מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לקשישיםאלכס27/06/2007
אבי בן 75 ואני חושד שיש לו ירידה בתפקודי החשיבה אבל לא בטוח. יש בדיקות שעוקבות אחרי המצב של האדם מהבחינה הזאת שמאפשרות לעשות מעקב אחרי מצבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקשישים
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2007שלום אלכס,
חשוב שתבדוק שרמת ויטמין B12 בדם, ושתפקוד בלוטת התריס (TSH , FT4) תקינים - ואם לא תקינים יש לטפל.
יש בדיקות יעודיות לתפקודים הגבוהים של המח, במרפאות קוגניטיביות, שבדרך כלל מסונפות למחלקות נוירולוגיות בבתי החולים, ויתכן שיש גם בקופות החולים. הבדיקות טובות בעיקר לאבחן שינויים לאורך זמן.
ברמב"ם - 04-8543190, [email protected] .
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה זמן יש לבצע בדיקת פאפ?גל25/06/2007
כל כמה זמן יש לבצע בדיקת פאף לגילוי פפילומה? אם קיימתי יחסים לא מוגנים ואני חוששת שנדבקתי בוירוס - האם להקדים מועד הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות PAP
ד''ר אופיר אביזהר25/06/2007שלום לירון,
אני סבור שאת התשובה לגבי ה-PAP צריך לתת גינקולוג.
אני ממליץ על בדיקת גינקולוג פעם בשנה אם הכל תקין.
יחסי מין חייבים להיות מוגנים.
בדקי , דרך רופא/ת משפחה HIV ונגיפי כבד B ו-C.
ודאי שאינך בהריון.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםתמר24/06/2007
יש לי מחסור בברזל ו-B12 בדם, זה ככה כבר כמה שנים. מדי פעם אני עושה בדיקת דם, אבל זה לא משהו סדיר. יש צורך בבדיקה תקופתית שתתבצע בפרקי זמן קבועים כדי לעקוב אחרי המצב? אם כן, יש עוד דברים שכדאי לבדוק "על הדרך" בבדיקת הדם?
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אופיר אביזהר25/06/2007שלום תמר,
אם נמצא מחסור המעקב צריך להיות באחריות הרופא המטפל, ועל פי החלטתו. באופן עקרוני, אם את מטופלת ומאוזנת היטב בדיקה פעם בשנה היא סבירה.
חשוב לבדוק למה חסר הברזל. בגיל שיש מחזור הסיבה השכיחה היא המחזור. אם יש מחזור גדול במיוחד או ארוך במיוחד יתכן שיש מקום להתערבות. מעקב גינקולוגי שנתי חשוב ביותר. אם כבר אין מחזור, או שעברת גיל 50 יש לחשוב על סיבות אחרות, לעשות בדיקות צואה לדם סמוי ואף לשקול קולונוסקופיה.
לגבי B12 - הבעיה יכולה להיות תזונתית. האם את צמחונית? טבעונית? יש להעריך את התזונה. בגיל מבוגר יותר יש גם יותר הפרעות בספיגה.
בדיקות תקופתיות , באופן כללי - תכיפותן ותוכנן תלוי בגיל, במצב הגופני - בעיות קיימות, מין, וסיפור משפחתי.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מול מחשבאחד20/06/2007
יש לי איזו בעיה שיתכן וקשורה בנושא כלי דם. לאחרונה אני מרגיש שכשאני יושב הרבה ברציפות (אני עובד מול מחשב 10-11 שעות ביום וגם כמה שעות בבית) יש לי כאבי רגליים מאחורי הברך. אני חושש שמדובר במשהו שקשור לכלי דם - האם הדבר מעיד על סכנה? אני סובל מכאבים אלו יום-יום, אומנם לא כאבים שאיני יכול לעמוד בהם, אבל הם הפכו לשיגרה אצלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה מול מחשב
ד''ר אופיר אביזהר20/06/2007שלום,
עבודה עם מחשב גורמת לבעיות רבות, בעיקרן אורטופדיות במהותן. חשוב שהמחשב יותקן בצורה המתאימה לגוף, אך יש אנשים שזה תפקידם.
לא ניתן להתייחס ספציפית לבעיה רפואית בלי הכרת האיש וללא בדיקה נאותה. אני סבור שרופא המשפחה הוא הכתובת לבדיקה.
בעיה בכלי דם ברגליים אופיינית לאנשים מבוגרים, מעשנים, סוכרתיים, והכאב, לפחות בראשיתו, אופייני יותר בזמן הליכה. רופא המשפחה יכול לבדוק את הדפקים ברגליים ולפי צורך לשלוח לבדיקת דופלר של עורקי הרגליים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה מעט לא קונבנציונליתליאורה19/06/2007
איך אני משכנעת את בעלי לעבור בדיקה? הוא בן 61, עקשן כמו פרד ולא מוכן ללכת לבדוק את עצמו. אני קצת חוששת כי הוא אוכל לא בריא ולא עושה כושר. אשמח לעיצה טובה - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה מעט לא קונבנציונלית
ד''ר אופיר אביזהר20/06/2007שלום לך,
בעיה לחלוטין קונבנציונלית.
יש חשש ש"אם בודקים - מוצאים".
א. זה לא נכון.
ב. אנו מחפשים תמיד בעיות בעלות פתרון.
לעיתים מתנגדים לבדיקה דווקא כאשר יש חשש לבעיה ספציפית. האם זו קיימת?
אני סבור שהגישה צריכה להיות "בוא נלך שנינו לבדיקות. זה מגיע לנו" ופחות "לך אתה לבדיקות".
בהצלחה.
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך בדיקהליאורה19/06/2007
שלום רב, אני בן 31, לא מעשן, עושה ספורט פעם בשבוע, מרגיש די טוב (רק קצת עובד יותר מדי שעות, אבל מי לא?) - איזה בדיקות מומלצות עבורי? תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר אופיר אביזהר20/06/2007שלום,
שיחה טובה עם הרופא/ה על הרגשתך, הרקע המשפחתי חשובה כדי להחליט על בדיקות ספציפיות עבורך.
בדיקה גופנית מלאה. בגיל כזה חשוב לעקוב אחר המשקל, וכדאי גם הקף מותניים.
יש לבדוק לחץ דם. יש לבדוק אשכים, ולהסתכל על העור לנגעים.
ספירת דם. כימיה כללית - כולל סוכר, סידן, תפקודי כליה וכבד, ופרופיל מלא של שומני הדם.
ושוב - אם יש בעיה ספציפית יתכן שתזדקק לבדיקות נוספות או מעקב צמוד יותר.
אם הכל תקין, כפי שאני מאמין שיהיה - לחזור על הבדיקה בגיל 35.
כדאי לעלות לפעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע.
בברכה,
ד"ר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה תעסוקתיתשי17/06/2007
שלום,
אשמח לדעת האם יש בדיקות תקופתיות המיועדות לאנשים שעובדים בחקלאות ומתעסקים עם חומרים לא סימפטים כמו פורמלין וכול מיני זרחנים אורגנים. ולמי אפשר לפנות בנושא?
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה תעסוקתית
ד''ר אופיר אביזהר18/06/2007שלום שי,
ניתן להגיע לרופא תעסוקתי הן דרך המעסיק והן דרך רופא/ת המשפחה שיכול להפנות אותך.
החוק, כפי שהוא הובא לידיעתי, לא מחייב בדיקות אורגנו פוספטים לחקלאים, אך כדאי לך לדון על כך עם הרופא התעסוקתי. הבדיקה לאורגנו פוספטים היא של רמת אצטיל כולין אסתראז, אך בדרך כלל כדאי לבדוק רמה בסיסית לפני התחלת הטיפול בפוספטים האורגניים.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
שי18/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל וכל כמה זמןדן16/06/2007
ד"ר שלום,
מאיזה גיל וכל כמה זמן כדאי לעשות בדיקות תקופתיות?
איזה בדיקות מומלץ לעשות? (נא לפרט בבקשה מה לבקש מהרופא המשפחה)
תודה מראש
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל וכל כמה זמן
ד''ר אופיר אביזהר16/06/2007שלום נדב,
שאלה טובה וחשובה.
אני סבור שמרגע הולדת אדם רצוי שיהיה במעקב רפואי סדיר. לתינוקות זה נעשה במסגרת "טיפת חלב". עם התבגרותנו הקשר עם רופא/ת המשפחה לצערי מצטמצם בדרך כלל לעת מחלה.
באופן כללי - ככל שגיל הנבדק עולה צריכה גם תדירות הבדיקה התקופתית לעלות, שכן שכיחות הבעיות עולה. מקובל שעד גיל 35 לערך רצויה בדיקה כל 5 שנים. מגיל 35 עד 50 כל שנתיים, ומעל גיל 50 כל שנה. אך אם קיימת בעייה ספציפית כמו - השמנה ניכרת, סיפור משפחתי של סרטן שד בגיל צעיר, סוכרת וכדומה - הבדיקות צריכות להיות תכופות יותר, מגיל צעיר יותר.
לגבי סוג הבדיקות - כל בדיקה חייבת לכלול שיחה מקיפה עם הרופא/ה ובדיקה גופנית רחבה. מקובל גם לעשות בדיקות דם ושתן . לגבי בדיקות נוספות - זה תלוי במין הפונה, הגיל, ההסטוריה המשפחתית ובגורמים נוספים. הבדיקות הנוספות מותאמות לפרופיל הרפואי והמשפחתי של הפונה.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליותאיציק14/06/2007
ד"ר שלום,
אני בן 50, בריא לגמרי. הסיבה שאני נכנס לכאן היא שאשתי מציקה לי כל הזמן שאני צריך ללכת לבדיקות בגילי כדי לראות שהלב שלי בסדר, שאין לי סרטן וכ'ו וכ'ו. ראיתי את הפורום הזה והחלטתי שזאת תהיה הזמדנות טובה לשאול אם היא באמת צודקת ומה בעצם צריך לעשות אם כן.
תודה לך וסוף שבוע טוב,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות
ד''ר אופיר אביזהר16/06/2007שלום איציק,
אני שמח שאתה חש בטוב, ומאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים.
בדיקות תקופתיות חשובות בכל גיל, אך מעל גיל 50 עולה שכיחות הופעת בעיות בריאות, שברובן אינן גורמות לתחושה לא טובה, לפחות בהתחלה.
פנה לרופא/ת המשפחה או למכון לבדיקות תקופתיות.
יש לבדוק בעיקר גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, וסמנים של סוגי סרטן נפוצים. אבחון וטיפול מוקדמים ימנעו בעיות בעתיד. ייעוץ לגבי תזונה ופעילות גופנית יכול לשפר את איכות חייך.
ד"ר אופיר אביזהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)