מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית מעובה של הרחם בגיל 51רינת13/03/2020
שלום, אני בת 51. וסת סדירה (בדרך כלל יומיים די חזקים בשנה האחרונה) . באולטראסאונד שגרתי מצאו שבאמצע החודש היתה רירית הרחם 15 ממ ושלחו לבדיקה אחרי המחזור ואמרו שאם יהיה עבה יהיה צורך בבדיקת פיפל. עשיתי ביום 6 או 7 ויצא 10 ממ. הבנתי שזה גם עבה מדי..
שאלותי- 1. יש סיבות חוץ מסרטן לדבר כזה? 2. יש אפשרות לעשות את הפיפל בטשטוש? ואם כן- איפה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה
ד``ר איתן פאר17/03/2020בדיקת עובי וסדירות רירית הרחם נעשית מיד עם גמר דימום מחזורי
בדיקה ביום 10-15 מעידה על פעילות רבה של אסטרוגן ולא על פתולוגיה של הרירית
בדיקת פייפל נחוצה רק לפי עובי הרירית מיד אחרי גמר מחזור.
הבדיקה אינה מצריכה כל טשטוש, פשוטה ונעשית במרפאה של כל רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה של רירית הרחםלימור10/03/2020
שלום רב,
אני בת 52, שנה וחצי ללא ווסת.
לפני שבוע, במהלך ניגוב הבחנתי בהפרשה בצבע חום בהיר.
למחרת ניגשתי לרופא הנשים שלי בקופ"ח מכבי, שבין היתר ביצע בדיקת US. הודגמה רירית רחם מעובה כ - 9 מ"מ.
לאור זה, הרופא ביצע ביופסיה של רירית הרחם.
עבר שבוע ימים, עדיין לא קבלתי תשובה.
לציין שלמעט ההפרשה שצויינה, לא היה דמם נוסף.
אני מאוד מפחדת מתוצאת הבדיקה למרות שהרופא שלי אמר שהחומר שיצא לא נראה כרקמה סרטנית, אבל אמר שתשובה מדוייקת תהיה אך ורק לאחר קבלת התוצאה מהמעבדה. בכל זאת, הוא די הרגיע אותי.
השאלה היא האם ניתן להבדיל במראה של רקמה בריאה לרקמה סרטנית ועד כמה אפשר קצת קצת להרגע מדבריו של הרופא.
תודה מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה פתולוגית
ד``ר איתן פאר17/03/2020מתקבלת במכבי תוך 2-3 שבועות
תמתיני בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויגיפם 10 הוראות שימושיעל07/03/2020
שלום רב
הפסקתי את השימוש לפני ארבעה חודשים בויגיפם, עכשיו אני רוצה לחזור ולהשתמש בו שוב שאלתי היא לגבי השימוש בו.
האם אני צריכה לקחת במשך שבועיים הראשונים בכל יום ואחר כך פעמיים בשבוע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות שימוש בואגיפם
ד``ר איתן פאר17/03/2020היות והפסקת לא מזמן, וחבל שכך, אין צורך לחזור על שימוש יומי בשבועיים הראשונים אלא ישר להמשיך פעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנג'ליק ומחקרים על סרטן השדשיר04/03/2020
אני בת 55, נוטלת אנג'ליק מזה 3 שנים. קראתי בעמוד הפייסבוק שלך לגבי מחקרים על לקיחת הורמונים בגיל המעבר וסרטן השד. קצת לא הבנתי, כי פרסמת מחקר שוב שתומך בהורמן שכבר אסור לשימוש ואשר השפיע בהגדלת הסיכוי לסרטן השד. האם תוכל בקיצור לומר האם לקיחת הורמונים חדשים, מגדילה את הסוכוי לסרטן השד? ומה לגבי ארועי מוח? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק וסרטן שד
ד``ר איתן פאר04/03/2020סוגי הפרוגסטרון שהעלו שכיחות של סרטן שד הוצאו משימוש אחרי פירסום מחקר בריאות הנשים ביולי 2002
וכיום כל סוגי ההורמונים שבטיפולי גיל המעבר לא מכילים הורמונים אלו
לגבי אירוע מוחי- כן נכנס " חלון ההזדמנויות" שעליו הרחבתי מאד גם בפורום זה וגם בדפף הפייס בוק שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בטנית בגיל המעברטלי03/03/2020
שלום רב דוקטור.האם מתן טיפול הורמונלי חליפי מונע השמנת "תפוח" בנשים בגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בטנית
ד``ר איתן פאר04/03/2020נגרמת בגיל המעבר בהעדר אסטרוגן מהשחלות ואז הטסטוטסטרון מבלוטת יתרת בכיליה- האדרנל- גורם לגוף האישה להשתנות למבנה גברי, כלומר השמנמה בטנית ותוך בטנית
כל אסטרוגן הניתן בגיל המעבר מפחית תופעה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בגיל המעבר והקלה בתסמיניםרחל02/03/2020
תוך כמה זמן מהרגע שמתחילים לקחת הורמונים אפשר לצפות להקלה בתסמינים? במיוחד שינה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן לךהעלמות סימפטומים
ד``ר איתן פאר04/03/2020בין 1-10 שבועות, תלוי בסוג ההורמונים, במינון, בדרך הלקיחה ובמטבוליזים האישי הגנטי של כל אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מדבקות אברל קונטי בכדור לויאללילי28/02/2020
בת 52 בחצי שנה אחרונה משתמשת באברל קונטי בעיקר על רקע תופעות כגון כאבי מפרקים מעט דיכאון וחרדה.. שיפור משמעותי עם המדבקה בעיקר בכאבי המפרקים. לצערי אני מדממת עם האברל קונטי מידי מספר שבועות. הוחלף ע"י הרופא בלויאל2.5. קראתי שהתרופה בעלת שיעור גבוה יותר של סיכון לסרטן השד והרחם. אבקש פרטים על לויאל וכן אם יש צורך המלצה לכדור אחר שיקל.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל כתחליף למדבקות
ד``ר איתן פאר01/03/2020מה שקראת נכון
אבל הסיכון עדין כה נמוך ששווה בהחלט לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשד חודש שלישי לנטילת נובופםאורית25/02/2020
שלום רב, אני נוטלת נובופם כחודשיים-שלושה לאחר שעברתי אליו מפרוגילוטון אותו נטלתי כשנה. לאחרונה מזה שבוע-שבועיים הופיע כאב צורב בשד אחד. באזור הפנימי של השד. זה מפחיד אותי מאוד
האם אפשר להפסיק את התרופה באמצע? האם זה סימן לסרטן השד?
אודה למענה מהיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם וכאב בשד
ד``ר איתן פאר01/03/2020כאבים בשדיים אינם סימן לסרטן כלל וכלל לא
זן תגובה להרומונים
סיימי עם הנובופם וגשי לרופא שלך שיחליף לך הטיפול ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשד חודש שלישי לנטילת נובופם
אורית03/03/2020גם אם זה רק בשד אחד?
ולמה כדאי להחליף?
תודה כבה דר פאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר, פרופיל הורמונלי ויקיצות מוקדמותהילה25/02/2020
שלום רב
אני בת 42. בחודשים האחרונים החלו לי יקיצות מוקדמות לפנות בוקר. אני עדיין מקבלת מחזור כל חודש אך הזמנים בין המחזורים מתקצרים לאט לאט. הבנתי כי התסמין הראשון של טרום גיל המעבר הוא יקיצות מוקדמות. ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור (מצורף פה). האם הפרופיל ההורמונלי שלי מראה שאני אכן מתחילה את שלב טרום גיל המעבר? האם הפרופיל הזה יכול למעשה להסביר את היקיצות המוקדמות שהופיעו לי?
המון המון תודה על העזרה
בברכה
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקיצות בוקר
ד``ר איתן פאר01/03/2020אין כל קשר לגיל מעבר ואין כל משמעות לבדיקות הורמונלית לא ביום 3 למחזור - שזה בכלל בדיקות במסגרת טיפולימ פוריות
תזמיני מלטונין 5 מג'ר באינטרנט ותקחי לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטן תחתונה ותכיפות לשתןרחל17/02/2020
אני בת 57 התחלתי עם וגיפם והפסקתי ואז היתה לי דלקת בשתן ומאז אני משתמשת בוגיפם באופן סדיר. אני מרגישה לחץ בבטן התחתונה ותכיפות לשתן, בצעתי בדיקת שתן והיא תקינה, האם הוגיפם יכול לגרום לתופעה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר01/03/2020מונע את התופעה שאת מזכירה אלא אם את לא שותה מספיק ויש לך שתן צהוב ומרוכז
תרבי בשתיה והסימפטום יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזט בגיל 53לורי14/02/2020
שלום
אני בת 53 ונמצאת בפרימנופאוזה כבר כמה שנים. אחרי שנה של מחזורים קצרים וחלשים קיבלתי מחזור כבד וארוך שלא נפסק כבר שבועיים שהוריד המוגלובין מ12 ל9. ישנה מיומה בחלל הרחם של כ5 ס"מ. הרופאה נתנה גלולת סרזט להפסיק מחזורים לכמה חודשים ואמרה שהיות ופרוגסטרון בה במינון נמוך, הגלולה בטוחה למדיי. אני עם עודף משקל ושומנים גבוהים בדם ( כולסטרול 240 וטריגליצרידים 250). 3 שאלות:
1) האם לקיחת הגלולה לחצי שנה בטוחה למדי עבורי מבחינת משקלי ורמת השומנים בדם? אני לא מעשנת ומעולם לא עישנתי.
2) פעם כתבת בפורום הזה שלקיחת פרוגסטרון מעל גיל 50 אינה רצויה ו/או מומלצת. מדוע לא?
3) האם לקיחת גלולת סרזט גם לא מומלצת אם היא לצורך הפסקת וסת לטיפול במחזורים כבדים מאוד?
תודה על תשובתך
לורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סראזט בגיל 53
ד``ר איתן פאר01/03/2020מתן פרוגסטרון לאורך זמן מעל כיל 50 לא רצוי היות ועלול להעלות סרטני שד
להפסקת מחזורים כה כבדים כפי שאת מתארת עדיף התקן מירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת הורמונים בבת אחת או בהדרגה?Riki shulman12/02/2020
היי בת 53 נוטלת אביאנה מזה כ חצי שנה
אני מרגישה שעליתי במשקל
אני מעוניינת להפסיק
האם אפשר פשוט להפסיק או אני צריכה לעשות את זה בהדרגה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים
ד``ר איתן פאר01/03/2020לא מומלץ כלל להפסיק הורמונים אלא לשנות אותם להרכב הורמונלי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימידונה
Riks01/03/2020נטשתי את ההורמונים כי הרגשתי שהם מנפחים אותי
ועברתי לסימידונה
וזה מעולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימידונה
ד``ר איתן פאר04/03/2020שיבושם לך
כל מה שעוזר הוא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דואביב ותופעות לוואיאתי12/02/2020
אני בת 53, מזה כחצי שנה לוקחת דואביב, מרגישה כאב חזק בצוואר ובירך. עייפה מאוד ומתקשה לקום בבוקר. תיאבון מוגבר ועלייה קלה במשקל.
תוהה האם יש קשר לתרופה, וכמה זמן מומלץ לקחת אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואביב ותופעות לואי
ד``ר איתן פאר01/03/2020כאשר יש תופעות לואי מהורמונים יש לשנות את סוג הטיפול ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרימולוט נור על גדילת שרירןאנה01/02/2020
ד"ר פאר שלום
אני בת 51 כבר שנים בפרימנופאוזה ועד לפני כחודש היה לי מחזור לא סדיר של כיומיים כל חודשיים לערך עם זרימה חלשה ביותר ואז לפני כחודש פתאום מחזור חזק ביותר עם קרישי דם גדולים. נאלצתי לקחת הקסאקפרון ולהפסיקו עם פרימולוט נור כי הזרימה התגברה מיום ליום והמחזור לא הפסיק לבד. הרופא שלי הציע לקחות פרימולוט נור למשך מספר חודשים כדי להסדיר את המחזור ויש לי 2 שאלות לגבי זה:
1) מה עדיף ומדוע: לקחת 10 מג ליום למשך 10 ימים כל חודש או כפי שהציע הרופא לקחת 15 מג ליום למשך 5 ימים בלבד בכל חודש?
2) יש לי שרירן של 40*40 ממ, האם לקיחת פרומולוט נור 10 מג כל חודש עלולה לגרום לגדילה מואצת של השרירן? השרירן שלי גדל ב 3 סמ במהלך השנה האחרונה ואני מאוד חוששת.
תודה על תשובתך
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור
ד``ר איתן פאר01/03/2020צודק הרופא שלך
10 מג'ר לעשרה ימים כל חודש עדיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בפנים הסמקה גלי חוםממי30/01/2020
סובלת מאודם בפנים כמו הסמקה תוצאות בדיקות הורמונים: אסטרדיול 179.פרוגסטרון 0.3. 5.85 FSH. LH 4.93 בת 45.יש לי עדיין וסת אבל לא מסודר.יש משהו שיכול להקל על האודם בפנים מפריע לי לאיכות חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בפנים
ד``ר איתן פאר01/03/2020יש מקום לברור מקיף ע'י רופא עור ורופא משפחנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)