מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת תרבית שתן שאלהבן 2816/08/2014
הבאתי למעבדה את דגימת השתן כמעט שעתיים אחרי שמיליתי את הקופסא, נתתי שתן לתוך הקופסא ב 7 ורבע בבוקר והגשתי את הקופסאות למעבדה ב 9... התרבית יצאה שלילית, רציתי לדעת אם בגלל שהבאתי את השתן למעבדה מאוחר הבדיקה תקנית או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרבית שתן שאלה - תגובה
יעל אבנון17/08/2014שלום אבי,
אין בעיה עם המתנה של שעתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדנים.רועי16/08/2014
שלום.
במידה ואני עושה בדיקת נוגדנים לצהבת b/c האם בבדיקה הזאת בלבד קופת החולים יכולים לראות דברים אחרים או שבדיקה זו היא רק למהבת b/c?
במידה וכן אילו מחלות הם יכולים לראות.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים. - תגובה
יעל אבנון17/08/2014שלום רועי,
זו בדיקה לצהבת בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDLנתן15/08/2014
שלום
בן 55 קיימת היצרות בקרוטיס 25% מעקב שנתי הראה יציבות ללא שינוי עד כה.
מטופל בסימבסטטין 20 מיקרופירין 75
טריטייס 5 פעמיים ליום ו 12.5 דיזוטיאזיד
במעקב ערכי השומנים אחת לחצי שנה תמיד היו לי ערכי LDL בסביבת 69 אבל בבדיקה האחרונה התקבל ערך של
87.9
משום מה הערך עלה ללא ששיניתי משהו
האם עליי לשאוף לערך נמוך יותר חזרה לסביבת ה60 ומשהו?
אני חושש מהחמרת ההיצרות אם הערך הנוכחי ישאר, במיוחד ששמעתי מקרדיולוג שמחקרים מראים שרק ערך נמוך מ70 מונע החמרת היצירות קיימת
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDL - תגובה
יעל אבנון17/08/2014שלום נתן,
ערכים נמוכים מידי של LDL אינם בריאים לגוף.
ה- LDL הוא חומר חשוב בגוף והמרדף התרופתי להורדתו יכול להזיק.
כל עוד הערך מתחת ל-100 אתה יכול להיות רגוע.
מה שחשוב הוא לדאוג לרמה נמוכה של חמצון הכולסטרול, מפני שרק כולסטרול מחומצן יכול לשקוע ולגרום לנזק.
ניתן להוריד את רמת החמצון ע"י תזונה נכונה ותוספי תזונה אנטיאוקסידנטים.
תוכל לפנות לנטורופת ליעוץ בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבריגיט15/08/2014
את יכולה בבקשה להסביר לי תתוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון17/08/2014אני לא רואה תוצאות כלשהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס תוצאות בדיקהאור11/08/2014
שלום
אני בת 19 עשיתי בדיקה Free T4 והתוצאה יצא 37.19
מה זה אומר? צריך לטפל בזה? ואם כן אז איזה טיפול?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס תוצאות בדיקה - תגובה
יעל אבנון12/08/2014שלום אור,
מדובר בערך גבוה אשר עשוי להעיד על פעילות יתר של בלוטת התריס.
מה ערך ה- TSH וה- FT3?
בכל מקרה כדאי שתמשיכי בירור עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה ברורות
אור12/08/2014זה מסוכן או שזה עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
אור12/08/2014TSH-0.01
FT3- 12.15
מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה - תגובה
יעל אבנון13/08/2014זה אומר שאת צריכה לקבל טיפול לפעילות יתר של בלוטת התריס.
הרופא יבחר עבורך את התרופה המתאימה, לא כדאי להישאר ללא טיפול במקרה זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophilsgal10/08/2014
מבקשת עזרה בפיענוח.
לבני יצא בבדיקת הדם Eosinophils - 0.92, כאשר הערך הגבוה בסקלה הוא 0.6.
ב % Eosinophils - יצא 7.5, כאשר הערך הגבוה בסקלה 5.
על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eosinophils - תגובה
יעל אבנון11/08/2014שלום גל,
אזונופילים גבוהים בדרך כלל מעידים על תהליך אלרגי או טפילי.
המשיכי בירור רפואי לגבי מקור האלרגיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמורן09/08/2014
שלום יעל,
לאחרונה עשיתי בדיקת דם, TSH יצא 5.8 H, הוסבר לי שמדובר בערך גבוה יחסית ושיש צורך להישאר במעקב. לא הוצעו לי בדיקות נוספות (הבנתי שאם יש חדש לתת פעילות בלוטת התריס יש צורך בבדיקות שכוללות T3 T4, אך לא הוצע).
ESR 1 HOUR שקיעת דם ממה שהבנתי, התוצאה שהתקבלה 24.0 H, אולם הרופאה כלל לא התייחסה לכך.
טריגליצידים 227 mg\dl, גם, הרופאה כלל לא התייחסה לפרט הזה, הבנתי שהרמה אצלי מאוד גבוהה.
יש לציין שאני נוטלת גלולות.
מה דעתך, מה את מייעצת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון10/08/2014שלום מורן,
גלולות למניעת הריון עשויות לגרום לעליה ב- TSH, לעליה בטריגליצרידים ולעליה
ב- ESR. אני חושבת שכדאי לך לשקול את הפסקת הגלולות, לחכות 3-4 חודשים ולעשות בדיקות חוזרות ולראות האם אכן יש קשר. רוב הסיכויים שכן.
ובמידה וכן, כדאי לשקול אמצעי מניעה אחר או לעבור לסוג אחר של גלולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV גבוה וההקשר לסימפטומים?מישהי08/08/2014
עשיתי בדיקות דם כלליות בגלל סימפטומים שאני חווה שאין להן מענה בבדיקות הרלוונטיות
כאבים באזור המפשעה עם הפרשות צהובות ללא ריח - בבדיקות גניקולוגיות וזיהומים הכל שלילי
כמו כן יש לי כמתי שטפי דם צד הירך ובזמן פעילות גופנית יש לי אדמומיות בכל אזור הגוף כמו פריחה אבל ברור לי שזה נימי דם - לוקח לזה חצי שעה בערך לעבור - המון זמן משהוש לא היה לי בד"כ
כמו כן כל פעם מופיעים לי כמו בליטות אדומות על העור לא כואבות שנסוגות מעצמן לאחר כמה ימים
ערך הMPV חורג מהנורמה במגמת עלייה
ב2013 10
ב2014 פברואר 12
והשבוע 12.5
על מה זה יכול להעיד לדעתך? או מה יש להמשיך ולבדוק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV גבוה וההקשר לסימפטומים? - תגובה
יעל אבנון10/08/2014שלום,
לא ניתן לאבחן את המצב ללא בדיקת דם מקיפה.
ערך גבוה של MPV עשוי להצביע על בעיה בקרישת הדם.
בקשי מהרופא לערוך לך בדיקות מקיפות ולכלול בדיקות קרישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RVVT-LAC sensitiveRVVT-LAC sens06/08/2014
עשיתי בדיקת קרישיות יתר (כדי לשאול אם אני יכולה לקחת גלולות בראש שקט).
הייתה לי תוצאה אחת חריגה:
RVVT-LAC sensitive
התוצאה שלי: 30
והטווח שניתן: 37-46
מה זה אומר?
מלחיץ קצת..!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RVVT-LAC sensitive - תגובה
יעל אבנון07/08/2014שלום רב,
תוצאה גבוהה היא זו שמעידה על קרישיות יתר.
לא ידוע לי על הסבר לתוצאה נמוכה ולכן כדאי שתתייעצי עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בלוטת התריסמתן06/08/2014
שלום,
בן 24 בריא בדרך כלל,
בבדיקות דם שעשיתי חזרה בדיקה בשם TSH עם חריגה נמוכה יותר מהנורמה,
לפי הנורמה התוצאה התקינה היא 0.39 ומעלה והתוצאה שלי היא 0.28
האם הבדיקה הזו אכן חריגה?
מה המשמעויות של הדבר?
מה אומרת תוצאה נמוכה יותר והאם התוצאה היא אכן נמוכה בצורה קיצונית?
חשוב לציין שבאותה בדיקה תוצאה t3 וt4 תקינים ונמצאים בנורמה התקינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון06/08/2014שלום יונתן,
מדובר ביתר פעילות של בלוטת התריס.
במידה ורמות ההורמונים תקינות כפי שציינת, לא אמורה להיות עם כך בעיה.
המשך לעקוב אחר בלוטת התריס בבדיקות חוזרות כל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VITAMIN Dנטלי06/08/2014
שלום רב,
אתמול עשיתי בדיקות דם מקיפות וגיליתי הבוקר שחסר לי ויטמין D (מצ"ב ממצאי הבדיקה). ישר אצתי רצתי לרכוש ויטמין D בקפסולות של 1000 מג' לכדור של חב' 'SUPHERB' (לא מכירה את החברה).
הבחור בבית הטבע אמר שרצוי שאקח בשביל התחלה 2 כדורים ביום למשך חודש לפחות (לתת שוק) ואח"כ לרדת לכדור אחד.
לאחר שאסיים יש אפשרות לרכוש כדורי ויטמין די - 400 מג' ולקחת באופן סדיר למניעת מחסור.
היה לי מחסור גם בשנה שעברה אבל זה הוסדר בעקבות לקיחת כדורים.
הייתכן ויש לי בעיה עם ספיגה בדם או משהו דומה?
אודה מאד לתגובה,
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VITAMIN D - תגובה
יעל אבנון06/08/2014שלום נטלי,
לרוב האוכלוסיה יש רמות נמוכות של ויטמין D, זה מצב הנובע מחשיפה מועטה לשמש ובגלל בעיות המרה של הויטמין בגוף.
דווקא הרמה אצלך לא מאוד נמוכה יחסית ואין לך מה לדאוג.
הקפידי על ההוראות שקיבלת, הן נכונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת אותי...... אבל..
נטלי06/08/2014אבל אם אין לי מה לדאוג אז מה זה הנשירה ההיסטרית שיש לי בחודש האחרון???
ביצעתי את כל בדיקות הדם (B12,D,אבץ,בלוטת התריס,ברזל) והכל יצא תקין, למעט ה D (יחסית)..
אני מודה לך יעל :)
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון07/08/2014נשירת שיער עשויה להתחיל עקב גורמים שונים.
כאשר את אומרת שהבדיקות תקינות, את מתייחסת לטווח של קופות החולים.
זהו טווח סטטיסטי שלא מתעסק בבריאות מיטבית.
גם כאשר הערכים נמצאים בסוגריים, אין זה אומר שהכל תקין.
מעבר לבדיקות שציינת יש עוד הרבה מאוד בדיקות דם, לכל מדד בדם יש ערך אופטימאלי שמייצג בריאות מיטבית וכאשר עושים אבחון צריך להתייחס לכלל המדדים בדם ולטווחים האופטימאליים של כל מדד.
בדרך הזו ניתן לפענח את הסיבות לנשירת שיער ולטפל בהתאם.
תוכלי לקרוא עוד על דרך אבחון זו, חפשי בגוגל "שיטת ביוגנוסטיקה".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעל על ההשקעה שבתגובתך. החכמתי
נטלי07/08/2014בהחלט אחפש..!
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל אבנון07/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV מעט גבוה מהנורמהיעל06/08/2014
היי. כאשר ערך הMPV בתוצאות דם טיפה יותר גבוה מהנורמה קרי 11.80 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV מעט גבוה מהנורמה - תגובה
יעל אבנון06/08/2014שלום יעל,
ה- MPV בודק את גודל הטסיות.
ערך גבוה מציין טסיות גדולות, זה מצב שיכול לרמז על יצור מוגבר של טסיות חדשות.
לרוב מצב זה לא מהווה בעיה, אלא אם כן יש בעיות קרישה או בעיות לב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR וCRP גבוהים ועוד בעיות בCBCאבי05/08/2014
שלום רב.
לפני 5 חודשים סבלתי מבעיה של בחילות וחוסר תיאבון, מעין רצון להקיא כאשר אני מדבר, או נמצא במהלך נסיעה וכו'. לקחתי פראמין ועשיתי בדיקת דם והבעיה פשוט חלפה מעצמה. מאז, היו לי תופעות מוזרות אחרות שהתחילו, החמירו, חלפו, שוב חזרו, החמירו, חלפו. נכון לעכשיו אני מרגיש טוב חוץ מכאבי ראש מדי פעם. אחרי בדיקת EEG וC.T. תקינים הנוירולוג קבע שלדעתו יש לי מיגרנה.
אחרי בדיקת גסטרו, נמצאה ליפומה קטנה באנטרום של הקיבה ונלקחו ביופסיות בשאלה של דלקת בקיבה ובמעי הדק. (טרם התקבלו תוצאות הביופסיה)
כמו כן, יש לי חשד לציסטה בצוואר שעליי לעשות אולטרסאונד כדי לוודא זאת.
מה שכן מטריד אותי, זה שמסוף חודש מרץ ועד היום עשיתי 3 בדיקות דם שהמשותף לכולן הוא שיש לי C.R.P וESR גבוהים מהנורמה ורופאת המשפחה טרם הצליחה לברר ממה זה נובע.
להלן בדיקת הדם האחרונה שלי מצורפת והערות נוספות שאולי ישפכו קצת אור:
1.יש לציין שבבדיקה הקודמת , לפני כחודש וחצי, אובחן אצלי רמת ברזל נמוכה (65 בערך) כשבבדיקה שלפניה היתה לי רמת ברזל די תקינה(צמודה לערך הנורמה הגבוה). הפריטין וההמוגלובין תמיד נשארו תקינים אצלי. לקחתי ברזל לפי דרישה של רופאת המשפחה למשך חודש שלם.
2. WBC-leucocytes בירידה ביחס לשתי הבדיקות הקודמות אך תמיד נשאר בגדר הנורמה, גם עכשיו(הוא בדיוק על הגבול)
3. hematocrit תמיד היה בגדר הנורמה, אך חלה ירידה בו מ42.9 ל41.6 ומ41.6 לתוצאה האחרונה : 40.5
4. ויטמין D אצלי בד"כ נמוך ואני משתדל לקחת 7-10 טיפות כל שבוע, ועדיין ערכו אצלי נמוך.
5. ערך הESR ירד מ22 ל19(הנוכחי), אך הCRP ירד ושוב עלה בקצת (היה פעם 1.5, אח"כ ירד ל1.2 ושוב עלה ל1.4)
כמו כן, לפני 2 בדיקות דם הFOLIC ACID שלי היה נמוך ובבדיקה שאחריה הרמה חזרה להיות תקינה.
אשמח לדעת אילו עוד אפשרויות נותרו כאשר עשיתי כבר כל בדיקה אפשרית(א.ק.ג. , אולטרסאונד בטן עליונה, אקו לב, גסטרוסקופיה, סיטי למוח, EEG..)
אשמח לדעת אילו עוד אפשרויות תתכנה שמסבירות את תוצאות הבדיקות האלו. האם אפשר להתעלם מהערכים הלא נורמטיביים הללו? האם בכל זאת יש סיכוי לאנמיה אצלי?
תודה ומתנצל על ההודעה הארוכה והמייגעת. אני מאוד מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונות ברורות יותר
אבי05/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון06/08/2014שלום אבי,
ערכי ה- ESR וה- CRP הגבוהים עשויים לנבוע מהדלקת האפשרית בקיבה.
כדאי לחכות לתוצאות הבדיקה ולגלות האם מדובר בדלקת בקיבה או במעי.
ערכי ברזל נמוכים עשויים לנבוע מבעיות ספיגה במערכת העיכול.
המשך בירור רפואי עד שיתגלה המקור לדלקת וכך תוכל לקבל טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אבי07/08/2014אני מקווה שהתעלומה תיפתר בקרוב (אם כי מקווה שאין לי דלקות במעיים ובקיבה.. בד"כ הן כרוניות למיטב ידיעתי :( )
תודה לך יעל, וסופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז נפגשתי עם רופאת המשפחה..
אבי11/08/2014רופאת המשפחה לא טרחה לדבר על רמת הברזל וויטמין D, ואני גם שכחתי לשאול אותה לגבי זה.
מהגסטרוסקופיה עלה כי יש לי פוליפואיד ממש קטן ואין צורך להתייחס אליו (הוצע לי לעשות אנדוסקופיה עם אולטרסאונד במידה וארצה).
הCRP הטריד את רופא הגסטרו' ורופאת המשפחה המליצה לעשות בדיקת דם שוב עוד חודשיים ובמידה והCRP יישאר ברמה זו, יישקל להפנות אותי לעשות CT לבטן.
כמו כן שאר הממצאים בבדיקת הגסטרוסקופיה תקינים(למעט בקע סרעפתי קל שלא דורש התיחסות מיוחדת)
אם כך, מהפגישה עם רופאת המשפחה והגסטרו לא יכולתי להסיק כי יש לי בעיות ספיגה בעיכול.
למה בכל זאת 7 טיפות של D-1000 למשך חודש-חודשיים השאירו אותי עם ערך של 22 בבדיקת דם? זה די גבולי.
האם מספיקות 7 טיפות של ויטמין D בשבוע, או שעליי להגביר את המינון? מה המינימום המומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון12/08/2014אולי כדאי להחליף את סוג הטיפות, מניסיוני טיפות של 1000 יחידות פחות טובות.
אני ממליצה על טיפות של 400 יחידות בכל טיפה, כ-8 טיפות ליום.
זה יוצא 3200 יחידות וזה מספיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אבי12/08/2014אכן יש לי גם טיפות עם 400 יחידות, כיוון שכבר לא מייצרים את התוסף עם 1000 יחידות.
אבצע את השינוי שהצעת. תודה וסליחה על ההטרדה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
יעל אבנון13/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם,נועה.03/08/2014
להלן תוצאות בדיקת הדם האחרונה שלי,
FERRITIN - 13 ng/ml
IRON- 161 ug/dL
HEMOGLOBIN (HGB)- 13.0 g/dl
VITAMIN B12- 748.0 pg/mL
FOLIC ACID- 6.2 ng/ml
TSH- 4.98 uIU/ml
T3- FREE- 3.2 pg/mL
T4- FREE- 1.3 ng/dL
אני סובלת מבעיית עייפות קלה, בנוסף ציפורניים שבירות ונשירת שיער. האם משהו בבדיקות הדם יכול להעיד על כך?
ובנוסף שתי שאלות,
איך יכול להיות שהפירטין שלי יחסית נמוך, אבל הברזל בפועל גבוה ואפילו יוצא מעט מהטווח?
שנית, לגבי ה-TSH, האם הוא נחשב גבוה? ומה לעשות הלאה?
חשוב לציין שאני לוקחת ב-12 כתוסף כי סבלתי ממחסור די גדול בכך, ובנוסף אני גם לוקחת אומגה 3 כ-1 מ"ג ביום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם, - תגובה
יעל אבנון03/08/2014שלום נועה,
רמת הברזל מעט גבוהה ורמת הפריטין נמוכה, זה מצב שעשוי להיגרם עקב בעיה בחילוף חומרים וספיגה בגוף. כנראה שלגוף יש קושי בקשירה של הברזל לפריטין, אני רואה מצבים כאלה אצל אנשים אשר סובלים מתת פעילות בלוטת התריס, כמו במצב שלך. רמת TSH גבוהה מעידה על תת פעילות התחלתית של בלוטת התריס.
אני מציעה שתבקשי מהרופא בדיקת נוגדנים לבלוטת התריס, על מנת לשלול מצב אוטואימוני- בו הגוף מייצר נוגדנים עצמיים שתוקפים את הבלוטה. ברמה זו של TSH אני ממליצה קודם לנסות לטפל באמצעות תזונה ותוספי תזונה ולא להתחיל ישר עם תרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה בבדיקות דםהילה31/07/2014
שלום, עשיתי בדיקות דם שבוע שעבר
התוצאות מראות:
Lymphocytes # - 1.12
Lymphocytes % - 12.6
Neutrophils # - 7.24
Neutrophils % - 81.2
* יש חריגה בערכים % Neutrophils ו- Lymphocytes %
רציתי לדעם האם יש לי סיבה להיות מודאגת מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה בבדיקות דם - תגובה
יעל אבנון31/07/2014שלום הילה,
רמה גבוהה של נויטרופילים מצביעה לרוב על זיהום ממקור חיידקי.
רמת הלימפוציטים נמוכה בגלל הרמה הגבוהה של הנויטרופילים- אלו קבוצות של תאים הנמדדות באחוזים וכשהאחת גבוהה האחרת יורדת.
המשיכי בירור לגבי מקור הזיהום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)