מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקת דםחן07/07/2008
עשיתי בדיקת דם לפני יומיים וקיבלתי את התוצאות, אבל אין לי מושג מה זה אומר.... לדוגמא: (....*....) GLUCOSE 83.41 MG/DL ( 65.00- 100.00 מישו יכול להסביר לי בבקשה מה אומר כל דבר... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר אופיר אביזהר08/07/2008זוהי בדיקה של סוכר בדם, והיא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל07/07/2008
אשמח מאוד אם תוכלו לומר לי האם הבדיקות תקינות (בת 23) תודה ענקית!!! כימיה בדם Glucose (B) | mg/dl | * 66 Urea (B) | mg/dl | 22 Creatinine (B) | mg/dl | 0.9 Uric Acid (B) | mg/dl | 4.7 Cholesterol | mg/dL | * 137 Triglycerides | mg/dl | * 49 HDL-Cholesterol | mg/dl | * 56.3 LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | * 70.9 ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | 80.4 ALT (GPT) | U/l | 24 AST (GOT) | U/l | 22 Fe - Iron | micg/dl | 89 Ferritin | ng/ml | * 9 המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes | 10*3/micl | 7.9 RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | 4.62 Hemoglobin | g/dl | 13 Hematocrit | % | 40.2 MCV-Mean Cell Volume | fl | 87 MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | 28.1 MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | 32.3 RDW-Red Cell Distri.Width | % | 14.3 Platelets | 10*3/micl | 322 MPV-Mean Platelet Volume | fl | 10.3 Neutrophils % | % | 45.4 Lymphocytes % | % | 44.6 Monocytes % | % | 9.3 Eosinophils % | % | 0.4 Basophils % | % | 0.3 Neutrophils # | # | 3.59 Lymphocytes # | # | 3.52 Monocytes # | # | 0.73 Eosinophils # | # | 0.03 Basophils # | # | 0.02 שתן-כללי PH (U) | | 5 Nitrit (U) | | NEGATIVE Ketone (U) | mg/dL | * 15 Glucose (U) | | NORMAL Urobilinogen (U) | | NORMAL Bilirubin (U) | | NEGATIVE Protein (U) | | NEGATIVE Leucocytes (U) | | NEGATIVE Erythrocytes (U) | | NEGATIVE אנדוקרינולוגיה TSH | mIu/l | 1.19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/07/2008הבדיקות תקינות עד מצויינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום ארוך לפני בדיקת דםמיכל07/07/2008
שלום הכריחו אותי לעשות בדיקת דם ולפני זה צמתי 5 ימים - האם יראו את זה בבדיקות?? ואם כן במה.. תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר08/07/2008לא ברור לי מה זה " הכריחו אותי לעשות בדיקות דם".
לא ידוע לי על בדיקה המצריכה צום של חמישה ימים.
הבדיקות הרגילות שעושים ושצריך צום לגביהן זה רמות סןכר ושומני הדם. מדובר בצום של 12-14 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני-
מיכל08/07/2008הכריחו אותי כי יש לי גילו שאני עושה צומות מדי פעם ולא אוכלת. לא אמרו לי לצום 5 ימים לפני. ולא יודעים שעשיתי צום 5 ימים לפני.. אז מה שאני שואלת האם זה משפיע על הבדיקות הצום הזה? אודה לך אם תענה לי.. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אופיר אביזהר10/07/2008בהנחה ששתית והצומות הם לא דבר קבוע - סביר שלא יראו דבר.
מצבים של הרעבה של הגוף - אנורקסיה - כאשר יש כבר פגיעה בגוף כמו בשרירים או בחלבונים - עלולות להיות בעיות שיראו גם בבדיקות הרגילות.
אם יש בעיה - חפשי פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!! :))
מיכל10/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית בדיקות דם111106/07/2008
יש לי בדיקות דם כלליות מחר ואני קיבלתי מחזור לפני יומיים האם לדחות את הבדיקות. הבדיקות קשורות בעיקר לבלוטת התריס ולסידן האם יש השפעה על התוצאות בגלל המחזור שיש בו איבוד דם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-1111
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008קרוב לודאי שלבדיקות הרגילות (לא בדיקות הורמונליות) אין השפעה.
בדיקת שתן עדיף לא לעשות במחזור או בסמוך אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
111106/07/2008תודה רבה על מהירות התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםמורן06/07/2008
שלום, אימי בת 51 וביצעה בדיקות דם לספירה+תפקודי כבד. WBC - 3.2 MCHC - 32.2 NEUT.abs - 1.8 NEUT % - 55.8 LYMP.abs - 1.0 LYM% - 31.1 MONO.abs - 0.3 MONO% - 7.8 ALK.PHOSPHATASE - 151 GOT (AST) - 80 GPT (ALT) - 120 לפני שלושה חודשים ביצעה אותן בדיקות, תפקודי כבד היה תקין. WBS במגמת ירידה (היה 4.5) ידועה כסובלת מאנמיה וצורכת מזה שנים רבות כדורי שינה - לפני שלושה חודשים שינתה לסוג רסיטל. מתלוננת על עייפות, סחרחורת ולעיתים חולשה בגפיים תחתונות. אני מודאגת עקב ממצאי כדוריות הדם הלבנות - אילו בדיקות נוספות רצוי לעשות ועל מה הבדיקות הנוכחיות עלולות להצביע? האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידרתי את התוצאות
מורן06/07/2008WBC - 3.2 MCHC - 32.2 NEUT.abs - 1.8 NEUT % - 55.8 LYMP.abs - 1.0 LYM% - 31.1 MONO.abs - 0.3 MONO% - 7.8 ALK.PHOSPHATASE - 151 GOT (AST) - 80 GPT (ALT) - 120
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה לעקוב ולבדוק
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008הסיבות השכיחות להפרעה בתפקודי הכבד הם תרופות, מחלות וירליות, עודף משקל ניכר ואלכוהול.
כדאי לברר אם נלקחת תרופה חדשה. יש לעקוב, ואם אין שיפור תוך זמן סביר (חודש למשל) לערוך ברור - סרולוגיה לנגיפי כבד שכיחים ו-US בטן עליונה.
בענין הכדוריות הלבנות - הדיפרנמיאל תקין. גם כאם חשוב לעקוב. כל זיהום וירלי חולף עשוי לעשות זאת. גם כאן - המשך ירידה תחייב בירור.
לא ניתן לתת אבחנות מרחוק. אני מניח ומקוה שרופא המשפחה ראה את הבדיקות, בדק את האם והמליץ המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות - CMV
מורן11/07/2008בדיקות חדשות שנעשו גילו כי מדובר ב- CMV. אני מודה לך מאוד על המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות, סוכר נמוך בדםטלי05/07/2008
שלום, אני בת 25 בריאה בד"כ.. מזה שנה אני חשה עייפות שבאה בתקופות מסוימות- ישנם ימים בעיקר בסופשי"ם בהם אני לא מצליחה להקים את עצמי מהמיטה ורק בא לי לישון כל הזמן. אני פעילה חברתית, עובדת, לומדת ישנה 8 שעות בלילה, הולכת לישון באותה השעה.מבחינת תזונה- אני אוכלת מאד בריא, מידי פעם פעילה גופנית.. עשיתי בדיקות דם- רמת הסוכר שלי עומדת על 59..אך הרופא המשפחתי אמר שהכל בסדר גמור ואין טעם לבדוק..חשבתי לעשות בדיקת קנדידה- קראתי שזה יכול לההיות גורם לעייפות יתר. כמו כן, הייתי אצל נטורופת ואמר לי שהתפריט שלי מאוזן לגמרי. העניין כבר ממש מטריד אותי..אני מרגישה חסרת אנגריה כל הזמן.. מה אפשר לעשות? האם הסוכר הנמוך בדם אכן מצריך בדיקה נוספת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008הסוכר אמנם יחסית נמוך, אך קשה לי לייחס את תלונותיך דווקא לכך.
אם את חשה סחרחורת והרגשת עילפון שעה - שעתיים אחרי ארוחות יתכן שהייתי מתייעץ באנדוקרינולוג. אני מאמין שזה תקין.
כדאי לוודא שבלוטת התריס פועלת כהלכה, ורמת B12 בדם תקינה.
גם חוסר מצב רוח יכול לגרום להרגשה כזאת.
המשך מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחחנה03/07/2008
קיבלתי תשובות למספר בדיקות urea 41 creatinine 1.05 uric acid 4.2 sodium 143.5 potassium 5.3 לפני כ-4 חודשים הקריאטינין היה 0.93 האם זה מקור לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008אם כל השאר תקין, ואת בריאה וחשה בטוב - אני לא רואה מקור לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם של מרכיבי כבדראניה03/07/2008
בתוצאות בדיקות דם שגרתיות לבעלי (בן 37 ומעשן) נתגלה ערך ה- GPT (ALT)= 43 GOT (AST)= 35 (שאר הבדיקות יצאו בגדר הנורמה). איך שהבנתי שהמרכיבים הנ"ל מעידים על תפקודי הכבד והתוצאות הנ"ל מעידות על ערכים גבוהים. האם הנושא מחייב ברור נוסף או האם הערכים הנ" ל מעידים על קיום מחלה מסויימת ההקשורה בכבד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראניה
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008הסטייה מינימלית.
הסיבות השכיחות הן עודף משקל, מחלה וירלית חולפת, תרופות ושתיית אלכוהול.
אם יש אי מאלו כדאי לפעול בנושא.
הייתי עוקב אחר רמת אנזימי הכבד, ואם יש החמרה עושה בדיקת דם סרולוגית לנגיפי כבד, ו-US בטן עליונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדוד03/07/2008
אני בן 63 , משקלי 70 ק"ג. וגובהי 1.68 . לאחר בדיקת דם שגילו סוכר 118 . העמסת סוכר שעתיים-194 . שומניס בדם 233 . HBA1C -5.80 HDL-34.95 החלטתי לשנות תזונה במקום לקחת כדורים, בבוקר אני אוכל 3 תפוחים . בצהוריים סלט גדול עם 2 פרוסות לחם מלא וטחינה גולמית, ובערב סלט גדול עם 30 שקדים או 100 גרם אגוזים. מזה חודש . השבוע עשיתי שוב בדיקות דם , והתוצאות : סוכר 105/ שומנים בדם-152 /HDL-27.10 , יש לי גם אוסטיפאניה וקבלתי סידן עם ויט D , המטפל שנתן לי את הדיאטה גם בקש שלא אקח תוספי מזון (ויט D /סידן +ויט D /מגנזיום שאלותי 1. איך מעלים את HDL אני מבין שיש סכון ללב 2. איך מורידים את הסוכר מתחת ל100 3.האם התזונה החדשה יכולה להזיק לטווח ארוך? 4האם חשיפה לשמש של חצי שעה ליום יכולה להעלות את הרמה של ויט D ללא תוספים? בברכה ובתודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008יש עודף סוכר, אך לא סוכרת. יש עודף משקל.
אני מסכים אתך שהטיפול הטוב ביותר בשלב זה הוא התנהגותי.
ירידה מסוימת במשקל יכולה בהחלט לשפר תוצאות הסוכר. רמת HbA1c בדם תקינה ומראה שאין צורך בטיפול תרופתי בסוכר. בנושא הדיאטה - אני סבור שדיאטנית תתן לך עצה טובה ממני.
קשה להעלות רמת HDL בדם. ירידה במשקל ופעילות גופנית סדירה עשויים לעזור. כל פעילות גופנית הייתי מתחיל בהדרגה, ומקבל אישורו של רופא/ת המשפחה. מנה קטנה של אלכוהול ביום עשויה להעלות HDL, אך אין המלצה רשמית לכך כדי למנוע התמכרות ופגיעה בכבד.
אין תרופות יעילות מאוד להעלאת HDL כולסטרול. ניאצין (ויטמין ממשפחת B) מעלה HDL בצורה יעילה למדי, אך רוב התכשירים גורמים ל-FLUSHING (הרגשת חום והסמקה), תופעת לואי לא נעימה שמרתיעה רבים. הפסקת עישון, למי שמעשן, יכולה לשפר רמת HDL כולסטרול.
לגבי ויטמין D - הוא מיוצר בעור כתוצאה מחשיפה לשמש. מאידך - עודף חשיפה לשמש עלול להעלות הסיכון לסרטן בעור. צריך כנראה לשמור על דרך ביניים, בעיקר אם יש עור בהיר, ריבוי נקודות חן, או הסטוריה משפחתית של מלנומה. מהי דרך הביניים - קשה לי לומר. חשיפה לשמש כן - לא בשעות החמות ביותר ובמידה, ובמעקב שנתי של רופא/ת עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לפידיםדנה03/07/2008
שלום , רציתי לדעת האם עדיף לצום 14 שעות במקום 12 שעות לפני בדיקת לפידים כדי לקבל תוצאות יותר מדויקות? האם זמן הצום משפיע על דיוק הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008צום משפיע על שומני הדם.
אני לא יודע על הבדל מהותי בין 12 ל-14 שעות צום, אך 12 שעות זה המינימום המקובל, וכדאי לשמור עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם- דחוף-תודהטולי03/07/2008
שלום רב, אני בהריון בשבוע 20 וסובלת מעייפות וחולשת וראיה מטושטשת וכאבי ראש ואלה תוצאות בדיקות דם: RBC 3.38 HB 10.2 HCT 30.0 EOS% 10.5 EOS.abs 0.8 המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטולי
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008ההמוגלובין קצת נמוך. רואים זאת הרבה בנשים, ובהריון בפרט. אני מניח שאת מטופלת בברזל ובחומצה פולית. התלונות לא ספציפיות ולא ניתן לייחס זאת דווקא לספירת הדם. חשוב שתהיי במעקב גינקולוגי.
והרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות פרמטרים מסויימים בבדיקות דםאלי קופלביץ02/07/2008
שלום , אשמח לדעת מה משמעות הפרמטרים הבאים : VAR-F + MICRO % 7 HYPER % 6 HDW. 4 מצ"ב בדיקת דם של בני בן ה 9 . אשמח לקבל התייחסות : CH 6 HYPO% 3 WBC 5 RBC 4.84 HB 12.5 HCT 36.6 MCV 75.5 MCH 25.8 MCHC 34.2 RDW 15.7 PLT 318.0 MPV 8.8 HDW 4.0 NEUT% 49.00 NEUT.ABS 2.5 LYM% 38.2 LYMP.ABS 1.92 MONO % 9.6 MONO.ABS 0.48 EOS.ABS 0/02 EOS% 0.5 BASO% 0.4 BASO abs 0.02 LUC % 2.30 LUC abs 0 בני מטופל כרגע ע"י SLOW Fe FOLIC - כדור אחד ביום . האם זה מספיק ? או שנדרש להוסיף כדור של חומצה פולית. תודה : אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008אני עונה לך בהסתייגות שאינני רופא ילדים.
כנראה אכן שיש חוסר ברזל קל. הייתי שואל את רופא הילדים לסיבה אפשרית לכך. האם יש סיבה תזונתית? אחרת?
לגבי מינון הברזל - קשה לדעת, צריך לראות שיש מגמת שיפור. הייתי משתדל לטפל בכמות הברזל המינימלית שאפשר. אין הוכחה שיש חוסר חומצה פולית ועל כן איני רואה צורך בטיפול בו.
אני לא בא להחליף את רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימיה בדםמיכל02/07/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 10. בבדיקת כימיה בדם: Creatinine - 0.46 Protein Total - 6.5 (בדיקת שתן כללי תקינה) שתי התוצאות חריגות בגבול התחתון. האם תקין? על מה מעידות החריגות? תודה מראש, מיכל
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008הקראטינין תקין.
לגבי סך החלבון - זה בחלק התחתון של הנורמה.
טוב שציינת שבדיקת השתן הכללית תקינה, כי הדבר הראשון שבודקים שאים זליגת חלבון בשתן.
אם כך היייתי רק משווה לבדיקות קודמות, ממשיך לעקוב, ומודיע לגינקולוג ולרופא/ת המשפחה על הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דם הורמונלייאנה02/07/2008
שלום רב, ביצעתי בדיקת דם שמתוכה שני הורמונים היום גבוהים והתבקשתי לבצע בדיקת דם נוספת לשני ההורמונים האלה בלבד. התוצאות: 0H-Progesteron 10.68 nmol/L Dhea-SO4 11.7 umol/L השאלות שלי הן: על מה משפיעים ואחראיים שני הורמונים אלה? האם ישנו איזשהו קשר למטאבוליזם או משקל בכלל להורמונים אלה? ומה ניתן לעשות בשביל להחזירם לנורמה (אם ניתן?)? בתודה מראש, יאנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאנה
ד''ר אופיר אביזהר06/07/2008זו שאלה יש להפנות או לגינקולוג או לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאלמונית01/07/2008
מה הפירוש לתוצאות בדיקות דם לגבר ב גיל 61 GOT AST 49 GPT ALT 48 PSA 3.040 תודה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר אופיר אביזהר01/07/2008עניתי כבר.
מצטער על העיכוב - היתה בעיה טכנית במערכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)