מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איסוף שתן בזמן מחזורענת24/06/2008
שלום אני אמורה לבצע מחר איסוף שתן(במשך 24 שעות אני אמורה לתת שתן לתוך מיכל כדי לבדוק אתלתזונה שלי) לקראת הערב אני אמורה לקבל מחזור האם לדחות את הבדיקה או שהמחזור לא משפיע, תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אופיר אביזהר25/06/2008אני לא יודע מה בודקים באיסוף שלך, אך בכל מקרה - בדיקות אלה אינן בהולות, ועדיף לא לעשות בזמן מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותסיון24/06/2008
שלום רב, אימי הופנתה לבדיקות דם עקב תחושת נפיחות בבלוטות הלימפה. בבדיקות נתגלו החריגות הבאות: monocytes 10.40%, ebv ebna - igg 54.70
מעבר לבדיקות אלו כל שאר התוצאות תקינות.
אשמח לדעת על מה חריגות אלו עשויות להעיד.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
ד''ר אופיר אביזהר26/06/2008לא ניתן לעשות אבחנות על סמך בדיקות חלקיות וללא הכרות עם נשוא הבדיקה.
יתכן שעברה מחלה וירלית של EBV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותשירי24/06/2008
אני בת 17.5 בת להורים ממוצא תימני פרסי ופולני ( הורים נולדו הארץ )
עשיתי היום בדיקות דם וישנן תוצאות חריגות.
יש לי גם חוסר ב G6PD. התוצאות החריגות מלחיצות אותי, האם יש לי סיבה ללחץ?
אודה לתשובתכם.
WBC-Leucocytes - 4.5
RBC-Red Blood Cells 4.69
Hemoglobin 12.8
Hematocrit 39.3
MCV-Mean Cell Volume 84
MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.3
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.6
RDW-Red Cell Distri.Width 12.5
Platelets 257
MPV-Mean Platelet Volume 11
Neutrophils % 26.1 - חריג
Lymphocytes % 63.4 חריג
Monocytes % 7.9
Eosinophils % 2.2
Basophils % 0.4
Neutrophils # 1.18 חריג
Lymphocytes # 2.88
Monocytes # 0.36
Eosinophils # 0.1
Basophils # 0.02* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד''ר אופיר אביזהר26/06/2008הכדוריות הלבנות מעט נמוכות.
השווי לבדיקות קודמות. יתכן שזו הנורמה שלך (החלק התימני כך אומרים...).
אם בדרך כלל יותר גבוה כדאי לחזור על הבדיקה כעבור כחודש.
כל מחלה וירלית חולפת עשויה לעשות זאת.
אין סיבה ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםיעל24/06/2008
רצית לדעת אם זה תקין :
lym: 48
והנורמה היא עד 45 ...זה משהו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008אין לי את ספירת הדם המלאה.
אם כלל הספירה הלבנה (WBC) תקינה, ושאר הדיפרנציאל תקין - הסטיה לא משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הצלחתי לרשום מללאבי23/06/2008
אבקש עזרה בפיענוח הבדיקות בהודעה השניה.אני בן 29 יש לי יציאות דחופות בשעות הבוקר וגזים מרובים.הרופא רצה לשלול צליאק,טלסמיה אני כבר יודע שיש לי...תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008התלסמיה אכן מסבירה את ספירת הדם.
ההחלטה על ברור הצליאק לא תלויה בבדיקות שהצגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותאבי23/06/2008
LIPEMIC INDEX NORMAL INDEX
HEMOLYTIC IND. + INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
IRON 80.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (.*.......)
IMMUNOPHORESIS תקין
TRANSFERRIN 207.00 MG/DL ( 200.00- 380.00) (*........)
ALBUMIN PEP(%) 70.30 % ( 50.00- 68.00) (.........)*
ALPHA1 PEP(%) 2.00 % ( 1.50- 4.50) (.*.......)
ALPHA2 PEP(%) 7.40 % ( 7.00- 14.00) (*........)
BETA PEP(%) 7.40 % ( 7.50- 14.00)*(.........)
GAMA PEP(%) 12.90 % ( 8.00- 19.00) (...*.....)
CRP <0.5 MG( 0.00- 0.76)
ESR 2.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (*........)
WBC 6.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......)
NEUTROPHILS 3.60 K/UL ( 1.80- 6.60) (..*......)
NEUTROPHILS % 57.20 % ( 46.00- 68.00) (....*....)
LYMPHOCYTES 2.00 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......)
LYMPHOCYTES % 31.80 % ( 15.00- 45.00) (....*....)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 6.30 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)
EOSINOPHILS 0.30 K/UL ( 0.00- 0.60) (....*....)
EOSINOPHILS % 4.20 % ( 0.00- 6.00) (.....*...)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15)
BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......)
RBC 6.32 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)*
HEMOGLOBIN 12.90 G/DL ( 13.50- 17.50)*(.........)
HEMATOCRIT 41.10 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
MCV 65.00 FL ( 80.00- 98.00)*(.........)
MCH 20.40 PG ( 27.00- 33.00)*(.........)
MCHC 31.30 G/DL ( 32.00- 35.50)*(.........)
PLATELETS 175.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (*........)
MPV 9.70 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...)
RDW 15.60 % ( 11.00- 16.00) (.......*.)
FERRITIN 78.30 NG/ML ( 21.80- 275.00) (.*.......)
ANTI TTG(IGA) 3.95 AU/ML Negative
< 20 AU/ML NEGATIVE
> 20-30 AU/ML B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008יש אנמיה מיקרוציטית קלה, עם ערכי ברזל ומאגרי ברזל בנורמה.
כדאי להשוות לבדיקות קודמות. כדאי לשלול תלסמיה מינור (הפרעה מולדת, בדרך כלל ללא משמעות קלינית או פרוגנוסטית).
אם אתה מעל גיל 50 ובדיקה זו שונה לחלוטין מבדיקה קודמת - עשה קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם-UREAקרן23/06/2008
שלום רב
בבדיקות דם UREA - יצאה לי 17
מה זה אומר והאם תקין
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, אשמח לעזרה לגבי בדיקותקרן23/06/2008
עשיתי איסוף שתן של 24 שעות לבדיקת קטכואמינים בשתן הכל יצא לי בתוו הנורמלי חוץ :
creatinine שבכוכב יצא מחוץ לסוגריים ועומד על 0.70 והתווך הנורמלי רשום כ:0.80-1.80
אלו הסטיות שיצאו בבדיקת דם:
eosinophils % -יצא על 8.5% כאשר התווך הרצוי שרשום הינו 0-6
eosinophils# - יצא על 0.7 כאשר התווך הרצוי שרשום 0-6
לעזתך אודה
תודה רבה מראש
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008הסטיות לא משמעותיות.
יתר קל של אאוזינופילים יכול להיות על רקע אלרגי.
יום מקסים גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות משטח מיקרוסקופידניאלה23/06/2008
בתי בת 9 חודשים עשתה בדיקת דם ומשטח מיקרוסקופי עקב חום גבוה, דלקת באוזן ופריחה בגוף. התוצאות:. Band - 9.5 ולימפוציטים confirm. 66.
האם התוצאות חריגות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008שלחת בדיקה חלקית בלבד.
הבאנדים גבוהים מעט- יכולים להיות במחלה זיהומית.
עדיף שתשאלי את רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBVשלומי23/06/2008
לרופאים שלום,
מזה כחושיים חצי הנני סובל מחולשה וכאבי ראש.
בדיקות דם מקיפות שבצעתי ( כולל CT בטן וראש)- נימצאו תקינות.
לפני חודש נימצא B12 נמוך( 170) .התחלתי לקחת כדורי מציצה וכעבור חודש הערך עומד על 480.
בבדיקת EBV נימצאו הנתוניםהבאים:
EBV VCA IgG - 185 ( positive)
EBV VCA IgM - >10( Negative
EBV EBNA- 180 ( positive
האם ניתן להעריך לפני כמה זמן נידבקתי מ- EBV?
האם התנהגות גופי יכולה להתאים להדבקה מ - EBV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008IgM כבר למעשה שלילי כך שכנראה לא בימים האחרונים. מאדך כנראה לא לפני שנים. כנראה עניין של שבועות ספורים.
גם תלונותיך לא ספציפיות וגם סימני הזיהום לא תמיד אופייניים, כך שאם אין סיבה ברורה אחרת זו בהחלט אפשרות סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEBV המשך
שלומי24/06/2008דר' אופיר שלום והמון תודה,
ראשית , קיבלתי הרבה עידוד מתשובתך , כיוון שעד עכשיו לא קיבלתי כל הסבר קליני לתחושותי( חולשה בכל הגוף, כאבי ראש ) - כיוון שמגוון בדיקות הדם היה תקין.
האם האפשרות שנידבקתי לפני מספר שבועות היא על סמך ה - EBNA ?
האם בעוד מספר שבועות יהיה ערך ה- EMNA נמוך יותר או שלילי?
האם תגובת הגוף לחולשה /כאבי ראש וסחרחורות הנה אכן "נורמלית" /אפשרית ל - EBV ?
האם סביר שתגובת גופי (חולשה בכל הגוף, כאבי ראש) - תמשך כבר כמעט 3 חודשים?
כמה זמן?
בהמון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלומי
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008אני לא רוצה חלילה לפגוע בעידוד שלך, אך ציינתי שזו סיבה אפשרית.
אני מאמין שרופא המשפחה בדק אותך, ועשה בדיקות נוספות, ושלל בעיה אחרת.
השאר - הזמן יוכיח. אם תוך תקופה סבירה (שבועות ספורים למשל) עדיין אינך מרגיש טוב פנה שוב לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום 8 שעותיותם22/06/2008
היי
עשיתי בדיקות כימיה של הדם
וספירת דם
הבנתי שצריך להיות בצום 12 שעות,
אני הייתי רק 8 שעות בצום וגם 4 שעות לפני הבדיקה שתיתי כוס מיץ
(כל הלילה לא ישנתי )
יצא לי בדיקה בסדר
למשל פוטסיום אשלגן יצא 3.9 (למרות בולימיה)
השאלה האם ניתן לסמוך על הבדיקה שהערכים תקינים עם רק 8 שעות צום?
בפרט לגבי האשלגן ובעיות בכבד.
(הכל יצא בתוך התחום HCT יצא קצת בחוץ- 40.3 וטריגליצרידס יצא 190)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008האוכל משפיע בעיקר על הסוכר ועל שומני הדם.
אך למנוע כל ספק הייתי מקפיד על צום כהלכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת U.S דופלר של הצווארקלילה22/06/2008
שלום רב לד"ר ,
אמי בת 64 . סובלת מיתר לחץ דם .קיבלה היום את תוצאות הבדיקה. תיפגש רק בשבוע הבא עם הרופא שלה. היא קצת מודאגת ומאוד מעוניינת לקבל פענוח לבדיקה. להלן התוצאות:
S שמאל - LT :
CCA PROX שמאל 80
CCA DIST שמאל 96
ECA שמאל 111
ICA BIF שמאל 59
ICA PROX שמאל 52
ICA DISK שמאל 117
VERT שמאל 50
משמאל - ביפורקציה בגובה רגיל
בעורק המשותף - לא נראתה הפרעה המודינאמית
בעורק החיצוני - נראו פלקים מעטים במוצא העורק , הגורמים להצרות של כ- 10 -20%
בעורק הפנימי - נראה עיקול בחלקו הדיסטלי של העורק ללא הפרעה בעלת משמעות
בעורק החוליות - כוון וזרימה תקינים
CM ימין - RT :
CCA PROX ימין 60
CCA DISK ימין 74
ECA ימין 213 243
ICA BIF ימין 94
ICA PROX ימין 90
ICA DISK ימין 72
VERT ימין 78
מימין - בעורק המשותף - נראו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינאמית
בעורק החיצוני- נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להיצרות של 50 - 70 %
בעורק הפנימי - נראו פלקים מעטים במוצא העורק ללא הפרעה המודינאמית
בעורק החוליות - כוון וזרימה תקינים
תודה רבה על תשובתכם. קלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקלילה
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008יש בדופלקס עדות לטרשת העורקים, לא במידה הגורמת להפרעה בזרימה.
אם לא היו ארועים נוירולוגיים בעבר - בדרך כלל לא מטפלים בצורה פולשנית.
חשוב לאזן היטב כל גורם סיכון. לחץ דם צריך להיות נמוך מ-140/90. כולסטול LDL עדיף שיהיה נמוך מ-100 מ"ג% ועדיף אף 70 מ"ג%, וכמובן - חלילה מלעשן.
אם אין הוראת נגד - יש לשקול גם טיפול באספירין.
פני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אופיר, תודה רבה על תשובתך
קלילה24/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה מתגוננתדפנה21/06/2008
שלום ד"ר,
לפני כ 4 חודשים התחלתי לסבול מהזעת לילה.
ערכתי בדיקות מקיפות דם,נשים,צילום חזה,אולטראסאונד בטן עליונה,הורמונים,אנדו ..
הכל תקין.
CT ו MRI לא עשיתי .
הרופא שלי אומר שאם נמשיך לחפש זו תהיה רפואה מתגוננת כלומר לחפש לחפש עד שאולי נמצא ,
הוא לא בעד השיטה והוא סבור שצריך לעזוב את הענין ולהתיחס לסימפטום כמשהו שצריך לחיות איתו.
מה דעתך על הענין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008אני לא מסוגל לדעת מכאן.
בכל אופן - אם את חשה לא בטוב - תתעקשי (בנימוס) על המשך בירור.
אם את פונה לייעוץ נוסף הביאי את כל התוצאות של הברור שנעשה עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדפנה21/06/2008
שלום לך,
שאלה קצת שונה מכולן....
כלבתי באה במגע עם זכר ויש מצב להריון...האם אני יכולה לאמת הריון באמצעות בדיקת שתן
בסטיק ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008שאלה מעניינת, אך כדאי לשאול וטרינר.
מכיון שיש אי אלו הבדלים בין אדם לכלב, יתכן שיש גם הבדל במבנה ה-B-hCG, והסטיק לא ידייק.
בכל אופן -אם את אוהבת את הכלבה, אל תחסכי בוטרינר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ויטמין D לתינוקת בת 5 חודשיםעינת20/06/2008
שלום,
רמת תוצאות בדיקת ויטמין D לתינוקת שלי בת ה-5 חודשים היא 145 nmo/l.
האם זה בסדר או שיש לה חוסר/עודף בויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008אני לא רופא ילדים, ולא יודע את הרמות הרצויות בילדים.
פני לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)