פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם B12
    לילך
    02/01/2008

שלום,
    קיבלתי את תוצאת הבדיקה של B12
    והיא עומדת על 175. האם התוצאה תקינה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם B12

הוספת תגובה

• ללילך

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2008

שלום לילך,

הנורמה בדרך כלל היא 190 עד 900 pg/ml. יתכן שיש חוסר קל.
    בדקי את התזונה. B12 מצוי בעיקר באוכל שמקורו בחי - בשר, ביצים, חלב ומוצריו. B12 נמצא היום גם בדגני הבוקר.
    יש תרופות מסויומות שעשויות לגרום לחוסר.
    בגיל מבוגר יש ירידה בספיגה.
    יש גורמים אחרים - אבל אז בדרך כלל החוסר הוא לא רק ב-B12 ויש תופעות נוספות.
    התייעצי ברופא/ת המשפחה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Antinuclear Ab - תוספת
    בר
    02/01/2008

הופניתי לביצוע הבדיקה בעקבות אפטות בפה. התשובה, כאמור, יצאה חיובית. מה הקשר בין הנוגדן הנ"ל לאפטות?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    Antinuclear Ab - תוספת

הוספת תגובה

• לבר

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2008

שוב שלום,

רוב האפטות בפה הן על רקע זיהומי.
    יש גם אפטות על רקע אחר. יתכן שזו הסיבה שהבדיקה התבקשה. אך גם אם הנוגדנים הללו חיוביים, לא בהכרח יש אבחנה אחרת, ולא בהכרח יש קשר. אני דרך האינטרנט לא יכול לקבוע אם יש בעיה או לא. מי שבדרך כלל עוסק בזה הם רופאים פנימיים עם התעניינות ספציפית בזה או ראומטולוגים. תני לרופא המומחה בנושא לבדוק ולהחליט.

כל טוב,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Antinuclear Ab
    בר
    02/01/2008

עשיתי בדיקת דם עקב כיבים בפה, ויצא Antinuclear Ab adult חיובי.
    מה זה אומר?
    אני בהריון בשבוע 32. האם זה קשור? האם יכול להשפיע על ההריון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    Antinuclear Ab

הוספת תגובה

• לבר

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2008

שלום,

Antinuclear Ab חיובי לכשעצמו לא עושה אבחנה. איני יודע מדוע נלקחה הבדיקה. אבחנות מסוימות עם נוגדנים כאלה מחייבות בדרך כלל תצריף של תלונות וסימנים ובדיקות נוספות.
    לגבי הריון - יש לשאול גינקולוג.

בהצלחה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם
    eti
    01/01/2008

תודה על התיחסותך למכתבי הקודם (תסמינים לא ברורים) קיבלתי את תוצאות הבדיקות ואשמח אם תיתן את חוות דעתך והתרשמותך
    FERRITIN 9.9
    EBV IgG 157
    CMV IgG 17.8
    HELICO PYLORI 150
    RBC 3.8
    HB 11
    HCT 32
    CHOLESTEROL -HDL 43
    IRON 48
    תודה מראש על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר אופיר אביזהר
    02/01/2008

שלום,

אין אנמיה ממשית.
    הליקובקטר פיילורי - אם הכוונה 150 IU/ml בדם אז כנראה שיש את החיידק בקיבה (דבר לגמרי לא נדיר) ויתכן שתקבלי טיפול תרופתי - בהחלטת רופא/ת המשפחה.
    נוגדנים מסוג IgG אומרים שמערכת החיסון שלך ראו פעם את הוירוסים השכיחים הללו. בהעדר נוגדנים מסוג IgM אין כנראה זיהום כעת.
    HDL קצת נמוך לנשים. אולי יותר פעילות גופנית אם אינך עוסקת בכך.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 בדיקת דם

מיטל
    17/11/2014

היי, ביתי בת ה2.9 סובלת מזה 3 שבועות מכאבי בטן ועדיין ..לאחרונה היו הקאות עד כדי התייבשות , שלשולים וקצת חום. לאחר שנבדקה ואף קבלה עירוי של סוכר ומלחים במוקד ושלל של בדיקות , קבלתי היום את תוצאות תרבית הדם שלקחו במיוחד ( כי הרופא חשד שיש לה מחלת הנשיקה כיוון שתפקוד הכבד גדל..)התוצאות הראו היום על cmv 157 . מה זה אומר לגבי ילדה בגיל כזה והאם כאבי הבטן שלא פוסקים קשורים לעובדה שאולי היא חולה במחלת הנשיקה , האם יש טיפול ? תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 בדיקת דם

מיטל
    17/11/2014

היי, ביתי בת ה2.9 סובלת מזה 3 שבועות מכאבי בטן ועדיין ..לאחרונה היו הקאות עד כדי התייבשות , שלשולים וקצת חום. לאחר שנבדקה ואף קבלה עירוי של סוכר ומלחים במוקד ושלל של בדיקות , קבלתי היום את תוצאות תרבית הדם שלקחו במיוחד ( כי הרופא חשד שיש לה מחלת הנשיקה כיוון שתפקוד הכבד גדל..)התוצאות הראו היום על cmv 157 . מה זה אומר לגבי ילדה בגיל כזה והאם כאבי הבטן שלא פוסקים קשורים לעובדה שאולי היא חולה במחלת הנשיקה , האם יש טיפול ? תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9 בדיקת דם - תגובה

יעל אבנון
    17/11/2014

שלום מיטל,

נוגדני ה- IgG גבוהים, מה שאומר שהיא נחשפה לוירוס בעבר.
    נוגדני ה- IgM שליליים, שזה אומר שכרגע היא לא חולה במחלת הנשיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת CRP מאוד גבוהה
    ארי
    01/01/2008

שלום ד"ר

הנני בן 60 ולפני חודש ימים חשתי בכאבים בצלעות חזה שמאל ,מלווה בכאבים בזמן נשימה,שיעול, בצילום ריאות אובחן דלקת ריאות וקיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינט

להיום אין כאבים בצלעות ואני בהמתנה לצילום ריאות חוזר בעוד מספר ימים

באותו פרק זמן של דלקת הריאות יש לי כאבים עזים ב-2 הידיים מהכתף ועד כף היד כולל האצבעות, הכאבים מתחזקים יותר בשעות השינה, אני מטופל בכדורי אטופן שמנטרל את הכאבים

בבדיקות דם שבוצעה , ESR תוצאה 53 ערכי הנורמה 2-37 , CRP תוצאה 4.49 ערכי הנורמה 0.00-0.30

בבדיקת דם נוספת שנעשה בחדר מיון לאחר 48 שעות

תוצאה CRP 72.91 ערכי הנורמה 0.00-5.00

כרגע אינני מטופל בכל אנטיביוטיקה אחרת מלבד כדורי אטופן

האם בדיקת ה-CRP הינה מראה בודאות על דלקתי, או ישנם כיוונים נוספים שכדאי לבדוק אצל רופא , ולאיזה תחום רפואה שייך הנושא

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת CRP מאוד גבוהה

הוספת תגובה

• לארי

ד''ר אופיר אביזהר
    01/01/2008

שלום,

CRP, כמו שקיעת דם, היא בדיקה לא ספציפית ולא תורמת לאבחנה של מחלה ספציפית. כאשר יש מחלה, דלקתית, ידועה - בדיקות אלה טובות למעקב אחר פעילות המחלה ואחרי תגובה לטיפול .
    דלקת ריאות ודלקת בפרקים הן סיבות טובות מספיק לרמת CRP גבוהה, ואין צורך לחפש סיבות נוספות. עליך להתרכז בטיפול בדלקת הריאות ובכאב הפרקים - לחפש סיבות להן ולטפל. כאשר תחלים ותרגיש טוב יותר, וכעבור זמן, בדיקה חוזרת תראה קרוב לודאי רמות נמוכות יותר.

בברכת החלמה מהירה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הנורמה בבדיקה טריגליצרידים
    אלון
    31/12/2007

מי כמה זה מתחיל יש לי 300 האם זה גבוה ?
    האם כדורים מורידים את טריגליצרידים ואיזה?
    האם יש אוכל מסוים שמעלה את טריגליצרידים ?

הוספת תגובה

• לאלון

ד''ר אופיר אביזהר
    01/01/2008

שלום,
    300 מ"ג/ד"ל נחשב גבוה. היום מומלץ שהערך לא יעלה על 150.
    טריגליצרידים מושפעים מאוד ממשקל הגוף ומתזונה של פחמימות פשוטות, סוכר.
    מומלץ לשמור על משקל גוף תקין, ולהגביל את הפחמימות הפשוטות בתזונה.
    כדורים מומלצים בעיקר כשהרמה מאוד גבוהה, בעיקר מעל 500 מ"ג/ד"ל. ברמות כאלה יש עליה בשכיחות דלקות הלבלב. הטיפול המקובל הוא כדור ממשפחת הפיבראטים, השכיח הוא BEZALIP במינון 400 מ"ג ביום - בנוסף לשינוי התזונתי.
    בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אלון
    31/12/2007

שלום רב
    אני בן 39
    עשיתי בדיקות דם ויש כמה דברים שאני לא מבין להלן

K+ Potassium 5.4
    ALT (GPT) 41

אודה לך על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• אלון

ד''ר אופיר אביזהר
    01/01/2008

שלום,
    K הוא אשלגן, יון, חלק ממלחי הגוף.
    ALT הוא אנזים כבד.
    קשה להתייחס לבדיקות במנותק מהבנאדם שעשה אותן.
    הסטייה מהנורמה מיזערית, וללא התייחסות לגורם - לא מסוכנת.
    אם אתה בריא וחש טוב והבדיקה נעשתה כבדיקת סקר - קרוב לודאי שלא הייתי עושה דבר מעבר למעקב. אם יש תלונה או בעיה, או אם במעקב יש עליה נוספת ברמות אזי יש מקום להתיחסות פרטנית ואולי לברור נוסף.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאלה דחופה בבקשה
    אור
    31/12/2007

בחורה בת 26
    מנסה להכנס להריון
    מחזור כרגע לא סדיר עקב גלולות שנלקחו
    תוצאות בדיקת דם
    מראה הורמון hcg שלילי
    Luteinizing Hormone 27.4
    מה זה אומר? כלומר אני יודעת שאין הריון אך האם היה ביוץ?
    או שצריך להיות?
    אין מחזור כבר 50 ימים בד"כ הכי הרבה התעקב 40 יום
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שאלה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• לרונית

ד''ר אופיר אביזהר
    31/12/2007

זו שאלה לגינקולוג.

בהצלחה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים לא ברורים
    eti
    31/12/2007

לפניי כחודשיים באמצע הלילה הרגשתי כאבים בחזה ביד ובגב עם בחילות נוראיות עד הבוקר זה חלף לכן לא התיחסתי לאחר כמה ימים חטפתי עוד שניי התקפים דומים פניתי לרופא שעה לי אקג ויצא תקין עם חלוף הימים החמיר מצבי לא יכולתי ללכת הרבה ברגל לא יכולתי לעלות מדרגות והייתי חוטפת קוצר נשימה ובעיקר דופק מהיר נשלחתי לעשות בדיקת מאמץ לאחר 74 שניות ירד לי לחץ הדם והתמוטטתי אושפזתי בטיפול נמרץ לב לאחר עשרה ימים שוחררתי ללא אבחנה קרדיאולוגית רופא המשפחה עשה לי בדיקות דם כלליות בבדיקת דם יצא רמת וירוסים מאוד גבוהה וגם סימנים לפעילות של מחלת הנשיקה כמו כן יש לי חיידק בקיבה כשהנורמה היא 8 יחידות ולי יצא 150 יחידות מה זה אומר רמת וירוסים גבוהה ממה היא נגרמת איך מטפלים?אני לא עובדת כבר חודש אין לי כח לעשות כלום מאישה פעילה הפכתי לישנונית ועצלה ובגלל כל זה גם נכנסתי לדכאון בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים לא ברורים

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר אופיר אביזהר
    31/12/2007

שלום,

הצפת אותי במידע, ובכל זאת לא ניתן לעשות אבחנות, ואין תחליף לבדיקת רופא.
    איני יודע עלייך דבר כך שאיני יכול להעריך הסיכון לבעיית לב. האם לחץ הדם ירד תוך המאמץ או לאחריו? יש לכך משמעות. נפילת לחץ דם לאחר המאמץ שכיחה, ובדרך כלל לא מתארת בעיה ממשית. נפילת לחץ דם תוך המאמץ מחייבת בירור מלא.
    מחלת הנשיקה יכולה לגרום לעייפות כרונית. גם מצב רוח רע או דכאון, יכולים לעשות זאת.
    אם יש חיידק בקיבה - יש לטפל. קשה לי להאמין שזה מה שגורם להרגשתך - אלא אם יש כיב מדמם. הטיפול בחיידק הקיבה הוא בטיפול בשלוש תרופות למשך עשרה ימים.
    אני חושב שאת זקוקה לשיחה עם הרופא המטפל בך ושיש לו את כל הנתונים. אם הכל יהיה ברור לך אני מאמין שהפחדים ירדו ותרגישי טוב יותר.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שבוע 26
    קרן
    30/12/2007

אני בהריון, שבוע 26
    בבדיקת שתן רגילה נתגלה פרוטאין 30
    בעקבות כך נשלחתי לבדיקות כימיה בדם
    נמצא אוראה 12
    קריאטינין, ALT ו- AST תקין
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון שבוע 26

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר אופיר אביזהר
    31/12/2007

בכל הקשור להריון ולידה אני שאלי גינקולוג.

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אלון
    30/12/2007

שלום רב
    אני בת 38
    קיבלתי היום תשובות של הבדיקות דם ויצאו חלק מהסוגרים בבדיקות
    ישנם שני בדיקות שאני לא מבינה הכול יצא בסדר חוץ מאלה
    אבקש לפענח לי אותם מה זה אומר ?

ALT (GPT רמה 8
    WBC-LEUCOCYTES רמה 4.2

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• ללי

ד''ר אופיר אביזהר
    31/12/2007

שלום,

ALT הוא אנזים כבד. אני לא סבור שיש משמעות לא תקינה לרמה שציינת.
    לגבי הכדוריות הלבנות - לכאורה מעט נמוך, אך לא מאוד נמוך. כדאי להשוות לבדיקות קודמות. יתכן שזו הנורמה שלך. כדאי לחזור על הבדיקה עוד חודש . מחלה וירלית חולפת יכולה להוריד מעט את הרמה בדם. חשוב לראות שהדיפרנציאל, החלוקה לסוגים השונים של הכדוריות הלבנות בדם, תקינה. זה הרופא/ה המטפל/ת יכול לראות.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם דחוף
    קובי
    30/12/2007

מטריד אותי ה-folic acid הנה תוצאות
    WBC 8.17 4-11
    RBC 5.20 4.7-6
    HGB 15.1 13.5-18
    HCT 46.2 40-52
    MCV 88.8 78-100
    MCH 29.0 27-34
    MCHC 32.7 32-37
    PLT 281 140-430
    RDW-SD 42.7
    RDW-CV 13.0 11.5-15
    PDW 9.2 9-17
    MPV 8.9 7.8-12
    sodium 141.0 133-145
    patassium 4.8 3.7-5.5
    iron 100.7 59-158
    folic acid 2.9
    ferritin 159.7 21.8-274
    vitamin B12 328.0 130-750

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם דחוף

הוספת תגובה

• לקובי.

ד''ר אופיר אביזהר
    31/12/2007

א. לא דחוף.
    ב. אכול ירקות עלים, קטניות ודגני בוקר שמועשרים בחומצה פולית.
    ג. רופא משפחה יכול לבדוק סיבה לחוסר - תזונתי, תרופות, אחר...

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

קובי
    31/12/2007

מה גורם בגופנו לחוסר חומצה פולית ובאיזה סיפטומים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקובי

ד''ר אופיר אביזהר
    01/01/2008

כתבתי כבר - בעיקר מחוסר בדיאטה או בעיה בספיגה - אם כי יש גם דברים אחרים. אני לא חושב שכדאי בפורום הזה להכנס לפירוט יתר.
    ברמה שאתה ציינת קרוב לודאי שאין סימפטומים.

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

קובי
    06/01/2008

איזה בעיה בספיגה
    אתה לא מסביר את עצמך דוקטור
    האם יש בעיות נפשיות ומוחיות בחוסר חומצה פולית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקובי

ד''ר אופיר אביזהר
    07/01/2008

לחומצה פולית גם תפקיד במיאליניזציה של עצבים, ובתהליכים במח. חוסר רב לאורך זמן יכול לתת תופעות נוירולוגיות רבות ומגוונות. אינני פסיכיאטר ואיני יכול להשיב בנושא זה. מאידך רבות מהתלונות הנוירולוגיות לא נובעות מחוסר ח. פולית, בייחוד כאשר החוסר הוא קל, גבולי.
    אם יש חוסר יש להשלים, ולראות אם יש שיפור. מאידך אם יש הפרעות נוירולוגיות - יש לחפש גם גורם אחר , ביחוד כאשר החוסר, אם קיים, גבולי.
    חומצה פולית שמקורה במזון נספגת במעי, ובעיות ספיגה שונות - ויש הרבה כאלה - יכולות לגרום לחוסר. אני לא חושב שזה המקום להרחיב , ואיני תחליף לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Lymphocytes אצל פעוט
    בן
    27/12/2007

שלום דוקטור,
    בני בן שנתיים.
    כל בדיקות הדם שביצע מגיל שנה מראים על ירידה קבועה והדרגתית במספר ה Lymphocytes .
    הערכים הם:
    66 - גיל שנה
    52
    45
    33
    34
    21 - עדכני להיום (בן שנתיים).

האם צפויה ירידה בערכים הללו כאשר התינוק חולה (הרופא אומר שיש לו משהו "ויראלי") ?
    האם צריך להדליק נורה ?
    האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות/אחרות ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    Lymphocytes אצל פעוט

הוספת תגובה

• לבן

ד''ר אופיר אביזהר
    30/12/2007

שלום,

את השאלה יש להפנות לרופא/ת ילדים.

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי
    אורית
    27/12/2007

בהמשך לשאלה לגבי בדיקות דם
    תוצאות cmv מלפני שבועיים וחצי היו: CMV-IGG >10 AU/ML
    NEGATIVE :< 0.4 IU/ML
    BORDERLINE : 0.4-0.6 IU/ML
    POSITIVE :> 0.6 IU/ML
    CMV-IGM NEGATIVE
    (נערכו לפני דיקור מי שפיר- שתוצאותיו היו תקינות)
    וכעת בדיקות דם עקב צינון וחום:
    מה עליי לעשות? אני מאד מודאגת?
    ALK.PHOSPHAT. 50.73 U/L ( 30.00- 105.00) (.*.......)
    החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי ייחוס
    ALT(GPT) 35.99 U/L ( 5.00- 40.00) (.......*.)
    AST(GOT) 40.93 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
    BILIRUB.TOTAL 0.62 MG/DL ( 0.30- 1.20) (..*......)
    BUN 4.31 MG/DL ( 4.60- 21.00)*(.........)
    CALCIUM SERUM 9.44 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
    CREATININE SER 0.64 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)
    SODIUM SERUM 137.38 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (.*.......)
    POTASSIUM SERU 4.01 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (..*......)
    PHOSPHORUS 4.33 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.......*.)
    URIC ACID 4.58 MG/DL ( 2.30- 6.30) (....*....)
    WBC 10.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
    NEUTROPHILS 7.90 K/UL ( 1.70- 5.70) (.........)*
    NEUTROPHILS % 77.80 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
    LYMPHOCYTES 1.40 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........)
    LYMPHOCYTES % 13.60 % ( 15.00- 45.00)*(.........)
    MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..)
    MONOCYTES % 7.30 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
    EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
    EOSINOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 6.00) (*........)
    BASOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.15) (.....*...)
    BASOPHILS % 0.60 % ( 0.00- 1.50) (...*.....)
    RBC 3.80 M/UL ( 3.90- 5.40)*(.........)
    HEMOGLOBIN 12.00 G/DL ( 12.00- 16.00) (*........)
    HEMATOCRIT 34.20 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
    MCV 90.10 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
    MCH 31.50 PG ( 27.00- 33.00) (......*..)
    MCHC

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלתי

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אופיר אביזהר
    30/12/2007

שוב שלום,
    על פניו אין זיהום עכשוי ב-CMV אלא עדות לזיהום בעבר. CMV הוא וירוס לא נדיר.
    מוטב שאת התשובה הסופית בעניין יתן הגינקולוג שזה עיסוקו.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ZINC
    יעל
    27/12/2007

שלום, ביצעתי אתמול בדיקת דם וקיבלתי ערך נמוך מאוד בZINC מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    ZINC

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר אופיר אביזהר
    30/12/2007

שלום,

מחסור באבץ יכול להיות עקב הפרעה בתזונה, בספיגה או בהפרשה. חוסר משמעותי די נדיר בארץ, בעיקר באנשים בריאים. חוסר יכול לגרום להפרעה בתחושת הטעם, בעור , נשירת שיער והפרעה בציפורנים, ועוד. אבץ יש באגוזים, קטניות, דגנים, גרעינים. ניתן לקחת גם תוספת בכדורים - אף יש להזהר כיון שעודף אבץ הוא רעיל.
    לסיכום - אם את בחורה בריאה בדרך כלל - קרוב לודאי שתוספת תזונתית בחומוס, טחינה, עדשים ואגוזים עשויה לשפר חוסר קל.
    מעבר לזה - דרך רופא/ת המשפחה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה