מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקותהלית24/02/2009
שלום, קיבלתי תוצאות לבדיקות שתן vitekantibiotics 1 ampicillin s ciprofloxacin s nitrofurantion s vancomycin s יש לציין שבדיקות השתן הרגילות יצאו תקינות אני עם כאבים באזור הכליות (ובעבר היה לי דלקת בכליה שמאלית) הכאבים דומים מאד עשו לי אולטרסאונד לכליות ויצא תקין האם יש קשר לכאבים ולדלקת? אני לא יכולה לישון על צד ימין. מה לעשות? (הרופאה הכינה לי מרשם לאנטיביוטיקה). תודה תודה הלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלית
ד''ר אופיר אביזהר24/02/2009הבדיקה שרשמת מראה רגישות לאנטיביוטיקה - אני מבין שנעשתה תרבית שתן, ונמצא חיידק.
נרשם לך טיפול אנטיביוטי. אני מקוה שאת נוטלת את הטיפול. רופא המשפחה צריך לוודא שהטיפול מתאים על פי הרגישות.
יש לטפל מלא, ואני מקוה שתרגישי טוב יותר. אם אין שיפור, אם יש חום מאוד גבוה, אם יש בעיות נוספות כמו פריחה או הקאות יש לראות רופא פעם נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נסופת
הלית24/02/2009תודה תודה על תשובתך המהירה האם הכאבים שיש לי בצד ימין באזור הכליות קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלית
ד''ר אופיר אביזהר25/02/2009בהחלט יתכן שיש קשר, ועל הרופא המטפל לדעת על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולנועה24/02/2009
אהלן, אני בת 22 ועשיתי לאחרונה בדיקות דם. קיבלתי את התוצאות, אך לא ממש הבנתי מה הן אומרות...הרופאה לא התייחסה לזה כשהגעתי אליה. Cholesterol 199 HDL-Cholesterol 85.3 LDL Cholesterol Calculat 89 חבר שלי גם כן עשה בדיקות דם ויש לו תוצאות שונות לחלוטין משלי Cholesterol 83 HDL-Cholesterol 37 LDL Cholesterol Calculat 32.5 זה הגיוני? האם התוצאות של שנינו תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר אופיר אביזהר24/02/2009הבדיקה שלך תקינה.
הבדיקה השניה קצת יוצאת דופן, ןלאו דוקא לרעה, וכדאי לאשר אותה בבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם- ילדה בת שנתיים + 3 חודשיםהדס23/02/2009
לבתי בת שנתיים + 3 חודשים יש חום כבר 3 ימים, עשיתי לה בדיקות דם ולהלן התוצאות: אשמח אם תוכל לפענחן: WBC 10.2 RBC 4.3 HB 12 HCT 35.2 PLT 326 MCV 82.3 MCH 28.1 MCHC 34.2 RDW 13.3 TOXIC GRANUL.-DIF + NEUTROPHILS%-DIF 46 LYMPHOCYTES %-DIF 29 MONOCYTES%-DIF 9 EOSINOPHILS%-DIF 1 STABS %-DIF 15.0 NEUTROPHILS abs-DIF 4.68 LYMPHOCYTES abs-DIF 2.95 MONOCYTES abs-DIF 0.916 EOSINOPHILS abs-DIF 0.102 STABS abs-DIF 1.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר23/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוק. איזה בדיקות דם...מיק22/02/2009
היית ממליץ עליהן אם יש חשד ללופוס? היתי שמחה לדעת, כי ההמוטולוגית שלי לא עושה עבודה טובה לדעתי. האחות אמרה שאביא לה את הרשימה והיא תוציא לי הבדיקות. מקווה שאתה לא כועס על בקשה שכזו, פשוט אני לא רוצה לדלות מהרשת את ב.הדם הנזקקות, היתי שמחה לרשימה מסודרת,אם תוכל. תודה. מיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, לופוס, פיברומיאלגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת %MICRO%HYPOנירה21/02/2009
שלום מה זה אומר שתוצאות הבדיקה הנ"ל היא 15.3 אשמח לקבל כל אינפורמציה שתוכל לתת במסגרת זו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרית ביאליק
טטיאנה17/07/2013עסיתי בדיקות דם ולא קיבלת י סיקום .
HB 9.4
HCT 33.0
MCV 69.4
MCH 19.7
MCHC 28.5
RDW 15.7
MICRO 19.0
HYPO 63.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרית ביאליק
טטיאנה17/07/2013בדיקת דם
HB 9.4
HCT 33.0
MCV 69.4
MCH 19.7
MCHC 28.5
RDW 15.7
MICRO 19.0
HYPO 63.6
מה תשובה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009מיקרוציטים והיפוכרומים הם כדוריות דם אדומות שהן קטנות יותר ומועטות יותר בהמוגלובין לעומת הרגיל. 15.3% זו רמה גבוהה. לרוב מדובר בחוסר ברזל, אם כי לעיתים נדירות יותר יש סיבות אפשריות אחרות. אם רמת ההמוגלובין וה-MCV בספירת הדם תקינים - החוסר כנראה אינו רב.
אפשר לבדוק רמת ברזל בדם ורמת פריטין שנותנים מידע נוסף על משק הברזל בגוף.
אם חסר ברזל - יש לבדוק את הסיבה. בנשים צעירות עם מחזור תקין הסיבה השכיחה היא המחזור. באנשים מבוגרים יותר יש לחפש גם סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה37.7 MICRO%
דנה25/06/2010עשיתי בדיקות דם מקיפות, יצא MICRO% 37.7 וראית שהנורמה זה 0.0-10.0 ואני קצת מודאגת.
תוצאת ה-MCV נמוך מאוד (63)
MCHC נמוך (30.5)
MCH- נמוך מאוד (19.2)
HCT-נמוך (35.9)
HB-נמוך (10.9)
RBC-גבוה (5.71)
HYPO%-גבוה מאוד (22.8)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקורל
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010ראי תשובתי לבדיקה הקודמת.
מדובר באנמיה קלה על רקע חוסר ברזל ככל הנראה.
ההתיחסות תלויה בגילך ובך (האם ידוע בעבר? האם יש תלונות? האם יש ממצאים בבדיקה גופנית?)
הסיבה השכיחה בנשים עם מחזור הוא המחזור, . אם אין מחזור או הגיל 50 ומעלה יש לחפש גם סיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.. המשך.
קורל28/06/2010קודם כל בקשר לשאלתך אני סובלת מטנסמיה מלידה, אסטמתית מגיל 4 וסובלת ממחלת ריאות COPD.
גילי הוא 20 ולאחרונה אני סובלת מכאבי ראש מאוד חזקים עד כדי שכדורים (מכל סוג שהם) לא עוזרים כלל. בנוסף לכאבי הראש ישנו כאב עז בקרקפת בחצי הראש הימני ובקדקוד הראש.
לפי הבדיקות הנ"ל רציתי לשאול אם רמת הברזל שאובחנה אכן מצריכה טיפול כלשהו? למרות שאני סובלת מסטנסמיה ואסטמה.
כמו כן רציתי לציין שאני סובלת מחולשה קשה, חיוורון קשה וסחרחורות.
אבקש לציין כי הרופא המטפל שלי אמר שהברזל תקין אך למרות זאת רציתי לשאול גם אותך כדי לשמוע עוד חוות דעת בנוגע לעניין הברזל.
אשמח לתשובה בהקדם, בתודה קורל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקורל
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2010אני מניח שאת מתכוונת לטלסמיה מיינור. זו סיבה בפני עצמה, מולדת, לאנמיה של MCV נמוך.
בטלסמיה הברזל תקין.
אך גם בחורות עם טלסמיה יכולות לאבד ברזל, ואני שמח שזה נבדק ונשלל. אני סומך שהרופא בדק את הברזל לפני שאמר שהוא תקין. אין סיבה להמשך ברור בנושא, וכדאי לבדוק פעם בשנה המוגלובין וברזל. הבדיקות ששחלת לי סבירות מאוד לאדם עם טלסמיה.
בקשר לכאב בקרקפת אין הרבה שאני יכול להגיד מרחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D25-י21/02/2009
שלום בבדיקת דם התוצאה של הנ"ל היא 40.7 באיזה סוג י מזון יש את הויטמין הנ"ל והאם הויטמין הזה קשור למעטפת של המוח? תודה מראש ממתין לעזרה ותשובה מה לאכול ו\או לקחת ויטמין D25 . תודה שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D25
י21/02/2009הנני בחור בריא בן 42 לידע כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=215 id=link]תזונה קלינית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם EBVאורטל21/02/2009
שלום רב! ערכתי בדיקות EBV עקב חיידק הסטרפטיקוקוס הקיים אצלי כבר חודשיים ימים 4 פעמים סיימתי לבלוע אנטיביוטיקה מסוגים שונים ללא הועיל הופניתי לפרופ המטפל בנושא זיהומים וחיידקים והופניתי לערוך בדיקות דם האם ניתנת האפשרות לפענח תוצאות אלו? הודעות לבדיקת EBV Ab. מתאריך 17/02/2009 EBNA IgG (POS) EBV Past infection תודה רבה רבה מראש אורטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009מה שציינת אומר שבעבר גופך פגש בוירוס EBV. רובנו פוגשים בוירוס זה בימי חיינו.
לא מצוין דבר לגבי IgM EBV שיכול להגיד על זהום לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהדיאנה21/02/2009
אני רוצה להרזות אמי קבעה לי תור אצל דיאטנית והיא אמרה שאני צריכה לעשות בדיקת דם האם זה כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיאנה
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009זו דקירה. כואב לשניה - וחולף.
המטרה טובה וחשובה, ואני משוכנע שתעמדי בזה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי וירוסיםאסי20/02/2009
שלום בעקבות דלקת גרון שהייתה לי ולאחר בדיקת משטח גרון שלא נמצא כלום שלחו אותי לבדיקת דם לגילוי וירוס ורצתי לדעת מה הממצאים אומרים כדי לדעת אם יש צורך עוד בנטילת אנטיביוטיקה ואם בכלל היה או יש לי וירוס? תודה. EBV VCA IgM < 10 Negative EBV VCA_IgG Positive 117 CMV IgG <0.2 Negative CMV IgM negative NEGATIVE: 0-20 POSITIVE: >=40 BORDERLINE: 20-40 POSITIVE: >=20 NEGATIVE: 0-20 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסי
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009ראשית - רק הרופא שנתן את האנטיביוטיקה רשאי עקרונית להפסיקה.
שנית - ברגע שמשטח הגרון תקין - אין עקרונית צורך באנטיביוטיקה. וירוסים, גם אם קיימים, לא מגיבים לאנטיביוטיקה.
שלישית - על פי הבדיקות שציינת לא נראה שחלית לאחרונה בשני הוירוסים שנבדקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של ( Urea (Bטלי19/02/2009
שלום רב, בבדיקת דם תוצאה של ( Urea (B יצאה 15.2 - מתחת לנורמה, וCreatinine - 0.51 על גבול התחתון. מה זה אומר? אודה על תשובתך. טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אופיר אביזהר22/02/2009תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דם לבנותשיר19/02/2009
שלום אני בחורה בת 20 עושה בדיקות דם כול 3 חודשים בערך לפני 4 חודשים עשיתי בדיקות דם הכדוריות הלבנות היו 6.92 אתמול עשיתי שוב והתוצאות היו 6.67 עשיתי את זה בדיוק כעבור 3 חודשים אחרי מגע מיני לא מוגן האם יתכן שנדבקתי באיידס ולכן הייתה ירידה מה שכן לפני 4 חודשים הברזל שלי היה 95.4 והיום הוא 204 יש קשר בין הדברים בבקשה תענה לי אני מאוד מפוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009תנודתיות כזו של הכדוריות הלבנות, ואף גדולה מכך, תקינה ונורמלית ואין שום קשר לאיידס.
מאידך - קיום יחסי מין מחייב אחריות: הגנה מהריון לא רצוי והגנה ממחלות מדבקות.
את חייבת להשתמש באמצעי מניעה כזה או אחר, ובן הזוג (בעיקר אם הוא לא מוכר וקבוע) חייב להשתמש בקונדום. אם הוא לא מוכן - שיחפש במקום אחר.
אני ממליץ לך לעשות בדיקת דם ל-HIV ונגיפי כבד B ו-C עכשיו ובעוד שלושה חודשים. ניתן לעשות בקופות החולים ובבתי החולים.
ואת חייבת לקחת אחריות על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס
שיר19/02/2009תודה רבה על התשובה הבעיה היא שזה כן היה מישהו מוכר מה שכן אחרי כמה פעמים של סקס זה נגמר בגלל זה כנראה פחדתי שהוא נשא שאלתי אותו לגבי זה והוא אמר שהוא נקי 10 ימים אחרי שזה קרה עשיתי בדיקות של מחלות מין כולל איידס והכול יצא תקין כיום עברו 3 חודשיים האם אני צריכה לעשות בדקה חוזרת של צהבת וכול הבדיקות שנתנו לי או רק של איידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009אני ממליץ לך לחזור גם על HIV וגם על נגפי הכבד.
ההגדרה שלי ל"מוכר" זה בן זוג קבוע שאת יודעת שהוא לא נשא ואת סומכת עליו.
אף פעם אין בטחון מוחלט. אך יש בטחון גבוה, ועל זה אסור לך להתפשר. זה לא שווה את המחלה, וגם לא את הפחד ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגמנט פורפורהshir19/02/2009
שלום, הנני בת 19. אני סובלת מכתמים בגוף שאובחנו כפגמנט פורפורה. בהתחלה הכתמים הופיעו רק ברגליים, אך לצערי הם מתפשטים מעלה. כרגע הם מגיעים לחזה. הבנתי כי יתכן ויגיעו לפנים. המצב מדאיג אותי במיוחד מבחינה אסטטית. האם יש פיתרון לפגמנט הפורפורה? תודה.
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותנעמה18/02/2009
בעלי בן 58 סוכרתי 2 וסובל מעודף שומנים בדם - מטופל בכדורים.אציין את הבדיקות שיצאו מהתחום ואודה לך על התייחסותך לתוצאות , מה משמעותן?? (שאר הבדיקות בתוך התחום). גלוקוז = 131 IRON = 41 C-REACTIVE PROTEIN = 0.54 HAPTOGLOBIN = 235 RBC = 4.29 HB = 12.5 HCT = 37.9 MCHC = 32.9 SPECIFIC GRAV-U-STRI = 1.034
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009הסוכר כצפוי גבוה. חשוב לעקוב אחר רמת HbA1c בדם כמדד לאיזון הסוכרת. צריך להיות 6-7 אחוזים.
מה שמפריע לי מאוד זה ההמוגלובין - 12.5 גר% זה נמוך עבור גבר, ואם אין סיבה ברורה וחד משמעית יש לבדוק סיבה. מעל גיל 50 ראוי שיעבור קולונוסקופיה אם טרם עשה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם פחד מבדיקת דםמוטי18/02/2009
היא מכאיבה לי מאוד, ואני נוטה להתעלף. מבחינתי זה סיוט. איך אפשר לעבור את זה עם פחות כאב ובלי להתעלף? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009אין פתרון קסם.
כדאי לרכז הרבה בדיקות לפעם אחת למנוע דקירות רבות.
כדאי לשתות כוס או שתים מים (פשוטים - ללא סוכר או ממתיק או כל דבר אחר) לפני הבדיקה.
כדאי לעשות את הבדיקה בשכיבה, אולי אף עם הרגליים מורמות מעט.
יש טכניקות של הרפיה והרגעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש בדיקות דםגלי18/02/2009
שלום אני בת 28, הופנתי לבדיקות דם אחרי תלונות על עייפות, חולשה וחוסר אנרגיה ובבדיקות התגלו הרבה ערכים מחוץ לנורמה, ואני קצת מודאגת....אשמח לשמוע מה המשמעות של החריגה מהנורמה: hb - 10.9 hct - 33.8 mcv - 74.2 mch - 23.9 mchc - 32.2 micro% - 7.6 hypo% - 10.4 neut% - 57.3 lym% - 31.1 glucose - 63 iron - 172 transferrin - 428 globulin - 3.6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר אופיר אביזהר19/02/2009יש אנמיה קלה שיכולה לגרום לעייפות. הסיבה העיקרית לאנמיה לבחורה בגילך היא המחזור. כדאי להתייעץ עם גינקולוג ואלי לקבל תוספת ברזל - בתזונה או בכדורים.
באשה צעירה הייתי בודק גם תפקוד בלוטת תריס כסיבה לחולשה ולעייפות - TSH.
בדקי גם אם את ישנה מספיק וטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)