מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש - טיפול פומי או מדבקות?מיכל18/11/2019
היי, דר פאר היקר
בת 49. ללא מחזור. בחודשים האחרונים גלי חום קשים, ותכופים, וכאבי ראש יומיומיים, מתחיל מעל העיניים, בדיקות ראיה ולחץ דם תקינות. לוקחת אקטיבל בדיוק שבועיים היום. בימים האחרונים הקלה משמעותית בגלי החום, אך כאביי הראש נשארו. אולי החריפו, האם יש העדפה לטיפול במדבקות בעתיים של כאבי הראש? ( קיימת גם היפרכולסטרולמיה). תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר איתן פאר21/12/2019עדיף מדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה - כן או לאאילנה17/11/2019
שלום דוקטור. אני בת 49 ובערך שנתיים בגיל המעבר. היו גלי חום, נגמרו אחרי תקופה קצרה. הייתי אצל שני רופאי נשים ושניים אמרו שאין צורך לקחת הורמונים. אחרי שהתעקשתי והסברתי ששיש לי הפרעות שינה, קיבלתי מרשם לאביאנה. אני אישה בריאה וספורטיבית. עכשיו אני בספק האם פעלתי נכון שהתעקשתי לכדורים. ואם כן צריך לקחת האם אביאנה זה מתאים? תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה כן או לא
ד``ר איתן פאר21/12/2019את צודקת ולא הרופאים איתם התיעצת
תקחי אביאנה, לכל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בברינטלקס וסימידונה למרות תופעות חוזרותאורה שפירא17/11/2019
שנים רבות לקחתי הורמונים(אקטיבל)
מזה שנה הפסקתי בגלל מדימומים חוזרים ונישנים.
גלי החום וחוסר שינה היו בלתי ניסבלים(גנטי-משפחתי)
הרופא נתן לי ברינטלקס 5 מילגרם ולאחר מכן זה עלה ל10 מיליגרם.לאחרונה התופעות חזרו והרופא הוסיף לי סימידונה.
האם יש אפשרות להפסיק סימידונה מתי שרוצים ובבת אחת? האם זה נחשב סוג של הורמון ?
אני אלרגית וגם חוששת מפגיעה כבדית למרות שאין לי כרגע שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה שלא עוזרת
ד``ר איתן פאר21/12/2019תפסיקי סימידונה ותקחי דואביב ואז לא יהיו דימומים ומצבך ישתפר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בנובופם והפסקתומירי17/11/2019
שלום, אני בת 49 ומשתמשת בנובופם קרוב ל5 שנים. אני מאוד מרוצה אבל הבנתי שאחרי 5 שנים צריך להפסיק. אני רוצה לשאול מהו הטיפול שניתן אחר כך או שההפסקה היא מוחלטת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר21/12/2019תחליפי נובופם באביאנה, אותם הורמונים רק ללא דימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לא רגילהמרים16/11/2019
דר' פאר, שלום וברכה,
בת 55, התחלתי לקחת אביאנה לפני 7 חודשים. באופן כללי מרגישה טוב וישנה טוב וללא גלי חום רוב הזמן.
כחודש וחצי, אני סובלת מנשירת שיער מטורפת (בדיקות דם תקינות). יתכן שקשור להורמונים? במידה וכן, מה עלי לעשות? להפסיק מיידית?
תודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר איתן פאר21/12/2019הסיבה העיקרית- חסר ברזל
במידה ואת לא חסרה ברזל תחליפי אביאנה לאנגליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשרירן שגדל מהר בפרימנופאוזהמירי13/11/2019
שלום ד"ר פאר
אני בת 51 בפרימנופאוזה מזה כמה שנים. לא ילדתי וסובלת מהשמנת יתר. לפני כשנה ביצעתי ניתוח הוצאת שרירן בהיסטרוסקופיה שכנראה לא הוצא בשלמותו והיום שנה אחרי השרירן גדל תוך שנה למימדיו שלפני הוצאתו ( כ-5 ס"מ).
זה שרירין שפונה אל תוך חלל הרחם ומכסה כמעט את כל החלל.
שאלה 1) האם כדאי להוציא את השרירן עוד פעם בניתוח אבל הפעם להוציא את כולו? החשש הוא שהשרירן יגדל עוד פעם לאחר הסרתו וחוזר חלילה, כי לא נראה לי שבקרוב אכנס למנופאוזה.
שאלה 2) האם אם מוציאים שרירין בשלמותו, רוב הסיכויים שלא יצמח עוד פעם גם אם לא אכנס בשנתיים הקרובות למנופאוזה?
והשאלה 3) האם ניתן להכנס לגיל המעבר ע"י הורמונים ובדרך הזאת להפסיק את גדילת השרירן?
יש לציין שהשרירן מפריע לי: גורם ללחץ בטני, לכאבי בטן וגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן בגיל 51 שגדל
ד``ר איתן פאר21/12/2019לפי התיאור שלך עדיף כריתת רחם לאפרוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך באובסטין ללא פוגסטרוןורד בר11/11/2019
שלום רב
אני משתמשת באובסטין פעמיים בשבוע במשך שנה. אם מפסיקה מיד מתחיליםיובש וכאבים. הרופאה אמרה לי שאצטרך להשתמש בזה כל החיים. האם אין צורך להוסיף פרוגסטרון מידי פעם?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין ללא פרוגסטרון
ד``ר איתן פאר21/12/2019אין כל צורך להוסיף פרוגסטרון לאובסטין וניתן ורצוי להשתמש באובסטין כל החיים ללא הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר וגינלי ליובש בנרתיקגל11/11/2019
שלום ד"ר, האם הטיפול בלייזר אפקטיבי, ולכמה זמן? בת 56.
ו 2 שאלות נוספות לגבי וגיפאם: האם התרופה מעלה סיכון לסרטן, והאם מותר להשתמש בה עם רקע של קרישיות יתר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר או ואגיפם
ד``ר איתן פאר21/12/2019בארה'ב לא ממליצים להשתמש בלייזר
ישנה עדיפות לואגיפם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימידונה יקרה ולא יעילהליזה06/11/2019
לפני כחודש התחלתי לקבל גלי חום עם כל החבילה. פניתי לרופא נשים של הכללית שאדם לי סימידונה, העולה בקופה 90 שח לחודש!!! בייחוד שבחודש הראשון אני נוטלת 2 כדורים. עבר שבוע אין כל שינוי בגלי חום. מה אני עודה? הוא לא הזכיר את אביאנה אפילו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימדונה
ד``ר איתן פאר21/12/2019לפי נסיוני לא יעילה
תתחילי טיפול הרמונלןי ויפה שעה אחת קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שיחלוף עצםעדי לוי30/10/2019
שלום,
אני בת 62 סובלת מאוסטיאופרוזיס. לקחתי אקטונל במשך 9 שנים. האנדוקרינולגית הפסיקה לי את הטיפול לשנה.
לפני שנה תוצאות הבדיקה היוBETA CROSS LAPS r
0.358.
לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקות והתוצאות היו:
BETA CROSS LAPS 0.595 ng/mL
ng/mL 47.2 PROCOLLAGEN T TYPE 1
יש לי תור רק בעוד שלושה חודשים ובנתיים איני מטופלת.
אני עושה ספורט והליכות.
אודה לך אם תוכל לומר לי האם יש החמרה בבדיקות והאם יש לעשות בדיקות נוספות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נוטלת Sינסיטי
ריקי ברוך06/11/2019בהתחשב בעובדה שאנו בנות גיל זהה (אני 61) ואורח החיים שלנו דומה מאוד כמו גם תוצאות הבדיקות החוזרות אצל אינדוקרינולוגית, אני יכולה לתת לך עצה אישית והיא להיצמד לסידן אמורפי -דינסיטי ששומר על הגוף לאורך זמן ולא רק לטובת הסידן. ואגב אני רכשתי שוב ממש עכשיו כי יש באתר הנחה לרגל יומיים של shopping il
לא תצטערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שיחלוף עצםעדי לוי30/10/2019
שלום,
אני בת 62 סובלת מאוסטיאופרוזיס. לקחתי אקטונל במשך 9 שנים. האנדוקרינולגית הפסיקה לי את הטיפול לשנה.
לפני שנה תוצאות הבדיקה היוBETA CROSS LAPS r
0.358.
לפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקות והתוצאות היו:
BETA CROSS LAPS 0.595 ng/mL
ng/mL 47.2 PROCOLLAGEN T TYPE 1
יש לי תור רק בעוד שלושה חודשים ובנתיים איני מטופלת.
אני עושה ספורט והליכות.
אודה לך אם תוכל לומר לי האם יש החמרה בבדיקות והאם יש לעשות בדיקות נוספות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחלוף עצם
ד``ר איתן פאר21/12/2019נכון היה להפסיק אקטונל לאחר שנים של שימוש
תקחי ויטמין D 2000 יחידות בקפסולה - לא בטיפות- וסידן 1200 מג'ר ומגנזיום 200, כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שדיים בגיל המעברשרונה29/10/2019
שלום, כ - 10 חודשים אני נוטלת הורמונים משולב מסוג: אוטורוגסטן 100 וג'ל אסטרוג'ל (סרגל) . בשבועיים האחרונים סובלת מכאבים ורגישות גדולה בשדיים. האם תקין? מה עלי לעשות? תודה רבה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשדיים תחת אסטרוג'ל
ד``ר איתן פאר21/12/2019תורידי מינון האסטרוג'ל לחצי סרגל כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת וסת בגיל 40דנית25/10/2019
היי,
אני בת 40. וסת סדירה מגיל צעיר.
הוסת מאחרת ב 10 ימים למרות קיום יחסי מין עם אמצעי מניעה.
ישנן הפרשות שקופות כמו ביוץ. בשנה האחרונה הוסת היתה חלשה יותר והרגשתי חם יותר לעומת העבר (לא בטוחה שאפשר לקרוא לזה גלי חום). בחצי שנה האחרונה הופיעו גם כאבים בעיקר ברגלים/ברכיים.
האם ייתכן שמתחילה את גיל המעבר? יש סיכוי שזהו היריון?
מאוד לחוצה .... אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות במחזור בגיל 40
ד``ר איתן פאר21/12/2019תבצעי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי מלא בכדי לדעת האם את נכנסית לפרימופאוזה- טרום גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי אביאנה 10 ימים והתחילו דימומים מחזור לכל דברליל23/10/2019
נכון להרגע הפסקתי לקחת יומיים והדימומים עדיין ממשיכים במידה והדימום הוא מהכדורים מתי אמור להפסיק ? ברצוני לציין שלפני כחצי שנה סבלתי מדימומים שהוגדרו כפעילות הורמונלית הבדיקות תקינות מחזור הסתיים בגיל 55. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אביאנה
ד``ר איתן פאר21/12/2019אופייני במידה ואת לא בכיל המעבר- כלומר בחלוף שנה מהמחזור האחרון , אלא בטרום גיל המעבר
ואז הטיפול אינו אביאנה אלא נובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דיאטני בגיל המעברמיכל22/10/2019
אני מבקשת לדעת האם יש דיאטניות שמתמחות בגיל המעבר והאם זהו תחום שלדעתך מצריך התייחסות וידע ספציפיים? ואם כן, האם אפשר לקבל המלצות על דיאטניות כאלה בצפון הארץ כולל הצפון הרחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית לגיל המעבר
ד``ר איתן פאר21/12/2019יש הרבה דיאטניות המתמחות בתחום וכדאי מאד להעזר בהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)