מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואגתחנה20/01/2009
אני מתפקדת עם כליה אחת שבקיץ אחרי כל הבדיקות שעברתי נימצאה תקינה לחלוטין במרץ האחרון עשיתי בדיקות דם urea 42 creatinin 93 עכשיו חזרתי על הבדיקות urea 46 creatinin0.99 האם זה אמור להדליק איזו נורה אדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד''ר אופיר אביזהר20/01/2009לא.
בגדר תנודה נורמלית.
אבל טוב שאת במעקב. המשיכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםדנה19/01/2009
שלום, בת 29 מזה שנים חולפה לפרקים לרוב דלקות חוזרות ונשנות, שפעת..לפני מספר שנים ערכתי בדיקות דם נמצא ערך 6 , גם כעת נמצא ברמה זו , לציין שבתקופה האחרונה סובלת מעייפות, סחרחורות נשלל אוזניים, נוירוכירגיה וכו'.. להלן תוצאות בדיקות דם שערכתי לאחרונה, אשמח לדעת האם יש להתייחס לממצאים החריגים: 1)ALT 0-31 = 35 ׂ2) FE IRON- 55 (מתחת לנורמה) 3) iga - 6 עשוי פעמיים 4) | Leuco/F | * 4 Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | * 6 | Mucous (U) | | ++ | Squamous Epithelial Cell | | 5) Immunoglobulin M- 248 (מעל לטווח) | mIu/l | ( 0.35 * 1.74 ) 5.5 | אימונולוגיה Immunoglobulin M | mg/dl | ( 40 ) 230 * 248 | Immunoglobulin G | mg/dl | ( 700 * 1310 ) 1600 | אודה על התייחסותך המהירה , בברכה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר20/01/2009השאלה צריכה להיות מופנית לאימונולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן - מה זה אומר?בני19/01/2009
אני בן 62
בדיקת השתן מראה
URINE VOLUME - 1500 ML
BENCE JONES - NEGATIVE
רגישות השיטה 20 mg/L
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבני
ד''ר אופיר אביזהר20/01/2009זו תוצאה תקינה.
לא מצאו חלבון מסוים בשתן - שלא אמור להמצא!
מכיון שלא נמצא אין סיבה שנדון מעבר לכך.
המשך במעקב רפואי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבן שנהאמא19/01/2009
אני מקווה שאני בפורום הנכון... אודה לך אם תוכל לומר לי אם תוצאות הבדיקות תקינות לתינוק בן שנה תודה הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 17.0- 6.0 K/ul 11.6 WBC 5.30- 4.50 M/ul 5.03 RBC 13.5- 10.5 g/dl 10.6 HB 16.0- 11.0 % 17.2 RDW-CV 49.0- 37.0 % 32.8 HCT 30.0- 23.0 pg 21.1 MCH 36.0- 30.0 g/dl 32.3 MCHC 98.0- 78.0 fL 65.2 MCV 50.0- 30.0 % 53.6 NEUT% 70.0- 50.0 % 34.3 LYM% 12.0- 2.0 % 8.5 MONO% 7.0- 0.0 % 3.3 EOS % 2.0- 0.0 % 0.3 BASO % 8.5- 1.5 K/ul 6.2 NEUT.abs 9.5- 3.0 K/ul 4.0 LYMP.abs 1.0- 0.2 K/ul 1.0 MONO.abs 0.6- 0.0 K/ul 0.4 EOS.abs 0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs 4.00- 0.10 0.39 PCT 450- 150 K/ul 408 PLT 13.0- 4.0 fL 9.6 MPV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK20/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשוש19/01/2009
שלום, אני בת 24 בשבוע ה 17, מרגישה חולשה, ישנה רוב היום - עוד לא התחלתי לקחת ברזל עשיתי ספירת דם ורציתי לבקש עם תוכלו להגיד לי עם משהו לא בסדר.. WBC 5.1 RBC 3.82 HB 11.8 HCT 35.4 MCV 92.6 MCH 30.9 MCHC 33.4 RDW 12.4 PLT 194 MPV 8.3 MACRO% 0.8 MICRO% 0.2 HYPO% 0.8 NEUT% 69.1 LYM% 23 MONO% 6.0 EOS% 0.3 BASO% 0.1 LUC% 1.9 NEUT.abs 3.5 LYMP.abs 1.1 MONO.abs 0.31 EOS.abs 0.0 BASO abs 0.0 LUS abs 0.10 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד''ר אופיר אביזהר19/01/2009ספירת הדם תקינה.
ובכל אופן חשוב להיות במעקב גינקולוג והוא יחליט על מועד נטילת ברזל וחומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לאשה בהריוןדייאנה19/01/2009
שלום, אני בהריון בשבוע ה-9 בבדיקת דם שערכתי היום היו כמה תוצאות שממש על הגבול או חריגות. אודה על פירוש... Urea (B 18 Na- Sodium 136 Triglycerides 284 22 ויטמין B12 חומצה פולית 208 ESR 1 hour 20 TSH 1.01 Free Thyroxine 11.1 (כל שאר התוצאות בגבול הנורמה) -האם יש חשד לתפקודי כבד לקויים? (קודם לניטלת גלולות - שנטלתי במשך כשנתיים- הערך היה גבוה יותר- 17) -האם יש חשד לתת פעילות בלוטת התריס? -האם יש חשד למחלה זיהומית כלשהיא? תודה רבה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות-
דייאנה19/01/2009הערך הקודם של ה- UREA היה 22 בבדיקה הקודמת (ולא 17 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדיאנה
ד''ר אופיר אביזהר19/01/2009הבדיקות סך הכל תקינות.
הטריגליצרידים מעט גבוהים, אך לא הייתי עושה דיאטות שונות בזמן ההריון, אלא חוזר על הבדיקה לאחר הלידה. אוריאה הוא מדד לתפקוד הכלייתי ולא הכבדי, והוא תקין.
התייעצי גם בגינקולוג. בדרך כלל בהריון נוטלים טיפול בברזל וחומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דייאנה19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם+שתןנטי18/01/2009
בבדיקת שתן שבצעתי, התגלו הריטרוציטים בכמות של 25. בבדיקת דם נמצא GLOM.FILTR.RATE = 119 עד כמה שהבנתי בדיקת GLOM.FILTR.RATE מראה פילטרציה של הגופיף מבצע בכלייה. אני מעוניינת לדעת מה אומרת תוצאה זו? עלי לציין, שאר המרכיבים בבדיקת דם ושתן היו תקינים(כמו קריאטין, חומצה אורית וכדומה) בתודה מראש, נטי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטי
ד''ר אופיר אביזהר19/01/2009GFR הוא מדד טוב יותר מקראטינין לתפקוד הכלייתי.
לגבי משמעות הבדיקה - הערך שציינת תקין, אך יש לבדוק שאכן חושב כהלכה. את המשמעות הכוללת צריך לתת רופא שמכיר את כל הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בזמן וסתאוש18/01/2009
שלום האם ניתן/כדאי לבצע בדיקת שתן (מחשש לדלקת בדרכי השתן / כליות) בזמן המחזור החודשי ? האם ניתן/ כדאי לבצע בדיקות דם לבדיקת B12 , ברזל וכולסטרול בזמן המחזור החודשי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוש
ד''ר אופיר אביזהר19/01/2009בדיקת שתן כללית לאבחון דלקת ניתן אך לא מומלץ לעשות בזמן מחזור - אם זו בדיקת שיגרה. יש לתת דגימה מאמצע זרם, כשאת תחילתו יש להשתין באסלה.
לגבי בדיקות הדם הספציפיות ששאלת - ניתן לעשותן בזמן מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקההדר18/01/2009
שלום רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה הזו: בדיקת דם לאקנטוציטים בשאלה על NEUROACATOCYTOSIS. אני מבצע את הבדיקה הזו בגלל בעיות תנועה לא רציונליות שאובחנו לאחר שעברתי שתי תאונות דרכים בהם נפגעתי בעמ"ש צווארי ומכת צליפת שוט לאחר כחודש הופיעו לי תנועות בלתי רצוניות אינטרמיטנטיות. יש לציין שהיה בעבר שימוש בסמים מסוג הירואין וקוקאין. האם יש לשימוש בסמים השלכות על התנועות או בעקבות התאונות? כמו כן הייתי רוצה שתפרט לי על בדיקת הדם שציינתי למעלה האם זו בדיקה שיכולה להוכיח בוודאות ממה אני סובל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אופיר אביזהר19/01/2009יש להפנות את השאלה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vitamin D 25 (OH)דפנה18/01/2009
עשיתי בדיקות דם כלליות. כל הבדיקות יצאו תקינות פרט לבדיקת ויטמין D. הערך שנתקבל בבדיקה הוא 19 ng/ml. אני בת 36. האם יש צורך לטפל בחוסר הויטמין כבר מהיום? כשביקשתי מהרופא את הבדיקה הוא נתן לי למרות שגיחך לבקשתי. אמר שזו בדיקה לנשים מבוגרות יותר ובגלל שהתעקשתי, נתן לי. אני רוצה להוסיף ולציין שאני סובלת מכאבים בעצמות הגוף במקומות שונים (גפיים, גב, קרסול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר אופיר אביזהר18/01/2009אני חושב שכדאי לטפל גם בגיל צעיר.
גם חשיפה מדודה לשמש היא טיפול, עדיף תחת מעקב רופא/ת עור.
גם טיפול בטיפות ויטמין D או כדורי ויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
אוה זקס18/07/2009אני בת 54 . שיניתי את תזונתי בזמן האחרון. לא אוכלת בשר,רק דגים, ירקות ופירות.
תוצאות בדיקות הדם האחרונות שלי הם: MCH-25.6, MCHC - 31.6 .
בבדיקת אנזימי כבד- ערכים גבוהים: GOT- 59, GPT-81, GGT - 191, ALP- 139 .
בצעתי בדיקות T-3 I T-4 התוצאות הן: TSH - 0.03 , T3 - 13, T4- 29.9,ויטמין D - 74.7
האם תוכלו להסביר את הסיבה לחריגות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוה
ד''ר אופיר אביזהר19/07/2009יש הפרעה באנזימי הכבד ובבדיקות תפקוד בלוטת התריס.
אני לא יכול לתת אבחנה מרחוק ללא הכרות איתך ובדיקה מלאה שלך.
את צריכה לפנות לרופא/ת המשפחה לבירור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה תשובות??רוית16/01/2009
האם שתייה מרובה (כ-4 ליטר) יומיים לפני בדיקת נתרן ולפעמים אף יותר וכשעה לפני הבדיקה עוד 2 ל ליטר יכול להשפיע על נתרן נמוך? שמעתי שיש דבר כזה שנקרא הרעלת מיים שאם שותים הרבה הנתרן יורד כי הרי כל שנייה עושים פיפי. האם היגיוני שבעקבות שתיית מיים רבה לפני הבדיקה וגם ימים קודם לכן יצא לי נתרן נמוך?! האם גם אשלגן קשור לשתית מיים?? אודה לתשובות דחופות . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר אופיר אביזהר18/01/2009באופן עקרוני זה יתכן. זה לא אומר שזו הסיבה אצלך.
זו סיבה מאוד לא שכיחה לידיעתי.
יש לבדוק גם סיבות אחרות.
התייעצי ברופא שמכיר אותך.
אגב - נתרן נמוך קלינית נחשב אגב מתחת 130 mEq/L.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת דםצבי16/01/2009
עלי לבצע הבדיקות הבאות CALCIUM ESR CBC (BLOOD COUNT) CK האם יש לורך בצום לפני כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצבי
ד''ר אופיר אביזהר18/01/2009אם מדובר רק בבדיקות האלה בדרך כלל אין צורך בצום, אך בדרך כלל בבדיקות שיגרה בודקים גם סוכר ושומני הדם ועל כן אני כן הייתי מייעץ להיות בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם - מודאגת...יפית15/01/2009
אני בת 26. בבדיקות דם שערכתי נמצאו ערכים נמוכים באופן חורג מהנורמה של MCH - 24.7 ו-MCHC - 30.6. וערכים גבוהים באופן חורג מהנורמה של HYPO % - 8.2 ו- LYM% - 47. בנוסף היו גם ערכים נמוכים של HB - 12, MACRO% - 0, NEUT% - 42 ו- BASO abs - 0. מה זה אומר והאם יש מקום לדאגה?? אודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפית
ד''ר אופיר אביזהר18/01/2009בדיקת דם סבירה לבחורה בת 26. יתכן חוסר ברזל קל - וגם זה סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםל-אקנטוציטיםגיל15/01/2009
שלום, רציתי לדעת מהי הבדיקה הזו ומה משמעותה הורו לי לעשות אותה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
ד''ר אופיר אביזהר18/01/2009אקנטוציטים הם כדוריות דם אדומות בעלות צורה לא שגרתית.
הם יכולים להופיע בכל מיני מצבים שבהעדר מידע לגביך אני לא רואה טעם לפרט.
הכתובת היא רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VITAMIN D 25-0Hסיגלית14/01/2009
אני בת 59. בעקבות הרגשה שיש לי נשירת שיער, ובעיות זכרון, ביקשתי מהרופאה בדיקות דם ובדיקות ויטמינים. הכל יצא תקין למעט VITAMIN D 25-0H =13.8ng/ml כשהנורמה = 30-100. אני רוצה לציין שאני מקבלת ויטמין D, וכן התזונה שלי עשירה בחלב ומוצריו. בדיקת צפיפות העצם שעשיתי לפני כשנה יצאה תקינה לחלוטין. מה יכולה להיות הסיבה ומה הטיפול? בדיקה נוספת FERRITIN =28.3 כשהנורמה = 10-291
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגלית
ד''ר אופיר אביזהר15/01/2009חוסר ויטמין D שכיח כי אנו נמנעים לחלוטין כמעט מחשיפה לשמש.
חשיפה מבוקרת לשמש גם היא פתרון.
לא רשמת את מינון ויטמין ה-D שאת נוטלת, אך כשיש חוסר ניתן לתת אף עד פי 3 מהתצרוכת היומית. התייעצי ברופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)