מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- US כף רגלבת 2725/03/2010
אני כותבת תשובת ה-US של כף רגל שמאל בגלל כאבים ונפיחות(רק כשהולכת עליה תקופה ארוכה) ... בבקשה אם אפשר הסבר במילים פשוטות על התוצאה והאם צריך לקבל טיפול לכך ?!!!!!!!!!!!!!
תודה וחג שמח,
תוצאות בדיקת US של קרסול – רגל שמאל
מפרק טיביוטלארי : ללא נוזל יתר .
גידים קדמיים : נפיחות של הגיד TA עם נפיחות של רקמה רכה תת עורית , נפיחות בגובה של המפרק דיביוטלארי . אין לראות קולקציה נוזלית . יתר הגידים הקדמיים תקינים .
גידים לטראליים : ב.מ.פ
גידים מדיאליים : נפיחות של הגיד TP פרוקסימאלי עם מעט נוזל מסביב . בכף הרגל מידיאלי נפיחות של הרקמה הרכה מתחת לפצע עם ריבוי כלי דם בדופלר צבעוני . אין עדות לקולקציה נוזלית . עוד מוקד של נפיחות – רקמה רכה כ- 4ס"מ מעל המלאולוס , גוש רקמתי בגודל כ- 2*0.5 ס"מ צמוד לעצם עם מרכיבים דלקתיים עם נוזל סמיך בתוכו .
רצועה : ב.מ.פ
רצועה דלטוייד : ב.מ.פ
גיד אכילב: תקין
פסיה פלנטריס : תקין
לסיכום : תהליך דלקתי של הגיד TA עם רקמה רכה דלקתי תת-עורי מעליו קולקציה נוזלית סמיכה באספקט המידיאלי פרוקסימאלי .
שינויים דלקתיים טנוסינוביטיס של הגיד TP פרוקסימאלי ותהליך דלקתי משמעותי באיזור הפצע באספקט המידיאלי ופלנטרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
פרופ' פליכס מור25/03/2010תוצאת הסונר היא שיש לך דלקת בגידים בכף הרגל.
עלייך לפנות עם התוצאה ואורטופד.
הטיפול המקובל הינו בתרופות ממשפחת NSAIDS וכן מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2725/03/2010תודה על תשובתך,
אסור לי לקחת תרופות ממשפחת NSAIDS בשום אופן ופנים מכיוון שהיו לי כיבים מדממים בקיבה לפני שנתיים ועברתי כריתה חלקית של הקיבה בגלל זה ...
יש לי תור לאורטופיד בעוד שבועיים , האם כדאי בנתיים ללכת לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי ?
מהו הטיפול התרופתי חוץ מהלא סטרואידים ?!!!
אני לוקחת לכאבים ברגל - סירוב טרמדקס (1CC ) . האם זה טיפול גם לדלקת ?
אני גם כן מקבלת דרך הפה ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש בגלל זיהום בדם , האם זה יכול לעזור לדלקת ברגל או צריך לקחת עוד סוג של אינטופיוטיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 26-2
פרופ' פליכס מור25/03/2010הדלקת בגידים אינה חיידקית ולכן אין צורך באנטיביוטיקה.
טרמדקס הינו נוגד כאבים אך לא משפיע על הדלקת.
במיקרים קשים ניתן אולי לתת סטרואידים אך אם היו לך כיבים רצוי להמנע גם מהם.
אין דחיפות לטיפול בדלקת, יש גם ריפוי עצמוני (מנוחה, קומפרסים, וכו..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 31, האם הכולסטרול שלי גבוה?א. ש25/03/2010
תוצאה
GLUCOSE 87 mg/dl
UREA 29 mg/dl
CREATININE 0.90 mg/dl
URIC ACID 6.3 mg/dl
SODIUM 139.3 mEq/L
POTASSIUM 4.40 mEq/L
CHOLESTEROL 192.7 mg/dl
TRIGLYCERIDES 86 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 56 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 119.3 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 137 mg/dl
GPT (ALT) 24 U/L
GGT 16 U/L
איך זה שTRIGLYCERIDE יחסית נמוך אבל הכולסטרול גבוה? זה לא אמור ללכת ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.ש.
ד''ר אופיר אביזהר25/03/2010פרופיל שומני הדם בהחלט תקין וסביר לאדם צעיר ובריא. הכולסטרול ה"רע" שלך סביר, וה"טוב" מצוין.
ועדיין עומדת ההמלצה לכלל האוכלוסיה לתזונה נכונה ופעילות גופנית.
טריגליצרידים וכולסטרול הם שני חומרים שונים כימית ומקורם שונה ואין בהכרח קשר בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת גלובולין מעט מעל הנורמהצבייה25/03/2010
האם רמת גלובולין לאישה 3.6 מראה על בעייה והאם יש קשר ללחץ דם גבוה שנעשו הבדיקות על מנת לראות למה הוא גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביה
ד''ר אופיר אביזהר25/03/2010החריגה, אם קיימת, קטנה, ואני לא משוכנע שיש לה משמעות, ואני לא רואה קשר ישיר ללחץ דם גבוה.
את הגלובולינים יש לראות בהקשר הכולל - האם נלקח בזמן מחלה חריפה? האם יש אנמיה? שקיעת דם מוחשת?
רופא המשפחה שמכיר אותך יוכל לתת תשובה מלאה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WBC ' MPVשרית24/03/2010
שלום,
הריני בת 50.
מזה כשבועיים יש לי חום נמוך בין 36.9 - 37.4
תוצאות הבדיקות החריגות הם:
WBC LEUCOCYTES 4.4
MPV-MEAN PLATELET VOLUME 13.5
האם זה נותן הסבר לגבי החום המתמשך?
מה זה מעיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ' פליכס מור24/03/2010הבדיקות אינן מסבירות את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית דם חיוביתבת 2724/03/2010
בוקר טוב ,
אני שכתבתי לך לפני כעשרה ימים ...
אזכיר את המצב באמצע קבלת מנת דם הרגשתי בצמרמורת וכאבי ראש ואח"כ עלה החום מעל 39.5 לשלושה ימים ...
כמובן בשלושת הימים לקחו זוג של תרביות בכל פעם 4 בקבוקים ...
תרביות הדם היו כולם חיוביות ....
צמח חיידק בדם
GRAM + COCCI IN CHAINS / GRAM - BACILLI
שם החיידקים : ESCHERICHIA COLI ו- ENTEROCOCCUS SPP ו- STREPTOCOCC VIRIDANS וכמובן כתוב הרגישות והאינטוביוטיקה ..
אושפזתי שוב בפנימית בב"ח , טופלתי באינטוביוטיקה ורידית אמפיצילין + גנטמיצין למשך שבוע וגם כן לפני השחרור קיבלתי ע"י הרופאה זריקה IV VANCOMYCIN LOCK לפורטקט והמלצה להמשיך טיפול פומי ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש , ואח"כ השקלת המשך טיפול לאחר לקיחת תרביות דם ובירור צמיחות ...
בנתיים אין לי חום או צמרמורת ..ולכן שוחררתי מב"ח עם ההמלצה מעל ....
מהם החיידקים האלה ? ולמה צריך כל כך אינטוביואטיקה לכך ? ולכל כך זמן ממושך ? (נראה לי שזה יותר מדי מוגזם ובמיוחד לקיחת 6 כדורים למשך חודש ) - אני כך עם חצי קיבה , לא חושבת שאני אעמוד בזה !
האם החיידקים שצמחו בתרביות הדם - אומרים שהחיידקים כן נמצאים בדם ולא במקום אחר ?
תודה מראש ,
בת 26* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
פרופ' פליכס מור25/03/2010המיקרה שלך לא מתאים לפורום זה.
את זקוקה לייעוץ מקיף של מומחה למחלות זיהומיות לגבי הסיבה למצבך והטיפול הנאות בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי חצבתדודו24/03/2010
שלום ביצעתי לאחרונה בדיקת נוגדנים לגילוי חצבת והתוצאות:
MEASLES VIRUS IgG-
Negative
האם אני מחוסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודו
פרופ' פליכס מור24/03/2010לא, אתה לא מחוסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם ESR גבוהה 42ניב23/03/2010
שלום רב,
לאחר כאבים בבטן בחלקה התחתון בצד ימין, ערכתי בדיקת דם ובה רובה יצאה תקינה פרט לשקיעת דם גבוהה 42. כתוב כי "הקצב התקין הוא עד 20 מילימטר בשעה. מחלות זיהומיות ודלקתיות גורמות ליצירת חלבונים כמו גלובולינים, ואלו מאיצים את קצב שקיעת הדם".
מה זה אומר לגבי?שבוודאות יש לי דלקת בגוף?
מה עלי לעשות?
תודה מראש
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניב
פרופ' פליכס מור24/03/2010שקיעת דם מוחשת שכיחה במצבי דלקת.
אם אתה מרגיש טוב אין לך יותר כאבים ואין חום- לחכות מספר שבועות ולחזור על הבדיקה לוודא שחזרה לנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח - סוג דםשיר23/03/2010
ביצעתי פעמיים בדיקה לסוג דם והתוצאות יצאו כך:
blood type- a
rh- d weak
anti body scren 1 - coombs neg
אנא עזרתכם ....
מהו סוג דם שלי ומזה ה-dweak* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ' פליכס מור24/03/2010יש לך סוג דם A עם Rh מסוג D Weak. זה סוג נדיר המופיע ב-0.2-1% מהאוכלוסיה. כלומר הכדוריות האדומות מבטאות אנטיגן D (שהוא החלבון העיקרי הקשור ל RH) בצורה חלשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרונה23/03/2010
יש לי שאלה לגבי בדיקת דם,איזה בדיקה עושים בשביל לראות האם מחזור הדם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
רונה23/03/2010אני סובלת מדופק מהיר כבר חודש וחצי ,עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות לגבי בלוטת התריס ואנמיה וברזל....האם יכול להיות קשר בין מחזור דם לא תקין לדופק מהיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
פרופ' פליכס מור24/03/2010אין בדיקת דם למחזור הדם.
לבירור דפיקות לב חשוב לדעת אם יש הפרעת קתב, ולכך ייעוץ קרדיולוג וביצוע הולטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטיאבי23/03/2010
בבדיקת סיטי שביצעתי התקבלה התשובה
הודגמה קשרית ריאתית זעירה בקוטר 1מ"מ ב- rll
פרנכימת הריאות שמורה
העץ הברונכיאלי הראשי פתוח
רציתי לדעת מה הכוונה?.
האם יש חשד לגידול???
אני בן 45 ומעולם לא היתי לי בעיה בריאות
הפסקתי לעשן לפני 6 שנים
איזה עוד בדיקות עליי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ' פליכס מור24/03/2010ממצא של קשרית זעירה בקוטר 1 מ"מ -אינו מחשיד לגידול.
קרוב לודאי שזה חסר משמעות.
יחד עם זאת כדאי להיוועץ ברופא ששלח אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהאסמתי23/03/2010
שתיה מרובה של מים יום לפני בדיקות דם יכול להשפיע על תוצאות (השתן שלי לבן ושקוף מרוב שתיה-(ניסיון להרגיע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
פרופ' פליכס מור23/03/2010שתייה מרובה יכולה להשפיע על תפקודי הכלייה (אוריאה נמוכה, לא בעייה) ועל המלחים בגוף (נתרן נמוך, שיכול להוות בעייה).
אין הוראה לשתייה מרובה לפני בדיקות דם, אלא אם הייתה בעיה בבדיקות קודמות שרצו לוודא שאינה נובעת מהתיבשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם גיל שנה בטרם חיסון MMRVמירב23/03/2010
שלום,
אתמול עשינו ב.דם לילדה והתקבלו תשובות חריגות הבאות:
המוגלובין 10.8 כאשר הטווח 11.1-14.1
MCV-MEAN CELL VOLUME - 79
לימפוציטים 62.7 כאשר הטווח 67-77
אאוזינופילים 0.07 כאשר הטווח 0.3-0.5
האם ניתן לעשות לילדה חיסון MMRV.
אנו חוששים מהחיסון עצמו (יש לנו ילד בן 5 בבית PDD).
אין אנו רוצים לסכן את ביתנו בכל צורה שהיא אפילו אם היא מזערית ביותר (עקב עברנו...)
ממתינה לתשובה.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור23/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לתוצאות בדיקות דםאמיר22/03/2010
שלום רב, משנת 2005 ועד היום עשיתי בערך 7 בדיקות דם שבהם גם נבדקו RBC, HB, HCT
שמתי לב ש:
RBC נע בין 4.3 ל4.6 שזה נמוך ממה שאמור להיות
HCT נע בין 37 ל 41 שזה נמוך ממה שאמור להיות
HB נע בין 13.2 ל13.9 שזה נמוך ממה שצריך להיות
הייתי בעבר אצל המטולוג והוא לא נתן לי משהו או אמר שזה משהו מיוחד אלא אנמיה שהיא יותר מקלה.
אני לא יודע למה אני דווקא עכשיו בודק את זה שוב אבל אני רק רוצה חוות דעת נוספת
מה זה אומר הערכים הללו, מה צריך וכדאי לבדוק בנוסף או לעשות בנידון וכו...
תודה רבה
נ.ב עם צריך עוד פרטים בנוגע לבדיקות דם נוספות או משהו כזה אני אוסיף, כמו כן אציין שעברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה וCT בטן לפני כחודש בגלל הליקובקטר פילורי ודם סמוי בצואה ללא קשר למה שכתבתי למעלה אין בתוצאות הבדיקות ממצאים מיוחדים והם יצאו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
פרופ' פליכס מור22/03/20101. יש לך אנמיה קלה.
2. לבירור סיבתה חשוב לבדוק ברזל ויטמין B12 וחומצה פולית.
3. אם הערכים יציבים לאורך שנים- קרוב לודאי שאין מחלה רצינית הגורמת לכך.
4. אם יש דם סמוי חיובי בצואה וגסטרו וקולונוסקופיה שליליים יש לשקול ביצוע צילום מעי דק ובדיקת וידאו קפסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בהריוןמיכל22/03/2010
נמצאית כרגע בשבוע 35 להריון.
בחודשיים האחרונים נטלתי תוספי ברזל להעלאת המוגלובין. בתוצאות בדיקות הדם לא נמצא שינוי ברמת המוגלובין אבל רמות הברזל מאד גבוהות. . מה הקשר או הסיבה להמוגלובין, פריטין, חלבון נמוך לבין ברזל גבוה. האם יש השפעה על העובר?
מצרפת את הערכים שסומנו מחוץ לטווחי הנורמה (פרט ל B12)
פריטין=5 (נמוך)
B12= 314 (תקין)
WBC= 11.4 (מעט גבוה)
RBC=3.7 (נמוך)
HB=10.3 (נמוך)
HCT= 30.9 (נמוך)
LYM% = 14.6 (נמוך)
NEUT.abs = 8.5 (גבוה)
PROTEIN-TOTAL =6.2 (נמוך)
ALBUMIN=3.1 (נמוך)
IRON =214 (גבוה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ' פליכס מור22/03/20101. פריטין נמוך מעיד בד"כ על חוסר ברזל והוא המדד הרגיש ביותר. פריטין יכול להיות נמוך גם בתת פעילות בלוטת המגן ובחוסר ויטמין C. לך יש אנמיה ככל הנראה מחוסר ברזל.
2. עלה בלויקוציטים וירידה באלבומין נורמלים בהריון.
3. עודף הברזל שלך מפתיע מעט- יתכן שרמתו גבוהה בדם אך הוא עדיין לא נוצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
מיכל22/03/2010בעוד מספר ימים יש לי מעקב הריון, אתייעץ עם הרופאה לגבי הברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהבת 2722/03/2010
צוהריים טובים ,
אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה דימום בקיבה ולכן ביקו ממני לעשות בדיקת קולונוסקופיה ...
האם אפשר לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית במקום הפולשנית ?
בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
פרופ' פליכס מור22/03/2010קולונוסקופיה וירטואלית יעילה לגילוי ממצאים הגדולים מ-10 מ"מ. הבדיקה כוללת חשיפה לרנטגן והכנה דומה לבדיקה-חומר משלשל .
קולונוסקופיה רגילה רגישה יותר לממצאים קטנים, מאפשרת לטפל בהם תוך כדי הפעולה, ואין בה חשיפה לרנטגן. יחד עם זאת סיבוכיה משמעותיים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)