מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אליאלי07/03/2010
תרמתי דם לפני כ10 חודשים בשירות הצבאי.
במהלך תרומת הדם הרגשתי סחרחורת, ראיתי "שחור" בעיניים והייתי על סף עילפון(עקב לחץ נורמלי ממחטים וצפייה בכל הנוגע לתרומת דם).
כתוצאה מכך נלקחה דגימה של חצי שקית להערכתי.
השאלה שלי האם גם אותה מחשיבים? האם גם עליה נעשית בדיקה? והאם גם אותה מחשיבים כשקית שאם עושים עליה בדיקה מתקשרים אליי ואומרים לי במידה ואין התאמה?(כידוע לי מתקשרים חודש אחרי הבדיקה במידה והדם שלי אינו תואם או שהממצאים בו אינם תקינים).
במידה והתשובות שלי הן חיוביות, האם אני יכול להסתמך על הבדיקה הזאת כבדיקת דם לכל דבר?
כלומר, קיום יחסי מין(ללא קונדום). אחרי אותה הבדיקה קיימתי יחסי מין ספורים ר-ק עם קונדום עם בת זוג מסויימת. כיום יש לי בת זוג חדשה ואנחנו שוקלים לא להשתמש בקונדום, האם אני יכול להסתמך על הבדיקת דם הזו?
זה מאוד חשוב לי לשקט הנפשי ואני אשמח לתשובה מדוייקת,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ' פליכס מור07/03/2010תרומת דם חלקית לא עוברת את הבדיקות.
אם אתה מודאג לך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBV QUNTITATIVE PCRלי06/03/2010
רציתי לדעת מה אומרת תוצאת הבדיקה: HBV QUNTITATIVE PCR < 60 וערכי הנורמה הם: 60-38000 האם זה אומר שהצהבת b היא רדומה? האם זה כרוני? האם צורך טיפול? יש מקום לדאגה? אשמח לשמוע כל דבר שיתן לי מעט הבנה מה זה אומר.
ב ת ו ד ה מ ר א ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הנורמה הם בין 60 - 38000
לי06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
פרופ' פליכס מור06/03/2010חסרים פרטים לגבי תפקודי הכבד שלך ומתי הייתה לך צהבת.
התוצאה של Quantitative PCR 60, מעידה שיש לך וירוס בדם בכמות קטנה. כלומר את נשאית של הפטיטיס B. ככל שהכמות גדולה יותר, הסיכון לכבד גדול יותר. לא נראה לי שאת זקוקה לטיפול, אך כדאי שתהיי במעקב רופא למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשירי05/03/2010
שלום,
ביצעתי בדיקות דם והתוצאות שהגיעו היו, הין היתר,
CHOLESTEROL - 191.7
TRIGLYCERIDES - 61
CHOLESTEROL - HDL - 49
CHOLESTEROL-LDL calc - 130.1
NON-HDL CHOLESTEROL - 142
אני בן 37.
האם תוצאות אלו תקינות?
אבי נפטר מדום לב בגיל צעיר .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדויד
פרופ' פליכס מור05/03/2010התוצאות טובות.
יחד עם זאת כדאי לשמור על הרגלי חיים בריאים (לא לעשן, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל רצוי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם.ספיר04/03/2010
שלום אני בת 24,
סובלת הרבה מחולשות שבאות והולכות, זה ממש עוצר לי את החיים.
בבדיקת דם שעשיתי ה- ferritin עומד על 12.וכתוב שזה צריך להיות בין 20-167.
הרופאת משפחה לא התרגשה מזה, היא אמרה שזה בגלל המחזור.
התחלתי לקחת ברזל,אבל הפסקתי בגלל העצירות שזה גרם לי.
האם יש משהו שאני יכולה לקחת לחולשה בלי תופאות לוואי?
האם החולשה באה בעקבות זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבי
פרופ' פליכס מור05/03/2010יש סיכוי טוב שהחולשה נובעת מחוסר ברזל.
את יכולה לנסות תכשירי ברזל אחרים או לעבור ל- GENTLE IRON שאמנם מכיל פחות ברזל אך גם פחות תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד מפשעהנטלי04/03/2010
לפני כחודש הרגשתי בלוטה במפשעה הימנית. אני גבר. הופנתי לאולטרסאונד מפשעה. תשובת האולטרסאונד: הודגמו שתי בלוטות לימפה באורך עד כ-1.5ס"מ בעלות זרימה מוגברת בתוכן. הגדולה שבהן היפואקוגנית ללא הפרדה בין קורטקס לבין קומפלקס מרכזי. מה זה אומר? מה זה יכול להיות? מודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ' פליכס מור05/03/2010ברוב המקרים הגדלת בלוטה במפשעה היא דלקתית.
המלצתי לחזור על ה-US, אם הבלוטה מוגדלת עם אותם מאפיינים יש לבצע ביופסיה מסוג TRU-CUT לשלול מחלה גידולית הגרמת להגדלת הבלוטה(ייעוץ כירורגי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 36 תוצאות בדיקותנננ03/03/2010
בבדיקות דם שערכתי עקב ליחה דמית שנמשכת מזה זמן מה,נמצא כי הפריטין 6 וpt% 100
האם זה מעיד על בעיה מסוימת?מה הטפול הנדרש כעת.
יש לציין כי יתר ערכי pt-inr 0.93 pt sec 10.1 aptt 24.5/
אני מודאגת מאד מתוצאות הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
פרופ' פליכס מור03/03/2010תפקודי הקרישה שניבדקו תקינים (כך שהליחה הדמית לא נובעת מבעית קרישה).
הפריטין נמוך-מעיד על מחסני ברזל ירודים.
יש לפנות למומחה למחלות ראה להמשך בירור (צילום חזה, CT חזה וכו..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרון03/03/2010
מה אומרת הבדיקה הבאה
MTHFR - הטרוזיגוט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגידי
פרופ' פליכס מור03/03/2010משמעות הבדיקה- אתה נושא מוטציה בגן זה החושפת אותך לעליה ברמת ההומיציסטאין בדם (וכשזה מוגבר יש סיכון גדול יות למחלות בכלי הדם והגברת קרישיות). יחד עם זאת רוב נושאי מוטציה זו הם ללא הפרעה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינותדור03/03/2010
אבקש עזרה עד שאפגש עם ההמוטלוג בקשר לבדיקות דם שערכתי.
מה שקורה בהרגשה זה ידיים קרות וקור בגוף בלתי נסבל.
הערכים נורא נמוכים בכדוריות לבנות - מה אפשר לעשות לגבי זה ?
צילום אולטראסאונד ורנטגן בטן עליונה - תקין.
משקל88 גובה196.
המטולוגיה מתאריך 2/02
wbc - 3.26
rbc - 4.93
hct - 41
plt - 131
neu% - 43.5
neu - 1.42
המטולוגיה מתאריך 23/02
wbc - 3.34
rbc - 4.78
hgb - 13.2
hct - 39.6
neu% - 40.3
NEU- 1.35
המטולוגיה מתאריך 2/03
wbc - 2.54
rbc - 5.13
hgb - 14.1
hct - 42.5
neu% - 32.9
neu - 0.834
urea - 44.8
creatinine - 0.79
glucose - 67.8
alt - 20.6
LDH - 483
ALP - 34.9
AST - 28.8
Crp - 0.2
מתאריך 10/02
LDH - 581
ferrum iron - 101
transferrin 272
tsh - 1.66
Folic acid - 9.1
Vitamin B12 - 556
אודה לכם בעזרה, דור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדור
פרופ' פליכס מור03/03/2010יש לך ירידה קלה בכדוריות הלבנות, אין לזה קשר לתלונות שלך על ידיים קרות. חשוב לראות בדיקות קודמות שלך (מה הספירה הרגילה שלך), ולעיתים הירידה משנית למחלה וירלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
דור03/03/2010קודם כל תודה,
אין ברשותי בדיקות דם קודמות חוץ מאלו.
מה עושים כשיש מחלה ויראלית ומה אתה ממליץ בגדול על אופן המשך הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור-2
פרופ' פליכס מור05/03/2010אין טיפול לרוב המחלות הוירליות.
חוזרים על הבדיקה כעבור חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
דור07/03/2010אך מלבד זה אני סובל מכאבי ברכים.
ההמטולוג מבקש לבדוק גם לופוס.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור-3
פרופ' פליכס מור08/03/2010לופוס נדיר בגברים, אך כאבי פרקים וירידה בכדוריות הלבנות אופיניים למחלה כך שכדאי לשלול אבחנה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכתב
דור10/03/2010קודם כל תודה על המידע.
כאבי ברכיים נכללים בתוך כאבי פרקים שמתאימים למחלת לופוס ?
על כן הנני מחכה לתוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דור23/03/2010cmv igm 1.28 POS
cmv igg 3.97 POS
EBV igg 2.01 POS
EBV igm 0.71 NEG
RF 4.2
זה בהמשך לכדוריות הלבנות הנמוכות.
מה זה אומר לגבי הנגיפים ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור-4 ואחרון
פרופ' פליכס מור24/03/2010הבדיקה מעידה על חשד לזיהום ב-CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאיזואמזימים לאלאקליין פוספטזתמי02/03/2010
שלום רב
רציתי לשאול כמה זמן לוקח לקבלת תשובה לבדיקת דם לאיזואנזימים לאלקליין פוספטז
האם זה הגיוני שלאחר 5 ימים עוד אין תשובה?
ושאלה נוספת - האם עלייה באלאליין פוספטז יכולה לנבוע ממשקעים במרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
פרופ' פליכס מור03/03/2010משך הזמן תלוי במעבדה.
עלית פוספטזה אלרלית בהחלט יכולה להיות למחלת כיס מרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתןבת 2601/03/2010
בת 25 , עם אנמיה כבר שנתים , מה אומרת התוצאות חוץ מזה , והאם יש לחרגיות האחרות משמעות?
תודה
10.8- 4.8 K/ul 6.2 WBC
5.40- 4.20 M/ul 3.65 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 7.4 HB
47.0- 37.0 % 25.3 HCT
31.0- 26.0 pg 20.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 29.2 MCHC
16.0- 11.0 % 17.5 RDW
97.0- 80.0 fL 69.3 MCV
450- 150 K/ul 465 PLT
13.0- 4.0 fL 10.5 MPV
- ++ MICROCYTOSIS-DIF
- ++ ANISOCYTOSIS-DIF
37- 2 mm/h 112 ESR
70.0- 40.0 % 54.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 2.0 EOSINOPHILS%-DIF
2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 34.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 9.0 MONOCYTES%-DIF
8.0- 1.9 3.3 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
0.1- 0.0 0.1 BASOPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.1 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.6 MONOCYTES abs-DIF
1ממצא ידוע
-------------------------------------------------------
291.0- 10.0 ng/ml 6.0 FERRITIN
--------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 3.77 C-REACTIVE PROTEIN
--------------------------------------------------------
8.3- 6.6 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
43- 17 mg/dl 22 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.44 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 141.8 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.80 POTASSIUM
1 10.50- 8.50 mg/dl 8.21 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.1 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 17 GOT (AST)
34- 0 U/L 11 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 138 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L 326 LDH
180- 20 U/L 45 CK- CREATINE KINASE
66.1- 55.8 % 46.9 ALBUMIN (BY EP)
4.9- 2.9 % 6.7 GLOBULIN ALPHA-1
11.8- 7.1 % 14.8 GLOBULIN ALPHA-2
7.2- 4.7 % 6.3 GLOBULIN BETA-1
6.5- 3.2 % 5.0 GLOBULIN BETA-2
2 18.8- 11.1 % 20.3 GLOBULIN GAMA
1בוצע פעמיים
2 Heterogenic Hypergamma
---------------------------------------------------------- - Negative BENCE-JONES PROTEINS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריג שלום
פרופ' פליכס מור03/03/2010יש לך אנמיה קשה מחוסר ברזל.
בנוסף שקיעת דם מוחשת מאד, CRP מוגבר. יש לחפש מצב דלקתי או אחר הגורם לכך.
(אנמיה כשלעצמה יכולה לגרום לשקיעת דם מוחשת אך לא לרמה כזו.)
עלייך לפנות לרופא המטפל להמשך טיפול (ברזל) ובירור שקיצת דם מוחשת ו- ALK PHOS מוגבר (כנראה ממקור עצם כי תפקודי כבד תקינים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםורד28/02/2010
ערב טוב.
עקב שלשולים בני בן השנתיים נשלח לבדיקות דם ונתגלה שיש לו חיידק שיגלה.
כמו כן נתגלו תוצאות חריגות של AST46.IRON47.CRP28.4.IGG1260.ESR39.
VITAMIN B12 -1969.
אשמח לדעת מה משמעות התוצאות ובעיקר האם עודף בויטמין B12 יכול להצביע על קיומה של בעיה או שמא יכול להזיק?
אודה לתשובתך
תודה
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
פרופ' פליכס מור01/03/2010יש לחזור על הבדיקות לאחר החלמה מהמחלה.
הבידקות מעידות על מצב דלקתי והפרעה קלה בתפקדי כבד. B12 מוגבר יכול להופיע בנזק לכבד.
בקיצור- אין מקום לדאגה, לחזור לאחר החלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף אבץש.סימה28/02/2010
שלום!
חיפשתי בפורום ובאתר מה ההשלכות של עודף אבץ.
אני בת 65. יש לי בעיות בתפקוד בלוטת התריס מזה עשרות בשנים ואני מטופלת באלטרוקסין 1200 מיליגרם בשבוע. לפני מספר שנים רופא עור בקש שאעשה בדיקת אבץ בדם עקב תלונה על נשירת שיער. התוצאה די הפתיעה כיוון שהתברר כי יש לי עודף אבץ. בדיקה חוזרת הייתה זהה. לפני שבועיים פניתי ביוזמתי לרופא המשפחה לבדיקת ויטמים ומינרלים בדם ובין היתר גם לבדיקה חוזרת של אבץ בדם. הפעם התוצאה הייתה אף יותר גבוהה. 208 לעומת הנורמה 66-110.
כששאלתי את הרופא המטפל לגבי ההשלכות של עודף אבץ לא הייתה לו תשובה ממשית. (בדרך כלל הוא לא בודק ואין צורך לבדוק וכו'). זה בכל זאת מטריד אותי. עלי לציין שאין אני נוטלת תוספי מזון כלשהם. מניין אם כן מגיע העודף?
בבדיקה הנ"ל התברר גם שיש לי חוסר בויטמין D.במקום הנורמה 30-100 התברר שיש לי 10.80 .
וקבלתי מרשם לטיפות יומיות 2X2 ליום. שאלתי האם אפשר לקחת פעם בשבוע במקום כל יום?
תודה מראש להתייחסות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
פרופ' פליכס מור28/02/2010עודף אבץ ניגרם בד"כ מנטילת תכשירים המכילים אבץ.
עודף אבץ יכול לגרום לבחילה הקאה שילשול וכאבי בטן.
הטיפול בד"כ מעקב.
ויטמין D כדאי לקחת יומיום (אפשר במנה אחת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף אבץ
ש.סימה02/03/2010תודה לפרופ' פליקס מור.
ציינתי בפנייתי שאינני לוקחת או משתמשת בשום תוספי תזונה ולכן אני מופתעת כל כך מניין
העודף באבץ. האם עלי לשנות תזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימה-2
פרופ' פליכס מור05/03/2010אין צורך לשנות דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם- רואקוטןסבטה28/02/2010
שלום רב,
אני בת 20, התחלתי לקחת כדורי רואקוטן לפני חודש, כ-30 מ"ג ובדיקת הדם שלי הייתה תקינה חוץ מערך אחד: bilirubin.total הראה ערך של 1.86.
רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך את הטיפול ברואקוטן ומה פשר התוצאה הזו? (כל שאר הערכים תקינים)
בתודה מראש,
סבטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסבטה
פרופ' פליכס מור28/02/2010אחת מתופעות הלוואי של רואקוטן היא פגיעה בכבד.
אם ניבדקו תפקודי כבד (ALT AST LDH GGT) והם היו תקינים, סביר להניח שעלית הבילירובין לא ניגרמה מהתרופה (אלא מתסמונת ג'ילבר הגורמת עלית בילירובין בצום ואז את יכולה להמשיך בתרופה. אם יש תפקודי כבד נוספים מופרעים כדאי להפסיק התרופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIVגל26/02/2010
שלום.
רציתי להיות בטוחה- עשיתי בדיקת איידס בערך חודש אחרי סקס ללא קונדום. תוצאה שלילית. האם יש צורך לחזור על הבדיקה?
ובדיקת דם רגילה כמעט 3 חודשים אחרי. אם היו מצאים בבדיקה הזאת משהו היו מודיעים לי נכון?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ' פליכס מור27/02/2010לשאלתך, 99% מהנידבקים מפתחים נוגדנים תוך 3 חודשים (וכמעט 100% תוך 6 חודשים).
כלומר כדאי שתיבדקי שוב נוגדנים ל HIV כדי להיות בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת ggt גבוהאסי26/02/2010
שלום.אני בת 30,לא שותה אלכוהול ותוצאת הבדיקת הדם שעשיתי נמצא שבדיקת ggt
יצא 209.....ובדיקת alk.phosphatase יצא 111 .שני הבדיקות הנוספות של הכבד-got -29
gpt-18 .רמת הכולסטרול יצא גבוה והשומנים בדם יצא גבוה.
רופאת המשפחה שלחה אותי שוב לבדיקת דם לעוד חודש ובדיקת אולטרסאונד לבטן עליונה
השאלה שלי:אני יודעת שהשמנתי קצת,עד כמה זה משפיע על בדיקת ggt ?ואם גם בדיקות הכבד לא יוצאות טוב וגם הבדיקות של כולסטרול גבוה זה אומר על כבד שומני?
וגם הרופא שאלה אותי אם אני מתגרדת,ובמקרה כבר חודש שיש לי גירודים בכל הגוף,מה זה קשור לבדיקה?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסי
פרופ' פליכס מור27/02/2010הסיבה הסבירה ל GGT מוגבר אצלך היא כבד שומני שבד"כ מודגם ב-US.
גירוד אופייני למחלת כבד המכונה PBC שכנראה אין לך (במחלה זו גם ALK.PHOS וגם בילירובין מוגברים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)