מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לתינוקרונית11/02/2010
b12-1063
hct - 36.3
mcv - 75.6
hb-12.5
glucose-58
urea - 44
creatinine - 0.21
uric acid - 1.8
iron - 112
got - 52
הבדיקות בוצעו לתינוק בן 1 ו-5 בעקבות חורף מרובה שפעות והתקררויות אשר גרמו לו לא לעלות במישקל כמו שצריך שוקל 9 קילו וגובה 74 אנא פענחו לי את התוצאות מה הן אומרות ומה עליי לעשות, האם עליי לעשות עוד בדיקות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור11/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןגולה10/02/2010
נשלחתי על ידי הרופא למסור דגימת שתן 24 שעות לבדיקה. ההוראות שצורפו קובעות שיש לאסוף החל משתן שני של יום אחד לשתן הראשון של היום למחרת. לא ברורה לי בדיוק הסיבה. עקב היפרתרופיה שפירה של הפרוסטטה אני נאלץ לקום לתת שתן באמצע הלילה בערך בשעה 1 בלילה. בבוקר אני קם בשעה 5. האם יש ליישם את ההוראות הנ"ל כלשונן גם במקרה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגולה
פרופ' פליכס מור11/02/2010אלה ההוראות הסטנדרטיות לאיסוף שתן 24 שעות, והן ישימות גם לגביך
(אם זה מקל עליך אתה יכול להתחיל משתן ראשון ולסיים לפני אותו שתן למחרת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםרון09/02/2010
הגיוני שכבר שבועיים לא קיבתי תשובה לבדיקת דם ? בקופח כללית בשכונה עשיתי אותה
יש סיבה לדאגה ? אם חלילה היו מצאין משהו היו מתקשרים אלי מיידית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגידי
פרופ' פליכס מור10/02/2010עיכוב של שבועיים אינו סביר, ואינו מעיד על בעייה בבדיקות (כדאי לברר במעבדה אם הדם הגיע אליהם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לברר ?
רון10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגידי-2
פרופ' פליכס מור10/02/2010שהרופא שלך או מזכירה או אתה תיצאו קשר טלפוני עם המעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
רון10/02/2010אתה רוצה לומר שיש אפשרות שאיבדו את המבחנה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידי-3
פרופ' פליכס מור11/02/2010יכול להיות (איבדו, נישבר, לא היה מספיק דם, וכו...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדדיקת מעבדהעידית09/02/2010
אשמח לקבלהסבר לגבי תוצאת מעבדה:
1. NON-HDL_CHOLESTEROL 119
האם נחשב תקין? ברמות של mg/dl
מה זה בעצם בודק?
2. nmol/L >54.5 FOLIC ACID
מה זה אומר, אני חייבת לציין שאני בת 32 מניקה תינוקת בת 5 חודשים ונוטלת חומצה פולית ברמה יומיומית, וצמחונית הרבה שנים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידית
פרופ' פליכס מור10/02/20101. NON HDL CHOLESTEROL זהו ערך מחושב שנובע מהפחתה של HDL מכולסטרול כללי והערך שלך תקין.
2. רמת החומצה הפולית שלך מעל הטווח העליון של הנורמה-כלומר יש לך מעל ומעבר לתקין- אין צורך בתוספת של חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר והכוונהאבי09/02/2010
שלום,
לאשתי, בת 48, תוצאות חריגות כ-15 חודשים לכמה בדיקות שחוזרות על עצמן כבר 4 פעמים:
IgM -: 340-370
Cardiolipin IgM -: 13.5-14.5
בבדיקה מלפני שבועיים :IgM -: 360
Cardiolipin IgM -: 16.6
כמו כן חריגה חדשה - IgG2 -:663
לפני כן IgG2 תקין (סביב 400).
יש לציין שבמשך כל התקופה הנ"ל כולל הבדיקה האחרונה IgG נמוך (סביב 950).
כמה שאלות : מה משמעות התוצאות הנ"ל?
האם יש צורך לפנות לרופא מומחה כלשהו ואם כן באיזה תחום?
מה מציין IgG2 ?
אודה על העזרה.
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ' פליכס מור10/02/2010משמעות הבדיקות תלויה גם בסיבה שביגללה נישלחו.
1. IgM- סוג של נוגדנים בדם, כדי להמשיך הבירור חשוב לדעת אם העליה היא מסוג פוליקלונלית (שכיחה ופחות משמעותית) או עליה מונוקלונלית (יש לבצע אלקטרופורזה ואימונואלקטרופורזה).
2. Cardiolipin IgM- נוכחות של נוגדנים לקרדיוליפין מחשידה ללופוס (זאבת) או תסמונת קרישיות יתר המכונה תסמונת אנטי-קרדיוליפין או APLA.
3. IgG2 הינו סוג של נוגדנים בדם, רמה נמוכה יכולה לחשוף לזיהומים חידקיים.
4. אם יש חשד לקרשיות יתר- להפנות להמטולוג שמטפל בבעיות אלה
אם החשד הינו לזאבת- להפנות לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דםאורית09/02/2010
שלום רב,
לפני כיומיים עשיתי בדיקות דם עקב כך שהיה לי התקף גסטרו חמור. בנוסף לכך הרופא שלי הפנה אותי לבדיקת נשיפה ע"מ לבדוק האם יש לי את חיידק ההליקבקטור פולורי. לבינתיים הגיעו חלק מתשובות המעבדה וראיתי מספר תוצאות שחורגות מהנורמה:
ALKP - 156
ALT - 33
FE-IRON - 26
MCV - 76
MCH - 25.7
TRIGLYCERIDES - 257
בבדיקת השתן נמצא PROTEIN 100
אשמח לדעת מה פירוש התוצאות. הפגישה שלי עם הרופא היא רק בשבוע הבא שיגיעו כל התוצאות ועד אז אני די בלחץ מהנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
פרופ' פליכס מור09/02/20101. יש לך הפרעה קלה בתפקודי כבד.
2. יש רמת ברזל נמוכה בדם-חשוב לדעת אם צואה חיובית לדם סמוי.
3. רמת טריגליצרידים מוגברת-לייעוץ דיאטנית.
4. חלבון בשתן מוגבר- יש לבצע איסוף שתן לחלבון כמותי (24 שעות) והמשך בירור לפי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה כלליתאלירן09/02/2010
כבר חודש יש לי חולשה בידיים וברגליים עם כאבים בכפות הרגליים.
עשיתי בדיקות דם כלליות כולל ספירת דם והרופא אמר שהכל יצא תקין למרות שיצא משהו גבוהה קצת מה זה יכול ליהיות והאם צריך לעשות עוד סוג של בדיקת דם?
בתודה אלירן.
1.2- 0.3 mg/dl 2.1 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.1 mg/dl 0.40 BILIRUBIN-DIRECT
35- 0 U/L 61 GOT (AST)
45- 0 U/L 169 GPT (ALT)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן
פרופ' פליכס מור09/02/2010בבדיקה יש עליית בילירובין שרובו בלתי ישיר. הסיבה השכיחה היא מחלת ז'ילבר (הפרעה גנטית הגורמת לעליית בילירובין בצום), ללא משמעות מבחינת הכבד.
בנוסף הפרעה קלה בתפקודי כבד- כדאי להשלים בירור לנגיפי הפטיטס (בייחוד B ו C), וכן לשקול אולטרסאונד של הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה כללית
אלירן09/02/2010יש לי הפטיטס B ועשיתי אולטרסאונד ויצא בסדר השאלה אם יש קשר לחולשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלירן-2
פרופ' פליכס מור09/02/2010הבדיקות שציינת אינן מסבירות חולשה.
חשוב לדעת באיזה מצב ההפטיטיס B שלך (יעוץ מומחה למחלות כבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםחנני בנני07/02/2010
שלום,
אשמח לקבל הסבר על תצאות בדיקת הדם הבא :
EBV VCA IgM - 3
EBV VCA_IgG -97
EBV.EBNA -235
CMV IgM -NEGATIVE
CMV IgG>22.0
תודה
חנני בנני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל/ת
פרופ' פליכס מור07/02/2010ההסבר לבדיקות:
חשד לזיהום בנגיף EBV לאחרונה
זיהום בעבר בנגיף CMV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
חנני בנני07/02/2010צהריים טובים,
במידה ומתכננים הריון נוסף האם להמתין לאור הממצאים ?
האם כדאי שגם אישתי תעבור בדיקה של הנוגדים (למקרה שחלילה הדבקתי אותה)?
תודה שוב
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' פליכס מור, אודה על תשובה
חנני בנני07/02/2010אודה על תשובה לשאלתי מעלה
תודה,
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-2
פרופ' פליכס מור08/02/2010בהריון יש סיכון אם יש הדבקה בנגיף CMV.
הבדיקה שלך מראה השלב האחרון של זיהום בנגיף CMV, שכנראה אינו מדבק.
כדאי לאשתך להיבדק לנוכחות נוגדנים ל- CMV. אם יש לה חיסון (נוגדנים מסוג IgG) אין מניעה להרות, אם גם לה עדות לזיהום פעיל (נוגדני IgM) כדאי לדחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dבדיקת דם06/02/2010
שלום ד"ר,
תוצאה של VITAMIN D 25-OH
ערכי נורמה: 30-100 תוצאה: 17.6
זה נחשב כנמוך, גורם לבעיה, מצריך טיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל
פרופ' פליכס מור06/02/2010זו רמה נמוכה של ויטמין D. יש לקחת טיפול בויטמין D/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מבדיקות דםלריסה06/02/2010
שלום
לבני בן ה-18 יש פוביה מבדיקות דם.
אני יודעת שיש לכך טיפול אך שאלתי היא האם יש דרכים לבצע בדיקת דם בהרדמה,מי עושה והיכן?
בתודה
לריסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללריסה
פרופ' פליכס מור06/02/2010אני לא מכיר רופא שירדים חולה לביצוע בדיקת דם (הרדמה היא פעולה שיש בה סיכון משמעותי, צריך סיבה טובה לבצע אותה.)
הדרך היא אולי טיפול פסיכולוגי לחרדה או מתן תרופת ארגעה לפני הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגל06/02/2010
שלום,
יש לי מבחן בנוירולוגיה בקרוב ואשמח להבהרה קטנה!
לאחר CVA בין אם דימום או איסכמי- נשלח לCT רגיל, CT אנגיו, CT פרפוזיה וMRI? או רק בדיקה אחת מספיקה?
בכל מקרה, האם יש הבדל בין CT אנגיו לאנגיוגרפיה? אנגיוגרפיה זה צינתור לעורקי המוח שנכנסים דרך האורטה וכך מזריקים את חומר הניגוד ומצלמים בCT?
שאלה נוספת, לא קשור לפורום אך עם תוכלו לענות זה ממש יעזור!
neglect שבו יש התעלמות מצד שמאל לרוב של הגוף- נובע עקב פגיעה בקורטקס המוטורי והסנסורי ולכן לא ירגישו תחושה ולא יוכלו להרים את היד שיבקשו מהם ובנוסף לכך תהיה פגיעה בעירנות שלהם לצד הזה ככה שלא יהיו מודעים לבעיה??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ' פליכס מור06/02/2010זה לא הפורום המתאים, אבל ננסה לעזור:
1. לארוע מוחי רגיל מבוצע CT אם יש חשד למלפורמציה ווסקולרית .CT ANGIO
2. CT אנגיו- הגדמת כלי הדם במח ע"י הזרקת חומר ניגוד לווריד היקפי וביצוע CT מוחי
אנגיוגרפיה הזרקת חומר ניגוד לעורקי המח וצילום רגיל לא CT.
3. neglect נובע מבעיה באזורי מח פרונטלים אן טמפורלים עם התעלמות מחצי גוף למרות שאין בו פגיעה מוטורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטן
גל07/02/2010אז בנגלקט המטופל פשוט לא מודע לצד מסויים.
ולעומת זאת בanosognosia הוא מודע לצד אבל לא מודע לכך שיש לו בעיה- למשל המיפלגיה- יבקשו ממנו להרים את היד והוא יעזר ביד השנייה ויגיד שהצליח ולא מודע לכך שהוא לא יכול...
הבנתי נכון?
תודה רבה רבה!!!
לא מצאתי פורום אחר שאפשר לשאול וענית ממש מהר אז שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילת 2
פרופ' פליכס מור07/02/2010anosognosia - החולה אינו מודע לפגיעה נוירולוגית
Failure to be aware of a defect or deficit. We normally take it that, for instance, seeing colours and being aware of ourselves as seeing colours go together. In anosognosia a subject may be unable to see colours, but not notice that the capacity has gone. The most extreme case is probably Anton's syndrome, or the denial of blindness by those who have lost their sight* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלשלומית06/02/2010
נמצא אצלי מחסור בברזל: ברזל 44, פריטין 7, B12 :209, המוגלובין: 13 . התוצאה החריגה הנוספת היא MPV : 13.1
גניקולוג שלל אפשרות לדימום. גסטרוסקופיה תקינה, מחכה לתוצאות חוקן בריום (קולונסקופיה נפסקה עקב חשש לפגוע ברירית המעי מסיבה אנטומית במהלך הבדיקה).
מה זה יכול להיות ובאיזה כיוון עוד לחפש ?
תודה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
פרופ' פליכס מור06/02/2010חוסר ברזל יכול להיות מסיבות רבות.
חשוב לדעת אם צואה חיובית לדם סמוי ואז החשד הוא לדימום ממע' העיכול.
במידה וחוקן בריום תקין, בדיקות נוספות שיכולות לסייע באבחנה הן : צילום מעי דק, אנטרוגרפיה בעזרת CT, ואם כל אלה שלילים נעזרים לעיתים בווידאו-קפסולה המצלמת המעי הדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור בברזל ללא אנמיה
שלומית לידור08/02/2010שלום רב,
בדיקת חוקן בריום תקינה גם (בנוסף לגסטרוסקופיה). האם יש מקום לבדיקת דם סמוי כדי לבדוק אם בכלל יש עניין של דרכי עיכול או להמשיך כפי שהמלצת לאנטרוגרפיה ובמידת הצורך לוידאו קפסולה? מדוע בעצם לא מחפשים כיוון של בעיית ספיגה אלא רק דימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלומית-2
פרופ' פליכס מור08/02/20101. כדאי לבדוק דם סמוי בצואה-אם הוא חיובי-יש להמשיך הבירור האנטומי כפי שהצעתי.
2. בעיות ספיגה נדירות יותר. יש אפשרות לבדוק ספיגת ברזל (שירודה במחלת צליאק) ע"י בדיקת ברזל לפני ושעה לאחר מתן כדור ברזל. אם הבעיה בספיגה ניתן לתת ברזל תוך וורידית (אם יש אנמיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה תקינה?רוני06/02/2010
שלום רב,
עשיתי בדיקה ויש לי תור אתל הרופא רק עוד מספר ימים. מכיון שאני די לחוץ .
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לפרש את תוצאות הבדיקה של המעבדה.
האם הכל תקין או שמא יש משהו מדאיג בתוצאות השונות?
בברכה וישר כח על העזרה שאתם נותנים כאן.
להלן תוצאות שקיבלתי
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
HEMOLYTIC IND. + INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
LDH 436.00 U/L ( 220.00- 460.00) (.......*.)
AFP-TUMOR MARK 2.02 NG/ML ( 0.00- 9.00) (.*.......) NORMAL
HCG (MARKER) < 2 IU/L
SG 1.01 SG
LEUCOCYTES UR. NEGATIVE
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE Normal MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN Normal MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ' פליכס מור06/02/2010הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם עם ערך גבוההמלי05/02/2010
עשיתי בדיקות דם כללית והערכים בטווח סביר מלבד בדיקתerythrocytes-u strip התוצאה 10
כראש הטווח 0-5 rbc
מה זה אומר? ומה אני אמורה לעשות?
לציין ,אני בת 57 בד"כ בריאה ,מעט יתר לחץ דם ומטופלת באמלו 10
תודה מראש
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
פרופ' פליכס מור06/02/2010מדובר ככל הנראה על תוצאה של בדיקת שתן, המראה מעט כדוריות אדומות.
זו תוצאה שכיחה ולא מדאיגה, יכולה לנבוע ממתן הבדיקה קרוב למחזור החדשי. לחזר על הבדיקה ואם תקינה אין צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם..פז05/02/2010
נשלחתי לבדיקות דם מקיפות עקב הרגשה לא טובה זמן ממושך:כגון הרדמות חלקיים מסוימם בגוף,טישטוש חלקי בראייה ותיפקוד כללי ירוד.
התוצאות הגיעו היום,
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה הערכים שמוגדרים במינוס מביעים.(צירפתי קובץ.)
תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה התוצאות:
פז05/02/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא משום מה לא נותן
פז05/02/2010לי לצרף קובץ אז הנה הדברים הרלוונטים:
WBS-3.1
MCHC-32.8
NEUT-1.3
(אגב,אינני יודעת אם זה באמת רלוונטי אבל אני ממוצא תימני,כי שמעתי שאצל אנשים מהעדה התימנית יש תאי ספירה נמוכה של תאי דם לבנים.)
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפז
פרופ' פליכס מור05/02/2010אכן מספר כדוריות דם לבנות נמוך מהנורמה. שכיח אצל תימנים ולא מהווה בעיה, אין קשר בין הבדיקה לתלונות שלך (אלא אם בד"כ הספירה הלבנה שלך תקינה וכעת נמוכה עקב מחלה וירלית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)