציתי לשאול, איזה מאכלים עוזרים לגבוה, וכמה צריך לצרוך מהם?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתזונה וגובה
ד''ר הגר שפר10/07/2007שלום לך
דבר ראשון המשקל שלך מצוין ביחס לגובה.
לגבי מזון שעוזר לגבוה מדובר בעיקר בחלבון:
ביצים, חלב, גבינות, דגים, בקר, עוף, טופו וסויה.
חשוב לשלב חלבון בכל ארוחה וכך ניתן להגיע לכמות המומלצת שהיא כמעט גרם חלבון על כל קילו משקל.
במקרה שלך כ- 40 גרם חלבון שהם:
ביצה 1 + 1/2 קוטג' + חזה עוף + 1/2 קופסאת טונה.
בהצלחה לך
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה =]
בת13.511/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה !קוראל09/07/2007
שלום אני בת 14 וחצי ואני שוקלת 62 והגובה שלי הוא מטר 70 ..רציתי לדעת איזו דיאטה אני צריכה לעשות כדי לא לפגוע בגוף שלי אך כן לרדת כי אני מרגישה ממש לא בנוח עם הגוף שלי .
תודה .(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקוראל על דיאטה לנערות
ד''ר הגר שפר10/07/2007הי קוראל
בגיל שלך לא כדאי לעשות דיאטה אלא לשמור על תזונה נכונה, בריאה ומזינה.
אני מציעה שבתור התחלה תבצעי את 5 הכללים הבאים:
תקפידי לאכול 5 ארוחות ביום
תוותרי על מזון מטוגן
תאכלי יוגורט, פירות וירקות לארוחת ביניים (אחה"צ) במקום חטיפים וממתקים.
תאכלי מוצרי חלב עד 5%
תעשי כל יום שעה של פעילות גופנית
אין סיבה שזה לא יעזור לך לרדת במשקל
בהצלחה
הגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה אבל ..
קוראל10/07/2007אני עושה פעמיים או שלוש פעמים בשבוע פעילות ספורטיבית של 4 או 4 וחצי שעות .
שזה שרירי בטן והכל על מבנה הגוף ולמרות זאת לא קורה כלום, ואני אוכלת יוגורט עם פירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקוראל
ד''ר הגר שפר10/07/2007הי קוראל
אני מציעה שתנסי את הכללים שנתתי לך
אם אין שינוי במשקל ובהיקפים תוך חודש חודשיים, כדאי להתייעעץ עם מומחה לתזונת ילדים ונוער.
כך ירכיבו לך תפריט אישי שמתאים לך ועם זאת בריא ויעיל.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש ליבעיה בקיבה ואני בן 18...דניאל09/07/2007
וכמה שאני אוכל אני לא עולה במשקל אולי זה בגלל הקיבה?
ומה את מציעה לי לאכול כדי שהקיבה לא תעשה בעיות?
בתודה נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבעיה בקיבה
ד''ר הגר שפר10/07/2007שלום נתן
אם אתה חושד שיש לך בעיה בקיבה (כנראה שאתה סובל מכאבי בטן ) כדאי שתדבר עם הוריך ותבקש שיקחו אותך לרופא מומחה ( גסטרו ) בכדי לבדוק את הבעיה.
אני אשמח אם תעדכן אותי מה קרה עם זה, אם אין בעיה אפשר להרכיב לך תפריט שיעזור לך לעלות במשקל.
מחכה לעידכון
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרהחסויה06/07/2007
אני לא שוקלת יותר מהמשקל שצריך בגיל 13, אני דיי נורמלית, אבל אני לא בדיוק רזה, ואני גם לא אוכלת נכון. מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל"חסויה"
קשה לי לתת לך תשובה כי לא הסברת למה את חושבת שאת לא אוכלת נכון.
תכתבי לי מכתב קצת יותר מפורט ואשמח לעזור לך.
אם את מתביישת את יכולה להיעזר בכל התשובות שכתבתי לנערות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת יותר מדיאנה05/07/2007
יש לי ילדה בת 12 שאוכלת יותר מדי והיא כל הזמן רוצה להרזות אני ניסיתי לחפף לה באוכל אבל היא אוכלת ואוכלת אין לה מאצורים!!
היא לא מרוצה מהגוף שלה כיאילו אין לה אודף מישקל או משו אבל היא שוקלת איזה:56 וזה לא נעים לה !!
אני והיא מנסות ומנסות אבל כלום לא עובד!!!
היא בדיכאון מהגוף שלה .
אולי את יכולה לעזור לנו ולתת לנו איזה שיתה טובה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאוכלת יותר מידי
ד''ר הגר שפר10/07/2007שלום לכן
אני שמחה לראות שאת תומכת בבתך ומנסה לעזור לה.
יכול להיות שהבעיה שלה היא הרגלי אכילה לא נכונים, אז הנה כמה שיטות:
לאכול רק בצלחת קטנה (לתת כמות קטנה של אוכל), כשמסיימים עושים הפסקה של 10 דקות ורק אם אח"כ עדיין רעבים לוקחים מנה נוספת.
לא לאכול מול הטלוייזיה, רק מול השולחן
להניח את הסכין והמזלג בין ביס לביס - ללעוס היטב זה עוזר למערכת העיכול ולתחושת השובע.
להתחיל את הארוחה במה גדולה של ירקות" סלט, מרק, או סתם ירקות חתוכים.
לשתות כוס מים גדולה לפני כל ארוחה
אם אתן מעוניינות את מוזמנצ להביא אותה לאחת הקבוצות שאני מנהלת.
שיטת EASY-WAY יעילה ביותר בירידה במשקל ובשינוי הרגלי האכילה של כל המשפחה.
פרטים נוספים באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ישמח לעזרה ממךהדס04/07/2007
שלום לך
אני רוצה לבקש ממך שתעשי לי תפריט שיהיה טוב בשבילי ושלא יהיה כולל הרבה זמן ספורט כי הבעיה שלי הוא לא ספורט זה האוכל שאני כל הזמן מנשנשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלמונית
אי אפשר להרכיב תפריט בלי נתונים נוספים.
אבל, אני בהחלט יכולה להציע שתורידי את הנשנושים ותתרכזי באוכל מזין ובריא.
מומלץ גם לשנות את הרגלי האכילה, למשל:
לאכול ארוחות קטנות
לאכול מול שולחן
לאכול ארוחת ערב משפחתית
לא לדלג על ארוחות
לשתות 12 כוסות מים ביום
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)