מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- EBVליטל02/12/2014
שלום,
לפני כמה חודשים התגלה אצלי בבדיקות דם שיש לי את הוירוס EBV (אפשטיין-בר וירוס), עשיתי בדיקת דם לאחרונה ונאמר לי שזה עבר (ידוע לי שהוירוס נשאר בתרדמת גם אם זה עובר וזה יכול לתקוף שנית במהלך החיים) , השאלה שלי היא: בזמן שהיה לי את הוירוס נאמר לי לא להתאמן ולא לבצע פעולות מאמצות ומעייפות,האם גם עכשיו אין אפשרות ? אם זה עבר אני יכולה לעשות פעילות ספורטיבית או שיש מגבלות עצם העובדה שהיה את הוירוס והוא עדיין קיים בתרדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV - תגובה
יעל אבנון02/12/2014שלום ליטל,
את יכולה לחזור לפעילות גופנית בהתאם ליכולותייך, אין שום סיבה להימנע מכך בשלב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי סרטןאורנג'01/12/2014
שלום, האם יש בדיקת דם לגילוי סרטן, קראתי שגילו נוגדן לסרטן שמתפתח בכל סוגי הסרטן אבל לא הבנתי אם זו בדיקה שגרתית. האם כל אחד יכול לבקש לעשות את הבדיקה? והאם הבדיקה יכולה למדוד רמות של נוגדנים.
אם כן מוצאים את הנוגדן איך נעשה התהליך של מציאת האיבר הנגוע?
אם א"א לקבל תשובה בפורמט הזה. אשמח רק שתעני לי אם בכללית מבצעים בדיקה כזאת כרוטינה ותצרפי קישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לגילוי סרטן - תגובה
יעל אבנון01/12/2014שלום רב,
ישנן בדיקות דם שונות לאבחון סוגים שונים של סרטן, אך לא מספיקה בדיקת דם לצורך אבחון מלא.
ישנוםמחקרים המתמקדים בגילוי מוקדם של סרטן באמצעות בדיקת דם, זה עדיין בשלבי מחקר לפי מיטב ידיעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםדניאל27/11/2014
CRP- 1.4
WBC-3.6
UREA- 14
LDH- 230
LEUCOCYTES- 500
מה זה אומר והאם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון28/11/2014שלום דניאל,
לכל ערך יש טווח שונה על פי המעבדה שמבצעת את הבדיקות.
תשלח בבקשה את התוצאות יחד עם הטווחים של המעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם לא תקינהמיכל27/11/2014
שלום, שמי מיכל, בת 30. אתמול לא חשתי בטוב, סובלת מכאבי בטן, שילשלתי פעם אחת והקאתי פעם אחת. הייתי במיון שם ערכו לי בדיקות דם ואלו התוצאות:
RBC 5.1
Hemoglobin 14.8
Hematocrit 46
MCV 88.6
MCH 28.9
MCHC 32.5
RDW 13
NRBC/100 leukoctes 0.1
Leukocytes 23.4
Neutrophils 91.2
Neutrophils No 21.3
Lymphocytes 4.8
Lymphocytes No 1.1
Monocytes 3.6
Monocytes No 0.8
Eosinophils 0.2
Eosinophils No 0.10
Basophils 0.2
Basophils No 0.1
Plateletes 172
MPV 10.9
הרופא במיון אמר שערכי ה Leukocytes גבוהים מאוד ויש לחזור על הבדיקה בדחיפות.
על מה הדבר יכול להעיד? שמתי לב גם שערכי ה -Neutrophils גבוהים וגם ערכי ה -Lymphocytes נמוכים? האם זה מעיד על משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם לא תקינה - תגובה
יעל אבנון28/11/2014שלום מיכל,
זה מרמז על זיהום חיידקי ולא ויראלי, אשר מעלה את הנויטרופילים וצריך לאבחן באיזה מזהם מדובר ולטפל בהתאם. המשיכי בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשרה27/11/2014
ברצוני לשאול בבקשה לפני מספר ימים עשיתי בדיקת דם לרמת הברזל וההמוגלובין
הרופא שלי אמר שההמוגלובין יצא בבדיקה 10.7 והברזל אפס והוחלט לתת לי ברזל
בעירוי יש לי תופעות של סחרחורות וקוצר נשימה והרופא אומר שזה לא שייך ואני יכולה להיות רגועה למרות שהברזל יצא שאין בכלל לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום שרה,
סחרחורות וקוצר נשימה הם בהחלט סימפטומים של אנמיה ומחסור בברזל.
לאחר שתקבלי את העירוי ורמת הברזל תעלה, את אמורה להרגיש יותר טוב.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעינוחמל27/11/2014
קבלתיתוצאות בדיקות של אנדוקרינולוגיה שה-PTH lntact הוא 117 pg/ml הגבול נורמה 14-72 מה זו הבדיקה?
ובנוסף המטולוגיה ספירת דם מכשיר
WBC-LEUCOCYTES נמוך 4.4
K+ POTASSIUM (B) 5.2
תודה רבה וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעינוח - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום מל,
PTH הוא הורמון הנוצר ע"י בלוטת הפראתירואיד ואחראי על משק הסידן והזרחן בגוף.
רמה גבוהה יכולה להעיד על מגוון מצבים ביניהם - פעילות יתר של בלוטת הפראתירואיד, בעיה בכליות, מחסור בויטמין D, בעיה במעיים ועוד.
רמת האשלגן הגבוהה עשויה להעיד גם היא על בעיה בכליות ולכן כדאי לבדוק את תפקודי הכליות ולהמשיך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת התריסדליה אורן27/11/2014
שלום בבדיקת דם שנערכה לי נמצא שTSH שלי הוא 0.62 ..האם זה מדאיג? האם אני צריכה לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום דליה,
מדובר ביתר פעילות קלה של בלוטת התריס, בדרך כלל לא מצריך טיפול אלא רק מעקב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאנונימית26/11/2014
המשך תוצאות בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום,
רמת הסוכר גבוהה ורמת ויטמין D נמוכה, כל השאר תקין.
כדאי לפנות לנטורופת ולאזן את רמות הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אינן תקינותטל25/11/2014
שלום,
אימי בת 57 בצעה בדיקות דם כשנה לאחר גידול ממאיר במעי הגס ללא צורך בטיפולי כימו.
התוצאות של ספירת הדם יצאו לטוב -
המוגלובין 16.2
R.BC 5.51
Hematocrit - 48.4
לימפוציטים - 44.5
קיים אצלה הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן.
כימיה בדם -
ck- 246
alt 36
היתר תקין.
מה זה אומר? האם ישנה סיבה לדאגה ?
בברכה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם אינן תקינות - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום טל,
התוצאות גבוליות, לא ניתן להגיע למסקנה כלשהי מבדיקות בודדות אלו.
כדאי להתייעץ עם הרופאה אשר מכירה את ההיסטוריה הרפואית של אמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם -ערכי בזופילהרצל אבידור25/11/2014
ביצעתי בדיקת דם שיגרתית וקיבלתי ערך גבוה של בזופיל,1.8%.
מה המשמעות?
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם -ערכי בזופיל - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום הרצל,
בזופילים הם תאי דם לבנים אשר עולים במצבי אלרגיה שונים אך כדאי להמשיך בירור אצל הרופא בנוגע לעניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקות הדםסמדר20/11/2014
שלום
שלשום הייתי במיון בשל התכווצות חזקה מאוד של שריר החזה השמאלי, ויד שמאל כבדה ונרדמת.
אלו תוצאות בדיקות הדם שנעשו
חזרו עליהן פעמיים
הרופאה שלי ממש לא מתייחסת ברצינות לתלונותיי
מוסיפה כי בבדיקת דם שנערכה לפני שבוע עמד הTHS על 13ץ33
אלו החריגות בבדיקות של המיון
NEUT. abc 8.4
EOS.abc 0.8MCHC 32.4
FIBRINOGEN 552
GLOBULIN 3.4
CPK 614
TROPONIN 13
GLUCOSE 150
אשמח לדעת למה להתייחס
אני עייפה מאוד, קצת מבולבלת, משתעלת
תודה
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה תמונה של בדיקות הדם מהמיון
סמדר20/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום סמדר,
בבדיקה רואים מדדים גבוהים שקשורים לזיהום.
צריך להמשיך בירור לגבי מקור הזיהום ולטפל בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוך urea bעדי20/11/2014
בבדיקות דם שבוצעו לי אתמול נמצא ערך urea b נמוך. הטווח הוא 15-45 ויצא 9. שאר הבדיקות תקינות. יש לציין כי יום לאחר ביצוע הבדיקות עברתי הפלה טבעית בבית שבוע 9. לפני שבועיים כשנעשו בדיקות ערך הבדיקה הזו היה תקין. מה משמעות הירידה? מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמוך urea b - תגובה
יעל אבנון27/11/2014שלום עדי,
האוריאה בודקת את תפקודי הכליות ומרמזת על כמות החלבונים הנצרכת בתזונה.
בהריון רמת האוריאה יורדת וזה מצב שנחשב נורמלי.
חזרי על הבדיקה בהמשך כדי לוודא חזרה לנורמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאנונימית15/11/2014
המשך תוצאות בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
יעל אבנון16/11/2014בבדיקה זו ויטמין B12 נמוך ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם שיגרתיותאנונימית15/11/2014
שלום
אני בן 55 בריא בד״כ
עשיתי בדיקות דם שיגרתיות האם הן תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם שיגרתיות - תגובה
יעל אבנון16/11/2014שלום,
רמת הכדוריות הלבנות מעט נמוכה.
במידה ואין בעיה במערכת החיסון ורמות ויטמין B12 וחומצה פולית תקינות, אין עם זה בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להוגה שנשלחה ב11:43אנונימית14/11/2014
המשך ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להוגה שנשלחה ב11:43 - תגובה
יעל אבנון16/11/2014ויטמין B12 ברמה תקינה.
רמת הסוכר גבוהה.
המשיכו בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)