מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם בזמן הריוןשסק21/07/2008
שלום רב, אני בהריון בשבוע 23 ועשיתי היום בדיקות דם: בבדיקת הפטיטיס B יצאו התוצאות הבאות: Hepatitic C Ab- negative Hepatitis B Ag - negative Hepatitis B Ab - 419.11 mIU/mL מה אומרת התוצאה החיובית? האם אני חולה כרגע וזה מסוכן לעובר או שזה רק מעיד שאני מחוסנת?? בנוסף, בספירת דם יצא לי ערכי המוגלובין של 10.7, RBC של 3.31, המטוקריט של 30.6. לפני כ- 3 חודשים רמת ההמוגלובין שלי היתה 11.5, RBC 3.77, המטוקריט 34.4. אמנם אין ירידה גדולה, אך האם התוצאה חריגה לאישה בהריון? תודה רבה, שסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשסק
ד''ר אופיר אביזהר22/07/2008אין מחלה פעילה. יש נוגדנים כנגד דלקת כבד נגיפית מסוג B.
בשלבים מתקדמים של הריון נפח הדם עולה ויש ירידה בהמוגלובין. אני לא גינקולוג, אך לא נראה לי שהתוצאה של ההמוגלובין שלך חריגה - לא בירידה ולא אבסולוטית. נהוג לקחת תוסף ברזל וחומצה פולית בהריון - תהיי בקשר עם גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדעדי21/07/2008
שלום רב, אני בן 30 , בבדיקת תפקודי כבד שעשיתי יצאו ערכים אלה: ALK - 93 טווח נורמל: 30-120 33 -GOT טווח נורמל: 0-34 GPT-54 טווח נורמל: 0-44 יש לי המנגיומה בכבד שאני במעקב אחריה. האם יכול להיות קשור לגדילת ההמנגיומה? כמו כן יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופל בכדורי אלטרוקסין. האם התוצאה יכולה להיות קשורה לתת פעילות בלוטת התריס שלי? האם התוצאות מעידות על מחלה מסוימת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2008אני לא רואה קשר להמאנגיומה.
אם אתה מאוזן מבחינת בלוטת התריס אני לא חושב שיש קשר לתפקודי הכבד.
הסטיה היא קלה.
הסיבות השכיחות הן - תרופות מסוימות (לא אלטרוקסין),עודף משקל, סוכרת, מחלה וירלית, שתיית אלכוהול קבועה ורבה.
אם תהיה עליה נוספת יתכן ויהיה צורך בברור נוסף. באחריות רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
עדי21/07/2008שלום ותודה על התשובה המהירה, יש לי תור לרופאת המשפחה רק בעוד שבוע ואשמח אם תענה לי על כמה שאלות: מבחינת בלוטת התריס רק התחלתי בטיפול לא מזמן ולכן אני עדיין לא מאוזן , האם זאת יכולה להיות הסיבה לסטייה בבדיקה? התרופה היחידה שאני לוקח היא אלטרוקסין , אין לי סכרת, אני לא חולה כרגע במחלה וירלית ולא הייתי חולה בזמן האחרון ואני לא שותה אלכוהול אך בזמן האחרון עליתי מעט במשקל- האם זו יכולה להיות הסיבה? האם זה יכול להעיד על מחלת בכבד? ואפילו מחלה חמורה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל
ד''ר אופיר אביזהר22/07/2008אתה ואני יכולים רק לנחש סיבה סבירה.
מירב הסיכויים שבדיקה חוזרת תהיה תקינה.
אם בבדיקות חוזרות יש עליה קבועה לערכים גבוהים יותר ויותר נוהגים לעשות US בטן עליונה וסרולוגיה לנגיפי כבד.
על סטיה כה קטנה מהנורמה לא הייתי דואג.
והשתדל לשמור על משקל גוף תקין ולא לעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעבדהMrs.H21/07/2008
בוקר טוב ושלום רב, רציתי לשאול מספר שאלות בנוגע להפניה שקיבלתי לפני מספר ימים. הגעתי לרופאת המשפחה שלי כשהבחנתי שהתעוררתי עם שיעורה בעין, משנכנסתי אליהה היא קידמה אותי בשאלה "מה עם התיאבון שלך, את נראית חיוורת ויש לך שקיות מתחת לעיניים" ואמרה שהיא תיתן לי גם הפניה לבדיקת דם ושתן. ההבחנה הינה conjunctivitis uns, pallor, ויש הרבה סעיפים בביצוע הבדיקות. מה שמטריד אותי הוא שאחרי הסעיף המודפס האחרון : urine general-sus.UTI or follow up - 01000 הרופא הוסיפה לי בכתב יד מה שניראה(בערך, אתה יודע איך זה כתב של רופאים) כמו toxica in urine למה היא הוסיפה את זה בכתב יד? מה בעצם מחפשים ולשם מה מבצעים את הבדיקה? הרי toxic זה רעל, איזה מין רעלים יוכלו למצוא בשתן שלי ועל מה הוא עלול להועיד? בתודה מראש ובברכת יום טוב, Mrs.H
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגברת H
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2008מבחינת הדרישה לבדיקות דם נוספות - אם הרופאה חושבת שאת חיוורת היא חייבת לבדוק זאת, ואני מניח שהיא בקשה ספירת דם. אם מזמן לא עשית בדיקות כלליות קרוב לודאי שהיא ניצלה זאת לבדיקות כלליות נוספות, אני מניח שזאת גם הסיבה לבדיקת השתן.
לגבי ה- toxica - אין לי מושג. ניתן לגלות בשתן חומרים שונים ומשונים. צריכה בדרך כלל להיות סיבה לכך. אני מציע שפשוט תשאלי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמיכל21/07/2008
שלום, אני בת 23 מלאה אבל יחסית במשקל תקין , עברתי בדיקת דם , והבדיקות לדברי הרופאה תקינות , רציתי לשאול לגבי 2 חריגות שמופיעות לי בבדיקות ,אחד זה ה bilirubin-direct כאשר ערכו עומד על 0.24 והערכי הייחוס המצויינים 0.0- 0.2 ולמקרה שזה נחוץ הbilirubin-total הוא 1.1 כאשר ערכי הייחוס הם 0.3-1.2 ושנית הphosphorus הוא4.9 כאשר ערכי הייחוס הם 2.5 עד 4.5 . אני אשמח לדעת מה זה אומר? אגב אם אפשר יש לי עוד שאלה לאחרונה אני שמתי לשיעור יתר שניסיתי להתעלם ממנו אבל שוב הוא חזר להפריע לי באזור החזה והפנים אני אשמח אם תוכל לומר לי האם בבדיקות דם הכלליות שעשיתי יכול להופיע משהו שיצביע על הגורם לזה או שאני צריכה לעשות לזה בדיקות בנפרד? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2008לגבי השיעור - כדאי לפנות לאנדוקרינולוג. יש בדיקות הורמונליות שכדאי לעשות.
הסטיות בבדיקות שציינת קלות, ובלי כלל הבדיקות - בדיקה גופנית וכלל בדיקות הדם קשה להגיד משהו אינטיליגנטי. אם הזרחן בדם מעט מוגבר כדאי לוודא שהסידן (קלציום) בדם תקין ושאינך לוקחת תרופה המכילה זרחן. אם הבילירובין הישיר מוגבר מעט יש לוודא שתפקודי הכבד תקינים. בהנחה שאכן כל השאר תקין, ואת בריאה ומרגישה טוב - הייתי מסתפק במעקב.
בכל מקרה - על הרופא/ה שמכיר/ה אותך לתת המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל22/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של בדיקות דםנוי20/07/2008
לקחו לי ספירת דם לפני קבלת אנטיביוטיקה וחלק מהתוצאות לא היו במדדים, לצערי לא הייתה את רופאת המשפחה שלי ומי שהייתה רק הסכימה לתת את המרשם לפי המלצה במכתב מרופאת עור, מעניין אותי אם חלק מהתשובות מראות אולי על חזרת האנמיה אצלי, הרבה פעמים המוגלובין הייה תקין אצלי אבל מחסני ברזל לא, או משהו אחר התוצאות שלי הן מצד שמאל, מצטערת שהדבקתי כנראה לא טוב. ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 12.0- 4.5 K/ul 5.6 WBC 5.0- 4.0 M/ul 4.75 RBC 15- 12 g/dl 12.2 HB 44- 37 % 35.6 HCT 94- 80 Fl 75.0 MCV 31- 27 pg 25.7 MCH 35- 32 /dl 34.3 MCHC 14.5- 11.5 % 16.0 RDW 400- 130 K/ul 226.0 PLT 0- 0 % 0.2 PCT 11.1- 7.1 Fl 8.1 MPV 0- 0 % 17.3 PDW 11.1- 7.1 0.3 MID abs. 74- 40 % 54.80 NEUT% 48- 19 % 39.5 LYM% 7.7- 1.5 K/ml 3.1 NEUT.abs 5.0- 1.0 K/ml 2.20 LYMP.abs 1- 0.16 5.70 MID
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2008את כנראה מכירה את עצמך היטב.
אין אנמיה. ההמוגלובין תקין.
כנראה יש חוסר בברזל. ניתן להשלים בתזונה או בכדורים - וזה בהחלט יכול לחכות לרופאת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV / TSHשלי19/07/2008
שלום רב, בהמשל לכותרת שהחליקה ונשלחה בטעות ללא תוכן... אנא פענחו לי את התוצאות החריגות הבאות: TSH 22.91 מדובר בלוטת התריס? אני 7 חודשים לאחר לידה, האם זה קשור ואם יש סיכוי שיחזור לתפקוד רגיל? בשנת 2004היתה לי תוצאה חריגה של 7.75, לא טופלתי והתוצאות לאחר מיכן ועד ההריון היו תקינות. האם 22.91 כבר נחשב משמעותי יותר ומצריך טיפול? הם הטיפול הנו זמני או לכל החיים? האם יש קשר להשמנת יתר ועייפות מוגברת? ABV ab EBAN lgG-POS EBV-past infection אותה התוצאה בדיוק מתועדת גם כן מהבדיקות של 2004, מה זה? האם זה קשור למחלת הנשיקה? האם זה יכול להסביר מערכת חיסונית חלשה אצלי? ESINOPHILS-6.3 WHAT IS THE MEANING OF THAT? SORRY BUT MY COMPUTER IS SUCK ON THE CAPS LOCK SO I CANT CHANGE BACK TO HEBREW ILL APPROCOAIE OF YOULL EXPLAIN THE 3 ABOVE RESULTS IN HEBREW TKS IN ADVANCED NNN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-Nona
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008הרבה שאלות.
ה- TSH גבוה, וקרוב לודאי מדובר בתת פעילות בלוטת התריס. זו האבחנה השכיחה. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקה. ברמת TSH כזו מקובל לטפל. לרוב הטיפול הוא ארוך טווח (שם יפה יותר לכל החיים).
האם זה הגורם להשמנה ועייפות. יתכן. אך אלה תלונות כל כל נפוצות, ולרוב אין תת פעילות של בלוטת התריס, כך שרק אם תטפלי והכל יעלם ניתן יהיה, אולי, להגיד שזו הסיבה.
תת פעילות בלוטת התריס עלולה לגרום לעליית הכולסטרול. בדקי!
מחלת הנשיקה הייתה בעבר. גם זה לגמרי לא נדיר. זו מחלה וירלית נפוצה. לאו דוקא קשורה לבעיה חיסונית. גם כאן הרבה מתלוננים אחרי המחלה על עייפות - CHRONIC FATIGUE SYNDROME.
הסיבה השכיחה להשמנה זה עודף קלוריות נכנסות לעומת מוצאות....
6.3% אאוזינופילים - עדיין בתחום הנורמה. האם יש נטיה לאלרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטיה לאלרגיות
שלי21/07/2008לד"ר אביזהר, תודה על ההסברים, כרגע התמונה ברורה יותר. לגבי האלרגיות:אף פעם לא אובחנה אצלי אלרגיה. מאז ההריון הבחנתי כי דשא עושה לי פריחה מיידית ברגליים. האם עליי לפנות לרופא מסויים לבדיקה מקיפה יותר ? תודה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-nona
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2008אם התופעה חוזרת ומציקה פני לאלרגולוג. יש אפשרויות איבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין + B12מור18/07/2008
שלום, אני בן 34 ובבדיקות האחרונות שעשיתי יצא כי הבילירובין הוא גבוה: bilirubin total - 1.89mg/dl bilirubin direct - 0.37mg/dl מה המשמעות של תוצאות אלו? בנוסף, בעבר היה לי חוסר בויטמין B12 (ב-2003 165pmol/L, ב-2005 136pmol/L 2007 - 281pmol/L ובבדיקות האחרונות : 355pmol/L במשך כשנתיים ועד לפני כ-3 חודשים לקחתי תוסף של B12. האם עליי להמשיך לקחת את הB12 או שהתוצאות מעידות על איזון במצב? בנוסף, נאמר לי כי יכול להיות שחסר לי אנזים אשר עוזר לספיגה מהו אנזים זה? כיצד ניתן לבדוק האם זו הסיבה? תודה רבה, מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008עודף בילירובין בלתי ישיר הוא ברוב המקרים באנשים בריאים תוצאה של תופעת ג'ילברט, ואין לכך כל משמעות פרוגנוסטית. מדובר בחוסר יחיסי מולד באנזים בכבד. כאמור - שום משמעות קלינית או פרוגנוסטית. שכיח מאוד. במקרים מסוימים תתכנה אפשרויות נוספות - וזה הרופא המטפל צריך לדעת על סמך בדיקותיך ותלונותיך.
לגבי B12 - כרגע מאוזן. האם להמשיך או להפסיק טיפול - זה להחלטתך עם הרופא שלך.
ניתן עקרונית להפסיק תוך המשך מעקב.
היתה בעבר בדיקה. אין הכל הרבה טעם, כי הטיפול לא ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרביתא18/07/2008
| יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון | שתן-כללי PH (U) | | ( 5 * 6 ) 8 | Nitrit (U) | | POSITIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | | NEGATIVE | Urine Remarks | | לחץ לתוצאות | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE | בקטריולוגיה Urine Culture Vitek | | לחץ לתוצאות | All isolates&sensitivity | | לחץ לתוצאות | Escherichia coli 100,000 CFU/ml - מ לודג 18/07/2008 :םויס ךיראת םיקדייח Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics Penicillin-G S Amikacin S Amoxicillin/CA S Ampicillin S Cefepime S Cefixime S Ceftriaxone S Cefuroxime - Axetil S Cephalothin S Ciprofloxacin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Ofloxacin S Piperacillin/Tazobactam S Tobramycin S Trimethoprim/Sulfa Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive, A=Syn-S, B=Syn-R Quinolines are not to be used by Pregnant Woman. If the physician is interested in the results of the Antibiotics, please call the labratory. Cephalexine is represented by Cephalotin. Cefonicid is interchangeable with Cefuroxime. Norfloxocin is interchangeable with Ofloxacin for urine מה זה אומר??????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008נמצא חיידק בשם E COLI בשתן. רגיש להרבה אנטיביוטיקות.
ההחלטה אם צריך טיפול ואיזה - בידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת נוגדנים לחצבתנולי18/07/2008
בבדיקה שערכתי השבוע התקבל כי
measles igg - positive ערך גבוה מאוד של 3455 (הסוגריים הם בין 0-150)
measles igm - negative
רציתי לשאול:
1. האם אני מחוסנת לחצבת?
2. מה משמעות הערכים הכ"כ גבוהים מהנורמה כפי שהתקבלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנולי
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008או שחלית בעבר בחצבת או שחוסנת בעבר.
אין 100% חיסון, אך ככל שניתן לראות את מחוסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם,,, אנמיה?ורד לנדרמן18/07/2008
שלום,עשיתי בדיקות דם בעקבות חולשה וסחרחורות ,להלן התשובות החריגות- FE-iron-20 micg/dl, transferrin-431, hemoglobin-11, MCV-72, MCH-23 ,RDW-17.5, ferritin-קטן מ-2.0 ng/mL . המטוקריט-35. אבקש את חוות הדעת לגבי התשובות הנ"ל, והמלצתך לגבי תוספות ? תודה רבה,,,ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים,,,,
ורד לנדרמן18/07/2008הערך של "פריטין"-קטן מ-2 ng/ml .בבדיקה שערכתי לפני שנה. היה ערך הפריטין8.7 ערכי ויט' B12 -574 ,וחומצה פולית-8.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008יש אנמיה מחוסר ברזל.
בנשים עם מחזור - זו בדרך כלל הסיבה. מעל גיל 45-50 יש לחפש גם סיבות נוספות.
לגבי המלצות לטיפול - זה הרופא המטפל צריך להחליט. אני לא משוכנע שהמוגלובין 11 הוא הגורם לסחרחורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן- פענוחגלית18/07/2008
תוצאה שם בדיקה - mg /dL NORM GLUCOSE - U STRIP - mg /dL NEG BILIRUBIN- U STRIP - mg /dL NEG KETONES- U STRIP 1.035- 1.001 ng/ml/hr 1.020 SPECIFIC GRAV-U STRI - mg /dL NEG PROTEIN- U STRIP - dc/L NEG NITRITE- U STRIP - U/L 25 LEUCOCYTES - U STRIP - U/L NEG ERYTHROCYTES-U STRIP - mg /dL NORM UROBILINOGEN-U STRIP 7.7- 4.7 ng/ml/hr 6.0 PH- U STRIP אשמח לדעת את פענוח התוצאות תודה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008הבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם חריגותתותי17/07/2008
בבדיקות דם שערכתי התקבלו התוצאות החריגות הבאות ESR- 1 hour - 24 Eosinophils %- 11.7 crp-1.38 בנוסף בבדיקת שתן שערכתי נמצאו ערכי לקוציטים- 100. מה זה אומר? האם יש קשר בין הדברים, (אציין שהיו עוד כמה תוצאות חורגות אך ממש בקצת מהנורמה). תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתותי
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2008לא ניתן לעשות אבחנה.
11.7% אאוזינופילים זה יותר מהרגיל. לא שמת את סך כל הכדוריות הלבנות - וזה יכול להיות חשוב. אני מניח שזה כי הרמה תקינה. ובכל זאת - 11.7% זה הרבה יחסית ויכול להצביע על תופעה אלרגית. שקיעת הדם תקינה, ואם CRP זה ב-mg/L זה כנראה תקין. לא ממש אומר הרבה.
לגבי הכדוריות הלבנות בשתן - יתכן שהשתן נלקח לא סטרילית, אך אם יש תלונות של צריבה במתן שתן או חום יש לקחת תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותקרן17/07/2008
שלום, עשיתי לפני שבוע בדיקות דם (בהריון שבוע 10) ואלה התשובות שקיבלתי: T3-FREE- 4.4 TSH-0.18 מה משמעות התוצאות? האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר17/07/2008יתכן שיש פעילות יתר של בלוטת התריס. פני לרופא/ת המשפחה ולגינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
קרן17/07/2008מה זה אומר פעילות יתר? האם זה מסוכן?לי או לעובר? יש לי תור רק שבוע הבא לרופא נשים (עובד רק ביום שלישי)- האם זה יכול להמתין עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאסתר16/07/2008
שלום, אני מבקשת לקבלהסבר בנוגע למספר מרכיבים בתוצאות בדיקות דם: 07/2008 - wbc=3.4, neut=1.4 02/2008 - wbc=3.9, neut=1.7 07/2007 - wbc=4.1, neut=1.8 02/2007 - wbc=3.9, neut=1.3 בהתאם לגרף רב התוצאות שציינתי נמצאות מחוץ לנורמה, רופאת המשפחה טוענת שאין בעיה. את תוצאות הבדיקה האחרונה עדיין לא ראתה. לפני 10 שנים הוסר גידול סרטני ממיתרי קולי, ועברתי הקרנות. בברכה ותודה אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר
ד''ר אופיר אביזהר17/07/2008הבדיקות די קונסיסטנטיות, אין ירידה חדה בשנה האחרונה, ואין חוסר אבסולוטי בנאוטרופילים החושף אותך לזיהומים. האם גם לפני ההקרנות היו ערכים דומים?
חשובה בדיקה גופנית מלאה - לראות שאין הגדלת טחול, שאין הגדלה של קשריות הלימפה.
האם ההמוגלובין תקין? האת תסיות הדם (תרומבוציטים) תקינות?
המשיכי במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .מימי16/07/2008
שלום רב ! אני אמא לילדה בת 20 שאמורה לעבור ניתוח רפואי+פלסטי באף, אני חוששת ש בתי מעשנת סמים, האם בבדיקות הנחוצות לניתוח התוצאות מצביעות על החשש שלי ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
ד''ר אופיר אביזהר17/07/2008יש בדיקות ספציפיות לסוגי סמים שונים. זה לא בדיקת שגרה לפני ניתוח לידיעתי.
דברי עם ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מימי17/07/2008אז אני מבינה ש לא ניתן לגלות דרך הבדיקות ? או שאפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאורה
ד''ר אופיר אביזהר17/07/2008לא בבדיקות השגרה.
אם יש חשד ניתן לבדוק ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)