פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובחנתי ב ADD
    sendy
    20/02/2011

אני בת 28.
    קיבלתי מרשם לריטלין 10 מג, 2 כדורים עד שלש פעמים ביום.
    האם יש צורך להפסיק במהלך סוף השבוע ליטול את התרופה, או שאפשר לקחת כל הזמן ללא הפסקה פעם בשבוע?
    והאם הריטלין פוגם באמצעי מניעה (מדבקות EVRA)?

תודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובחנתי ב ADD

הוספת תגובה

• אובחנתי ב ADD - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/02/2011

שלום לך!

בעיקרון ריטלין ניתן לקחת גם בסופי שבוע כלומר ללא הפסקה בסופי שבוע.

לא מוכרות לי אינטראקציות בין ריטלין לתכשירי מניעה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל לעומת אדאל XR
    רשת
    16/02/2011

אם יש ריבאונד אחרי כ3 שעות באדרל , האם זה יכול לגרום נזק לטווח רחור ?
    אם נער בן 16 לוקח שלושת רבעי כדור 20 מג וכעבור 3 שעות עוד חצי כדור , האם זה יכול לגרום נזק או שזה רק עינין של נוחות ?
    האם זה בסדר לקחת ככה במקום אדרל XR שעולה יותר מכפול ואנחנו לא יכולים לשאת בעלות ?
    האם יש הבדל בתופעות לואי בין אדרונקס לסטטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל לעומת אדאל XR

הוספת תגובה

• אדרל לעומת אדאל XR - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/02/2011

שלום,
    הריבאונד לא גורם נזק לטווח ארוך אבל רצוי לנסות למצוא איזון תרופתי שימנע או יקטין את אפקט הריבאונד.
    לגבי מינון ואופן חלוקת המינון התרופתי איננו נוהגים לחוות דיעה בפורום. את זה צריך לפתור מול הרופא המטפל.
    ניתן כמובן ליטול את האדרל הרגיל פעמיים ביום במקום אדרל XR .
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לילדים על הפרעת קשב וריכוז
    קרן
    16/02/2011

שלום לכם,
    אני אמא לילדה בת 9 עם ADHD ובמסגרת לימודי התואר של בחינוך לקחתי על עצמי לבנות אתר לילדים המסביר מהו ADHD ועוד...
    אשמח לדעת האם תוכלו לרשום לי הסבר פשטני המיועד לילדים על ההפרעה- הגדרה רפואית.
    חשוב לציין כי את כל הידע התיאורטי והמעשי(כי אני מתמודדת עם בתי והיא גם מטופלת תרופתית) כבר יש לי אבל אני מעוניינת לרשום ברמת הילדים (לגילאי 8-12) את ההגדרות הרפואית.
    בתודה מראש,
    כמובן שאם תצטרכו פרטים נוספים אשלח.
    קרן

הוספת תגובה

• הסבר לילדים על הפרעת קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/02/2011

שלום לך!

אני חושב שהיוזמה שלך מצויינת.

קיימים אתרים עם הסברים בילדים, בחלקם באנגלית ופשוט צריך קצת לשוטט באינטרנט.

אני אישית, עקב עומס העבודה שלי, לא אוכל בתקופה הקרובה לכתוב משהו בנושא אך שוב החומר קיים ורק צריך לשוטט קצת ברשת.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתר לילדים- המשך

קרן
    16/02/2011

שלום לך,
    תודה על תגובתך והחיזוק.
    אני חיפשתי תקופה מאוד ארוכה חומרים גם בעיברית וגם באנגלית, ולא מצאתי - האם יש לך כיוון עבורי?
    תודה רבה,
    קרן כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    ירדן
    16/02/2011

שלום יש לי כמה שאלות
    1.אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג בפני סטרס וחרדה קלים , חייב לציין שאני מרגיש טוב תודה לאל . אני ניסיתי כמה תכשירים של ריטלין על כל סוגיו (אני סובל מהפרעת קשב וריכוז),שאלתי היא מדוע יש בעלון הרפואי של הקונצרטה הימנעות מאנשים שסובלים מחרדה.? והאם מותר לי להשתמש בכדור?
    2.האם המינון של 27 מ" קונצרטה יעיל למבוגרים ?. אני בן 26. או שעליי להעלות מינון ?
    3.אם אני משתמש בקונצרטה 3 פעמים בשבוע , אני עלול להתמכר? ( אני מאוד חושש מזה)
    4. לפעמים יש אפ אנד דאון ברמה של הריכוז והעירנות, ולפעמים יש לי דכדוך קל, מה עליי לעשות כדי שתהיינה השפעה טובה עליי?
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/02/2011

שלום לך!

איננו נותנים יעוץ אינדיבידואלי תרופתי במסגרת הפורום ובוודאי לא לאנשים עם תחלואה נלווית.

ברמת העיקרון מותר לתת קונצרטה ותכשירי ריטלין אחרים לאנשים עם הפרעות חרדה, כמובן תוך השגחה רפואית.
    לגבי מינוני תרופות, זה נושא לרופא המטפל ושוב בהערה כללית המינון שהזכרת הוא בוודאי לא גבוה למבוגר.

התמכרות - אין התמכרות לתרופה זו כאשר מתמשים בה במינונים רפואיים מקובלים ובשיטות נטילה מומלצות!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחוב ביאליק 31.11
    סמדר
    13/02/2011

שלום הבן שלי בן 7 עבר אבחון ממוחשב של מימנויות קשב וריכוז CPT-II
    התוצאות הגיעו .ללא מתן טיפול תרופתי ארז היה חסר שקט , לעיתים תגובותיו היו אקראיות ולעיתים הוא לא התבונן על מסך המחשב. כתוצאה מכך, ממצאי העברה זו של המבחן אינם תקפים ולא ניתן להסיק מהם לגבי מדדי הקשב והריכוז של ארז.
    בהעברה זו של המבחן התנהגותו הצביעה על תנועתיות יתר.
    ממצאי המבחן לאחר מתן טיפול תרופתי של 10 מ"ג רטלין הצביעו על קשיי קשב קלים שהתבטאו בהחטאות רבות. יחד עם זאת תפקודו היה יציב ולא איפולסיבי.
    בעקבות הטיפול התרופתי מידת התנועתיות שלו התמתנה.

בבית הספר הוא תלמיד בכיתה א הוא חכם מאוד לדברי המורה רק בעיה 1 מאוד מציקה למורה שהוא לא מפסיק להתנדנד בכיסא. היא מעירה לו הוא מפסיק לכמה רגעים וממשיך לדברי המורה הילד לא שולט בזה.

מבקשת עזרה לילד
    הדרכה מה לעשות ועים צריך לפי דעתך רטלין
    מודה מראש מקרב לב
    סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    רחוב ביאליק 31.11

הוספת תגובה

• רחוב ביאליק 31.11 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2011

שלום,
    המבחן הממוחשב שהילד עבר איננו אבחנתי.
    יש צורך בהפניתו לאבחון מלא שיקבע את האבחנה ובהתאם לממצאי האבחון יקבע איזה טיפול או טיפולים הילד צריך.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת המלצה
    סיוון עיישה
    13/02/2011

אובחנתי לפני מס' שבועות כלוקה בהפרעות קשב וריכוז. המליצו לי על טיפול תרופתי אבל אני נרתעת בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהן ברשת. מדובר בתופעות לא נעימות בכלל! אני שוקלת טיפול בשיטת אלבאום - עשיתי מחקר קטן באינטרנט ומרבית הממליצים תמכו בשיטה הזאת ( חיפשתי גם בפייסבוק ). מאוד התרשמתי מהתגובות והכתבות הרבות שפורסמו על השיטה הזאת. לפני שאגיע לפגישה הראשונה, אשמח לקבל חוות דעת של מטופלים או אנשים בקיאים בשיטה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת המלצה

הוספת תגובה

• מחפשת המלצה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/02/2011

שלום לך!

אני לא בטוח שאת בפורום הנכון...
    בכל מקרה קשה מאוד לבחון הצלחה של שיטת אלבאום בצורה מדעית כאשר לא מוכרים לי מחקרים מדעיים אוביקטיביים אשר בחנו את יעילות השיטה כאשר יש הבדל בין תחושה סוביקטיבית של אנשים המנסים שיטות שונות לבים מחקר הבודק הרגשה זו על פי פרמטרים מדידים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    תמר
    13/02/2011

שלום רב,
    אני בת 24, לפני כשנה הלכתי לחדש את האבחון של לקויות למידה ואז נאמר לי כי מלבד לקויות למידה נראה באופן די וודאי שיש לי גם הפרעת קשב וריכוז. פניתי לפסיכיאטר שנתן לי למלא שאלון, שאל אותי מספר שאלות, ולאחר מכן עשה לי אבחון קצר ( 20-30 דקות). דוגמא למה שהיה באבחון- הוא הציג בפני צורות שונות וביקש שאני אצייר לפי הזיכרון, הרכבה של חלקים שונים לפי תמונה, וכ"ו. דיברתי עם אנשים נוספים שיש להם הפרעות קשב וריכוז, אך האבחון שהם עשו היה שונה לחלוטין. האם האבחון שנעשה לי נשמע אמין?
    תודה מראש, תמר.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2011

שלום,
    כמובן שאינני יכול לחוות דעה על אבחון שלא ביצעתי.
    ע"פ הנחיות משרד הבריאות, אבחון מלא כולל מילוי שאלונים, קבלת מידע רפואי והתפתחותי מהעבר וההווה ממספר גורמים, מבחן ממוחשב(לא חובה), ראיון קליני ובדיקה נוירולוגית.
    רוב האבחונים המלאים נמשכים בין שעה ל 3 שעות בהתאם לנסיבות.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה
    חן
    12/02/2011

שלום.
    אני בת 25. שוקלת 80 ק"ג. ואובחנתי בגיל 16 כבעלת ADD ולקויות למידה. לאחרונה, בעקבות לימודי פסיכומטרי עשיתי גם אבחוני BRC ונפגשתי עם נוירלוג על מנת לקבל כדורים. בתקופת בית הספר הייתי לוקחת 2 ריטלין ביום (בבוקר 10 מ"ג ובצהריים 20 מ"ג) אך זה לא נתן מענה מלא לבעיות הקשב והריכוז. כעת קיבלתי קונצרטה 54 מ"ג, אך גם עכשיו אני מרגישה כי משך הריכוז אינו מספיק אפילו בשביל שיעור שלם (זמן הריכוז שלי נשמר בערך ל-3 שעות) ולרוב גם אין תופעות של חוסר תיאבון, אך עם זאת, אם אני לוקחת את הכדור אחה"צ, יש לי קשיים להרדם בלילה, למרות שאני כן מרגישה עייפה. האם יכול להיות שהמינון לא מספיק לי? האם יכול להיות מצב שאני גם לא מצליחה להיות מרוכזת וגם מתקשה להרדם (כנראה כתופעת לוואי מהכדור)?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מינון קונצרטה

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2011

שלום,
    לא רצוי ליטול קונצרטה החל משעות הצהריים כי משך פעולתה הוא עד 12 שעות וברור שזה מפריעה לשינה.
    נושא המינון צריך להפטר ע"י הרופא המטפל.
    אני יכול לומר שאם אינך מרגישה תגובה קלינית מספקת , יתכן ויש צורך בהעלאת המינון אך זאת כאמור בתיאום עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לגשת למבחן טובה?
    טלי
    12/02/2011

שלום, בני בכיתה ג',לדעת המורה הוא קורא לאט את החומר , ולא תמיד מספיק לבצע את כל המטלות בכיתה. כאשר הוא מבצע משימות לעתים אף מוסח מן הסביבה.הילד קורא את השאלה ולעתים נדרש לקרוא שוב כדי לענות, אבל לבסוף עונה תשובות נכונות ואף מספקות.כאשר נדרש לכתוב סיפור קצר , כותב הכי קצר שאפשר , ההתבטאות שלו בכתב קשה לו יותר, מאשר התבטאות בעל פה.מפגישה עם המורה ועם יועצת בית הספר , הומלץ לי לגשת עם הילד למבחן טובה?האם כדאי לבצע את המבחן? או לתת לו עזרה בהוראה מתקנת ?תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי לגשת למבחן טובה?

הוספת תגובה

• האם כדאי לגשת למבחן טובה? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2011

שלום,
    המלצת בית הספר להפנות ילד לבדיקת TOVA היא המלצה "לא אחראית" בלשון המעטה!
    בדיקת טובה איננה אבחנתית ומשמשת רק ככלי עזר לרופא המאבחן.
    לדעתי ,יש למלא שאלוני התפתחות וקונרס להורים ולמורה ולפנות עימם לרופא המטפל שיחליט בהתאם לנתונים אם הילד זקוק לאבחון הפרעת קשב וריכוז, אבחון דידקטי או שניהם.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אמא מודאגת
    12/02/2011

שלום רב,
    נראה לי לבני בן ה9 בעיית קשב וריכוז.
    בני הוא תלמיד מצטיין (כיתה ג' מקבל מדי מחצית תעודת הצטיינות ואף עבר שלב א במבחן לאיתור מחוננים),ללא כל בעיות התנהגות. עם זאת יש לו קשיים בארגון וניהול זמן. בבקר מתארגן באיטיות (אוהב ללכת לביה"ס), כל דבר "לוקח זמן", בזמן הכנת ש.ב השולחן עמוס ומבולגן, החדר אינו מסודר. שמעתי שזה יכול להעיד על הפרעת קשב וריכוז. האם כדאי שאפנה לאבחון? מה עוד עליי לבדוק?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/02/2011

שלום,
    אין סתירה בין הפרעת קשב לבין מחוננות . הדברים בהחלט יכולים להמצא באותו הילד.
    מאידך, קשיי ארגון וניהול זמן הם אכן אחת הבעיות של הפרעת קשב וריכוז אך בהחלט לא אבחנתי.
    נושא האבחון צריך לעלות על הפרק רק אם לילד יש קשיים בתחומי הלימודים, בית, חברה . במידה ולא, אין לדעתי סיבה להפנותו כעת לאבחון וניתן להמתין.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ריכוז
    אלונה
    10/02/2011

שמעתי וקראתי קצת שיש פתרונות שהם לא משפיעים כמו התרופות עם התופעות לוואי לטווח הרחוק, כמו פתרונות טבעיים, האם תוכלו להסביר קצת מה זה אומר ומה נכלל בתוך הקבוצה הזאת

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב ריכוז

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/02/2011

שלום לך!

פורום מקצועי זה לא עוסק ברפואה אלטרנטיבית.
    יש פורומים אחרים המציגים שיטות שונות, לא תרופתיות, לטיפול בהפרעות קשב.

יש גישה שהיא פופולרית כיום שחומרים "טבעיים" הם בריאים ואילו "כימיים" מזיקים לבריאות. האמת אי שם באמצע. בטבע נמצאים חומרים בריאים וגם הרבה חומרים מזיקים. רק לשם סריקה קצרה אלכוהול מיוצר מענבים, שעורה, טבק מצמח הטבק, סמים ממריחואנה וצמחים אחרים ועוד.

החומרים "הכימיים", הסינטתיים, למעשה שינו כליל את האנושות, מליוני אנשים חייבים להם את חייהם ואת בריאותם ואת תוחלת חייהם הארוכה.
    לא נאריך בדיון זה אבל מבחינה מדעית לא ידועים חומרים "טבעיים המטפלים ביעילות בהפרעות קשב ואשר יש להם יעילות ברורה בהתבסס על מחקרים מדעיים. כך למשל עלה לאחרונה לכותרות תוסף מזון "זום"אשר נבדק במחקר מדעי. לאחרונה פורסמה יעילות דיאטות שונות.
    יש מקום לגישות שונות אך חשוב לבחון דברים בזהירות כי בקלות ניתן להגרר להוצאות כספיות גבוהות ולא מועילות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה-ילדה בת 10
    סיון
    09/02/2011

שלום,
    אחותי עברה איבחון בניצן בעקבות קשיים בלימודים(לא עושה שיעורים לבד,איטית משאר הכיתה...), בו נאמר בגדול שהיא על הגבול, יותר לא יודעת ללמוד מאשר סובלת מהפרעות. ניתנו מספר המלצות-הארכת זמן בכיתה הקראת השאלות במבחן וכד' וגם לפנות לנוירולוג. הנוירולוג תומך בלתת לה קונצרטה כדי שההידרדרות בלימודים ובעקבות כך גם בקשרים חברתיים, לא ימשכו.
    חשוב לציין שמאוד קשה איתה-היא לא רוצה לעשות שיעורים,צריך ממש לשבת איתה על כל שיעורי הבית והיא תמיד אומרת על רוב נושאי הלימוד שהיא שונאת אותם.
    מצד אחד אנחנו ממש לא רוצים לרוץ לכדורים, מצד שני קשה להמשיך כך ואם זה המצב ביסודי-מה יהיה בחטיבה ובתיכון?....
    מה האופציות שלנו??? (גרים בקרית מוצקין)

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה-ילדה בת 10

הוספת תגובה

• עזרה-ילדה בת 10 - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/02/2011

שלום לך!

השאלה לא ברורה... בוצע אבחון דידקטי אשר מן הסתם נתן המלצות מסוימות וכן התאמות לימודיות ויש לבצע אותם.
    הנוירולוג אבחון והמליץ המלצות רפואיות. המשמעות היא לא "רצים לכדורים" אלא פשוט מקבלים (או לא מקבלים) המלצות רפואיות לאור המצב התפקודי אשר עלול להחמיר בשנים הקרובות.

אתם צריכים להחליט האם אתם ממלאים את ההוראות, האם הילדה משתפת פעולה כאשר כמו שציינתם יתכן והקשיים יחמירו בשנים הקרובות.

במצבים כאלו מקובל לתת שילוב של תגבור לימודי, טיפול פסיכולוגי ועל פי הצרוך טיפול תרופתי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בריכוז
    דני
    08/02/2011

שלום רב,

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין הבא:

אני בן 35.
    מאז ומתמיד לא היתה לי חיבה ללימודים (למרות הרצון העז)

אם אני יושב מול מסך מחשב ומסתכל על הרצאה לימודית (טכנית), לאחר מספר דקות (15-30) הראש שלי מתחיל לכאוב ואני מפסיק ללמוד.
    לפעמים שוקולד עוזר קצת להתעוררות, אך לא להרבה זמן.

אם במקום לראות הרצאה לימודית, אני שם סרט כלשהו וצופה בו, אין לי שום בעייה ולא כאב ראש.

אותו הדבר לגבי ספרים, לא יכול להחזיק מעמד יותר מכמה עמודים.

מה זה אומר בעצם?

מוח מנוון? סוג של הפרעת ריכוז?

למי אפשר לפנות לאבחון בעייה שכזו?

תודה רבה
    אמיר :)

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בריכוז

הוספת תגובה

• הפרעה בריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/02/2011

שלום לך!

התשובה היא מוח מנוון....

זה כמובן בצחוק אבל על פי התאור שלך לא ניתן להגיע לאבחנה "אינטרנטית".
    אם הנושא הזה אכן מפריע לך ופוגע באיכות החיים והתעסוקה שלך אז רצוןי לבצע אבחון מסודר אצל מומחה לאבחון הפרעות קשב.
    יש לזכור כי לא תמיד הסיבה היא הפרעת קשב. ייכתנו ם מצבי חרדה, דכאון סמוי, בעיות בריאותיות ועוד מצבים נוספים העלולים לגרום לתסמינים שאתה מתאר ולכן יש לשקול אבחון .

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריכוז
    רונית
    07/02/2011

שלום,
    שמתי לב שכשאני לומדת לבחינה (קוראת מסיכומים או ספר) אני חושבת על כל דבר אחר בעולם מלבד מה שאני קוראת. אין לי מושג איך אני לקראת סיום תואר ראשון. הזמן היחיד שאני מרוכזת באמת זה כשאני נבחנת. גם בעבודה אני מאוד מרוכזת במה שאני עושה ולא מתפזרת. למה זה קורה? האם כדאי לנסות לקחת איזושהי תרופה טבעית או לא טבעית כדי לשפר את הריכוז בזמן למידה לבחינה או בזמן שיעור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריכוז

הוספת תגובה

• ריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    07/02/2011

שלום,
    מהמידע שמסרת , אינני יכול לקבוע אם כדאי לך לגשת לאבחון.
    קיימים מספר תרופות טבעיות כגון ריכוזית או זום שניתן לרכוש בבתי מרקחת תוך התייעצות עם הרוקח.
    חשוב לציין שאין הוכחה מדעית ברורה לגבי יעילותן.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבאיזור באר שבע לבת שלי
    נגה
    07/02/2011

אני זקוקה נואשות לעזרה עם הבת שלי, בת 11 וחצי. היא adhd, ולמרות נטילת התרופה, שמתאימה לה בבית הספר, בבית יש עדיין הרבה בעיות משמעת/התנהגות, שמקשים עליי מאד, היות ואני אם חד הורית ויש לי ילד נוסף, עם לקות אחרת.
    למי פונים? האם לפסיכולוג או פסיכיאטר?

הוספת תגובה

• עזרה בבאיזור באר שבע לבת שלי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    07/02/2011

שלום,
    אינני יודע איזה סוג תרופה הילדה נוטלת, אך יש לזכור כי הטיפול ב ADHD הוא לא רק לשעות הלימודים אלא לכל שעות היום ועד הערב.
    יתכן ולפני כל דבר אחר מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל ולקבל תרופה הפועלת שעות ארוכות כגון הקונצרטה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה