פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין למבחנים
    גילי
    06/03/2011

הי,
    אני סטודנטית בת 34 , התחלתי בשבועיים האחרונים לקחת ריטלין , לאחר מבחן טובה
    אני לא כל כך מבינה את הבדלים בין ריטלין רגיל/SR/LA
    התחלתי עם הריטלין הרגיל והוא מאוד עזר לי, פרט לכאבי ראש, שאומנם לא הפרעיו לי לשבת וללמוד( מה שלא ממש הצלחתי לפני כן ) אבל זה מאוד מציק.
    היום ניסיתי לקחת את ה-SR 20 ונראה איך ישפיע במשך היום, קראתי עליו בפורום דברים לא טובים . אם אני רוצה לבדוק מה מתאים יותר, איזה תקופה עלי לנסות לכדי לבדוק את ההשפעה ולהחליט מה יותר מתאים ושוב מה בדיוק ההבדלים והאם ה-LA נחשב טוב יותר ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין למבחנים

הוספת תגובה

• בלי ריטלין

מירב
    07/03/2011

גם אני אמא לילד עם הפרעת קשב וריכוז המאובחן מגיל צעיר. נסינו הכל ולא עזר עד שנתקלנו בשיטת נוירופידבק - שיטה רפואית שפותחה על ידי נאס"א - לא כל מיני צמחים. השינוי אצל הילד מדהים - על פי השיטה המוח "לומד" לתפקד בצורה טובה ונורמטיבית. הבן שלי - בן 13 - עושה היום מבחנים בלי להגיש אותם אחרי עשר דקות, עובר שוב ומתקן טעויות, פחות מתפרץ על המורים וההורים ואין ספק שאיכות חייו השתנתה לגמרי.

מומלץ!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/03/2011

מחובתי לציין שאין עדיין מספיק מעקב ומחקרים מדעיים התומכים בשיטת הנוירופידבק.
    נכון שהשיטה לא מזיקה לילד, אבל בהחלט מזיקה לכיס המשלם......
    לנושא הריטלין. לכל כדור יכולה להיות השפעה שונה . ריטלין LA חדש יותר וקונצרטה עוד יותר חדש ועם פחות תופעות לוואי.
    התאמה טיפולית- רק ע"י הרופא המטפל !

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז בגיל 6 - גן חובה?
    ורד
    02/03/2011

שלום,
    ביתי בת 6 הבת הצעירה והמפונקת בבית השנה בגן חובה והגננת מתלוננת פעמים רבות על כך שבזמן המפגשים בגן ביתי לא מרוכזת, מפריעה, משמיעה קולות. הגננת הענישה אותה על כך מס' פעמים.
    לעומת זה בעבודות יצירה, משחק וכד' אין בעיה הילדה יושבת בריכוז מוחלט.
    כששאלתי את הילדה מדוע היא מפריעה היא אמרה שאינה אוהבת את השקט וכי קשה לה לשבת בשקט.
    אני מאוד מוטרדת בעיקר לקראת המעבר לכיתה א' בשנה הבאה, האם יש צורך לאבחן בעיית קשב וריכוז וכיצד עושים זאת?
    במידה וכן האם ידוע על מישהו בחיפה?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז בגיל 6 - גן חובה? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/03/2011

שלום לך!

אני בהחלט מבין את החששות שלך ולפחות על פי התאור הקצר שלך יש מקום להמתין ולבחון את ההשתלבות שלה בשנה הבאה בכיתה א' ובהמשך לבחון את הצורך בביצוע אבחון. יש לפעמים גם הפתעות לטובה.....

כמובן שקיימת אפשרות נוספות ולבצע אבחון כבר השנה. הנטייה שלי היא קודם לאפשר לילד התאקלמות ראשונית בבית הספר ואז להחליט על צורך באבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית
    שאול
    02/03/2011

שלום רב
    אני בן 22 התחלתי לסבול מהפרעות קשב וריכוז בגיל 14 שלא טופלו והמצב הדרדר עם הזמן לחרדות ודיכאון ואחר כך להפרעה טורדנית כפייתית ,לפני כשנתיים התחלתי לטפל בבעיות שלי והיום אני נוטל פריזמה 100מ"ג באופן קבוע להפרעה הטורדנית שמאד עזר,,לפני בערך 7 חודשים ואחרי תקופת סבל של שנים ובעקבות השיפור במצב ההפרעה הכפייתי,התחלתי ליטול כדורי קונצרטה במינונים קטנים שעלו עם הזמן,בעקבות השימוש בקונצרטה חל שינוי מאד גדול באישיות שלי וחל שיפור משמעותי מאד במצב הריכוז (הפכתי מאדם לרובוט שחי כמעט בלי רגשות),לפני כשבועיים התחלתי להרגיש ירידה ניכרת בהשפעת הקונצרטה וחזרה למצב האי ריכוז,בזמן זה הייתי משתמש ב 90 מ"ג קונצרטה והתחלתילעלות על דעת עצמי עד למצב היום שאני נוטל (140 מ"ג קונצרטה ביום ),שאלתי היא למה אני צריך לעלות כל כך בשביל להגיע לתוצאות?המינון די גבוה ומפחיד אותי האם צריך לרדת במינון(ירידה במינון גוררת אי ריכוז וכאבי ראש בצד שמאל)?

תודה מראש וסליחה על ההארכה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/03/2011

שלום לך!

אתה נוטל מינון הרבה מעל למומלץ על ידי משרד הבריאות (90 מ"ג ליממה).
    אני מאוד ממליץ לך לאור מורכבות הבעיה לא לעשות דברים על דעת עצמך אלא לפנות לפסיכאטר אשר צריך לאבחן מה הסיבה לשינוי הפתאומי אשר חל אצלך.
    בהחלט יתכן ואתה מטפל בדבר הלא נכון!

לכן שוב, לאור מווכבות הבעיה היא לא מתאימה ליעוץ במסגרת פורום אלא בבחינה מסודרת ומקצועית של פסיכיאטר.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יתכן שיש הבדלים בהשפעה ?
    יוני
    01/03/2011

האם יכול להיות שאני אגיב טוב יותר לריטלין LA מלקונצרטה?או שהכל זה בגלל ההבדלים במינונים..?כי קראתי שבעצם זה קונצרטה זה ריטלין שמתפרק ב-3 מנות והריטלין LA מתפרק ב-2 מנות ובכל זאת הריטלין LA משפיע עליי בצורה הרבה יותר טוב וגם פחות תופעות לוואי....
    זה הגיוני?

הוספת תגובה

• האם יתכן שיש הבדלים בהשפעה ? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/03/2011

שלום לך!

אכן הגיוני - תכשירי ריטלין שונים משפיעים בצורה שונה על כל מטופל - זה לא רק ענין של מתמטיקה ומינונים אלא שיטת הפירוק השונה, הקצב וגו' גורמים לתגובות שונות ואינדיבידואליות (שגם לא ניתן לחזות אותן מראש).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיון רופא מומחה ל- ADHD
    עדי רפאל
    01/03/2011

שלום,
    שמי עדי רפאל, אני תלמידה בכיתה י"ב במגמת רפואה בבית ספר בליך. במסגרת המגמה אני ועוד שתי חברות עורכות פרוייקט 5 יח"ל על ADHD.

אנו צריכות לראיין רופא מומחה כמו נוירולוג, פסיכיאטר ואפילו מאבחן ADHD אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולהשיב לשאלון.

ראיון עם רופא מומחה :
    1. האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך?
    2. מהי שכיחות התסמונת באוכלוסיה המטופלת על ידך? בארץ? בעולם?
    3. האם ישנם סיבוכים לתסמונת? אם כן, מהם?
    4. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים?
    5. מהן ההשלכות על המשך של תסמונת זו?
    6. מהי הפרוגנוזה של הלוקים בתסמונת ובמה היא תלויה?
    7. באילו טווחי גילאים את/ה מטפל?
    8. מהן הסיבות הפיזיולוגיות או האנטומיות להיווצרות התסמונת?
    9. האם התסמונת היא תורשתית? האם לילד שהוריו לוקים בתסמונת יש סיכוי יותר גבוה ללקות בה מאשר ילד להורים "בריאים"?
    10.האם לדעתך יש מספיק מודעות לנושא בקרב האוכלוסייה?
    11. מהן ההמלצות שלך להורים שלהם ילדים הלוקים בADHD?

תודה מראש,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    ראיון רופא מומחה ל- ADHD

הוספת תגובה

• ראיון רופא מומחה ל- ADHD - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/03/2011

שלום לכן!

ניתן לענות על שאלון זה אבל רק לקראת סוף השבוע.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים
    אלה
    01/03/2011

שלום,
    אז קצת הסתבכתי
    הייתי רוצה לעבור אבחון להפרעת קשב וריכוז (אני בת 26). לא טיפול אלא רק אבחון
    איפה אני יכולה לעשות אותו (חיפשתי באינטרנט אבל לא הבנתי)? איך זה נעשה? האם כל אבחון מוכר אחר כך להקלות בלימודים אקדמיים? אני גרה בירושלים

המון תודה

אלה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    02/03/2011

שלום לך!

יש מכונים ורופאים המבצעים אבחונים למבוגרים.
    אנחנו לא מפרסמים מידע ומלצות לגבי מטפלים.
    ניתן לפנות למוקד הקופה הרפואית בה את מבוטחת ולברר איתם פרטים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

אלה
    02/03/2011

עכשיו יש לי כיוון מאיפה להתחיל.

תודה על הזמן שאתם מקדישים לאנשים ועוזרים להם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין
    לירון
    28/02/2011

שלום רב!
    בני בן 7 ולאחר התייעצות עם נוירולוג הוחלט על טיפול נסיון בריטאלין sr 20 מ"ג למשך 10 ימים. הילד קבל עד כה 3 כדורים כאשר ישנן תופעות לוואי כמו חוסר תיאבון(אציין שהילד היה אוכל נפלא לפני כן),כאבי ראש ועצבות אותה מתאר הילד..שאלתי היא מה עליי לעשות משום שבבית הספר ישנו שיפור ניכר ברמת הקשב והריכוז של הילד..עם זאת,אינני מוכנה שהילד ירגיש לא טוב מבחינה פיזית או נפשית בגלל הכדור..האם המינון מתאים לילד ששוקל בערך 30 ק"ג?? או שמא עדיף לשנות טיפול??? אודה להתייחסות מהירה..תודה ויום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין

הוספת תגובה

• ריטאלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/03/2011

שלום,
    תופעות לוואי קיימות בכל אחד מסוגי הריטלין. השכיחות ביותר הן:חוסר תאבון, כאב ראש ,כאב בטן. עצבות איננה מחויבת מציאות.
    יש צורך בהתאמת מינון ואף שינוי בסוג הטיפול בהתאם לתגובה הקלינית.
    את זאת יש לעשות עם הרופא המטפל !

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 11 וחצי
    נטע
    27/02/2011

שלום
    הבת שלי, בת 11 וחצי, אובחנה לפני כשנתיים וחצי עם קשיי קשב וריכוז. היא מאד היפרית ותזזיתית. בחודשים האחרונים יש איתה גם בעיות התנהגות, במיוחד בבקרים ובערבים. היא מתחצפת, צועקת, לא מקשיבה, פשוט משגעת את כל הבית ואני בוכה וכועסת וגם היחסים ביני לבעלי הורעו. ויש לנו גם ילד עם פדד.
    אנחנו מיואשים. כל יום כמעט יש התפרצויות כעס וזעם, והיא מבקשת סליחה ואני סולחת ואחרי יום אותו סיפור. אנחנו ממש מיואשים. האם יתכן שהיא צריכה יותר מריטלין? ואולי משהו אחר בכלל (תרופה אחרת).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילדה בת 11 וחצי

הוספת תגובה

• התנהגות של ילדה בת 11 וחצי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/03/2011

שלום,
    הפרעת קשב וריכוז המלווה בבעיות התנהגות מצריכה טיפול משולב.
    1.טיפול תרופתי מותאם.
    2. טיפול פסיכולוגי / התנהגותי לילד ולמשפחה.
    3.מאמנות אישית לבעיות ההתנהלות היומיומית.
    עצה אחת במיידית- תנסו לא לריב על כל דבר.יש לא מעט דברים שאפשר פשוט לוותר.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אירית
    27/02/2011

בני בן 26 ,סטודנט עם בעיית ריכוז.
    קשה לו ללמוד כמה שעות ברצף,מרגיש שצריך הפסקה,הוא גם די מפוזר .מעונינת שיעבור אבחון ממוחשב ולא יודעת מה עדיף tova אן brc.מה היית ממליץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/03/2011

שלום,
    מדובר ב 2 מבחנים ממוחשבים שאינם אבחנתיים אלא רק כלי עזר נוסף לרופא המאבחן.
    לכל אחד מהמבחנים יש יתרונות וחסרונות.
    אני אישית מחליט על הצורך וסוג המבחן רק לאחר התרשמות קלינית מהמטופל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלוקת קשב
    מריה
    27/02/2011

שלום, האם ניתן ליצור חלוקת קשב? אם כן, כיצד?

לקביעת תור
    סגירה
    חלוקת קשב

הוספת תגובה

• חלוקת קשב - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/03/2011

שלום,
    לא הבנתי את השאלה.
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלוקת קשב- הסבר

מריה
    01/03/2011

קיימת תופעה של חלוקת קשב. אם אין לי את התופעה הזו באופן טבעי, האם אני יכולה ליצור אותה אצלי? אני יכולה לגרום לכך שתהיה לי חלוקת קשב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלוקת קשב- הסבר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/03/2011

שלום,
    חלוקת קשב היא יכולת מוחית לסנן מסרים חיצוניים ולברור עיקר מטפל.
    הסובלים מהפרעת קשב וריכוז מתקשים במשימה זו.
    אינני מכיר שיטות יעילות ומוכחות שעובדות על הנושא פרט אולי למאמנות אישית שיכולה לתת המלצות להתנהלות יומית.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי הפרעות חרדה ושימוש בריטלין
    מבין עניין
    26/02/2011

מה עושה מי שיש לו הפרעות קשב וריכוז אך סובל מחרדות?
    האם הריטלין יחמיר לו את החרדות?מה עושים במצב כזה?

הוספת תגובה

• בעלי הפרעות חרדה ושימוש בריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/02/2011

שלום לך!

הפיתרון הנכון הוא לגשת לרופא מומחה, רצוי פסיכאטר אשר ירכז את הטפול בשתי ההפרעות. "חרדות" לא מהווים הוראת נגד לטיפול בתכשירי ריטלין אך צריך מעקב מקצועי להחליט ראשית מה האבחנות הנכונות ואז , במידת הצורך, להתאים טיפול כולל טיפול תרופתי.
    במצבים כאלה ניתן לשקול טיפול תרופתי בודד או שילוב תרופתי. כמובן שניתן לשקול טיפולים לא תרופתיים.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריכוזית מתאימה במקום קונצרטה?
    רביד אבישי
    25/02/2011

הבן שלי בן 16 .הקונצרטה גורמת לו לכאבי בטן ,ואני חושש מבעיות של אולקוס.כמו כן כן יש לו בעיות בתיפקוד בלוטת הטריס.האם מומלץ לנסות רכוזית?

הוספת תגובה

• היי אבישי

אלה שפי
    25/02/2011

לאור התיאור לא הייתי עושה שום דבר ללא התייעצות עם רופא מומחה
    התופעות המתוארות לא צריכות להיות
    בהצלחה!
    אלה שפי,
    פסיכולוגית מומחית לטיפול בבעלי הפרעות קשב וריכוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריכוזית מתאימה במקום קונצרטה? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/02/2011

שלום לך!

קונצרטה לא גורמת לאולקוס!
    יש תכשירי ריטלין נוספים אשר יתכן ולא יגרמו לכאבי בטן.
    ריכוזית היא פורמולה טבעית שעד עתה נבדקה במחקר יחיד ושום גורם רפואי רשמי לא אישר חומר זה לטיפול בהפרעות קשב. בדומה לריכוזית יש בארץ מספר חומרים נוספים אשר לדברי המשווקים שלהם הם מועילים להפרעות קשב . איננו יכולים לאשר הצהרות אלו וגם לא לשלול אותם.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אחד שניסה ריכוזית,זום

מבין עניין
    26/02/2011

וכל מוצר טבעי אחר שמנסים לשווק לנו במסווה של פתרון שעובד,זה רחוק מלהיות יעיל כמו הריטלין לצערי,ופשוט מנצלים את המצוקה של האנשים שרוצים לא להשתמש בתרופות כימיות כדי לעשוק את כספם,מדובר בדברים יקרים שריכוזית וזום משהו כמו 180 ש"ח לחודש,ואומרים תנסו כמה חודשים,וזה מגובה במחקר קליני אחד בקושי שמי יודע אם הוא גם לא מומן על ידיהם,בתור אחד שניסה התאכזבתי קשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח תלות בריטלין
    משתמש בריטלין
    24/02/2011

בחודש האחרון התחלתי ליטול קונצרטה,ואכן יש שיפור משמעותי בכל תחומי החיים:יותר עירני,יותר מרוכז,יכול להקשיב בשיעורים שלא הייתי מסוגל מזה שנים ,כמו כן מבחינה חברתית אני מרגיש שאני מצליח יותר לצור קשרים חברתיים והבטחון עלה.
    אך שמתי לב שלאחר מספר ימים ויש לי יום חופש אני מרגיש נפילה רצינית ביום שאני לא לוקח את התרופה,אני מפחד שאצור תלות בתרופה ולא אוכל לחיות בלעדיה בעתיד.מה דעתך בנושא?האם אוכל מתי שארצה להגמל מהתרופה ללא החמרה במצב ההתחלתי שהיה לי?
    האם קשיי קשב וריכוז יכולים לגרום להפרעות חברתיות וחוסר בטחון?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח תלות בריטלין

הוספת תגובה

• פיתוח תלות בריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/02/2011

שלום לך!

הגדרת את הבעיה בצורה נכונה. ריטלין לא גורם להתמכרות אבל יכול לגרום לתלות מסויימת כמו כל דבר שמועיל לנו וגורם לנו תחושה טובה. צריל ללמוד להתמודד עם תחשוה זו וכמו בכל מצב לשקול "עלות-תועלת". ניתן במצב כזה להעזר גם ביעוץ מקצועי (פסיכולוגי).

בכל מקרה בהשגחה רפואית ניתן לקחת את התרופה לפרקי זמן ממושכים ויש לשקול הפסקה שלה בסופי שבוע (למרות שעקרונית לא חובה להפסיק נטילה בסופי שבוע).
    לגבי השאלה האחרונה שלך ברור שהתשובה חיובית כאשר להפרעת קשב יש השלכות שונות על תפקודנו כולל תת השגיות בתחומים שונים הגורמת לעתים גם לתחושת חוסר ביטחון וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי יכול רופא המשפחה לרשום ריטלין?
    מקס
    21/02/2011

שלום רב,

בתחילת החודש (פברואר) ראינו כתבות רבות בנושא ריטלין וכך שרופא משפחה רגיל יכול לרשום את תרופת הריטלין ודומיה לכל דורש פחות או יותר.

אני סטודנט,הובחנו אצלי ליקויי למידה אשר זיכו אותי בהארכת זמן גם בתיכון וגם באניברסיטה.
    עם זאת אני מרגיש שהביצועים האקדמיים יכלו להיות טובים יותר בלשון המעטה.
    ניגשתי לרופאת המשפחה שלי והיא הפנתה אותי לניורולוג בטענה שהפעם הראשונה צריכה להיות דרכו. הניורולוג הפנה אותי לאיבחון "tova".
    עכשיו השאלה שלי מה בדיוק השתנה מה היא אותה הוראה חדשה של משרד הבריאות לגבי הנושא ואם תרופת הריטלין היא לכל דורש למה צריך אבחון?

תודה מראש,
    מקס

הוספת תגובה

• מתי יכול רופא המשפחה לרשום ריטלין? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    23/02/2011

שלום,
    אכן היו כתבות נרחבות בתקשורת .
    בשורה התחתונה קיימת חוסר נוחות ניכרת בין הרופאים.
    רופא משפחה לא חייב להסכים עם ההמלצה החדשה (שהיא רק המלצה) וזו בהחלט זכותו להתעקש על קבלת אבחון מלא או חוות דעת מיעצת מנוירולוג או פסיכיאטר.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות - ילד בן 7.5
    שגית
    20/02/2011

שלום ,
    בני בן 7.5 תלמיד מצטיין בבית הספר עם ציונים טובים מאוד וללא כל בעית התנהגות או משמעת (להפך מהתלמידים היותר ביישנים/ממושמעים...)
    בבית המצב שונה לגמרי !!! הילד צועק רוב הזמן, גם כשמדבר זה נעשה בקול רם מאוד (זה כאילו הקול הטבעי שלו) לא ממושמע ,נראה כאילו לא מקשיב , לכל דרישה, אוכל, שיעורי בית מקלחת אומר עוד רגע ולא מגיע , שיעורי בית לרוב יסרב לעשות אלא אם כן אשב לידו ואז יעשה בכמה דקות (בעל קליטה מהירה) ,יש לו לעיתים טיקים (מצמוצי עיניים ועווית של הפה), די תזזיתי אם כי מסוגל גם להתרכז במה שמעניין אותו.כועס ומתווכח המון , מציק המון!!!! לאח שלו (זו עיקר הבעייה) ונהנה מזה...
    מה עליי לעשות? האם לקחת אותו לאבחון ?אם אין בעייה בבית הספר האם הגיוני לתת לו כדורים להתנהגות שלו בבית ? (במידה וימצא שיש לו הפרעת קשב...)
    והאם יכול להיות שזו בכלל בעיה של משמעת/חוסר גבולות בבית? אע"פ שיש לי המון מודעות וקראתי הרבה על הנושא וניסיתי את כל השיטות - חיזוקים חיוביים , אסרטיביות ומוצא אחרון עונשים וכלום כלום לא עוזר. הילד אמר לי באחד הפעמים שכעסתי עליו שזה בטעות והוא לא עושה דווקא.
    בתחושה שלי יש לו הפרעת קשב+היפאקטיביות לא יכול להיות שהילד נהנה שכועסים עליו כל הזמן....אבל אני לא מאבחנת , ואיך יכול להיות שבבית הספר לא רואים כלום ? איפה הצעקות הווכחנות ההצקות ?
    חשבתי על הדרכת הורים אולם להבנתי קודם אני צריכה לדעת אם יש לו הפרעת קשב או לא...כי יש הדרכות שונות לילדים בעלי לקות קשב.
    אז מה כדאי לי לעשות עם ילד כזה מבלבל ? אני יודעת שבדרך כלל מחכים לאיתותים ראשונים מהגננת/מהמורה . פה המצב הפוך.
    מה אני צריכה לעשות באופן מיידי כדי להפוך את המצב בבית לנסבל ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות - ילד בן 7.5

הוספת תגובה

• תמיד טוב לבדוק

אבנר
    21/02/2011

אם את כאמא מרגישה אינטואטיבית שהילד צריך איבחון.
    אני הייתי ממליץ לך לקחת אותו בנוסף לעשות בדיקות דם ולבדוק חוסרים בויטמינים בגוף.
    יש הרבה מאוד ילדים עם חוסרים בB12 לדוגמא שאם אין להם את הויטמין הוא משפיע מאוד על מערכת העצבים. כדאי לך לבדוק ובנוסף לקחת אותו לאיבחון.
    חוץ מזה בנתיים אני יכול להמליץ לך לתת לו משהו טיבעי שלא יכול להזיק ושאין לו תופעות לוואי זה ויטמין שנקרא מגה-סורב 50 Megasorb B-Complex של סולגאר.
    יש בו ערבוב של ויטמינים שמשפיעים על איזון במע' העצבים ויש לו השפעה דומה מאוד לריטלין. צריך לקחת טבליה אחת ביום עם הארוחה (אני יכול להמליץ לך שאני נותן לבני טבליה אחת בבוקר לפני הלימודים).
    מאחל כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הוא לוקח את הויטמין ?

שגית
    21/02/2011

שלום אבנר,
    תודה על תגובתך , אקח אותו לעשות בדיקות דם בקרוב. האם עליי לבדוק עוד משהו מלבד B12 (הרופאה שלו בטח לא תבין מה אני רוצה , היא לא ששה לתת בדיקות...)
    בכל מקרה הוא לא יצליח לבלוע את הקפסולה. האם ניתן לרסק את זה? האם לפתוח ולפזר?
    תקופה ארוכה ניסיתי לתסף אותו באומגה 3 ,אולם כל פעם זה נכשל כעבור שבועיים בערך בשל הטעם ....האם לויטמין הנ"ל יש טעם דומיננטי?
    תודה רבה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובת הרופא...תודה

שגית
    22/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות - ילד בן 7.5 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    23/02/2011

שלום,
    כשישנו ספק ,תמיד עדיף לבצע אבחון שיבהיר את התמונה.
    אין טעם לדבר על טיפול ( גם לא המלצות עממיות ללא בסיס ....)לפני שיש אבחנה.
    רק לאחר שהמצב ברור אפשר לגשת להמלצות טיפוליות !
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה