מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות שתן...סנדי19/06/2008
שלום,
להלן בדיקות השתן שלי.
אינני בהריון.
מה לדעתך הסיבה ללויקויציטים כה גבוהים בשתן?
האם החריגות משמעויתיות
תודה רבה!
SG 1.00 SG
LEUCOCYTES UR. 250.00 LEUK.\UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 6.00
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES 0.10 MG/DL
HB 0.03 MG \DL = 10 ERYT\UL תוצאה של
SEDIMENT RBC 3.00 HPF
SEDIMENT WBC 9.00 HPF
SEDIMENT SQEP + HPF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנדי
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008אם יש תלונות המתאימות לזיהום בשתן - צריבה, חום, כאב וכו' יש לקחת תרבית.
שימי לב שבעיקר בנשים כדאי לקחת בדיקת שתן מאמצע הזרם, ולאחר ניקוי הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה 465 בבדיקת ANTISTREPTOLYSIN Oדפנה18/06/2008
לביתי בת השנה ו-7 חודשים יצאה תוצאה זו בבדיקת הדם. מה זה אומר לגבי החיידק ואיך מטפלים? בנתיים היא עם חום גבוה 5 ימים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008הבדיקה אומרת לגבי הסבירות של זיהום בסטרפטוקוקים.
איני רופא ילדים, אך ההחלטה על טיפול אנטיביוטי לא תלויה בדרך כלל בבדיקה זו אלא במצב הילדה. אם יש חשד סביר לזיהום חיידקי מתחילים מייד באנטיביוטיקה.
כדאי לקחת תרביות מלוע או דם או שתן לפי הקליניקה לפני התחלת הטיפול, וכשמגיעה התשובה ניתן לשנות אנטיביוטיקה או להפסיקה לפי התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןיעל18/06/2008
שלום,
להלן תשובות בדיקת שתן:
- /µl 33 ERYTHROCYTES-U STRIP
- /µl 500 LEUCOCYTES - U STRIP
האם זה מעיד על דלקת? אין לי הרגשה של דלקת ובבידקות שתן מלפני חצי שנה גם היתה כמות דומה של לויקוציטים.
האם זה תקין?
(הבדיקה נעשתה בסיום המחזור - לא היה דימום אלא כתמים מעטים מאוד)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
י19/06/2008בנוסף,רציתי לציין שאני בת 32 ולפני כשנה וחצי עברתי צנתור בעורק הכליה הימנית שהיה סתום (85%). עשו פתיחה עם בלון ושמו לי סטנט. בבדיקות אחרונות (דופלר) עדיין יש סתימה של כ 60% באזור הסטנט, אבל הרופא אמר לי שרק אם לחץ הדם יהיה לא תקין (כרגע תקין 110/65) או שינוי בכליה רק אז נעשה צנתור חוזר.
שאלתי היא האם הבעיה בבדיקת השתן (דם וכמות גבוהה של לויקוציטים) יכולה להעיד על בעיה בכליות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר אופיר אביזהר24/06/2008ודאי שאת בדיקת השתן את לוקחת מאמצע זרם, ולאחר ניקוי הסביבה.
עקרונית - מקור הכדוריות יכול להיות מכל מקום לאורך מערכת השתן, מהכליות ועד השופכה.
לשאלתך הספציפית - עדיף שתשאלי את מי שעשה את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקות - ברזל נמוךיעל17/06/2008
שלום רב,
בבדיקת דם שערכתי נמצא המוגלובין תקין (12.3) אך ברזל נמוך (34). אני כחצי שנה אחרי לידה.
האם תקין? האם יש להמשיך בנטילת תוספי ברזל ברמה כזו של ברזל?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר18/06/2008ההמוגלובין מתוקן ראשון. מאגרי הברזל כנראה עדיין לא מלאים.
אם תוסף הברזל לא עושה לך רע כדאי להמשיך עוד תקופה עד רמה תקינה של ברזל ופריטין.
ומזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתןנועם17/06/2008
הי, אני בת 21 ובבדיקת שתן כללי הכל תקין ותרבית שלילית. במיקרוסקופיה אני לא מבינה מה התשובות הבאות אומרות ואם הן תקינות:
Leucocytes (U)/Field 1
Erythrocytes (U)/Field 2
(Mucous (U ++
Squamous Epithelial Cell +* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
ד''ר אופיר אביזהר18/06/2008מדובר בתאי דם לבנים ואדומים בשדה מיקרוסקופי.
בגדר הסביר, בעיקר בנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםויקי17/06/2008
קיבלתי בדיקת דם שהתוצאות IRON-31
FERRITIN - 7
רציתי לדעת מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008יתכן שחסר קצת ברזל.
בנשים צעירות הסיבה השכיחה היא המחזור החודשי.
מעל גיל 40-50 לעיתים יש לחפש סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםארי17/06/2008
אני בת 25 , עשיתי בדיקת דם אתמאל בגלל כאבי ראש , והנה החריגות מהנורמה , אבקש ממך קצת ... תודה והמשך יום נעים
Wbc = 11.3 (4.00-10.80)
Hgb = 9.48 (11.70-15.70)
Hct = 30.38 (34.90-46.90)
Mcv = 74.66 (80.80-10.00)
Mch = 23.2 (26.0-32.0)
Mchc = 31.2 (32.0-36.0)
Rdw = 19.90 (10.90-15.70)
Plt = 557 (130-440)
Pct = 0.53 (0.15-0.32)
Hypochromia = +1
Anisocytosis = +1
Osmolality (calc.) = 302 (275-295)
Glucose = 63 (70-110)
Sodium = 130 (136-148)
Potassium = 3.1 (3.5-5.2)
Urea = 55 (15-45)
Amylase = 105 (20-90)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבה
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008יש ארבע תוצאות שצדות את עיני:
1. אנמיה - המוגלובין נמוך.
2.רמת תרומבוציטים מעט מוגברת.
3.+4. רמות אשלגן (פוטסיום) ונתרן (סודיום) נמוכות מהנורמה.
בשלב ראשון הייתי חוזר על הבדיקות. אם עדיין אותן התוצאות - יהיה צורך להמשיך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםפני17/06/2008
אשמח באם תוכלו לפענח לי את הבדיקות דם:
EBV VCA_IgG -184
EBV.EBNA -256
EBV VCA IgM -13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008כנראה סבלת לאחרונה מזיהום ב-EBV. מחלת הנשיקה? יש קליניקה מתאימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותנעם16/06/2008
שלום ד"ר
בעבר ציינתי כאן את פרטי הסיפור, ואספר בקצרה.
בן 34, לפני כשנה סבלתי מכאבי ראש חזקים ותכופים וכן לפעמים חולשת יד שמאל, נשלחתי לבדיקת סיטי שיצאה תקינה, וכן US קרוטיס שיצא תקין, ובדיקות דם כלליות תקינות מלבד הממצא של קרדיוליפין חיובי שבגללו הומלץ לי ליטול אספירין במינון של 100 מ"ג, וכן אלטרולט לכאבי הראש.
מלבד זאת אני נוטל פרילק במינון מינמלי בגלל רמת פרולקטין מוגברת בבדיקות דם.
לאחרונה הייתי אצל נוירולוג נוסף לצורך חוו"ד שניה, והוא הפנה אותי גם לבדיקת MRI-MRA, ואלו התוצאות :
MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
OTHERWISE NEGATIVE.
MRA CIRCLE OF WILLIS:
WITHIN NORMAL LIMITS.
רציתי לשאול מה המשמעות .
כמו כן (ובלי קשר לזה) בגלל מדידות לחצי דם מוגברים לאחרונה (שלא בהכרח נכונים, כי היו לי לא מעט מדידות בנורמה) האנדוקרינולוג הפנה אותי לבצע איסוף שתן, וכעת הגיעו התוצאות :
BUN 9.38 MG/DL ( 4.60- 21.00) (..*......)
CALCIUM SERUM 9.54 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
CREATININE SER 1.00 MG/DL ( 0.50- 1.30) (.....*...)
SODIUM SERUM 138.32 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERU 4.22 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (...*.....)
PHOSPHORUS 2.61 MG/DL ( 2.50- 4.60) (*........)
URIC ACID 5.01 MG/DL ( 3.50- 8.20) (..*......)
VOLUME URINE 4.00 L/24H
CREAT.CLEAR. 163.05 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
CREATININ UCON 58.70 MG/DL
PROLACTIN 136.78 M/UL ( 50.00- 280.00) (..*......)
5-HIAA U/24HR 8.00 MG/24H ( 0.00- 10.00) (......*..)
ADRENALINE UR. 28.00 UG/24HRS( 0.50- 20.00) (.........)*
NORADRENAL.UR. 48.00 UG/24HRS( 10.00- 104.00) (...*.....)
ALDOSTERONE 6.00 NG/DL ( 4.00- 31.00) (*........)
(NORMAL RANGE FOR UNSPECIFIED POSTURE AND NORMAL SODIUM DIET)
RENIN (ACTIVE) 1.97 NG\ML\HO( 1.30- 3.90) (.*.......)
(NORMAL RANGE FOR UPRIGHT POSITION AND NORMAL SODIUM DIET)
אם אני מבין נכון, רמת האדרנלין גבוהה מהנורמה, איזה משמעות יש לזה ?
יש לציין שנפח השתן היה גדול (4 ליטר) האם הבדיקה מדוייקת גם בנפח שתן שכזה ?
וכן אני סובל מדופק מהיר ולפעמים משהו שמרגיש כמו התקפי חרדה, האם זה גם קשור לזה ?
אודה לך מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008אתה מבקש יותר ממה שאני יכול לספק.
ב-MRI יש לכאורה עדות למיקרו-אדנומה - שיכולה להסביר את רמת הפרולקטין הגבוהה. כל השאר נראה תקין. מה עושים? את זה האנדוקרינולוג צריך לאמר. במקרים רבים לא נוגעים בממצא ומטפלים בתוצאותיו (למשל הפארילק שאתה נוטל).
כל שאר הבדיקות תקינות. משמעות רמת האדרנלין - אני מכאן לא יכול לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ז"א HIV "בעבודה"? שיש לי איידס?קובי16/06/2008
עשיתי בדיקת דם כללית והרופא לא חזר אליי זה אומר שהכל בסדר? ומה הפירוש של "בעבודה"? זה רשום לי ליד וויטמין B12 ו- HIV תודה מראש אני מקווה שאני סתם פרנואיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008ראשית - זכותך לקבל בכתב תוצאות כל בדיקה שאתה עושה.
שנית - "בעבודה" - אני מניח שאין עדיין תשובה סופית. אלה בדיקות שלוקח מספר ימים לפחות עד שמתקבלת תשובה. חזור ובדוק כעבור ימים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם גבוהה של לויקוציטיםדרורית16/06/2008
שלום,
הנני בחודש השמיני להריוני, ובמשך שבעת החודשים האחרונים חלה עלייה מתמדת בערכי הWBC-Leucocytes שלי: מערך של 11.6 ועד 15.1 נכון להיום (ביח' של 10*3/micl כשהנורמה היא 4.5-11).
במקביל, נצפתה עלייה ב- Neutrophils # מ-7.03 ועד 9.98 נכון להיום (הנורמה 1.8-7.7).
בבדיקה האחרונה אף נצפתה חריגה ב-Monocytes # עם ערך של 1.16 (הנורמה 0-1.1).
על מה יכולות להעיד תוצאות אלו? למיטב הבנתי אכן אפשרית עליית ערכים בהריון, אך בכל בדיקה שערכתי נשללה האפשרות של דלקת בדרכי השתן (ע"י לקיחת תרבית), מלבד ערכי ההמוגלובין שירדו מעט שאר התוצאות תקינות, אין לי חום ואני מרגישה מצוין...
האם יכול להיות קשר כלשהו לכליות/ כיס המרה? כיוון שלעיתים תכופות למדי לאחרונה אני חשה כאב באיזור הגב, מימין לעמוד השדרה בקו החזייה לערך... ומלבד זה אין לי שום רעיון.
המון תודה על התשובות ועל ההארות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדרורית
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008את ניתחת את המצב כה יפה עד שאין לי הרבה להוסיף.
כדאי שתשאלי את הגינקולוג אם רמת הכדוריות הלבנות סבירה ואופיינית להריון.
עליה בכדוריות הלבנות הרבה פעמים אינה ספציפית, וגם במקרה שלך אין תאים זרים לכאורה, ובהעדר ממצאים מכוונים או תלונות מכוונות - קשה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! :-)
דרורית17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בשם המוגלובין A1Cמרקוביץ אסתר16/06/2008
שלום רב,
בעלי קיבל בדיקה בשם המוגלובין A1C בקשר לנושא סוכרת. מה הקשר בין הבדיקה וסוכר בדם האם תכלו להסביר לי יותר על הנושא.
תהוצאת בבדיקת הדם לנושא היתה
5.9 מה פירוש ועל מה מוכיח ?
בבדיקת סוכר רגילה בצום של 14 שעות התוצאה היתה 91.
אודה לכם מאד על ההסברים.
בכבוד רב, אסתר מרקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008ראשית - הבדיקות שציינת תקינות.
שנית - הסבר קצר.
בדיקת סוכר בדם בצום מציינת רמה רגעית. היא חשובה, אך לסוכרתיים יכולות להיות תנודות די גדולות ברמות הסוכר. כדי להחליט על טיפול ולכוונו משתמשים ב- HbA1c בדם, % הסוכר הקשור להמוגלובין. צריך להיות מתחת 7%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הסוכר בדם
יוסף11/07/2010שלום
בדיקות דם לאחר צום 10 שעות צום 124 בדיקה a1c תקינה
רופא המשפחה נתן לי מכשיר לבדיקות דם למעקב: התוצאות לאחר צום 110 , 100 ,90
בדיקות אקראיות לאחר ארוחות בין 100 ל 160
האם אני חולה סכרת האם אני צריך ליטול תרופות ? יש לציין שאני שמן 106 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסף
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2010ההגדרות של סוכרת הן:
סוכר בצום 126 מ"ג/ד"ל ומעלה בשתי בדיקות שונות
או
סוכר מעל 200 מ"ג/ד"ל שעתיים לאחר העמסת סוכר (או ארוחה לצורך זה)
או
HbA1c מעל 6.5%.
על פי הגדרות אלה אינך סוכרתי.
אך רמות הסוכר שלך לא תקינות, ואתה בסיכון ממשי לפתח סוכרת בשנים הקרבות, בעיקר אם יש סכרת במשפחתך הקרובה, ואם תשאר במשקלך הנוכחי.
אני חושב שחסד תעשה עם עצמך אם תרד משמעותית במשקלך.
חשוב גם לעקב אחר לחץ הדם ופרופיל שומני הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים נמוכים בבדיקת דםיעל16/06/2008
שלום רב,
בבדיקת דם שערכתי הבוקר נמצאה רמת לויקוציטים נמוכה מהנורמה (3.5).
על מה מעידה תוצאה זו?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008האבחנה המבדלת גדולה.
בשלב ראשון הייתי משווה לבדיקות קודמות, ובודק את הדיפרנציאל (סוגי הכדוריות הלבנות: נויטרופילים? לימפוציטים? אחרים?)
אם מאז ומעולם זו הנורמה שלך, והדיפרנציאל תקין - קרוב לודאי שלא צריך לעשות דבר.
אם זו תופעה חדשה או הדיפרנציאל לא תקין - צריך מעקב ולפי הצורך בירור.
רופא/ת המשפחה יחליט.
עקרונית - גם מחלה וירלית חולפת עשויה לגרום לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהבקי16/06/2008
מה מותר ומה אסור לאכול לפני הבדיקה?
וכמה ימים קודם לבדיקה אסור לאכול ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקי
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008במשך 48 שעות לפני לקיחת הדגימה ועד לסיום הכנת כל הדגימות אין לאכול בשר בקר, צנון, סלק, לפת, מלון או גזר חי. אין לקחת תכשירים המכילים ברזל וויטמינים. אין להפסיק לקיחת תרופות ללא אישור רופא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת esrאורית ח.15/06/2008
לרופא שלום,
בבדיקת דם נמצא כי הערך של esr הינו 47. מה משמעות תוצאה זו והאם עלי לערוך בדיקות נוספות?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2008לשקיעת דם כזו אין משמעות בפני עצמה.
אין שום כיוון לאן לברר, וכל ברור יהיה בבחינת יריה באפלה.
שקיעת דם חשובה למשל במעקב אחר פעילות מחלות דלקתיות כמו דלקות פרקים מסויומטת או קרןהן - אך שוב - זו בדיקה לא ספציפית ולא מכוונת.
הסטיה של 47 מהנורמה אינה גדולה, ואם את מרגישה טוב ובריאה בדרך כלל לא ממשיכים לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)