פורום בדיקות רפואיות, בדיקות דם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת HIV
    דניאל
    21/08/2007

האם צריך להיות בצום ביום שלפני בדיקת דם ל- HIV?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת HIV

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר אופיר אביזהר
    21/08/2007

שלום דניאל,

לבדיקת HIV אין צורך להיות בצום.
    לתשומת לבך ולב קוראים נוספים: הבדיקה הרגילה, ,הראשונית, היא בדיקת נוגדנים לוירוס, ולכן היא מציינת חשיפה חודשיים שלושה קודם ולפני כן. אם יש חשש לחשיפה לוירוס בחודש חודשיים האחרונים יש לחזור על הבדיקה כעבור שלושה חודשים.
    וחשוב מכל - יחסי מין מוגנים!

בברכה ,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוקוטן
    דינה
    19/08/2007

אני רוצה להתחיל לקחת רוקוטן, כבר קיבלתי מרשם, אבל הרגשתי שהרופא לא התייחס לזה ממש ברצינות אפילו שזאת תרופה מאוד חזקה. איזה בדיקות כדאי לעשות לפני שאני מתחילה לקחת את התרופה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    רוקוטן

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר אופיר אביזהר
    20/08/2007

שלום דינה,

אני מניח שאת מתכוונת ל-ROACCUTANE שהיא תרופה לאקנה.
    בדרך כלל מקובל לבדוק תפקודי כבד לפני התחלת טיפול, חודש לאחר התחלת הטיפול, וכל שלושה חודשים עד סיום הטיפול.
    כדאי לבדוק גם רמת סוכר ושומני הדם - בעיקר אם יש בעיות קודמות כאלה, השמנה, או סיפור משפחתי. לוודא שתפקודי הכלייה תקינים.
    התרופה אסורה בזמן הריון או הנקה. כדאי לברר עם גינקולוג אם נוטלים גלולות למניעת הריון.
    להמנע מחשיפה ממושכת לשמש תוך הטיפול.
    חשוב להשאר במעקב הרופא המטפל תוך נטילת הטיפול. כמו לכל תרופה עלולות להיות תופעות לואי.
    האחריות בכל מקרה היא על הרופא שרושם את התרופה, אך אני ממליץ לך לשאול אותו כל שאלה - הוא חייב לענות לך.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    דלית מחדרה
    15/08/2007

שלום רב,
    אני בת 39
    בעקבות בדיקות שעשיתי לפני כניסה להריון קיבלתי ערכים נמוכים לבדיקות הבאות: ברזל - 11.20
    המוגלובין 10.38
    המטוקריט 31.37%
    MCV- 78.31
    MCH-25.90
    פריטין - 2
    הכל סומן באדום בדף התוצאות.
    האם תוכל להסביר לי על מה זה מעיד והאם זה ישפיע על כניסה להריון
    והריון תקין?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• לדלית

ד''ר אופיר אביזהר
    16/08/2007

שלום דלית,

אנמיה קלה של חוסר ברזל, שכיח בנשים צעירות, על רקע המחזור.
    תזדקקי ככל הנראה לתוספת ברזל, אך בכל הריון נהוג היום לקבל תוספת ברזל וחומצה פולית.
    חשוב שהגינקולוג יראה את הבדיקה, ותהיי במעקב. זה חשוב בכל גיל.
    זה לא אמור להשפיע בפני עצמו על סיכויי הכניסה להריון. בהצלחה.

ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גינקולוג
    נעמה
    13/08/2007

שלום. אני בחורה בת 26 ומקיימת יחסי מין על בסיס קבוע.
    וכמעט ולא יצא לי ללכת לרופא נשים.

שאלתי היא: אילו בדיקות תקופתיות על כל אישה לעבור, על מנת למנוע מצבים של בעיות גיניקולוגיות ושאר מחלות או חולי?
    אשמח אם תפרט לי.

לקביעת תור
    סגירה
    גינקולוג

הוספת תגובה

• לנעמה

ד''ר אופיר אביזהר
    14/08/2007

שלום נעמה,

ראשית - אני מקוה שאת מוגנת מבחינת הריון אם את לא מעוניינת בזה.
    שנית - בדיקת גינקולוג תקופתית. הוא זה שאמור לייעץ ולדאוג לך בנוסף לבריאותך גם לאמצעי מניעה. PAP SMEAR - פעם בתקופה. בדיקת שד - בגילך בעיקר בדיקה ידנית.
    יש היום חיסון כנגד HPV למנוע סרטן צואר הרחם, וכדאי לשאול גם על כך.
    גינקולוג - גם אם לא תמיד נעים - תמיד הכרחי. לא לוותר.
    שאר הפירוט וההסברים - אצלו.
    אגב - יש היום יותר ויותר גינקולוגיות!!!

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    טליה
    11/08/2007

אני מאוד מבקשת לדעת מה פירוש בדיקת דיסליפידמיה.

תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• לטליה

ד''ר אופיר אביזהר
    12/08/2007

לטליה שלום,

דיסליפידמיה - הפרעה בשומני הדם. מונח כללי שלא מפרט את סוג ההפרעה (כולסטרול "טוב" או כולסטרול "רע" או טריגליצרידים)

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ספירת דם לא טובה
    שירלי
    09/08/2007

שלום, אני בת 28 תוצאות בדיקת ספירת דם לא יצאו טובות כלומר-
    wbc, rbc, hb, hcp, mcv,mchc, baso, mono, baso נמוכים כלומר כמעט מתחת לסקלה אך lym% גבוה, ברצוני לציין שעשיתי בעבר בדיקות אלו והתוצאות דומות. אני לוקחת כדורי ברזל וb12 באופן קבוע מפני שהרופאת משפחה שלי חושבת שאני סובלת מאנמיה ( לאור בדיקות נוספות שעשיתי). הייתכן ויש קשר בין אנמיה וחוסר דם לבעיה של דליות ברגליים כלומר אי ספיקה ורידית (אימי עברה ניתוח קשה ברגליה לאור פקקת וחסימה) וכנראה שגם אני סובלת מאותה בעיה של דליות ברגליי וכאבים בגפה התחתונה. אודה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ספירת דם לא טובה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר אופיר אביזהר
    12/08/2007

שלום שירלי,
    אני לא רואה קשר עקרוני בין דליות ורידיות ברגליים לאנמיה.
    הסיבה השכיחה בגילך לאנמיה היא חוסר ברזל עקב מחזור, אך רופא שמכיר אותך ואת בדיקותיך צריך להחליט אם יש צורך בברור נוסף, בעקר אם יש שינויים גם בספירת הדם הלבנה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר אביזהר אופיר

שירלי
    12/08/2007

תודה על התשובה המהירה,
    בקשר למה שציינת אני צריכה לבדוק למה יש לי שינויים בספירת דם לבנה ( ברצוני לציין שתמיד שינויים אלו היו קיימים ז"א לא היה שינוי כל כך גדול מבדיקה לבדיקה ) האם יש קשר בין מוצא משפחתי (עירק) לבין שינויים אלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירלי

ד''ר אופיר אביזהר
    13/08/2007

שלום שוב, שירלי.

אני לא מכיר את ספירת הדם שלך, ואני סבור שמי שמטפל בך יענה לך לגופו של עניין.
    חריגה קבועה קלה לכאן או לכאן, יכולה להיות וריאציה של הנורמה. לגנטיקה, כנראה גם למוצא, יכולה להיות השפעה. אך עדיין - ההתיחסות אליך היא קודם כל כפרט, וכאן רופא/ת המשפחה צריך לקבוע.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

שירלי
    13/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    דנה
    08/08/2007

שלום אני בת 30.
    לפני כשבוע ביצעתי בדיקות דם הורמנליות אשר ניתנו לי מרופאת נשים.
    בין הבדיקות היו מספר בדיקות שצאו נמוכות:
    פריטין - 4 (הנורמה מ-10)
    פוליק אסיד - 6.6 (הנורמה מ- 7)
    B12 - 272 תקין.

שבוע הבא אני אגש עם התוצאות לרופא המשפחה.

שאלתי היא: כפי שאני מכירה את רופא המשפחה שלי הוא ישר יתן לי לקחת כדורי ברזל, אך האם אין צורך לבצע קודם בדיקת המוגלובין ורמת ברזל? האם אני יכולה לדרוש לבצע קודם את בדיקות הדם הללו?

יש לציין כי עברתי ניתוח לפני 3.5 חודשים ורמת ההמוגלובין אחרי הניתוח נבדקה בבי"ח והייתה 10. רמה זו לא הדאיגה אף אחד מהרופאים ונאמר לי שההמוגלובין יעלה לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר אופיר אביזהר
    09/08/2007

שלום דנה,
    אכן, כנראה חסר לך ברזל במאגרים ואולי מעט חומצה פולית.
    הבדיקות נעשו בעקבות ההמוגלובין הנמוך שנמצא, ולא בהעדר אינפומציה על ההמוגלובין.
    אני מניח שעם סבלנות מספקת ותזונה מתוכננת היטב ניתן להשלים את הפער (האם לפני הניתוח היה ההמוגלובין תקין? האם המחזור החודשי רב וארוך במיוחד?). טיפול בכדורים יכול לקצר משך החזרה לנורמה. לעיתים יש מצבים רפואיים שמחייבים קיצור משך האנמיה למינימום.
    כל טיפול הניתן לך חייב בהסכמתך, וזה בהחלט סביר שתשאלי את רופא המשפחה שאלות, ותביעי את רצונך, וביחד תחליטו.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזוהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר - המשך

מעיין
    09/08/2007

רופאת הנשים ששלחה אותי לבדיקות הדם כלל לא הייתה מודעת לרמת ההמוגלובין שנבדקה בבי"ח וגם רופא המשפחה לא יודע על ההמוגלובין שנבדק בבי"ח.

לפני הניתוח היה לי המוגלובין 11.
    מאז הניתוח אני מטופלת בדקפפטיל ולא מקבלת מחזור.

לכן, האם לאור תוצאת הפריטין הנמוכה יכול להיות שההמוגלובין ירד עוד? האם אין צורך לבדוק את רמתו לפני לקיחת כדורי ברזל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה - המשך

ד''ר אופיר אביזהר
    12/08/2007

שלום דנה,
    בדיקת ההמוגלובין אינה יקרה, וחבל לבזבז את זמן שנינו בשיחות ארוכות על כך. אני לא חושב שזה שגיאה לתת כדורי ברזל גם ללא בדיקת המוגלובין חוזרת אם הברזל והפריטין נמוכים. אני גם חושב שאם זה חשוב לך, ואם הניתוח היה מספיק מזמן אני כרופא הייתי שוקל לחזור על בדיקת ההמוגלובין.
    ושוב - ההחלטה על טיפול תלויה גם בך. דברי עם הרופא שלך.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומות
    רון
    07/08/2007

שלום רב, הייתי אצל רופא עור שקבע במבט מהיר מאוד ששתי השומות שהראתי לו תקינות. מדובר בשתי שומות, האחת על הגב והשנייה מעל איבר המין בגודל של ס"מ+. הן לא שינו צבע וגודל ויש לי אותן הרבה זמן.

ציפיתי שהוא יקבע לי תור לניתוח הסרה אבל הוא הפתיע אותי ואמר שהן בסדר גמור. האם ניתן לקבוע שלא צריך להסיר שומה במבט מהיר כל כך וללא אבחון מעמיק שלה? אני לא בפאניקה, אבל גם לא רוצה למצוא את עצמי עם סרטן בעוד 10 נשים....

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שומות

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר אופיר אביזהר
    08/08/2007

שלום רון,

אבחון אבסולוטי הוא בבדיקה פתולוגית במיקרוסקופ.
    אך זה אומר שיש להסיר כל שומה וכל נקודת חן על פני הגוף - ואת זה לא ניתן לעשות.
    אני מאמין שרופא עור מנוסה וטוב יכול להבדיל היטב בין תקין לבין חשוד.
    אם יש לך ספק - זכותך לפנות לרופא נוסף.
    אני מניח שלבסוף תמצא את הרופא שאתה מחפש - שיוריד את השומה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין ועישון
    מיכל
    06/08/2007

שלום,
    אני בת 30. בצעתי בדיקות דם - ספירת דם וכימיה בדם - עקב תחושת חולשה כללית ובעיות בדרכי העיכול.
    תוצאות הבדיקות תקינות, אך אני חוששת שאינן מצביעות על המצב האמיתי.
    רמת ההמוגלובין - 14.3, אולם - אני מעשנת ונאמר לי שעישון מעלה את רמת ההמוגלובין בדם.
    שאלתי היא - עד כמה עישון יכול לגרום לעליה בערכים? כלומר, האם ייתכן ולולא הייתי מעשנת התוצאה היתה נמוכה מהערך התקין?
    האם תתכן אנמיה במצב כזה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובין ועישון

הוספת תגובה

• לענת.

ד''ר אופיר אביזהר
    06/08/2007

שלום ענת,

עישון אכן עלול לגרום לעליה בהמוגלובין, לעיתים עד רמות מסוכנות. אנו רואים זאת בעיקר בעישון כבד במשך שנים רבות, ובאנשים שיש כבר מחלת ריאות כרונית. קשה לי להאמין שבגילך העליה בהמוגלובין תהיה כה משמעותית עד שתכסה אנמיה.
    ניתן לבדוק רמות ברזל וויטמין B12 בדם. האנמיה השכיחה בגיל שלך היא מחוסר ברזל על רקע המחזור החודשי.
    ושלי - הכי חשוב : הפסיקי לעשן. למה לחכות למחלות הרבות שהעישון גורם? למה לך לשלם ממיטב כספך לחברות מסחריות על הזכות להרוס לך את הבריאות?
    כאשר תרצי להפסיק לעשן , ותחליטי לעשות זאת ניתן לפנות לקופת החולים שלך - יש להן סדנאות גמילה "נגמלת - לא שילמת". שוה לנסות, ולא לפחד מכישלון.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיכל
    06/08/2007

תודה רבה על התשובה הזריזה והמפורטת!
    הצבתי לעצמי אולטימטום - עד סוף 2007 אפסיק לעשן... ברור לי שאין אפשרות אחרת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה ארוכה לחו"ל
    אושרי
    05/08/2007

אני עומדת לטוס בקרוב למדינה לא מפותחת למשך שנה ולא רוצה שפתאום יתגלו אצלי בעיות בריאות שם, כי אני לא סומכת על הרופאים שם. אני בחורה צעירה למדי (33) ובריאה ככל שאני יודעת. איזה בדיקות כדאי לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה ארוכה לחו"ל

הוספת תגובה

• לאושרי

ד''ר אופיר אביזהר
    06/08/2007

לאושרי שלום,

בנוסף לבדיקה גופנית כולל לחץ דם, הייתי עושה ספירת דם, בדיקה כימית רגילה, תפקודי בלוטת תריס.
    לא לשכוח בדיקת שד וגינקולוג לפני הנסיעה.
    אם יש לך בעיה רפואית ספציפית כדאי להצטייד במכתב רפואי באנגלית או בשפה בינלאומית אחרת השגורה בארץ היעד. אם יש תרופות - להצטייד במלאי, ובמרשם בשם גנרי של התרופה.
    להצטייד בכדורים "נפוצים" להורדת חום , נגד כאבים, נגד שלשולים.
    במשרד הבריאות ידריכו אותך לגבי חיסונים ותרופות מונעות שמומלץ לקבל - בהתאם לארץ היעד.
    לברר היכן יש נציגות ישראלית קרובה.
    ביטוח רפואי - חשוב!

סעי בשלום וחזרי בשלום.

ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אורנה
    01/08/2007

עשיתי בדיקת דם והרופא הראה לי איזה גרף כזה והכל היה בסדר אצלי חוץ מהכולסטרול שלי שהיה נמוך מדי. אין לי את הערכים כי אני לא מבינה בזה כלום אז לא חשבתי שיש תועלת לדעת אותם. אני יודעת שכולסטרול גבוה זה דבר רע, כולסטרול נמוך מדי זה טוב או בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לאורנה

ד''ר אופיר אביזהר
    02/08/2007

שלום אורנה,

אין למעשה תחום נמוך של הנורמה.
    אנו נולדים בדרך כלל עם ערכי כולסטרול LDL של 40 עד 60 מ"ג%, וגדלים ומתפתחים עם זה נהדר. יתכן שזו הרמה האופטימלית.
    יש אנשים שגנטית יש להם ערכי כולסטרול מאוד מאוד נמוכים, ולאנשים אלה סיכון נמוך מאוד לפתח מחלת לב כלילית.
    החשש הועלה כאשר הופיעו התרופות המודרניות להורדת רמת הכולסטרול בדם, ולכאורה נצפו יותר מקרי סרטן כאשר רמות הכולסטרול היו מאוד נמוכות. מחקרים נוספים וגדולים לא מצאו קשר כזה.
    כולסטרול נמצא בקרומי תאים. כאשר יש סוגים מסוימים של סרטן, ויש גידול בלתי מבוקר של תאים ניתן לפעמים לראות כולסטרול נמוך , אך זה התוצאה ולא הגורם.
    איני יודע את רמת הכולסטרול שלך, אך בהנחה שאת בריאה כולסטרול נמוך הוא בדרך כלל בשורה טובה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזוהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוספור גבוה
    אמא זוקי
    31/07/2007

בתי בת 16 וחצי בריאה בדרך כלל .ירדה במשקל בגלל דיאטה היתה 47.8 ירדה ל43 גובהה 1.51 יצא לה בבדיקות דם פוספור 5.22 האם זה לא תקין?היא היתה בצום לפני הבדיקה רק-9-8 שעות.

קראטנין0.75

אוריאה-12

סידן-9.87

סודיום-141

פוטסיום3.9

האם יש קשר בין הדיאטה לפוספור?

לקביעת תור
    סגירה
    פוספור גבוה

הוספת תגובה

• פוספור גבוה

ד''ר אופיר אביזהר
    31/07/2007

שלום,
    הסיבות ליתר זרחן (פוספור) בדם רבות, אך אינן שכיחות בבחורות צעירות ובריאות לכאורה.
    לגוף יש יכולת איזון טובה גם לזרחן, וקשה להאמין ששינויים סבירים בתזונה יגרמו עודף .
    האם הבחורה לוקחת תרופות או תוספי מזון או חומרים אחרים? כאלה עלולים לגרום לשינויים בזרחן.
    הסטיה מהנורמה אינה גדולה, ולפני שהייתי מתחיל בבירור משמעותי יותר הייתי חוזר על הבדיקה. אם גם בבדיקה חוזרת הרמה גבוהה הייתי פונה לרופא/ת המשפחה.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

נ.ב. אני סבור שרצוי שהבת לא תרד במשקל יותר. יש לאבחן הפרעת אכילה אם קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אנה
    30/07/2007

באיזו תדירות צריך לעשות בדיקות דם? איזה סוגי מחלות הבדיקות עוזרות למצוא? איזה בדיקות אני צריכה לבקש כשאני הולכת לעשות בדיקת דם?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• לאנה

ד''ר אופיר אביזהר
    30/07/2007

שלום אנה,
    שאלתך במידה רבה חוזרת על שאלות קודמות, אך מפאת חשיבותה אשוב ואציין:
    תדירות בדיקות תקופתיות עולה עם העליה בסיכון לבעיות. העליה בסיכון עולה עם הגיל, עם קיום מחלות מסוימות במשפחה, ועם מצבים קיימים בנבדק.
    אישה בריאה, ללא בעיות מיוחדות אצלה או במשפחה, מומלץ שתבדק פעם בחמש שנים עד גיל 35, פעם בשנתיים עד גיל 50, וכל שנה מחמישים והלאה.
    בדיקה צריכה לכלול שיחה מקיפה עם הרופא/ה, בדיקה גופנית מקיפה, ספירת דם, בדיקת דם כימית כללית(סוכר, סידן, פרופיל שומני דם וכו'), בדיקת שתן כללית, אק"ג. לנשים כדאי לבדוק גם תפקוד בלוטת התריס. בדיקת שד וגינקולוג - כל שנה. מעל גיל 40 גם ממוגרפיה, לחץ תוך עיני, צואה לדם סמוי. מעל גיל 50 להוסיף קולונוסקופיה, מבחן מאמץ על פי רמת הסיכון, ולגברים PSA.
    זה בקיצור נמרץ. הבדיקות צריכה להתאים לך, ורופא/ת המשפחה צריך לעזור לך בזה. מעל גיל 35 מכון בדיקות תקופתיות יכול להיות פתרון לעשיית מירב הבדיקות המתאימות במינימום זמן.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    מירה
    28/07/2007

יש לי קוליטיס הרבה שנים מטופלת ברפסאל ומאוזנת.
    בשבועיים האחרונים יש לי שלשולים וטעם נוראי בפה. מסרתי פעמיים בדיקות לחיידקים וטפילים והתשובה שלילית. הרופא רוצה שאשלח מחר שוב את אותה בדיקה. האם יש בדיקות נוספות, לא חודרניות שאני יכולה לבקש ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• למירה

ד''ר אופיר אביזהר
    29/07/2007

שלום מירה,
    הכתובת לשאלתך היא גסטרו-אנטרולוג .

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון מור
    הדרומי
    25/07/2007

הבדיקה של מכון מור כל כך יקרה - כמה אמאות שקלים. האם היא עדיפה על פני בדיקות שמציעים בתי החולים? אני חושב שבברזילי, לא רחוק מהבית שלי יש בדיקות כאלו. האם אתה מכיר עלויות שונות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכון מור

הוספת תגובה

• לדרומי

ד''ר אופיר אביזהר
    25/07/2007

שלום,
    איני יכול להתיחס לגוף זה או אחר. איני עוסק גם במחירים.
    חלק עיקרי ניתן לעשות דרך קופת החולים, באמצעות רופא/ת המשפחה.
    במחיר - תמיד יש לחשב עלות מול תועלת. גם הבריאות יקרה.
    לחלק מבתי החולים יש מכון לבדיקות תקופתיות - התעניין בבית החולים הקרוב לביתך.
    השווה את מגוון הבדיקות שאתה מקבל בנוסף להשוואת המחיר.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה