מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם...שמשון13/02/2009
תוצאה: 1POTASSIUM -5.1 תוצאה: T4-FREE-12,0 מה אומרות תוצאות אלו,ולמה הם שייכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמשון
ד''ר אופיר אביזהר15/02/2009פוטסיום זה אשלגן, אחד האלקטרוליטים, המלחים, בדם. על פי המעבדה שלי - בנורמה.
Free T4 זה הורמון בלוטת התריס. כאן חשוב יותר לודא ש-TSH תקין, ואם כך גם FT4 תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כולסטרולשוש12/02/2009
אני בת 49 רזה לא מעשנת לא נוטלת שום תרופות ולא עוסקת בספורט בבדיקת דם שעשיתי ב-5.2 כולסטרול כללי יצא 244 HDL - 58.7 LDL- 163.9 רופא המשפחה אומר שזו תוצאה טובה אבל האם הכולסטרול הכללי ןה-LDL לא גבוהים מדיי ?? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד''ר אופיר אביזהר12/02/2009אכן - רמת הכולסטרול LDL גבוהה.
הטיפול הראשון הוא תמיד תזונתי.
ההחלטה על טיפול תרופתי תלויה לא רק ברמת הכולסטרול אלא גם בסיכון הכולל. אם אין הסטוריה משפחתית של מחלת לב כלילית בגיל צעיר, אם אינך מעשנת, אם לחץ הדם תקין ורמת הסוכר תקינה - ניתן לנסות את המיטב בשינוי תזונה בלבד ומעקב. אם הוא לא משפר במידה סבירה , או אם יש סיכון נוסף הייתי שוקל גם טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EOSINOPHILSאורלי11/02/2009
מבקשת לברר מה זה אומר EOSINOPHILS 6.1 ומה זה BASOPHILS 0.00?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ד''ר אופיר אביזהר12/02/2009אאוזינופילים ובזופילים הם שני סוגים של כדוריות לבנות. האחוזים שציינת תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ????יאלי11/02/2009
T3 4.32 T4 13.7 FERRITIN11 B12 259 B10 FOLLIC ACID 3.5 TRANSFERRRUN 328
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאלי
ד''ר אופיר אביזהר12/02/2009בהעדר TSH וכשאיני יודע אם מדובר ב- TT3 או ב-FT3 איני יכול להתייחס לתפקודי בלוטת התריס.
שאר הבדיקות תקינות על פי ערכי המעבדה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - ckאיציק11/02/2009
שלום, נבדקתי במיון עקב לחץ בחזה ובבדיקת דם נמצא כי יש לי 410 ck מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
ד''ר אופיר אביזהר12/02/2009CK אינו ספציפי לשריר הלב. היום הבדיקה המומלצת לאבחון התקף לב הוא הטרופונין.
אבחנה של התקף לב לא נעשית על פי CK אלא בשילוב של תלונות הנבדק, סיכון הנבדק , האק"ג בזמן הכאב והטרופונין.
CPK יכול להגיע משריר רגיל - במאמץ גופני למשל או מכה או זריקה לשריר. CK עולה לעיתים בתת פעילות בלוטת התריס, ולעיתים עם טיפול בתרופה ממשפחת הסטטינים כמו סימוביל או ליפיטור. ויש גם סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמתליאת11/02/2009
הרופאה טענה שיש לי בלוטות לימפה נפחות אודם בגרון חום לא גבוהה 37 ובעיות בקיבה אם זה קשור. אך אתה סבור שהנגיף כבר לא קיים כן? תודה מראש ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר אופיר אביזהר12/02/2009אודם בגרון, קשריות לימפה נפוחות וחום בהחלט יכולים להיות סימן למחלה חריפה ב-EBV אם כי גם נגיפים אחרים יכולים לעשות זאת וגם חיידקים. באופן עקרוני אם הבדיקה נלקחה ממש בתחילת המחלה אולי טרם הספיקו להווצר נוגדנים מסוג IgM. בכל אופן כדאי להיות במעקב רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם למחלת הנשיקהליאת11/02/2009
התוצאות בבדיקות הדם: CMV IgM-0.4 NEG ערך נורמה מינימלי 0.90 ערך נורמה מקסימלי 1.10 CMV IgG-2.14 POS ערך נורמה מינימלי 0.90 ערך נורמה מקסימלי 1.10 EBV IgM 0.65 NEG ערך נורמה מינימלי 0.90 ערך נורמה מקסימלי 1.10 EBV IgG-< 9.01 POS ערך נורמה מינימלי 0.90 ערך נורמה מיקסימלי 1.10 האם הבדיקה תקינה או שיש את מחלת הנשיקה? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009הדבר היחיד שהבדיקות אומרות הוא שבעבר נתקלת בנגיפים CMV ו-EBV. רוב האנשים הם כאלה שכן הנגיפים שכיחים מאוד. חלק מהאנשים כלל לר הרגישו שנדבקו בנגיף. חלק חש שפעת או דלקת גרון. בחלק קטן זו עלולה יכולה להיות מחלה יותר מסובכת. אין נוגדנים "טריים" כך שכנראה לא חלית לאחרונה - אך זה תלוי גם בבדיקה קלינית ותלונותיך - וזה רופא המשפחה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה
שי01/12/2009היי
עשיתי בדיקות של לוירוס בחשש של מחלת הנשיקה.
והתוצאות שיצאו לי הן :
CMV IGM 0.33NEG
CNV IGG 3.91POS
EBV IGM 0.08NEG
EBV IGG 7.88POS
מה זה אומר?? כי זה לא נמצא בין הערך המינימילי ולמצקסימלי כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם -OH-P- 17לילך09/02/2009
יצאה לא תקינה והרופאה ממחלקת פוריות שלחה אותי לעשות בדיקה חוזרת. מהי הבדיקה הזאת? אני מעוניינת להיכנס להריון. ומתי עדיף לבצע אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידיםא.09/02/2009
ד.נ. אשתי מקבלת סימווקור 20 מ"ג. הוא מאזן לה את הכולסטרול, אך לא את הטריגליצרידים (למעלה מ-200). האם ניתן, עקרונית, לנרמל את הטריגליצרידים בדרך לא תרופתית (כימית)? היא בת 74. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א.
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009אכן השפעת התרופות ממשפחת הסטטינים - כמו סימווקור - על הטריגליצרידים בדם מוגבלת.
ירידה במשקל כשיש עודף משקל חשובה מאוד. כדאי להוריד בסוכר ושאר פחמימות פשוטות . אני ממליץ להתייעץ בתזונאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בבדיקות דם - התייעצותאורי09/02/2009
WBC - 10.12 RBC - 4.30 NEUTRO - 74.5 LYMPHO - 19.0 GLUCOSE - 66 BILIRUBIN,TOTAL - 1.27 בן 30, מעשן. אודה להבנה מה הסטיות הללו מסמנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009אם אתה בריא בדרך כלל וחש בטוב אני לא סבור שיש לסטיות קלות אלה משמעות מיוחדת.
לעישון יש!! - הפסק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התייחסותך
אורי11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם APCR RATIOלימור09/02/2009
שלום רב, אני בת 28 וערכתי בדיקות דם גנטיות של קרישת דם בתוצאת בדיקת הדם APCR RATIO נתקבלה התוצאה : 1.90 כאשר הטווח הוא : 2.1-3.5 כלומר תוצאה במינוס מה זה אומר בדיוק? הבנתי שזה קשור לפקטור 5 או משהו כזה אולם אינני מגיעה מתחום הרפואה ולכן אשמח לקצת איפורמציה... אציין כי אחותי הבכורה עברה לפני כמה שנים קריש דם ברגל בגיל צעיר יחסית 24 +- (היא עישנה ולקחה גלולות נגד הריון) אני אינני מעשנת ואף לא נוטלת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת לויקוציטים גבוההאלי בראש09/02/2009
שלום רב הנני בחור בן 43 שעבר תאונת דרכים שבה הוחלט להתקין לי מתקן איליזרוב בקרסול עקב פגיעה בקרסול וכן עקב הפרדות ל2 חלקים של הפיקה נותחתי וחיברו אותה מחדש עם פלטיה בספירת דם התגלתה ספירת לןיקוציטים גבוהה(כפולה מהנורמלי) ויש לציין כי טופלתי באוגמנטין במשך 10 ימים אך ללא הואיל האם יתכן כי הגוף דוחה או נלחם במתקן שבגופי(10 חוטים של מתכת) האם זה נורמלי אשמח לתשובה תודה רבה אלי בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר אופיר אביזהר11/02/2009איני אורטופד ואין לי נסיון במתקן שציינת וכדאי לשמוע את חוות דעת האורטופד.
באופן כללי - כל ניתוח וכל גוף זר בגוף יכולים להעלות את רמת הכדוריות הלבנות - גם אם אין זיהום חיידקי והאנטיביוטיקה לא עוזרת.
חשוב לעקוב שיש מגמת שיפור, וחשוב לראות בדיפרנציאל שאין תאים זרים, צעירים ושאין ריבוי רב מידי של לימפוציטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RHEUMATOID FACTORבת 2208/02/2009
שלום רב, כחצי שנה יש לי רגישות במפרק שמאל / ימין לסירוגין . מספר בדיקות דם הראו על פקטור ראומוטוידי גבוה (פעם היה 24, פעם היה 21 ) כאשר כל שאר הבדיקות היו תקינות לחלוטין. התייעצתי עם ראומוטלוג אך אינו התרשם על שום בעיה ראומוטולוגית אך רק על גמישות יתר , סינוביטיס...עדיין יש לי את הרגישות ואי נעימות במפרקי הידיים מדי פעם גם כאשר יש שינויים במזג אוויר..(בנוסף ברצוני לציין שכשנתיים יש לי חולשות וכאבים בברכיים עקב עומס יתר שנגרם מספורט במשך כמה שנים שהובחנו כסטיות פיקות ) רציתי לדעת האם יתכן שדלקת פרקים כלשהי תתפתח אצלי בעתיד והאם יש טיפולים למניעת התפתחות , או אם זה נתונים שמצביעים על בעיה אחרת המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה-22
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009השאלה היא בתחום הראומטולוגי לחלוטין - וזה לא אני.
אם ראומטולוג אחד לא ענה לשביעות רצונך שאלי אחר, בנימוס כפי ששאלת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי תוצאות בדיקות דם ושתןגל06/02/2009
שלום רב לפני כמה שנים אובחנתי כחולה במיופטיה מטבולית שמתבטאת בעליית ערכי CPK גבוהים. לפני שבוע וחצי התלוננתי בפני הרופא על כאבים עקביים ורציפים בשרירים מלווים בחולשות והוא שלח אותי לעשות בדיקות דם ושתן כלליות. התוצאות חזרו ויצא בשתן שכל המדדים היו תקנים מלבד החלבונים (Protein) שערכם עמד על 30 mg\dl ומדד הS.G שעמד על 1.028 ומדד ה cPK בסביבות ה500 אשמח לקבל התייחסות לגבי התוצאות ומה משמעותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009לעניין ה-CPK לא אתייחס כי זו שאלה ספציפית שמי שמכיר אותך ואת מחלתך צריך לראות ולהבין.
עקרונית לא אמור להיות בכלל חלבון בשתן. רמה של 30 מ"ג% אינה גבוהה ויכולה להיות מקרית. אם יש באופן קבוע חלבון בשתן, או שרמתו עולה יש לבדוק את התפקוד הכלייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם- חריגה ב-ALT ובילרוביןאלי06/02/2009
ד"ר אופיר אביזוהר שלום, בבדיקות דם שעשיתי ישנה חריגה ב-2 פרמטרים בלבד ברמת ALT שעברה את הגבול העליון ועומדת על רמה של 39 . ובנוסף בבדיקת שתן ישנה חריגה בגבול העליון של הבילרובין שהוא עומד על רמה 3 . כל השאר יצא בסדר. מה זה אומר שעליי לעשות ? תודה מראש על הייעוץ המקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009ראשית תודה על המחמאה.
שנית - זה יהיה מאוד לא מקצועי מצידי לפרש ללא הכרות אתך.
האם אתה בריא? האם אתה חש בטוב? האם אתה נוטל תרופות?
רמת ALT לא מאוד מוגברת וקשה לי להאמין שזה יגרום לבעיה בשתן. כמה הבילירובין בדם? בשתן לרוב מצוים אורובילינוגן ולא בילירובין.
אם אתה בריא וחש בטוב אני לא בטוח שיש משמעות, אך רופא שמכיר אותך ובדק אותך צריך לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)