מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם - תינוקת בת שנהדנה18/12/2014
שלום רב,
ביתי בת שנה ועשינו לה ספירת דם שגרתית. בבדיקה התגלו מספר חריגות מטרידות. יש לציין כי הילדה בריאה בדר"כ וחייכנית וממש לא ילדה חולנית. ספציפית היום יש לה כאבי שן שיוצאת וחום מעט גבוה מהרגיל.
תוצאות הבדיקה:
WBC 10.1
MCH 24.0
NEUT% 58.7
LYM% 28.9
MONO% 7.4
EOS % 0.8
BASO % 0.3
NEUT.abs 5.9
LYMP.abs 2.9
MONO.abs 0.7
EOS.abs 0.1
BASO abs 0.0
אני קצת מוטרדת מהתוצאות של הנטורפילים והלימפוציטים. אשמח לתגןבה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תינוקת בת שנה - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום דנה,
התוצאות תקינות למעט רמה קצת גבוהה של תאים לבנים, זה קשור לחום המעט גבוה ובהחלט תקין במצב כזה. ליתר בטחון תוכלי לבדוק שוב ולהתייעץ עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עורכים בדיקה זו?מאיה18/12/2014
שלום רב,
עברתי אירוע של תגובה אלרגית חריפה.
בעקבותיו ניגשתי לרופאה וביקשתי לערוך בנוסף לבדיקות של נוגדנים ובדיקת ראסט גם בדיקות כלליות. הופנתי לבדיקה נוספת שאיני מכירה ואלו התוצאות:
ALBUMIN (BY EP) 55.6 %
סמן - הערך מחוץ לטווח
55.6
55.8 66.1
GLOBULIN ALPHA-1 4.5 %
2.9
סמן - ערך תקין
4.5
4.9
GLOBULIN ALPHA-2 9.3 %
7.1
סמן - ערך תקין
9.3
11.8
GLOBULIN BETA-1 5.6 %
4.7
סמן - ערך תקין
5.6
7.2
GLOBULIN BETA-2 4.3 %
3.2
סמן - ערך תקין
4.3
6.5
GLOBULIN GAMA 20.7 %
11.1 18.8
סמן - הערך מחוץ לטווח
20.7
בכל מקום שקראתי מצאתי קשר למיאלומה נפוצה. האם זו הסיבה שבגינה שולחים לבדיקות אלו? מה משמעות החריגה?
אוסיף שהפרטין שלי-6, הברזל 48 וההמוגלובין 12.2. בבדיקת הראסט ישנה קבוצה שיש לי נוגדנים ברמה 1- food panel 7 class 1. שאר הבדיקות בתחום הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי עורכים בדיקה זו? - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום מאיה,
הגאמא גלובולין אצלך מעט גבוה, זה יכול להעיד על מצבים שונים במערכת החיסון, מצבים דלקתיים שונים, בין היתר בחולי מיאלומה נפוצה ניראה רמה גבוהה, אך זה לא אומר כלל שמדובר במחלה זו.
יכול להיות שעקב התגובה האלרגית הדלקתית, יש עליה בערכי הבדיקה.
מאגרי הברזל שלך נמוכים מאוד ואת צריכה ליטול תוסף ברזל.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות?נתן13/12/2014
שלום, אחרי התקררות (?) שנמשכת כבר יותר משבועיים מלווה בחום, בשיעול טורדני ליחה ותחושת נפיחות בגרון (לא כאב גרון רגיל) נשלחתי לספירת דם. סך הכל נראה תקין אך אשמח לקבל חוות דעת נוספת כיוון אני כבר יותר משבועיים עייף, משתעל, גרון מציק. לשמחתי בלי חום בשבוע האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות? - תגובה
יעל אבנון14/12/2014שלום נתן,
האזונופלילם גבוהים אצלך, מדובר בתאי דם לבנים הנלחמים בעיקר באלרגנים שונים, כנראה שמדובר בצינון ממקור אלרגי.
בנוסף לכך ה- MCV נמוך ומעיד על כדוריות אדומות קטנות.
רמת ה-PLT נמוכה, רמת טסיות נמוכה המעידה על דם דליל.
אין קשר בין שתי הבדיקות הללו לצינון אבל כדאי לעקוב אחר מדדים אלו ולהתייעץ עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
נתן14/12/2014תודה על התשובה, האם יש משמעות לתוצאה האחרונה ברשימה - ebv ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
יעל אבנון14/12/2014נבדקו נוגדני IgG ויצא חיובי, זה אומר שנדבקת בעבר במחלת הנשיקה.
צריך לבדוק נוגדני IgM כדי לאבחן אם כרגע יש מחלה פעילה.
אך בדרך כלל המחלה לא חוזרת במידה ונדבקת בעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת מוגלוביןבןאדם13/12/2014
כאשר בדיקת דם נשלחת למעבדה איך הם סופרים את המוגלובין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת מוגלובין - תגובה
יעל אבנון13/12/2014שלום,
יש שיטות במעבדה למדידה של ערכים שונים בדם, ישנם מכשירים שונים ושיטות שונות לכל מעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםורדית12/12/2014
הייי שבת שלום
ביצעתי את הבדיקות דם במסגרת אי פוריות(מנסה להכנס להריון מזה שנה) גם אצל בעלי בעייה בזרע לא תקין.
ביצעתי את הבדיקות דם האלו ביום ה3 לווסת.
רציתי לדעת מה התשובות אומרות
?
תודה מראש
להלן הם
ESTRADIOL (E-2) 151
TSH 3
LH 5.80
FSH 5.80
PROLACTIN 393
PROGESTERONE 2.5
TESTOSTERONE- TOTAL 1.70
DHEA SULPHATE 11.80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים - תגובה
יעל אבנון13/12/2014שלום ורדית,
האסטרוגן מעט נמוך ואחד מהורמוני המין הזכריים מעט גבוה, יכול להיות שמצב זה משפיע על הכניסה להריון. צריך לשלול שחלות פוליציסטיות.
ה- LH וה-FSH תקינים וזו בשורה מצוינת אשר מעלה את הסיכוי להריון בהמשך.
לא ניתן להסיק מסקנות סופיות מבדיקות אלו בלבד ויש להמשיך את הבירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובנ
אוראל13/12/2014היי יש לי שחלות פוליצסטיות ברמה מאוד גבוהה על לי u.s. מה עושים במצב כזה? ובמצב של ההורמון הגברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
יעל אבנון14/12/2014רמות ההורמונים הזכריים גבוהה עקב תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
במקרים של אי פריון צריך לתת תרופה להשראת הביוץ כמו איקקלומין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדראובן12/12/2014
אני לוקח כדורי טרבינאפין כבר כמעט חודשיים עקב פטרת בציפורניים..לפני הבדיקות היו בנורמה..ועכשיו תפקודי הכבד קצת עלו..האם זה בסדר? מסוכן?
Got(ast) 46
GPT(ALT) 59* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
יעל אבנון13/12/2014שלום ראובן,
מדובר בתרופה שעלולה להזיק לכבד, העליה באנזימי הכבד מוכיחה שאכן התרופה פוגעת לך בכבד וכדאי להתייעץ עם הרופא לגבי הפסקתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל10/12/2014
שלום אני יעל לאחרונה עשיתי בדיקות דם ורציתי לדעת מה בדיוק זה אומר אני בעוד שבוע בת ארבעים מגיל 32 אני באל וסת לאחרונה התגלו אצלי באולטראסאונד הידבקויות עשיתי בדיקות דם והוצאות הם:
MONOCYTES 9.70ֵֵ
HEMAT0CRIT
MCV 73.80 נמוך
MCH 24.20 נמוך
CA-125 6.30 U/ML
POST MENOPAUSAL -60 MOL/L
ׂׂׂLATEAL PHASE 16.0
הודה לכם עם תוכלו להיד לי מה הבדיקות האלה אומרות כי בדיקות דם אלה ואני עושה עוד בדיקות CT היסטרוסקופיה , קולונוסקופיה ועוד כדי להחליט על איזה ניתוח להוציא את הרחם או לא אני כל הזמן סובלת מכאבים ברחם. תודה ומחכה לתשובהץֵ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון11/12/2014שלום יעל,
ה- MCV נמוך- זה אומר כדוריות דם אדומות קטנות- לרוב עקב מחסור בברזל.
בקשי בדיקת ברזל ופריטין.
עשו לך בדיקה לסמן של סרטן השחלות וזה יצא תקין.
אין קשר בין הבדיקות האלו לבעיה שציינת, חכי לביצוע CT ושאר הבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאחר מחלהאבי10/12/2014
נאמר לי שכדאי לחכות מעט אחרי מחלת חום (כגון שפעת) ולא לעשות בדיקות דם מייד לאחריה, כי ערכים שונים יכולים להיות מוטים. כמה זמן מומלץ לחכות מתום המחלה ? הבדיקה כוללת CBC סטנדרטי, THS, CRP, גלוקוז בצום, תפקודי כבד וכליות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לאחר מחלה - תגובה
יעל אבנון11/12/2014שלום אבי,
כדאי לחכות שבועיים לאחר תום המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בבקשהנופית09/12/2014
שלום רב מה שלומך
בבדיקות דם שעשיתי יצא לי הבדיקת inr תוצאה 1 מה זה אומר פעם ראשונה עושה בדיקה כזו
ובדיקת crp גם 1 הנני בת 40 לא מעשנת לא שותה לא מטופלת בשום תרופות אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בבקשה - תגובה
יעל אבנון10/12/2014שלום מתי,
בדיקת INR היא בדיקת קרישיות והערך תקין.
CRP בודק דלקת, בכל מעבדה הטווח שונה, במידה והתוצאה בטווח אז זה תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mpv 12.9 ו pdw 18.4 מה משמעות הדבר?נינה09/12/2014
שלום אני בת 24 עשיתי בדיקת דם לאחרונה ו2 פרמטרים יצאו גבוהים מהנורמה הם mpv 12.9 ו pdw 18.4 מה משמעות הדבר? כל שאר הפרמטרים יצאו בטווח התקין wbc 6.25 , rbc 4.61 ,hgb 13.6 ,hct 39.5 ,mcv 85.7 ,mch 29.5 ,mchc 34.4 ,plt 212 ,rdw-as 39.8 ,rdw-cv 12.9 ,p-lcr 48.2 לגבי כולסטרול ldl 81 , hdl 84
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון09/12/2014שלום נינה,
מדובר בבדיקות לטסיות הדם, כאשר הערכים גבוהים זה אומר טסיות גדולות.
זה יכול לנבוע מתאי כבד מוגדלים או מיצור מוגבר של טסיות חדשות- שהן באופן טבעי גדולות יותר.
לא מדובר בערכים מאוד חריגים אך אם תרצי להמשיך לחקור תבקשי מהרופא בדיקות לקרישת דם- PT, PTT, INR, על מנת לשלול בעיית קרישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת דם
נינה09/12/2014כלומר זה לא משו חריג שמצריך טיפול אם הבנתי נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון10/12/2014נכון, אבל תמיד יש להתייעץ גם עם הרופא שיחליט האם לשלוח לבדיקות נוספות ליתר בטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- red blood cellsאלי07/12/2014
red blood cells גבווה בקצת (0.20-.1.25) טווח מזה 10 שנים+ לא יודע מה זה הרופא משפחה אומר שזה בסדר לא נורא אבל למה זה תמיד גבווה איזה סיבות יש לזה גם לא מעשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח זה 4.5-5.5
אלי07/12/2014טווח זה 4.5-5.5
יצא פעם
6
6.25
5.78
ותמיד יותר בקצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח זה 4.5-5.5 - תגובה
יעל אבנון07/12/2014שלום אלי,
רמה גבוהה של כדוריות אדומות יכולה לנבוע ממחסור קל בחמצן, משתיה מועטה של נוזלים, מבעיה בריאות או בלב או עקב נטיה כלשהי במוח העצם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותבר07/12/2014
אהלן, אשמח לדעת מה הן הבדיקות דם האלה. האם יש כאן משהו שקשור לכבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון07/12/2014שלום בר,
לא הוספת את הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבין בדיקה מראששרה07/12/2014
שלום
האם ניתן להכין בדיקת שתן וצואה כמה ימים לפני שמוסרים אותן לבדיקה?
אם כן - כמה ימים אפשר לשמור את זה בקרור לפני שמגישים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבין בדיקה מראש - תגובה
יעל אבנון07/12/2014שלום נירה,
צריך למסור ביום הבדיקה ולא לשמור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לפירשון ומשמעות הבדיקות...מירי05/12/2014
WBC - 10.720 (range 4.000-10.000)
LYMPHO ABS, 3.55 (range 1.00-3.00)
EOS% 0.6 (range 1.00-6.00)
RBC - 4.94 (range 3.80-4.80)
MCHC 35.8 (31.5 - 34.5)
PLT - 417 (range 150-410)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לפירשון ומשמעות הבדיקות... - תגובה
יעל אבנון07/12/2014שלום מירי,
כדוריות הדם הלבנות גבוהות יחד עם לימפוציטים גבוהים- מעיד לרוב על זיהום ויראלי.
כדוריות הדם האדומות מעט גבוהות, לפעמים עשוי להעיד על מחסור בחמצן.
רמה גבוהה של טסיות - דם סמיך.
אני ממליצה להראות את הבדיקה השלמה לרופא או לנטורופת ולקבל טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהיאיר02/12/2014
שלום
מה המשמעות של רמות ברזל כללי בדם בערך של 16?
IRON 16.00 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........)
בבדיקות קודמות גם היה נמוך אך כל הזמן במגמת ירידה.
טרנספרין גם מתחת לנורמה
פריטין בנורמה
המוגלובין מתחת לנורמה
RBC מתחת לנורמה
RDW - מעל הנורמה
הבדיקות הן של חולה סיעודי לאחר אשפוז ממושך, וכרגע עם פצע לחץ גדול (האנמיה לא תורמת במיוחד לסיוע בריפוי)
האם הנתונים לעיל יכולים לכוון על הסיבה לאנמיה?
האם יש טעם לטפל בתוסף ברזל למשל של סולגאר (ברזל עדין) 25 מ"ג ליום או שזה קצת מדי ? פריפל 3 וכדומה?
יש זריקות ברזל? או רק עירוי?
והאם ברמות ברזל כאלו מומלץ לטפל במוצר פרינג'קט ? זה בסל הבריאות במקרים כאלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
יעל אבנון02/12/2014שלום יאיר,
רמת הברזל אכן נמוכה מאוד ויש לטפל במיידי.
אני לא יכולה להמליץ על תוסף כזה או אחר, את זה רק הרופא יכול לעשות.
העלאת רמת הברזל תעלה את ההמוגלובין וכמובן תשפר את החלמת הפצע.
אין זה מספיק לרשום לי גבוה או נמוך מהנורמה, אני צריכה לראות את הערכים כפי שהם בבדיקה על מנת להביע דיעה כלשהי נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)