פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה דחופה בבקשה לענותת!!
    רותם =>
    22/07/2007

אני בת 13......
    מתחילת החופש הגדול התחילו לי כאבי בטן חזקים..
    כל פעם שאני רואה אוכל אני מקיאה [לא מרצוני]
    ואני לא מסוגלת אפילו לחשוב על אוכל..
    אז.. אני לא אוכלת כמעט כלוםם..
    אני יודעת שזה לא בריא אבל אני לא שולטת בזה...
    כולם אומרים לי שאני לא אוכלת ולוחצים עליי לאכול.. לא מבינים שאני לא מרגישה רעבה
    אני לא יכולה לאכול...
    השאלה שלי היא..
    למה? למה זה קרה?
    ואיך אפשר לעצור את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה דחופה בבקשה לענותת!!

הוספת תגובה

• תשובה לרותם

שלי ראכמוט
    23/07/2007

שלום,

לפי מה שכתבת, אני מתרשמת שמדובר בבעיה שלא ניתן יהיה לפתור אותה בפורום.
    אני מציעה שאת והוריך תגיעו לרופא שיוכל לבדוק אם ישנה בעיה רפואית המונעת ממך לאכול. בכל מקרה ,חשוב שתקבלי עזרה

אנא עדכני אותי במצבך, ואם יש לך עוד שאלה - את מוזמנת לשאול.

בהצלחה

שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רותם =>
    25/07/2007

סופסוף הפסיק לי המצב הזה...
    אני אוכל אבל לא הרבה וזה עוזר..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה
    הדס
    22/07/2007

שלום
    כתבתי לך פעם ואמרת שאת צריכה עוד פרטים אז אני יכתוב
    גובה:1.60
    משקל: 53
    גלי 13 בדצמבר אני יהיה בת 14
    אני הייתי מעדיפה בלי ספורט
    תודה מראש
    אלמונית :")
    אשמח לקבל ממך עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תשובה ל"אני צריכה עזרה"

שלי ראכמוט
    23/07/2007

שלום,

לפי הנתונים שרשמת ,את לא נמצאת בעודף משקל יחסית לגילך וגובהך.
    לכן, חשוב שתשמרי על תזונה נכונה כדי שתמשיכי לגבוה ובמקביל תעלי בהדרגה במשקל.
    הצעות לתפריט מאוזן:
    א. בוקר :
    2 פרוסות לחם + ממרח וירקות
    כוס חלב
    א. ביניים:
    פרי או כריך לבית הספר
    א. צהרים:
    סלט ירקות
    מנה בשרית
    פחמימות: אורז/פסטה/פתיתים/אפונה וכו'
    א. ביניים:
    מעדן או יוגורט או חטיף קטן
    א. ערב
    שקשוקה או חביתה עם פרוסת לחם וממרח
    ירקות

וכמובן הרבה מים ובלי שתייה מתוקה.

וכמובן- אם תחליטי גם להוסיף פעילות גופנית זה יהיה מצוין.

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

הדס
    26/07/2007

תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    חסוי
    22/07/2007

אני בת 16 ואני יודעת שזה תזונה ודיאטה לילדים,אך בכל זאת יש לי שאלה..
    אני 1.65 ואני שוקלת 60.
    לפני שנה בערך שקלתי 65 ורזיתי 5 ק"ג תוך חודשיים(בחופש הגדול)..ההרזיה נבעה מזה שהלכתי לחדר כושר.
    עכשיו שוב פעם יש חופש גדול ואני רוצה לרזות מאוד כדי לבוא לשנה החדשה שונה..והמשקל שאני רוצה ליהיות בו זה 55.
    אני כעיקרון יודעת מה אני צריכה לעשות בשביל לרזות..אבל זה פשוט לא יוצא לי..אפילו קנינו הליכון לבית שכולנו ניהי בכושר.
    אבל הבעיה נובעת מזה שאני אוכלת בערב ואני אוהבת לנשנש..ואני אוכלת ממתקים(לא בכמות מופרזת).
    אז השאלה שלי אלייך מה אני יכולה יכולה לעשות כדי להפסיק לנשנש ולא לאכול בערב(אני אוכלת בערב בשעות מאוחרות למשל 20:00) ועוד משהו אחרי ארוחות,למשל 10 דקות אחרי יש לי הרגשה שאני סבעה אבל עדיין אחרי ארוחה אני יכולה לקחת לאכול משהו קטנטן.
    *תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

שלי ראכמוט
    23/07/2007

שלום לך,

אם הבנתי נכון , לפני שנה ירדת 5 ק"ג ושמרת על המשקל שזה הישג יפה מאוד.
    בקשר לרצונך לרדת במשקל ,אני חושבת שגם אם תישארי במשקל הנוכחי ותעשי ספורט זה יהיה נפלא כי גופך יתעצב ותרגישי איתו טוב.
    כדי למנוע אכילת נשנושים ואכילת ממתקים, חשוב שתוכלי ארוחות מסודרות ובמיוחד ארוחה מסודרת ומשביעה בערב , במיוחד אם את מתאמנת אחה"צ . ארוחות מסודרות יעזרו למנוע את הנישנושים בערב ולאורך היום.
    חשוב שארוחת הערב תהיה משביעה- למשל , סלט עם גבינות ו2 פרוסות לחם.
    אם את מרגישה רעבה אחרי הארוחות תחליטי על ארוחת ביניים או ארוחת לילה קטנה , למשל פרי או יוגורט או ארטיק 3% שומן.
    את יכולה להחליט שאת לוקחת חטיף קטן או ממתק אחד ליום.

אשמח להתעדכן אם זה עזר לך,

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני 148 סנטימטר ו53 קילו
    יוליה
    21/07/2007

גילי 11 גובהי 148 סנטימטר ואני שוקל 53 קילו ואני נראה שמן מאוד האם המשקל טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    אני 148 סנטימטר ו53 קילו

הוספת תגובה

• תשובה לעומר שדה

ד''ר הגר שפר
    21/07/2007

הי עומר

לפי הנתונים ששלחת ה- BMI שלך הוא 24.2
    כלומר המשקל שלך מעט מעל לממוצע.

אני מציעה שתשתדל לאכול בריא
    תוריד את המזון המטוגן
    תשתה מים ולא משקאות ממותקים
    תאכל 5 ארוחות קטנות ביום
    תעשה לפחות שעה אחת של פעילות גופנית ביום

אני בטוחה שאם תתמיד בשינויים אלה תצליח לרדת במשקל בצורה בריאה שתישאר גם לאורך זמן.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רץ כמו מריצה ויש לי בטן גדולה כ

יוליה
    22/07/2007

אני רץ כמו מריצה אני בקושי יכול לרוץ הייתי בלגיה לכדורגל וכלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעומר 2

ד''ר הגר שפר
    22/07/2007

הי עומר

אני לא בדיוק מבינה למה אתה שולח כל-כך הרבה הודעות עם אותו משפט, זה סתם מקשה על השימוש בפורום וממלא את תיבת הדואר הנכנס של המנהלות בעומס רב וכך קשה לנו לראות כשנשאלות שאלות חשובות ודחופות.
    אם יש עוד שאלות שהיית רוצה שנענה עליהן פשוט תשאל אבל ממש אין טעם לשלוח את אותו משפט 26 פעמים.
    אולי אתה זקוק לאוזן קשבת מעבר לייעוץ בפורום.
    אני מציעה שתדבר עם ההורים שלך ושתף אותם בתיסכולך. אולי כדאי לערב גם איש מקצוע שיעזור לך לרדת במשקל בצורה נכונה ולחזק את ביטחונך העצמי.
    אם יש דרך שאוכל לעזור לך, רק תבקש...
    בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמוכה
    נטע
    20/07/2007

שלום,גובהי 1.45 ואני בת שלוש עשרה ועולה לכיתה ח'.
    אני מאוד נמוכה,אני צימחונית ואני חושבת שזה קשור לזה.
    רציתי לישאול עד איזה גיל ממשיכים לגבוהה ומי אני צריכה לאכול כדי לגבוהה.

תודה! מנטע

לקביעת תור
    סגירה
    נמוכה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

שלי ראכמוט
    20/07/2007

הי, נטע

אם את צמחונית מאוד חשוב לבדוק בבדיקת דם את רמת ההמוגלובין שלך ואת רמת ויטמין B12 כדי לבדוק שאת לא אנמית.
    בכל מקרה, רצוי להקפיד על ביצים ומוצרי חלב שהם מקור טוב לויטמין B12 ועל מקורות נוספים לברזל חוץ מבשר כמו : ירקות ירוקים או קטניות או דגים או חלמון ביצה או דגני בוקר או פירות יבשים או טחינה...
    אם את אנמית ואת רוצה להמשיך להיות צמחונית רצוי להגיע להדרכה ולמעקב כדי למנוע נזק שיכול להיווצר מחסר ברזל בגילך.
    אין מאכל מסוים שגורם לכך שתגבהי יותרי,אבל חשוב מאוד להקפיד לאכול מכל אבות המזון ולהקפיד על מאכלים עם סידן (למשל, מוצרי חלב) וגם אין דרך לדעת באיזה גיל נעצרת הגדילה.
    אם את מודאגת מהגובה שלך חשוב להגיע למעקב במרפאה אנדוקרינית ולבדוק את הנושא.

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחווףף ממאווד אבללללללל ממאווד:]
    חחסוי%
    19/07/2007

שלום זה חסויי וודחוף@
    אני בת 11 וממשהו וואני גובה מטר 46 ככה
    וואני שוקלת 45@
    וואני ממש רוצה להרזוות
    פפעילות גוופנית אאיןן לי כוול כך ואני רוצצה שתתעעזרי לי גםם בזזונה וגם רעיון ללפעילו גוופנית @
    אאני גם ממאוד גמיישה ושננה ההבאה אני ארשםם ליתתעמלות אומנותיתת ובהיתעמלות אומנותית צרייך להיות ממש רזזים עעד אאז אני רוצצה ללהיראות ממקל#
    אאשמח אםם תבייאי לי תפפריט דייאטה מדויק+שעות פעילות גופנית וימיםם בשבוע#@
    *ואני ללא בקייטננה בחוופפש....
    בתתוודה חחסוי:]

הוספת תגובה

• תשובה לדחוף מאוד

שלי ראכמוט
    20/07/2007

שלום לך,

לפי הגובה והמשקל שלך את במשקל תקין ואת לא צריכה לרדת במשקל.
    לכל הילדים חשוב לעשות פעילות גופנית, גם מי שלא צריך לרדת במשקל.
    פעמיים - שלוש בשבוע הליכה או אופניים או שחייה בחופש זה מצוין וחוג התעמלות אומנותית בשנה הבאה יכול להיות מעולה.
    דוגמא לתפריט לתזונה מאוזנת
    א. בוקר
    2 פרוסות לחם+ממרח + ירקות
    א. ביניים
    פרי או מעדן
    א. צהרים
    סלט ירקות
    מנת בשר או דג
    תוספת כמו אורז או פסטה
    א. ביניים
    2 פרוסות לחם + ממרח או חטיף שוגי
    א. ערב
    ירקות חתוכים
    2 פרוסות לחם כטוסט עם גבינה צהובה
    או חביתה
    וכמובן לשתות הרבה מים .

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוודה

חחסוי%
    24/07/2007

תתוודהה ששלחחתם ללי תתפפריט@

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרדת במשקל
    חסוי
    19/07/2007

שלום...
    אני צריכה דיאטה לנערות בנות 12.
    יש לך הצעות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לרדת במשקל

הוספת תגובה

• תשובה ללרדת במשקל

ד''ר הגר שפר
    19/07/2007

שלום לך

אם את רוצה לקבל הנחיות לתזונה נכונה כדאי שתשלחי לנו עוד פרטים ונוכל לעזור לך בצורה טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני148 סנטימטר מהו המשקל הטוב ביותר
    יוליה
    19/07/2007

מהו המשקל הוב ביותר לגילי

הוספת תגובה

• פרטים

חסוי
    19/07/2007

זה לא מספיק שכתבת מהו גובך
    אתה צריך לכתוב גם מהו משקלך ומהו גובך רק ככהנ יוכלו לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה מלידה
    אעדי
    18/07/2007

שלום לכם וכמה טוב לי שהגעתי לפורום שיתכן ויבין אותי ואת מצוקת בתי ומצוקתי שלי - ועל כך כבר תודה מראש.
    בתי בכורתי נולדה במשקל 2900 לפני שלוש שניים בדיוק. אציין ששנינו הורים גדולים האב 2 מטר ואנוכי 175 מטר.
    במשפחת בעלי יש נטייה להשמנה .-עד כאן היסטוריה משפחתית.
    בתי היקרה מרגע שהחלה לינוק החלה להשמין עוד ועוד אהבה לינוק אך הדרתי לה ארוחות במשך כל ארבע שעות,אך זו יקרתי התנפחה עוד ועוד ובגיל שנה שקלה 13.5 ( יש הורים שמקנאים..שטויות זו גם בעיה לא פחות מטרידה )אנשים טובים הרגיעו אותי חכי אמא צעירה ולחוצה שכמותך היא תלך לגן הכל ירד לה...היא תזחל ותרז...היא תלך והגוף יקבל פרופורציה - שום כלום!!!
    בתי המדהימה הולכת וגודלת ומשמינה.
    היום היא מטר ועשרה ( כו..כן..והיא רק בת 3 ) ושוקלת 23 ק"ג !!
    שללתי בעיה בבלוטת התריס ,הורמון גדילה ברדר ווילי - היינו בטיפול שצל פסיכולוגית להתפתחות הילד ונירא לי שזו יצרה אצלנו העיה שלא הייתה לפני - אוכל וחיבורו לרגש. הפסיכולוגית מנסיונה האישי על עצמה אמרה לנו לתקצב לה את האוכל וגם עם תצרח ותבכה לא נורא - זה כמו נרקומן שזקוק למנה , יהיה לה ממש קשה וגם לכם תיהיו חזקים - אמר.
    ילדתי אחרי יום כזה התחילה לגנוב אוכל ולאכול במחבוא- נבהלנו ומייד חדלנו משיטה זו.
    התכול גדל כי אני כאם יודעת על ההשלחות הבריאותיות והנפשיות כולל החברתיות של ילד שמן
    משתדלת למזער את כמויות האוכל אך הילדה גדלה וממשיכה לעלות במישקלת
    אני עייפה מכל זה - המתוקה שלי כל זמן נתון רוצה לאכול משהו ובזמן הארוחות אוכלת מנה מאוד יפה המכילה את האבות המזון הנדרשת - ספורט היא עושה שעה ביום טיול רגלי או אופניים או כדור ובכך זהו.
    אציין דבר אחרון שבשנה האחרונה הוצאנו אותה מהגן במטרה לנסות לראות אולי בגן לא מטפלים בה נכון ( בהבט של התזונה )שוחחתי רבות עם הצוות והילדה המשיכה להשמין .בשנה זו שהיא אתנו בבית הבטחון העצמי שלה עלה וגם שמחת החיים ויחד עם כל זה גם תאבונה התגבר.
    אני ממש מתוסכלת ולא אתבייש ואומר שלפעמים לא טוב לי לראות אותה במשמנייה כשהבטן נשפחת והרגלים משתפשפות להם ובמשפחב כבר קוראים לה שמנמונת..אין לזה סוף ומאידך אנחנו מאוד משתדלים להסביר לה מהו מזון ואך נוהגים בו ושהוא לא תחליף לעצב,שעימום וכו'.
    מצטערת על המכתב הארוך לבי יצא אליכם - בבקשה עם יש דבר ולו חצי דבר שאנינו מודעת עליו ובכלל כל ציון דרך -אשמח עד מאוד להעזר בכם.
    ושוב תודה
    אעדי.

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה מלידה

הוספת תגובה

• תשובה להשמנה מלידה

שלי ראכמוט
    18/07/2007

שלום,

קראתי את מכתבך ואני מבינה מאוד את הדאגה שלך לילדה, אך הרשי לי להרגיע אותך- בכך שילדתך אומנם נמצאת בעודף משקל יחסית לילדה בת 3 אך גם גבוהה מאוד!
    כך שייתכן שעם הזמן אם היא תמשיך להעלות במשקל בצורה מתונה, היא כבר לא תיחשב כילדה עם עודף משקל בגלל גובהה.
    דבר ראשון, אני חושבת שזה גיל מוקדם מדי להתחיל לדבר עם הילדה על נושא המזון והמשקל ואני ממליצה בגילאים האלו שההורים יפנו לתמיכה ועזרה כדי שהם ילמדו איך להתמודד עם הצבת הגבולות ועם נושא האוכל.
    מכיוון שאת נמצאת איתה בבית , את צריכה להיות הדוגמא האישית שלה לסגנון האכילה ולהציב גבולות ברורים.
    מאוד יעזור אם תעסיקי אותה ותדאגי שהיא תהיה מאוד פעילה (על ידי חוגים וספורט) ייתכן שילדתך צריכה יותר משעה פעילות גופנית ביום (עכשיו היא גם לא בגן ושם הם בדרך כלל מוצאים הרבה אנרגיה).
    אני לא חושבת שצריך לתקצב אותה באוכל, אבל צריך שהאוכל יהיה כפשוטו: אוכלים כשרעבים ולא מתוך שיעמום, לכן צריך שהיא תהיה פעילה.
    נושא גניבת האוכל שהעלית הוא חשוב ביותר, כל דבר שמותר לכם מותר גם לה- צריך להסביר
    לה שאתם אוכלים כמויות יותר גדולות כי אתם יותר גדולים, אבל לנסות לסגל תפריט די שגרתי בבית עם 3 ארוחות עיקריות (לא גדולות מדי) ו3 ארוחות ביניים כדי להראות לה שלא מונעים ממנה אוכל , לנסות לשלב כמה שיותר ירקות בארוחות וכמובן - שתיית מים!!

אשמח לשמוע ממך עוד בהמשך,

בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מכור לממתקים
    אמא
    18/07/2007

היי, בוקר טוב!
    יש לי בן בגיל 7, והוא פשוט מכור לממתקים
    הוא לא מסכים לאכול שום דבר אחר
    רק פיתה עם שוקולד, במבה, ביסלי, סוכריות ושטויות

אני לא יודעת למה הוא ככה,
    אני אף פעם לא העמסתי את הבית בממתקים,
    ומצד שני גם לא החסרתי ממנו (מה שיכול היה לגרום לו לאכול ממתקים בכל הזדמנות)

עשינו לו בדיקת דם, לראות אם יש לו חוסרים בגוף שגורמים לו להשתוקק למתוק
    ולא! הכל בסדר

יש לך הצעות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכור לממתקים

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

שלי ראכמוט
    18/07/2007

שלום לך,

אני שמחה לשמוע שלא העמסת את הבית בממתקים אבל גם לא החסרת (כדי לא לתת תחושה של אסור) ושאין איזשהי בעיה רפואית.
    כנראה שילדך פשוט אוהב מתוקים כי הם יותר טעימים לו...
    אבל תזונה של ילד בן 7 חייבת להתבסס על דברים נוספים ומזינים יותר.
    נכון שילדך דורש ממתקים אבל בתור אמא את חייבת להציב לו את הגבולות גם בנושא האוכל וגם להראות לו דוגמא אישית.
    רצוי מאוד שתאכלי עם ילדך ארוחה אחת לפחות ותראי לו איך את אוכלת ואיך את מגוונת את התזונה שלך .
    בנוסף, אתם יכולים ביחד לנסות להכין ארוחה ואז אולי הוא יסכים לטעום - מהמאכל שהוא ואת הכנתם...
    אתם יכולים להפוך את המתוק לאיזשהי יציאה משפחתית או להציב לו גבולות של חטיף אחד ביום- איזה חטיף שהוא רוצה, אבל אחד ביום.

אשמח שתעדכני אותי
    בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרדת במשקל

חסוי
    19/07/2007

הי שלום!
    אין לי דיאטה מתאימה ואני צריכה שתתני לי דיאטה לגילי 12
    יש לך הצעות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    חסוי
    16/07/2007

אני בת 10 וכבר היתכתבתי עם שלי ואני מודה לך רצית לדעת מהו גובהי אז הוא 1.40 ובדרך כלל אני ומישפחתי אוכלים בשר,אורז,סלטים,לחמים וממרחים...
    אני מאוד שמחה שעזרת לי....

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לתזונה

שלי ראכמוט
    17/07/2007

שלום לך שוב,

בנוסף לגובה חשוב לדעת מה משקלך כדי לדעת האם באמת את צריכה לשמור על המשקל או לא.

הרבה פעמים , גם בגילך ילדים חושבים שהם בעודף משקל- אבל למעשה המשקל שלהם תקין וככל שגובהים כבר לא מרגישים בעודף משקל.

תפריט שיכול להתאים לתזונה מאוזנת:
    ארוחת בוקר:
    2 פרוסות לחם + ממרח וירקות בצד.
    כוס חלב.

ביניים : פרי או חטיף קטן

א. צהרים:
    מנת בשר
    תוספת: אורז או פסטה או פתיתים...
    סלט ירקות

ביניים: פרוסת לחם עם ממרח או מעדן

א. ערב:
    2 פרוסות לחם + חביתה וגבינה
    ירקות בצד.

רצוי לא לשתות שתייה מתוקה ובעיקר מים.
    ולאכול חטיף אחד ביום (קטן)
    בהצלחה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת אטקינס וכליות..
    נדב
    16/07/2007

התחלתי דיאטת אטקינס לפני שבועיים, מתי אני צריך להפסיק אותה בשביל למנוע נזק לכליות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת אטקינס וכליות..

הוספת תגובה

• תשובה על דיאטת אטקינס

ד''ר הגר שפר
    16/07/2007

הי נדב
    לא כתבת בן כמה אתה אבל עם אתה עדיין ילד או נער זה מצוין שהפסקת עם הדיאטה הזאת.
    היא לא דיאטה מאוזנת כלל היות ומחסירים מהתפריט פחמימות באופן קבוע וזה מצב לא בריא,
    בוודאי לא לאורך זמן.

חשוב שתאמץ תפריט בריא, מזין ומאוזן. תפריט שכולל את כל אבות המזון מבלי לפגוע בגוף.
    אם אתה צריך לרדת במשקל ומתקשה לעשות את זה בעצמך, כדאי שתפנה יחד עם הוריך לאיש מקצוע שיעזור לך לבנות תפריט יומי מוצלח.
    וכמובן לשלב פעילות גופנית קבועה.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל לא הפסקתי...

נדב
    16/07/2007

אני שואל מתי להפסיק בשביל למנוע נזק לכליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 14 וחצי ואני ממש חייה להרזות
    איציק
    15/07/2007

אני בן 14 וחצי והגובה שלי הוא 1.76 אני מרגיש שאני צריך להוריד לפחות 4-5 קילו אני משחק כדורסל בקביעות אבל מרבה לאכול דברים משמינים איך אני מוריד משקל בבקשה תעזרו לי !!

הוספת תגובה

• תשובה לאיציק

ד''ר הגר שפר
    15/07/2007

הי איציק

לדעתי נתת לעצמך את התשובה בתוך השאלה. אם אתה צורך הרבה מאכלים משמינים אז זה די ברור שתעלה במשקל.
    כדאי לנסות להחליף מזון משמין בפחות משמין, למשל:
    שניצל - סטייק עוף
    צ'יפס - תפו"א אפוי
    מלוואח - פיתה בתנור עם זעטר וכף שמן זית 1 בלבד
    אפרופו וביסלי - במבה ובייגלה
    גלידות - ארטיקים
    שוקולד - פרי יבש

בנוסף חשוב להקפיד לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום ולוותר על שתיה מתוקה.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמן ויש לי קרס
    עומר שדה
    15/07/2007

אני בן11 ויש לי קרס ענקית ואני שמן נורא מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    אני שמן ויש לי קרס

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

הדולפין
    11/03/2008

אני בן 14 בגיל 3 שנים בערך החלטתי להוריד סוגי אוכל רבים מהתפריט ומאז ועד היום אני אוכל סוגים ספורים של מאכלים הכוללים בעיקר אורז, תפוח אדמה שניצל מטוגן בלבד קורנפלקס רגיל מרק עדשים או עם גזר ולחם עם שוקולד אני לא נוהג לאכול גבינות בשר בצים פרות ושום אוכל אחר ישראלי ביתי אוגנק פוד מה לעשות לאן לפנות כדי שיעזרו לי לחזור לאכול נכון ולהרזות משום שיש לי משקל עודף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעומר

ד''ר הגר שפר
    15/07/2007

הי עומר
    דבר ראשון כל הכבוד שחשובה לך הבריאות שלך ושאתה מוכן להתאמץ כדי להצליח.

אני מציעה שתעשה 5 דברים בתור התחלה:
    להוריד את המזון המטוגן
    להוריד חטיפים ולההליפם בקרטיבים ויוגורטים
    לוותר על שתייה מתוקה - לשתות רק מים
    לאכול 5 ארוחות קטנות ביום
    להוסיף 3 שעות פעילות גופנית ולעשות כל יום 50 כפיפיות בטן.

עומר, תעשה את הכללים האלה במשך חודש ותעדכן אותי איך הלך וכמה הבטן ירדה ואז נעבור לשלב ב'.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין?
    ליה
    14/07/2007

הייי אני בת 12 עוד מעט והגובה שלי 1.55 ואני שוקלת 48.2 כשרק לפני כמה ימים שקלתי 46.5 ):
    השבוע התחלתי דיאטה.שתיתי המון המון מים וללא שתייה ממותקת.
    לא אכלתי חטיפים אבל די אכלתי בכמויות.
    את יכולה להביא לי תפריט שיתאים לי?....
    אני רוצה לדעת גם אם המשקל שלי תקין לגילי,וגם אני רוצה תרפיט..
    כי אני מרגישה ממש לא בנוח עם הגוף שלי
    תודה מכל הלב
    ליה

לקביעת תור
    סגירה
    משקל תקין?

הוספת תגובה

• הי, ליה

שלי ראכמוט
    14/07/2007

אני שמחה שפנית לפורום כבר בתחילת הדיאטה.
    לפי הגיל שלך והנתונים של הגובה והמשקל שכתבת - משקלך תקין. לכן , אין סיבה להילחץ ולהתחיל לעשות דיאטה . בגילך נורא חשוב לאכול נכון ובכמות מתאימה כדי לא לפגוע בגדילה.

למרות שאת לא צריכה לעשות דיאטה חשוב לשמור על תפריט מאוזן , למשל:
    לאכול הרבה ירקות
    3-4 פירות ביום
    חטיף אחד קטן (מתוק או מלוח) ליום,למשל : במבה קטנה של 25 גרם או חטיף בריאות או ארטיק קרח
    ללא שתייה מתוקה
    לשתות הרבה מים !!!
    ולהקפיד על פעילות גופנית כחלק מהשיגרה .( את יכולה להירשם לחוג או לעשות הליכות)
    אם תשמרי על הנחיות אלו ולא תלחצי מהמשקל - תספקי לגופך את מה שנחוץ לגדילה וככל שתגבהי משקלך יותאם לגובהך ואני מאמינה שתרגישי יותר בנוח עם גופך.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה