מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת התריססיגל06/02/2009
מזה שלוש שנים אני מטופלת באלטרוקסין 25 מ"ג ליום. בתקופה האחרונה התחלתי לחוש רעידות בידיים ובפנים הגוף. ביצעתי בדיקת דם והתוצאות : T3- 5.2, T4- 15.6, TSH- >0.03 אשמח לקבל תגובתך לתוצאות הבדיקה ולהמשך טיפול. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009ראשית - אני מקווה שאת מטופלת ב-25 מיקרוגרם ולא מיליגרם אלטרוקסין.
אם הבנתי נכון ו-TSH קטן מ-0.03 יתכן שיש עודף בטיפול אך בכל מקרה עליך לפנות עם התוצאה לרופא/ת המשפחה או לאנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי ספירת דםעדי06/02/2009
שלום רב ! יש לךביתי חום 39 כבר יומיים , בספירת דם תאי דם לבנים 16.9 NEUT 72.4 , LYM18 הרופאה אמרה לי להמתין יומיים ולא נתנה לי טיפול למרות הממצאים המראים על חיידק . הילדה חוץ מהחום מתפקדת , מדוע ממתינים עד למתן טיפול במקרה הזה , זה לא מסוכן ? תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009אני לא ממש יכול לתת חוות דעת מרחוק.
ההחלטה על טיפול נובעת ממכלול הדברים - מצב הילד, ממצאים ובדיקות עזר.
חשוב שתעקבי אחרי מצב הילדה, ואם אין שיפור או חלילה יש החמרה, או אפילו אם אינך שקטה פני שוב לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDLא.05/02/2009
ד.נ. בבדיקות שעברתי לאחרונה, אני קורא בדף התוצאות 2 תוצאות בנושא הנ"ל. אחת Cholesterol-LDL calc (שערכה 76), כאשר ערכי המסגרת הינם 40-130, והשנייה Non-HDL Cholesterol (שערכה 95), בה לא רשומים ערכי מסגרת. מה ההבדל בין 2 הבדיקות הללו? ומה משמעותן עבורי? אציין שאני נוטל פראווה-סטטין (10 מ"ג), ושאני בן 74. תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009LDL calc אומר שהכולסטרול LDL מחושב על פי נוסחה מסוימת לפי סך הכולסטרול, ה-HDL והטריגליצרידים. ה-LDL מחושב ולא נמדד מסיבות טכניות שלא כאן המקום לפרטן בכל המעבדות ובכל העולם . הנוסחה פחות מדויקת ככל שהטריגליצרידים גבוהים יותר, ומעל 400 מ"ג% בדרך כלל כבר לא מחשבים LDL . אי הדיוק הזה מטריד ועל כן יש נטיה היום לעבור ב- NON HDL CHOL שהוא מדויק בכל רמת טריגליצרידים, אך אין עדיין רמות יחוס מוסכמות. מקובל שהוא בדרך כלל צריך להיות גבוה ב-30 מ"ג% מה-LDL כולסטרול. כך שאם אתה נוטל פראווה סטטין ומעוניין שה-LDL יהיה מתחת 100 מ"ג% אתה מעוניין שה-NON HDL CHOL יהיה מתחת 130 מ"ג%.
הערכים שאתה ציינת יפים מאוד.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בתוצאות בדיקות הדםעידו רוגל05/02/2009
שלום רב, שמי עידו רוגל, בן 38 חולה באולסרטיב קוליטיס- משתמש באופן קבוע בכדורי ראפאסל ולעיתים בסטרואידים מקומיים. בבדיקות דם שערכתי לאחרונה התגלו מספר תוצאות חריגות, אודה לך אם תוכל לפרשן עבורי: 10.8- 4.8 K/ul 19.7 WBC 70.0- 40.0 % 87.1 NEUTROPHILS%-DIF 40.0- 20.0 % 4.0 LYMPHOCYTES 8.0- 1.9 17.1 NEUTROPHILS abs-DIF 4.5- 0.9 0.8 LYMPHOCYTES abs-DIF 1.0- 0.2 1.3 MONOCYTES abs-DIF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009יש ריבוי ניכר של כדוריות לבנות מסוג נאוטרופילים.
האם זה מעיד רק על פעילות הקוליטיס? האם זו עדות לזיהום? אחר? הרופא המטפל צריך לראות את התשובה ואותך , ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם עקב תחושת עייפות וחולשהשי05/02/2009
בוקר טוב , פניתי לרופא משפחה שלי עקב תחושת עייפות כללית וחולשה לאחרונה , יש לציין כי אני בן 21 מתאמן בספורט (חד"כ) בצורה חזקה זה 6 שנים לערך כרגע בתוקפת מנוחה של כ 5 חודשים מאימונים והבדיקה שביקשתי היא דם כללי ומחלת הנשיקה הופיע באדום EBV EBNA AST(GOT) 44.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* NEUTROPHILS % 43.90 % ( 46.00- 68.00)*(.........) LYMPHOCYTES 3.70 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)* EOSINOPHILS 0.70 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)* EOSINOPHILS % 7.90 % ( 0.00- 6.00) (.........)* EBV-IGM NEGATIVE NEGATIVE<20 BORDERLINE 20-40 POSITIVE>40 EBV EBNA (IGG) 597.00 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*Positive . SG 1.02 SG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שי05/02/2009מדוע זה הופיע באדום ומה זה אומר בדיוק ? בנוסף מה קורה עם תפקוד הכבד שגם מראה סימנים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר05/02/2009פגשת בעבר את הנגיף EBV אך לא ברור מתי ואני לא יודע אם זה הגורם להרגשתך.
שאר הבדיקות גם הן לא ספציפיות.
הסטיה באנזים הכבד מינימלית - יתכן על רקע מחלה וירלית. אולי על רקע עודף משקל אם יש. יתכן על רקע תרופה אם אתה לוקח.
אם אינך מרגיש טוב המשך המעקב הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שי05/02/2009תודה על התגובה ד"ר , ויש לציין כי לפני 5 חודשיך לערך עסקתי בפעילות אירובית חזקה מאוד ויש לציין כי נטלתי אפדרין 50 מ"ג יכול להיות שזאת הסיבה לתפקודי הכבד? וכפי שאני מבין כיום אין לי תסמינים של מחלת הנשיקה נכון להווה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
ד''ר אופיר אביזהר05/02/2009הסטייה מהנורמה באנזים הכבד כה קטנה שמעבר למעקב לא הייתי עושה בשלב זה דבר. אנו יכולים לשוחח שעות על סיבות אפשריות - ולא נדע לבטח.
הנוגדנים ל-EBV מסוג IgM שליליים וזה אומר שאין מחלה פעילה כרגע. בעיקר אם אתה גם חש בטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה..
שי05/02/2009תודה רבה על תגובתך לשאלתי ד"ר , בנוסף רציתי לשאול לגביי NEUTROPHILS % 43.90 % ( 46.00- 68.00)*(.........) LYMPHOCYTES 3.70 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)* EOSINOPHILS 0.70 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)* EOSINOPHILS % 7.90 % ( 0.00- 6.00) (.........)* מה דעתך על התוצאות הללו בבדיקה ?
ד''ר אופיר אביזהר09/02/2009לא משהו מאוד חריג.
יכול להתאים לסיום של מחלה וירלית.
עודף אאוזינופילים רל יכול להעיד על נטיה לאלרגיה או למרכיב אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Bש04/02/2009
בתודה על התשובה הקודמת, ועוד שאלה.... בבדיקת Hepatitis B Surface Ag קיבלתי תוצאה שלילית. למיטב זכרוני קיבלתי חיסון נגד צהבת B. האם זה לא מתבטא בבבדיקה? או שזה אומר שמעולם לא היתה לי צהבת B? ושוב תודה! ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ש
ד''ר אופיר אביזהר05/02/2009אחרי חיסון נגד צהבת נגיפית B מוצאים נוגדנים (Ab) להפטיטיס B אך לא את האנטיגן (Ag).
לא חלית בצהבת נגיפית B, ולגבי החיסון -חפשי Anti Hepatitis B Ab's.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לצליאקנטלי04/02/2009
שלום, רציתי לדעת האם צריך לצום לפני בדיקת דם לגילוי צליאק? תודה ויומטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אופיר אביזהר04/02/2009אני מניח שאת מתכוונת לבדיקות הנוגדנים השונות. בדיקות כאלה לא דורשות בדרך כלל צום, אך יתכן ובאותה הזדמנות יעשו בדיקות אחרות, ועל כן כדאי לשאול ספציפית את הרופא שהזמין את הבדיקות - או ליתר בטחון להיות בצום של 10-12 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןטלי03/02/2009
שלום רב, אני עשיתי בדיקות דם, ובתוצאות כתוב: המוגלובין 11.8 והמטוכריט (HWMATOCRIT( 34.3 . הרופא אמר שעלי לבצע איזושהיא בדיקת צואה בכדי לשלול דימום פנימי. רציתי לדעת מה התוצאות האלה אומרות? תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אופיר אביזהר04/02/2009ראשית - עשי כפי שהרופא מבקש.
שנית - איני יודע בת כמה את. אם את בת פחות מארבעים, ועם מחזור תקין, ההמוגלובין בהחלט סביר.
אם אם מעל 40 ואם אין מחזור סדיר - בהחלט סביר שיבדק דם סמוי בצואה.
מעל גיל 50, ללא קשר להמוגלובין - יש המלצה של הגסטרואנטרולוגים לקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלייה קטנה ב- ... תקינה ?בת 2503/02/2009
100- 74 mg/dl 131 GLUCOSE 200.0- 110.0 mg/dl 211.1 CHOLESTEROL - mg/dl 143 NON-HDL_CHOLESTEROL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארי
ד''ר אופיר אביזהר04/02/2009אם הבדיקה נלקחה בצום הרי רמת הסוכר גבוהה, בתחום הסוכרתי. יש לעקוב אחר רמת הסוכר, ולבדוק גם רמת HbA1c בדם. לוודא שמשקל הגוף תקין ולחץ הדם תקין.
בדיקת שומני הדם לא מלאה. אם שלחת בדיקת NON HDL CHOLESTEROL אני מנחש שרמת הטריגליצרידים גבוהה. בכל אופן אם יש סוכרת הכולסטרול צריך להיות נמוך מאוד, ולרוב מטפלים בסטטין ללא קשר לרמת הכולסטרול.
מעקב רופא/ה המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - סוכר - בהריוןש03/02/2009
שלום לרופא, בבדיקת דם בהריון (שבוע 6) קיבלתי תוצאה של glucose(b) 96. מה זה אומר? (לפני שלושה חודשים היתה לי תוצאה של 86). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש.
ד''ר אופיר אביזהר04/02/2009הבדיקה תקינה.
לגבי המשמעות להריון - יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאת בדיקת השתן תקינה ?בת 2503/02/2009
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה - mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP - mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP - mg/dl NEG KETONES- U STRIP 1.030- 1.001 1.030 SPECIFIC GRAV-U STRI 7.4- 4.8 5.5 PH- U STRIP 30- 0 mg/dl 30 PROTEIN- U STRIP - mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP - /µl 66 ERYTHROCYTES-U STRIP - NEG NITRITE- U STRIP - /µl 250 LEUCOCYTES - U STRIP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארי
ד''ר אופיר אביזהר04/02/2009יש כדוריות לבנות בשתן ועקבות חלבון - שעקרונית לא אמורים להיות בשתן.
המשמעות תלויה בגורמים שאינם ידועים לי - מה גילך? מה הסיבה לבדיקה? איך אתה מרגיש? מחלת רקע? טיפול תרופתי? ועוד. התייעץ ברופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן חריגהחנה03/02/2009
לרופא שלום אני בת 59 ורק לפני מספר חדשים לראשונה סבלתי מדלקת חריפה בדרכי השתן מלווה בכאבים עזים כתוצאה מחיידק קולי אחרי 10 ימים של טיפול אנטיביוטי המצב חזר לקדמותו לפני ימים אחדים חזרו תסמינים מדאיגים וביצעתי בדיקת שתן נדהמתי לראות כי הדגימה היתה ממש מלאה בפתיתים לבנים בתוצאות(לפני תרבית) מופיעים ממצאים שכלל לא הופיעו בפעם הקודמת: דם, חלבון,הרבה קריסטלים, והיילין קאסט הממצאים הם: glucose normal ketones negative protein 70 blood 0.2 אני מודאגת מאד מתוצאות הבדיקה ומחזרת הבעיה leukocytes 500 nitrite negative אנא ענה לי תודה ph 5.5 urobilinogen normal bilirubin neg red blood cells 51 white blood cells 311 wbc clumps few hyaline cast 3 amorphous crys. many amorphous urate kry.l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ד''ר אופיר אביזהר03/02/2009אכן בדיקה לא תקינה. עדיין יכול להיות תוצאת זיהום.
אך אם יש זיהום חוזר למרות טיפול מלא ומתאים - יתכן שיש מקום לברור נוסף אורולוגי/נפרולוגי - כמו US כליות ודרכי שתן. מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 17לי02/02/2009
שלום רב לבתי יש בעיה באצבעות בידים בקור חלקן מהאצבעות יש נפיחות וחלקן אין והידים שלה ממש קרות קרח כל הזמן ניגשתי לרופא אורטופד נתן לי לעשות בדיקות דם קיבלתי תשובות ויצא ALKP-Alkaline Phosphatase -137.5 Lymphocytes % -46.2 AlkP. Liver-9.4 AlkP. Bone-60.9 AlkP. Liver (Fast)-3.1 AlkP. Intestine-26.6 AlkP. Liver-12.9 AlkP. Bone-83.7 AlkP. Liver (Fast)-4.3 GGT-11 הודעות לבדיקת AlkP. Placental מתאריך 25/01/2009 AlkP Placental בנוסף רופא נתן לבתי לעשות מיפוי עצמות שאלתי מה אתה חושב על הבדיקות דם? מה ניראה לך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר03/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורתופדיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת בדיקת שתןסוזי01/02/2009
היי דוקטור, אני בת 30 מזה שבוע ימים אני מרגישה כאבים חדים ( כמו דפיקות חדות ) בגב ובצד הימני ובנוסף יש י דלקת בדרכי השתן ... הרופא שלח אותי לבדיקת שתן , אנא עזרתך בהבנה : ph 6.5 nitrit - negative ketone - negative glucose - normal urobilinogen - normal protein - negative leucocytes - 100.00 cell (יוצא מגבולות הנורמה של 0,00 - 10,00) erythrocytes - negative urine culture - negative ממה שאני מבינה יש בעיה בליצוסיטס " על מה זה מעיד " ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסוזי
ד''ר אופיר אביזהר02/02/2009כדוריות דם לבנות רבות בשתן יכולות להעיד על דלקת.
אם יש כאב במותן הייתי פונה שוב לרופא/ת המשפחה גם אם לכאורה התרבית שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה והפרש גדולאביטל זברגר01/02/2009
שלום יש לי בן בן 17 (כמעט) בזמן האחרון יש לו לחץ דם שנע בין 165-55 הוא לוקח קונצרטה. הרופאה ביקשה שימשיך לקחת את הקונטרטה ובדקה את הלחץ דם ואחר כך הפסקנו את הקונטרטה והלחץ המשיך להיות גבוה. הבעיה הנוספת שאני וראה זה ההפרש המאוד גדול בין הערך העליון לערך התחתון. הרופאה שולחת אותנו כבר פעם שלישית לעוד שבועיים של מעקב. השמח לדעת מה גורם ללחץ הדם בערכים האלו, והאם אלי להתעקש על בדיקות נוספות. עד היום לא עשו לא שום בדיקות לא דם ולא כלום. כמה ללחוץ על רופאת המשפחה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד''ר אופיר אביזהר02/02/2009ראשית הייתי בודק את הקשר בין ה-CONCERTA לבין לחץ הדם. על פי הספרות לפחות התרופה יכולה לגרום שינויים בדופק ובלחץ הדם - גם כלפי מעלה. זאת האפשרות הראשונה שהייתי בודק. לברר עם מי שרשם את התרופה אם ניתן להפסיק לתקופה ארוכה יותר ולראות שלחץ הדם מסתדר. אולי יש תרופה חליפית.
אם זה ישלל עקרונית הייתי עושה US כליות, וכמובן בדיקות כלליות - ספירת דם וכימיה.
יש לי הרושם שזה קשור לתרופה.
בכל מקרה לא רצוי שלחץ הדם הזה ימשך לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)