מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים תחת מדבקות בטיפול מירנהענבל18/05/2020
בת 54 מטופלת במירנה מזה 3 שנים בגלל עיבוי רירית רחם.
מטופלת במדבקות אוורל 50 מזה 9 חודשים. עדין כל חודש או חודש וחצי יש הכתמות או דימום קטן. תופעות של דפיקות לב מוגברות מדי פעם.
האם יש להחליף את המדבקות למשהו אחר? רופא המשפחה רוצה להפסיק בכלל את המדבקות ואני לא רוצה שיחזרו התופעות שהיו לי כמו חוסר שינה דיכאון וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ומדבקות ודימומים
ד``ר איתן פאר23/05/2020השילוב הזב, שהוא בד'כ מקובל ויעיל, ספציפית לגביך לא טוב
המלצה- להוציא מירנה ולעבור לטיפול הורמונלי משולב של אסטרוגן ביחד עם פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- duoaviv גלולות כתחליף למדבקות evorlעדנה14/05/2020
לצערי הפסיקו יבוא מדבקות evorel conti. הרופא המליץ על גלולות duoavive .לא רציתי עוד כדורים שבולעים אבל אין מדבקות אחרות. קראתי שעלולה להיות תופעת קפיצות ברגליים שגם ככה אני סובלת מזה כמה שנים אחרונות. שאלתי האם ניתן להסתפק בחצי כדור? אני בת 80 ולוקחת חצי כדור ניאובלוק להפרעות בקצב הלב. אודה על תשובת הרופא ולא תשובות של אנשים פרטיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף למדבקות אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר16/05/2020התחליף נקרא מדבקות של אסטראמון קונטי שזמין לכל מבוטחות מכבי במכבי פארם
ויש גם מדבקות הנקראת דרמסטריל הקיימות בסופרפארם- אבל מכילות רק אסטרון ולא שילוב של אסטרוגן עם פרוגסטרון ולכן יש להוסיף להם כדורי אוטרוגסטאן 100 לנרתיק על בסיס יומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל וחד פעמי כעבור 9 חודשים ללא וסתשגית14/05/2020
היי,
בת 49, מזה 9 חודשים לא קיבלתי וסת.
אתמול הבחנתי בדימום קל מאוד וחד פעמי.
האם זה מחזור?
האם זה נורמלי?
לשמחתי,אין לי תופעות של גיל המעבר. מתפקדת כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי 9 חודשים
ד``ר איתן פאר16/05/2020גיל המעבר מוגדר כשנה ללא מחזורים. עד אז זו תקופת ורום כיל המעבר שבה יתכנו דימומים אחת למספר חודשים ולא חייבים בתסמיני גיל המעבר
בד'כ חסר חשיבות אבל רצוי לבדור ע'י אולטרה סאונד נרתיקי עובי וסדירות רירית צהרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה ודימומים בלתי פוסקים כבר חודשלימור13/05/2020
שלום בת 45 עם דימום חד פעמי לא סדיר וכבד כבר חודש, לרוב הכל תקין אירוע חד פעמי, רירית הרחם מעובה 12 ממ ולא סדירה האם כדאי עכשיו לשים התקן מירנה תוך כדי הדימום ? אולי זה יפסיק את הדימומים? או שיש צורך לחכות שיפסקו הדימומים?
נאמר לי שאם לא יפסק אצטרך גרידה ,אולי ההתקן יכול לעזור במצב הזה שהדימום לא מפסיק?והאם מותר לשים התקן במצב הזה? ביופסיית רחם תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
ד``ר איתן פאר16/05/2020קודם כל לקחת פרוגסטרון - דופסטון 10 מג'ר או פרימולט נור למשך 12 יום
יפסיק הדימום
לאחר מכן יהיה שוב דימום וכשיפסק לבדוק עובי וסדירות רירית הרחם, במידה ודקה מאד מומלץ להכניס מירנה מסיבה רפואית ( עלות כספית מאד מופחתת כאשר הסיבה הינה רפואית כמו במקרה שלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות וקושי בגלל תופעות גיל המעבראביה13/05/2020
שלום
אני בת 58 השתמשתי בשנים האחרונות במדבקות אוורל 50 שעזרו לי מאוד בתופעות גלי חום וזיעה נוראית.
לאחרונה התברר לי שיש חוסר בארץ במדבקות
ניסיתי כדורים הורמונים לסוגיהם שגרמו לי לכאבי ראש.
ניסיתי גם ג'ל למריחה שלא עזר.
האם מישהו יודע איפה כן אפשר למצוא אוורל 50 או לפחות מתי עתיד לחזור לשיווק בארץ?
והאם יש פתרון או עצה לגביי מדבקות מסוג אחר שיכול אולי להועיל לי.
תודה אביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף למדבקת אוורל
ד``ר איתן פאר16/05/2020יש מדבקה בדם דרמסטריל המהווה את התחליף לאוורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים חלופיים לנטילה בגיל המעברשי11/05/2020
נוטלת אביאנה ומרגישה שזה לא מספיק. ניסיתי בעבר אקטיבל וזה גרם לי לתשישות. האם יש כדור במינון גבוה מאביאנה אבל עדין יותר מאקטיבל שעדיין לא מחזיר את המחזור? (לא מעוניינת במחזור).
לחילופין האם אפשר פשוט להכפיל את מינון האביאנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה לא מספיק
ד``ר איתן פאר16/05/2020תעברי לאנג'ליק או דואביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד״ר תודה רבה והבהרה נוספת
שי שירה16/05/2020תוד. מקרב לב על תגובתך. האם אנגליש ודו אביב הן במינון גבוה מאביאנה? האם בשניהם לא מקבלים מחזור? מה ההבדל בין אנגליק לדו אביב ואיזו מהן מומלצת יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנג'ליק ודואביב
ד``ר איתן פאר24/05/2020סוגים שונים של הורמונים בעלי אותה פעילות ביולךוגית ולכן שניהם יכולים להיות מוצלחים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור באבורל ומציאת תחליף בבית המרקחתמיכל פלג11/05/2020
שלום רב.
עקב מחסור באבורל קונטי ובאבורל בכלל, רציתי לשאול אם יש תחליף או שאפשר להשיג בסופרפארם.
קבלתי מרשם לדרמסטריל אך לא יודעת איפה להשיג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר באוורל קונטי
ד``ר איתן פאר16/05/2020במכבי פארם יש אסטראמון קונטי
בסופרפארם או קופ'ח אחרות יש מדבקת דרמסטריל,
אבל לא מכילה פרוגסטרון אלא רק אסטרוגן ולכן יש להוסיף לה כדור אוטרוגסטאן 100 לנרתיק על בסיס יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משתמשים באסטראמון קונטי?אורית11/05/2020
שלום לכולם. בניגוד לאווריל קונטי, אני לא מצליחה להבין איך מפרידים את המדבקה באסטראמון קונטי. אשמח לעזרה. זה נראה פשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראמון קונטי
מיכל12/05/2020איפה ניתן להשיג את האסטראמון קונטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים רבים וטיפול בפרוורבה ללא שינוישרית09/05/2020
בת 47, בשנים האחרונות מחזורים קצרים כל 21 יום. לאחרונה באופן מפתיע המחזור לא הגיע מחזור 4 חודשים, וכעת חזר בצורה מאסיבית דימום חזק. בוצע אולטרסאונד רירית רחם מעובה 24 מ"מ וזה מאוד מדאיג אותי. התחלתי טיפול בפרוורה 5 מ"ג פעמיים ביום, אך הדימום לא פסק. נעשה אולטרסאונד חוזר, רירית הרחם 14 מ"מ לא סדירה. נלקח פיפל עוד אין תשובה, הדימומים עדיין חזקים למרות הטיפול. אני כבר ביום ה-14 עם כדורי פרווברה אך ללא שינוי בדימום, ואפילו ישנם כאבי בטן ובצד של הבטן. השאלה שלי האם כדאי להפסיק טיפול בפרוורבה? קראתי שכדורי פרווברה בעצמם גורמים לדימום? ולקחת כדורי פרימולוט נור אולי הם יוכלו להפסיק את הדימום? אני כבר חודש עם דימום שלא נראה שמפסיק, ודבר נוסף מה לעשות אם שום טיפול תרופתי לא עוזר? אילו אופציות עומדות לפניי, הבנתי שניתן לעשות אבלציה תרמית או עם לולאה חשמלית? מה עדיף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ורירית רחם מעובה
ד``ר איתן פאר10/05/2020אחרי שבועיים של פרוורה מומלץ להפסיק
ואז אמור להיות דימום שיפסק אחרי מספר ימים. ואז יש לחזור על מדידת עובי וסדירות רירית הרחם.
במידה ותקין לשקול בחיוב התקן מירנה תוך רחמי מסיבה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מומלץ לנטילת הורמוניםאור08/05/2020
האם רצוי לקחת ליויאל בבוקר או בערב? האם יש השפעה על השינה אם נוטלים בלילה לפני השינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת ליביאל
ד``ר איתן פאר10/05/2020כלל לא משנה. פועל 24 שעות כך שניתן לקחת אותו בוקר או ערב בהתאם לנוחיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויות שפירות בשד וטיפול הורמונליטלי06/05/2020
שלום רב ד"ר,
האם הסתיידויות שפירות בשד מהוות התווית נגד לטיפול הורמונלי חלופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות שפירות בשד
ד``ר איתן פאר10/05/2020תופעהע שכיחה מאד ומוכרת
ללא כל חשיבות מבחינת טיפול צהורמונלי חלופי
ולא מהווה התווית נגד הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וגירוי לאחר יחסי מיןיפעת05/05/2020
אחרי יחסי מין נהיה לי כאבים בבטן התחתונה וגירוי בשלפוחית השתן, מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי יחסי מין
ד``ר איתן פאר05/05/2020להשתמש בכדורי ואגיפם פעמיים בשבוע קבוע לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר ותוצאות בדיקת דםאלה04/05/2020
אני בת 50 וחצי. באוקטובר 2019 קיבלתי מחזור. בדצמבר היה דימום ממש מינורי. מאז לא קיבלתי מחזור. בבדיקות דם שביצעתי לפני חודש התוצאות היו: e2 149 , fsh 54.3,lh39.7.
יש לי אוסטואופניה על גבול אוסטופורואוזיס ולא לוקחת טיפול תרופתי למעט ויטמין d. האם כדאי לי לקחת את הנובופם למרות שאיני סובלת מתסמינים כרגע או לחכות שנה מהדימום האחרון ואז להתחיל טיפול הורמונלי? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר05/05/2020לפי הפרופיל ההורמונלי שלך ואופי הדימומים הלא סדירים את אכן בטרום גיל המעבר
מקובל לטפל בנובופם כאשר יש סימטומים של גילצ המעבר
לגבי אוסטאופנייה - בשלב זה תקחי ויטמין D בקפסולות ( נקרא קפסולה D-1000) כל יום וסידון 1200 מג'ר ופעילו ת גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום גיל מעבר
ריקי ברוך17/05/2020אלה. יש כאן שני דברים נפרדים, גיל המעבר על תסמיניו מחד ונושא הסידן מאידך. בכל שמסובר באוסטופניה שם נמצאת גם אני, אני ממליצה לך ליטול כמוני את הסידן האמורפי של דנסיטי. תרופות באשר לתסמיני גיל המעבר אצל רופא נשים או ברפואה משלימה(כמוני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות בגיל המעבר - להמשיך ברצף?Gina03/05/2020
שלום,
השתמשתי באוברול קונטי והיה נפלא, היה חוסר במלאי ועברתי לפני כמעט חודש לאביאנה אך זה לא עוזר לי ועוד מספר ימים אני מסיימת חפיסה ראשונה של האביאנה.
אני רוצה לעבור למדבקות אסטרומון קונטי האם אני יכולה ברצף או צריכה להמתין בין לבין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים ברצף
ד``ר איתן פאר05/05/2020יכולה לעבור לאבטראמחון קונטי ללא כל צורך בהפסקה של לקיחת הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפאם - סיכון בנטילה, אופן נטילה?דנה02/05/2020
אני בת 61. ללא מחלות.
מאחר שיש לי כאבים בקיום יחסים מאז שהפסיק המחזור(53) ויש לי אטרופיה נרתיקית, ומאחר שאפשר להשיג את הוגיפאם ללא מירשם, החלטתי לנסות.
שאלותי:
1.האם ישן סיכון כלשהו לקחת את הוגיפאם ללא פרוגסטרון?
2. האם אפשר לעשות הפסקה מידי פעם עם הוגיפאם?
3. האם כיום ידועים נזקים בריאותים עקב נטילת הוגיפאם המקומי לנרתיק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם
ד``ר איתן פאר05/05/2020לקחת על בסיס קבוע כל החיים ללא הפסקה . משפר וחיוני לבריאות הנרתיק ורצפת האגן
לא נספג מהנרתיק ולכן אין צורך להוסיף פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)