מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלוקומהאליס23/07/2007
מאיזה גיל צריך לעשות בדיקה לגלוקומה? יש עוד בדיקה חוץ ממדידת הלחץ בעין או שזאת הבדיקה היחידה שקיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליס
ד''ר אופיר אביזהר24/07/2007שלום אליס,
מקובל לבדוק מגיל 40 מידי שנה.
לגבי הבדיקה עצמה רופא/ת עיניים יתן אינפורמציה מדוייקת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות - מאיזה גיל?ארנון22/07/2007
שלום, לאחרונה אני סובל מכאבים בכל הרגליים ומתחושת נימול (שבאה ונעלמת מפעם לפעם) בידיים. אני בן 32, עושה ספורט פעם בשבוע וחי חיים די בריאים מבחינת התזונה - האם אני צריך להיבדק ואיזה בדיקות אתה ממליץ לי?
תודה מראש, ארנון ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארנון
ד''ר אופיר אביזהר23/07/2007שלום ארנון,
אם אתה חש שלא בטוב עליך להבדק. פנה לרופא/ת המשפחה כעת.
בדיקות תקופתיות נעשות ללא קשר לתלונות כל שהן. לפני גיל 35 פעם בחמש שנים מספק אלא אם יש בעיה ספציפית הדורשת בדיקות תכופות יותר .
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ארנון25/07/2007אני כנראה אצטרך להיבדק בקרוב.
תודה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסיוכי19/07/2007
שלום. איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לאתר אוסטופורוזיס בזמן? אני בת 48 ולאמא שלי יש את המחלה הזאת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוכי
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2007שלום יוכי,
הבדיקה היא צפיפות עצם.
אוסטאופורוזיס אינה שכיחה בגיל 48 אלא בנסיבות מיוחדות כמו טיפול ממושך בסטרואידים למשל.
ההסטוריה של אימך מעלה את הסיכון לאוסטאופורוזיס אצלך.
מקובל לעשות בדיקה ראשונה עם הפסקת המחזור החודשי, כבדיקת הבסיס. אם הכל תקין בדיקות מעקב נוספות ניתן לדחות לגיל 65. אם הצפיפות גבולית או נמוכה נהוג לעשות את המעקב תכוף יותר, ובהתאם לצורך גם לטפל, על פי המלצת אנדוקרינולוג/ית..
חשוב ככלל להקפיד על כלכלה עתירת סידן, מעל גרם סידן ביום, ועל פעילות גופנית אירובית סדירה. כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D בדם.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ולחץ דםעינת17/07/2007
שלום ד"ר
עשיתי בדיקות דם לכולסטרול והערכים יצאו כדלקמן :
כולסטרול כללי :222
טריגלצירידים:168.1
HDL-70.56
LDL-117.82
VLDL-33.62
אני בת 26 , גובה 1.68 ומשקל 65 נוטלת גלולות מליאן .הרופא משפחה אמר לי שזה תקין והרופא נשים אמר שלא -ככה שיצאתי די מבולבלת וברצוני חוו"ד שלישית .... האם הערכים תקינים ??(הרופא משפחה אמר לי לא להתייחס לכולסטרול הכללי שיצא 222) .
דבר נוסף - עשיתי בדיקות לחץ דם להמלצת הרופא נשים והם יוצאות כל פעם שונות . לרוב מסתובבות סביב ה-138/95 הרופא אמר לי שזה ממש לא תקין - הוא ביקש ממני לבדוק פעם בשבוע במשך חודשיים.
א. איך לבצע את הבדיקה שתהיה האמינה ביותר ? לאחר מנוחה? אם כן כמה זמן מנוחה?אני שואלת כי כל פעם יוצא לי ערך אחר....
ב. הערכים הם באמת כאלו נוראיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר אופיר אביזהר18/07/2007שלום עינת,
ערכי שומני הדם לגמרי לא נוראים.
רמת הכולסטרול הטוב HDL מצוינת. רמת הכולסטרול "הרע" LDL סבירה מאוד.
רמת הטריגליצרידים מעט מוגברת (ממליצים עד 150) אך בהחלט לא נורא. בדקי אם את אוכלת הרבה פחמימות פשוטות, סוכר, בצקים.
לגבי לחץ הדם - המספר שנתת גבוה. אני ממליץ שמישהו שמיומן בבדיקת לחץ דם יבדוק מספר פעמים במד לחץ דם כספית או מחוג. יש לבדוק לאחר מנוחה של 10 דקות לפחות, לא סמוך לשתיית קפה או עישון. אם את מודדת במד לחץ דם דיגיטלי - כדאי לבדוק שלוש פעמים בהפרש מספר דקות, לזרוק בדיקה חריגה, ולעשות ממוצע. אם יש חשד ללחץ דם גבוה יש לפנות לרופא/ת המשפחה.
ניתן לעשות גם הולטר של לחץ דם - מדידת לחץ דם כל 20-30 דקות במשך יממה, וזה יכול לתת אינפורמציה נוספת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וסחרחורותזהבה17/07/2007
שלום
אני בת 45 וסובלת מסחרחורת ועייפות מתחילת הקיץ פחות או יותר. איזה בדיקות אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
ד''ר אופיר אביזהר18/07/2007שלום זהבה,
בדיקות תקופתיות הן בדיקות שיגרה ללא קשר לתלונות, ובכך עם עוסק הפורום הזה.
אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת המשפחה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטאיןליאורה15/07/2007
ד.נ.
למיטב ידיעתי, בדיקת הומוציסטאין איננה כלולה בבדיקות המבוצעות למבוטחי קו"ח. האם יש חשיבות לביצוע בדיקה זו מדי פעם, בדומה לבדיקות דם רגילות?? אם כן, באילו מקרים היא נחוצה? לפי גיל? יל"ד? וכדו'? תודה מראש. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלדד
ד''ר אופיר אביזהר15/07/2007שלום אלדד,
כבר לפני שנים נמצא קשר סטטיסטי בין רמת הומוציסטאין לארועי לב. קל יחסית להוריד רמת הומוציסטאין כאשר היא מוגברת (חומצה פולית, ויטמין B12), והתקוה הייתה שהורדת רמת ההומוציסטאין בדם תביא להורדת הסיכון לארועי לב. מספר מאמרים משמעותיים בשנתיים האחרונות לא הצליחו להוכיח תועלת כזו בטיפול, ומכיון שהקשר הסטטיסטי האמור לא מאוד חזק, חשיבות הבדיקה כבדיקת סקר ירדה. את רמת ויטמין B12 ורמת חומצה פולית בדם ניתן לבדוק באופן ספציפי, ללא קשר לרמת ההומוציסטאין.
צמחונים ואנשים מעל גיל 50 כדאי שיבדקו רמת B12 פעם במספר שנים.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונו' ודם סמויליאורה15/07/2007
שלום רב,
אם עברתי קולונוסקופיה בעקבות דם סמוי שנמצא בצואה, ותוצאותיה היו שליליות, וכאשר ידוע שיש לי טחורים פנימיים, האם יהיה רצוי לעשות גם בעתיד בדיקות שנתיות לדם סמוי בצואה?
ובהקשר זה, האם ייתכן שהדם הסמוי שנמצא בצואה נגרם מהטחורים הנ"ל? תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלדד
ד''ר אופיר אביזהר15/07/2007שלום אלדד,
טחורים יכולים לתת דם גלוי, וטחורים פנימיים מדממים עקרונית יכולים לתת גם דם סמוי. אם הטחורים מדממים - כדאי לטפל.
אם עברת את גיל 50, ובעיקר אם יש סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס, בדיקת הבחירה לדעתי תהיה קולונוסקופיה כל 5 שנים.
שים לב שמספר ימים לפני בדיקות צואה לדם סמוי יש לשמור על תזונה מסוימת על מנת להקטין הסיכוי לתשובה לא תקינה לא אמיתית (false positive).
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקת דםיעל11/07/2007
בבדיקת דם תקופתית שערכתי הכל היה תקין מלבד 2 ערכים: esr גבוה 26 ו - crb
1.90 על מה זה יכול להעיד???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2007שלום יעל,
ESR היא שקיעת דם. הנורמה מוגדרת בדרך כלל עד 20 מ"מ בשעה ראשונה, אך 26 לא נחשבת סטיה ניכרת. זוהי בדיקה לא ספציפית, ואף פעם אינה עומדת בפני עצמה אלא בהקשר לבדיקות אחרות.
crb - הבדיקה לא מוכרת. האם יתכן שמדובר ב-CRP? באילו יחידות זה 1.9? גם CRP היא בדיקה לא ספציפית, סמן דלקת, שאין לה משמעות במנותק מהנבדק עצמו.
התייעצי ברופא/ה שהזמין/ה את הבדיקות.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגלי10/07/2007
הי... אני בת 26 .ומעונינת לבצע בדיקות דם מקיפות !! העניין הוא שיש כל כך הרבה ערכים ודברים לבדוק שאני לא יודעת מה עלי לבקש שיעשו לי "כדי להיות מכוסה" שהכל בסדר ולעשות בדיקות שבאמת משקפות מצב בריאותי תקין.....
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד''ר אופיר אביזהר11/07/2007שלום גלי,
קודם כל - בדיקת רופא/ה. אם יש משהו ספציפי על רקע אישי או משפחתי הוא /היא יגיד.
באופן כללי פעם בחמש שנים - לחץ דם, ספירת דם, כימיה (סוכר, סידן, פרופיל שומני דם), ושתן כללי. פעם בשנה משקל, בדיקת עור, גינקולוג ובדיקה ידנית של השדיים.
חשוב לשמור על תזונה טובה, וניתן להתיעץ בדיאטנית גם אם משקלך תקין.
חשוב לשמור על פעילות גופנית סדירה, לפחות שלוש פעמים בשבוע.
ואני מקווה שאינך מעשנת...
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבדיקות דםדנה09/07/2007
שלום,
אני בת 21 בריאה בד"כ לא נוטלת תרופות באופן קבוע חוץ מגלולות למניעת הריון.
עשיתי בדיקות השבוע ויצא שהכולסטרול שלי הוא 198
Triglycerides 156
HDL 72.7
LDL 94.6
רציתי לדעת האם תוצאות אלה הן נורמליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לבדיקות דם
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2007שלום לך,
אני שב ומדגיש שלבדיקות יש משמעות בהקשר לנבדק עצמו, והפורום לא נועד להחליף את הרופא המטפל ולפרש בדיקות.
הבדיקה על פניה תקינה. מעדיפים שהטריגליצרידים יהיו מתחת 150 מ"ג%, וכאן זה תלוי גם במשקל ובתזונה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות עורגלית08/07/2007
אני בחורה בהירה עם נמשים. כל כמה זמן אני צריכה לעשות בדיקת עור? עד עכשיו עשיתי בערך פעם בשנה, זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות עור
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2007שלום גלית,
בדיקת עור פעם בשנה זה סביר בהחלט, אלא אם רופא/ת העור מבקש/ת אחרת.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאלון06/07/2007
האם התוצאות הנ"ל תקינות ?
שתן- מיקרוסקופיה
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
8
|
Mucous (U) | | MODERATE
|
Squamous Epithelial Cell | | +
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אופיר אביזהר07/07/2007שלום אלון,
הרופא שביקש את בדיקת השתן יפענח את התשובה בהתאם לתלונותיך ולפרופיל האישי (גיל, מין וכדומה) והרפואי שלך.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבקשת חומר קריאהבנושא פוסט טראו
רות דגן24/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לסרטןרוז03/07/2007
שלום. רציתי לשאול כל כמה זמן צריך לבצע בדיקות לסרטן ואיזה בדיקות צריך לעשות (אני אישה בריאה, בת 43)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לסרטן
ד''ר אופיר אביזהר04/07/2007שלום רוז,
חשוב לי להדגיש שבדיקות לסרטן הן חלק מבדיקות כוללות שכדאי תעברי.
בדיקת כירורג המומחה בתחום השד, כל שנה. אני סבור שכדאי להתחיל בממוגרפיה, על פי המלצת הכירורג. אם יש סיפור משפחתי של סרטן שד - ממוגרפיה כל שנה.
בדיקת גינקולוג - כל שנה. הדגמת השחלות, ובדיקות PAP לפי המלצת הגינקולוג.
כדאי להתחיל בדיקות צואה לדם סמוי - בעיקר אם יש סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס בגיל צעיר. שלושת דגימות צואה כל שנה.
סריקת העור ע"י רופא עור - בעיקר אם יש לך עור בהיר והרבה נקודות חן, או סיפור משפחתי של מלנומה.
בדיקת שתן היא חלק מבדיקות שיגרה. יש לעשות בדיקה מאמצע זרם ולא סביב המחזור. אם יש דם בשתן יש לברר את דרכי השתן.
וחשוב - שתהיה לך כתובת למעקב כללי קבוע.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשרית01/07/2007
בעלי בן 35, מעשן ובעל עודף משקל, כל כמה זמן הוא צריך לבדוק לחץ דם? יש עוד בדיקות שעליו לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר אופיר אביזהר01/07/2007שלום שרית,
מומלץ שבעלך, אם טרם עשה זאת, יפנה לרופא/תהמשפחה (או לחילופין למכון לבדיקות תקופתיות), לשיחה ולבדיקה גופנית מלאה. הבדיקה תכלול מטבע הדברים גם משקל (עדיף גם היקף מותניים), ולחץ דם.
כדאי גם לבדוק את פרופיל שומני הדם, ואת רמת הסוכר בדם - שתי הבדיקות בצום.
אם כל הבדיקות תקינות - יש לחזור על הבדיקות כל שנתיים. אם אי אלו מן הבדיקות לא תקינה - יש לפעול על פי המלצות הרופא/ה, והמעקב יהיה תכוף יותר.
במקביל על בעלך לפעול על מנת להפסיק לעשן, ולרדת במשקל.
כשירצה ויחליט להפסיק לעשן ניתן לעזור לו בסדנאות של קופות החולים. אני מקוה שאת אינך מעשנת, שכן הפסקת עישון יעילה יותר כשהיא משפחתית.
בנושא המשקל - ייעוץ דיאטני יכול לעזור. גם כאן פעילות זוגית או משפחתית משפרת הסיכוי.
אם אינו עוסק בפעילות גופנית - זה המועד להתחיל, אך בהדרגה.
בברכה,
ד"ר אופיר אביזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על הפורום !!טל28/06/2007
לד"ר אביזהר אופיר,
הפורום הנ"ל , הינו חשוב מאוד-מעביר מידע וידע שחשוב לכלל האנשים !
תודה על הפורום וישר כח !!
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על הפורום !!
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2007שלום ירדן,
תודה על ההתעניינות.
אני לשרותכם לכל שאלה בתחום.
ד"ר אופיר אביזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)