מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טריגלצרדים בבדיקות דםדניאלה10/03/2010
שלום רב,
ילדתי לפניי שלושה חודשים.
כל הבדיקות שלי עדהלידה היו תקינות עם ערכי טרגליצרדים של 120-130.
חודש לפניי הלידה נדגמו אצלי ערכים של 170 ובשתיי בדיקות לאחר הלידה-חודשיים אחריי ושלושה חודשים אחריי נדגמו תוצאות של 280 ו-270.
חשוב להדגיש שאני בדיאטה וירדתי 20 קילו מאז הלידה ולכן אני לא מסוגלת להבין את פשר התוצאות הללו.
רופא הנשים חשד שהגלולות למניעת הריון גורמת לכך ולכן הפסקתי את הגלולות לפניי חודש אך התוצאות היום שוב היו 270.
1. האם יכול להיות שזה בגלל הגלולות וחודש לא מספקי להתנקות?
2. האם זה מהלידה וההריון? אני לא יודעת מה לעשות עם זה ולא מבינה את הסיבה לכך!
אבא שלי בעל ערכים של 400-500 ומטופל שנים בכדורים אך הוא שמן מאוד ואני לא.
אודה לעזרתכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ' פליכס מור11/03/2010עלייה בערכי השומנים שכיחה בהריון אך צפויה לרדת לאחר הלידה.
חשוב שתעברי עם דיאטנית על הרכב הדיאטה שלך (לוודא שזו לא הסיבה חערכי ה TG הגבוהים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בדיאטהדי חריפה
דניאלה11/03/2010שאני הולכת בה באיזור 800 קלוריות ולא המון פחמימות כך שזה מה שמפתיע אותי בעיקר!
לפני ההריון היו לי ערכים של 120-130 ושקלתי יותר מהיום ואכלתי רגיל.
יש אפשרות שזה כתוצאה מהגלולות וההשפעה עדיין נמשכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל-2
פרופ' פליכס מור11/03/2010יתכן שזה מהגלולות.
לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולפי זה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם LDHשיר10/03/2010
בבדיקה יצא שערך הLDH-Lactic Dehydrogenase הוא 229, מעט מתחת לנורמה.
מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אופיר אביזהר11/03/2010כנראה שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדורית10/03/2010
שלום.. שמי דורית בת 27. עשיתי בדיקות דם וזה מה שיצא אדום:
IRON 30.40 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
WBC 3.80 K/UL ( 4.00- 10.00)*(.........)
LYMPHOCYTES 0.91 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........)
MONOCYTES % 14.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
אשמח להבין מה זה אומר במיוחד המונוציסיס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
פרופ' פליכס מור10/03/2010רמת הברזל נמוכה-בד"כ הסיבה בנשים צעירות דמם מוגבר במחזור, כדאי לקחת ברזל.
רמת כדוריות לבנות נמוכה עם מונוציטים מוגברים- לא תוצאה המעידה על מחלה מסוימת יכול להיגרם מזיהום ווירלי. לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיוקת דם לתינוקת שליס.10/03/2010
קיבלתי היום בדיקות דם של הבת שלי בת השנה ורציתי לדעת האם זה תקין או אליי לחשוש מן התוצאה
הכל בנורמה חוץ משני פרמטרים
MPV 12.5 גבוה מהנורמה כך מצוין לי בבדיקה
ולימפוציטים Lymphocytes % 43.7 נמוך מהנורמה
האם ז תקין בגיל כזה ומה אלי לעשות כדי לשפר את זה אם זה לא?
אשמח לתשובה מהירה
בתודה מראש ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור10/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקות דם לא תקינהמאיר09/03/2010
אני בן 21 ויש לי בחילות ומין הרגשה מוזרה בחזה הייתי מעוניין לדעת אם זה יכול להגרם מהבדיקות הדם שיצאו לי ?
בדיקת דם לא תקינה
זה מה שיצא בבדיקת הדם
HDL 31.98
AST 39.1
Bilirubin Total 1.64
Bilirubin Direct 0.36
Uric Acid 8.88
מה יכול לגרם מהבדיקות האלה
ומה אתה מממליץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר
פרופ' פליכס מור10/03/2010אין קשר בין התחושות שלך לתוצאות הבדיקות.
HDL נמוך חושף אותך לסיכון למחלת לב כדאי לעסוק בפעילות גופנית סדירה המעלה HDL.
בילירובין מעט מוגבר כנראה תסמונת ג'ילבר-ללא משמעות.
URIC ACID מוכבר- ייתכן ויש לך מחלה הנקראת GOUT או שיגדון- ייעוץ ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מאיר12/03/2010קודם כל תודה על התשובה ארשונה יש לי שאלה נוספת
הבדיקות האלה יכולות יכולות לפגוע לי בכמות הפעמיים של שתן ביום ?
בגלל החומציו בשתן או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר-2
פרופ' פליכס מור12/03/2010התשובה היא לא, אין קשר בין הבדיקות לבין מספר הפעמים שאתה מטיל שתן ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בילורביןלימור09/03/2010
ד,ר שלום ביצעתי בדיקות דם לפני כניסתי להריון ושאלתי לגבי הבילורבין
תפקודי כבד + ALT AST CK תקין בדיקות שתן תקין
bilirubin total 1.30
bilirubin conjugated 0.20 בטווח
bilirubin unconjugted 1.10 בטווח
בדיקת EGFR גדול מ 1.73 M
כתוב רצוי מעל 60 M /MIN
מה אומרות הבדיקות????????
אבא שלי היה חולה צהבת B אני חוסנתי לא מעט פעמים אך הנוגדנים לא נשמרו ???
יש קשר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ' פליכס מור09/03/20101. בילירובין מעט מוגבר הסיבה השכיחה היא תסמונת ג'ילבר -עלית בילירובין בלתי ישיר בצום.
2. EGFR זהו ערך מחושב של תפקוד כלייתי ובד"כ מעל 60.
3. אין לך צהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה אצל אדם בריא וצעיראלי09/03/2010
שלום
אני בן 37, מקפיד לאכול בריא ועוסק דיי הרבה בספורט (גובה 186 משקל 87, מבנה גוף אתלטי-שרירי). לפני שנתיים זו הייתה הפעם האחרונה שעשיתי בדיקת דם. ואז הכל היה תקין (כולסטרול היה 136 מ"ג). השבוע עשיתי בדיקת דם נוספת ונדהמתי מהתוצאות המדאיגות. הכולסטרול הכללי שלי עומד על 258, כאשר הטוב הוא 64, והלא טוב 194 ה LDL מחושב 173 והטריגלצירידים תקינים 105. אין לי סוכרת, ולא לחץ דם גבוה, אני מעולם לא עשנתי ואני לא לוקח שום כדורים, פרט לתוסף מולטי ויטמין מחברה ידועה. הממצא החריג היחיד אצלי, פרט לכולסטרול, הוא אבחון של היפרגלובלינמיה פליקלונלית. ה IGA אצלי מסיבה לא ברורה גבוה מאד ועומד על 756 כאשר הגבול העליון הוא 400.
צרפתי את התוצאות לבדיכות הכימיה.
האם עלי לשקול דיאטה מסויימת, או לקחת טיפול רפואי? מה יכולות להיות הסיבות לעליה פתאומית בכלסטרול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ' פליכס מור09/03/2010ראשית הייתי חוזר על הבדיקה לאחר צום של 12 שעות כפי שמומלץ (לוודא שזו לא טעות מעבדה)
במידה והערכים חוזרים על עצמם- דיאטה דלת כולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל חלבי09/03/2010
ברצוני לדעת לגבי בדיקות דם שעשיתי מה זה אומר הערכים הבאים:
Na- Sodium ( 135)
WBC-Leucocytes (4)
תודה יעל חלבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ' פליכס מור09/03/2010רמת הנתרן שלך בגבול התחתון של התקין
רמת הלויקוציטים מעט נמוכה- אין לזה משמעות, פרט לבדוק בעתיד שהרמה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ל- hepatitis Bs Abעדי08/03/2010
שלום,
קיבלתי תוצאות לבדיקות דם - ל- hepatitis Bs Ab, והתוצאות הינן 1000<. לפני שש או שבע שנים חוסנתי בחיסון זה. מה התוצאות מלמדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ' פליכס מור09/03/2010הבדיקה מראה כנראה שכיל הנוגדנים מעל 100 (ולא 1000 כפי שרשמת).
המשמעות- את מחוסנת בפני הפטיטיס B !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד התוצאות
עדי09/03/2010ראשית- תודה על התשובה.
דף התשובות בידיי והרישום בעמודת התוצאות הינו 1000< (ולא 100). האם זו תוצאה הגיונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי-2
פרופ' פליכס מור10/03/2010המשמעות היא זהה- את מחוסנת.
לגבי טווח הבדיקה זה תלוי במעבדה ובערכה בה משתמשים.
אין משמעות ל"עודף נוגדנים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לצום לפני בדיקות הורמונים?שני08/03/2010
האם צריך לצום לפי הבדיקות הבאות:
PROGESTERONE
ESTRADIOL E2
LH
FSH
PROLACTIN
CORTISOL SERUM
TSH
CBC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' פליכס מור08/03/2010צום של 8 שעות יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםאיילת08/03/2010
שלום רב,
אני בת 31, משקל תקין. באופן כללי בריאה, אין מחלות, ולא לוקחת כדורים, למעט ברזל עדין - תוסף תזונה של סולגאר.
בבדיקות דם אחרונות מפברואר 2010 קיבלתי תוצאות שאיני מבינה אותן:
להלן עיקרי החריגות:
טסיות - 135
לויקוציטים - 3.3
פריטין - 19
נויטרופילים - 133
לימפוציטים - 45
אני צמחונית כבר שנים - אבל התזונה שלי מצויינת - הרבה סיבים, ירקות, פירות, קטניות כל יום, דגנים מלאים, טופו, סויה, גם התייעצתי על כך עם דיאטנית ואמרה שהתזונה מצויינת - עשיתי יומן אכילה - אמרה שמצויין. יש לי הרבה מודעות לבריאות ואני פועלת לפי כך.
מאוגוסט הרגשתי חולשה בגוף, אני במקצועי מדריכה בסטודיו לחיטוב והרגשתי שפשוט איני יכולה להעביר שיעור, מרוב עייפות וחולשה, והרבה כאבי ראש.
כתוצאה מכך עשיתי בדיקות דם באוקטובר והבדיקה הראתה על B12 נמוך, בשל כך נתנו לי כמה זריקות של B12 ועכשיו ה-B12 תקין. וכרגע אני לוקחת ברזל עדין של סולגאר.
אציין שהמחזור תקין, דימום רגיל, מגיע בזמן חודש בחודשו, אורך בערך 4 ימים.
בערך מאוגוסט הכאבי ראש ממש חמורים, בערך פעם בשבוע מתחיל כאב ראש של שעות, שממש מפריע לי בתפקוד, אני ממש מנסה להימנע מאספירין ואקמול, אבל לעיתים זה בלתי נסבל ובסוף אני לוקחת.
איני מבינה מדוע כל בדיקות הכדוריות דם אינם תקינות - זה אומר על מערכת חיסון חלשה? אם כי אני לא נדבקת במחלות, וכפי שציינתי אני בן אדם בריא, רק מאוגוסט הכאבי ראש התחילו, ועכשיו אחרי זריקות ה-B12 כבר אין חולשה.
כמו כן - מדוע הפריטין נמוך, זה אומר אנמיה נכון? הרי ה-B12 כבר תקין, אני לוקחת כבר חצי שנה ברזל עדין.
אין לי אלרגיות ידועות, ואין מיגרנות ידועות, וגם אין רגישות או אי סבילות למזון כלשהוא.
.
אבקש את התייעצותכם.
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
פרופ' פליכס מור08/03/2010יש לך ירידה קלה בטסיות ובלויקוציטים עם עליה באחוז הלימפוציטים.
הסיבה הסבירה לספירה הזו היא זיהום ווירלי חולף, ואין קשר בינה לבין כאבי הראש.
במידה והספירה הזו חוזרת כעבור מספר שבועות יש לבצע בדיקות נוספות כולל בדיקות ללופוס.
פריטין נמוך- אומר מחסני ברזל נמוכים (ירידה בברזל ואנמיה מופיעים מאוחר יותר).
כאבי הראש דורשים בירור- להוועץ בנוירולוג ולשקול הדמייה (CT).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מירידה ב WBCאלמוני08/03/2010
שלום רב,
שאני אשכנזי בן 38 ללא מחלות רקע,עוסק בפעילות ספורטיבית
לפני כמה שנים גילו שהגן MTFHR פגום אצלי בעקבות רמות הומוצסטאין שנתגלו בדמי,קבלתי פוליק אסיד במינון 1.25 ליום שהורידו את רמת ההומוסטצסטאין לרמות נורמל, לאחרונה התחלתי לקחת חומצה פולית במינון 0.44 עקב הנזקים שעלולים להגרם מצריכה עודפת של פוליק אסיד לטווח ארוך.
להלן פירוט תוצאות בדיקות הדם.
WBC היה 3.1 לפני חצי שנה היה 4.3 (התוצאות שלי בעבר נעו בין 4.2-4.5,הכי גבוה היה לי סביב 5.5)
Neutrophils היה 1.5 לפני חצי שנה היה 2.3
TSH היה 0.52 לפני חצי שנה היה 1.5
לשמחתי המוגלובין היה 15
בתקופה האחרונה חש חולשה מסויימת,לא יודע אם לקשור את זה לבדיקות הדם.
אשמח לתגובתך כיצד עלי לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמוני
פרופ' פליכס מור08/03/2010לגבי הירידה בספירה הלבנה אין צורך בטיפול לחזור על הבדיקה עוד חודש-חודשיים.
TSH בטווח התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאגם07/03/2010
שלום!
שמי דלית אני בת 29 בהריון שבוע 6+1 שבוע שעבר בשבוע 5+3 עשיתי אולטרסאונד נצפה שק עובר בתוך הרחם אבל לא נצפה עדיין דופק עשיתי בדיקות דם ואלה הם התשובות שקיבלתי
Glucose (B) | mg/dl | (
70 )
100 *
101
|
Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
25
|
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *
1
| Hepatitis B Surface Ab | | Undetectable
|
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
6
|
Squamous Epithelial Cell | | +
|
כל שאר הבדיקות יצאו תקינות מה זה אומר אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
פרופ' פליכס מור07/03/2010יש סטיות קלות בבדיקות- לא משמעותיות.
חשוב מעקב גניקולוג אחר התקדמות ההריון, ומעקב ערכי סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקות דםיפעת07/03/2010
שלום רב
קיבלתי הפניה לבדיקות דם ולא כתוב שצריך להיות בצום.
רציתי לוודא שזה אכן כך.
הבדיקות הן:
CBC
ESR
CRP
TOTAL PROTEIN
LIVER PROFILE
תודה רבה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
פרופ' פליכס מור07/03/2010רצוי צום של 8 שעות
(אם כולל שומני הדם צום של 12 שעות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפעת10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנה של בדיקת סוכרמיכל07/03/2010
אני נמצאת בחודשים רראשונים של הריון.
עשיתי מספר בדיקות דם כלליות ,בהם התגלתהבאופן עקבי רמת סוכר בבוקר (כלומר בצום) 95-100, הריון קודם לפני כ 10 שנים היו לי תוצאות גבולויות בבדיקת סוכר.
האם עלי לעשות דיאטה או לבדוק את הנושא יותר לעומק? התוצאות נחשבות בסדר (על הגרף של הבדיקה הן גבוליות מעט חורגות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר07/03/2010לנושא הסוכר בדם יש חשיבות גדולה בהריון, וחייבים לעקוב ולהתייעץ בגינקולוג. אני לא בטוח שההריון הוא התקופה המתאימה להתחיל ברור ודיאטה. התייעצי בו.
לאחר הלידה בודאי שיהיה מקום להתייחסות, בעיקר אם יש עודף משקל או הסטוריה משפחתית של סוכרת או אם תופיע סוכרת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)