פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור הריכוז

שלום רב!
    האם יש דרכים אלטרנטיביות שבהן ניתן לשפר את הריכוז ?
    כגון :תרגילים מסוימים ,משחקי חשיבה וכדומה או כל דבר אחר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הריכוז

הוספת תגובה

• שיפור הריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/05/2011

שלום,
    אני מניח שכל דבר החל מיוגה ועד נוירוביופידבק עשויים לשפר מיומנויות ריכוז.
    לא מדובר בדרכים אלטרנטיביות אלא בהשלמת טיפול שכן למי שסובל מהפרעת קשב וריכוז ,יתקשה להסתדר ללא הטיפול התרופתי הפותר את בעיית הוויסות ההולכתי במוח.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז
    רביד
    18/05/2011

שלום דוקטור.

אני בן 23 וחצי , מתחיל ללמוד בעז"ה השנה ויש לי בעיות קשב וריכוז כמעט בוודאות על סמך הסימפטומים שמהם אני סובל אך עוד לא אובחנתי בעניין. שמעתי על מבחן TOVA שאמור לאתר בעיות מסוג זה ובכוונתי לעשותו. להבנתי ישנם שני סוגים של מבחני TOVA , האחד כללי וללא שימוש בריטלין והשני עם ואז בלי בכדי למדוד את יעילותו של הריטלין. איזה מהם אני אמור לעשות?

2. ידוע לי על חלק מתופעות הלוואי הכרוכות בשימוש בריטלין ולכן אם וכאשר יומלץ לי על שימוש בריטלין האם תהיה לי אפשרות להשתמש בחלופות אחרות כגון: תוספי תזונה ,DMAE וכ'ו ? והאם זה ישתלם כלכלית?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• נראה לי

קרן
    18/05/2011

אני גם חושבת לעשות אבחון טובה ולדעתי יש מבחן ראשון ואם רואים שיש בעיה עושים אותו מבחן שוב אחרי רטלין ועכשיו אני מבררת לגבי המבחן ומקומות ואיך ומי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/05/2011

שלום,
    כפי שכבר פרסמנו מספר רב של פעמים בפורום, בדיקת TOVA איננה אבחנתית !
    מדובר בעוד כלי עזר לרופא המאבחן כחלק ממכלול שלם.
    ההתלבטות אם לעשות את הבדיקה עם או בלי ריטלין איננה חשובה אם הדבר לא נעשה בהמלצת רופא מאבחן.
    לשאלה הנוספת: אין תחליף טבעי, צימחי או צמחוני לריטלין.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוד זה כולל?

קרן
    23/05/2011

אוקי אז אם אני רוצה לאבחן את הבעיה חוץ ממבחן טובה מה עוד זה כולל?
    ועוד דבר רשמת שאין חלופה טבעית לרטלין אבל שמעתי שיש תמיכה לאנשים מבוגרים שרגילים להתנהל בדרך מסוימת ואז מלמדים אותם גם התנהלות אחרת יעילה יותר, זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עוד זה כולל? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    25/05/2011

אבחון טוב הוא אבחון קליני ע"י רופא שהוסמך לכך,מתבסס על שאלונים ומידע ממספר גורמים ובהתאם לתוצאות האבחון קובעים את צורת הטיפול.
    הטיפול יכול להיות תרופתי, פסיכולוגי, מאמנות אישית -כולם או חלקם.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!

מבחן טובה הוא רק חלק מהאבחון הכולל בוודאי לא החלק העיקרי. זהו מבחן בעל דיוק חלקי המהווה בדיקת עזר בלבד לרופא המאבחן.

בהחלט מומלץ לבצע א תשני חלקי המבחן.

לגבי הנושא הכלכלי זה לא ברור - מה שברור שהתחליפים למינהם הם גם לא יעילים ובודאי יותר יקרים אז איפה הרווח כאן?... (יש בעצם, לאלה שמוכרים תוספים אלו....)

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

רחל
    30/05/2011

מבחן tova הוא רק פיסה קטנה בכל הפאזל הזה של האיבחון של הפרעת קשב וריכוז.
    רציתי רק לחדד שחוץ מריטלין (או תרופות דומות) שילוב של טיפול נוסף (הן פסיכולוגי וכו'..) יכול לסייע עוד יותר בהתמודדות עם ההפרעה.
    לאחרונה נתוודעתי למרכז שנקרא דרך מהו"ת שמתעסק בזה עם יחס מאוד חם מצד הצוות המטפל והמאבחן. לטענתם ניתן לשפר את איכות החיים בצורה משמעותית למי שעובר את הטיפול הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    מירב
    18/05/2011

תודה ד"ר עדי עזרת לי מאוד!
    עבודתך מבורכת
    להיות רופא שעוזר בקהילה - זו זכות
    שתצליח

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/05/2011

חן חן לך!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה אלטרנטיבית
    אתי
    15/05/2011

בתי עברה אבחון אצלך בתאריך 4.5 ואנחנו התחלנו טיפול של אומגה 3 מרוולוס האם זה יעזור לה ? . שאלתי השניה היא , האם אפשר במקום קונצטרה אפשר להחליף לריטלין ? כי ביתי לא מסתדרת עם גודל הכמוסה .

תודה ומקווה לתשובה מהירה , אתי .

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה אלטרנטיבית

הוספת תגובה

• רפואה אלטרנטיבית - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2011

שלום לך!

יש דיווחים אם כי לא מבוססים מאוד על הסיוע של אומגה 3 להפרעות קשב ובהחלט יש נוירולוגים הממליצים על תכשירים אלו כולל תכשיר חדיש - זום (המשפיע כנראה יותר על תסמינים היפראקטיביים ופחות על קשב וריכוז).

לגבי נושא של החלפת התרופה - הכל אפשרי אך כמובן דרך רופא מטפל!

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתחילים?
    מירב
    14/05/2011

שלום רב,

אנו זוג הורים לילד בן 8 כיתה ב' תאום לבת שלא יודעים כיצד להתחיל?
    אנו כמעט בטוחים שהילד מוכשר, מתוק, מקובל חברתית ונעים לסביבה אך לרב מעופף
    שומע אך לא ממש מקשיב, לא ממש יודע להתארגן לבד(למרות ניסיונות רבים למתן עצמאות), יושב שעות על שיעורים מעט לבד ויותר איתנו - מבין את החומר אך לבד זה אבוד ,
    אנו מתווכחים הרבה . אני משקיעה את נשמתי ובעלי חושב שהילד יכול ולא רוצה וזה מביא להרבה ויכוחים מריבות עונשים....והרגשה שמשהו כאן יוצא אומלל
    מה עושים???
    לא פנו מבית הספר - הציונים טובים - אבל אנחנו מנהלים אותו ממש - סידור התיק - תזכורות הלוך ושוב מה צריך לעשות..ואם אין מידעשל הורים מהכיתה לגבי מבחנים/שיעורים במיילים
    אנו לא ממש יודעים - כי שוכח לרשום ביומן

אנו לא מעונינים בשלב זה לערב את בית הספר - המחנכת לא ממש אדם מבין ומסייע (כשניסינו לבקש תמיכה מבלי להציג בעיה - עשתה את ההפך הגמור)

אשמח לקבל הכוונה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתחילים?

הוספת תגובה

• איך מתחילים? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2011

שלום לך!

לא ברור לי עד כמה קיימת בעיה משמעותית בבמיוד שאין כנראה בעיות תפקודיות משמעותיות בבית הספר ואתם גם לא מעוניינים לערב את בית הספר.

במצב כזה ניתן לפנות לפסיכולוגית ולבחון איתה איתה דרכים לשיפור התארגנות, כולל כמובן אבחון הבעיה ועד כמה היא משמעותית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - עידכון

מירב
    15/05/2011

דר עדי שוב שלום,

בעיית ההתארגנות + הילד שחולם תמיד (אסטרונאוט) וכאילו לא אכפת לו מכלום - בעיית הכנת השיעורים וחוסר העצמאות מפריעה לתפקוד היומי שלו איתנו בבית - וגם בבית הספר . המורה לא אומרת את הבעיה (גם לא ניסינו להעלות אותה בפניה..) אלא מציינת - תלמיד חביב וחברותי , מצליח במקצועות שלומד נורמל+ אך הבעיה שצינה יותר מפעם אחת - חולמנות ,התארגנות - קושי בהעתקה מהלוח - כולם מסביב מבינים (כל עוד לא אובחנה בעיה) שמדובר בילד קרוב לגיל 8 שיכול אך לא רוצה - אני חושבת שמדובר בבעיה שצריך לאבחן ולא יודעת מי מוסמך לעשות אבחון ולאן לגשת..?
    לדעתי כל האיטיות (שמוציאה מהכלים) החולמנות והקשיים שציינתי מעידים על משהו

האם עלי לבדוק מול מי שבוחן - תעודה מסויימת ? האם כל בוחן - מוכר ע"י משרד החינוך במידה ותמצא הפרעת קשב? (מורה מסיעת , זמן בלימודים וכו')
    תודה מראש על הכוונה נכונה זה בעיקר מה שאני צריכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - עידכון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/05/2011

שלום מירב!

הבעיה, לפחות כפי שאת מתארת אותה, לא מכוונת בהכרח לכיוון של הפרעת קשב. בעיית התארגנות, חולמנות ואיטיות מסויימת לא בהכרח קשורה לתחום זה.

ניתן כמובל לבצע אבחון בתחום זה (ע"י ידי רופא מומחה לאבחון הפרעות קשב) לאשר או לשלול אפשרות זו ובהמשך ניתן אולי להתיעץ עם מרפאה בעסוק אשר תתרשם מהמצב.

כמובן שיש ילדים חולמניים ויותר איטיים מאחרים - השאלה החשובה ביותר היא עד כמה ההתנהלות הזו מפריעה להם. ניתן בהמשך להתיעץ עם פסיכולוגית ואף לבצע אבחון פסיכולוגי על מנת לקבל ממנה והמלצות שונות לשיפור ההתארגנות ואולי הבטים אחרים בתפקודו .

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    דן
    14/05/2011

לקחתי אתמול קונצרטה 54, אני עכשיו כבר 20 שעות אחרי ההשפעה של הכדור ירדה, אבל הדופק שלי נשאר גבוה האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/05/2011

שלום !

בהנחה שזה קשור להשפעת התרופה זה יתכן.

לא ברור לי אם אכן התחלת ישירות במינון זה כי בתור מינון התחלתי זה יכול היות מעט גבוה.

מולץ להתיעץ עם רופא מטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות הבן זוג עם בעיות קשב וריכו
    לילך
    13/05/2011

שלום רב ,
    לבעלי יש ADD והוא התחיל לקחת רטלין, מייד רואים שינויים ובעיקר הוא מרגיש טוב יותר ושמח על כך שיש פתרון , הבעיה מתחילה כאשר יש ימים שהוא לא לוקח או שפגה השפעתו של הכדור ואז חוזרים העצבים היחסית מוגברים מדברים קטנים והקושי שלי בלהרגיע אותו ובכך אני חסרת אונים ואין לי איך לעזור לו, לי ולנו. האם יש דרך מסויימת שאני צריכה לפעול או לעשות כדי למנוע התפרצויות זעם כאלו ואחרות .

הוספת תגובה

• ללילך

benni
    13/05/2011

אני מבינה את המצוקה שלך מהכיוון השני, יש לי הפרעות קשב ולפעמים גם הייתי מפסיקה לקחת ריטלין והמצב היה ישר הופך להיות כמו כדור שלג, אני לא יודעת למה לא לקחתי לפעמים פשוט חשבתי שההפרעה תעלם מעצמה נראה לי, חשוב שתדעי שאת לא יכולה לבד לספק לבן הזוג שלך תמיכה, אני לא יודעת מאפה את בארץ אבל אני אומר לך מניסיון שלי שלפני כחודשיים התחלתי אבחון מדוייק וטיפול במרכז דרך מהות, הם נמצאים בתל אביב בתוך לסמינר הקיבוצים - בגלל שהם מציעים תמיכה מאוד רחבה ולא רק כדורים, זה גרם לי להתמיד גם בלקיחת הטיפול התרופתי,אני ממליצה בחום שתנסי לדבר עם בן זוגך אולי שילך לשיחת היכרות איתם, ואני אומרת בלב שלם שזה עוזר!מקווה שעזרתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות הבן זוג עם בעיות קשב וריכו - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/05/2011

שלוםן לך!

בהחלט מומלץ לחזור לרופא המטפל ליעוץ נוסף. קיימת תופעה של הישנות התסמינים או התגברותם כאשר פגה השפעת התרופה - רבאונד - יש אפשרויות טיפול למצב זה כולל שינוי התכשיר התרופתי, הוספת כדור אחרי הצהריים ועוד.
    ברור כי במצבים כאלה רצוי שילוב של טיפול פסיכולוגי ואף זוגי על מנת להתמודד עם קשיים שונים. ברור כי הטיפול התרופתי לאמאפשר איזון מלא ובוודאי שלא ל ל אורך כל שעות היממה ולכן חשוב מאוד טפול משולב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למידה מספרים מקוונים
    קורל אשר
    11/05/2011

אבחנו אצלי הפרעות קשב וריכוז מגיל מאוד צעיר.
    רציתי לדעת אם למידה מספרי לימוד ברשת יכול להתאים לי.
    האתר נוח לשימוש אבל אני לא יודעת אם לא יותר טוב ספרים רגילים פשוט.
    עכשיו יש מבחנים והתשובה חשובה לי.
    קורל.

לקביעת תור
    סגירה
    למידה מספרים מקוונים

הוספת תגובה

• למידה מספרים מקוונים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/05/2011

שלום,
    אני חושב שהתשובה הטובה ביותר נעוצה בך.
    אם הניסיון האישי שלך טוב יותר בקריאה מקוונת ,מה טוב.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קורל אשר
    14/05/2011

אם ככה אני ימשיך ללמוד מספרים באינטרטנ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות על הפסקת טיפול ברטלין
    לי
    10/05/2011

אחי בין 12 לפני שנה עשה אבחון במכון אדר והומלץ לו על רטלין 20 מל"ג.
    הוא לוקח את הרטלין כחצי שנה. האם אפשר להפסיק את הטיפול או שאין הגבלת זמן?
    ואם יש איזה שהם בדיקות שצריך לעשות במהלך הטיפול, וכל כמה זמן עושים?
    והאם הטיפול הממושך ברטלין מזיק לילד בטווך הארוך?

אודה לכם מאוד על תשובתכם.

הוספת תגובה

• אפשרות על הפסקת טיפול ברטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/05/2011

שלום לך!

השאלה הראשונה לא ברורה - ניתן להפסיק מתן ריטלין בכל
    רגע נתון. זהו לא טיפול בכפייה ... מתן הטיפול מומלץ על פי התועלת שלו ובביקורת רפואית כפי שמומלץ לכם בהמלצות של הסיכום המפורט שקיבלתם.

לגבי בדיקות דם או מעקבים אחרים - זה מפורט בסעיף ההמלצות של הסיכום.

אין נזק לטווח הארוך לאחר מתן ריטלין.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בדם ובשתן
    אנה
    10/05/2011

יש לי שאלה נגיד ולקחתי ריטלין 1 אחרי תקופה שלא לקחתי, האם ניתן לראות אחרי שבוע בבדיקות דם או שתן שלקחתי ריטלין?
    זה שאלה חשובה שאני שואלת לגבי מחקר שאני עושה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בדם ובשתן

הוספת תגובה

• ריטלין בדם ובשתן - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/05/2011

שלום לך!
    למיטב ידיעתי לא ניתן למצוא לאחר שבוע תוצרי פרוק של ריטלין בבדיקות דם או שתן.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז...
    predator
    08/05/2011

שלום, אני בת 21 וקיבלתי מרשם לריטלין, אני מעוניינת לנסות אך לפני כן אוכל לשמוע מהן תופעות הלוואי? וגם אם הריטלין פוגע ביעילות גלולות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז...

הוספת תגובה

• קשב וריכוז... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/05/2011

שלום,
    מירשם לריטלין מקבלים רק מרופא והוא זה שגם צריך ואמור לתת הסברים על פעולת הכדור ותופעות הלוואי שלו.
    בפורום זה כבר ניתנה תשובה לשאלתך מספר רב של פעמים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז כתוצאה מעייפות
    עידן
    08/05/2011

אני אולי לא המקרה הקלאסי של הפרעות קשב וריכוז,
    ההפרעות קשב וריכוז שלי נובעות בעיקר מעייפות בלתי מוסברת(עברתי בדיקות מקיפות ולא מצאו את הסיבה לעייפות),כך שקשה לי מאוד להתרכז או ללמוד בזמן עייפות ולצערי רוב שעות היום אני חש עייף וכך גם המוח,בהתחלה נעזרתי בקפה אשר מאוד עזר לי,אך עם הזמן הגוף התרגל והוא כבר לא משפיע ואני הגעתי לכמויות גדולות של קפה ביום וללא זה אני בכלל לא מסוגל לתפקד,אח"כ ניסיתי פרוביג'יל שאמור לעזור לעייפות,אשר לא עזר לי כמעט בכלום ובכלל לא הרגשתי שזה עוזר לי לכך,כאשר ניסיתי ריטלין הרגשתי מן שיפור בעוררות הכללית ובעוררות המנטלית,אך יחד עם זאת הפכתי ללומד פחות אפקטיבי,בצורה שאני לומד ופשוט לא נשאר לי כמעט כלום אח"כ,ככה שזה פתר קצת את בעיית העייפות ועזר לריכוז אך מצד שני ייתכן כי אני לא ADHD מובהק אז הוא גם פוגע בי מצד שני,האם יש משהו שיכול

הוספת תגובה

• בדקת B12?

רוחלה
    08/05/2011

במקרה קראתי היום פרק בספר על תזונה.
    שם נכתב כי לעיתים מחסור ב- B12 עשוי
    לגרום לתופעות שדומות להפרעות קשב
    וריכוז.

רוחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקת B12? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/05/2011

שלום,
    פורום זה נועד לתשובות רפואיות בלבד ולא לתגובות קוראים.
    אבחון הפרעת קשב וריכוז צריך להיעשות רק ע"י גורם רפואי מוסמך ולא על סמך תחושות.
    בעיקרון, עייפות כרונית בהחלט עלולה להחמיר הפרעת קשב ולכן יש לנסות ולפתור אותה בעזרת הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,בן 17.עשיתי היום בדיקת TOVA.
    ליר
    08/05/2011

שלום לכולם :)
    היום עשיתי בדיקת TOVA ,בבדיקה הראשונה ללא רטלין תוצאותי היו טובות אך מעט מתחת לממוצע .
    לאחר שעה בבדיקה עם הרטלין ,ע"פ הבוחנת התוצאות היו קצת פחות טובות.
    העניין אצלי הוא שאני ממש מרגיש שיש לי את ההפרעה ,אחרי שיצא לי לקרוא המון על התסמינים וכו' ,מצאתי המון המון תסמינים משותפים שאני מרגיש בחיי היום יום ,ומה שקרה שבבדיקה עם הרטלין ממש התאמצתי שהבדיקה תיצא יותר טוב כי לא רציתי שיצא מצב שיגידו לי שאין לי את זה . ואני כרגע יודע שזאת הייתה טעות חמורה שלי כי הרטלין השפיע עליי בצורה גרועה והמבחנים יכלו לצאת הרבה הרבה יותר גרועים.
    לכל אורך המבחן הרגשתי שהרגליים שלי משקשקות ורועדות ,כנ"ל כפות הידיים.
    אחרי שעה וחצי מהרגע שלקחתי את הכדור התחלתי להרגיש הרבה יותר ערני ,דבר שאני בחיים לא מרגיש בשעות הבוקר.
    הסברתי לבוחנת את התופעות שהרגשתי במהלך הבדיקה וגם אחריה והיא אמרה שבפגישה עם ניורולוג אוכל לדבר על כך.
    העניין שזה יהיה רק בעוד חודש ,ואני ממש רוצה מענה לשאלותיי.
    אז ככה:מעבר לכך שאני מרגיש קושי גדול בלהתרכז ולהקשיב ,כל התסמינים האלה נכונים בצורה מדוייקת כלפיי..

התנהגות סטירואוטיפית – התמדה כפייתית בפעילויות חסרות משמעות.
    התנהגות אובססיבית - חזרה שוב ושוב על מטלות סרק כגון איסוף חפצים שונים נוקשות מחשבתית, חזרה אובססיבית לאותה מחשבה, אטימות, דפוס חשיבה מקובעת מיקוד יתר – אובדן קשר עם העולם.
    השמטת התרחשויות מהתודעה.

הדגש הכי גדול והכי חזק הוא על התסמינים האלה שלמעלה,אני לא מפסיק לסבול ממחשבות שאני מנסה להגיד לעצמי לא לחשוב ובכוח חושב אותם.מה שכן , כאשר לקחתי את הרטלין משום מה דווקא בנקודה הזאת הרגשתי שיפור!!

התכנסות עצמית וניתוק חברתי.
    דיכוי והתדרדרות כללית באינטראקציה החברתית.
    ירידה בתקשורת. ירידה ביכולת החברתית.

ציות מוחלט להוראות של אחרים.
    פאסיביות והתנהגות צייתנית לאחרים.
    חוסר שמחה, אפטיות, מופנמות, נטייה לישון, פיהוקים, ערפול חושים ועייפות יתר.
    חוסר הבעה רגשית, ירידה ביכולת לצחוק.
    חסר מרץ, אדישות, נמנום, מבוכה. בוכה בקלות.
    חוסר יוזמה, חוסר ספונטניות. פגיעה בסקרנות.
    פגיעה בהרגשת הנאה או ההפתעה

כמו כן בתסמינים האלה אני מרגיש ,בעיקר בפאסיביות,כל הזמן שאני בחברת אנשים אני מרגיש שאני "במצב שינה" אני כאילו איתם ,אבל לא איתם.

על כל דבר קטן שקורה אני לוקח ללב ואחרי זה חושב עליו ימים שלמים ולוקח זמן עד שאני מצליח לשכוח.אני לא חושב שזה דיכאון ,אבל זה בסופו של דבר חוסר שקט נפשי.
    והדבר האחרון זה -היפראקטיביות.אני לא טיפוס שמפריע בלימודים למשל וכו' ,אבל אני לא יכול להיות ללא מעש.תמיד חייב להיות בפעולה ותזוזה..

מחכה לתשובה בקוצר רוח..בתודה לירון

הוספת תגובה

• שלום,בן 17.עשיתי היום בדיקת TOVA. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/05/2011

שלום,
    מכתב ארוך ומפורט אך תשובה קצרה.
    אתה מעלה תסמינים העשויים להתאים להפרעת קשב וריכוז, הפרעה כפייתית טורדנית או שניהם גם יחד.
    רק אבחון קליני מלא ,ולא רק בדיקת TOVA שהיא כשלעצמה מדויקת רק בכ 80% ,יכול לקבוע מהי האבחנה ומה הטיפול שנגזר מכך.
    אני מציע לך לפנות לרופא המטפל שלך שיפנה אותך לגורם הרפואי המתאים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD
    אנה
    05/05/2011

שלום רב.הבן שלי בן 11 עבר היום אבחון TOVA אך לא הגיב כלל לריטלין.בבדיקה לא נמצא שיפור והציון ADHD ירד עוד יותר.לבני יש קשיים בלימודים אבל הוא ילד שקט מאוד.רציתי לדעת האם TOVA תמיד מדויק.

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• ADHD - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/05/2011

שלום לך!

מבחן טובה בהחלט לא מבחן מדויק ושיעור דיוקו מוערך ב- 80% לערך.
    חשובה לצורך אבחון לבצע אבחון מלא כפי שהנושא הוסבר פעמים רבות במסגרת התשובות בפורום.

יש לקחת בחשבון שהבדיקה משקפת תגובה למינון תרופתי מסוים שניתן ביום מסוים. כך למשל ייתכנו תופועת לוואי המשנות לחלוטין את הגובה לתרופה וזה לא בהכרח ההשפעה בעת מתן לטווח הארוך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין LA
    ליאת
    05/05/2011

שלום רב,
    ביתי מקבלת ריטלין LA 20 מג, מזה כשבוע.היא בת 9.5 ומשקלה 31 קג'. איני רואה שינוי במצבה וגם היא אינה מרגישה שינוי ביכולות הלמידה שלה בכיתה.כמו כן אין פגיעה בתאבון.

היא מקבלת את הריטלין בשל קשיי למידה, קושי בהבנת הנקרא , קושי בהכנת שיעורים ויתכן קושי בקשב לטווח ארוך.היא ילדה שקטה. מתמרחת עם הזמן.
    גם הוראה מתקנת לא הועילה עד כה. עשתה אבחון דידיקטי ו- BRC.
    האבחונים לא הראו בוודאות שקיימת בעיית קשב והתחלנו טיפול ע"פ המלצת נאורולוג.

היא לא לקחה את התרופה בימי שישי ושבת . האם ההפסקה פגעה ביעילות התרופה?
    האם צריך בשבועיים הראשונים לקחת ברצף את התרופה?
    האם יתכן שהמינון אינו מספיק?
    אחרי כמה זמן כדאי להעלות מינון ?
    האם לפי משקלה היא אמורה לקחת ריטלין LA 30 מ"ג?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריטלין LA

הוספת תגובה

• מינון ריטלין LA - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/05/2011

שלום לך!

כמדיניות מקצועית של הפורום איננו ממליצים מינונים תרופתיים פרטניים כי לצורך כך יש צורך בנתונים נוספים ויש בכך גם בעיה מדיקו-לגלית.
    עם זאת ניתן לציין בהבט עקרוני כי השפעת טיפול תרופתי בריטלין ובמיוחד בילדים עם הפרעת קשב "שקטה" הוא מיגעה לידי ביטוי לאחר חודשיים-שלושה של טיפול עם שינוי הדרגתי בהרגלי הקשב, הריכוז, רכישה של חומר לימודי וכו'. בילדים פעלתניים השינוי בולט לעין ולכן הוא מדווח מיידית.
    כמו כן לא כל הילדים מגיבים לריטלין והתגובה לכל תכשיר אינדיבידואלית.
    יש להתאזר בסבלנות!
    לגבי נטילה ברצף - הנושא חשוב בעיקר להפחתה של תופעות לוואי במידה ומדווחות.
    ולגבי המינון - יש להתיעץ בכך עם הרופא המטפל. שוב ברמה עקרנית מותר לתת לילדה במשקלה מינון של 30 מ"ג אף זאת על פי שיקול דעתו של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה