מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דדםהילה17/05/2015
שלון לפני 12 ימים עשיתי בדיקת דם לויטמין אי למה אין תשובה עדיין??? זה לוקח כל כך הרבה זמן וההאם אפשר קצת הסבר על ויטמין אי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
הילה17/05/2015ויטמין e
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון17/05/2015שלום תמי,
אני לא יודעת כמה זמן לוקח לתוצאות של בדיקת ויטמין E להגיע, זה תלוי במעבדה.
יש הרבה חומר באינטרנט שניתן לקרוא לגבי סגולות הויטמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B-12פוצי16/05/2015
שלום
התחלתי להשתמש ב- B-12 מתילקובלאמין וגם עושה לא נעים בפה מין יובש
אולי בגלל הממתיק ...
אולי אני מחזיק אותו הרבה זמן בפה
מה האפשרות של בליעת הכדור זה אפשרי ,זה יפגע בספיגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B-12 - תגובה
יעל אבנון17/05/2015צריך להמיס את הטבליה בפה ולא לבלוע, הספיגה נעשית בפה ואם בולעים זה אכן פוגע בספיגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP ל STDמור16/05/2015
איך מושפעת התוצאה אם הבדיקה נעשתה לא עם זרם ראשון של בוקר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP ל STD - תגובה
יעל אבנון17/05/2015שלום מור,
השאלה לא ברורה, CRP זו בדיקת דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרבית שתןרבקה15/05/2015
שלום רב, יש לי בדיקות לתרבית שתן, אני צריכה לתת דגימה מהשתן לפני שאתחיל לקחת אנטיביוטיקה, אך אני רוצה כבר להתחיל את הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי לדלקות בשתן. השאלה היא, מה יקרה אם מחר בבוקר, למשל, אקח דגימה מהשתן ואתן אותה למעבדה רק בראשון בבוקר? האם זה יפגע בתוצאות? האם זה משנה בכלל של איזה יום השתן?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרבית שתן - תגובה
יעל אבנון17/05/2015שלום רבקה,
זו שאלה שצריך לשאול את האחיות בקופ"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלת מיםפליקס15/05/2015
היי בימים החרונים שתיתי כמוניות של 5 ליטר מיים ביום וכבר כמה ימים יש לי כאבי ראש שלא עוברים אני בת31 ובריא הבכללי רק שאני נוטלת נקסיום פעמיים ביום בגלל החזר מיצי קיבה האם יש לי סכנה של הרעלת מיים ? האם לפנות מיוןמון ?לפעמים שותה ב30 דקות 2 ליטר האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלת מים - תגובה
יעל אבנון17/05/2015שלום טלי,
לא ברור מדוע את שותה כמויות כאלו של מים, זה רק מעמיס על הכליות.
בכל מקרה, הפסיקי לשתות כמויות כאלו, חכי מספר ימים ובמידה והמצב לא משתפר, פני לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות שתן של אבאיעל13/05/2015
שלום,
אבא בן 66 (ללא עבר סוכרתי) ולהלן תוצאות בדיקת השתן (שתן שני של הבוקר):
CREATININE- U SAMPLE 75.59 mg/dL
MICROALBUMIN-U SAMP <1200 (האי שוויון לא כ"כ ברור)
MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב
צירפתי גם תמונה לשם הנוחות.
על מה מעידות הבדיקות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות שתן של אבא - תגובה
יעל אבנון14/05/2015שלום יעל,
את הבדיקה MICROALBUMIN-U יש לעשות רק באיסוף שתן של 24 שעות. במידה והתוצאה היא מעל 30 mg/dl זה אומר שיש נוכחות חלבון בשתן וזה עשוי להעיד על בעיה בסינון כלייתי. אין באפשרותי לפענח את הבדיקה כפי שהיא כעת. כדאי לגשת לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציוםהילה12/05/2015
בכל מקום רשום משהו אחר אשמח לדעת מהם טווחי הנורמה העדכניים של קלציום בנשים אני בת 28 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום - תגובה
יעל אבנון13/05/2015הערכים הסטטיסטיים הנחשבים תקינים הם 8.5-10.5.
הטווח האופטימאלי של הסידן הוא 9.5, אך גם ערך של 11 נחשב תקין.
מעל 11 צריך לברר את הסיבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CRPדנה12/05/2015
שלום אני בת 22 , בזמן האחרון יש לי כאבי בטן , הרופאה שלחה אותי לבדיקת CRP בדם ויצא לי תוצאה של 0.6 מה זה אומר? יש לי דלקת? כי רשום שתקין זה מתחת ל 0.5 תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CRP - תגובה
יעל אבנון13/05/2015שלום דנה,
המדד CRP עולה במצבי דלקת שונים, הערך שקיבלת הוא גבולי ומעיד על תהליך דלקתי כלשהו, לא בטוח שזה קשור לכאבי הבטן. התייעצי עם הרופאה לגבי המשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםהילה12/05/2015
עקב חולשה קיצונית וכאבי שונים בגוף בוצעה בדיקת כימיה של הדם הרוב נמצא בטווח הנורמה הבילורובין מאוד נמוך והאלבומין והסידן בדיוק בגבול העליון של הנורמה ממש על הסוף האם יש סיבה לחשוש?
(ה cpk תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם - תגובה
יעל אבנון12/05/2015שלום מוריה,
אין לי יכולת לדעת משהו על פי מה שאת מתארת. אני צריכה לראות את הבדיקה המלאה ואת הערכים והתוצאות כפי שהן מוצגות בדף הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציוםהילה12/05/2015
האם קלציום גהוה בבדיקת דם קשור לטרשת נפוצה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום - תגובה
יעל אבנון12/05/2015שלום מוריה,
אני לא מכירה קשר כזה, צריך לבדוק במחקרים לגבי המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Alkaline phosphatase כאבי רגלייםיוסי11/05/2015
שלום , לפני כמה ימים התחיל להיות לבני בן ה-15 כאבים ברגליים והוא נשלח לבדיקות דם.
בבדיקה Alkaline phosphatase יצא לו 262 שערך הנורמה הוא 170 .
לפני עשרה חודשיים יצא לו בבדיקה 300.
האם זה מגדילה או שזה קשור לכאבי רגליים ?
תודה , יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Alkaline phosphatase כאבי רגליים - תגובה
יעל אבנון12/05/2015שלום יוסי,
בגיל 15 זה שכיח שה- Alk Phos יהיה גבוה עקב תהליכי גדילת העצמות.
יכול להיות שכאבי הרגליים נובעים מתהליכי גדילה ולכן הערך יצא גבוה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי מקור הכאבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת leptin בגוףויקי10/05/2015
שלום,
האם יש בדיקת דם שבודקת את רמת leptin בגוף? ( לא בדם)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת leptin בגוף - תגובה
יעל אבנון10/05/2015אני לא מכירה בדיקה כזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B-12פוצי10/05/2015
שלום
יש לי את כל הסימנים של מחסור בויטמין ,חוסר תחושה בידיים רגליים עד לאזור האגן
וכאבי רגליים פצעים בזויות הפה ,חולשה ברגליים לאחר פעילות פיזית גם קטנה ....
לפני 10 חודשים היתה התוצאה 290
הרופאה שלי אמרה שבטח ירד עוד ומיד להתחיל עם כדור מתחת ללשון
מיד התחלתי (חצי כדור במשך חמישה ימים פחדתי מלקחת שלם )
הגיע בדיקת הדם והתוצאה יצאה 440 !!! נראה תקין אבל ....
האם היתה טעות להתחיל את הכדורים לפני בדיקת הדם כי הוא בעצם לקח את
הערך מהדם ולא באמת את מה שיש במאגר בכבד ?
האם זה נכון שלא לוקחים בדיקת דם בזמן תוסף של הB-12 ?
הרופאה אמרה לי להמשיך לקחת ...
מה נכון לעשות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B-12 - תגובה
יעל אבנון10/05/2015המשיכי לקחת את הויטמין כעצת הרופאה ובחני האם הסימפטומים משתפרים.
כדאי להקפיד לקחת ויטמין B12 מסוג מתילקובלמין - זו הנגזרת הטבעית.
לרוב מה שנמכר כיום הוא הציאנוקובלמין, אז שימי לב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
פוצי10/05/2015אגב אני איש בן 55 ,לא רואים עלי אה.......
מה שאני לוקח זה מה שאת לא ממליצה והלשון שלי הפכה לבנה דומה לפטרייה
יכול להיות שזה מהכדור ? אולי סוג הממתיק או ....
תודה שוב וערב טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
יעל אבנון10/05/2015שלום לך,
אין באפשרותי לדעת האם זה בגלל הטבליה.
בכל מקרה שווה להחליף לסוג הטבעי יותר ולראות מה קורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמנתי ,תודה וערב טוב
פוצי10/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מעבדה פרטית לבדיקות דםליאור09/05/2015
שלום לכולם,
שמי ליאור. במקצועי אני עוסק בנושא מוזיקה ומוח.
אני אמור לעשות בדיקות דם, לצורך מטרות שונות.
אני מעוניין בבקשה בהמלצה ( או אם אפשר בבקשה, כמה המלצות ), על מעבדת דם פרטית, שבה מומלץ וכדאי לעשות בדיקות דם.
אני מחפש מעבדה באזור של רעננה, כפר סבא, הוד השרון, רמת השרון.
במקרה הצורך, אפשרי גם בתל אביב או ברחובות.
אם יש כמה מעבדות שאתם מכירים בבקשה, שהן מומלצות וכדאיות, מה טוב.
תודה רבה!
יום נעים, ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון10/05/2015שלום ליאור,
אין ביכולתי להמליץ על מעבדות במסגרת הפורום.
תוכל לעשות חיפוש באינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ספירת דם בהריוןרויטל07/05/2015
שלום רב,
בספירת דם בשבוע 24 מספר תוצאות חורגות מהנורמה:
RBC 3.99 M/µl
HB 11.6 g/dl
HCT 33.1%
RDW 16.0%
יש לי תור למעקב הריון אצל הרופא בשבוע הבא. בינתיים הייתי שמחה לדעת - האם התוצאות מעידות על אנמיה או על בעיה אחרת כלשהי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ספירת דם בהריון - תגובה
יעל אבנון07/05/2015שלום רויטל,
התוצאות מראות על אנמיה.
בקשי לבדוק רמת ברזל ורמת ויטמין B12.
במידה והרמה נמוכה כדאי לקחת תוסף בהשגחת הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)