מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט?!?!?!?!?קארין19/09/2007
כמה פעמים בשבוע צריך לעשות ספורט?
איזה ספורט כדאי לעשות?וכמה זמן כל פעם?
בת 15 וחצי בדיוק גובה 148 שוקלת 50 (ירדתי קילו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי
קארין24/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקארין
שלי ראכמוט25/09/2007הי,
לפי הנתונים שרשמת כדאי שתעשי ספורט בצורה מתונה.
ספורט יכול להיות חוג או ריקוד או שחייה או הליכה , אני ממליצה על פעמיים בשבוע כשעה.
כדאי לבחור בספורט שאת נהנית ממנו כדי שהוא יהיה חלק מאורח החיים שלך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה יומית מומלצת לילדיםרב19/09/2007
מה הכמות / התפריט המומלץ לילדים ליום? יש לי ילדה רזה מאד בת 6.5, וילדה בת 5 נמוכה יחסית שלדעתי אוכלות מעט מידי ולא מספיק מאוזן.
האם אפשר לכתוב כמה הן צריכות לאכול?
כמה פרוסות לחם? כמה מנת חלבון בשרי וכד'
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרב
שלי ראכמוט25/09/2007שלום,
ילדים בגיל זה כדאי שיאכלו מנת בשר \עוף\הודו יומית.
יחד עם מינימום 3 מנות חלב ליום :
מנת חלב= יוגורט או מעדן= 2 כפות גבינה לבנה = פרוסת גבינה צהובה = כוס חלב
1-2 פרוסות לחם עד ארוחת צהרים
ו-1-2 פרוסות לחם בערב
2-3 פירות ליום
ירקות - כדאי לנסות לחשוף אותן לירקות, אבל אם הן לא אוכלות טוב והן אוהבות ירקות -אז שלא יתמלאו ירקות.
בארוחת הצהרים- שליש צלחת של תוספת
ואפשר חטיף יומי ליום .
המדד הכי טוב אם הן מקבלות את כמות הקלוריות המספקת את צרכיהן אם הן גדלות בקצב המתאים לגילן, כי ייתכן ובנותייך פעילות מאוד והן מוציאות הרבה אנרגיה.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית השמנה לביתי בת 13.5חליייי19/09/2007
יש לי בת בגיל 13.5 והיא נולדה במשקל 3.780 וכל השנים היתה במשקל גבוה יותר. היום היא שוקלת 80 ק"ג היא מנסה דייטות ולא הולך לה והיא מאד מתוסכלת מזה שהיא נראית כך, אנא עיזרו לי איך אוכל לסייע לה לרדת במשקל?! אנייודעת שהיא לא עומדת בפיתוי ו"גונבת" אוכל וחטיפים כשאני לא רואה כמו כן בעלי כל הזמן מעיר לה על המשקל ועל האוכל שהיא אוכלת לכן היא משתדלת על ידו לאכול מעט ואח"כ משלימה את החסר. היא בדייאטה כל החיים למעשה בעבר הצליחה לרדת 13 ק"ג אך ברגע שהתחלתי לעבוד והיא חוזרת לבית ריק היא הכפילה את מה שהורידה. מה עלי לעשות ואיך אוכל לעזור לה?! מבקשת גם תפריטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחלי
ד''ר הגר שפר19/09/2007חלי שלום
היות וזאת בעיה ארוכה ומומשכת לדעתי כדאי שתעזרו באנשי מקצוע.
לדעתי קבוצת תמיכה לבתך תעזור לה מאד. עדיף למצוא קבוצה שתשלב גם פעילות גופנית כי זה הכרחי לירידה טובה במשקל.
הסבירי לבעלך שהוא עושה נזק גדול בהערותיו לבתכם, זה רק גורם לה יותר תסכול וגורם לה לאכול בהחבא. נסו למצוא מסגרת שבה גם המשפחה מעורבת. אם אתם מתקשים למצוא משהו באיזור מגורכם, דברו עם רופא המשפחה ובקשו הפניה לדיאטנית של הקופה, כך לפחות מישהו ירכיב לבתך תפריטים שיתאימו לצרכיה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאחוזי שומןבנימין18/09/2007
אני הורדתי משקל מ75 ל64 ואומרים לי שנאי רזה וזה המשקל ואסור לי לרדת ממנו יותר אך יש לי בטן ושומן בבירור!!!
למה זה לא יורד?
(גיל 15.5)
ושאלה בקשר למבנה חזה ופטמות למה הם לא ישתנו ביחד עם המשקל למה הם נשארו גדולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לבינימין
ד''ר הגר שפר19/09/2007הי בינימין, הנה התשובות לשאלות שלך:
1. משקאות מוגזים גורמים לנפיחות ולגזים ומקשים במקצת על תהליך העיכול, לכן לא כדאי להרבות בהם כשעושים דיאטה.
2. חשוב לעשות דיאטה מאוזנת בליווי איש מקצוע, קצב ירידה טוב הוא 2 קילו בחודש.
3. יכול להיות שאתה עדיין צריך לרדת קילוגרמים בודדים ולכן הבטן והחזה עדיין לא חטובים. כדאי לעשות את זה בצורה בריאה ולשלב גם תרגילי בטן וחזה לעיצוב וחיטוב האיזור.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
בנימין19/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילד בן שנתייםליז18/09/2007
בני בן שנתיים וחצי ואני מעט מודאגת לגבי התזונה היומית שלו
הילד נמצא בגן מ8 בבוקר עד 5 התפריט היומי שלו כלהלן: האם הוא מספיק? האם הוא מקבל את מה שהוא צריך או לשנות משהו?
בוקר
שקית שוקו ומעדן גמדים 1
בגן הוא אוכל מעט מעוד
צהרים (סביבות 5 בצהריים שחוזר הביתה)
2 קציצות מבושלות וותפוח אדמה שלם בינוני בתוך מרק (אני מאכילה אותו)
ערב:
חטיף במבה
מחית גרבר פירות שלב 3
לילה
2 מעדן גמדים/ דני
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליז
ד''ר הגר שפר18/09/2007הי ליז
לדעתי הבן שלך לא מקבל מספיק חלבון בתפריט ומצד שני הוא מקבל יחסית הרבה מוצרי חלב.
צריך לבדוק שזה לא מייצר אצלו עודפי ליחה.
כמו כן המזון שאת נותנת לו הוא די מתוק וכדאי להרגיל אותו שהמזון שאוכלים לא חייב להיות מתוק.
אין בכלל ירקות בתפריט ואין ביצים וזה חבל.
כדאי שתנסי לשלב גם אותם.
הבמבה בערב די מיותרת עדיף להציע במשקום: חביתה עם גבינה ומקלות ירקות.
חשוב למצוא משהו קטן שהוא יאכל בגן, אולי תוותרי על הגמדים בבוקר ותשלחי לו את זה לגן.
תבדקי מה מציעים לו בגן ולמה הוא לא אוכל.
נסי לגוון גם את ארוחת הצהריים בצורות הכנה שונות של בשר ועוף.
אל תפחדי אם הוא לא מתלהב מהשינויים, זה טבעי.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליז18/09/2007אני אנסה לשלב ירקות למרות שהוא מתנגד
תודה רבה על ההענות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה אצל בת 6ברמי שגית18/09/2007
בתי בת 6 מטופלת מזה 5.5 שנים בטיפול סטרואידים נגד אסטמה, לפי הצורך.
בשנה האחרונה הבחנתי שהיא מתעגלת ( לי עצמי יש היסטוריה של השמנת יתר ואני בקבוצת תמיכה) ובנוסף הבחנתי בניצני שומן בשדיים שלה. ( הרופא אמר שזה שומן) הרופא יעץ לי ללכת איתה למעקב אצל דיאטנית ילדים. אנחנו בהשגחה מזה חצי שנה. ברגע שהדבר עלה למודעות שלה היא נעשתה יותר רעבתנית. היא נבונה ומבינה את המשמעויות של השמנת יתר. אני תוהה אם לא עשיתי טעות שלקחתי אותה למעקב ( דרך אגב גובהה 113 ס"מ ומשקלה 26 קילו) אולי עשיתי טעות? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגית
שלי ראכמוט18/09/2007שלום, שגית
מעקב אחר השמנה אפשר לעשות בכל מיני דרכים, אם את מרגישה שמעקב שבו הילדה לוקחת חלק פעיל גורם לה ליותר רעבתנות- אולי תנסי לקבל את הדרכת הורים, כדי להכניס את האוכל הבריא והאורח החיים הבריא הביתה, כך שהילדה תקבל ממך ומהמשפחה דוגמא אישית מאוד חזקה.
ייתכן גם שמעקב אצל דיאטנית בגיל כל כך צעיר היה מוקדם מדי , אבל כרגע אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור - לכן כדאי להשתמש בהכוונה שקיבלתם בעבר כדי לדאוג שהילדה לא תעלה במשקל.
אולי אם תפסיקו להגיע עם הילדה לדיאטנית, היא תבין שהמשקל שלה הוא לא נושא שמטריד אותך , אבל בגלל שחשוב לך שכולם במשפחה יאכלו בריא וירגישו טוב עם עצמם- את מקפידה גם אצלה על כמויות ודואגת שהיא תהי רשומה לחוגים פעילים.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת- השמנת יתר אצל ילדה בת 6
שגית18/09/2007שאלה נוספת שמטרידה אותי היא: האם לדעתך גרמתי לה איזה שהוא נזק רגשי בכך שלקחתי אותה כמה פעמים לדיאטנית ? בפעמיים האחרונות שהיינו אצלה בתי העלתה מעט במשקל ואז שוחחנו כמה חשוב להקפיד וכו' האם זה עול כבד מדיי על כתפיים של ילדה בת 6?
ואם לא אקח אותה יותר לדיאטנית, האם אני צריכה לשקול אותה בבית, או שזה לא נחוץ? איך אני אעשה מעקב אחר משקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשגית
שלי ראכמוט25/09/2007שלום,
אני מבינה את שאלתך, אבל אני לא חושבת שאפשר לדעת אם אכן זה שלקחת את ביתך לדיאטנית פגע בה, אבל אני חושבת שאת מכירה את ביתך יותר טוב מכולם, אם את חושבת שהביקורים אצל הדיאטנית לא מטיבים עימה , אני מציעה שתיפני את למסגרת שנותנת הדרכת הורים , כדי לקבל ייעוץ פרטני מתאים למקרה הספציפי שלכם.
אם ילדתך תשמין, את תוכלי להבחין בזה בלי להעלות אותה על המשקל. יש ילדים שהשקילה מאוד מלחיצה אותם, לכן אני לא מציעה לך להתעלם מהמצב, אבל בינתיים לפנות בעצמך למסגרת המעניקה תמיכה וייעוץ בנושא.
במרפאת ד"ר לוי יש אפשרות להתאים לכם את הטיפול הפרטני המתאים למצב עדין זה.
בהצלחה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויי15/09/2007
כמה ספורט צריך לעשות ילד בעל עודף משקל וכמה זמן ביום?
תענו בבקשה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסוי
שלי ראכמוט15/09/2007שלום,
כדי לענות על שאלה זו רצוי שתפרט/י כמה עודף משקל. רצוי לעשות 2-3 פעמים בשבוע פעילות גופנית, בקשר לכמות הזמן בכל פעם זה תלוי גם כמה צריך לרדת וכמה אוכלים.
ילדים צריכים גם לאכול וגם לעשות פעילות גופנית כדי שהם יוכלו לקבל רכיבים תזונתיים חשובים וגם לגבוה.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שמנה!?!?!?קארין15/09/2007
שלום....אני בת 15 וחצי ואני שוקלת 51 אני ממש נמוכה הגובה של הוא 1.48 אני חושבת שאני ממש ממש ממש שמנה יש לי בטן ורגליים שמנות. אני רוצה תפריט בריא אבל אף תפריט לא מתאים לי...
אם אפשר שתבואו לי 2 תפריטים....בתודה קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
קארין15/09/2007חשבתי להירשם לחדר כושר אבל אני לא יודעת אם יהיה לי זמן כי כיתה י' זה קשה וזה מלא שיעורים ומבחנים אני לא יודעת מה לעשות....אני חושבת שיהיה לי זמן ללכת לחדר כושר כי יש לי רצון ומוטיבציה....אבל אמא שלי לא חושבת כך....מה לעשות???
תענו על שתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו משהו..
קארין15/09/2007מצטערת אבל יש לי כל כך הרבה שאלות רק שאלה אחרונה לאיזה משקל אני אמורה להגיע...
אני שוקלת 51 מטר 148 (אומרים שאני ישאר בגובה הזה...אופפפ) אני בת 15 וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקארין
שלי ראכמוט15/09/2007הי,
את אומנם נמוכה יחסית לגילך אבל את במשקל תקין ולך אין סיבה שתעשי דיאטה.
בקשר לתפריט, אני אשמח אם תפרטי מה סדר היום שלך ומה את אוכלת כדי להתאים לך תפריט מתאים בשבילך.
פעילות גופנית לא חייבת להיות חדר כושר, היא יכולה להיות חוג או הליכה מבית הספר הביתה- הליכה לחברות, נסיעה באופנים, סטפר או מדרגה בבית או בחדר מדרגות.
בהצלחה
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
קארין16/09/2007בבוקר אני לא אוכלת כלום...אני שותה טיפה שוקו
בצהרייים ארוחת צהריים עם תוספת לדוגמה שניצל תירס בתוך פיתה/שניצל עם ציפס
בין לבין אני אוכלת או מאפינס או שוקולד קטן
אחרי צהריים אבטיח/שזיף/אגס
בערב טוסט....תמיד בערב אני אוכלת טוסט אני לא יכולה לוותר על זה....אני אוכלת טוסט עם לחמניה עם הרבה גבינה צהובה מוצרלה וקטשופ....
זהו...!!!!
אם את יכולה שלי בבקשה תביאי לי 2 תפריטים בריאים שיהיה לי קל יותר לרדת במשקל...
תודה רבה רבה קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט..נו תענו לי...
קארין21/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקארין
שלי ראכמוט25/09/2007הי, קארין
אני שמחה שכתבת לי מה את בדרך כלל אוכלת כדי שאני אוכל לתת לך תפריט שמתאים יותר לך, נראה שאת באמת לא אוכלת הרבה אבל התפריט שלך מאוד דל.
הנה דוגמא לתפריט בריא יותר:
א. בוקר
כוס חלב עם קורנפלקס או פרוסת לחם עם ממרח : גבינה עד 5%
א. ביניים- בבית ספר מאוד חשוב לאכול
כריך מ2 פרוסות לחם + ממרח : אבוקדו\גבינה\ביצה\נקניק\חומוס\טחינה + ירקות
לפעמים פרי
א. צהרים
סלט ירקות או ירקות מבושליםאו ירקות חתוכים
חזה עוף בתנור או קציצות מבושלות או טבעול
תוספת : פתיתים\אורז\קטניות\תפ"א\פסטה
א. ביניים
פרי או יוגורט 3% או חטיף בריאות או 2 עוגיות קטנות או מיני שוקולד
א. ערב
2 פרוסות לחם + גבנ"צ \חומוס \טונה\סרדיני\ ביצה\גבינה\שקשוקה
ירקות
פרי
בנוסף לזה לשתות הרבה מים ולנסות להקפיד על ירקות בכל ארוחה
ופעילות גופנית סדירה.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לטבליות\תוספיםבנימין15/09/2007
זה בריא לילד בן 15 לקחת טבליות שתורמות לשריפת שומן וכל שאר החומרים האלה?
אם כן אתה ממליצה על משוה מסויים ותוכלי להסביר על זה קצת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבנימין
לילד בן 15 לא צריכה להיות סיבה לקחת טבליות לשריפת שומן ואני לא חושבת שזה בריא (אלא אם כן מדובר בסיבה רפואית).
ניתן לרדת במשקל בדרכים יותר בריאות - כמו ספורט וחוגים, קבוצת תמיכה, דיאטנית , תפריט וכו.
ילד בגיל הזה צריך לקבל רכיבים תזונתיים כמו : פחמימות, חלבונים וגם שומנים- בכמות מתאימה לגילו,משקלו וגובהו.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדה במשקל והרבה בעיותירון15/09/2007
אז קודם כל שלום לך !
אני ירון וככה הביעיה שלי היא שבמהלך החופש (חופש הגדול)החלטטתי לקחת את עצמי בידים ולרדת במשקל אז הצלחתי לרדת במשקל ירדתי 15 קילו בחודש **וזה מגלל שעשיתי דיאטת רעב והרבה מאוד ספורט
עכשיו מקלים 45 קילו והגבוה שלי הוא 153 ואני בן 14 (דרדס)
השאלה שלי האם זה בסדר המשקל או צריך לרדת עוד ?כי אני עדין רואה שומן בחלק של הבטן
השאלה השנייה שלי היא-שעכשיו כל דבר שאני אוכל אני רואה שהבטן שלי מנופחת כמו בלון נראת וזה מעצבן אותי ואני לא יודע מה לעשות אשמח ליעוץ מימך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ירון15/09/2007דרך אגב עכשיו אני אוכל כל יום 6 תפוחים ו 2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה
בחודש האחרון אני גם רואה בעיקר ניפוח בבטן שלי וז מאוד מציק לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירון
שלי ראכמוט15/09/2007הי,
לפי הנתונים שרשמת אתה אומנם נמוך יחסית לגילך אבל אתה במשקל תקין.
אבל אני מניחה שאתה רוצה עוד לגבוה לכן הדיאטת רעב שאתה עושה - לא מתאימה למצב שאתה נמצא בו. כרגע - הגוף שלך צריך לקבל פחמימות, חלבונים, שומנים, סידן, ברזל ועוד רכיבים חדשים כדי לאפשר לגוף שלך גם לצמוח.
לפי מה שכתבת בהמשך - אם אתה אוכל רק 6 תפוחים ו2 פרוסות לחם עם פסטרמה - הגוף שלך לא מקבל את מה שהוא צריך.
הנה דוגמא לתפריט מאוזן יותר:
א. בוקר
יוגורט/מעדן 1.5- 3% + קורנפלקס/ גרנולה
א. ביניים- בי"ס
2 פרוסות לחם רגילות - עדיף לחם מחיטה מלאה + ממרח: חומוס/טחינה/ביצה/גבינה עד 5%/ פסטרמה
פרי
א. צהרים:
סלט ירקות
מנת פחמימות - כף הגשה
מנת בשר- כגודל כף היד
פרי
א. ביניים:
חטיף קטן או חטיף מיני שוקולד או ארטיק קרח
א. ערב:
2 פרוסות לחם+ ביצה / טונה/סרדינים
ירקות
או
קורנפלקס + חלב
כמובן לשתות הרבה מים, בלי שתיה מתוקה.
בקשר לשאלתך על הבטן- אתה צריך לבדוק אם זה קורה אחרי מאכל ספציפי, ייתכן שאתה רגיש לחלב ואם כן- צריך להתייעץ עם רופא.
בכל מקרה כדאי לבדוק את זה באופן יותר מעמיק.
אשמח אם תעדכן אותי איך הולך לך בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה וגם הערהאיילת14/09/2007
ראשית - נחמד מאוד שיש פורום כזה המאפשר שאלות ותשובות מבעלת מקצוע. יישר כוח.
שנית - חבל שאין קבוצות בדרום לילדים על מנת לסייע גם להם. הנגב לרוב נשכח ע"י כולם אבל גם פה יש ילדים מקסימים שזקוקים לחוגים כמו במרכז.
והשאלה - אני ניסיתי כמה וכמה סוגי דיאטות במהלך שנותיי. לצערי הרב לא פעם הייתה לי ירידה יפה - כמעט 10 ק"ג ואז עליתי אותם חזרה תוך כדי פגישות עם הדיאטנית. האם נכון לומר שרק טיפול פסיכולוגי עוזר לאנשים שמנים? האם כל האנשים שלא מצליחים בדיאטה זה מפני שהם לא באמת רוצים? האם באמת אני מרויחה משהו בכך שאני נשארת שמנה?
קניתי את סיפרה של ד"ר ג'ליאן האוכל עושה את האדם ויש לה עצות שנראות קלות ליישום אולם לא בטוח שיש את כל מרכיבי הדיאטה שלה פה בארץ. האם את מכירה את השיטה שלה? מה דעתך על כך?
תודה רבה
אגב גובהי 168 ס"מ
משקלי 107 ק"ג
BMI שלי 37.7 בערך נכון? זה המון.....
אני מודה לך על תשומת הלב
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
אני לא חושבת שרק טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לאנשים שמנים, אם מדובר באכילה רגשית אז רצוי אכן לקבל איזשהי תמיכה - דיאטנית או קבוצה יכולה להוות תמיכה , אבל צריך גם במקביל לעבוד על נקודות שבהן האכילה הרגשית היא חזקה מאוד וזה משהו שלפעמים טיפול פסיכולוגי מאוד עוזר.
בקשר לשאלות הבאות שלך- אני חושבת שזה מאוד אינדוודאלי ולכן אני חושבת שרק את יכולה לענות לעצמך על השאלות האלה.
שמעתי על הספר של ד"ר ג'ליאן , אני חושבת שכל אחד צריך לאמץ לעצמו את השיטה שמתאימה לו ואם את מוצאת שהשיטה שלה מתאימה לך, אז זה מצוין.
אני מסכימה איתך שיש לה בדיאטה מרכיבים שיותר קשה למצוא , אבל שוב - אם את חושבת שהשיטה שלה מתאימה לך, לפחות תשתמשי במה שתמצאי
בהצלחה
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוראא רוצה חיים בריאיםמעיין סגל14/09/2007
שלום!
אני בת 14 גובה 1.62 הייתי במשקל 71 עכשיו 63, הקפדתי לא לאכול ממתקים ודברים משמינים וכו'
אני שותה המון מים אך ורק מים.. ועושה כל יום ספורט(כושר גופני,הליכה) עכשיו אני רוצה לרדת עוד..
אבל באורך חיים בריא.. אני נורא נורא רוצה שיהיה לי גוף בריא..
בבקשה עיזרי לי לשנות את חיי לחיים בריאים יותר.. (תפריט או טיפים).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעין
שלי ראכמוט15/09/2007הי,
נראה שעשית שינוי יפה בחיים שלך ואת באמת מקפידה על אורח חיים ברי- אכילה נכונה ופעילות גופנית.
אם תפרטי יותר איפה את מרגישה שאת לא חיה אורח חיים בריא אוכל לתת לך טיפים מתאימים.
בהצלחה
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים בריאים
מעיין סגל16/09/2007אני לא מרגישה שאני מספקת לגופי את הכמות הנצרכת של סידן,ברזל (מאכלים שבונים את הגוף בצורה יותר בריאה).
לפעמים אני אוכלת ממתק או דברים עם הרבה סוכרים ומשתדלת לא בכמויות,ואיני רוצה שכל כך הרבה סוכרים ייכנסו לגופי
האם תוכלי לכתוב לי איזה מאכלים בריאים את ממליצה לי לאכול..
כך שאשנה את חיי לאורך חיים בריא
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובב.. וסליחה על כל ההודעות
מעיין סגל16/09/2007עוד משהו.. שאלת אותי איפה אני לא מרגישה שאני חיה באורך חיים בריא לא כל כך פירטתי לך אז הינה...
חיפשתי בכמה אתרי אינטרנט על מזון בריא מצאתי כמה מאכלים שהם בריאים ושמתי לב שאני בכלל לא אוכלת מהם בחיי היומיום, וכמו בהודעה הקודמת כתבתי שאני אוכלת מאכלים עם הרבה סוכרים
ובעיקר משמינים..
עם כל המאכלים המשמינים, אני לא חושבת ששתיית מים אכילת סלט וספורט במשך 30-50 דקות ביום זה מספיק בכדי שיהיו לי חיים בריאים
בבקשההההה... אם את יכולה תאמרי לי בדיוק איזה מאכלים בריאים עליי לאכול..
תודהה רבהההה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למעיין סגל
שלי ראכמוט25/09/2007הי,
מה שחשוב באורח חיים בריא ונבון - הוא בעיקר לגוון, נורא חשוב לאכול מכל אבות המזון. לתת לגוף גם שומנים , חלבונים ופחמימות.
חלק מאורח חיים נבון יותר הוא להימנע ממזונות עתירים בשומן , מטוגנים או שעברו טיגון חוזר בשמן. עדיף להשתמש בבישול או צליה בתנור או אפיה.
כדאי להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, לחם מחיטה מלאה , פחמימות כמו קינוע \כוסמת\ קטניוצ\ בורגול וכו'
לנסות להפחית את תדירות האכילה בחוץ
צריכת ירקות ופירות ושתיית מים גם חשובה
מקווה שקיבלת מענה לשאלותיך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהה
מעיין28/09/2007תודה רבהההה עזרת לי המון, ואני מעריכה מאוד את עזרתך
שוב...תודה רבהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים בריאים
מעיין סגל16/09/2007אני לא מרגישה שאני מספקת לגופי את הכמות הנצרכת של סידן,ברזל (מאכלים שבונים את הגוף בצורה יותר בריאה).
לפעמים אני אוכלת ממתק או דברים עם הרבה סוכרים ומשתדלת לא בכמויות,ואיני רוצה שכל כך הרבה סוכרים ייכנסו לגופי
האם תוכלי לכתוב לי איזה מאכלים בריאים את ממליצה לי לאכול..
כך שאשנה את חיי לאורך חיים בריא
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשובב מעיין
מעיין18/09/2007סליחה על כל ההטרדות ואני יודעת שאני לא היחידה ששולחת לך שאלות אבל בבקשהההההההההההההה אני צריכה את העצה שלך דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףףף
מעיין24/09/2007מדוע את לא עונה לי לשאלות זה נוראאאאאאאאאאאאאאאאא חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת במשקללי13/09/2007
שלום אני ת 13 וחצי הגובה שלי 1.58 ואני שוקלת 65. אני יודעת שזה מעל למה שצריך ואני צריכה לרדת.
הבעיה היא שאני דיי עסוקה ברוב הימים (מהצהריים ועד לערב, לפחות 4 ימים בשבוע), ולא בפעילות גופנית. ה'פעילות' היחידה שאני עושה זה אולי רק בבוקר לבי"ס, שזה 5-10 דקות הליכה מהירה ו-15 אם אני הולכת ממש לאט ולא מאחרת....
אני גם אוכלת ממתקים וקשה להפסיק, למשל אם הארוחה עוד לא מוכנה ואני רעבה אני אוכלת חטיפים וכאלה... וגם עוד בעיה שאני אוהבת רק קצת פירות וירקות- עגבניה, תפוח ותפוח אדמה אפרסק ובננה וזה בערך הכל אם לא שחכתי משהו,וגזר אולי רק במרק. אני מנסה לטעום אבל זה פשוט לא טעים לי... וגם מהדגים רק טונה.
אני רק עולה במשקל ובימים שאני בבית אני מכינה שיעורים נחה, או צופה בטלויזיה או במחשב....אין לי אפשרות ללכת לחדר כושר או חוגים ודברים כאלה..
אז בקיצור, מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם עוד משהו
לי13/09/2007בגלל זה זה כ"כ דחוף לי ושמתי לב לזה- הרבה אנשים במשפחה שלי חולים בסוכרת, וחלק כבר מגיל קטן, לסבתא שלי (וסליחה אם זה מזעזע) כרתו את הרגליים והרבה דודים של אמא מתו מהתקף לב. אני ממש פוחדת מזה ואני אשמח לתשובה מה שיותר מהר, כי כמו שכתבתי, אני רק עולה במשקל... תודה(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללי
שלי ראכמוט15/09/2007שלום לי,
נראה לי שהסיבה שאת עולה במשקל היא באמת בעיקר שאת אוכלת חטיפים ובקושי עושה פעילות גופנית.
לכן- אני מציעה לך לנסות שבוע של ארוחות מסודרות , שבהם תאכלי מסודר ותחליטי על חטיף אחד ליום קטן- כמו למשל במבה קטנה או חטיף קטן או חטיף מיני שוקולד או חטיף אנרגיה.
ולהחליט שאת לא שותה- שתייה מתוקה!!!
בגלל שתאכלי כל 3-4 שעות מנה קטנה זה יכול לעזור לך לשלוט בצורך לחטיפים.
לפעמים עוזר בין הארוחות לשתות תרכיז דיאט עם מים או מים או משקה דיאט מוגז כדי להעסיק את הפה...
את יכולה לנסות להוסיף לעצמך עליה במדרגות או הליכה יותר רצינית ברגל- במקום לחזור ישר הביתה תמשיכי לצעוד עוד 20 דקות ואז תחזרי הביתה וכבר הלכת 40 דקות...
בקשר לסוכרת במשפחה- זה רק מעיד על כך שאת חייבת לשמור על עצמך.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך...
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בדילגית+תפריטטל11/09/2007
הי!! קוראים לי שני! אני בת 14 וגובהי 1.55 ומשקלי 80!! אתמול היה לי אתמוליום הולדת וקבעתי לעצמי מטרה שעד יום הולדתי הבא אני ארזה כ-10 קילו (למרות שאני יודעת שלמשקלי זה מעט). ניסיתי הרבה תפריטים שונים ודיאטטים אבל לא הצלחתי לדבוק באף אחד מהם, אני לא יוצאת לעשות פעילות גופנית מהבית (כי אני קצת מתביישת לצאת לעשות צעדות וכאלה..)... אני אוכלת הכל מהכל ואשמח אם תמליצי לי על תפריט+ תרגילים שאני אוכל לעשות מהבית ......
שאלה נוספת: אני התחלתי לקפוץ כל יום בין 80-100 קפיצות בדלגית ביום, ורציתי לשאול האם זאת פעילות גופנית טובה, וכמה קלוריות היא שורפת??
תודה! ומקווה לתשובה
שני!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
שלי ראכמוט11/09/2007הי,
דבר ראשון אני מציעה לך - לא לקבוע לעצמך יעד, אלא להתקדם לאט - צעד אחר צעד בירידה במשקל. כדאי לך למצוא מסגרת שתתאים לך שתלווה אותך בירידה במשקל ותתן לך תמיכה.
בקשר לתפריט- אם אמרת שניסית לעשות דיאטות בעבר אז בטח את כבר יודעת בערך מה לנסות, אני מציעה לך לנסות משהו חדש :.
לעשות יומן אכילה שבו תרשמי מה את אוכלת ושותה לאורך כל היום , בזמן אמת
או
להכין לעצמך תפריט שבועי- את יודעת מה את אוהבת ומה מתחשק לך, את יכולה להחליף בין הימים והשעות העיקר שאת עומדת בסך הכל התפריט.
ככה את תרגישי שאת מכתיבה לעצמך מה את אוכלת.
דילגית- היא פעילות גופנית טובה מאוד.
אני מציעה לך לצרף גם תרגיל של סטפר או מדרגה בבית - עד שתרגישי יותר בטוחה בעצמך לעשות הליכה בחוץ.
תנסי מה שהצעתי , אם תצטרכי עזרה או כן תרצי תפריט - רישמי לי שוב, בכל מקרה אשמח אם תעדכני אותי בהמשך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
שני11/09/2007תודה רבה!!
רק רציתי לדעת, כאילו לעלות ולרדת על מדרגה אחת, במשך כמה זמן??
ורציתי לשאול בבוקר אני אוכל דגני שוגי מצופים בסוכר- ככוס האם זה יפגע בדיאטה שלי??
תודה, שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשני
שלי ראכמוט12/09/2007הי,
עדיף לאכול דגני בוקר יותר בריאים בבוקר- כמו דגנים מחיטה מלאה או דגנים עם יותר סיבים כי זה יותר בריא ולפעמים גם יותר דיאטטי (אם זה בלי פירות ותוספות אחרות)
מבחינת הדיאטה זה לא יפגע אם תאכלי ככוס שוגי (אולי תנסי לשלב חצי כוס שוגי וחצי כוס דגנים עם יותר סיבים ותבדקי אם את אוהבת ).
בקשר למדרגות- את יכולה גם לעלות ולרדת במדרגות בחדר מדרגות אם את גרה בבניין , ואת יכולה בבית - לקחת מעין שרפרף נמוך ולהפוך אותו למדרגה ולעלות ולרדת.
בגלל שלכל אחד מתאימה דרגת קושי אחרת אני מציעה לך לבדוק מה דרגת הקושי שלך מתאימה, בהתחלה תעלי ותרדי עד שאת מרגישה שאת מתעייפת ואז תפסיקי- תספרי כמה פעמים עלית וירדת , תעשי את זה 2-3 בשבוע . בשבוע אח"כ תעלי את מספר הפעמים קצת יותר.
בהצלחה וחג שמח
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לילד בן 10איריס11/09/2007
שלום רב. בני בגובה 155 סמ' וסובל נעיודף משקל של כ-10 קילו. כמה קלוריות עליו לצרוך ליום? האם אפשר לקבל תפריט לדוגמא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיריס
שלי ראכמוט11/09/2007הי,
אם תרשמי לי מה משקלו המדויק , יהיה לי יותר קל לתת לך כמות קלוריות ליום.
ואם תוסיפי פרטים נוספים כמו למשל - איזו פעילות או עושה , מה סדר היום שלו ומה הוא אוכל עכשיו אוכל לבנות לו תפריט שיותר יתאים לו.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)